Förkylningsspray bäst i test

Bästa förkylningsspray 2020

Med höst, vinter och vår kommer ofta förkylning, om du inte hör till de supermänniskor som klarar sig undan. Även om förkylningar oftast går över av sig självt efter några dyng kan det fortfarande vara otroligt jobbigt att gå runt med hosta och rinnande näsa. 


Den vanligaste kuren blir oftast en kombination av nässpray, sugtabletter och en tidigare oskådad konsumtion av pappersnäsdukar. Inget som varken har någon förebyggande eller lindrande effekt på själva förkylningssymtomen. Därför är ett bra förkylningsspray mycket bättre, eftersom det hindrar höljelösa virus att få fäste och kortar därmed ner förkylningsperioden och hämmar symtomen. Läs vårt test här nedan för att ta reda på förkylningssprayen bäst i test!


Innehållsförteckning


Bästa förkylningsspray 2020

Bästa munspray mot förkylning

ColdZyme Munspray 20ml

Förkylningsspray bäst i test ColdZyme Munspray 20ml
 • Kliniskt bevisad effekt

 • Lindrar halsont

 • Preparatet finns bara som munspray

Bästa nässpray mot förkylning

Viruseptin Nässpray

Förkylningsspray bäst i test Viruseptin Nässpray
 • Kliniskt bevisad effekt

 • Återfuktar slemhinnor

 • Finns som både näs- och munspray


Detta säger experterna

När det gäller preparat mot förkylning finns det flertalet studier som säger att preparaten fungerar och har en tydlig effekt när det gäller att lindra förkylningssymtom och korta ner sjukdomstiden. 


I en tysk studie påvisas ColdZymes lindring av symtom och sjukdomstid. Mer specifikt hjälpte ColdZyme till att lindra halsont, nästäppa och huvudvärk som alla är kända symtom vid förkylning. Testpersonerna upplevde även ett minskat behov av andra symtomlindrande preparat mot förkylning. 


I denna studie angående det verksamma ämnet iota-carragenan (Carragelose®) noterades positiva effekter. Antalet förkylningssymtom minskade dagligen för de utsatta testpersonerna samtidigt som antalet förkylningsdagar minskades. Iota-carragenan ses som ett lovande ämne som säker och effektiv behandling av tidiga förkylningssymtom. För att säkerställa dess effekt helt och hållet krävs det dock mer omfattande studier eftersom vissa placebo-fall fick liknande resultat. 


Life Science Sweden: Rapporterar om en undersökning där det konstaterades att de positiva effekterna med förkylningssprayen ColdZyme inte går att fastställa. I denna studie fick en del av testpersoner med förkylningssymtom motta ColdZyme medan resten utsattes för placebo. I många fall gick det inte att särskilja något resultat vilket tyder på att de positiva effekterna kan bero på placeboeffekt. 


Symtom vid förkylning

De vanligaste symtomen vid en förkylning är oftast hosta och snuva. Detta beror på att viruspartiklarna fäster sig på slemhinnorna som genast sätter igång och ökar produktionen av slem, vilket resulterar i en rinnande näsa och en ökad konsumtion av snytpapper. 

 

Du kan även drabbas av en irriterande hosta. I början är det oftast en torr hosta som sakta övergår till slemhosta eftersom det samlas mer och mer slem i halsen. 

 

I majoriteten av fallen går förkylningen över av sig själv men kan i värsta fall resultera i en bihåleinflammation vilket kännetecknas av smärta runtom i ansiktet. 

 

Tyvärr finns det ingen behandling som botar förkylning men vill du slippa långvariga besvär är få preparat som är lika effektiva som en bra förkylningsspray. Därför har vi tagit fram detta test där vi korar förkylningsspray bäst i test. 
Förkylningsspray bäst i test

Förkylningsspray bäst i test - ColdZyme

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 31 oktober 2020
De bästa priserna på ColdZyme Munspray 20ml


ColdZyme är en munspray använder sig av ett rengörande maritimt enzym som lägger sig som en skyddande hinna runt virus i munhåla och svalg. Detta förhindrar viruset från att föröka sig och få ytterliggare fäste. Det har en lokal och tillfällig verkan på slemhinnan och skall därför användas kontinuerligt (max 6 gånger per dag) för att få bästa effekt. För allra bästa effekt kan det med fördel användas vid första symtom. Förutom att motverka förkylningssymtom hjälper även ColdZyme till med att lindra halsont. 


ColdZyme är ett medicintekniskt preparat och kan användas av hela familjen (även barn över 4 år). 


Detta säger användarna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju gärna veta vad användarna tycker om produkten. Det är ju trots allt de som har bäst upplevelse av produkten. Här kommer några exempel: 


"ColdZyme räddade min jul! Jag använde den så fort jag kände förkylningssymtom och redan nästa dag kände jag mig bättre!" 


"ColdZyme Munspray är helt klart bäst mot förkylningar, fungerar för mig!" 


"Har räddat mig från otaliga förkylningar, fast att övriga i familjen blivit drabbade!"


"Har alltid med mig en flaska i väskan. Hjälper mig i alla lägen, tar det nästan varje dag, i förebyggande syfte, bästa medicinen. Tack Enzymatica - ColdZyme."


"ett bra komplement till total isolering innan tävling eller resa.  Väldigt bra och effektivt. Håller vad den lovar."


"Denna produkt har räddat alla mina vintrar. Super bra."


"Jag fick coldzyme första gången på en mässan för ca 1 år sedan. Jag är så tacksam att jag fick prova den, för det är det som bäst fungerat på mina problem med halsont varje gång jag blir sjuk. Helt fantastisk produkt som jag rekommenderar alla att prova."


"Delade hytt i ett offshorefartyg med en kollega som just insjuknat med hög feber, rinnande näsa och svår hosta. Han var utslagen i tre dagar. Jag började "coldzyma" med detsamma och slapp alla symptom. Jag klarade mig! "


Här kan du köpa testvinnaren till lägsta pris

Bästa nässpray 

Eftersom förkylningsvirus kan angripa slemhinnor i både näsa och munn kan det därför vara bra med en kompletterande nässpray för allra bästa skydd. Vår vinnare för nässpray har en kliniskt bevisad effekt och säljs på alla apotek i Sverige. Bästa nässpray just nu är Viruseptin!

Bästa nässpray just nu - Viruseptin

(Klicka på bilden för mer information om bästa pris just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 31 oktober 2020
De bästa priserna på Viruseptin Nässpray


Viruseptin mun/nässpray är en effektiv lindring som kan användas av både barn och vuxna. Den motverkar att förkylningsvirus ska ta fäste och ska användas vid första symtom. Det är receptfritt och går att köpa på de flesta apotek som antingen mun- eller nässpray. Den biter på de vanligaste förkylningsvirusen men INTE på coronavirus eftersom det är ett influensavirus.  


Viruseptin har en kliniskt bevisad effekt som minskar virusmängden i slemhinnan med mer än 90%. Genom att lägga sig som en hinna på virus förhindrar den även att virus ska få fäste på nässlemhinnan och därmed spridas och förökas. Detta resulterar i att sjukdomstiden blir mycket kortare samt att risken för ny förkylning ska ta fart igen. 


Viruseptin finns även som munspray vilket ofta är enklare för barn eftersom de kan ha svårt att använda nässpray. Munsprayen hjälper till genom att återfukta mun och svalg vilket förebygger angrepp av virus.  


Förkylningssprayen innehåller carragelose, natriumklorid, renat vatten, xylitol, buffert samt körsbärsmak.


Här kan du köpa nässprayen till lägsta pris
Detta är den bästa förkylningssprayen just nu! Slipp förkylning och njut av hösthalvåret!

Dumpa snytpapperet med den bästa förkylningssprayen!


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om bästa förkylningsspray önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker dåliga produkter och kan köpa det bästa förkylningssprayet som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa FörkylningssprayTIPS 1: Ett bra sätt att hålla sig kry är att få i sig de vitaminer man behöver. Det gör du allra enklast genom att äta multivitamin. Läs vårt test om den bästa multivitaminen här! 


TIPS 2: För att minska smittorisken av influensavirus och förkylning är det viktigt att hålla god hygien. Läs därför vårt test om den bästa handspriten just nu. Vanliga frågor och svar

 • Biter förkylningsspray på covid-19?
  Även om förkylningsspray hjälper mot rhino- och coronavirus är detta på virus utan hölje. Viruset som orsakar covid-19 är ett influensavirus som har hölje vilket betyder att förkylningsspray EJ fungerar mot covid-19.
 • Kan mina barn använda förkylningsspray?
  Ja! Så länge barnen är över 4 år.


Philip Andrén

Bäst i test: Förkylningsspray

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: