Pollenallergi, allergimedicin bäst i test, bästa allergitabletten 2023, allergitabletter, allergimedicin, bästa allergimedicinen, pollenmedicin, pollen medicin, allergimedicin pollen, allergitabletter bäst i test, receptfri allergimedicin, bästa allergimedicinen pollen, allergitablett.

Bästa allergimedicinen mot pollen - allergitabletter

Vilka allergitabletter är bäst? Är du pollenallergiker och vill veta vilka som är de allra bästa allergitabletterna? Då har du kommit helt rätt, vi har läst alla aktuella tester om allergitabletter från experter, testlabb och på internet. 


Allt för att hitta den bästa allergimedicinen så du kan bli frisk och undvika att gå med rinniga ögon och snuva under hela våren. Det är ju trots allt en av de vackrare årstiderna som helst spenderas ute i vårsolen och inte i sovrummet. 


Läs mer om den bästa receptfria allergimedicinen i vårt pollenallergi test nedan. 


Allergitabletter bäst i test


Symptom pollen

Om du generellt är känslig mot medicin så är det alltid viktigt att du rådfrågar en läkare innan du börjar använda ett preparat. Det preparat som vi tipsar om här på Bäst i test Guiden är de tabletter som efter FASS undersökningar har bidragit med minst biverkningar. Självklart rekommenderar vi att du följer bipacksedeln och konsumerar enbart den rekommenderade dosen. 


Pollenallergi

Ca 30% av Sveriges befolkning är pollenallergiker. De som påverkas får ofta nysningar, rinnande näsa och andra symtom som huvudvärk, trötthet, astmatiska besvär samt klåda i hals och gom. 


Det finns olika typer av pollen du kan reagera på men främst brukar det vara björk, gräs och gråbo eftersom det är de som släpps ut i stora mängder. De vanligaste pollensorterna i Sverige kommer från lövträd som björk, al och hassel.


Allergitabletter bäst i test 2024


Efter att ha studerat vad experterna på FASS, testlabb på internet, tidningar och självklart vad konsumenterna tycker blir valet enkelt. Den bästa allergimedicinen 2024 är Altifex Fexofenadin 120mg.


Orifarm Altifex 120mg är en receptfri allergimedicin som ger effektiv lindring mot dina allergiproblem. Effekten varar i ca 24 timmar och hjälper mot symtom från näsa och ögon som nysning, rinnsnuva, klåda och täppa. Tabletterna kan användas från 12 års ålder. Orifarm Altifex innehåller 30 tabletter. 


Allergitabletterna hjälper mot björkallergi, gräsallergi och gråbo samt överlag mot allergi i allmänhet. 


Med antihistaminen fexofenadinhydroklorid som är den verksamma substansen löper du minst risk för att få jobbiga biverkningar. Preparatet är grundligt testat av testlabb och läkare och de eventuella biverkningarna som finns är huvudvärk och illamående (kan förekomma hos 1/10 användare) samt trötthet (kan förekomma hos 1/100 användare). 


Om du är allergisk mot fexofenadinhydroklorid ska du inte använda detta preparat och självklart ska du konsumera tabletterna enligt rekommenderad dos enligt bipacksedeln. Om du glömmer ta en dos så ska du ta denna så fort du upptäcker detta men ta inte en dubbel dos för att kompensera. Om du är väldigt allergisk och tabletterna inte skulle lindra dina besvär kan du gradvis öka till de starkare tabletterna på 180mg. 


Om du har ytterligare frågor är det rekommenderat att du tar kontakt med din läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska.


Experternas omdömen om de bästa allergitabletterna

Förutom rekommendationer från apotekspersonal och sjuksköterskor så har vi läst all information på FASS om denna allergimedicin för att säkerställa att det är en effektiv medicin som lindrar dina allergibesvär utan stora biverkningar.


Testfakta gjorde ett test om flera allergimediciner där de väljer ut de allra bästa allergitabletterna. Orifarm Altifex 120mg finns med på deras lista tillsammans med bl.a. Allegra 120mg och Vialerg 10mg. De skriver även väldigt bra information med goda medicinska råd på ett sätt som är lätt att förstå. Här köper du bästa allergitabletten

Generellt sett får du mycket bättre pris om du beställer på apotekens nätbutik än att handla i fysisk butik. Råd och Rön har bland annat skrivit om en Orifarm allergimedicin som var 4 gånger dyrare i butik än på nätet.
Allergitablett bäst i test, pollenallergi medicin, medicin mot pollenallergi, bästa pollen medicin, allergitabletter barn, pollenallergi test, allergi tablett, pollenallergi tabletter, altifex, antihistamin receptfritt, bästa pollenmedicinen, testa pollenallergi, test pollenallergi, antihistamin biverkningar, pollen tabletter, allergimedicin receptfritt, bästa allergimedicinen mot pollen, test mot pollenallergi, bästa antihistamin, medicin mot pollen, bästa antihistamintabletter, köpa pollenmedicin.

Lindra dina allergisymtom med den bästa allergimedicinenVanliga frågor och svar

  • Är det farligt att ta antihistamin varje dag?
    I regel är det få som får biverkningar av antihistaminer och dessa brukar mest inkludera irritation i slemhinnorna eller i ögon.

    Du kan även bli trött och få huvudvärk. Skulle detta hända dig rekommenderas att du besöker en läkare för att få rätt hjälp och få hjälp med din pollenallergi utan att få jobbiga biverkningar.
  • Vilken är den bästa allergimedicinen?
    I vårt allergitablett test har vi utsett Orifarm Altifex 120mg till bästa allergimedicinen. Denna allergitablett har där med fått vår stämpel allergitabletter bäst i test.Doz Apotek säljer Orifarm Altifex 120mg för 99 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

99 kr är det lägsta priset just nu för Orifarm Altifex 120mg!

Apotek Hjärtat säljer Orifarm Altifex 120mg för 107 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apoteket MEDS säljer Orifarm Altifex 120mg för 108 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apohem säljer Orifarm Altifex 120mg för 108 kr. Frakten är inkluderad i priset.


Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Pollenallergi

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast