Takbox bäst i test, bästa takboxen, takbox test, test takbox, takboxar, takbox bäst i test 2023.

Takbox bäst i test 2024 - bästa takboxen för extra utrymme

Om du ska köpa takbox och vill veta vilken som har blivit utsedd till takbox bäst i test så har du kommit helt rätt. På Bäst i test Guiden läser vi alla aktuella tester om takboxar bäst i test, pratar med experter och lyssnar på vad konsumenterna tycker om sitt köp, allt för att du ska kunna köpa den bästa takboxen.


Läs vidare i vårt takbox test för att se vilken som är bäst i test takbox just nu!


Bästa takboxen just nu


Köpguide

Därför ska du ha en takbox

När du och familjen ska iväg på semester så packas ofta bilens lastutrymme till fullo. Att få plats med större föremål som t.ex. skidor är dessutom något som inte alla bilar har tillräckligt med plats till. En bra box underlättar därför logistiken och gör resan mycket lättare. 


Att tänka på

 • Rätt räcke - om din bil har takräcken på taket så är det viktigt att du köper rätt fötter till boxen så de passar bilens takräcken. Det är även viktigt att räckena klarar av belastningen, därför kan det vara bra att kolla ifall de är gjorda i plast eller inte. Skulle det inte finnas takräcken på din bil så går det fortfarande att montera boxen genom temporära takräcken med fästen som sätts fast i dörrkarmen. 
 • Montering - när boxen är på plats är det viktigt att den ligger så centrerat som möjligt för att skapa optimala viktförhållanden. Skjut därför boxen till takets mitt. Något som ofta går obemärkt är att bagageluckan till bilen skall gå att öppna fullt utan att ta i boxen. 
 • Packning - undvik att enbart packa tungt i boxen, variera så att det blir jämn distribution mellan bilens lastutrymme och boxen. 


Bäst i test takbox, bra takbox, bästa takboxen 2023.

Bäst i test takbox


Bäst i test takbox 2024

Efter att ha läst vad konsumenterna tycker samt alla aktuella experttester så är det enkelt att utse bästa takboxen. Vinnaren heter Motion XT XL och kommer från märket Thule som har ett stort utbud av takboxar med hög kvalité.


Thule takbox Motion XT XL ser ut som en helt vanlig box men där den verkligen skiljer sig mot konkurrenterna är att den är väldigt enkel att använda. Boxens design är optimerad för bäst utnyttjande av utrymme, aerodynamik och fordonsanpassning


Att sätta boxen på plats är väldigt lätt eftersom den med hjälp av 4 separata "PowerClick"-klämmor som ger dig en konfirmation när boxen sitter rätt med hjälp av ett hörbart "klick". Klämmorna sätts fast på insidan av boxen där det finns tydliga hål där de ska fästas. 


Thules takbox går att skjuta fram så du kan öppna bagageluckan utan att den tar i boxen. För att skydda din last från tjuvar så finns det ett SlideLock-lås som indikerar när boxen är stängd och låst på rätt sätt. 


Boxens volym är 500 liter. Här får du plats med 5-7 skidpar som max kan vara 2m långa. När du öppnar locket hålls det öppet eftersom det finns stagar på båda sidorna. Detta gör det enkelt att lasta in din utrustning eftersom du inte behöver hålla upp locket samtidigt som du lastar. 


Boxen kan öppnas från båda sidorna vilket är bra och säkert ifall du måste öppna boxen under färd vid vägkanten. 


Den är gjord av en tålig ABS-plast som skyddar mot repor från t.ex. stenskott och utrustning. På insidan av boxen finns det remmar som kan användas för att ytterligare säkra din utrustning. 


Trots boxens storlek (215 x 91.5 x 44 cm) kommer du, tack vare aerodynamiken, inte störas för mycket av ljud från vind som slår in i boxen. 


Vikten ligger på 23,5 kg och den kan max lastas med 75kg. 


Hållbarheten hos Motion XT XL är mycket bra då den är gjord i tåligt material och även helt vattentät. Den kommer hantera vädrets oförutsebara krafter mycket väl. 


Det finns små hål i boxen som är till för det anpassningsbara spärrsystemet men eftersom dessa sitter i botten är det högst osannolikt att vatten kommer att läcka in. 


Detta är tyvärr inte en billig takbox, men du får verkligen vad du betalar för! Du får en livstidsgaranti på din Thule-box eftersom de är så säkra på kvaliteten själva. 


Specifikation

 • Bredd: 91,5 cm
 • Djup: 215 cm
 • Höjd: 44 cm
 • Vikt: 23,5 kg
 • Lastkapacitet: 75 kg
 • Infästningstyp: PowerClick
 • Volym: 500 literHär kan du köpa takbox Thule Motion XT XL till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
Användarnas omdömen och recensioner om den bästa takboxen

"Köpte den på Mekonomens 25% helg för 5000kr och känns prisvärt då det är den uppdaterade boxen jmf med tidigare motion 900 som vi hade som hyrbox under semestern. Enkel att montera med greppklorna. Jämfört med 900 förbättrat handtag och låsmekanism. Rymmer vår joggingvagn, och hur mycket hellst till. Skidlängd. Fortfarande något svajig i plasten på nedre delen av boxen."


"Mycket bra takbox! Lite dyr men den fungerar utmärkt. Mycket enkel att få på plats på sitt fordon. Den är lite tung så du vill nog vara två som installerar den."


"En jättebra takbox, utrymmet är väldigt rymligt. Jag fick plats med ett tält, 3 ihopfällbara stolar och flera väskor. Jag var rädd för att köra snabbt men Thules design funkar fantastiskt och boxen är säker."


Så gjorde vi testet

När vi har undersökt vilken som är den bästa takboxen just nu har vi tagit reda på den som experterna tycker presterar bäst i deras tester. Experterna har givit oss en god förståelse för vilka faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en takbox och har rekommenderat de som de tycker uppfyller kriterierna allra bäst. 


Förutom experternas tester har vi även tagit reda på vad de svenska konsumenterna tycker om sina egna köp. Detta har framförallt visat på hur nöjda de är med sin takbox samt vilken feedback de riktar åt tillverkarna. Detta har dels gett oss förståelse för vad konsumenterna önskar från en bra takbox men även vilken de tycker presterar allra bäst. 


Kombinationen av experternas tester och användarnas recensioner har därför varit högst ledande i vårt test när vi har utsett takbox bäst i test.


Test takbox - experternas utlåtanden

Takbox test 2019

Outdoorlab har testat Thule Motion XT XL och ger den en totalpoäng på 74/100 vilket ger den en förstaplats i ett test med 7 andra boxar. Boxen presterar särskilt bra i kategorierna användarvänlighet, hållbarhet och säkerhet. De skriver att den trots sitt höga pris är värd vartenda öre. 


Expressen testade 9 boxar. I deras test hamnade Thule Motion XT XL på förstaplats och hyllas för sin krocksäkerhet, vattentäthet och användarvänlighet. Andra boxar i testet var bl.a. Packline NX Premium XL och Skiguard 860 Touring


Teknikens Värld testade och jämförde 7 takboxar. Vinnaren i deras test blev Calix 600 med motiveringen att den har bra lastyta, är lätt att montera och har en bra kvalitetskänsla för att vara en plastbox. Andra boxar i testet var bl.a. Biltemas Ski Box 450 L, Mont Bland Roofbox Space 650 och Thule Dynamic L 900
Takbox från Thule. Billig takbox, takbox test 2023, test takboxar, takboxar test.


Med den bästa bärhjälpen blir resan enkel och bekvämTips 1: För att vara helt förberedd för bilfärden kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa bilförsäkringen eller testet om bästa vinterdäcket. Vi kan även tipsa dig om att läsa vårt test om bästa hyrbilen.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har kampanj och takbox REA på ovanstående box. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa takboxen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Kan jag få hjälp med installationen av takbox bäst i test?
  Ja, Autoexperten erbjuder installation av takbox!
 • Är det tungt att montera takboxen?
  Den bästa takboxen som vi rekommenderar i testet väger 23,5 kg. Så den är inte så tung men bra om två personer hjälps åt!
 • Hur låser man takboxen?
  Takbox bäst i test från Thule låses med centrallås, dual-side öppning!
 • Vilken takbox passar min bil?
  De flesta takboxar passar alla bilar. Dock är det viktigt att du har rätt takräcke till din bil. Tänk på att bagageluckan ska gå att öppna när du har monterat din takbok. Går inte det bör du välja en kortare modell.
 • Hur fort får man köra med takbox?
  Det finns inga egentliga begränsningar men tänk på att ljudnivån och köregenskaperna ändras med en takbox på. Olika materialval är också olika starka. Flera tillverkare har satt en gräns på max 120km/h vilket räcker bra för svenska förhållanden.


Bäst i test Guidens biltillbehörs- och fordonstester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna bildäckbiltillbehörfordon & maskiner.Philip Andrén

Bäst i test: Bästa takboxen

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast