Bästa förkylningsspray bäst i test förkylningsspray test, bästa nässpray bäst i test, bästa spray mot halsont spray

Förkylningsspray bäst i test 2024: förebygg, behandla och lindra

Funderar du på vilket som är bästa nässpray eller vilket som är bästa spray mot halsont? Med höst, vinter och vår kommer ofta förkylning, om du inte hör till de få som klarar sig undan. 


Nässpray, sugtabletter eller pappersnäsdukar har varken förebyggande eller lindrande effekt på förkylningssymtomen. Ett bra förkylningsspray är mycket bättre, eftersom det hindrar höljelösa virus att få fäste och kortar därmed ner förkylningsperioden och hämmar symtomen. 


Läs vårt test för att ta reda på vilket som är bästa förkylningsspray just nu!


Bästa förkylningsspray 2024: ColdZyme och Viruseptin


Botemedel mot förkylning

Är du också trött på att gå runt med hosta och rinnande näsa? Tyvärr finns det ingen behandling som botar förkylning men vill du slippa långvariga besvär är få saker så effektiva som en bra förkylningsspray. Därför har vi tagit fram detta test där vi utser bästa nässpray och munspray.Jämför mellan munspray och nässpray: Viruseptin eller Coldzyme?

Typ:
Volym:
Användningsområde:
Applicering:
Område:
Bäst i test förkylningssprayen 2024 - ColdZyme Munspray 20ml - Bäst i test
ColdZyme Munspray 20...
Bästa munspray mot...
Munspray
20 ml
Förebyggande och behandling av förkylning
Spray
Mun och hals
Bäst i test förkylningssprayen 2024 - Viruseptin Nässpray - Bäst i test
Viruseptin Nässpray
Bästa nässpray mot...
Nässpray
20 ml
Lättnad från förkylning- och influensasymtom
Spray
NäsgångarVad är en förkylning?

Symtom vid förkylning

De vanligaste symtomen vid en förkylning är oftast hosta och snuva. Du kan även drabbas av en irriterande hosta. I början är det oftast en torr hosta som sakta övergår till slemhosta eftersom det samlas mer och mer slem i halsen. 


Vad beror förkylning på?

En förkylning beror på att viruspartiklar fäster sig på slemhinnorna som genast sätter igång och ökar kroppens naturliga produktionen av slem, vilket resulterar i en rinnande näsa.

 

Långvariga komplikationer av förkylning

I majoriteten av fallen går förkylningen över av sig själv men kan i värsta fall resultera i en bihåleinflammation vilket kännetecknas av smärta runtom i ansiktet. 

 

Förkylningsspray bäst i test: ColdZyme munspray


Munspray bäst i test mot virus

ColdZyme är en munspray eller halspray och innehåller ett rengörande maritimt enzym som lägger sig som en skyddande hinna runt virus i munhåla och svalg samtidigt. Detta förhindrar viruset från att föröka sig och få ytterligare fäste.


Motverkar förkylningssymtom och lindrar halsont

Det har en lokal och tillfällig verkan på slemhinnan och skall därför användas kontinuerligt (max 6 gånger per dag) för att få bästa effekt. För allra bästa effekt kan det med fördel användas vid första symtom. Förutom att motverka förkylningssymtom hjälper även ColdZyme till med att lindra halsont. 


Medicinteknisk produkt (ej läkemedel)

ColdZyme är ett medicintekniskt preparat och kan användas av hela familjen (även barn över 4 år). Här kan du köpa Coldzyme munspray bäst i test till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om ColdZyme bäst i test

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju gärna veta vad användarna tycker om produkten. Det är ju trots allt de som har bäst upplevelse av produkten. Här kommer några exempel: 


"ColdZyme räddade min jul! Jag använde den så fort jag kände förkylningssymtom och redan nästa dag kände jag mig bättre!" 


"ColdZyme Munspray är helt klart bäst mot förkylningar, fungerar för mig!" 


"Har räddat mig från otaliga förkylningar, fast att övriga i familjen blivit drabbade!"


"Har alltid med mig en flaska i väskan. Hjälper mig i alla lägen, tar det nästan varje dag, i förebyggande syfte, bästa medicinen."


"Ett bra komplement till total isolering innan tävling eller resa. Väldigt bra och effektivt. Håller vad den lovar."


"Denna produkt har räddat alla mina vintrar. Super bra."


"Jag fick Coldzyme första gången på en mässan för ca 1 år sedan. Jag är så tacksam att jag fick prova den, för det är det som bäst fungerat på mina problem med halsont varje gång jag blir sjuk. Helt fantastisk produkt som jag rekommenderar alla att prova."


"Delade hytt i ett offshorefartyg med en kollega som just insjuknat med hög feber, rinnande näsa och svår hosta. Han var utslagen i tre dagar. Jag började "coldzyma" med detsamma och slapp alla symptom. Jag klarade mig! "


Bästa nässpray mot förkylning: Viruseptin nässpray


Nässpray bäst i test från Viruseptin

Eftersom förkylningsvirus kan angripa slemhinnor i både näsa och mun kan det därför vara bra med en kompletterande nässpray för allra bästa skydd. Vår vinnare för nässpray har en kliniskt bevisad effekt och säljs på alla apotek i Sverige. Bästa nässpray som förhindrar förkylning just nu är Viruseptin!


Finns som både munspray och nässpray

Viruseptin nässpray finns även som munspray vilket ofta är enklare för barn eftersom de kan ha svårt att använda nässpray. Munsprayen hjälper till genom att återfukta mun och svalg vilket förebygger angrepp av virus.


Receptfri medicinteknisk produkt

Viruseptin munspray och nässpray är medicintekniska produkter för både barn och vuxna. De motverkar att förkylningsvirus ska ta fäste och bör användas vid första symtom. De är receptfria och går att köpa på de flesta apotek.


OBS. Den biter på de vanligaste förkylningsvirusen men INTE på coronavirus eftersom det är ett influensavirus. 


Kliniskt bevisad effekt

Viruseptin har en kliniskt bevisad effekt som minskar virusmängden i slemhinnan med mer än 90%. Genom att lägga sig som en hinna på virus förhindrar den även att virus ska få fäste på nässlemhinnan och därmed spridas och förökas. Detta resulterar i att sjukdomstiden blir mycket kortare samt minskar risken för att en ny förkylning ska ta fart igen.


Förkylningssprayen innehåller carragelose, natriumklorid, renat vatten, xylitol, buffert samt körsbärsmak.Här kan du köpa Viruseptin nässpray bäst i test till lägsta pris


Så gjorde vi testet om bästa förkylningsspray

När vi har undersökt vilken den bästa förkylnings- och nässprayen är just nu har vi behövt tänka på en rad viktiga faktorer. Dels är det viktigt att se hur väl sprayen funkar mot förkylningssymtom, samt hur länge denna effekten varar. Här har både experternas resultat från testlabben varit ledande, men även användarnas omdömen - där det går att läsa att många är mycket nöjda med sitt köp. Men givetvis kan det slå olika för olika personer.


I användarnas omdömen av förkylningssprayen går det också att se att de är nöjda med effekten av ColdZyme och att den gör förkylningstider enklare, där de enkelt kan återgå till vardagens rutiner utan att störas av förkylningssymtom, vilket har varit ledande för vårt val av förkylningsspray bäst i test. bäst nässpray förkylning, vilket nässpray är bäst i test nässpray, spray mot halsont, bästa halsspray barnTest förkylningsspray - detta säger experterna

När det gäller preparat mot förkylning finns det flertalet studier som säger att preparaten fungerar och har en tydlig effekt när det gäller att lindra förkylningssymtom och korta ner sjukdomstiden. 


I en tysk studie påvisas ColdZymes lindring av symtom och sjukdomstid. Mer specifikt hjälpte ColdZyme till att lindra halsont, nästäppa och huvudvärk som alla är kända symtom vid förkylning. Testpersonerna upplevde även ett minskat behov av andra symtomlindrande preparat mot förkylning. 


I denna studie angående det verksamma ämnet iota-carragenan (Carragelose®) i Viruseptin noterades positiva effekter. Antalet förkylningssymtom minskade dagligen för de utsatta testpersonerna samtidigt som antalet förkylningsdagar minskades. Iota-carragenan ses som ett lovande ämne som säker och effektiv behandling av tidiga förkylningssymtom. För att säkerställa dess effekt helt och hållet krävs det dock mer omfattande studier eftersom vissa placebo-fall fick liknande resultat. 


Life Science Sweden: Rapporterar om en undersökning där det konstaterades att de positiva effekterna med förkylningssprayen ColdZyme inte går att fastställa. I denna studie fick en del av testpersoner med förkylningssymtom motta ColdZyme medan resten utsattes för placebo. I många fall gick det inte att särskilja något resultat vilket tyder på att de positiva effekterna kan bero på placeboeffekt.


Råd och Rön ger sin syn på förkylningsspray samt tf kommunikationschefen vid Enzymatica går i svarsmål. vilken nässpray är bäst, viruseptin eller coldzyme eller viruseptin recension, viruseptin vs coldzyme munspray

Dumpa snytpapperet med den bästa förkylningssprayen!Sammanfattning av förkylningsspray bäst i test

Efter att du läst vårt test om bästa förkylningsspray önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker dåliga produkter och kan köpa det bästa förkylningssprayet som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Förkylningsspray
vilken är den bästa nässprayen, fungerar coldzyme nässpray förkylning, är coldzyme bra munspray mot halsontTIPS 1: Ett bra sätt att hålla sig kry är att få i sig de vitaminer man behöver. Det gör du allra enklast genom att äta multivitamin. Läs vårt test om den bästa multivitaminen här! 


TIPS 2: För att minska smittorisken av influensavirus och förkylning är det viktigt att hålla god hygien. Läs därför vårt test om den bästa handspriten just nu. Vanliga frågor och svar

 • Biter förkylningsspray på covid-19?
  Även om förkylningsspray hjälper mot rhino- och coronavirus är detta på virus utan hölje. Viruset som orsakar covid-19 är ett influensavirus som har hölje vilket betyder att förkylningsspray EJ fungerar mot covid-19.
 • Kan mina barn använda förkylningsspray?
  Ja! Så länge barnen är över 4 år.
 • Får man köpa nässpray om man är under 18?
  Receptfria läkemedel får du köpa på apotek även om du är under 18 år.
 • Vilket är bästa nässpray?
  I vårt nässpray test har vi utsett Viruseptin till nässpray bäst i test.
 • Vilket är bästa spray mot halsont?
  I vårt förkylningsspray test kom vi fram till att ColdZyme är bästa spray mot halsont.Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Christina Ho

Bäst i test: Förkylningsspray

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast