Oberoende tester från tidningar, sajter och magasin samt recensioner från svenska konsumenter som ställs samman för att utse en vinnare. Köp segraren idag till lägsta pris!

Tester för dig som ska köpa en robotdammsugare

Robotdammsugare test 2019

Vill du veta vilken robotdammsugare som blivit "bäst i test" den senaste tiden? Då har du kommit helt rätt!

 

Vi har läst alla robotdammsugartester från experterna, pratat med experterna och även tagit reda på vilken robotdammsugare som konsumenterna tycker är riktigt bra. Sedan sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa robotdammsugaren direkt.

 

Därför ska du köpa en robotdammsugare

Tänk att slippa städa undan hår, handplocka damtussar och att komma hem och slippa tänka på vardagsstädningen. Tack vare robotdammsugare blir livet så mycket lättare. Ny teknik har gjort dagens robotdammsugare väldigt smarta vilket gör att du idag kan styra och se hur det går med städningen direkt från din smartphone.

 

Jag vet allt jag vill veta - visa mig den bästa robotdammsugaren NU!

 

Vi ställer följande krav på robotdammsugaren:

 

  • Lätt att använda - Det är få saker som kan få en så frustrerad som ny och komplicerad teknik, därför undersöker vi alltid användarvänligheten på nya produkter för att det ska bli så lätt som möjligt för dig att sätta igång med städningen där hemma.

  • Testvinnare och uppskattad av konsumenterna - Självklart ska du ha den bästa robotdammsugaren när det både kommer till funktion, kvalité och pris. Vi har därför läst många tester och även kollat vad användarna som redan köpt denna robotdammsugare, vad de tycker om sin robot.

  • Smart - ha tillgång till den från mobilen - Idag så kan man styra det mesta i hemmet via sin smartphone, så varför ska man inte kunna styra sin robotdammsugare med den också? Med en smart robotdammsugare blir det ännu lättare att se över städningen där hemma.

  • Allergivänlig - Roboten ska ha ett HEPA-filter så den passar hemma hos både astmatiker och allergiker.

  • Priset - Varför betala mer om det ändå inte blir en bättre produkt? Robotdammsugare finns i alla möjliga prisklasser och därför ska vi ha ett bra pris för den bästa produkten. 
Här är bästa robotdammsugaren 2019

Efter att ha tagit del av experttester och inte minst konsumenternas betyg av sina robotdammsugare, blir valet enkelt. Det handlar om en robot från en tillverkare som är känd för sina väl fungerande robotar; iRobot. Modellen är iRobot Roomba 980.

 

Bästa robotdammsugaren 2019


Bäst i test - iRobot Roomba 980

(Klicka på robotdammsugaren för mer information på iRobots hemsida)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 oktober 2019

 

iRobot Roomba 980 tar sig fram otroligt bra, städar effektivt och klarar även av högre mattor utan problem tack vare sin CarpetBoost-funktion där dess sugkraft ökar x10. Roomba 980 läser av din omgivning med hjälp av avancerad kamerabaserad lokalisering(ladapt 2.0) och börjar med de öppna ytorna och går sedan på de mer svårtillgängliga områdena som möbler och andra hinder. Efter avslutad städning hittar den själv tillbaka till sin laddnings-station där den laddar upp batterierna för nästa städning. Med 2h städning per laddning, som tar 2,5h, hinner den även städa större ytor runt om i hemmet.

 

Roomba 980 kommer med HEPA-filter vilket betyder att den tar bort 99,97% av luftburna patriklar och allergener från katt- och hundhår, dammkvalster och pollen. Detta gör att den har bästa möjliga betyg (A) i partikelutsläpp.

 

En stor fördel med Roomba 980 är att den är smart. Via dess app kan man schemalägga städningen så att roboten vaknar när du är på jobbet och städar för att sedan komma hem till ett rent och nystädat hem. När du väl är på jobbet kan du, via appen, se hur städningen där hemma går. Skulle du vilja spärra av områden i hemmet så kan du, tack vare dess 2 st virtuella väggar, spärra av zoner i huset som barnrum, "hund- och katthörnan" eller bara zoner du inte vill att robotdammsugaren ska röra sig i. Självklart behöver du inte heller oroa dig för att din Roomba 980 ska ramla ner för trappan då den har sensorer som känner av om det är ett "fritt-fall" i dess väg.


 

Så köper du robotdammsugaren iRobotRoomba 980 till bästa pris

Listpriset på denna robotdammsugaren är 10 999 kr som du kan se här på iRobots hemsida. Men du kan hitta dem betydligt billigare än så idag och det bästa priset får du på internet.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en jämförele från upp till 23 banker och långivare.

 

Hos Proshop kan du köpa robotdammsugaren för bara 6954 kronor och priset är inkusive frakt.

6954 kronor är det lägsta priset för robotdammsugaren iRobotRoomba 980 bland butikerna just nu!

 

Hos Hemmashoppen kan du köpa den för 6956 kronor och priset är inkusive frakt.

 

Robotexperten säljer dem för bara 7290 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

 

Whiteaway erbjuder robotdammsugaren för 7359 kronor när du klickar här och frakten hem till dig ingår i priset.

 

Tretti säljer dem för 7359 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

 

Hos Elon köper du robotdammsugaren för 9995 kronor och priset är inkusive frakt.

 

 

Så säger konsumenterna om robotdammsugaren


"Jag har den schemalagd varje dag. älskar denna produkten, det enda dåliga somjag kan tänka på är att den är lite hägljud."

 

"Mitt hem känns renare när jag vet att det inte finns några dammråttor som gömmer sig under alla möbler."

 

"Den är väldigt effektiv somen daglig dammsugare men det händer att den missar grejer på golvet och ibland så har den svårt att ta sig upp på min lurviga matta. När den lyckas ta sig upp så gör den dock ett mycket bra jobb. Inga av dess brister gör den dock dålig, så länge man har en vanlig dammsugare för att emellanåt göra en djupare städning så är det helt lugnt."

 

"Jag har inga klagomål alls, detta är den bästa uppfinningen någonsin, jag tror att jag alltid har min Roomba gåendes, jag älskar hur den kan dammsuga medan jag gör andra hushållssysslor, det skär ner tiden det tar för att städa huset med 3 timmar."

 

överlag är konsumenterna väldigt nöjda med sin Roomba 980 men det finns en del som har klagat på dess ljudnivå på mattor. Tack vare CarpetBoost-funktionen som ökar sugkraften x10 när den kör på mattor så ökar ljudnivån till ca 70dB vilket kan vara lite störigt (om du är hemma). Detta problem skall dock vara lätt att undgå om du planerar städningen via appen och schemalägger den när du inte är hemma.

 

Så säger experterna om robotdammsugaren

TEK.NO har testat flera dammsugare och ger iRobot 980 9 av 10 poäng och delar första platsen med Xiaomi RoboRock S50/S5. De skriver att fördelarna med iRobot Roomba 980 är att den är "bra på navigering, sällan fastnar, barriär ingår, bra på mattor, mycket sugkraft och att den har en användbar app med städkort". Vad som TEK.NO tyckte var negativt är att det är dyrt och att det tar lång tid att rengöra dammsugaren.

 

DinSide har testat iRobot Roomba 980 och avslutar allt med: "Det här är helt enkelt den bästa robotdammsugare vi har testat: Appen har gjort den enkel att använda, den kör sällan fast och robotdammsugaren har blivit mycket bättre på att ta djurhår från mattor än den tidigare versionen. Därför är det ingen tvekan om att den kvalificerar sig till en stark femma på tärningen".

 

Toptenreviews ger Roomba 980 totalt 9,65 av 10 poäng och skriver: "Detta är mycket konkurrenskraftigt trots det höga priset, särskilt för upptagna personer som vill släppa dammsugaren och bara komma hem till ett renare golv".

 

Tidningen M3 skriver om Roomba 980 och är positiva; "Roomba 980" är väldigt effektiv och enkel att använda. Appen som kommer till dammsugaren är väldigt bra och då maskinen alltid är uppkopplad görs programuppdateringar lätt." De skriver även; "är man ute efter en smart och modern robotdammsugare och är beredd att betala lite extra så kommer man inte bli besviken av Roomba 980."

 

Aftonbladet tar upp Roomba 980 i sitt senaste test för robotdammsugare och ger den 4 poäng i funktion och användning. När det gäller ekonomi ger de 3 poäng.

 

Onlinetidningen WIRED ger Roomba 980 9/10 poäng och skriver;"Om du har pengarna så är detta robotdammsugaren som du måste ha." De skriver även; "Då Roomba 980 är såpass smart så behöver du inte städa upp så mycket innan den sätter igång, den undviker sladdar och andra hinder utmärkt. Om det finns områden duvill lämna ostörda i hemmet så är de virtuella väggarna de bästa som vi har testat hittils."

 

techradar.com skriver; "Onekligen dyr men iRobot Roomba 980 är en fantastiskt avancerad, automatisk dammsugare. Att se de manövrera runt om ihuset slutar aldrig att imponera på en." De skriver även; "Varenda del av Roomba 980 utstrålar kvalité och det ärmöjligt att om dammsugare skullebli självmedvetna så skulle de alla sträva att bli som iRobots Roomba 980."

 

Testvinnare 2 - Mest prisvärda robotdammsugaren

 

Bästa robotdammsugaren 2019 - iRobot Roomba 696

 

Mest prisvärda robotdammsugaren 2019 - iRobot Roomba 696

(Klicka på robotdammsugaren för mer information på iRobots hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 oktober 2019

 

Bor du lite mindre och inte har många hinder som mattor och sladdar så behöver du inte satsa lika storslaget när det gäller robotdammsugare. Därför har vi tagit fram ett andra, billigare, alternativ, iRobot Roomba 696.

 

Självklart är vårt andra alternativ också en väldigt bra robotdammsugare. Den tar sig fram väldigt lätt men brister lite på tjockare mattor då den, till skillnad från Roomba 980, inte har CarpetBoost-funktionen. Förutom det tar den sig lätt fram runtom i hemmet och navigerar snyggt runt stolar och under möbler.

 

Även Roomba 696 kommer med HEPA-filter som tar bort 99,97% av luftburna partiklar och allergener från katt- och hundhår, dammkvalster och pollen. Detta gör att den har bästa möjliga betyg ( A ) i partikelutsläpp.

 

Trots det billigare priset så funkar Roomba 696 identiskt som Roomba 980. Den läser noga av det område som behöver städning och navigerar snyggt för att plocka upp allt smuts. Den kommer även med trapp-sensor och en ( 1st ) virtuell barriär som blockar av där man inte vill att dammsugaren rör sig. Efter avslutad städning hittar den på egen hand tillbaka till laddnings-stationen.

 

Den stora skillnaden mellan våra testvinnare är resultatet av städningen då Roomba 980 klarar av att städa under en längre tid samt att den fortsätter städningen ifall den inte hinner klart under de 2h som den klarar att städa på en laddning. Roomba 696 gör tyvärr inte det och mäste därför sättas på igen efter laddning så att den fortsätter, detta går dock att göra via sin telefon då Roomba 696 också är smartphone-kompatibel. En till funktion som Roomba 696 inte kommer med är CarpetBoost-funktionen där dammsugaren ökar sin sugkraft när den kör på mattor och därför kan det behövas det en riktig dammsugare i hemmet för att få bukt med all smuts som fastnar i mattor, beroende på hur svår terräng mattan bidrar med.

 

Trots några färre funktioner än Roomba 980 så behöver du inte hänga läpp då den fortfarande är en mycket bra robotdammsugare som kan kontrolleras från din smartphone. Därför rekommenderar vi Roomba 696 för det dagliga underhållet av det mindre hemmet.

 

Så säger konsumenterna om robotdammsugaren 

"Efter 6 dagars användning kan jag ärligt säga att jag är kär i denna maskinen då det är 6 dagar som vi har sluppit att städa. Det finns inte ett enda hundhår på vårt golv och det är även rent under sängen och soffan."

 

"Denna robot har visat sig vara mycket bättre än vad jag förväntade mig. Jag har husdjur med långa hårstrån och även om man måste låta dammsugaren köra en del rundor för att få upp allt så är det ingenting som jag skulle ha tålamodet för att dammsuga så länge som min Roomba gör."

 

"Jag älskar min Roomba. Den sparar mig tid och mina golv är rena och roboten funkar precis som beskrivningen säger att den ska göra. Daglig automatisk dammsugning är perfekt om man har husdjur hemma så att det inte samlas massa högar av hårstrån."

 

"Gillar verkligen min Roomba, visst, ibland fastnar han under nattduksbordet men han snurrar runt tills han tar sig fri och fortsätter sedan städa. Och han verkligen plocka upp hundhår!"

 

Självklart är inte alla nöjda med sin Roomba 696. Många som har köpt 696 och robotdammsugare från 600-serien klagar på att den inte klarar av mattor och att det inte blir rent i sina hus och därför kan det vara bättre att satsa på en Roomba 980 ifall man bor lite större.

 

*Det finns några konsumenter som klagar på sin robotdammsugare efter enbart 1 körning. Låt roboten köra några rundor innan du börjar bedöma resultatet då roboten ska få in en bra bana och lära känna ditt hem.*

 

Så köper du robotdammsugaren iRobotRoomba 696 till bästa pris

Listpriset på denna robotdammsugaren är 5 999 kr som du kan se här på iRobots hemsida. Men du kan hitta dem betydligt billigare än så idag och det bästa priset får du på internet.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en jämförele från upp till 23 banker och långivare.

 

Du kan köpa den hos Proshop för bara 3375 kronor när du klickar här. Priset är inklusive frakt.

3375 kronor är det lägsta priset för robotdammsugaren iRobotRoomba 696 bland butikerna just nu!

 

 


Om Bäst i test Guiden

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!