Smart ringklocka bäst i test, trådlös ringklocka, dörrklocka med kamera, bästa smarta dörrklockan 2023, trådlös ringklocka bäst i test, dörrklocka med kamera, ringklocka dörr, ringklocka med kamera, dörrklocka med kamera bäst i test, ringklocka med kamera bäst i test, dörrkamera, dörrklocka bäst i test, dörrkamera bäst i test, smart dörrklocka, dörrklocka med kamera test, smart ringklocka, dörrklocka kamera, smart dörrklocka bäst i test, trådlös dörrklocka bäst i test.

Trådlös ringklocka bäst i test 2024 - Dörrklocka med kamera

Funderar du på att uppgradera din dörrklocka till en smart ringklocka med kamera? Att ha en smart dörrklocka med kamera börjar bli alltmer vanligt vilket betyder att det finns en hel del tillverkare och aktörer på marknaden. Läs vårt dörrklocka med kamera test här nedan om du vill veta vilken som är trådlös ringklocka bäst i test just nu!


Bästa smarta dörrklockan just nu


Köpguide

Dörrklocka med kamera

En smart dörrklocka ger dig extra kontroll och säkerhet eftersom du i realtid kan se vem som ringer på din dörr från din smartphone. Med kameran som finns inbyggd i dörrklockan går det att se ifall det är ett väntat eller oväntat besök. Om du väntar ett paket kan du få en konfirmation när ditt paket har anlänt samt tala med budet ifall ytterligare instruktioner ska ges. Den smarta dörrklocka har alltså även funktionen som porttelefon

Det enklaste sättet att hålla dig säker i ditt eget hem är att enkelt kunna identifiera besökaren innan du öppnar dörren. Förutom att dörrklockan ger dig möjligheten att se vem som står utanför dörren via kameran kan du även tala med personen via dörrklockans högtalare/mikrofon. Är det någon oönskad person som ringer på kan du även på distans "skrämma iväg" personen genom att du kan prata med personen via din smartphone.


Din smarta, trådlösa dörrklocka kopplas upp via Wi-Fi och sedan till dess tillhörande app som du hittar i appbutiken på din smartphone. 


Likt alla "smarta hem"-prylar så finns det många möjligheter att koppla ihop dem med denna smarta dörrklocka.


Smart dörrklocka - Bäst i test


Ring dörrklocka

Doorbell V3 från Ring är en smart dörrklocka med kamera. Den har 1080p videoinspelning, en lättanvänd app och högtalare/mikrofon. Den mäter ca 10 x 6 x 3 cm (höjd x bredd x djup). Den levereras i färgen silver (se bild) men du får även med ett mattsvart skal. Bilden visar den uppdaterade versionen från Ring Doorbell där den största förändringen är att videokvaliteten är bättre, snabbare mjukvara samt att den stödjer Alexa och IFTTT


Den trådlösa dörrklockan är framtagen för dig som vill känna dig lite extra säker där hemma. Med dess kamera kan du se vem som närmar sig dörren och via mikrofon/högtalaren kan du även tala med besökaren både från ditt och och även på distans. Om det är en person som ser ut att ha onda intentioner kan du även övertyga denne att du är hemma fast du ej är det. 


Appen som tillhör dörrklockan är lättanvänd och har bra funktioner. Du kan exempelvis själv justera avståndet av hur långt besökaren måste vara från ringklockan för att kameran skall triggas. När besökaren är inom kamerans bestämda zon eller trycker på dörrklockan får du upp en notis på din smartphone och därifrån kan du sedan se personen live från din smartphone. Kameran på dörrklockan har även en IR-kamera så den kan filma även om det är mörkt ute.


När det kommer till installering av dörrklockan har du två olika alternativ, batteri eller koppla den till ditt elnät. Att installera dörrklockan med batteri är det enklaste sättet eftersom du inte behöver ta hjälp av en elektriker. Nackdelen med detta installationssätt är att du behöver byta batteri var 4-6 månad beroende på hur mycket kamera- och talfunktionen används. För att göra detta lite enklare har Ring inkluderat en vanlig mikro-usb-sladd som gör det enkelt att ladda batteriet till full styrka igen om du använder uppladdningsbara batterier vilket vi rekommenderar.


Vill du spara filmsekvenser från dörrklockan kan du prenumerera på Rings molntjänst så att alla filmsekvenser sparas. Denna molntjänst kostar ca 30kr i månaden och då sparas alla filmsekvenser från dörrklockans kamera i 60 dagar.


Denna dörrklocka fungerar utmärkt om du vill hålla koll på vem det är som ringer på dörren eller befinner sig inom zonen du angivit att ringklockan ska bevaka. Dock ska du inte likställa ringklockan med en övervakningskamera eftersom dörrklockans kamera endast triggas när någon rör sig innanför den relativt lilla förbestämda radien. Är det övervakningskamera du söker eller vill komplettera med, så läs gärna vårt test om den bästa övervakningskameran.Här köper du testvinnaren till bästa pris

de bästa priserna på Ring Video Doorbell 3


Så gjorde vi testet

För att ta reda på vilken som är den bästa smarta ringklockan just nu har vi tagit del av experternas tester. Här har de testat de mest populära ringklockorna just nu och jämfört de olika modellernas funktioner samt hur enkelt det är att få dessa full funktionella till din smartphone. 


Men för att se hur enkla de är att använda i verkligheten har vi tagit reda på vad användarna tycker om de olika dörrklockorna. Detta har även gett en god indikation över hur bra kvalitet dörrklockorna håller, framförallt eftersom de används dagligen. 


Slutligen har vi sett till att jämföra de olika dörrklockorna som rekommenderas av experter och användare med specifikationerna som erbjuds, för att kunna rekommendera den dörrklocka som erbjuder bäst värde för pengarna. 


Test dörrklocka - experternas omdömen

Trusted Reviews ger 4,5/5 stjärnor till Ring Video Doorbell 3. De tycker att den använder sig av mycket bra teknik som enkelt tillåter dig att se utanför dörren. Därmed kan du få en uppfattning om hur något har skett. De tycker att den har fått bra uppgraderingar i form av bättre rörelsedetektorer samt att den har blivit smartare och skickar därmed färre notiser till din smartphone. De gillar dock inte att den har samma vinkel och upplösning som föregångaren. 


Tom's Guide tycker att Ring Video Doorbell 3 är en bra ringklocka och gillar uppgraderingarna som den har fått sedan föregående modell. De gillar att den kan vara kabel-ansluten eller batteridriven samt att dess förbättrade Pre-roll numera fångar rörelse utanför dörren på ett mycket smartare sätt. 


PCMAG ger ringklockan betyget "Excellent" och gillar framförallt att den är 100% trådlös, filmar i 1080p samt att den har stöd för Amazon Alexa och IFTTT-apparater. Bland nackdelarna nämner de att den inte har stöd för Apple HomeKit och Google Assistant samt att du behöver en prenumeration för att kunna se inspelade videosnuttar. 


Digital Trends har testat Ring Video Doorbell 3 och tycker att den fungerar bra. De gillar att två-vägsljudet (svara/lyssna) fungerar bra, att appen är enkel och intuitiv samt att det inte är någon komplicerad installationsprocess. De gillar dock inte att den är rätt dyr och menar att det finns andra bra alternativ för mindre. 


CNET tycker att en uppgradering till Ring Video Doorbell 3 är värt en tanke eftersom den fungerar mycket bra och kommer med bra funktioner. De gillar att både batteri och strömkabel kan användas samt att den har bättre hantering för notiser. Istället för att få en varje gång något sker utanför dörren är det bara de viktigaste händelserna som triggar en notis. Skulle en händelse ske kan du även få en bättre förståelse kring förloppet eftersom ringklockan nu också fångar och sparar det som hände precis innan händelsen som triggar notisen.


Tidningen M3 testade Ring Doorbell och gav den 8/10 poäng. De hyllar dörrklockan för att den är enkel att använda och installera, stabil, snabb, snygg och att den funkar med IFTTT. De nackdelar som nämns i deras test är abonnemangskostnaden för videolagring på deras molntjänst samt att den saknar stöd för Yale Doorman (det populäraste smarta låset) och Google Assistant (ej konstigt eftersom Ring ägs av Amazon). 


T3 rekommenderade Ring Video Doorbell V2 som en ett av de bästa köpen inför Black Friday 2019. De tog upp en hel del fördelar och nämnde att för det låga priset som den ligger på nu gör det till ett köp du ej får missa. 


Trusted Reviews testade Ring Video Doorbell V2 och gav den 4/5 stjärnor. De gillade designen, det avtagbara batteriet, dess smarta rörelsetriggning och bra kvalitet på ljud och bild. De summerar sitt test med att skriva "Ring Video Doorbell 2 är en stor bekvämlighet som gör ditt hem säkrare". 


Mobil.se har också testat Ring Video Doorbell V2 och gillar att den ger dig möjligheten att se vem som ringer på när du inte är hemma samt det generösa installationspaketet som följer med. De gillar inte att du måste abonnera för att få tillgång till molntjänsten samt att det förekommer fördröjning med aviseringar. 


PCMAG ger Ring Video Doorbell V2 betyget "Excellent" med 4/5 poäng. De gillar att Dörrklockan är enkel att installera, 1080p videokvalitet, stödet för Alexa och IFTTT samt dess kamera triggas av rörelse inom ett angivet avstånd. De nackdelar som de nämner är att du måste betala för att kunna lagra inspelade filmsekvenser samt att dessa klipp inte är buffrade innan du börjar titta på dem. 


Användarnas omdömen och recensioner om smarta dörrklockan

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel; 


"Grym kamera och kanon lösning att prata med dom som ringe rpå fast man inte är hemma! Ang batteri, köp ett till och växa mellan dom!" 


"Mycket nöjd för de 1500 den kostar. Jag kunde koppla den till befintlig dörrklocka och så laddas batteriet också. Hade önskat att köpa pro versionen men då måste man bygga om matningen på ström vilket blir en dyr kostnad." 


"Fungerar riktigt bra! Mycket enkel att installera och ställa in. Fungerar på befintlig ringklocka ringenhet/kablage."


"Kan rekommendera denna dörr klocka, motion sensorn fungerar väldigt bra. Kör denna tillsammans med deras senaste Stickup Camera." 


"Fungerar felfritt för mig!"


"Mycket nöjd! Älskar funktionerna med Doorbell 2. Installationen hade varit enklare om den som installerade den föregående dörrklockan inte hade brutit av någon av ledningarna. Var tvungen att gräva ut lödpistolen. Efter det var det enkelt att installera dörrklockan. Jag parade dörrklockan med min iPhone och min frus iPhone. Inga problem alls. Kamera/video kvaliteten är utmärkt. Den enskilt bästa funktionen är att veta när ett paket har levererats. Det är sällan de ringer på när paket ska lämnas längre så en notifikation om rörelse utanför ytterdörren - även om vi är hemma - är jättebra. Vi har bara haft den en vecka men vi skulle inte vara utan en ifall vi väljer att flytta någon annanstans."


Vilka nackdelar finns med denna dörrklockan?

De vill vi ju självklart också veta. Baserat på vad konsumenter och experter har skrivit så pekar nackdelarna främst åt en punkt, fördröjnings-lagg. Innan ditt köp är det viktigt att du har ett välfungerande Wi-Fi där hemma med ÅTMINSTONE 2Mb/s för annars är risken för lagg och fördröjning väldigt stor. 


dörrklocka, dörröga med kamera trådlös, bästa dörrklockan, bästa ringklocka med kamera, dörrklocka trådlös bäst i test, trådlös dörrklocka bäst-i-test, dörrklocka med kamera bäst-i-test, video dörrklocka bäst i test, wifi dörrklocka, elektroniskt dörröga bäst i test, ringklocka bäst i test, videokamera dörrklocka, smarta dörrklockor, bästa dörrklocka med kamera, dörrklocka test, ring dörrklocka, trådlös ringklocka med kamera, trådlös dörrklocka test, dörrklocka med kamera lagligt, dörrklocka med kamera utan abonnemang, bästa dörrklockan med kamera, dörrkikare med display bäst i test, ringklocka med kamera lagligt, dörrhålskamera, dörröga med kamera kjell, yale doorman ringklocka, ringklocka dörr bäst i test, ringklocka dörr trådlös bäst i test, trådlös ringklocka test, digital ringklocka, dörrklocka med kamera batteri, dörr ringklocka, video dörrklocka, trådlös dörrkamera, ringklocka kamera.

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående dörrklocka. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dörrklockan till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Tips 2: Om du är intresserad av fler "smarta hem"-prylar kan vi rekommendera dig att läsa testet om det bästa dörrlåset just nu eller testet om den bästa smarta belysningen som handlar om smarta lampor som kan kontrolleras från din smartphone! Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.


Är du inspirerad av ett smart hem? Läs inspirationsartikeln om ett smart och effektiviserat hem hos Råd och Rön.Frågor och svar om smarta dörrklockor

  • Får man ha dörrklocka i lägenhet?
    Du är fri att använda en smart dörrklocka med kamera som privatperson. Men du får inte filma annat än din egen egendom. Detta innebär att kameran endast får filma ifall någon ringer på din dörr.
  • Vilken är trådlös ringklocka bäst i test?
    I vår trådlös ringklocka test har vi utsett Ring Video Doorbell 3 till bästa dörrklocka med kamera. Denna dörrklocka har där med fått vår stämpel trådlös ringklocka bäst i test.


Bäst i test Guidens Smarta Hem tester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna larmövervakningskamerorsmart belysningsmarta dörrklockor & smarta lås.Philip Andrén

Bäst i test: Smart dörrklocka

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast