Oberoende tester från tidningar, sajter och magasin samt recensioner från svenska konsumenter som ställs samman för att utse en vinnare. Köp segraren idag till lägsta pris!

Test på bästa datorhögtalarna

 

Test högtalare till dator

Är du på jakt efter ett par riktigt bra högtalare till din dator? Då har du kommit helt rätt! Vi har gått igenom alla experttester och läst utlåtanden från 100-tals svenska konsumenter för att få fram vilka datorhögtalare som är bäst just nu.

 

Oavsett om du ska köpa högtalare till din stationära eller bärbara dator, får du här veta vad experter och svenska konsumenter tycker är bäst. Faktiskt är det så att surroundsystemet (med 5.1 ljud) visserligen är till datorer, men av sån hög kvalité att det även passar utmärkt som ljudanläggning till din hemmabio!

 

Visa mig de bästa högtalarna med 2.1-ljud NU!

 

Eller - visa mig de bästa högtalarna med 5.1-ljud NU!

 

Bäst i test datorhögtalare 2019

Det vi är på jakt efter, är ett par riktigt bra PC-högtalare som även passar för musik. För visst lyssnar väl du också allt oftare på Spotify via datorn? Högtalarna ska även passa för att se film, YouTube-klipp och Playtjänster. De ska dessutom fungera för att jobba med ljud och filmer för hemmabruk. Och just ja - de ska få plats på skrivbordet också.

 

Efter att vi lyssnat på både proffstestarna och åsikter från användarna, kan vi presentera två förslag nedan.

 

Den första anläggningen passar extra bra för dig som vill ha högtalare med surroundljud. Och det andra förslaget, längre ned på denna sida, är lämpligt för dig som tycker att det räcker med två högtalare och en subwoofer.

 

Och det bästa av allt; Oavsett vilket system du väljer, får du en prisvärd testvinnare hemskickad till dig!

 

Bästa datorhögtalarna 5.1

Bästa 5.1 datorhögtalare för surround

Datorhögtalare - Vinnare 5.1 system: Logitech Z906
(Klicka på bilden för att läsa mer på Logitechs hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 15 oktober 2019

 

Här ser du ett surroundsystem på totalt 500 watt som är synnerligen uppskattat av både experter och konsumenter. Högtalarna är på 67 watt vardera och den tunga subwoofern är på 165 watt med ett 8" baselement.

 

För att vara ärlig är detta ett ljudsystem som är nästan för bra för att "bara" koppla till datorn. Det är nämligen ett högtalarpaket som är tillräckligt vasst för att skapa ett riktigt bra hemmabiosystem med.

 

Experterna menar att detta är ett mycket välbyggt och prisvärt system som har ett kraftfullt basljud. Det har många ingångar för ljudkällorna, vilket är positivt - Du hittar både digitala och analoga ljudingångar.

 

Ljudkvaliteten är i toppklass. Systemet är THX-certifierat och det är en Dolby Digital samt DTS-förstärkare som ser till att ljudet avkodas på bästa möjligt sätt.

 

Konsumenterna tycker att det är mycket bra ljud och ger omdömen i stil med "otroligt bra system" , "ett av mina bästa köp jag någonsin gjort" , "Mycket användarvänlig receiver som har många ingångar så att jag kan köra PC, PS4 eller direkt från mobilen. Två optiska ingångar är ett stort plus" , "Vid uppspelning av Netflix, spel, musik och inte minst en DVD/Blu-Ray skiva så bjuder Logitech Z-906 på ett spektakulärt bioljud som låter som ett system i 8 000 kronor klassen. Det är dynamiskt och riktig punch i ljudet!"

 

Även priset får beröm! Trots att det rekommenderade priset är 4 400 kronor, menar de flesta att det är ett "Helt klart prisvärt system, allting fungerar super!" och "Kan garantera att du inte kan få bättre ljud för det här priset, supernöjd." Läs gärna fler recensioner här. Där får du veta mer om vad de som redan köpt dessa högtalare tycker efter sitt inköp.

 

Eftersom dessa högtalare funnits på marknaden sedan år 2011, har många konsumenter hunnit dela med sig av sina upplevelser. Genomsnittsbetyget från 205 konsumenter är 4,6 av 5 poäng. Många berättar att de använder Logitech Z906 till sin hemmabioanläggning då systemet nästan är för kraftfullt för att bara ha som datorhögtalare.


Experterna som har testat detta ljudsystem är också nöjda. Här nedan kan du läsa några exempel; 


techspot, Jan 2019 har testat Logitech Z-906 och gillar framförallt det krispiga ljudet och den djupa och slående basen. Andra positiva saker som nämns är att det finns sex ljudingångar, surroundljud och att ljudsystemet är användarvänligt. När det kommer till saker de inte gillar så är det att alla ljudingångar går till sub-basen samt att kablage antar att användaren har en PC.


trustedreview, 2014 ger Logitech Z-906 4 av 5 stjärnor. De gillar det kraftfulla ljudet, byggkvaliteten samt att konsolen är smart och kontrolleras bekvämt. De gillar inte att designen känns lite tråkig samt att det inte finns några ut/ingångar för HDMI.

 

Nackdelar med dessa datorhögtalare

Som med alla produkter, finns det förstås även några nackdelar. Dessa vill vi gärna känna till innan vårt inköp, för att kunna väga in dem i vårt beslut. Det som konsumenterna och experterna påtalar som svagheter med dessa högtalare är att det saknas HDMI-ingång.

 

Flera påpekar också att det inte medföljer några väggfästen, vilket är en nackdel om du tänkt montera högtalarna på väggen. Och en del menar att fjärrkontrollen inte är speciellt snygg eller väldesignad. Inget som påverkar ljudet förstås, men är en del i helhetsupplevelsen.

 

Så köper du surroundhögtalarna till bästa pris

Rekommenderat pris för dessa högtalare är 4 399 kr som du kan se här på Logitechs hemsida. Men du kan hitta dem betydligt billigare än så idag och det bästa priset får du på internet.

 

Du kan även köpa dem hos NetOnNet för 2490 kronor när du klickar här

 

Hos Webhallen hittar du dem här för 2490 kronor och detta är priset inkusive frakt.

 

Hos Proshop kan du köpa högtalarna för 2490 kronor och detta är priset inkusive frakt.

2490 är det lägsta priset bland butikerna just nu!

 

Hos CDON kan du få dem för bara 3299 kronor när du klickar här! Och frakten hem till dig är gratis!

 

Dustin home har dem på lager för 3490 kronor när du klickar här. Priset inkluderar frakt.

 

 


Bästa datorhögtalarna 2.1

 

Testvinnare högtalare för PC 2.1-ljud

Datorhögtalare - Vinnare 2.1-system: Logitech Z623

(Klicka på bilden för att läsa mer på Logitechs hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 15 oktober 2019

 

Enligt tidningarna är detta ett riktigt bra köp till din dator. TechRadar menar att det är ett fantastiskt och välbalanserat ljud och att det är en bra byggkvalité. Betyget blir högsta möjliga, 5 av 5.

 

Norska Klikk ger högtalarna beröm för ljudet, men tycker att designen inte är den snyggaste medan Tech2 gjort ett test och kom fram till att dessa högtalare visserligen inte är så billiga, men att de ger valuta för pengarna; "Jag tror inte att det går att hitta så många andra 2.1 högtalaruppsättningar i denna prisklass som låter så här bra". Betyget blir 7 av 10.

 

Det är ett system på totalt 200 watt; 35 watt per kanal samt en subwoofer på 130 watt. Du kan ansluta upp till tre enheter via 3,5 mm- eller RCA-ingångarna och systemet är THX-certifierat. 

 

Experterna konstaterar att detta är ett prisvärt och mycket bra system med flera anslutningsmöjligheter. Det är lätt att justera basen till den nivå som du önskar och betygen blir totalt sett höga. Här kan du se några exempel; 


Techradar, 2012 ger Logitech Z623 5 av 5 stjärnor! De tycker att ljudet är fantastiskt och väldimensionerat. De gillar även byggkvaliteten och att det finns två st AUX (3,5mm) ljudingångar. Om basen skriver de: "Sub-basen är en av de mindre vi har sett men den gör ett lika bra jobb som sub-basar som liknar en mindre kyl i storlek. Satteliterna komplimenterar perfekt och är perfekt viktade både vad gäller konstruktion och ljud."

 

Konsumenterna säger att det är "grymt bra högtalare". Att basen är djup och att det är ett härligt ljud. "Finns inget att klaga på för ett par högtalare i denna prisklass". De påpekar också att det är bra fötter på högtalarna, så att de inte glider runt på bordet. Genomsnittsbetyget från 186 svenska konsumenter är hela 4,6 av 5 poäng. Läs gärna fler recensioner här.

 

Nackdelar med dessa högtalare

Som alltid finns det även nackdelar och när det gäller dessa högtalare är det flera testare som påpekar att mellanregistret är lite för tyst, på bekostnad av en väldigt fyllig bas. Några tycker också att subwoofern är lite för stor fysiskt, även om det finns betydligt värre exempel än denna (som är 28x26x30 cm).

 

Vissa tycker att det hade varit bra med en fjärrkontroll och att satellithögtalarna är plastiga och inte speciellt snygga.

 

Så köper du 2.1 högtalarna till bästa pris

När dessa högtalare kom ut kostade de 2 199 kr, vilket fortfarande är listpriset som du ser på Logitechs hemsida. Men genom att köpa dem på internet, kan du spara mycket pengar!

 

Proshop säljer dessa högtalare för 1290 kronor. Då ingår frakt

1290 är det lägsta priset bland butikerna just nu!

 

NetOnNet erbjuder dem för bara 1490 kronor när du klickar här och frakten hem till dig ingår dessutom.

 

Webhallen säljer högtalarna för 1549 kronor. Då ingår frakten i priset.

 

Dustin Home har dessa högtalare för 1595 kronor här Priset är inklusive frakt.

 

Även CDON säljer dem för bara 1990 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

 

 

 

Webhallen

 

Högtalarna går förstås också perfekt att koppla in till din bärbara dator eller en surfplatta om den har 3,5 mm anslutning. Och när du har de bästa högtalarna till din PC, ska du förstås också ha den bästa datorskärmen!

 

Vill du läsa tester av Bluray-spelare till hemmabioanläggningar, har vi förresten detta också.

 

Tips: Ska du inte köpa högtalare just nu, men vill hålla koll på vad som är bäst i framtiden? Fyll i rutan under den röda pilen! Då skickar vi ett kort mail när det sker uppdateringar på sajten. Smidigt och förstås helt gratis.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående datorhögtalare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = de bästa PC-högtalarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Tips 3: Läs även testet om trådlösa högtalare här på Bäst i test Guiden.


Om Bäst i test Guiden

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!