Oberoende tester från tidningar, sajter och magasin samt recensioner från svenska konsumenter som ställs samman för att utse en vinnare. Köp segraren idag till lägsta pris!

Tester för dig som ska köpa en robotdammsugare

Robotdammsugare test 2019

Vill du veta vilken robotdammsugare som blivit "bäst i test" den senaste tiden? Då har du kommit helt rätt!

 

Vi har läst alla robotdammsugartester från experterna, pratat med experterna och även tagit reda på vilken robotdammsugare som konsumenterna tycker är riktigt bra. Sedan sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa robotdammsugaren direkt.

 

Därför ska du köpa en robotdammsugare

Tänk att slippa städa undan hår, handplocka dammtussar och att komma hem och slippa tänka på vardagsstädningen. Tack vare robotdammsugare blir livet så mycket lättare. Ny teknik har gjort dagens robotdammsugare väldigt smarta vilket gör att du idag kan styra och se hur det går med städningen direkt från din smartphone.

 

Jag vet allt jag vill veta - visa mig den bästa robotdammsugaren NU!


Jag vet allt jag vill veta - visa mig den mest prisvärda robotdammsugaren NU!

 

Vi ställer följande krav på robotdammsugaren:

 

  • Lätt att använda - Det är få saker som kan få en så frustrerad som ny och komplicerad teknik, därför undersöker vi alltid användarvänligheten på nya produkter för att det ska bli så lätt som möjligt för dig att sätta igång med städningen där hemma.

  • Testvinnare och uppskattad av konsumenterna - Självklart ska du ha den bästa robotdammsugaren när det både kommer till funktion, kvalité och pris. Vi har därför läst många tester och även kollat vad användarna som redan köpt denna robotdammsugare, vad de tycker om sin robot.

  • Smart - ha tillgång till den från mobilen - Idag så kan man styra det mesta i hemmet via sin smartphone, så varför ska man inte kunna styra sin robotdammsugare med den också? Med en smart robotdammsugare blir det ännu lättare att se över städningen där hemma.

  • Allergivänlig - Roboten ska ha ett HEPA-filter så den passar hemma hos både astmatiker och allergiker.

  • Priset - Varför betala mer om det ändå inte blir en bättre produkt? Robotdammsugare finns i alla möjliga prisklasser och därför ska vi ha ett bra pris för den bästa produkten. 
Här är bästa robotdammsugaren 2019

Efter att ha tagit del av experttester och inte minst konsumenternas betyg av sina robotdammsugare, blir valet enkelt. Det handlar om en robot från en tillverkare som är känd för sina väl fungerande robotar; iRobot. Modellen är iRobot Roomba 980.

 

  Bästa robotdammsugaren 2019


Bäst i test - iRobot Roomba 980

(Klicka på robotdammsugaren för bästa priset på dammsugaren)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 7 december 2019

 

iRobot Roomba 980 tar sig fram otroligt bra, städar effektivt och klarar även av högre mattor utan problem tack vare sin CarpetBoost-funktion där dess sugkraft ökar x10. Roomba 980 läser av din omgivning med hjälp av avancerad kamerabaserad lokalisering(ladapt 2.0) och börjar med de öppna ytorna och går sedan på de mer svårtillgängliga områdena som möbler och andra hinder. Efter avslutad städning hittar den själv tillbaka till sin laddnings-station där den laddar upp batterierna för nästa städning. Med 2h städning per laddning, som tar 2,5h, hinner den även städa större ytor runt om i hemmet.

 

Roomba 980 kommer med HEPA-filter vilket betyder att den tar bort 99,97% av luftburna patriklar och allergener från katt- och hundhår, dammkvalster och pollen. Detta gör att den har bästa möjliga betyg (A) i partikelutsläpp.

 

En stor fördel med Roomba 980 är att den är smart. Via dess app kan man schemalägga städningen så att roboten vaknar när du är på jobbet och städar för att sedan komma hem till ett rent och nystädat hem. När du väl är på jobbet kan du, via appen, se hur städningen där hemma går. Skulle du vilja spärra av områden i hemmet så kan du, tack vare dess 2 st virtuella väggar, spärra av zoner i huset som barnrum, "hund- och katthörnan" eller bara zoner du inte vill att robotdammsugaren ska röra sig i. Självklart behöver du inte heller oroa dig för att din Roomba 980 ska ramla ner för trappan då den har sensorer som känner av om det är ett "fritt-fall" i dess väg.


 

Så köper du robotdammsugaren iRobotRoomba 980 till bästa pris

Listpriset på denna robotdammsugaren är 10 999 kr som du kan se här på iRobots hemsida. Men du kan hitta dem betydligt billigare än så idag och det bästa priset får du på internet.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en jämförele från upp till 23 banker och långivare.

 

CDON säljer robotdammsugaren för bara 6613 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

6613 kronor är det lägsta priset för robotdammsugaren iRobotRoomba 980 bland butikerna just nu!

 

Robotexperten säljer testvinnaren för bara 7290 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

 

Whiteaway erbjuder robotdammsugaren för 7359 kronor när du klickar här och frakten hem till dig ingår i priset.

 

Tretti säljer robotdammsugaren för 7359 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

 

Hos Elon köper du robotdammsugaren för 9995 kronor och priset är inkusive frakt.

 

 

Så säger konsumenterna om robotdammsugaren

Som alltid här på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Här kommer några exempel;


"Jag har den schemalagd varje dag. älskar denna produkten, det enda dåliga somjag kan tänka på är att den är lite hägljud."

 

"Mitt hem känns renare när jag vet att det inte finns några dammråttor som gömmer sig under alla möbler."

 

"Den är väldigt effektiv somen daglig dammsugare men det händer att den missar grejer på golvet och ibland så har den svårt att ta sig upp på min lurviga matta. När den lyckas ta sig upp så gör den dock ett mycket bra jobb. Inga av dess brister gör den dock dålig, så länge man har en vanlig dammsugare för att emellanåt göra en djupare städning så är det helt lugnt."

 

"Jag har inga klagomål alls, detta är den bästa uppfinningen någonsin, jag tror att jag alltid har min Roomba gåendes, jag älskar hur den kan dammsuga medan jag gör andra hushållssysslor, det skär ner tiden det tar för att städa huset med 3 timmar."

 

överlag är konsumenterna väldigt nöjda med sin Roomba 980 men det finns en del som har klagat på dess ljudnivå på mattor. Tack vare CarpetBoost-funktionen som ökar sugkraften x10 när den kör på mattor så ökar ljudnivån till ca 70dB vilket kan vara lite störigt (om du är hemma). Detta problem skall dock vara lätt att undgå om du planerar städningen via appen och schemalägger den när du inte är hemma.

 

Så säger experterna om robotdammsugaren

TEK.NO har testat flera dammsugare och ger iRobot 980 9 av 10 poäng och delar första platsen med Xiaomi RoboRock S50/S5. De skriver att fördelarna med iRobot Roomba 980 är att den är "bra på navigering, sällan fastnar, barriär ingår, bra på mattor, mycket sugkraft och att den har en användbar app med städkort". Vad som TEK.NO tyckte var negativt är att det är dyrt och att det tar lång tid att rengöra dammsugaren.

 

DinSide har testat iRobot Roomba 980 och avslutar allt med: "Det här är helt enkelt den bästa robotdammsugare vi har testat: Appen har gjort den enkel att använda, den kör sällan fast och robotdammsugaren har blivit mycket bättre på att ta djurhår från mattor än den tidigare versionen. Därför är det ingen tvekan om att den kvalificerar sig till en stark femma på tärningen".

 

Toptenreviews ger Roomba 980 totalt 9,65 av 10 poäng och skriver: "Detta är mycket konkurrenskraftigt trots det höga priset, särskilt för upptagna personer som vill släppa dammsugaren och bara komma hem till ett renare golv".

 

Tidningen M3 skriver om Roomba 980 och är positiva; "Roomba 980" är väldigt effektiv och enkel att använda. Appen som kommer till dammsugaren är väldigt bra och då maskinen alltid är uppkopplad görs programuppdateringar lätt." De skriver även; "är man ute efter en smart och modern robotdammsugare och är beredd att betala lite extra så kommer man inte bli besviken av Roomba 980."

 

Aftonbladet tar upp Roomba 980 i sitt senaste test för robotdammsugare och ger den 4 poäng i funktion och användning. När det gäller ekonomi ger de 3 poäng.

 

Onlinetidningen WIRED ger Roomba 980 9/10 poäng och skriver;"Om du har pengarna så är detta robotdammsugaren som du måste ha." De skriver även; "Då Roomba 980 är såpass smart så behöver du inte städa upp så mycket innan den sätter igång, den undviker sladdar och andra hinder utmärkt. Om det finns områden duvill lämna ostörda i hemmet så är de virtuella väggarna de bästa som vi har testat hittils."

 

techradar.com skriver; "Onekligen dyr men iRobot Roomba 980 är en fantastiskt avancerad, automatisk dammsugare. Att se de manövrera runt om ihuset slutar aldrig att imponera på en." De skriver även; "Varenda del av Roomba 980 utstrålar kvalité och det ärmöjligt att om dammsugare skullebli självmedvetna så skulle de alla sträva att bli som iRobots Roomba 980."

 

 


Testvinnare 2 - Mest prisvärda robotdammsugaren

 

  Robotdammsugare - robotdammsugare test - robotdammsugare bäst i test


 

Mest prisvärda robotdammsugaren 2019 - Xiaomi Mi RoboRock S5

(Klicka på robotdammsugaren för mer information om det lägsta priset just nu!)

 


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 7 december 2019

 

Bor du lite mindre och inte har många hinder som mattor och sladdar så behöver du inte satsa lika storslaget när det gäller robotdammsugare. Därför har vi tagit fram ett andra, billigare, alternativ, Xiaomi Mi RoboRock S5.


Att hitta en billig robotdammsugare är rätt lätt eftersom det finns otaligt många på nätet. Om du klickar dig vidare så hittar du diverse dammsugare från kinesiska märken du aldrig hört talas om. Även Xiaomi är ett kinesiskt märke men tillskillnad från dess inhemska konkurrenter så är denna robotdammsugare riktigt bra


Det som skiljer denna robotdammsugare mot dess konkurrenter är främst den snygga finishen, utmärkt upplockning av skräp, fantastisk navigation och ett moppset som hjälper till att moppa och damma dina golv. 


RoboRock S5 är gjord i liknande utförande som vår testvinnare. Den roterande borststången är gjord av borstrån och gummi och är specifikt designad för att lätt få upp smuts från alla olika golvytor. Utöver denna "borststången" finns det även en borste på kanten som skall forsla in smuts och damm mot vakuumet. Borstaren på kanten kommer efter tid att slitas ut så därför rekommenderas det att man beställer en ny borste när det blir dags. För att tömma behållaren med damm och smuts så öppnas toppen av dammsugaren som avslöjar facket och ett litet knivverktyg som kan användas för att skära bort hår som fastnat i systemet. 


Det finns 5 olika inställningar; Quiet, Balanced, Turbo, MAX och en inställning för mattor. Inställningen "balanced" ger genomgående bra resultat men det kan vara bra att experimentera med lite olika inställningar för att få bättre koll om vilken som passar ditt hem allra bäst. Ljudnivån beror på vilken inställning du använder. Dess högsta ljudnivå skall uppgå till 69dB. 


RoboRock S5's navigering sker med hjälp av en laser som skjuts ut från toppen av robotdammsugaren. Lasern skapar sig en modell av hur omgivningen ser ut. Med hjälp av Xiaomi Mi's app kan du se hur rummet ser ut och hur dammsugaren kör sin rutt. När du, med hjälp av appen, har kartan i telefonen kan du skicka iväg dammsugaren till specifika områden i ditt hem. Skulle det finnas områden där du inte vill att robotdammsugaren ska köra så kan du spärra av dessa på kartan i appen. För att vara en budgetvinnare är detta en funktion man ofta inte ser. 


Batteritiden för RoboRock S5 går upp till 150 minuter. Detta är dock beroende på vilken inställning du använder. När den börjar få slut på batteri eller har kört klart sin runda så återvänder robotdammsugaren automatiskt till sin laddnings-station. 


Dessa experttester kan du ta del av

TrustedReviews ger RoboRock S5 4,5/5 stjärnor. De tycker om att robotdammsugaren erbjuder flera funktioner samtidigt som den städar bra, något som inte brukar förväntas från en kinesisk tillverkare. De gillar även den utmärkta navigationen och upptagningsförmåga som gör den till en riktigt bra robotdammsugare för en schysst prislapp. 


Resebloggen Shershegoes tycker att RoboRock S5 ger mycket värde för pengarna och kallar den en bra investering. Utöver det så gillar de robotdammsugarens navigering och att den inte brakar in i väggar i full fart! 


PCMAG har testat RoboRock S5 och tycker att det är en mångsidig robotdammsugare med bra navigering, kraftfull sugkraft och lång batteritid. Den nackdel de nämner är att de upplever appen som "buggig". 


Tidningen M3 ger RoboRock S5 8/10 poäng i sitt test. De gillar dess uppsugningsförmåga, app och stabila konstruktion som medför ytterst få driftstörningar. De väljer även att ge RoboRock S5 stämpeln "M3 Rekommenderar". När det kommer till nackdelar så nämner de att robotdammsugaren inte når ända in i hörnen, att uppsamlingsbehållaren är liten samt att robotdammsugaren lätt fastnar i sladdar och andra föremål. 


Techradar har testat RoboRock S5 och ger den 4/5 stjärnor. De tycker om den effektiva rengöringen, utmärkta navigation och det attraktiva priset. När de presenterar nackdelarna så nämner de moppningsfunktionen (som de tycker presterar dåligt), limiterade smart-hem lösningar samt att appen behövs fixas och snyggas till. De avslutar sitt test med att säga; "För intelligent rengöring runtom ditt hem så tickar Roborock S5 alla boxar"


Detta säger konsumenterna om Roborock S5

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Haft den i lite mer än 6 månader och är lika förtjust nu som när jag fick hem den. När ekonomin tillåter kommer jag köpa en till övervåningen." - Apelsin 


"Utmärkt app och manövrering, en stjärna faller dock bort för den ganska usla dammbehållaren, det saknas ett galler så inte allt damm genast fastnar i filtret och en lite lättare lucka hade varit bättre, det verkar dom ha löst i S4 modellen." - larsivan


"Fantastisk! Finns verkligen inte mycket att klaga på. Missar ingenting där den fysiskt kan komma åt. Billiga slitageprodukter om de behöver bytas. När man väl skaffat en sån här inser man att man aldrig kommer leva utan en robotdammsugare igen." - Mega-man


"Det är 2019 och vem vill dammsuga för hand som en barbar? Roborock S5, mycket nöjd och det finns inget jag skulle vilja ändra på! Den får toppbetyg!" - Superduperloopo


"Jag ger sällan toppbetyg, men denna är fantastisk, och matchar och överträffar mina förväntningar. Jag har haft två roomba tidigare, 500 och 600-serien. Denna är mycket billigare och bättre på allt. Den tar sig över trösklar bra, har supersmidig karta med nogo-zones och noentry spärrlinjer, den städar oerhört effektivt iom att den skannar av utrymmena noga." - josefk


"Helt fantastisk! Så smart och enkel att hantera. Kul att sitta på kontoret 4mil hemifrån och samtidigt se hur det städas där hemma via appen." - perryjonsson82


"Fungerar grymt bra!" - calleboy


"Suverän! Bra algoritmer för hur den ska arbeta. Bra app och integrationsmöjligheter. Mycket mindre damm i vårt hem nu efter vi köpte denna." - Schween

 

Så köper du robotdammsugaren Roborock S5 till bästa pris

Listpriset på denna robotdammsugaren är 4 499 kr som du kan se här på Mi's hemsida. Men du kan hitta dem betydligt billigare än så idag och det bästa priset får du på internet.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en jämförele från upp till 23 banker och långivare.

 

Hos CDON hittar du den för 3990 kronor och detta är priset inkusive frakt.

3948 kronor är det lägsta priset för robotdammsugaren Xiaomi Mi RoboRock S5 bland butikerna just nu!

 

Hos Proshop kan du köpa robotdammsugaren för 3986 kronor och detta är priset inkusive frakt.

 

Webhallen har den på lager för 3989 kronor när du klickar här. Priset inkluderar frakt.

 

Hos Dustin Home hittar du robotdammsugaren för 3989 kronor och detta är priset inkusive frakt.

 

Whiteaway har den på lager för 3990 kronor när du klickar här. Priset inkluderar frakt.

 

Hos Tretti hittar du robotdammsugaren för 3990 kronor och detta är priset inkusive frakt.

 

Hos eNemo kan du köpa robotdammsugaren för 3990 kronor och detta är priset inkusive frakt.

 

NetOnNet har den på lager för 3990 kronor när du klickar här. Priset inkluderar frakt.

 

Du kan köpa den hos Kjell & Company för bara 3999 kronor när du klickar här. Priset är inklusive frakt.

 

Hos Hemmy kan du få robotdammsugaren för 4990 kronor när du klickar här! Och frakten hem till dig är gratis!