Logitech datorhögtalare test. Bästa datorhögtalare bäst i test 2023 - datorhögtalare bäst i test, bästa datorhögtalare, bästa datorhögtalarna, bra datorhögtalare, datorhögtalare test, högtalare dator bäst i test, högtalare till dator bäst i test, test datorhögtalare, högtalare till dator, pc högtalare bäst i test, datorhögtalare 5.1, bra högtalare till dator, bra högtalare till datorn, pc högtalare, dator högtalare, logitech datorhögtalare, 2.1 högtalare bäst i test, gaming högtalare bäst i test, logitech z906 test, högtalare dator, bäst i test datorhögtalare, bästa studiomonitorer

Datorhögtalare bäst i test 2024 - bästa datorhögtalare test

Är du på jakt efter ett par riktigt bra datorhögtalare? Då har du kommit helt rätt! Vi har gått igenom alla experttester och läst utlåtanden från 100-tals svenska konsumenter för att få fram vilka som är högtalare till dator bäst i test.


I vårt datorhögtalare test får du reda på vilka som är datorhögtalare bäst i test. Surroundsystemet (med 5.1 ljud) är visserligen till datorer, men av sån hög kvalité att det även passar utmärkt som ljudanläggning till din hemmabio!


Läs vidare om PC högtalare bäst i test nedan!


Bästa högtalarna till dator just nu


Köpguide

Det vi är på jakt efter, är ett par riktigt bra högtalare till dator som även passar för musik. För visst lyssnar väl du också allt oftare på Spotify via datorn? Högtalarna ska även passa för att se film, YouTube-klipp och Playtjänster. Därför är det viktigt att den är enkel att ansluta till TV:n.


Dessutom ska de fungera för att jobba med ljud och filmer för hemmabruk. En riktigt bra datorhögtalare helt enkelt. Och just ja - de ska få plats på skrivbordet också.


Efter att vi lyssnat på både proffstestarna och åsikter från användarna, kan vi presentera två förslag nedan.


Den första anläggningen passar extra bra för dig som vill ha högtalare med surroundljud. Och det andra förslaget, längre ned på denna sida, är lämpligt för dig som tycker att det räcker med två högtalare och en subwoofer.


Och det bästa av allt; oavsett vilket system du väljer, får du en prisvärd testvinnare hemskickad till dig! Läs mer här nedan.


Bästa 5.1 datorhögtalarna - Logitech Z906 datorhögtalare bäst i test

 

Här ser du ett surroundsystem på totalt 500 watt som är synnerligen uppskattat av både experter och konsumenter. Högtalarna är på 67 watt vardera och den tunga subwoofern är på 165 watt med ett 8" baselement. Detta ger nog med kraft för att fylla rummet med ett rikt och bra ljud.


För att vara ärlig är detta ett ljudsystem som är nästan för bra för att "bara" koppla till datorn. Det är nämligen ett högtalarpaket som är tillräckligt vasst för att skapa ett riktigt bra hemmabiosystem med.


Experterna menar att detta är ett mycket välbyggt och prisvärt system med en tung bas som gör det till en fröjd att lyssna på musik. Högtalarna ansluts enkelt med aux-kabel.


Systemet är har THX certifiering och det är en Dolby Digital samt DTS-förstärkare som ser till att ljudet avkodas på bästa möjligt sätt. Utmärkt ljudkvalitet och enkel anslutning gör Logitech Z906 till bästa datorhögtalare 2024.


 

Så köper du surroundhögtalarna till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Logitech Z906 

"Mycket användarvänlig receiver som har många ingångar så att jag kan köra PC, PS4 eller direkt från mobilen. Två optiska ingångar är ett stort plus" , 


"Vid uppspelning av Netflix, spel, musik och inte minst en DVD/Blu-Ray skiva så bjuder Logitech Z-906 på ett spektakulärt bioljud som låter som ett system i 8 000 kronor klassen. Det är dynamiskt och riktig punch i ljudet!". 


"Helt klart prisvärt system, allting fungerar super!"


"Kan garantera att du inte kan få bättre ljud för det här priset, supernöjd"


Eftersom dessa högtalare funnits på marknaden sedan år 2011, har många konsumenter hunnit dela med sig av sina upplevelser. Genomsnittsbetyget från 205 konsumenter är 4,6 av 5 poäng. Många berättar att de använder Logitech Z906 till sin hemmabioanläggning då systemet nästan är för kraftfullt för att bara ha som datorhögtalare.


Nackdelar med datorhögtalare bäst i test 

Det som konsumenterna och experterna påtalar som svagheter med dessa högtalare är att det saknas HDMI-ingång. Flera påpekar också att det inte medföljer några väggfästen, vilket är en nackdel om du tänkt montera högtalarna på väggen. 


Andra menar att fjärrkontrollen inte är speciellt snygg eller väldesignad. Inget som påverkar ljudet förstås, men är en del av helhetsupplevelsen.


Bästa 2.1 datorhögtalarna - Logitech Z623 


Användarnas omdömen och recensioner om Logitech Z623 

Konsumenterna säger att det är "grymt bra högtalare". Att basen är djup och att det är ett riktigt bra ljud. "Finns inget att klaga på för ett par högtalare i denna prisklass". De påpekar också att det är bra fötter på högtalarna, så att de inte glider runt på bordet.


Genomsnittsbetyget från 186 svenska konsumenter är hela 4,6 av 5 poäng.


Nackdelar med Logitech Z623 datorhögtalare

Som alltid finns det även nackdelar och när det gäller dessa högtalare är det flera testare som påpekar att mellanregistret är lite för tyst, på bekostnad av en väldigt fyllig bas. Några tycker också att subwoofer är lite för stor fysiskt, även om det finns betydligt värre exempel än denna (som är 28x26x30 cm).


Vissa tycker att det hade varit bra med en fjärrkontroll och att satellithögtalarna är plastiga och inte speciellt snygga.

 


Så köper du 2.1 högtalarna till bästa pris


Jämför datorhögtalare - specifikationer

Aux:
Analog stereoingång:
Digital koaxial:
Mikrofoningång:
USB-kontakt:
Vikt:
Höjd:
Bredd:
Djup:
Bäst i test datorhögtalaren 2024 - Logitech Z623 - Bäst i test
Logitech Z623
Logitech datorhögt...
2
Nej
0
Nej
Nej
10,2 kg
196 mm
117 mm
126 mm
Bäst i test datorhögtalaren 2024 - Logitech Z906 - Bäst i test
Logitech Z906
Logitech datorhögt...
1
Nej
1
Nej
Nej
13,3 kg
93,5 mm
166,3 mm
100,3 mmSå gjorde vi testet

Tanken med datorhögtalare är att du ska få ett maffigt ljud som du enkelt kan koppla via an aux-kabel till din dator. Det är otroligt enkelt eftersom du slipper hålla på med Wi-Fi lösningar och förstärkare. Men då ska de bästa datorhögtalarna, förutom vara prisvärda, även kunna trycka ut ett kraftfullt ljud utan minskning i kvalitet. 


Vi har därför kikat mycket på vilka datorhögtalare som erbjuder dig allra mest ljud för pengarna. Den första vinnaren (2.1-systemet) erbjuder ett mindre, men kraftfullt ljudsystem till ett pris som inte går att matcha. Detta gör det till ett mycket bra val för dig som vill ha ett schysst ljudsystem när du sitter vid datorn och jobbar, pluggar eller kanske spelar. 


Men förutom det lilla 2.1 systemet var det också viktigt att hitta ett större system för de som vill ha en enkel hemma-bio lösning som erbjuder bra ljud för både film och musik. Och sett till experternas omdömen har Logitech lyckats väl med detta också, framförallt då ljudet har bra kvalitet med generös bas samt sann surround. 


Logitechs goda betyg av experterna reflekteras även i användarnas egna omdömen: som tycker att det ger ett grymt ljud för en liten peng och att ljudsystemet håller vad det lovar.högtalare pc, logitech z623 test, gaming högtalare, datorhögtalare 2.1, datahögtalare, 5.1 högtalare bäst i test, högtalare till datorn, högtalare till bärbar dator, trådlösa högtalare till dator, pc-högtalare, billiga datorhögtalare, små datorhögtalare, surroundsystem bäst i test, data högtalare, datorhögtalare rea, logitech högtalare, små högtalare till dator, ljud till datorn, datorhögtalare med bas, datorhögtalare netonnet, högtalare till pc, logitech högtalare dator, datorhögtalare logitech, trådlösa datorhögtalareTest datorhögtalare - experternas omdöme

Experterna som har testat detta ljudsystem är också nöjda. Här nedan kan du läsa några exempel:


Datorhögtalare test 2020

Lifewire ger Logitech Z-906 3,7/5 poäng. De gillar att de är enkla att sätta igång, har en attraktiv design, är enkla att använda samt att de har en bra ljudkvalitet.


Datorhögtalare test 2019 och äldre

techspot har testat Logitech Z-906 och gillar framförallt det krispiga ljudet och den djupa och slående basen. Andra positiva saker som nämns är att det finns sex ljudingångar, surroundljud och att ljudsystemet är användarvänligt. När det kommer till saker de inte gillar så är det att alla ljudingångar går till sub-basen samt att kablage antar att användaren har en PC.


trustedreview ger Logitech Z-906 4 av 5 stjärnor. De gillar det kraftfulla ljudet, byggkvaliteten samt att konsolen är smart och kontrolleras bekvämt. De gillar inte att designen känns lite tråkig samt att det inte finns några ut/ingångar för HDMI.


Enligt tidningarna är Logitech Z623 ett riktigt bra köp till din dator. TechRadar menar att det är ett fantastiskt välbalanserat bra ljud och att det är en bra byggkvalité. Betyget blir högsta möjliga, 5 av 5.


Norska Klikk ger högtalarna beröm för ljudet, men tycker att designen inte är den snyggaste medan Tech2 gjort ett test och kom fram till att dessa högtalare visserligen inte är så billiga, men att de ger valuta för pengarna; "Jag tror inte att det går att hitta så många andra 2.1 högtalaruppsättningar i denna prisklass som låter så här bra". Betyget blir 7 av 10.


Det är ett system på totalt 200 watt; 35 watt per kanal samt en subwoofer på 130 watt. Du kan ansluta upp till tre enheter via 3,5 mm- eller RCA-ingångarna och systemet är THX-certifierat.


Experterna konstaterar att detta är ett prisvärt och mycket bra system med flera anslutningsmöjligheter. Det är lätt att justera basen till den nivå som du önskar och betygen blir totalt sett höga. Här kan du se några exempel:


Techradar ger Logitech Z623 5 av 5 stjärnor! De tycker att ljudet är fantastiskt och väldimensionerat. De gillar även byggkvaliteten och att det finns två st AUX (3,5mm) ljudingångar.


Om basen skriver de: "Sub-basen är en av de mindre vi har sett men den gör ett lika bra jobb som sub-basar som liknar en mindre kyl i storlek. Satelliterna komplimenterar perfekt och är perfekt viktade både vad gäller konstruktion och ljud."


När det gäller datorhögtalare för gaming har både Razer Nommo och Logitech G560 fått mycket bra betyg av bland annat Tom's Guide och Soundguys.Amazon säljer Logitech Z906 just nu för bara 3418 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

3418 kr är det lägsta priset just nu för Logitech Z906!

Proshop säljer den för 3439 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 3548 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Komplett säljer just nu Logitech Z906 för 3790 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Logitech Z906 för 3999 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Dustin Home säljer just nu Logitech Z906 för 4032 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Logitech Z906 för 4078 kr. Frakten ingår även i priset.

Fyndiq erbjuder Logitech Z906 för 4742 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.


Komplett säljer just nu Logitech Z623 för 1790 kr. Frakten ingår i priset.

1790 kr är det lägsta priset just nu för Logitech Z623!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1790 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proshop säljer den för 1793 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1858 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Logitech Z623 för 1869 kr. Frakten ingår även i priset.

Dustin Home säljer just nu Logitech Z623 för 2059 kr. Frakten ingår i priset.


Tips 1: När du har de bästa högtalarna till datorn, ska du förstås också ha bästa datorskärmen! Läs även testet om trådlösa högtalare och bästa gaming headset här. Högtalarna går förstås också perfekt att koppla in till din bärbara dator.


Tips 2: Vill du läsa tester av bluray-spelare till hemmabioanläggningar, har vi förresten detta också. För optimalt ljud tipsar vi om den bästa ljudlimpan så att du kan njuta av nya streamingtjänster till fullo.


För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har datorhögtalare rea på ovanstående testvinnare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = de bästa pc högtalarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vilka högtalare ska jag välja?
  Detta beror till vilket ändamål du ska använda dem. Vill du ha ett schysst och prisvärt ljud till datorn rekommenderar vi datorhögtalarna från Logitech som vi har utnämnt till PC högtalare bäst i test.

  Behöver du ett par riktiga studiomonitorer rekommenderar vi ett par bra datorhögtalare som är väldigt platta för att ge en ärlig ljudbild.
 • Hur kopplar jag högtalarna till min dator?
  Koppla enkelt din datorhögtalare med hjälp av AUX-uttaget på din dator som du ansluter 3,5 mm sladden till.
 • Kan man koppla datorhögtalare till tv?
  Det går absolut att koppla datorhögtalare till TV. Med vår högtalare till dator bäst i test får du tillräckligt bra ljud för att skapa ett hemmabiosystem.Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, IT-tjänster, skrivare och scanner och tablet.Philip Andrén

Bäst i test: Datorhögtalare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast