Takbox bäst i test - bästa takboxen

Takbox test 2021

Om du ska köpa takbox och vill veta vilken som har blivit utsedd till Bäst i test så har du kommit helt rätt. Vi här på Bäst i test Guiden har läst alla aktuella test, pratat med experter och självklart även hört vad konsumenterna tycker om sitt köp, allt för att du ska göra ett så klokt val som möjligt. 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig takboxen bäst i test NU!


Därför ska du ha en takbox

När du och familjen ska iväg på semester så packas ofta bilens lastutrymme till fullo. Att få plats med större föremål som t.ex. skidor är dessutom något som inte alla bilar har tillräckligt med plats till. En bra box underlättar därför logistiken och gör resan mycket lättare. 


Att tänka på innan du ska köpa takbox

 • Rätt räcke - om din bil har takräcken på taket så är det viktigt att du köper rätt fötter till boxen så de passar bilens takräcken. Det är även viktigt att räckena klarar av belastningen, därför kan det vara bra att kolla ifall de är gjorda i plast eller inte. Skulle det inte finnas takräcken på din bil så går det fortfarande att montera boxen genom temporära takräcken med fästen som sätts fast i dörrkarmen. 
 • Montering - när boxen är på plats är det viktigt att den ligger så centrerat som möjligt för att skapa optimala viktförhållanden. Skjut därför boxen till takets mitt. Något som ofta går obemärkt är att bagageluckan till bilen skall gå att öppna fullt utan att ta i boxen. 
 • Packning - undvik att enbart packa tungt i boxen, variera så att det blir jämn distribution mellan bilens lastutrymme och boxen. 

Bäst i test takbox 2021

Efter att ha läst vad konsumenterna tycker samt alla aktuella experttester så är det enkelt att utse en vinnare. Vinnaren heter Motion XT XL och kommer från märket Thule som länge varit de bästa när det gäller just takboxar. Läs hela testet här nedan! 


Takbox bäst i test - Thule Motion XT XL

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Thule Motion XT XL


Thule takbox Motion XT XL ser ut som en helt vanlig box men där den verkligen skiljer sig mot konkurrenterna är att den är väldigt enkel att använda. Boxens design är optimerad för bäst utnyttjande av utrymme, aerodynamik och fordonsanpassning. Att sätta boxen på plats är väldigt lätt eftersom den med hjälp av 4 separata "PowerClick"-klämmor som ger dig en konfirmation när boxen sitter rätt med hjälp av ett hörbart "klick". Klämmorna sätts fast på insidan av boxen där det finns tydliga hål där de ska fästas. 


Thules takbox går att skjuta fram så du kan öppna bagageluckan utan att den tar i boxen. För att skydda din last från tjuvar så finns det ett SlideLock-lås som indikerar när boxen är stängd och låst på rätt sätt. Boxens volym är 500 liter. Här får du plats med 5-7 skidpar som max kan vara 2m långa. När du öppnar locket hålls det öppet eftersom det finns stagar på båda sidorna. Detta gör det enkelt att lasta in din utrustning eftersom du inte behöver hålla upp locket samtidigt som du lastar. Thules takbox kan öppnas från båda sidorna vilket är bra och säkert ifall du måste öppna boxen under färd vid vägkanten. Takboxen är gjord av en tålig ABS-plast som skyddar mot repor från t.ex. stenskott och utrustning. På insidan av boxen finns det remmar som kan användas för att ytterligare säkra din utrustning. 


Trots boxens storlek (215 x 91.5 x 44 cm) kommer du, tack vare aerodynamiken, inte störas för mycket av ljud från vind som slår in i boxen. 


Vikten ligger på 23,5 kg och den kan max lastas med 75kg. 


Hållbarheten hos Motion XT XL är mycket bra då den är gjord i tåligt material och även helt vattentät. Den kommer hantera vädrets oförutsebara krafter mycket väl. Det finns små hål i boxen som är till för det anpassningsbara spärrsystemet men eftersom dessa sitter i botten är det högst osannolikt att vatten kommer att läcka in. Om du fortfarande tvekar på kvaliteten av boxen från Thule så är det värt att nämna att du får en livstidsgaranti på din Thule takbox de är så säkra på kvaliteten själva. 


Här kan du köpa takbox Thule Motion XT XL till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare.


Autoexperten säljer Thule Motion XT XL för 7495 kr. Frakten är inkluderad i priset.

7495 kr är det lägsta priset just nu för Thule Motion XT XL!

Outnorth säljer Thule Motion XT XL för 8095 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 7990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Test av takboxar - experternas utlåtanden

Outdoorlab, Nov 2019: har testat Thule Motion XT XL och ger den en totalpoäng på 74/100 vilket ger den en förstaplats i ett test med 7 andra boxar. Boxen presterar särskilt bra i kategorierna användarvänlighet, hållbarhet och säkerhet. De skriver att den trots sitt höga pris är värd vartenda öre. 


Expressen, Nov 2019: testade 9 takboxar. I deras test hamnade Thule Motion XT XL på förstaplats och hyllas för sin krocksäkerhet, vattentäthet och användarvänlighet. Andra boxar i testet var bl.a. Packline NX Premium XL och Skiguard 860 Touring


Teknikens Värld, Juli 2019: testade och jämförde 7 takboxar. Vinnaren i deras test blev Calix 600 med motiveringen att den har bra lastyta, är lätt att montera och har en bra kvalitetskänsla för att vara en plastbox. Andra boxar i testet var bl.a. Biltemas Ski Box 450 L, Mont Bland Roofbox Space 650 och Thule Dynamic L 900


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel; 


"Köpte den på Mekonomens 25% helg för 5000kr och känns prisvärt då det är den uppdaterade boxen jmf med tidigare motion 900 som vi hade som hyrbox under semestern. Enkel att montera med greppklorna. Jmf med 900 förbättrat handtag och låsmekanism. Rymmer vår joggingvagn, och hur mycket hellst till. Skidlängd. Fortfarande något svajig i plasten på nedre delen av boxen." - Joel 


"Mycket glad och rekommenderar den." - A.V.


"Ser fantastisk ut." - Heather


"Fantastisk produkt!! Lite dyr men den fungerar utmärkt. Mycket enkel att få på plats på sitt fordon. Den är lite tung så du vill nog vara två som installerar den." - LuvAmazon


"En jättebra produkt, utrymmet är väldigt rymligt. Jag fick plats med ett tält, 3 ihopfällbara stolar och flera väskor. Jag var rädd för att köra snabbt men Thules design funkar fantastiskt och boxen är säker." - Edwuar


"Mycket nöjd. Kom hit säkert och välskyddad." - MartinezTakbox från Thule


Med den bästa bärhjälpen blir resan enkel och bekvämTips 1: För att vara helt förberedd för bilfärden kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa bilförsäkringen eller testet om bästa vinterdäcket.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående box. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa takbox till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Kan jag få hjälp med installationen?
  - Ja, Autoexperten erbjuder denna tjänst!
 • Är det tungt att montera takboxen?
  - Den väger 23,5 kg. Så den är inte så tung men bra om två personer hjälps åt!
 • Hur låser man takboxen?
  - Med centrallås, dual-side öppning!
 • Vilken takbox passar min bil?
  - De flesta takboxar passar alla bilar. Dock är det viktigt att du har rätt takräcke till din bil. Tänk på att bagageluckan ska gå att öppnas när du har monterat din takbok. Går inte det bör du välja en kortare modell.
 • Hur fort får man köra med takbox?
  - Det finns inga egentliga begränsningar men tänk på att ljudnivån och köregenskaperna ändras med en takbox på. Och olika materialval är olika starka. Flera tillverkare har satt en gräns på max 120km/h vilket räcker bra för svenska förhållanden.

Philip Andrén

Bäst i test: Takbox

Testet skrevs och uppdaterades senast