Logitech datorhögtalare test

Datorhögtalare test 2022

Är du på jakt efter ett par riktigt bra högtalare till din dator? Då har du kommit helt rätt! Vi har gått igenom alla experttester och läst utlåtanden från 100-tals svenska konsumenter för att få fram vilka som är marknadens bästa datorhögtalare just nu.

 

Oavsett om du ska köpa högtalare till din stationära eller bärbara dator, får du här veta vad experter och svenska konsumenter tycker är bäst. Faktiskt är det så att surroundsystemet (med 5.1 ljud) visserligen är till datorer, men av sån hög kvalité att det även passar utmärkt som ljudanläggning till din hemmabio!


I testet kan du läsa om


 

Bästa högtalare till dator

Logitech datorhögtalare 5.1

Logitech Z906

Datorhögtalare bäst i test Logitech Z906
  • Välbyggt och prisvärt

  • Skapar bra hemmabiosystem

  • Djup bas och tydliga diskanter

  • Ingen HDMI ingång

Logitech datorhögtalare 2.1

Logitech Z623

Datorhögtalare bäst i test Logitech Z623
  • Bra ljud med djup bas

  • Fötter på högtalarna

  • Bra pris mot prestanda

  • Basen tar lite för mycket plats

priser i samarbete med Prisjakt

Det vi är på jakt efter, är ett par riktigt bra högtalare till dator som även passar för musik. För visst lyssnar väl du också allt oftare på Spotify via datorn? Högtalarna ska även passa för att se film, YouTube-klipp och Playtjänster. De ska dessutom fungera för att jobba med ljud och filmer för hemmabruk. Och just ja - de ska få plats på skrivbordet också.

 

Efter att vi lyssnat på både proffstestarna och åsikter från användarna, kan vi presentera två förslag nedan.

 

Den första anläggningen passar extra bra för dig som vill ha högtalare med surroundljud. Och det andra förslaget, längre ned på denna sida, är lämpligt för dig som tycker att det räcker med två högtalare och en subwoofer.

 

Och det bästa av allt; Oavsett vilket system du väljer, får du en prisvärd testvinnare hemskickad till dig!

 Bästa 5.1 datorhögtalarna

Logitech datorhögtalare 5.1 - bästa högtalarsystem: Logitech Z906

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 juli 2022

De bästa priserna på Logitech Z906

 

Här ser du ett surroundsystem på totalt 500 watt som är synnerligen uppskattat av både experter och konsumenter. Högtalarna är på 67 watt vardera och den tunga subwoofern är på 165 watt med ett 8" baselement.

 

För att vara ärlig är detta ett ljudsystem som är nästan för bra för att "bara" koppla till datorn. Det är nämligen ett högtalarpaket som är tillräckligt vasst för att skapa ett riktigt bra hemmabiosystem med.

 

Experterna menar att detta är ett mycket välbyggt och prisvärt system som har ett kraftfullt basljud. Det är ett par datorhögtalare med usb anslutning. Men förutom USB finns det fler ingångar för ljudkällorna, vilket är positivt - du hittar både digitala och analoga ljudingångar. 

 

Ljudkvaliteten är i toppklass. Systemet är THX-certifierat och det är en Dolby Digital samt DTS-förstärkare som ser till att ljudet avkodas på bästa möjligt sätt. Läs mer på Logitechs hemsida

 

Konsumenterna tycker att det är mycket bra ljud och ger omdömen i stil med "otroligt bra system" , "ett av mina bästa köp jag någonsin gjort" , "Mycket användarvänlig receiver som har många ingångar så att jag kan köra PC, PS4 eller direkt från mobilen. Två optiska ingångar är ett stort plus" , "Vid uppspelning av Netflix, spel, musik och inte minst en DVD/Blu-Ray skiva så bjuder Logitech Z-906 på ett spektakulärt bioljud som låter som ett system i 8 000 kronor klassen. Det är dynamiskt och riktig punch i ljudet!"

 

Även priset får beröm! Trots att det rekommenderade priset är 4 400 kronor, menar de flesta att det är ett "Helt klart prisvärt system, allting fungerar super!" och "Kan garantera att du inte kan få bättre ljud för det här priset, supernöjd." Läs fler recensioner här. Där får du veta mer om vad de som redan köpt dessa högtalare tycker efter sitt inköp.

 

Eftersom dessa högtalare funnits på marknaden sedan år 2011, har många konsumenter hunnit dela med sig av sina upplevelser. Genomsnittsbetyget från 205 konsumenter är 4,6 av 5 poäng. Många berättar att de använder Logitech Z906 till sin hemmabioanläggning då systemet nästan är för kraftfullt för att bara ha som datorhögtalare.


Nackdelar med dessa datorhögtalare

Som med alla produkter, finns det förstås även några nackdelar. Dessa vill vi gärna känna till innan vårt inköp, för att kunna väga in dem i vårt beslut. Det som konsumenterna och experterna påtalar som svagheter med dessa högtalare är att det saknas HDMI-ingång.

 

Flera påpekar också att det inte medföljer några väggfästen, vilket är en nackdel om du tänkt montera högtalarna på väggen. Och en del menar att fjärrkontrollen inte är speciellt snygg eller väldesignad. Inget som påverkar ljudet förstås, men är en del i helhetsupplevelsen.

 

Så köper du surroundhögtalarna till bästa pris

Hos Webhallen köper du Logitech Z906 för 2999 kr. Frakten ingår även i priset.

2999 kr är det lägsta priset just nu för Logitech Z906!

Dustin Home säljer just nu Logitech Z906 för 3226 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Logitech Z906 för 3297 kr. Frakten ingår i priset.

Komplett säljer just nu Logitech Z906 för 3319 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 3346 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Fyndiq erbjuder Logitech Z906 för 3699 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Logitech Z906 för 3799 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.
Bästa 2.1 datorhögtalarna

Logitech datorhögtalare - vinnare 2.1-system: Logitech Z623

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 juli 2022

De bästa priserna på Logitech Z623


Konsumenterna säger att det är "grymt bra högtalare". Att basen är djup och att det är ett riktigt bra ljud. "Finns inget att klaga på för ett par högtalare i denna prisklass". De påpekar också att det är bra fötter på högtalarna, så att de inte glider runt på bordet. Genomsnittsbetyget från 186 svenska konsumenter är hela 4,6 av 5 poäng. Läs gärna fler recensioner här.

 

Nackdelar med dessa högtalare

Som alltid finns det även nackdelar och när det gäller dessa högtalare är det flera testare som påpekar att mellanregistret är lite för tyst, på bekostnad av en väldigt fyllig bas. Några tycker också att subwoofern är lite för stor fysiskt, även om det finns betydligt värre exempel än denna (som är 28x26x30 cm).

 

Vissa tycker att det hade varit bra med en fjärrkontroll och att satellithögtalarna är plastiga och inte speciellt snygga.

 

Så köper du 2.1 högtalarna till bästa pris

Kjell & Company säljer just nu Logitech Z623 för 1490 kr. Frakten ingår i priset.

1490 kr är det lägsta priset just nu för Logitech Z623!

Proshop säljer den för 1490 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Logitech Z623 för 1549 kr. Frakten ingår även i priset.

MediaMarkt säljer Logitech Z623 just nu för bara 1590 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1590 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Komplett säljer just nu Logitech Z623 för 1709 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1726 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Logitech Z623 för 1726 kr. Frakten ingår i priset.

Test datorhögtalare - experternas omdöme

Experterna som har testat detta ljudsystem är också nöjda. Här nedan kan du läsa några exempel; 


Lifewire, 2020 ger Logitech Z-906 3,7/5 poäng. De gillar att de är enkla att sätta igång, har en attraktiv design, är enkla att använda samt att de har en bra ljudkvalitet. De avslutar sitt test genom att skriva "det finns bättre datorhögtalare på marknaden men få är så prisvärda, fulla av funktioner samtidigt som de är så små" och "För små rum är de verkligen utmärkta, och installationen kan inte vara enklare. Oavsett om du vill spela tv-spel med hörlurar eller bara vill slå upp låtarna medan du arbetar kommer Logitech Z906 inte att göra dig besviken".


techspot, Jan 2019 har testat Logitech Z-906 och gillar framförallt det krispiga ljudet och den djupa och slående basen. Andra positiva saker som nämns är att det finns sex ljudingångar, surroundljud och att ljudsystemet är användarvänligt. När det kommer till saker de inte gillar så är det att alla ljudingångar går till sub-basen samt att kablage antar att användaren har en PC.


trustedreview, 2014 ger Logitech Z-906 4 av 5 stjärnor. De gillar det kraftfulla ljudet, byggkvaliteten samt att konsolen är smart och kontrolleras bekvämt. De gillar inte att designen känns lite tråkig samt att det inte finns några ut/ingångar för HDMI.


Enligt tidningarna är Logitech Z623 ett riktigt bra köp till din dator. TechRadar menar att det är ett fantastiskt välbalanserat bra ljud och att det är en bra byggkvalité. Betyget blir högsta möjliga, 5 av 5.

 

Norska Klikk ger högtalarna beröm för ljudet, men tycker att designen inte är den snyggaste medan Tech2 gjort ett test och kom fram till att dessa högtalare visserligen inte är så billiga, men att de ger valuta för pengarna; "Jag tror inte att det går att hitta så många andra 2.1 högtalaruppsättningar i denna prisklass som låter så här bra". Betyget blir 7 av 10.

 

Det är ett system på totalt 200 watt; 35 watt per kanal samt en subwoofer på 130 watt. Du kan ansluta upp till tre enheter via 3,5 mm- eller RCA-ingångarna och systemet är THX-certifierat.  Läs mer på Logitechs hemsida

 

Experterna konstaterar att detta är ett prisvärt och mycket bra system med flera anslutningsmöjligheter. Det är lätt att justera basen till den nivå som du önskar och betygen blir totalt sett höga. Här kan du se några exempel; 


Techradar, 2012 ger Logitech Z623 5 av 5 stjärnor! De tycker att ljudet är fantastiskt och väldimensionerat. De gillar även byggkvaliteten och att det finns två st AUX (3,5mm) ljudingångar. Om basen skriver de: "Sub-basen är en av de mindre vi har sett men den gör ett lika bra jobb som sub-basar som liknar en mindre kyl i storlek. Satteliterna komplimenterar perfekt och är perfekt viktade både vad gäller konstruktion och ljud."


Högtalarna går förstås också perfekt att koppla in till din bärbara dator eller en surfplatta om den har 3,5 mm anslutning. Och när du har de bästa högtalarna till datorn, ska du förstås också ha den bästa datorskärmen!

 

Vill du läsa tester av Bluray-spelare till hemmabioanläggningar, har vi förresten detta också.

 Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har datorhögtalare rea på ovanstående testvinnare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = de bästa pc högtalarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Tips 2: Läs även testet om trådlösa högtalare här på Bäst i test Guiden. Läs även vårt test om bästa gaming headset här. Läs gärna fler tester som vi gjort inom kategorin datortillbehör. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.
Bäst i test Guidens tester på datortillbehör
Philip Andrén

Bäst i test: Datorhögtalare

Testet skrevs och uppdaterades senast