elgräsklippare bäst i test

Bäst i test elgräsklippare 2021

Vill du veta vilken batteridriven elgräsklippare som är bäst i test 2021? Då har du kommit helt rätt!

 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa batteridrivna gräsklipparen NU!


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa elnätsdrivna gräsklipparen NU!


Om du tillhör en av dem som köpte en eldriven gräsklippare för ca 10 år sedan är sannolikheten stor att du tyckte att det var riktigt jobbigt att klippa gräset. Visst blev gräset fint klippt, men du var hela tiden tvungen att parera gräsklipparen med sladden som väldigt lätt klipptes av. Dagens räddning är den batteridrivna elgräsklippare. De batteridrivna gräsklipparna har funnits i ett par år och denna gräsklippare tar genast bort alla sladdproblem samtidigt som du slipper köpa bensin till din gräsklippare. Och viktigast av allt, elgräsklipparen är inte en miljöbov som de bensindrivna. Läs vårt test om den bästa, sladdlösa, batteridrivna elgräsklipparen här nedan!


 

Därför ska du ha en sladdlös batteridriven elgräsklippare

  • Eliminera miljöboven - förbränningsmotorerna i bensindrivna gräsklippare är riktiga miljöbovar även om du använder miljöbränsle.
  • Slipp den krångliga sladden - förutom att det är farligt att klippa av sladden så kommer klippningen ta mycket mindre tid när du slipper parera den jobbiga sladden!
  • Ljudet - den batteridrivna elgräsklipparen låter betydligt mindre än en bensindriven.


Bästa elgräsklipparen 2021

Efter att ha läst tester, pratat med experter och sett vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en batteridriven testvinnare för er. Vår vinnare har varit med i gamet ett tag och är ingen mindre än Gardena PowerMax Li-40/32.

 

Utöver testvinnaren finns det andra tillverkare som säljer batteridrivna gräsklippare som håller god kvalitet, t.ex. Ryobi, Bosch och Husqvarna

Bästa elgräsklipparen just nu - Gardena PowerMax Li-40/32

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Gardena PowerMax Li-40/32


Gardena PowerMax är en sladdlös, batteridriven, elgräsklippare. Den är välbygd och användarvänlig. Handtaget kan fällas ihop för att gräsklipparen ska ta mindre plats. Den är komfortabel och lättmanövrerbar.

 

PowerMax Li-40/32 levererar bra resultat och ger en jämn klippning, både i högt och kort gräs. Även om gräset är lite blött så kommer du ändå se fint resultat på klippningen. 

 

Dess blad är 32 cm långt och dess höjd som går att ställa in i 10 olika lägen som går från 20mm till 60mm. Givetvis kommer en uppsamlare med vars volym är 30L. 

 

Dess batteri har en genomsnittligt drifttid på ca 30-40 minuter beroende på hur högt gräset här. Skulle du få slut på batteri mitt under användningen så kan det laddas upp igen till 80% styrka på mindre än 1 h - perfekt för en välförtjänt kaffepaus! Litriumjonbatteriet är enkelt att underhålla och byta ut. På en LED-display kan du se batteriets status. 

 

PowerMax Li-40/32 väger 9,1 kg. Gräsklipparen kommer delvis demonterad men det medföljer tydliga instruktioner om hur den sätts ihop så det skall ej vara något problem. Denna video visar hur det går till.

 

Ljudnivån för gräsklipparen ligger på 82dB vilket är lågt då det inte är ovanligt att gräsklippare går över 90 dB. Läs mer pa Gardena hemsida


Nackdelarna med denna gräsklipparen då? De vill vi ju också veta! Det vi kan se är att gräsklipparen presterar något sämre när det gäller att klippa på ojämn mark samt i sluttningar då resultatet blir ojämnt. 

 

Så säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Jag är mycket nöjd med Gardena PowerMax Li-40/32. Gräsklipparen är lätt och manövrerbar, jag behöver inte mer för min 130 kvm gräsmatta." 


"Gräsklipparen kan hantera högt gräs och skär rakt igenom. Är gräset högt använder jag inte en uppsamlingskorg."


"Jag kämpade mig igenom vår lilla trädgård med en handklippare i åratal eftersom jag trodde att en gräsklippare inte skulle vara värt det i en så liten trädgård. Då handklipparens blad blev mer slitna så köpte jag en Gardena. Och jag undrar verkligen varför jag inte gjorde det tidigare." 


"Fungerar mycket bra men pågrund av den smala skärbredden skulle jag rekommendera den för mindre tomter. Har du en större tomt behöver du en gräsklippare med större skärbredd!" 

 

Här köper du elgräsklipparen till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare.


Hemmy.se säljer just nu Gardena PowerMax Li-40/32 för 3649 kr. Frakten ingår i priset.

3649 kr är det lägsta priset just nu för Gardena PowerMax Li-40/32!

CDON.COM säljer den just nu för 3649 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Bästa elnätsgräsklippare 2021


Om du har en större gräsmatta kan en batteridriven gräsklippare innebära problem eftersom du oftast inte hinner bli klar med klippningen innan gräsklipparen behöver laddas igen. Vill du göra ett miljömedvetet val utan kompromisser är en elnätsdriven gräsklippare något för dig. Och den bästa elnätsdrivna gräsklipparen just nu är: Gardena PowerMax 1800/42.

Bästa elgräsklipparen just nu - Gardena PowerMax 1800/42.

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Gardena PowerMax 1800/42


Denna elgräsklippare är otroligt lättkörd och väldigt bekväm med sina 10 inställbara höjdlägen. Ändring av höjdläget gör du med ett enkelt knapptryck. Med en generös arbetsyta på 42 cm, klipphöjd från 2-6cm och välbehandlade blad/knivar får du alltid det bästa klippresultatet. 

 

Gräsklipparens uppsamlare rymmer hela 45L. Detta gör den till en av få gräsklippare som klarar av större gräsmattor utan uppladdning/avbrott. Tack vare gräsklipparens effektiva blad funkar den också bra för gräs som ligger tätt intill väggar och kanter. 

 

Gardena PowerMax kan också använda sig av mulchning, dvs att du ej använder uppsamlaren och gräset får återgå till gräsmattan som gödning. Gräset klipps då flera gånger av bladen och finfördelas för att ge bästa gödningsmöjligheter. 

 

Efter klippning är förvaring av Gardena PowerMax 1800/42 enkel. Gräsklipparens handtag kan enkelt vikas för att ta upp så lite plats som möjligt. Att flytta gräsklipparen är enkelt också eftersom den endast väger 12kg. 

 

Så säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


”Mycket bra kvalitet, gräsklippningen är perfekt och du ser inte de bruna spetsarna efter klippningen. Uppsamlaren är rymlig och tar hela min gräsmatta på 120kvm. Jag lyckas på kort tid få till en exakt klippning utan att använda kantskärare. Jag rekommenderar den.”

 

”Gräsuppsamlarens montering är extremt lätt.” 

 

”Jag är helt nöjd med gräsklipparen. Den klipper bra och kvaliteten är också bra.” 

 

”Bra produkt.”

 

”Stabil”

 

”Mycket kraftfull och praktisk.”

 

”Mycket nöjd med mitt köp. Låg vikt och enkel att använda, ibland är det dock lite jobbigt att montera uppsamlaren.”

 

”Utmärkt produkt, effektiv och lätt.” 

 

Här köper du elgräsklipparen till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare.elgrässklippare


Proshop säljer den för 2197 kr. Frakten ingår i priset.

2197 kr är det lägsta priset just nu för Gardena PowerMax 1800/42!

Hemmy.se säljer just nu Gardena PowerMax 1800/42 för 2399 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 2438 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.


Testvinnare gräsklippare - Experternas omdömen

T3.com, 2019, gav Bosch Rotak 43 Li en sjätteplats i deras test. De dubbar den till "Den bästa sladdlösa gräsklipparen" och tycker om dess komfortabla handtag, att den är lätt att manövrera samt dess utökade gräskammar som även klipper till kanter. De gillar inte att den är relativt dyr samt dess batteritid på 30-40 minuter.


Råd & Rön, 2018: gav Gardena PowerMax Li-40/32 68 poäng vilket gav den en välförtjänt 4:e plats. Den presterade bra i delmomenten; klippförmåga, hinder och svårigheter samt hanterbarhet. Vinnare i Råd & Röns test blev vår premiumvinnare Bosch Rotak 43 Li.


Råd & Rön: I sitt test av gräsklippare hamnar Gardena PowerMax på 4:e plats. Den får mycket bra betyg i kategorierna Klippförmåga och Hanterbarhet men något lägre i ljud eftersom den kommer upp i 82dB. Detta är dock rätt bra för gräsklippare då det inte är ovanligt att de kommer upp i över 90dB.

 

goodhousekeeping.com, 2015, gillade Bosch Rotak 43 Li och gav den 77 av 100 poäng. Även de gillar det komfortabla handtaget och att det går att fälla ihop för mer plats. De gillar även gräsklipparens användarvänlighet, byggkvalitet, goda resultat i både högt och kort gräs samt dess stora gräsuppsamlare på 50L. De gillade inte att vissa delar av testgräsmattan de gjorde testet på blev, istället för trimmat, platt.

 

lawnmowerhut.com, 2019, testade Bosch Rotak 43 Li och gillar att den är välbygd, intuitiv att använda samt att den är snabb, tyst och kraftfull. De gillar inte att den känns bräcklig men de menar att det är för att gräsklipparen ska väga så lite som möjligt.

 

easylawnmowing, 2019, gillade Bosch Rotak 43 Li och gav den 5 av 5 stjärnor!

 

Aftonbladet, 2017, testade 7 batteridrivna gräsklippare. Vinnaren i detta test blev Ryobi OLM1841H som även har presterat bra i andra tester.

 

Hus o Hem, 2014, testade 8 batteridrivna gräsklippare där Bosch Rotak 43 Li presterade allra bäst och kammade hem 4/5 poäng! Om gräsklipparen sa de: "Låg vikt, rullar enkelt och klipper bra". De tyckte det var ett stort plus att det finns plats för ett extra batteri.

bästa elgräsklippare

Få den finaste gräsmattan idag med den bästa elgräsklipparen


Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående elgräsklippare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa elgräsklipparen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: För att din gräsmatta ska hållas frisk och i bästa skick rekommenderas ett bra bevattningssystem. Hos oss på Bäst i test Guiden hittar du allt om det bästa bevattningssystemet just nu.  


Tips 3: På vår kategorisida för gräsklippare bäst i test hittar du alla våra tester som rör gräsklippare!


Vanliga frågor och svar

  • Hur länge varar batteriet på en elgräsklippare?
    På en bra batteridriven gräsklippare får du ut mellan 30-50 minuter drifttid. Men givetvis kan detta variera beroende på hur tjock gräsmattan är. Desto tjockare, desto mer energi går åt.
  • Hur lång tid tar det att ladda batteriet?
    Att ladda elgräsklipparen till 100% tar cirka 2 timmar.
Philip Andrén

Bäst i test: Elgräsklippare

Testet skrevs och uppdaterades senast