Robotdammsugare bäst i test

Robotdammsugare test 2021

Ska du köpa robotdammsugare och undrar vilken som är "bäst i test" just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla experttester, på internet, i tidningar och från testlabb för att ta reda på vilka modeller som presterar bäst just nu, men inte nog med det! 


Vi har även tagit reda på vilken som konsumenterna tycker är riktigt bra. Sedan har vi sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa direkt. 


I testet hittar du:

Bästa robotdammsugare 2021

Robotdammsugare bäst i test

Roborock S6

Robotdammsugare bäst i test Roborock S6
 • Bra sugkraft

 • Låg ljudnivå

 • Prisvärd robotdammsugare

 • Inga vid detta pris

Electrolux robotdammsugare - utmanaren

Electrolux Pure i9.2 PI92-6DGM

Robotdammsugare bäst i test Electrolux Pure i9.2 PI92-6DGM
 • Triangelformad för bästa resultat

 • Bra sugkraft på mattor och hårda golv

 • Klarar av höga trösklar

 • Högljudd


Därför ska du köpa robotdammsugare

Vi lever i en alltmer hektisk värld och därför har vi helt enkelt inte tid att ta hand om hemmet på samma sätt som tidigare. Att dessutom hinna med jobbet, fixa mat, hämta barn från skolan och se till att dessa är glada och nöjda tar upp en stor del av vårt dygn. Denna livsstil av högt tempo kräver smarta lösningar som gör våra dagliga uppgifter enklare, både på jobbet och där hemma. En av dessa uppgifter är att hålla golvet rent där hemma, dels för säkerhet men främst för ditt eget välbefinnande. 


De traditionella dammsugarna har hjälpt oss hålla våra hem rena och fräscha i flera årtionden. Men under de senaste åren har sett en betydande evolution hos denna betydande produkt. Tack vare denna utveckling har vi fått tillgång till produkter som kan göra detta jobb åt dig, tack vare kamera- och laserbaserad teknik. 

 

Vi ställer följande krav:

 

 • Lätt att använda - Det är få saker som kan få en så frustrerad som ny och komplicerad teknik, därför undersöker vi alltid användarvänligheten på nya produkter för att det ska bli så lätt som möjligt för dig att sätta igång med städningen där hemma. Lyckligt vis har de flesta dammsugarna idag gjorts enkla för att alla skall kunna använda och uppskatta dem.

 • Testvinnare och uppskattad av konsumenterna - Självklart ska du ha den bästa roboten när det både kommer till funktion, kvalité och pris. Vi har därför läst många tester och även kollat vad användarna tycker om sin robot.

 • Smart - ha tillgång till den från mobilen - Idag så kan man styra det mesta i hemmet via sin smartphone, så varför ska man inte kunna styra sin robot med dess tillhörande app också? Våra testvinnare kan du styra via app. Appen skall vara enkel att förstå sig på och erbjuda virtuell vägg som funktion. Du ska även få en bild i appen hur roboten kör och det skall inte vara några problem ifall du bor i hus med fler våningar.

 • Allergivänlig - Roboten ska ha ett HEPA-filter så den passar hemma hos både astmatiker och allergiker.

 • Priset - Varför betala mer om det ändå inte blir en bättre produkt? De flesta robotarna med goda omdömen rör sig mellan 3 000 till 7 000 kronor. Därför har vi jämfört både på dyra och billiga robotdammsugare och sedan utsett den mest prisvärda till bäst i test!
Robotdammsugare bäst i test

Efter att ha tagit del av experttester och inte minst konsumenternas betyg av sina köp, blir valet enkelt. Vår nya testvinnare kommer från en uppstickare som på kort tid blivit mycket populär, tack vare sina billiga robotar av hög kvalitet! Den bästa robotdammsugaren just nu är Xiaomi Mi RoboRock S6.


Xiaomi Mi RoboRock S6


Bästa robotdammsugaren just nu - RoboRock S6

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 augusti 2021

De bästa priserna på Roborock S6


RoboRock S6 är helt enkelt den uppdaterade versionen från Xiaomi och har blivit ännu bättre än föregångaren S5/S50. Med bättre rengöringsförmåga och välfungerande AI är har den fått sig ett ordentligt lyft vilket gör den till vår testvinnare.


Nytt för RoboRock S6 är en ny borstdesign som nu är helt i silikon vilket håller längre. Det finns även stöd för 5 GHz Wi-Fi och ett tystare rotorblad vilket resulterar i en genomsnittlig ljudnivå på 35dB och max 45dB. Batteriet har även gjorts större och är nu såpass effektivt att roboten kan köras 3h i sträck på "tyst läge"


Via appen, Mi Home App, kan du se hur dammsugaren rör sig i realtid samt markera ut osynliga no go zoner, zoner som roboten kommer undvika. Dessutom är den såpass smart att den lär sig de mest effektivaste rutterna i ditt hem. Via appen kan du sedan välja vilka zoner som skall städas samt vilken intensitet som rummet skall städas med, vilket är användbart ifall något av rummen har en tjock heltäckningsmatta. Och likaså kan du ställa in så roboten kör på "tyst läge" i köket; för att ej störa under måltiderna. 


Roborock S6 tar sig smidigt genom ditt hem men har lite problem med höga trösklar. Andra hinder, som tjocka mattor och möbler, kan den dock enkelt hantera. RoboRock S6 kan även sänka och höja borsten automatiskt beroende på underlaget. 


En bonus med RoboRock S6 är att det är en robotdammsugare med moppfunktion. Vid köp får du med 2 moppfiltar som kan återanvändas samt 10 st engångsfiltar. Moppfunktionen aktiveras genom att sätta i vattentanken. Glöm bara inte att spärra av de områden med mattor när moppfunktionen används. 


Efter städning åker RoboRock S6 tillbaka till sin laddningsstation. På 1h kan den dammsuga 110kvm på en enda laddning. Dammsugaren behöver tömmas efter varje körning för att ta bort hårstrån och tjocka dammtussar som kan täppa till. Allergifiltret (hepa filter) är avtagbart och kan tvättas.


Med RoboRock S6 får du allt du kan tänka dig önska för ett väldigt bra pris. Det finns andra tillverkare där dammsugaren erbjuder fler funktioner som exempelvis röststyrning från Alexa men för ett vanligt hem i behov av en automatisk städare så är Xiaomi Mi RoboRock S6 bäst i test just nu!


Specifikationer

 • 2000PA maximal sugkraft
 • CarpetBoost-funktion (ökar sugkraften på mattor)
 • Vikt på 3,6kg 
 • 3h laddningstid för Li-Ion batteriet (tom-full)
 • 0,48L dammbehållare
 • 4 sugnivåer: quiet, balanced, turbo och max
Detta säger konsumenterna om Roborock S6

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tagit reda på vad konsumenterna tycker om sitt köp, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av produkten. Här kommer några exempel;


"Klockren, funderade länge på att köpa en. Nu i efterhand förstår jag inte vad jag funderade på. Underlättar veckodammsugningen enormt mycket. Perfekt att sätta på om ni ska iväg eller är utomhus i trädgården och grejar. Kan även zon städas, t.ex. under matbordet eller i köksdelen där det oftast blir lite smutsigare än på andra ställen. 5 av 5!"


"Suverän maskin. Fastnar aldrig och sköter dammsugningen helt. Har haft många robotdammsugare och den här är klart bäst. Glöm inte att uppdatera mjukvaran annars funkar den inte, sedan perfekt."


"Så mycket bättre än min Roomba 630. Smidigt med karta och att man kan välja vilket rum den ska städa alt. en zon att städa." 


"Hur bra köp som helst! Köp ba köp!"


"Den gör att man blir lycklig utbrast den initialt skeptiska hustrun när hon granskat resultatet av premiärstädningen. Om jag får säga det själv så är det en outstanding produkt som är inget mindre än en game changer när det kommer till att städa och underlätta vardagens göromål." 


"Riktigt bra dammsugare! Smartare än jag trodde... köpte en S6 till mig och en S5 till min farmor som inte längre orkar dammsuga lika mycket. Både hon och jag är jättenöjda.." 


"S6 täpper till de svagheter S5 hade."


"Min första robotdammsugare, så jag har ingen uppfattning om hur den är jämfört med förra generationen (S5). Efter en vecka nu kan jag bara säga att jag är extremt nöjd! Blev väldigt imponerad över hur mycket damm den lyckas hitta varje körning (körd 3ggr). Schemaläggningen är smidig och skönt att ha den körandes när jag inte är hemma. Den kommer enkelt in under möbler och bor just nu under min soffa. Betydligt enklare att förvara jämfört med min gamla "vanliga" dammsugare."


Nackdelar

Dammbehållaren har ett hål till för större partiklar men eftersom det inte finns någon lucka till denna leder det till att du får plocka bort lite större skräpbitar samt att det kan trilla ut lite damm när du skall tömma behållaren i soptunnan. En annan nackdel är silikonborsten som sitter på plats med hjälp av en skruv vilket gör att hår kan snurras in i själva skruven. Andra modeller använder ofta en magnet för att hålla sidoborsten på plats vilket eliminerar detta problem. Dock för skruven med sig en fördel: sidoborsten kommer aldrig ramla av under användning! 


Lyckligtvis är dessa nackdelar en fråga om bekvämlighet istället för stora produktfel som får roboten att strula eller gå sönder.


Köp Roborock S6 till lägsta pris här

Hos dessa butiker kan du köpa robotdammsugare bekvämt och enkelt. När du beställer den online kan du även få den levererad direkt hem till dörren.


Tretti.se säljer Roborock S6 för 3840 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

3840 kr är det lägsta priset just nu för Roborock S6!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 3890 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Whiteaway erbjuder Roborock S6 just nu för 4439 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos Webhallen köper du Roborock S6 för 4439 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 4439 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Robotexperten säljer Roborock S6 för 4439 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 4697 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu robotdammsugaren för 4697 kr. Frakten ingår i priset.

Electrolux robotdammsugare test

Givetvis finns det fler modeller av robotar. Därför har vi valt att sikta in oss på dyrare modeller för att se vad dessa har att erbjuda. Denna robot från Electrolux är lite dyrare och har en unik triangelform och borste vilket resulterar i det bästa städresultatet du kan få från en robotdammsugare just nu!


Electrolux Pure i9.2 PI92-6DGM


Utmanaren - Electrolux PI92-6DGM

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 augusti 2021

De bästa priserna på Electrolux Pure i9.2 PI92-6DGM


Electrolux Pure i9.2 är en uppdaterad version av föregångaren Pure i9. Till det yttre har modellen inte förändrats så mycket utan i9.2 behåller smart nog sin karaktäristiska trekantiga form som gör städningen enkel i svåråtkomliga hörn och andra hinder som dammsugaren kan stöta på. 


Det är en robotdammsugare med ett enda syfte: att tillhandahålla en optimal rengöringsprocess för ditt hem och dina kontor utan att störa dina aktiviteter. Tack vare sin förmåga att ta sig förbi hinder och en bra sugkraft är Electrolux robotdammsugare den bästa "anställda" du kan ha där hemma; den klagar aldrig, misslyckas aldrig med sitt jobb och ber dig aldrig om mer betalt. 


Den unika triangelformen är en smart lösning eftersom det tillåter dammsugaren att enkelt navigera sig runt genom hemmet, och framförallt komma in vid svåråtkomliga hörn, samt runda och undvika hinder som den kan stöta på. Den tar sig enkelt runt genom huset och är väldigt effektiv, med hjälp av sin lilla borste, när den dammsuger. Tack vare sin denna borste tar får den enkelt upp smuts, både på tjocka mattor och hårda golv.


Via appen kan du skräddarsy rengöringsprocessen till att passa dig och ditt hem. Efter första körningen läser den av ditt hem och målar upp en digital karta. Här kan du dela in olika rum i zoner och sätta upp no go zoner med hjälp av en virtuell väg (eller flera). Detta gör det enkelt att bestämma just vilken del av huset som ska dammsugas.


Dammsugarens drifttid är upp till 120 minuter. Men skulle du behöva mer tid är batteripaketet optimerat för att laddas upp snabbt. 


Några av de bästa funktionerna inkluderar: 3D-teknologi och laserteknologi som används för att läsa av rum, hinder och den effektivaste rutten. Men den mest tacksamma funktionen är dess klättringsfunktion; tillåter den "klättra" över hinder som höga trösklar. 


Denna robotdammsugare hjälper dig med dina rengöringsbehov i hemmet och är pålitlig, prisvärd, snygg och effektiv. Det är en dammsugare för den moderna familjen som gillar att ha det rent utan att själv behöva slita.  


Nackdelarna då? Dessa vill vi också veta. Först och främst är denna dammsugare väldigt högljudd, med en ljudnivå på ca 75 dB. Du vill därför helst köra den när du inte är hemma, vilket går enkelt att ställa in via appen. Den andra nackdelen är att, hur bra den än är, kan den fastna när den tar sig an ett för stort hinder. Detta är framförallt störigt när du har lämnat hemmet för att komma hem till ett rent och städat golv, endast för att se att dammsugaren har kört fast. 
Detta säger konsumenterna om Electrolux robotdammsugare

"Snygg och bra dammsugare som verkligen underlättar ens dammsugande hemma. Kan sitta på jobbet och säga åt den att åka och städa t.ex. bara köket, eller hela lägenheten. Hoppar lätt över trösklar och går upp på även de tjockare dörrmattorna! Väldigt nöjd, men appen kunde varit något simplare att använda."


"Vi är jättenöjda! Så lyxigt och skönt att veta att det är rent när man kommer hem! Trevligt att få en notis att "Maggan" är klar med städningen! Vi har dock en matta som är lite för långhårig för att det ska funka, men vi har bara stängt dörren dit."


"Städar mycket bra. Bra och intuitiv app."


"Kanonmaskin, städar verkligen rent. Väldigt skönt att kunna starta maskinen på jobbet så det är städat när man kommer hem."


"Den är perfekt på alla sätt. Sköter sig själv goch man kan be den dammsuga olika rum oftare, till exempel kök, rum där vi har kattsand och hall. Rum där smuts oftast uppstår."


"Min dammsugare är räddaren i nöden i ensamma mamma livet. Det ska erkännas att det kändes som en onödig utgift men spå värt det. Att få komma hem till ett rent golv är så skönt och ger mig tid att göra så mycket annat."


"Klart den bästa pryl jag har köpt till hemmet. Sköter dammsugningen klanderfritt. Kommer åt i hörnen. Tar sig fram överallt. Bra översyn med appen."


"Grymt bra produkt. Enkel att komma igång med. Sköter sig själv. Dammsuger bra." 


"Jag har under lång tid funderat på att köpa en robotdammsugare, men jag har hela tiden varit tveksam till om den skulle lyckas motsvara mina förväntningar. Nu har jag använt dammsugaren ett antal gånger och måste säga att jag är väldigt nöjd. Den städar noggrant och hittar samtliga utrymmen." 


Köp Electrolux robotdammsugare till lägsta pris här

Hos dessa nätbutiker kan du köpa roboten bekvämt och enkelt. Dessutom kan du beställa den direkt hem till dörren.


Amazon säljer Electrolux Pure i9.2 PI92-6DGM just nu för bara 6499 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

6499 kr är det lägsta priset just nu för Electrolux Pure i9.2 PI92-6DGM!

CDON.COM säljer den just nu för 6697 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Robotexperten säljer Electrolux Pure i9.2 PI92-6DGM för 7499 kr. Frakten ingår i priset.


Därför är Roborock vår vinnare

Jämför man våra testvinnare med varandra är drifttiden mycket jämn: Electrolux Pure i9.2 kan jobba i två timmar utan laddning medan Roborock S6 kan jobba i 3 timmar. När det gäller laddningstiden är Electrolux Pure i9.2 bäst med korta 2 timmar medan Xiaomi tar hela 3 timmar att ladda klart. Ljudet som avges från dammsugarna är högst från Electrolux Pure i9.2, 75 db medan Xiaomi avger enbart 45 dB. Måtten på dammsugaren är en annan viktig faktor att beakta så du minimerar risken att roboten fastnar under soffan eller mellan stolsbenen. Gällande måtten är Electrolux i9.2 den minsta maskinen. 
Testvinnare - experternas omdömen

Aftonbladet: Utser RoboRock S6 till "bäst i test". De gillar dess moppfunktion, navigationssystem och även att du ges möjligheten att schemalägga städningen. Om resultatet skriver de: "Städresultatet när vi testar blir fullt godkänt och med tanke på att S6 Pure bara är några hundralappar dyrare än S5 Max är den ett bättre val och just nu bäst i klassen". Den får ett totalbetyg på 4/5 stjärnor. 


Techradar: Ger RoboRock S6 4/5 stjärnor och är mycket positiva. De nämner att det finns fler "förfinade och intuitiva dammsugare att köpa" men att ingen av dem erbjuder samma funktioner och prestanda till samma pris. De gillar den såpass mycket att de skriver att "Detta kan vara den bästa robotdammsugaren på marknaden". Förutom ett bra pris så gillar de robotens effektiva navigation och kartläggning samt dess arsenal av smarta funktioner.


Råd & Rön: Testade 61 robotar i oktober 2020. I deras test hamnade Neato Botvac D4 Connected på förstaplats på 58 poäng. På delad tredjeplats hamnade vår Electrolux Pure i9.2 (vår ena testvinnare). De gav 52 poäng till Roborock S5 Max, som därmed slutade på en delad sjätteplats. 


Business Insider: testade RoboRock S6 och menar att det är en av de bästa robotdammsugarna på marknaden just nu pågrund av dess prisnivå samtidigt som den erbjuder en drös med bra och smarta funktioner, något som andra tillverkare saknar. 


Pocket-Lint: ger RoboRock S6 5/5 stjärnor och även den särskilda rekommendationen "Editor's Choice". De tycker att den erbjuder imponerande rengöringsfunktioner, intelligent navigation samt en bra prislapp. De avslutar sitt test med att skriva att RoboRock S6 är en av deras favoritdammsugare som erbjuder bra funktioner till ett överkomligt pris tillskillnad från andra stora märken.


YouTube: I denna video testar Peter Esse RoboRock S6 MaxV. Vill ni se roboten i arbete kan ni ta en titt på Peters klipp och kanal!  


Sammanfattning

Efter att du läst vårt robotdammsugare test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa robotdammsugare


robotdammsugare bäst i test

Få mer tid över till annat och låt roboten göra jobbet!


Tips 1: För fler automatiska lösningar kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om robotgräsklippare så du får mer fritid medan de smarta maskinerna sköter arbetet där hemma. För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.

 

Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dammsugaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Christopher Holmerin

Bäst i test: Robotdammsugare

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: