smart ringklocka bäst i test - trådlös ringklocka - dörrklocka med kamera

Bästa smarta dörrklockan

Funderar du på att uppgradera din dörrklocka till en smart sådan, en dörrklocka med kamera? Smarta dörrklockor börjar bli alltmer vanligt vilket betyder att det finns en hel del tillverkare och aktörer på marknaden. Läs vårt test här nedan om du vill veta vilken smarta dörrklocka / dörrhålskamera som är bäst i test just nu och samtidigt undvika dåliga felköp!


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa smarta dörrklockan NU!


Därför ska du ha en smart dörrklocka med kamera

En smart dörrklocka ger dig extra kontroll och säkerhet eftersom du i realtid kan se vem som ringer på din dörr från din smartphone. Med kameran som finns inbyggd i dörrklockan går det att se ifall det är ett väntat eller oväntat besök. Om du väntar ett paket kan du få en konfirmation när ditt paket har anlänt samt tala med budet ifall ytterligare instruktioner ska ges. Den smarta dörrklocka har alltså även funktionen som porttelefon


Det enklaste sättet att hålla dig säker i ditt eget hem är att enkelt kunna identifiera besökaren innan du öppnar dörren. Förutom att dörrklockan ger dig möjligheten att se vem som står utanför dörren via kameran kan du även tala med personen via dörrklockans högtalare/mikrofon. Är det någon oönskad person som ringer på kan du även på distans "skrämma iväg" personen genom att du kan prata med personen via din smartphone.


Din smarta, trådlösa dörrklocka kopplas upp via Wi-Fi och sedan till dess tillhörande app som du hittar i appbutiken på din smartphone. 


Likt alla "smarta hem"-prylar så finns det många möjligheter att koppla ihop dem med denna smarta dörrklocka.

Smart dörrklocka - Bäst i test 

smart dörrklocka med kamera - trådlös dörrklocka från Ring Video Doorbell V2


Bästa smarta dörrklockan med kamera just nu - Ring Video Doorbell V2

(Klicka på dörrklockan för mer information om det bästa pris just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 10 augusti 2020

 


Doorbell V2 från Ring är en smart dörrklocka med kamera. Den har 1080p videoinspelning, en lättanvänd app och högtalare/mikrofon. Den mäter ca 10 x 6 x 3 cm (höjd x bredd x djup). Den levereras i färgen silver (se bild) men du får även med ett mattsvart skal. Bilden visar den uppdaterade versionen från Ring Doorbell där den största förändringen är att videokvaliteten är bättre, snabbare mjukvara samt att den stödjer Alexa och IFTTT


Den trådlösa dörrklockan är framtagen för dig som vill känna dig lite extra säker där hemma. Med dess kamera kan du se vem som närmar sig dörren och via mikrofon/högtalaren kan du även tala med besökaren både från ditt och och även på distans. Om det är en person som ser ut att ha onda intentioner kan du även övertyga denne att du är hemma fast du ej är det. 


Appen som tillhör dörrklockan är lättanvänd och har bra funktioner. Du kan exempelvis själv justera avståndet av hur långt besökaren måste vara från ringklockan för att kameran skall triggas. När besökaren är inom kamerans bestämda zon eller trycker på dörrklockan får du upp en notis på din smartphone och därifrån kan du sedan se personen live från din smartphone. Kameran på dörrklockan har även en IR-kamera så den kan filma även om det är mörkt ute.


När det kommer till installering av dörrklockan har du två olika alternativ, batteri eller koppla den till ditt elnät. Att installera dörrklockan med batteri är det enklaste sättet eftersom du inte behöver ta hjälp av en elektriker. Nackdelen med detta installationssätt är att du behöver byta batteri var 4-6 månad beroende på hur mycket kamera- och talfunktionen används. För att göra detta lite enklare har Ring inkluderat en vanlig mikro-usb-sladd som gör det enkelt att ladda batteriet till full styrka igen om du använder uppladdningsbara batterier vilket vi rekommenderar.


Vill du spara filmsekvenser från dörrklockan kan du prenumerera på Rings molntjänst så att alla filmsekvenser sparas. Denna molntjänst kostar ca 30kr i månaden och då sparas alla filmsekvenser från dörrklockans kamera i 60 dagar.


Denna dörrklocka fungerar utmärkt om du vill hålla koll på vem det är som ringer på dörren eller befinner sig inom zonen du angivit att ringklockan ska bevaka. Dock ska du inte likställa ringklockan med en övervakningskamera eftersom dörrklockans kamera endast triggas när någon rör sig innanför den relativt lilla förbestämda radien. Är det övervakningskamera du söker eller vill komplettera med, så läs gärna vårt test om den bästa övervakningskameran.


Här köper du testvinnaren till bästa pris


Proshop säljer dörrklockan för bara 1746 kronor. I priset ingår även frakten.

1746 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för den smarta dörrklockan!

 

 

Detta säger experterna

Tidningen M3: testade Ring Doorbell och gav den 8/10 poäng. De hyllar dörrklockan för att den är enkel att använda och installera, stabil, snabb, snygg och att den funkar med IFTTT. De nackdelar som nämns i deras test är abonnemangskostnaden för videolagring på deras molntjänst samt att den saknar stöd för Yale Doorman (det populäraste smarta låset) och Google Assistant (ej konstigt eftersom Ring ägs av Amazon). 


T3: rekommenderade Ring Video Doorbell V2 som en ett av de bästa köpen inför Black Friday 2019. De tog upp en hel del fördelar och nämnde att för det låga priset som den ligger på nu gör det till ett köp du ej får missa. 


Trusted Reviews: testade Ring Video Doorbell V2 och gav den 4/5 stjärnor. De gillade designen, det avtagbara batteriet, dess smarta rörelsetriggning och bra kvalitet på ljud och bild. De summerar sitt test med att skriva "Ring Video Doorbell 2 är en stor bekvämlighet som gör ditt hem säkrare". 


Mobil.se: har också testat Ring Video Doorbell V2 och gillar att den ger dig möjligheten att se vem som ringer på när du inte är hemma samt det generösa installationspaketet som följer med. De gillar inte att du måste abonnera för att få tillgång till molntjänsten samt att det förekommer fördröjning med aviseringar. 


PCMAG: ger Ring Video Doorbell V2 betyget "Excellent" med 4/5 poäng. De gillar att Dörrklockan är enkel att installera, 1080p videokvalitet, stödet för Alexa och IFTTT samt dess kamera triggas av rörelse inom ett angivet avstånd. De nackdelar som de nämner är att du måste betala för att kunna lagra inspelade filmsekvenser samt att dessa klipp inte är buffrade innan du börjar titta på dem. 


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel; 


"Grym kamera och kanon lösning att prata med dom som ringe rpå fast man inte är hemma! Ang batteri, köp ett till och växa mellan dom!" 


"Mycket nöjd för de 1500 den kostar. Jag kunde koppla den till befintlig dörrklocka och så laddas batteriet också. Hade önskat att köpa pro versionen men då måste man bygga om matningen på ström vilket blir en dyr kostnad." 


"Fungerar riktigt bra! Mycket enkel att installera och ställa in. Fungerar på befintlig ringklocka ringenhet/kablage."


"Kan rekommendera denna dörr klocka, motion sensorn fungerar väldigt bra. Kör denna tillsammans med deras senaste Stickup Camera." 


"Fungerar felfritt för mig!"


"Mycket nöjd! Älskar funktionerna med Doorbell 2. Installationen hade varit enklare om den som installerade den föregående dörrklockan inte hade brutit av någon av ledningarna. Var tvungen att gräva ut lödpistolen. Efter det var det enkelt att installera dörrklockan. Jag parade dörrklockan med min iPhone och min frus iPhone. Inga problem alls. Kamera/video kvaliteten är utmärkt. Den enskilt bästa funktionen är att veta när ett paket har levererats. Det är sällan de ringer på när paket ska lämnas längre så en notifikation om rörelse utanför ytterdörren - även om vi är hemma - är jättebra. Vi har bara haft den en vecka men vi skulle inte vara utan en ifall vi väljer att flytta någon annanstans."


Vilka nackdelar finns med denna dörrklockan?

De vill vi ju självklart också veta. Baserat på vad konsumenter och experter har skrivit så pekar nackdelarna främst åt en punkt, fördröjnings-lagg. Innan ditt köp är det viktigt att du har ett välfungerande Wi-Fi där hemma med ÅTMINSTONE 2Mb/s för annars är risken för lagg och fördröjning väldigt stor. 


 

 

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående dörrklocka. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dörrklockan till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Tips 2: Om du är intresserad av fler "smarta hem"-prylar kan vi rekommendera dig att läsa testet om det bästa dörrlåset just nu eller testet om den bästa smarta belysningen som handlar om smarta lampor som kan kontrolleras från din smartphone!