Förkylningsspray bäst i test, test förkylningsspray, bästa förkylningsspray, förkylningsspray test 2023, bästa nässpray, förkylningsspray, bästa spray mot halsont, vilken nässpray är bäst, coldzyme recension, viruseptin, nässpray bäst i test, viruseptin omdöme, viruseptin recension, viruseptin eller coldzyme, coldzyme eller viruseptin, coldzyme funkar det, strefen spray recension, bästa nässprayen, bästa nässpray förkylning.

Förkylningsspray bäst i test 2024: förebygg, behandla och lindra

Funderar du på vilket som är bästa nässpray eller vilket som är bästa spray mot halsont? Med höst, vinter och vår kommer ofta förkylning, om du inte hör till de få som klarar sig undan. Även om förkylningar oftast går över av sig självt efter några dygn kan det fortfarande vara väldigt jobbigt att gå runt med hosta och rinnande näsa. 


Den vanligaste kuren blir oftast en kombination av nässpray, sugtabletter och en tidigare oskådad konsumtion av pappersnäsdukar. Inget som varken har någon förebyggande eller lindrande effekt på själva förkylningssymtomen. 


Därför är ett bra förkylningsspray mycket bättre, eftersom det hindrar höljelösa virus att få fäste och kortar därmed ner förkylningsperioden och hämmar symtomen. Läs vårt test för att ta reda på vilket som är bästa förkylningsspray just nu!


Bästa förkylningsspray 2024

Bästa munspray mot förkylning

ColdZyme Munspray 20ml

Förkylningsspray bäst i test ColdZyme Munspray 20ml
 • Kliniskt bevisad effekt

 • Lindrar halsont

 • Lindrar förkylningssymptom

 • Preparatet finns bara som munspray

 • Bör tas i ett tidigt stadie

Bästa nässpray mot förkylning

Viruseptin Nässpray

Förkylningsspray bäst i test Viruseptin Nässpray
 • Kliniskt bevisad effekt

 • Återfuktar slemhinnor

 • Finns som både näs- och munspray

 • Kan även användas av små barn

 • Kan torka känsliga näsor

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Symtom vid förkylning

De vanligaste symtomen vid en förkylning är oftast hosta och snuva. Detta beror på att viruspartiklarna fäster sig på slemhinnorna som genast sätter igång och ökar kroppens naturliga produktionen av slem, vilket resulterar i en rinnande näsa och en ökad konsumtion av snytpapper. 

 

Du kan även drabbas av en irriterande hosta. I början är det oftast en torr hosta som sakta övergår till slemhosta eftersom det samlas mer och mer slem i halsen. 

 

I majoriteten av fallen går förkylningen över av sig själv men kan i värsta fall resultera i en bihåleinflammation vilket kännetecknas av smärta runtom i ansiktet. 

 

Tyvärr finns det ingen behandling som botar förkylning men vill du slippa långvariga besvär är få preparat som är lika effektiva som en bra förkylningsspray. Därför har vi tagit fram detta test där vi korar förkylningsspray bäst i test. 
Förkylningsspray bäst i test

Förkylningsspray bäst i test - ColdZyme

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på ColdZyme Munspray 20ml Visa färre priser Visa fler priser


ColdZyme är en munspray använder sig av ett rengörande maritimt enzym som lägger sig som en skyddande hinna runt virus i munhåla och svalg samtidigt. Detta förhindrar viruset från att föröka sig och få ytterligare fäste. 


Det har en lokal och tillfällig verkan på slemhinnan och skall därför användas kontinuerligt (max 6 gånger per dag) för att få bästa effekt. För allra bästa effekt kan det med fördel användas vid första symtom. Förutom att motverka förkylningssymtom hjälper även ColdZyme till med att lindra halsont. 


ColdZyme är ett medicintekniskt preparat och kan användas av hela familjen (även barn över 4 år). 


Användarnas omdömen och recensioner om ColdZyme

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju gärna veta vad användarna tycker om produkten. Det är ju trots allt de som har bäst upplevelse av produkten. Här kommer några exempel: 


"ColdZyme räddade min jul! Jag använde den så fort jag kände förkylningssymtom och redan nästa dag kände jag mig bättre!" 


"ColdZyme Munspray är helt klart bäst mot förkylningar, fungerar för mig!" 


"Har räddat mig från otaliga förkylningar, fast att övriga i familjen blivit drabbade!"


"Har alltid med mig en flaska i väskan. Hjälper mig i alla lägen, tar det nästan varje dag, i förebyggande syfte, bästa medicinen."


"Ett bra komplement till total isolering innan tävling eller resa. Väldigt bra och effektivt. Håller vad den lovar."


"Denna produkt har räddat alla mina vintrar. Super bra."


"Jag fick Coldzyme första gången på en mässan för ca 1 år sedan. Jag är så tacksam att jag fick prova den, för det är det som bäst fungerat på mina problem med halsont varje gång jag blir sjuk. Helt fantastisk produkt som jag rekommenderar alla att prova."


"Delade hytt i ett offshorefartyg med en kollega som just insjuknat med hög feber, rinnande näsa och svår hosta. Han var utslagen i tre dagar. Jag började "coldzyma" med detsamma och slapp alla symptom. Jag klarade mig! "


Här kan du köpa testvinnaren till lägsta pris

Apoteket säljer ColdZyme Munspray 20ml för 131 kr. Frakten är inkluderad i priset.

131 kr är det lägsta priset just nu för ColdZyme Munspray 20ml!

Svensk Hälsokost säljer ColdZyme Munspray 20ml för 146 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apotek Hjärtat säljer ColdZyme Munspray 20ml för 155 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Doz Apotek säljer ColdZyme Munspray 20ml för 165 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apohem säljer ColdZyme Munspray 20ml för 165 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apoteket MEDS säljer ColdZyme Munspray 20ml för 178 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Lyko säljer ColdZyme Munspray 20ml för 208 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Shopping4net säljer just nu ColdZyme Munspray 20ml för 208 kr. Frakten ingår i priset.

Bästa nässpray förkylning

Eftersom förkylningsvirus kan angripa slemhinnor i både näsa och mun kan det därför vara bra med en kompletterande nässpray för allra bästa skydd. Vår vinnare för nässpray har en kliniskt bevisad effekt och säljs på alla apotek i Sverige. Bästa nässpray som förhindrar förkylning just nu är Viruseptin!

Bästa nässpray just nu - Viruseptin

(Klicka på bilden för mer information om bästa pris just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Viruseptin Nässpray Visa färre priser Visa fler priser


Viruseptin mun/nässpray är en effektiv lindring som kan användas av både barn och vuxna. Den motverkar att förkylningsvirus ska ta fäste och ska användas vid första symtom. Det är receptfritt och går att köpa på de flesta apotek som antingen mun- eller nässpray. Den biter på de vanligaste förkylningsvirusen men INTE på coronavirus eftersom det är ett influensavirus.  


Viruseptin har en kliniskt bevisad effekt som minskar virusmängden i slemhinnan med mer än 90%. Genom att lägga sig som en hinna på virus förhindrar den även att virus ska få fäste på nässlemhinnan och därmed spridas och förökas. Detta resulterar i att sjukdomstiden blir mycket kortare samt att risken för ny förkylning ska ta fart igen. 


Viruseptin finns även som munspray vilket ofta är enklare för barn eftersom de kan ha svårt att använda nässpray. Munsprayen hjälper till genom att återfukta mun och svalg vilket förebygger angrepp av virus.  


Förkylningssprayen innehåller carragelose, natriumklorid, renat vatten, xylitol, buffert samt körsbärsmak.


Här kan du köpa nässpray till lägsta pris

Apoteket säljer Viruseptin Nässpray för 99 kr. Frakten är inkluderad i priset.

99 kr är det lägsta priset just nu för Viruseptin Nässpray!

Doz Apotek säljer Viruseptin Nässpray för 104.3 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Viruseptin Nässpray för 108 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apohem säljer Viruseptin Nässpray för 108 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apoteket MEDS säljer Viruseptin Nässpray för 128 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Shopping4net säljer just nu Viruseptin Nässpray för 148 kr. Frakten ingår i priset.
Jämför mellan munspray och nässpray

Typ:
Volym:
Användningsområde:
Applicering:
Område:
ColdZyme Munspray 20ml
ColdZyme Munspray 20...
Bästa munspray mot...
Munspray
20 ml
Förebyggande och behandling av förkylning
Spray
Mun och hals
Viruseptin Nässpray
Viruseptin Nässpray
Bästa nässpray mot...
Nässpray
20 ml
Lättnad från förkylning- och influensasymtom
Spray
Näsgångar


Så gjorde vi testet om bästa förkylningsspray

När vi har undersökt vilken den bästa förkylnings- och nässprayen är just nu har vi behövt tänka på en rad viktiga faktorer. Dels är det viktigt att se hur väl sprayen funkar mot förkylningssymtom, samt hur länge denna effekten varar. Här har både experternas resultat från testlabben varit ledande, men även användarnas omdömen - där det går att läsa att många är mycket nöjda med sitt köp. Men givetvis kan det slå olika för olika personer.


I användarnas omdömen av förkylningssprayen går det också att se att de är nöjda med effekten av ColdZyme och att den gör förkylningstider enklare, där de enkelt kan återgå till vardagens rutiner utan att störas av förkylningssymtom, vilket har varit ledande för vårt val av förkylningsspray bäst i test. 


Test förkylningsspray - detta säger experterna

När det gäller preparat mot förkylning finns det flertalet studier som säger att preparaten fungerar och har en tydlig effekt när det gäller att lindra förkylningssymtom och korta ner sjukdomstiden. 


I en tysk studie påvisas ColdZymes lindring av symtom och sjukdomstid. Mer specifikt hjälpte ColdZyme till att lindra halsont, nästäppa och huvudvärk som alla är kända symtom vid förkylning. Testpersonerna upplevde även ett minskat behov av andra symtomlindrande preparat mot förkylning. 


I denna studie angående det verksamma ämnet iota-carragenan (Carragelose®) i Viruseptin noterades positiva effekter. Antalet förkylningssymtom minskade dagligen för de utsatta testpersonerna samtidigt som antalet förkylningsdagar minskades. Iota-carragenan ses som ett lovande ämne som säker och effektiv behandling av tidiga förkylningssymtom. För att säkerställa dess effekt helt och hållet krävs det dock mer omfattande studier eftersom vissa placebo-fall fick liknande resultat. 


Life Science Sweden: Rapporterar om en undersökning där det konstaterades att de positiva effekterna med förkylningssprayen ColdZyme inte går att fastställa. I denna studie fick en del av testpersoner med förkylningssymtom motta ColdZyme medan resten utsattes för placebo. I många fall gick det inte att särskilja något resultat vilket tyder på att de positiva effekterna kan bero på placeboeffekt.


Råd och Rön ger sin syn på förkylningsspray samt tf kommunikationschefen vid Enzymatica går i svarsmål. 
Bästa förkylningssprayen just nu! Slipp förkylning och njut av hösthalvåret! Viruseptin funkar det, bästa nässprayen mot förkylning, bäst nässpray, vilket nässpray är bäst, bästa förkylningsspray, viruseptin vs coldzyme, bäst i test nässpray, funkar coldzyme, coldzyme munspray, coldy halsspray recension, funkar viruseptin, coldzyme vs viruseptin, vilken är den bästa nässprayen, förebyggande mot förkylning, förkylningsspray test, förebyggande förkylningsspray, viruseptin munspray, fungerar viruseptin, viruseptin nässpray, viruseptin nässpray recension, bra nässpray mot förkylning, bäst nässpray förkylning, fungerar coldzyme nässpray förkylning, bästa halsspray, spray mot halsont, virushämmande nässpray, halsont spray, halsspray barn, bästa nässpray vid förkylning, spray mot förkylning, är coldzyme bra munspray mot halsont, nässpray, viruseptin bluff.

Dumpa snytpapperet med den bästa förkylningssprayen!


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om bästa förkylningsspray önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker dåliga produkter och kan köpa det bästa förkylningssprayet som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Förkylningsspray


TIPS 1: Ett bra sätt att hålla sig kry är att få i sig de vitaminer man behöver. Det gör du allra enklast genom att äta multivitamin. Läs vårt test om den bästa multivitaminen här! 


TIPS 2: För att minska smittorisken av influensavirus och förkylning är det viktigt att hålla god hygien. Läs därför vårt test om den bästa handspriten just nu. 
Vanliga frågor och svar

 • Biter förkylningsspray på covid-19?
  Även om förkylningsspray hjälper mot rhino- och coronavirus är detta på virus utan hölje. Viruset som orsakar covid-19 är ett influensavirus som har hölje vilket betyder att förkylningsspray EJ fungerar mot covid-19.
 • Kan mina barn använda förkylningsspray?
  Ja! Så länge barnen är över 4 år.
 • Får man köpa nässpray om man är under 18?
  Receptfria läkemedel får du köpa på apotek även om du är under 18 år.
 • Vilket är bästa nässpray?
  I vårt nässpray test har vi utsett Viruseptin till nässpray bäst i test.
 • Vilket är bästa spray mot halsont?
  I vårt förkylningsspray test kom vi fram till att ColdZyme är bästa spray mot halsont.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Förkylningsspray

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast

Läs även: