elgräsklippare bäst i test elgräsklippare utan sladd, bästa elgräsklippare test, bästa elgräsklipparen

Elgräsklippare bäst i test 2024 - bästa elgräsklipparen

Vill du veta vilken som är batteridriven elgräsklippare bäst i test 2024 alternativt elgräsklippare med sladd? Då har du kommit helt rätt!


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för hitta den bästa elgräsklipparen, och hjälpa dig med ditt köp.


I vårt elgräsklippare test har vi utsett den bästa batteridrivna gräsklipparen samt bästa elgräsklippare med sladd.


De bästa elgräsklipparna just nu


Batteridriven, bensindriven eller elektrisk gräsklippare?

Om du tillhör en av dem som köpte en eldriven gräsklippare för ca 15 år sedan är sannolikheten stor att du tyckte att det var riktigt jobbigt att klippa gräset. Visst blev gräset fint klippt, men du var hela tiden tvungen att parera gräsklipparen med sladden som väldigt lätt klipptes av. Dagens räddning är en batteridriven elgräsklippare. 


De batteridrivna gräsklipparna har funnits i ett par år och denna gräsklippare tar genast bort alla sladdbekymmer samtidigt som du slipper köpa bensin till din gräsklippare. Och viktigast av allt, elgräsklippare är inte en miljöbov som de bensindrivna.Jämför elgräsklippare bäst i test

Typ:
Effekt:
Klippbredd:
Yta:
Gräsuppsamlare:
Vikt:
Batteritid:
Laddningstid:
Bäst i test elgräsklipparen 2024 - Gardena PowerMax Li-40/32 - Bäst i test
Gardena PowerMax Li-...
Batteridriven elgr...
Batteridriven
(Drivs av 40V Li-Ion batteri)
32 cm
Upp till 300 m²
Ja, 30 liter
8,9 kg
60 min
90 min
Bäst i test elgräsklipparen 2024 - Gardena PowerMax 1800/42 - Bäst i test
Gardena PowerMax 180...
Elgräsklippare med...
Elektrisk (sladd)
1800 W
42 cm
Upp till 800 m²
Ja, 45 liter
14,3 kg
-
-Fördelar med en sladdlös batteridriven elgräsklippare:

 • Eliminera miljöboven - förbränningsmotorerna i bensindrivna gräsklippare är riktiga miljöbovar även om du använder miljöbränsle.
 • Slipp den krångliga sladden - förutom att det är farligt att klippa av sladden så kommer klippningen ta mycket mindre tid när du slipper parera den jobbiga sladden!
 • Ljudet - en batteridrivna elgräsklippare låter betydligt mindre än en bensindriven.


Bästa elgräsklipparen: Gardena PowerMax Li-40/32 


Batteridriven elgräsklippare

Efter att ha läst tester, pratat med experter och sett vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en batteridriven elgräsklippare som har varit med i gamet ett tag. Det är ingen mindre än Gardena PowerMax Li-40/32.


Användarvänlig och praktisk elgräsklippare utan sladd

Gardena PowerMax är både en batteridriven och sladdlös elgräsklippare som är välbyggd. Handtaget kan exempelvis fällas ihop för att gräsklipparen ska ta mindre plats. Den är också komfortabel och lätt att manövrera.


Bladen är 32 cm långt och höjden går att ställa in i 10 olika lägen som går från 20 mm till 60 mm. 


Ljudnivån för gräsklipparen ligger på 82 dB vilket är lågt då det inte är ovanligt att gräsklippare går över 90 dB. Läs mer på Gardenas hemsida.


Klipper jämnt i högt och kort gräs

PowerMax Li-40/32 levererar bra resultat och ger en jämn klippning, både i högt och kort gräs. Även om gräset är lite blött så kommer du ändå se fint resultat på klippningen.


Drifttid och laddning med litiumjonbatteri

Batteriet har en genomsnittlig drifttid på ca 30-40 minuter beroende på hur högt gräset här. Skulle du få slut på batteri mitt under användningen så kan det laddas upp igen till 80% styrka på mindre än 1 timme - perfekt för en välförtjänt kaffepaus! 


Litiumjonbatteriet är enkelt att underhålla och byta ut. På en LED-display kan du se batteriets status. 


Montering och uppsamlare på 30 liter

PowerMax Li-40/32 väger 9,1 kg. Gräsklipparen kommer delvis demonterad men det medföljer tydliga instruktioner om hur den sätts ihop så det skall ej vara något problem. Denna video visar hur det går till.


Givetvis följer en uppsamlare med, vars volym är 30L. Här köper du bästa elgräsklipparen till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
Användarnas omdömen och recensioner om elgräsklippare bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Jag är mycket nöjd med Gardena PowerMax Li-40/32. Gräsklipparen är lätt och manövrerbar, jag behöver inte mer för min 130 kvm gräsmatta." 


"Gräsklipparen kan hantera högt gräs och skär rakt igenom. Är gräset högt använder jag inte en uppsamlingskorg."


"Jag kämpade mig igenom vår lilla trädgård med en handklippare i åratal eftersom jag trodde att en gräsklippare inte skulle vara värt det i en så liten trädgård. Då handklipparens blad blev mer slitna så köpte jag en Gardena. Och jag undrar verkligen varför jag inte gjorde det tidigare." 


"Fungerar mycket bra men pågrund av den smala skärbredden skulle jag rekommendera den för mindre tomter. Har du en större tomt behöver du en gräsklippare med större skärbredd!" 


Nackdelar med elgräsklipparen Gardena PowerMax Li-40/32 

Det vi kan se är att gräsklipparen presterar något sämre när det gäller att klippa på ojämn mark samt i sluttningar då resultatet blir ojämnt.


Bästa gräsklippare med sladd: Gardena PowerMax 1800/42 


Gräsklippare el bäst i test 

Om du har en större gräsmatta eller trädgård kan en batteridriven gräsklippare innebära problem eftersom du oftast inte hinner bli klar med klippningen innan gräsklipparen behöver laddas igen. 


Vill du göra ett miljömedvetet val utan kompromisser är en elnätsdriven gräsklippare något för dig. Den bästa elnätsdrivna gräsklipparen just nu är: Gardena PowerMax 1800/42.


Användarvänlig och effektiv gräsklippare

Denna elgräsklippare är otroligt lättkörd och väldigt bekväm med sina 10 inställbara höjdlägen. Ändring av höjdläget gör du med ett enkelt knapptryck. Med en generös arbetsyta på 42 cm, klipphöjd från 2-6cm och välbehandlade blad/knivar får du alltid det bästa klippresultatet.


Gräsklipparens uppsamlare rymmer hela 45L. Detta gör den till en av få gräsklippare som klarar av större gräsmattor utan uppladdning/avbrott. Tack vare gräsklipparens effektiva blad funkar den också bra för gräs som ligger tätt intill väggar och kanter.


Möjlighet till mulchning

Gardena PowerMax kan också använda sig av mulchning, dvs att du ej använder uppsamlaren och gräset får återgå till gräsmattan som gödning. Gräset klipps då flera gånger av bladen och finfördelas för att ge bästa gödningsmöjligheter. 


Praktisk att förvara

Efter klippning är förvaring av Gardena PowerMax 1800/42 enkel. Gräsklipparens handtag kan enkelt vikas för att ta upp så lite plats som möjligt. Att flytta gräsklipparen är enkelt också eftersom den endast väger 12kg. Här köper du elektrisk gräsklippare bäst i test till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
Användarnas omdömen och recensioner om Gardena gräsklippare med sladd

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


”Mycket bra kvalitet, gräsklippningen är perfekt och du ser inte de bruna spetsarna efter klippningen. Uppsamlaren är rymlig och tar hela min gräsmatta på 120kvm. Jag lyckas på kort tid få till en exakt klippning utan att använda kantskärare. Jag rekommenderar den.”


”Gräsuppsamlarens montering är extremt lätt.” 


”Jag är helt nöjd med gräsklipparen. Den klipper bra och kvaliteten är också bra.” 


”Mycket kraftfull och praktisk.”


”Mycket nöjd med mitt köp. Låg vikt och enkel att använda, ibland är det dock lite jobbigt att montera uppsamlaren.”


Köpguide - tänk på detta innan du slår till på en elgräsklippare

När du ska köpa din elgräsklippare bör du tänka på följande: 


 1. Klippbredd - välj en lämplig klippbredd så att det inte tar år och dagar innan du har klippt färdigt.
 2. Klipphöjd - denna ska vara justerbar så att du kan få gräsmattan precis som du vill ha den.
 3. Kraft - är din gräsmatta extra tjock är det bra att välja en elgräsklippare med mycket kraft, så inte batteriet hinner dö ut för att det ansträngs mer!
 4. Vikt - en lätt gräsklippare är enklare att ha o göra med än en tung.
 5. Manövrerbarhet - välj en gräsklippare som är enkel att manövrera så du enkelt har tillgång runt träd och hörn.
 6. Garanti - titta så att gräsklipparen du ska köpa har både garanti och servicealternativ ifall det skulle behövas!

Så gjorde vi testet om elgräsklippare

När vi undersökte vilken elgräsklippare som är bäst i test har vi tagit reda på vad experterna tycker om de olika som finns på marknaden just nu, och på så sätt har vi kunnat få en bra bild över hur de olika gräsklipparna presterar. Här har experterna bland annat gjort tester på hur enkla gräsklipparna är att hantera, hur lång batteritid de erbjuder, om klippbredden gör klippandet effektivt och slutligen även hur tjockt gräs de klarar av. 


I kombination av med experternas tester har vi även sett vad användarna tycker om gräsklipparna som tar hem experternas tester. Här går det enklare att se om gräsklipparna håller vad de lovar och hur väl de håller under längre tid då vanliga konsumenter har möjlighet att testa dessa under längre tid. Denna kombination av goda expertomdömen och bra användarrecensioner har i hög grad varit ledande för oss i valet av bästa elgräsklippare.


De bästa elgräsklipparna 

Verktygsproffsen säljer just nu Gardena PowerMax Li-40/32 för 3462 kr. Frakten ingår i priset.

3462 kr är det lägsta priset just nu för Gardena PowerMax Li-40/32!


Verktygsproffsen säljer just nu Gardena PowerMax 1800/42 för 3748 kr. Frakten ingår i priset.

3748 kr är det lägsta priset just nu för Gardena PowerMax 1800/42!

Proffsmagasinet säljer just nu Gardena PowerMax 1800/42 för 3993 kr. Frakten ingår i priset.


Utöver testvinnarna finns det andra tillverkare som säljer batteridrivna gräsklippare som håller god kvalitet, t.ex. Ryobi, Bosch och Husqvarna.Test elgräsklippare - Experternas omdömen

Elgräsklippare test 2019

T3.com gav Bosch Rotak 43 Li en sjätteplats i deras test. De dubbar den till "Den bästa sladdlösa gräsklipparen" och tycker om dess komfortabla handtag, att den är lätt att manövrera samt dess utökade gräskammar som även klipper till kanter. De gillar inte att den är relativt dyr samt dess batteritid på 30-40 minuter.


lawnmowerhut.com testade Bosch Rotak 43 Li och gillar att den är välbyggd, intuitiv att använda samt att den är snabb, tyst och kraftfull. De gillar inte att den känns bräcklig men de menar att det är för att gräsklipparen ska väga så lite som möjligt.


easylawnmowing gillade Bosch Rotak 43 Li och gav den 5 av 5 stjärnor!


Elgräsklippare test 2018

Råd & Rön gav Gardena PowerMax Li-40/32 68 poäng vilket gav den en välförtjänt 4:e plats. Den presterade bra i delmomenten; klippförmåga, hinder och svårigheter samt hanterbarhet. Den får mycket bra betyg i kategorierna Klippförmåga och Hanterbarhet men något lägre i ljud eftersom den kommer upp i 82dB. Detta är dock rätt bra för gräsklippare då det inte är ovanligt att de kommer upp i över 90dB


Vinnare enligt Råd och Rön blev vår premiumvinnare Bosch Rotak 43 Li.


Elgräsklippare test 2017

Aftonbladet testade 7 batteridrivna gräsklippare. Vinnaren i detta test blev Ryobi OLM1841H som även har presterat bra i andra tester.


Äldre tester på elgräsklippare

goodhousekeeping.com gillade Bosch Rotak 43 Li och gav den 77 av 100 poäng. Även de gillar det komfortabla handtaget och att det går att fälla ihop för mer plats. De gillar även gräsklipparens användarvänlighet, byggkvalitet, goda resultat i både högt och kort gräs samt dess stora gräsuppsamlare på 50L. De gillade inte att vissa delar av testgräsmattan de gjorde testet på blev, istället för trimmat, platt.


Hus o Hem testade 8 batteridrivna gräsklippare där Bosch Rotak 43 Li presterade allra bäst och kammade hem 4/5 poäng! Om gräsklipparen sa de: "Låg vikt, rullar enkelt och klipper bra". De tyckte det var ett stort plus att det finns plats för ett extra batteri.bästa batteridrivna gräsklipparen, batteridriven gräsklippare test batteridriven gräsklippare batteri bäst i test råd och rön

Få den finaste gräsmattan idag med den bästa elgräsklipparenTips 1: För en komplett trädgårdsskötsel, använd en bra högtryckstvätt och terrasstvätt för att rengöra hårda ytor och uteplatser. En grästrimmer och robotgräsklippare hjälper också till att hålla gränsområden och större gräsytor väl underhållna. För att din gräsmatta ska hållas frisk och i bästa skick rekommenderas dessutom ett bra bevattningssystem


Placera en bra myggfångare i närheten för att minska mygg, och överväg att införskaffa det bästa myggmedlet för extra skydd under utomhusarbete.


Tips 2:  Solceller kan erbjuda en mer hållbar energikälla för dina verktyg och främja en grönare trädgårdsskötsel, medan ett bra elverk vara praktiskt för områden utan direkt tillgång till el. Det ger dig friheten att klippa gräset var som helst på din egendom. 


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har elgräsklippare rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa elgräsklipparen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Frågor och svar om elgräsklippare

 • Hur länge varar batteriet på en elgräsklippare?
  På en bra batteridriven gräsklippare får du ut mellan 30-50 minuter drifttid. Men givetvis kan detta variera beroende på hur tjock gräsmattan är. Desto tjockare, desto mer energi går åt.
 • Hur lång tid tar det att ladda batteriet?
  Att ladda elgräsklipparen till 100% tar cirka 2 timmar.
 • Vilken elgräsklippare är bäst?
  Den bästa elgräsklipparen just nu är en batteridriven och sladdlös elgräsklippare bäst i test från Gardena samt en elgräsklippare med sladd, också från Gardena.
 • Hur bra är batteridrivna gräsklippare?
  Den bästa batteridrivna elgräsklipparen från Gardena ger mycket jämn och effektiv klippning. Med en batteridriven gräsklippare slipper du krångla med sladd samt gör miljön en tjänst.
 • Vad kostar en batteridriven gräsklippare?
  En batteridriven gräsklippare kostar några tusenlappar. På Bäst i test Guiden ser du alltid lägsta priset bland återförsäljare just nu.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Elgräsklippare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast