Robotdammsugare bäst i test

Tester på bästa robotdammsugaren 2021

Ska du köpa robotdammsugare och undrar vilken robotdammsugare som blivit "bäst i test" den senaste tiden? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla experters robotdammsugare test, pratat med experterna och även tagit reda på vilken robotdammsugare som konsumenterna tycker är riktigt bra. Sedan har vi sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa robotdammsugaren direkt. I testet listar vi en robotdammsugare bäst i test och en rekommenderad bra robotdammsugare. 


Innehållsförteckning

Bästa robotdammsugaren 2021

Robotdammsugare bäst i test

Roborock S6

Robotdammsugare bäst i test Roborock S6
 • Bra batterilängd

 • Lång livslängd på borstarna

 • Låg ljudnivå

 • Prisvärd robotdammsugare

 • Silikonborsten sitter fast med skruv i stället för magnet

Rekommenderad robotdammsugare

Electrolux Pure i9.2 PI92-6DGM

Robotdammsugare bäst i test Electrolux Pure i9.2 PI92-6DGM
 • Smart design för bästa resultat

 • Relativt högt ljud


Därför ska du köpa robotdammsugare

Tänk att slippa städa undan hår, handplocka dammtussar och att komma hem och slippa tänka på vardagsstädningen. Tack vare robotdammsugare blir livet så mycket lättare. Ny teknik har gjort dagens robotdammsugare väldigt smarta vilket gör att du idag kan styra och se hur det går med städningen direkt från din smartphone. 

 

Vi ställer följande krav på bästa robotdammsugaren:

 

 • Lätt att använda - Det är få saker som kan få en så frustrerad som ny och komplicerad teknik, därför undersöker vi alltid användarvänligheten på nya produkter för att det ska bli så lätt som möjligt för dig att sätta igång med städningen där hemma.

 • Testvinnare och uppskattad av konsumenterna - Självklart ska du ha den bästa robotdammsugaren när det både kommer till funktion, kvalité och pris. Vi har därför läst många tester och även kollat vad användarna som redan köpt denna robotdammsugare, vad de tycker om sin robot.

 • Smart - ha tillgång till den från mobilen - Idag så kan man styra det mesta i hemmet via sin smartphone, så varför ska man inte kunna styra sin robotdammsugare med den också? Med en smart robotdammsugare blir det ännu lättare att se över städningen där hemma.

 • Allergivänlig - Roboten ska ha ett HEPA-filter så den passar hemma hos både astmatiker och allergiker.

 • Priset - Varför betala mer om det ändå inte blir en bättre produkt? Robotdammsugare finns i alla möjliga prisklasser och därför ska vi ha ett bra pris för den bästa produkten. 
Robotdammsugare bäst i test 2021

Efter att ha tagit del av experttester och inte minst konsumenternas betyg av sina robotdammsugare, blir valet enkelt. Vår nya testvinnare kommer från en uppstickare som på kort tid har blivit mycket populär, mycket pågrund av sina kvalitetsprodukter till schyssta priser! Den bästa robotdammsugaren just nu är Xiaomi Mi RoboRock S6.

Bästa robotdammsugaren just nu - RoboRock S6

(Klicka på bilden för mer information om bästa pris just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 12 april 2021

De bästa priserna på Roborock S6


Den nya robotdammsugaren från Xiaomi har blivit ännu bättre än föregångaren. Med en bra rengöringsförmåga, välfungerande Ai och bra pris kan du vara säker på att du gör ett bra köp. 


Detta är en av de smartare, elegantare och effektivare robotdammsugare på marknaden just nu. Batteriet har även gjorts större och är såpass effektivt att den nu kan köras i 3h i sträck på "tyst läge"


Med Mi Home App, som är standard för Xiaomis hemmaprodukter, kan du se hur dammsugaren rör sig i realtid samt markera ut zoner som den inte ska röra sig i. Robotdammsugaren är såpass smart att den lär sig de mest effektivaste rutterna i ditt hem. Mjukvaran bryter sedan upp ditt hem i olika sektioner.


Från appen kan du välja vilka zoner som skall städas. Exempelvis kan du instruera dammsugaren att städa köket efter matlagning eller vardagsrummet efter en TV-kväll. Dessa zoner kan namnges och det går även att ställa in schemalagda städningar och bestämma intensiteten av dessa. Du kan låta den köra på "tyst läge" i köket efter frukost/middag. I hallen kan den däremot få köra på "turbo" (intensivare sugkraft) för att få upp allt smuts som kommer utifrån hemmet (löv etc). 


Dammsugarens design är minimal men väldigt elegant. Likt dess föregångare S5/S50 kommer den även i svart. 


Några förbättringar från S5/S50 är en ny borstdesign som nu är helt i silikon som håller längre. Det finns även 5 GHz Wi-Fi stöd och ett rotorblad som är 50% tystare än föregående modell. RoboRock S6 kan även sänka och höja borsten automatiskt beroende på underlaget. Det nya genomsnittet på ljudnivån är 35dB och en maxnivå på 45dB, vilket är väldigt lågt


Specifikationer

 • 2000PA maximal sugkraft
 • CarpetBoost-funktion (ökar sugkraften på mattor)
 • Vikt på 3,6kg 
 • 3h laddningstid för Li-Ion batteriet (tom-full)
 • 0,48L dammbehållare
 • 4 sugnivåer: quiet, balanced, turbo och max


Med en liten avtagbar vattentank kan RoboRock S6 även moppa ditt golv. När du köper robotdammsugaren får du 2 moppfiltar som är återanvändbara samt 10 st som du kan använda en gång. Att sätta på vattentanken är mycket enkelt och S6 är såpass smart att den förstår när det är moppning som gäller när vattentanken sätts på. Du behöver därför inte vara orolig för att dammsugaren ska moppa och dammsuga samtidigt. Det är dock viktigt att du spärrar av områden med mattor i appen när mopp-funktionen används. 


Efter städning åker RoboRock S6 tillbaka till sin laddningsstation. På 1h kan den dammsuga 110kvm på en enda laddning. 


Underhåll är enkelt. Efter varje körning är det dock rekommenderat att tömma dammbehållaren och ta bort djurhår eftersom dessa lätt täpper till. Allergifiltret är avtagbart och kan tvättas vilket innebär att du slipper köpa nytt så ofta. 


Med RoboRock S6 får du allt du kan tänka dig önska från en robotdammsugare för ett väldigt bra pris. Det finns andra tillverkare där dammsugaren erbjuder fler funktioner som exempelvis röststyrning från Alexa men för ett vanligt hem i behov av en automatisk städare så är Xiaomi Mi RoboRock S6 bäst i test just nu!


Detta säger konsumenterna om robotdammsugaren

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tagit reda på vad konsumenterna tycker om sitt köp, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av produkten. Här kommer några exempel;


"Klockren, funderade länge på att köpa en. Nu i efterhand förstår jag inte vad jag funderade på. Underlättar veckodammsugningen enormt mycket. Perfekt att sätta på om ni ska iväg eller är utomhus i trädgården och grejar. Kan även zon städas, t.ex. under matbordet eller i köksdelen där det oftast blir lite smutsigare än på andra ställen. 5 av 5!"


"Suverän maskin, är i klass med min Husqvarna robotgrässklippare. Fastnar aldrig och sköter dammsugningen helt. Har haft många robotdammsugare och den här är klart bäst. Glöm inte att uppdatera mjukvaran annars funkar den inte, sedan perfekt."


"Så mycket bättre än min Roomba 630. Smidigt med karta och att man kan välja vilket rum den ska städa alt. en zon att städa." 


"Hur bra köp som helst! Köp ba köp!"


"Den gör att man blir lycklig utbrast den initialt skeptiska hustrun när hon granskat resultatet av premiärstädningen. Om jag får säga det själv så är det en outstanding produkt som är inget mindre än en game changer när det kommer till att städa och underlätta vardagens göromål." 


"Riktigt bra dammsugare! Smartare än jag trodde... köpte en S6 till mig och en S5 till min farmor som inte längre orkar dammsuga lika mycket. Både hon och jag är jättenöjda.." 


"S6 täpper till de svagheter S5 hade."


"Min första robotdammsugare, så jag har ingen uppfattning om hur den är jämfört med förra generationen (S5). Efter en vecka nu kan jag bara säga att jag är extremt nöjd! Blev väldigt imponerad över hur mycket damm den lyckas hitta varje körning (körd 3ggr). Schemaläggningen är smidig och skönt att ha den körandes när jag inte är hemma. Den kommer enkelt in under möbler och bor just nu under min soffa. Betydligt enklare att förvara jämfört med min gamla "vanliga" dammsugare."


Nackdelar

Dammbehållaren har ett hål till för större partiklar men eftersom det inte finns någon lucka till denna leder det till att du får plocka bort lite större skräpbitar samt att det kan trilla ut lite damm när du skall tömma behållaren i soptunnan. En annan nackdel är silikonborsten som sitter på plats med hjälp av en skruv vilket gör att hår kan snurras in i själva skruven. Många andra robotdammsugare använder en magnet för att hålla sidoborsten på plats vilket eliminerar detta problem. Dock för skruven med sig en fördel: sidoborsten kommer aldrig ramla av under användning! 


Lyckligtvis är dessa nackdelar en fråga om bekvämlighet istället för stora produktfel som får robotdammsugaren att strula eller gå sönder.


Här kan du den bästa robotdammsugaren till lägst pris


Rekommenderad robotdammsugare

Svenska Electrolux PI92-6DGM är en riktigt bra robotdammsugare och vi utser den därför till vår utmanare i detta test.

Bra robotdammsugare - Electrolux PI92-6DGM

(Klicka på bilden för mer information om det lägsta priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 12 april 2021

De bästa priserna på Electrolux Pure i9.2 PI92-6DGM


Modellen Electrolux Pure i9.2 är en uppdaterad version av föregångaren Pure i9. Till det yttre har modellen inte förändrats så mycket utan i9.2 behåller smart nog sin karaktäristiska trekantiga form som gör städningen så oerhört bra i kanter och i svåra hörn.

 

Du programmerar enkelt och smidigt robotdammsugaren via den tillhörande smartphone-appen. När dammsugaren läst av dina rum och ritat upp en digital karta åt dig kan du i appen dela in ditt hem i zoner och tidsstyra roboten så den dammsuger delar av eller hela ditt hem exakt när du vill att den ska göra detta.   

Sensorsystemet på dammsugaren är också väldigt smart och läser snabbt av om det kommer ett hinder i vägen som inte ska sugas upp, exempelvis en strumpa, ett papper eller annat föremål. På så vis behöver du heller inte vara orolig över att du glömde plock undan i rummen som ska städas.

 

Jämför man våra två robotdammsugare med varandra är driftstiden relativt jämn. Electrolux Pure i9.2 kan jobba i två timmar utan laddning medan Xiaomi kan jobba i 3 timmar. När det gäller laddningstiden är Electrolux Pure i9.2 bäst med korta 2 timmar medan Xiaomi tar hela 3 timmar att ladda klart. Ljudet som avges från dammsugarna är högst från Electrolux Pure i9.2, 75 db medan Xiaomi avger enbart 45 dB. Måtten på dammsugaren är en annan viktig faktor att beakta så du minimerar risken att roboten fastnar under soffan eller mellan stolsbenen. Gällande måtten är Electrolux i9.2 den minsta maskinen. 


Här köper du utmanaren till bästa pris


Amazon säljer bästa robotdammsugaren just nu för bara 6490 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

6490 kr är det lägsta priset just nu för Electrolux Pure i9.2 PI92-6DGM!

Robotexperten säljer robotdammsugaren för 7499 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer bästa robotdammsugaren just nu för 8697 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Testvinnare robotdammsugare - Experternas omdömen

Aftonbladet: Utser RoboRock S6 till "bäst i test". De gillar dess moppfunktion, navigationssystem och även att du ges möjligheten att schemalägga städningen. Om resultatet skriver de: "Städresultatet när vi testar blir fullt godkänt och med tanke på att S6 Pure bara är några hundralappar dyrare än S5 Max är den ett bättre val och just nu bäst i klassen". Den får ett totalbetyg på 4/5 stjärnor. 


Techradar: Ger RoboRock S6 4/5 stjärnor och är mycket positiva. De nämner att det finns fler "förfinade och intuitiva robotdammsugare att köpa" men att ingen av dem erbjuder samma funktioner och prestanda till samma pris. De gillar den såpass mycket att de skriver att "Detta kan vara den bästa robotdammsugaren på marknaden". Förutom ett bra pris så gillar de robotdammsugarens effektiva navigation och kartläggning samt dess arsenal av smarta funktioner.


Business Insider: testade RoboRock S6 och menar att det är en av de bästa robotdammsugarna på marknaden just nu pågrund av dess prisnivå samtidigt som den erbjuder en drös med bra och smarta funktioner, något som andra tillverkare saknar. 


Pocket-Lint: ger RoboRock S6 5/5 stjärnor och även den särskilda rekommendationen "Editor's Choice". De tycker att den erbjuder imponerande rengöringsfunktioner, intelligent navigation samt en bra prislapp. De avslutar sitt test med att skriva att RoboRock S6 är en av deras favoritdammsugare som erbjuder bra funktioner till ett överkomligt pris tillskillnad från andra stora märken.


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa robotdammsugaren önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den robotdammsugare som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Robotdammsugare


robotdammsugare bäst i test

Få mer tid över till annat - låt robotdammsugaren göra jobbet!


Tips 1:Vi kan tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobil-högtalare om du vill lyssna på musik medan robotdammsugaren gör allt jobb eller testet om espressomaskin för att njuta av en god kopp kaffe medan du låter robotdammsugaren göra det hårda arbetet.


Tips 2:För fler automatiska lösningar kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om robotgräsklippare så du får mer fritid medan de smarta maskinerna sköter arbetet där hemma. 

 

Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående robotdammsugare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa robotdammsugaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Christopher Holmerin

Bäst i test: Robotdammsugare

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: