Concealer bäst i test

Concealer bäst i test - bäst concealer 2023

Ska du köpa en ny concealer och vill veta vilken concealer som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som har presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det!


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika concealers som finns att köpa just nu. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida där vi listat den concealer som är bäst i test, så att du enkelt kan hitta rätt concealer och undvika jobbiga och kostsamma felköp. I detta test har vi tagit fram två concealers; en concealer med lite ljusare ton som är optimal för att highlighta och en concealer som mer används för att täcka för blemmor och skavanker. 


Bästa concealern 2023

Concealer Bäst i test 2020

Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml

Concealer bäst i test Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml
 • Utmärkt för att highlighta

 • Täcker mörka ringar mycket väl

 • Smälter in bra på huden

 • Ljus i tonen och täcker inte orenheter lika bra

Rekommenderad concealer

Nars Radiant Creamy Concealer 6ml

Concealer bäst i test Nars Radiant Creamy Concealer 6ml
 • Täcker orenheter väl

 • Skyddande och bevarande effekt

 • 30 nyanser

 • Dyr

 • Ingen tjock täckningsformulering

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

En concealer är en av de skönhetsprodukter som har störst effekt. En concealer ska, genom korrekt användning, dölja märken, mörka ringar och röda partier. Concealern är så pass bra att många inom skönhetsbranschen helt skippar foundation och satsar mest på concealer. Det viktigaste är att du hittar concealern som passar din hudton bäst för att du ska få en naturlig finish. 


Det finns många olika sätt att använda concealer från att framhöja dina ögonbryn, ta bort svarta ringar under ögon eller dölja acne och skavanker i ansiktet. Men det är viktigt att du inte applicerar för mycket eftersom det riskerar att se ojämnt och kladdigt ut. Applicering kan ske med hjälp av en skönhetssvamp, borste eller med fingrarna. Testa dig fram och se vad som passar dig bäst. En concealer, till skillnad från en foundation, ska användas när du vill täcka skavanker på enskilda ställen och bör inte användas i hela ansiktet.


Concealer ser allra bäst och naturligast ut när du applicerar det i olika lager och bygger på gradvis. Här får du tips om hur du applicerar concealer på bästa sätt. 
Concealer bäst i test 2023

Bästa concealer just nu - YSL Touche Eclat Concealer

(Klicka på bilden för mer information om lägsta pris just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 21 mars 2023

De bästa priserna på Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml


Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer får högst betyg och blir utsedd till testvinnare av concealer bäst i test. Det är en riktigt bra, flytande, concealer i mycket smart format som liknar en kulspetspenna där du trycker ut precis så mycket concealer du vill använda med den svarta pluppen. Utöver en smart design har denna concealer vunnit många priser genom åren. 

 

YSL Touche Éclat har förmågan att piffa till i alla lägen. Har du haft en dålig natts sömn som resulterat i de där oönskade svarta ringarna är denna concealer perfekt att använda för att snabbt fixa till det, då den är som bäst på att just ljusa upp och highlighta. Täckningen kan byggas upp från skir till medium och den fungerar lika bra som concealer, som highlighter och för konturering. 

 

Den har en krämig konsistens som är mycket tunn och naturlig vid applicering. Den är lätt att applicera och ger en naturlig finish. Tack vare sin lite krämiga konsistens är det inte ett lika stort problem ifall du har torr hud, concealern sätter sig som den ska ändå. Eftersom den har en lite ljusare nyans sätter den sig allra bäst under ögonen för att ge lyster och ett piggt yttre. 


Concealern har en volym på 5 ml och finns i olika 7 nyanser.  


Detta säger användarna om YSL

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju gärna veta vad användarna tycker om produkten. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad de tycker om Yves Saint Lauren Touche Éclait:


"Min favorit för varje säsong, gillar den och kommer köpa igen. En riktigt bra concealer"


"Fantastisk produkt som döljer och jämnar ut. Hos mig är det kris när produkten tar slut och jag inte har en ny hemma i reserv. Önskvärt vore en funktion som visar hur mycket som finns kvar i behållaren."


"Jag har använt YSL Touch Eclat i flera år och inte hittat några påstådda liknande produkter som kommer i närheten. Konsistensen är perfekt och gör Touche Eclat väldigt blandbar. Den håller även länge vilket ger bra valuta för pengarna."


"Den äkta varan. Denna concealer-penna är nr.1. Den smälter enkelt in i huden och ger inte för mycket skimmer."


"JAG ÄR BESATT AV DEN HÄR! Den här använda jag första gången för ungefär 15 år sen när jag var tonåring och fick den i present. Sen dess är det en av mina all time favorite sminkprodukter. Det är en underbart naturlig "concealer". Skulle kanske inte kalla det en concealer för den ljusar mest upp och döljer lite av ens mörka ringar. Men den ser bara så himla fräsch ut runt ögonen och blir aldrig kakig eller onaturlig. Jag är en sucker för smink som ser så naturligt ut som det bara är möjligt och då är den här perfekt!"


"Denna kommer jag ha med mig hela livet. Inte alls så som jag tänker att en täckande concealer brukar vara, utan verkligen något helt annat! Gör så att skuggorna under ögonen minskar och på så sätt ser man piggare ut. HELT FANTASTISK!"


"En riktig kultprodukt! Perfekt att highlighta dem högsta punkterna i ansiktet med! Även som lättare concealer för att ljusa upp lite lätt under ögonen. Har du problem med mörkare ringar under ögonen finns det dock bättre concealers med mer täckning ute på marknaden."


"Klassisk produkt som alltid funkar, finns i flera nyanser. Har provat andra, billigare varumärken men blir alltid besviken. Originalet är bäst!"


"Bästa concealern som finns enligt mig. Den täcker och ger lyster samtidigt."


"En klassiker. Bäst!"


"Bra att använda under ögon för att dölja mörka ringar."


"Håller hela dagen."


"För mig den bästa concealern, vill inte ha någon annan än den här, döljer allt jag vill dölja, förutom rynkorna som börjar dyka upp!"


"En klassiker - bästa highlightern."


Som man kan se är det många som håller med om att denna concealer är bäst! Nedan har vi listat vart du i dagsläget kan köpa concealern till lägst pris!  


Här kan du köpa testvinnaren till lägst pris

StylingAgenten erbjuder den för 357 kr. Frakten är inkluderad i priset.

357 kr är det lägsta priset just nu för Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml!

Eleven säljer Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml för 400 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Amazon säljer Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml just nu för bara 426.12 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Bangerhead säljer just nu Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml för 430 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml för 438 kr. Frakten ingår i priset.

Lyko säljer Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml för 440 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Lookfantastic säljer just nu Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml för 477 kr. Frakten ingår i priset.

Sephora säljer just nu Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml för 507 kr. Frakten ingår i priset.
Rekommenderad concealer

Om du tycker att concealern från YSL är lite för ljus i tonen och hellre köper en som matchar hudtonen har vi även med en concealer som passar just för detta. Nars radiant är bäst concealer för dig som vill täcka för andra skavanker än mörka ringar under ögonen (men den passar perfekt för det med).

Rekommenderad concealer - Nars Radiant Creamy Concealer

(Klicka på bilden för mer information om bästa pris just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 21 mars 2023

De bästa priserna på Nars Radiant Creamy Concealer 6ml


Nars Radiant är en riktig bästsäljare och har med över 11 000 konsumentrecensioner blivit en av de mest populära på marknaden just nu. 

 

Det är ingen tungt täckande concealer men dess krämiga formula återfuktar den ömtåliga och tunna huden runt ögonen samtidigt som det mineralbalanserande pulvret täcker rodnad, fläckar och mörka ringar.. 

 

Nars Radiant håller i ca 16h och finns i 30 olika nyanser. Detta gör det enkelt att hitta den som passar just din hudton. 


Detta säger användarna om Nars

"Detta är en ikonisk concealer för Nars. Den har en perfekt krämig konsistens och det smälter lätt. Den täcker alla ofullkomligheter och mörka under ögonkretsen. Lämnar din hud jämn och ljus. En liten mängd går långt så det är mycket effektivt. Mängden du får är bara 6 ml, så du kan betrakta detta som en dyr konceller."


"Det blir inte bättre än såhär."


"Jag älskar denna concealer. Köpte den för att dölja påsarna under mina ögon."


"Bra produkt."


"Detta är en av de bästa concealerna jag har använt någonsin - om du har några fläckar är det här för dig - den är perfekt."


"Utmärkt concealer rekommenderar starkt."


"Bra kvalitet."


Här kan du köpa den rekommenderade concealern till lägst pris

Lyko säljer Nars Radiant Creamy Concealer 6ml för 350 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

350 kr är det lägsta priset just nu för Nars Radiant Creamy Concealer 6ml!

Lookfantastic säljer just nu Nars Radiant Creamy Concealer 6ml för 380 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Nars Radiant Creamy Concealer 6ml för 393 kr. Frakten ingår i priset.

Sephora säljer just nu Nars Radiant Creamy Concealer 6ml för 447 kr. Frakten ingår i priset.
Så gjorde vi testet

När vi har undersökt vilken som är den bästa concealern just nu har vi utgått från de produkter som har visat upp goda resultat i experternas tester. Men vi har också utgått från att produkterna vi rekommenderar ska ha ett just pris som motiveras av produktens resultat. 


Men förutom experternas resultat från sina testlabb har användarnas egna utlåtanden i hög grad varit ledande för oss när vi har utsett concealer bäst i test. Tack vare användarnas erfarenhet av produkten går det tydligt att se om den håller vad den lovar och ifall resultatet är tillfredsställande. Och när det gäller Nars Radian Creamy Concealer och YSL Touche Éclat får de båda två mycket positiva recensioner från användarna. 


Likaså presterar de mycket väl i experternas tester som du kan läsa om här nedan. 


Test concealer - experternas omdömen

MetroMode: Har testat 11 concealers. I deras test får YSL Touche Éclat full pott (5/5)! De skriver att den passar bäst på mörka områden du vill ljusa upp samt att den "kan fixa vilken dålig nattsömn som helst på ett kick"


Aftonbladet: Utser Nars Radiant Creamy Concealer till bäst i test i sitt concealer-test. De tycker om formulan och menar att den känns som en ögonkräm. De tycker även att Nars är den concealer som "lyckas hålla sig längst utan att lägga sig i fina linjer" samtidigt som den ger lyster och bidrar till en "vaken look".


Damernas Värld: Ger 4,2 poäng till YSL Touche Éclat. De tycker inte att den har samma effekt på väldigt mörka ringar och stora blemmor. De gillar dock att den ljusar upp och ger glow och menar att den är snygg på kindbenet. De gillar även den smarta knappen som gör det enkelt att trycka ut rätt mängd i penseln. 


The Beauty Nerd: Gillar YSL Touche Éclat men tycker att den bäst fungerar för att highlighta istället för att dölja. De gillar dock att den inte är torr och matt. 


Real Simple: Utser Nars Radiant Creamy Concealer till den bästa concealern överlag. De tycker att den krämiga formulan är skonsam mot hyn runt ögonen samtidigt som den har en enastående förmåga att korrigera mörka områden runt ögonen. De tar även in lite användarstatistik och lägger fram att denna concealer har över 720.000 gilla-markeringar.
bästa concealer tips

Täck för skavanker med den bästa concealern just nu!


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test på concealer önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den concealer som är perfekt för just dig och dina behov. Ett tips om du är ute efter en extra matt finish är att sätta concealern på plats med ett setting powder. 


Testvinnare - Bästa concealer


Tips 1: För den bästa hyn är det viktigt att använda en bra dagkräm. Läs vårt test här och ta reda på vilken som är bäst i test just nu!


Tips 2: För ett rent och piggt ansikte är det viktigt att ta hand om det och tvätta på rätt sätt. Det mest effektiva sättet idag är med hjälp av en ansiktsborste. Läs vårt test här och ta reda på vilken som är den bästa ansiktsborsten idag! Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående concealers. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa spisen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Vilken concealer är bäst?
  Vi på Bäst i test Guiden har utnämnt YSL Touche Éclait concealer och Nars radiant creamy concealer till bäst i test 2023.

  YSL har en lite ljusare ton som är optimal för att ljusa upp och highlighta medan Nars passar bra för att dölja diverse skavanker. Båda är högt uppskattade av konsumenterna.
 • Vad är concealer?
  Concealer är en, ofta hudfärgd, sminkprodukt som används för att dölja strukturella och färgmässiga ojämnheter i huden.
 • Vad är skillnaden på concealer och foundation?
  Foundation används som bas över hela ansiktet för att jämna ut huden och dölja ojämnheter. En concealer används också för att dölja ojämnheter, men även för att dölja finnar, mörka ringar under ögonen, osv.

  En foundation kan användas för att släta ut och jämna ut hudtonen i hela ansiktet, medan en concealer används till att dölja skavanker på enskilda ställen, och bör alltså inte användas i hela ansiktet.
 • Hur använder man concealer?
  Concealer kan komma i både flytande form, stiftform och i puderform. Det finns många olika sätt att använda en concealer på - från att framhöja dina ögonbryn, till att dölja mörka ringar under ögon eller acne och skavanker i ansiktet.

  Men det är viktigt att du inte applicerar för mycket eftersom det riskerar att se ojämnt och kladdigt ut. Applicering kan ske med hjälp av en beauty blender, borste eller med fingrarna. Testa dig fram och se vad som passar dig bäst.

Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Anita Carlsen

Bäst i test: Concealer

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Ursprungstestet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: