uv lampa nagellack uv lampa naglar bäst i test, gel nagellack uv-lampa naglar bäst i test, gelenaglar startkit bäst i test, nagel lampa, gellack hemma bäst i test

UV lampa naglar bäst i test 2024: gör manikyr hemma

Vill du göra gellack hemma och undrar vilken som är UV lampa bäst i test för dina naglar så har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester, bloggar och viktigast av allt - tagit reda på nagellampa bäst i test enligt vanliga svenska konsumenter.


Läs i testet om UV-lampa naglar bäst i test! Men innan vi presenterar den bästa UV lampan ska du få några tips om hur den används på bästa sätt.Vårt toppval just nu


Tips om UV-lampa för naglar

 • Om naglarna redan är lackade så se först till att ta bort lacket med en remover. Applicera sedan ett väldigt tunt lager av primer-gel på hela nageln. Var försiktig så det inte hamnar på nagelbanden och om det skulle hända så torka snabbt bort det. 
 • När du är klar med primern så är det dags att härda naglarna i UV-lampan. 1-2 minuter under UV-lampan brukar ge bäst resultat. 
 • Glöm ej att torka av nageln efter härdning då det översta lagret inte härdas pga dess kontakt med luft. Detta är väldigt viktigt att göra. 
 • Applicera nagelolja allra sist. Detta är bra för dina naglar och ökar hållbarheten av gélenaglarna. 
UV-lampa för naglar bäst i test

 

Efter att granskat vad experterna säger samt användaromdömena är valet väldigt enkelt. Den bästa UV-lampan för naglar just nu är SUNEX UV Nail Lamp.


SUNEX UV-lampa förlänger nagellackens levnadstid så att det sitter kvar i minst 3 veckor. Genom att använda gélelack och sen hålla fingrarna/tårna under UV-lampans ljus så härdar naglarna så att gélelacken sitter kvar betydligt längre än om du målat naglarna på normalt vis. 


UV-lampan har en effekt på 24W där 15 effektiva LED-lampor jobbar. Lampan styrs med touch och har en automatisk sensor som känner av ifall det är något under UV-lampan. Tack vare att det inte finns någon så kallad "dead-zone" så får du en jämn härdning


För att hjälpa dig hålla koll på tiden medan du härdar naglarna så finns det en timerfunktion där du kan välja antingen 30 eller 60 sekunder. Enligt tillverkaren själva så ska UV-lampans livslängd vara 50 000 timmar. 


Denna UV-lampa går ej att ladda upp utan måste alltid vara inkopplad till ett strömuttag. 


Specifikationer

Typ av nagellampa: UV lampa

Timer: 30 eller 60 sekunder

Effekt: 24 WHär köper du UV-lampan till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om bästa UV-lampan

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna; 


"Denna UV-lampan är fantastisk. Använder den för mitt polygel. Den härdar bra."


"Denna lampa är fantastisk. Jag är en manikyrist och ibland så gör jag mina egna naglar. Jag brukar använda IBD UV/LED géleprodukter och denna lampa härdar utan några problem. LED-lampan är snabb, lätt och enkel att bära."


"Jag gjorde MYCKET forskning innan jag köpte denna lampa. Fungerar mycket bra på alla olika gellack jag har testat! Kom ihåg att du verkligen måste veta vad du gör angående lacken för annars kommer inget fungera för dig."


"Enkel att använda. Jag använder den efter varje lager av färg jag målar på mina naglar."


"Jag har haft denna lampan ett bra tag nu. Den fungerar fortfarande utmärkt och härdar alla olika märken av gel."


"Grundläggande ledljus för nybörjare som mig själv, har haft den i drygt 6 månader och den funkar."


"Denna lampan fungerar väl. Härdar gellack på 30-60 sekunder (känns lite klibbigt på nagelytan men när du har torkat rent med remover så är det helt torrt). Öppningen är stor nog för att hela din hand ska få plats utan att skada din manikyr och ljuset är blir jämnt fördelat så dina naglar härdar jämnt."


Så gjorde vi testet

För att ta reda på vilken UV lampa för naglar som är bäst i test just nu har konsumenternas egna utlåtanden varit ledande för oss. Här går det att se hur nöjda de är med sina köp samt vilka nackdelar de har märkt. När det gäller Sunex UV lampa är det en majoritet som är nöjda, framförallt för dess enkla användning och effektivitet som gör att naglarna härdas snabbt. 


Förutom dess effektivitet märks det också att användarna är mycket nöjda med lampans design och storlek som gör det möjligt att få in hela handen samtidigt som UV ljuset fördelas jämnt över naglarna. 


Tack vare de goda användarrecensionerna, de tekniska specifikationerna och det justa priset håller vi Sunex UV lampa som bäst i test just nu.


gelenaglar hemma uv-lampa, uv nagellampa bäst i test, nagellampa uv lampor naglar, uv led lampa naglar, nagel uv lampa gellack lampa, gelenaglar hemma bäst i test, gellack maskinTips 1: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa tandblekningen. Läs även vårt test om bästa locktången här.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har UV-lampa rea på ovanstående produkt. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa UV-lampan till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 


Frågor och svar om UV-lampor

 • Vilken UV-lampa är bäst?
  Bästa UV-lampa för naglar är SUNEX UV Nail Lamp. Den styrs enkelt med touch och har en automatisk sensor som känner av när något är under UV-lampan och ger dig en jämn härdning, och gör att nagellacken håller längre.
 • Hur länge ska man ha naglarna i UV-lampa?
  Det brukar ta mellan 1-2 minuter innan färgen har härdat på naglarna. Intensiva färger kan dock ta lite längre tid.
 • Är det farligt med UV-lampa naglar?
  En UV-lampa naglar avger UV-strålning som vid hög exponering kan ge negativa hälsoeffekter. Ett sätt att skydda dina händer och huden runt naglarna för UV-lampan är att applicera vanlig solskydd på händerna innan härdning.

  Tänk på att inte utsätta dig för mer UV-exponering än nödvändigt - ta ut händerna när gellacken har härdat klart.
 • Vad är bäst LED eller UV-lampa?
  En bra UV-lampa för naglar är effektiv men kan skada huden, medan en lite dyrare LED-lampa för naglar är skonsam mot huden men långt ifrån lika effektiv.

  Vi tipsar om en kombinerad UV- och LED-lampa som är både skonsam och effektiv - en bra nagellampa i premiumklassen.Bäst i test Guidens tester inom styling
Anita Carlsen

Bäst i test: UV-lampa naglar

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast