bästa concealer mot mörka ringar under ögonen, grön concealer bäst i test concealer under ögonen, bästa concealer under ögonen bäst i test

Concealer bäst i test 2024: bästa concealer under ögonen

Concealer är en populär sminkprodukt och tack vare dess goda resultat är det många inom skönhetsbranschen som helt skippar foundation och satsar fullt ut på en bra concealer. Att välja en bra concealer i rätt färg, som matchar din hudton, är A och O för att uppnå en snygg och naturlig finish.


Vi har bland annat utsett bästa concealer för torr hud, prisvärd concealer och bästa concealer under ögonen. Läs mer om concealer bäst i test och hitta den bästa concealern för dig!  


Bästa concealer 2024

Här är en lista på de 4 bästa concealers 2024 baserat på popularitet hos användare samt expertomdömen.Köpguide: hitta bästa concealern för dig

Täckning av concealer: låg, medium eller hög

Olika concealers har olika grad av täckning. Lystergivande och highlightande concealers ger ett fint glow till ansiktet, men täcker vanligtvis inte finnar, pigmentfläckar eller rodnader så bra.


Hudtyp: fet, torr, kombinerad eller känslig

Din hudtyp spelar roll för vilken concealer som passar dig bäst. Det finns concealers som är anpassade för känslig, torr eller fet hy.Jämför concealers bäst i test

Volym:
Finish:
Täckning:
Användningsområde:
Antal nyanser:
Bäst i test concealern 2024 - Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml - Bäst i test
Yves Saint Laurent T...
Concealer bäst i t...
5 ml
Lystergivande, glow
Skir till medium
Under ögonen, highlighter
6
Bäst i test concealern 2024 - Nars Radiant Creamy Concealer 6ml - Bäst i test
Nars Radiant Creamy...
Bästa concealer un...
6 ml
Matt
Medium till full
Under ögonen, ojämnheter och röda partier
30
Bäst i test concealern 2024 - Dior Concealer Forever Skin Correct - Bäst i test
Dior Concealer Forev...
Bästa concealern f...
11 ml
Naturlig
Medium till full
Under ögonen, skönhetsfläckar
30
Bäst i test concealern 2024 - Maybelline Instant Anti Age The Eraser Concealer - Bäst i test
Maybelline Instant A...
Bästa budget conce...
6,8 ml
Naturlig
Medium till full
Under ögonen, blemmor eller pigmentfläckar
15Färgton och underton

En concealer ska matcha din hudton och i princip smälta in i din hudfärg för en sömlös sminkning som ser ut som din egen hud, fast bättre. Det finns vissa färgknep för att neutralisera ojämn hudfärg:


 • För mörka ringar eller blåa toner i ansiktet: använd en rosa eller persikofärgad concealer.
 • För röda fläckar eller blemmor: använd en grön nyans på concealern som tar bort den flammiga tonen.
 • För highlighting och uppljusning av ansiktet: använd en gul nyans i en ljusare hudton än din egen.


Förutom färgtonen på din hud bör du även se till vilken underton du har. Undertonen i huden refererar inte till hudens ytnyans utan snarare den subtila färgton som syns under huden. Det finns huvudsakligen tre undertoner: varm, kall och neutral:


 • Varm underton: Har en gulaktig, gyllene eller aprikos ton. Blodådrorna hos de med varm underton tenderar att ser gröna ut. Efter att ha solat blir huden ofta gyllene, och inte röd.

 • Kall underton: Karakteriseras av blå eller rosa toner. Om dina blodådror ser mer blåa ut kan detta tyda på en kall underton.

 • Neutral underton: En blandning av varma och kalla toner. Kallas ofta för olivfärgad hy (gul hudton som går åt grönt) och passar i concealers med både varm och kall underton.


Den bästa concealern bör komplettera din hudton och inte kontrastera den.


Concealer bäst i test: Yves Saint Laurent Touche Éclat


YSL concealer bäst i test

Yves Saint Laurents (YSL) concealer har utsetts till "concealer bäst i test" på grund av toppbetyg från flera experter och många positiva användarrecensioner. Den passar i alla situationer.


Mångsidig concealer för highlighting

Touche Éclat är ideal för snabba touch-ups i alla lägen; räddaren i nöden när dålig sömn lämnat mörka ringar under ögonen och perfekt om du vill använda den till highlighting för en glowig look.


Lätt applicering

Konsistensen är krämig men tunn och perfekt för dig med torr hud. Concealern kommer i ett smart format som liknar en kulspetspenna där du trycker ut precis så mycket du vill använda med den svarta pluppen.


Ljusreflekterande concealer med naturlig finish

YSL Touche Éclat har förmågan att skapa lyster och liva upp ansiktet utan synliga övergångar. Den smälter perfekt in i din hud och ger den perfekta no makeup-makeup och clean girl-looken som trendar överallt just nu. Täckningen kan byggas upp från skir till medium.


Volym: 5ml

Finish: lystergivande, glowig

Täckning: skir till medium

Användningsområde: under ögonen och som highlighter

Antal nyanser: 6


Nyanserna är dock mer mot det ljusa hållet, vill du hitta en mörkare nyans rekommenderar vi istället NARS concealer eller Dior concealer som båda har ett större utbud av färgnyanser i det mörkare spektrumet.Köp Yves Saint Laurent Touche Éclat "bästa concealern" till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om YSL concealer bäst i test

Fördelar med Yves Saint Laurent Touche Éclat

Concealern jämnar ut hudtonen samt döljer och smälter in i huden utan att ge för mycket skimmer. Många har haft svårigheter med att hitta en bra concealer under ögonen, på grund av torrhet eller att produkten fastnar i rynkor. Men YSLs concealer lägger sig snyggt på huden och håller hela dagen. Touche Éclat betraktas som en kultprodukt - perfekt för highlighting och för att ljusa upp området under ögonen. Jämfört med billigare märken är YSL concealer överlägsen.


Nackdelar med Yves Saint Laurent Touche Éclat

För dem med väldigt mörka ringar under ögonen i behov av hög täckning skriver användarna att det kan finnas andra produkter med bättre täckning än YSL concealer.


Concealer under ögonen bäst i test: NARS Radiant Creamy Concealer


Bästa concealer mot mörka ringar under ögonen

NARS Radiant Creamy concealer ger optimal täckning utan att bli tungt eller kakigt på huden. Känslan är lätt och den smälter enkelt in i huden. Den dermatologiskt testade formulan passar dig med torr och känslig hud.


Omtyckt bästsäljare med många nyanser

NARS Concealer är en riktig populär bästsäljare med över 11 000 konsumentrecensioner. Med hela 30 olika nyanser från ljus till mörk är vi säkra på att du kommer att kunna hitta den färgnyans som matchar din hudton bäst.


Bra concealer för känslig hy

Concealern innehåller närande ingredienser som E-vitamin, vindruvskärnextrakt och magnoliabarkextrakt som återfuktar huden. Den är dermatologiskt och oftalmologiskt testad vilket innebär att hudläkare och ögonläkare har säkerställt att formulan inte irriterar känslig hud. Som grädde på moset är den även alkohol- och parfymfri.


Långvarig och vattenavvisande

Ett stort plus med concealern är att den håller i ca 16h så du slipper återapplicera och bättra på med concealer under dagen. Den är också vattenavvisande och klarar både regn, tårar och en simtur.


Volym: 6ml

Finish: matt

Täckning: medium till full

Användningsområde: under ögonen, på ojämnheter och röda partier

Antal nyanser: 30Här kan du köpa NARS concealer Radiant Creamy till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om NARS concealer bäst i test

Fördelar med NARS Radiant Creamy Concealer

Den ikoniska NARS concealer hyllas som en av de bästa, känd för att effektivt täcka mörka ringar och pigmentfläckar. Concealern har en krämig konsistens som enkelt smälter in i huden, täcker mörka ringar under ögonen och lämnar huden jämn och ljus. Dess dryga formula gör att endast en liten mängd räcker för applicering. 


Nackdelar med NARS concealer bäst i test

De negativa recensionerna syftar till stor del på priset, där vissa betraktar den som en dyrare concealer. De anser att produkten är dyr i förhållande till mängden man får med tanke på den lilla produktmängden om 6 ml. Vissa upplever även att concealern är torr och svår att blanda ut.


Bästa concealern för torr hud - premiumvalet: Dior Forever Skin Correct concealer


Bästa concealer för torr hy

Dior Forever Skin Correct är en kvalitetsprodukt från världskända varumärket Dior som har uppmärksammats i flera skönhetsrecensioner. Denna lyxiga concealer ger dig full täckning med 24 timmars hållbarhet samt återfuktar din hud.


Hög täckning med jämn finish

Med denna Dior concealer behöver du inte längre bekymra dig över mörka ringar under ögonen, ojämnheter, rodnader eller pigmentfläckar. Den döljer alla oönskade skönhetsfläckar och ger en felfri finish som varar hela dagen. Dessutom finns den i 30 olika färger.


24 timmars hållbarhet

En av de bästa egenskaperna med Dior concealer är dess imponerande hållbarhet. Du kan vara säker på att din makeup kommer att hålla sig fräsch och perfekt i upp till 24 timmar, oavsett väderförhållanden eller aktiviteter.


Återfuktande formula som inte lägger sig i linjer 

Dior concealer ger dessutom en intensiv återfuktning som håller din hud mjuk och smidig hela dagen. Dess unika formula med hela 96% ingredienser av naturligt ursprung hjälper till att jämna ut hudtonen och förbättra hudens struktur, samtidigt som den inte sätter sig i fina linjer eller rynkor.


Oavsett om du är ute efter att dölja ojämnheter, reducera mörka ringar under ögonen eller ge din hud en jämn och strålande finish, så är Dior Forever Skin Correct en av de bäst täckande produkterna du kan använda.


Volym: 11ml

Finish: naturlig

Täckning: medium till full

Användningsområde: under ögonen och på eventuella skönhetsfläckar

Antal nyanser: 30Här kan du köpa premiumvinnaren Dior concealer Forever Skin CorrectAnvändarnas omdömen och recensioner Dior Forever Skin Correct concealer

Fördelar med Dior concealer bäst i test

Dior concealer får positiva recensioner för sin återfuktande effekt och täckning som döljer imperfektioner som mörka ringar och rosacea. Den passar olika hudtyper, från torr till kombinerad hy, och imponerar med sin färgmatchning och stora utbud av nyanser. Trots att den tenderar att creasa eller spricka anser många att den överträffar andra produkter de har provat. Kunder med äldre hud beskriver den ofta som sin "heliga graal".


Nackdelar Dior concealer Forever Skin Correct

Den enda nackdelen tycks vara priset som är i det högre spannet. Här får man däremot ha i åtanke att Dior concealer är hela 11ml, vilket nästan är dubbelt så mycket jämfört med de andra produkterna i testet.


Bästa budget concealer: Maybelline Instant Anti Age Eraser concealer


Prisvärd concealer bäst i test

Det är lätt att sminkprodukter snabbt sticker iväg i pris, men det finns fortfarande en hel del bra budget-alternativ, som den här concealern från Maybelline. Den har blivit en riktig användarfavorit, och som just nu har över 110.000 5-stjärniga betyg.


All-round concealer med bra täckning

Denna Maybelline concealer är ett riktigt kap som passar perfekt som en all-around produkt. Den har en enkel formula som gör det enkelt att bygga upp en bra täckning under ögonen samt dölja ojämnheter på ansiktet. Användare är även väldigt tydliga med att beskriva hur len den känns på huden.


Concealer med anti age-effekt

Som namnet antyder, har Maybelline Instant Eraser Anti-Age Concealer utformats specifikt för att motverka ålderstecken och minska synliga mörka ringar och fina linjer ögonen.


Smart applicering

Den är även enkel att använda tack vare att applikatorn har en form av en svamp som gör det enkelt att applicera produkten precis där den behövs. Dessutom kommer den i ett brett utbud av nyanser som gör det enkelt att hitta en nyans som passar din hudton.


Volym: 6.8ml

Finish: naturlig

Täckning: medium till full

Användningsområde: under ögonen, samt på blemmor eller pigmentfläckar

Antal nyanser: 15Här kan du köpa Maybelline concealer bäst i test till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Maybelline concealer bäst i test

Fördelar med Maybelline Instant Anti Age Eraser concealer

Maybellines concealer får positiva recensioner för att vara bra, täckande och lätt att applicera. Den har ett brett färgutbud och är prisvärd. En del recensenter anser att det är den bästa concealern de har använt, särskilt när den används med pudret Maybelline Fit Me Matte + Poreless. Den döljer effektivt mörka ringar under ögonen utan att se klumpigt eller kakigt ut.


Nackdelar med Maybelline concealer bäst i test

Som med alla skönhetsprodukter kommer användare att uppfatta resultaten olika i någon mån. När det gäller Maybelline Eraser har en del användare bland annat beskrivit hur concealern kan lägga sig i fina linjer om den inte sätts med puder. För att undvika detta rekommenderas därför att ett tunt lager puder appliceras för att fixera concealern på plats.


Så gjorde vi testet om concealers bäst i test

När vi har undersökt vilken som är den bästa när du ska välja concealer har vi utgått från de produkter som har visat upp goda resultat i experternas tester. Men vi har också utgått från att produkterna vi rekommenderar ska ha ett just pris som motiveras av produktens resultat.


Men förutom experternas resultat från sina testlabb har användarnas egna utlåtanden i hög grad varit ledande för oss när vi har utsett testvinnaren. Tack vare användarnas erfarenhet av produkten går det tydligt att se om den håller vad den lovar och ifall resultatet är tillfredsställande. Och när det gäller Nars Radian Creamy Concealer och YSL Touche Éclat får de båda två mycket positiva recensioner från användarna.


Likaså presterar de mycket väl i experternas tester som du kan läsa om här nedan.


Test concealer - skönhetsexperternas omdömen

 • Damernas Värd ger förstaplatsen i sin topplista till Dior Forever Skin Correct concealer. Trots sitt höga pris tycker de att det är en bra concealer som täcker mörka ringar samtidigt som den ljusar upp området under ögonen. Totalt får den 5/5 i betyg! I detta test får även Maybelline Instant Eraser Anti-Age Concealer ett bra omdöme där den beskrivs som bästa billiga concealer med ett betyg på 4,2/5.
 • Feminas skönhetsredaktör Jessica har skrivit om NARS Radiant Creamy Concealer som en av hennes favoritprodukter för att bekämpa mörka ringar under ögonen, vilket belyser dess effektivitet
 • Really Ree, en amerikansk bloggare, recenserade Dior concealer och skrev att hon var ett fan av dess stora förpackning samt återfuktande och heltäckande formula.
 • Byrdies skönhetsredaktör lovordar Nars Radiant Creamy concealer som skriver att det var "värt varenda krona". Betyget är 4,9/5.
 • MetroMode har testat 11 concealers. I testet får YSL Touche Éclat full pott (5/5)! De skriver att den passar bäst på mörka områden du vill ljusa upp samt att den "kan fixa vilken dålig nattsömn som helst på ett kick".;
 • Aftonbladet utser Nars Radiant Creamy Concealer till bäst i test i sitt concealer-test. De tycker om formulan och menar att den känns som en ögonkräm. De tycker även att Nars är den som "lyckas hålla sig längst utan att lägga sig i fina linjer" samtidigt som den ger lyster och bidrar till en "vaken look".
 • Damernas Värld ger 4,2 poäng till YSL Touche Éclat. De tycker inte att den har samma effekt på väldigt mörka ringar och stora blemmor. De gillar dock att den ljusar upp och ger glow och menar att den är snygg på kindbenet. De gillar även den smarta knappen som gör det enkelt att trycka ut rätt mängd i penseln.
 • The Beauty Nerd gillar YSL Touche Éclat men tycker att den bäst fungerar för att highlighta istället för att dölja.
 • Real Simple utser Nars Radiant Creamy Concealer till den bästa concealern överlag. De tycker att den krämiga formulan är skonsam mot hyn runt ögonen samtidigt som den har en enastående förmåga att korrigera mörka områden runt ögonen. De tar även in lite användarstatistik och lägger fram att den har över 720.000 gilla-markeringar.

Hur du applicerar concealer på bästa sätt

1. Använd rätt mängd

Tänk på att inte applicera för mycket eftersom det lätt kan se ojämnt och kladdigt ut.


2. Välj verktyget som passar dig

Applicera med en skönhetssvamp, borste eller fingrarna och testa dig fram för att se vad som fungerar allra bäst för just dig. Använd den endast på enskilda ställen där du vill täcka skavanker och inte i hela ansiktet.


3. Applicera ett tunt lager

Concealer ser allra bäst och naturligast ut när du applicerar det i olika lager och bygger på gradvis. Här får du tips om hur du applicerar concealer på bästa sätt.


persikofärgad concealer, vilken är den bästa concealern, bra concealer test, bästa concealern, bäst concealer, bästa concealer för torr hud

Täck för skavanker med den bästa concealern just nu!


Sammanfattning av concealertestet

Efter att du läst vårt test på concealer önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den concealer som är perfekt för just dig och dina behov. Ett tips om du är ute efter en extra matt finish är att sätta concealern på plats med ett setting powder.


Varför ska man använda en concealer?

 • Highlightar och ljusar upp ansiktet för ett fint glow och lyster
 • Framhäver dina ögonbryn
 • Döljer mörka ringar under ögonen
 • Döljer röda partier, akne och andra ojämnheter


Tänk på att välja rätt färg och nyans så att den passar din hudfärg, underton och det behov du har.


Bästa concealers - testvinnarna

StylingAgenten erbjuder den för 357 kr. Frakten är inkluderad i priset.

357 kr är det lägsta priset just nu för Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml!

Lyko säljer Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml för 360 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Lookfantastic säljer just nu Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml för 412 kr. Frakten ingår i priset.

Bangerhead säljer just nu Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml för 421 kr. Frakten ingår i priset.

Amazon säljer Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml just nu för bara 433 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml för 448 kr. Frakten ingår i priset.

Boozt säljer Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer 2,5ml för 450 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Proshop säljer den för 485 kr. Frakten ingår i priset.


Lookfantastic säljer just nu Nars Radiant Creamy Concealer 6ml för 375 kr. Frakten ingår i priset.

375 kr är det lägsta priset just nu för Nars Radiant Creamy Concealer 6ml!

ComputerSalg säljer just nu Nars Radiant Creamy Concealer 6ml för 394 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 399 kr. Frakten ingår i priset.

Sephora säljer just nu Nars Radiant Creamy Concealer 6ml för 408 kr. Frakten ingår i priset.

Lyko säljer Nars Radiant Creamy Concealer 6ml för 415 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.


Sephora säljer just nu Dior Concealer Forever Skin Correct för 488 kr. Frakten ingår i priset.

488 kr är det lägsta priset just nu för Dior Concealer Forever Skin Correct!

ComputerSalg säljer just nu Dior Concealer Forever Skin Correct för 509 kr. Frakten ingår i priset.


Amazon säljer Maybelline Instant Anti Age The Eraser Concealer just nu för bara 101 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

101 kr är det lägsta priset just nu för Maybelline Instant Anti Age The Eraser Concealer!

Bangerhead säljer just nu Maybelline Instant Anti Age The Eraser Concealer för 114 kr. Frakten ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer Maybelline Instant Anti Age The Eraser Concealer för 114.2 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apohem säljer Maybelline Instant Anti Age The Eraser Concealer för 124 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Parfym.se kan du köpa Maybelline Instant Anti Age The Eraser Concealer för endast 129 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Lyko säljer Maybelline Instant Anti Age The Eraser Concealer för 134 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

NordicFeel säljer Maybelline Instant Anti Age The Eraser Concealer för 136 kr. Frakten inkluderas i priset.

Eleven säljer Maybelline Instant Anti Age The Eraser Concealer för 136 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.Tips

Rengör skonsamt på djupet

För ett rent och piggt ansikte är det viktigt att ta hand om och rengöra noggrant och skonsamt. Det mest effektiva sättet idag är med hjälp av en ansiktsborste. Läs vårt test här och ta reda på vilken som är den bästa ansiktsborsten.


Återfukta huden med ansiktskräm

För den bästa hyn är det viktigt att använda en bra dagkräm. Ta reda på vilken som är den bästa dagkrämen samt antirynkkräm.


Bäst i test Guiden på Facebook

Gå med i vår Facebook-grupp för att få notiser om när det finns ett erbjudande på bästa concealern.Frågor och svar om concealer

 • Vilken är den bästa concealern?
  Vi på Bäst i test Guiden har utnämnt YSL Touche Éclat, Nars Radiant Creamy, Dior Forever Skin Correct och Maybelline Instant Anti Age Eraser till concealer bäst i test 2024. Dior Forever Skin Correct är vår bästa concealer under ögonen i premiumklassen.

  YSL har en lite ljusare ton som också är optimal som concealer under ögonen för att ljusa upp och highlighta medan Nars concealer passar bra för att dölja skavanker. Maybellines concealer är en omtyckt och billig concealer.
 • Vad är concealer?
  En concealer är en, ofta hudfärgad, sminkprodukt som används för att dölja mörka ringar under ögonen, jämna ut ojämnheter i huden samt highlighta vissa områden.

  En concealer kan komma i både flytande form, stiftform och i puderform.
 • Vad är skillnaden på concealer och foundation?
  Foundation används ofta som bas över hela ansiktet för att jämna ut huden och dölja ojämnheter. Täckningen är inte lika hög som i en bra concealer.

  En foundation slätar och jämnar ut hudtonen i hela ansiktet, medan en concealer är mer täckande och används till att dölja finnar, mörka ringar under ögonen, rodnader i ansiktet m.m. Concealer används på vissa ställen inte i hela ansiktet.
 • Hur använder man concealer?
  Det finns många olika sätt att använda en concealer på - från att framhäva dina ögonbryn, käklinjer och kinder, till att dölja mörka ringar under ögonen eller akneärr och skavanker i ansiktet.

  Det är viktigt att du inte applicerar för mycket eftersom det riskerar att se ojämnt och kladdigt ut. Applicering av concealer kan ske med hjälp av en beauty blender, borste eller med fingrarna. Testa dig fram och se vad som passar dig bäst.
 • Hur vet man vilken concealer man ska ha?
  Välj rätt concealer genom att ta reda på din hudton och eventuell underton i huden. För att få bästa concealer ska färgen matcha din hudton så bra som möjligt.
 • Hur använder man concealer under ögonen?
  Börja applicera lite concealer med några dutt under ögonen och få det att smälta in med din hud. Om du inte är nöjd med resultatet kan du dutta på lite mer och upprepa.Populära tester inom kategorin hälsa & personvård
Christina Ho

Bäst i test: Concealer

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast