Logitech datorhögtalare test.

Datorhögtalare bäst i test 2023 - bra ljud till din dator

Är du på jakt efter ett par riktigt bra högtalare till din dator? Då har du kommit helt rätt! Vi har gått igenom alla experttester och läst utlåtanden från 100-tals svenska konsumenter för att få fram vilka som är högtalare till dator bäst i test.


Oavsett om du ska köpa högtalare till din stationära eller bärbara dator, får du här veta vad experter och svenska konsumenter tycker är bäst. Faktiskt är det så att surroundsystemet (med 5.1 ljud) visserligen är till datorer, men av sån hög kvalité att det även passar utmärkt som ljudanläggning till din hemmabio!


Bästa högtalarna till dator just nu

Logitech datorhögtalare 5.1

Logitech Z906

Datorhögtalare bäst i test Logitech Z906
 • Välbyggt och prisvärt

 • Skapar bra hemmabiosystem

 • Djup bas och tydliga diskanter

 • Ingen HDMI ingång

Logitech datorhögtalare 2.1

Logitech Z623

Datorhögtalare bäst i test Logitech Z623
 • Bra ljud med djup bas

 • Fötter på högtalarna

 • Bra pris mot prestanda

 • Basen tar lite för mycket plats

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Det vi är på jakt efter, är ett par riktigt bra högtalare till dator som även passar för musik. För visst lyssnar väl du också allt oftare på Spotify via datorn? Högtalarna ska även passa för att se film, YouTube-klipp och Playtjänster. Därför är det viktigt att den är enkel att ansluta till tv:n.


Dessutom ska de fungera för att jobba med ljud och filmer för hemmabruk. En riktigt bra datorhögtalare helt enkelt. Och just ja - de ska få plats på skrivbordet också.


Efter att vi lyssnat på både proffstestarna och åsikter från användarna, kan vi presentera två förslag nedan.


Den första anläggningen passar extra bra för dig som vill ha högtalare med surroundljud. Och det andra förslaget, längre ned på denna sida, är lämpligt för dig som tycker att det räcker med två högtalare och en subwoofer.


Och det bästa av allt; oavsett vilket system du väljer, får du en prisvärd testvinnare hemskickad till dig! Läs mer här nedan.

 Bästa 5.1 datorhögtalarna

Logitech datorhögtalare 5.1 - bästa högtalarsystem: Logitech Z906

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Logitech Z906 Visa färre priser Visa fler priser

 

Här ser du ett surroundsystem på totalt 500 watt som är synnerligen uppskattat av både experter och konsumenter. Högtalarna är på 67 watt vardera och den tunga subwoofern är på 165 watt med ett 8" baselement. Detta ger nog med kraft för att fylla rummet med ett rikt och bra ljud.


För att vara ärlig är detta ett ljudsystem som är nästan för bra för att "bara" koppla till datorn. Det är nämligen ett högtalarpaket som är tillräckligt vasst för att skapa ett riktigt bra hemmabiosystem med.


Experterna menar att detta är ett mycket välbyggt och prisvärt system med en tung bas som gör det till en fröjd att lyssna på musik. Högtalarna ansluts enkelt med aux-kabel.


Systemet är har THX certifiering och det är en Dolby Digital samt DTS-förstärkare som ser till att ljudet avkodas på bästa möjligt sätt. Utmärkt ljudkvalitet och enkel anslutning gör Logitech Z906 till bästa datorhögtalare 2023.


Konsumenterna tycker att det är mycket bra ljud och ger omdömen i stil med "otroligt bra system" , "ett av mina bästa köp jag någonsin gjort" , "Mycket användarvänlig receiver som har många ingångar så att jag kan köra PC, PS4 eller direkt från mobilen. Två optiska ingångar är ett stort plus" , 


"Vid uppspelning av Netflix, spel, musik och inte minst en DVD/Blu-Ray skiva så bjuder Logitech Z-906 på ett spektakulärt bioljud som låter som ett system i 8 000 kronor klassen. Det är dynamiskt och riktig punch i ljudet!". 


Även priset får beröm! Trots att det rekommenderade priset är 4 400 kronor, menar de flesta att det är ett "Helt klart prisvärt system, allting fungerar super!" och "Kan garantera att du inte kan få bättre ljud för det här priset, supernöjd". Där får du veta mer om vad de som redan köpt dessa högtalare tycker efter sitt inköp.


Eftersom dessa högtalare funnits på marknaden sedan år 2011, har många konsumenter hunnit dela med sig av sina upplevelser. Genomsnittsbetyget från 205 konsumenter är 4,6 av 5 poäng. Många berättar att de använder Logitech Z906 till sin hemmabioanläggning då systemet nästan är för kraftfullt för att bara ha som datorhögtalare.


Nackdelar med dessa datorhögtalare

Som med alla produkter, finns det förstås även några nackdelar. Dessa vill vi gärna känna till innan vårt inköp, för att kunna väga in dem i vårt beslut. Det som konsumenterna och experterna påtalar som svagheter med dessa högtalare är att det saknas HDMI-ingång.


Flera påpekar också att det inte medföljer några väggfästen, vilket är en nackdel om du tänkt montera högtalarna på väggen. Och en del menar att fjärrkontrollen inte är speciellt snygg eller väldesignad. Inget som påverkar ljudet förstås, men är en del i helhetsupplevelsen.

 

Så köper du surroundhögtalarna till bästa pris

Proshop säljer den för 3439 kr. Frakten ingår i priset.

3439 kr är det lägsta priset just nu för Logitech Z906!

CDON.COM säljer den just nu för 3548 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Komplett säljer just nu Logitech Z906 för 3790 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 3790 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Amazon säljer Logitech Z906 just nu för bara 3795 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Logitech Z906 för 3999 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Dustin Home säljer just nu Logitech Z906 för 4032 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Logitech Z906 för 4078 kr. Frakten ingår även i priset.

Bästa 2.1 datorhögtalarna

Logitech datorhögtalare - vinnare 2.1-system: Logitech Z623

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Logitech Z623 Visa färre priser Visa fler priser


Konsumenterna säger att det är "grymt bra högtalare". Att basen är djup och att det är ett riktigt bra ljud. "Finns inget att klaga på för ett par högtalare i denna prisklass". De påpekar också att det är bra fötter på högtalarna, så att de inte glider runt på bordet.


Genomsnittsbetyget från 186 svenska konsumenter är hela 4,6 av 5 poäng.


Nackdelar med dessa högtalare

Som alltid finns det även nackdelar och när det gäller dessa högtalare är det flera testare som påpekar att mellanregistret är lite för tyst, på bekostnad av en väldigt fyllig bas. Några tycker också att subwoofer är lite för stor fysiskt, även om det finns betydligt värre exempel än denna (som är 28x26x30 cm).


Vissa tycker att det hade varit bra med en fjärrkontroll och att satellithögtalarna är plastiga och inte speciellt snygga.

 

Så köper du 2.1 högtalarna till bästa pris

Power säljer just nu Logitech Z623 för 1699 kr. Frakten ingår i priset.

1699 kr är det lägsta priset just nu för Logitech Z623!

Komplett säljer just nu Logitech Z623 för 1790 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1790 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proshop säljer den för 1793 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1858 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Logitech Z623 för 1869 kr. Frakten ingår även i priset.

Dustin Home säljer just nu Logitech Z623 för 2059 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Logitech Z623 för 3092 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Jämför datorhögtalare - specifikationer


Aux:
Analog stereoingång:
Digital koaxial:
Mikrofoningång:
USB-kontakt:
Vikt:
Höjd:
Bredd:
Djup:
Logitech Z623
Logitech Z623
Logitech datorhögt...
2
Nej
0
Nej
Nej
10,2 kg
196 mm
117 mm
126 mm
Logitech Z906
Logitech Z906
Logitech datorhögt...
1
Nej
1
Nej
Nej
13,3 kg
93,5 mm
166,3 mm
100,3 mm
Så gjorde vi testet

Tanken med datorhögtalare är att du ska få ett maffigt ljud som du enkelt kan koppla via an aux-kabel till din dator. Det är otroligt enkelt eftersom du slipper hålla på med Wi-Fi lösningar och förstärkare. Men då ska de bästa datorhögtalarna, förutom vara prisvärda, även kunna trycka ut ett kraftfullt ljud utan minskning i kvalitet. 


Vi har därför kikat mycket på vilka datorhögtalare som erbjuder dig allra mest ljud för pengarna. Den första vinnaren (2.1-systemet) erbjuder ett mindre, men kraftfullt ljudsystem till ett pris som inte går att matcha. Detta gör det till ett mycket bra val för dig som vill ha ett schysst ljudsystem när du sitter vid datorn och jobbar, pluggar eller kanske spelar. 


Men förutom det lilla 2.1 systemet var det också viktigt att hitta ett större system för de som vill ha en enkel hemma-bio lösning som erbjuder bra ljud för både film och musik. Och sett till experternas omdömen har Logitech lyckats väl med detta också, framförallt då ljudet har bra kvalitet med generös bas samt sann surround. 


Logitechs goda betyg av experterna reflekteras även i användarnas egna omdömen: som tycker att det ger ett grymt ljud för en liten peng och att ljudsystemet håller vad det lovar.


Test datorhögtalare - experternas omdöme

Experterna som har testat detta ljudsystem är också nöjda. Här nedan kan du läsa några exempel:


Lifewire, 2020 ger Logitech Z-906 3,7/5 poäng. De gillar att de är enkla att sätta igång, har en attraktiv design, är enkla att använda samt att de har en bra ljudkvalitet.


techspot, Jan 2019 har testat Logitech Z-906 och gillar framförallt det krispiga ljudet och den djupa och slående basen. Andra positiva saker som nämns är att det finns sex ljudingångar, surroundljud och att ljudsystemet är användarvänligt. När det kommer till saker de inte gillar så är det att alla ljudingångar går till sub-basen samt att kablage antar att användaren har en PC.


trustedreview, 2014 ger Logitech Z-906 4 av 5 stjärnor. De gillar det kraftfulla ljudet, byggkvaliteten samt att konsolen är smart och kontrolleras bekvämt. De gillar inte att designen känns lite tråkig samt att det inte finns några ut/ingångar för HDMI.


Enligt tidningarna är Logitech Z623 ett riktigt bra köp till din dator. TechRadar menar att det är ett fantastiskt välbalanserat bra ljud och att det är en bra byggkvalité. Betyget blir högsta möjliga, 5 av 5.


Norska Klikk ger högtalarna beröm för ljudet, men tycker att designen inte är den snyggaste medan Tech2 gjort ett test och kom fram till att dessa högtalare visserligen inte är så billiga, men att de ger valuta för pengarna; "Jag tror inte att det går att hitta så många andra 2.1 högtalaruppsättningar i denna prisklass som låter så här bra". Betyget blir 7 av 10.


Det är ett system på totalt 200 watt; 35 watt per kanal samt en subwoofer på 130 watt. Du kan ansluta upp till tre enheter via 3,5 mm- eller RCA-ingångarna och systemet är THX-certifierat.


Experterna konstaterar att detta är ett prisvärt och mycket bra system med flera anslutningsmöjligheter. Det är lätt att justera basen till den nivå som du önskar och betygen blir totalt sett höga. Här kan du se några exempel:


Techradar, 2012 ger Logitech Z623 5 av 5 stjärnor! De tycker att ljudet är fantastiskt och väldimensionerat. De gillar även byggkvaliteten och att det finns två st AUX (3,5mm) ljudingångar.


Om basen skriver de: "Sub-basen är en av de mindre vi har sett men den gör ett lika bra jobb som sub-basar som liknar en mindre kyl i storlek. Satelliterna komplimenterar perfekt och är perfekt viktade både vad gäller konstruktion och ljud."


När det gäller datorhögtalare för gaming har både Razer Nommo och Logitech G560 fått mycket bra betyg av bland annat Tom's Guide och Soundguys.


Högtalarna går förstås också perfekt att koppla in till din bärbara dator. Och när du har de bästa högtalarna till datorn, ska du förstås också ha den bästa datorskärmen!


Vill du läsa tester av Bluray-spelare till hemmabioanläggningar, har vi förresten detta också.

 Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har datorhögtalare rea på ovanstående testvinnare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = de bästa pc högtalarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Tips 2: Läs även testet om trådlösa högtalare här på Bäst i test Guiden. Läs även vårt test om bästa gaming headset här. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.
Vanliga frågor och svar

 • Vilka högtalare ska jag välja?
  Detta beror till vilket ändamål du ska använda dem. Vill du ha ett schysst och prisvärt ljud till datorn rekommenderar vi datorhögtalarna från Logitech som vi har utnämnt till bäst i test.

  Behöver du ett par riktiga studiomonitorer rekommenderar vi ett par högtalare som är väldigt platta för att ge en ärlig ljudbild.
 • Hur kopplar jag högtalarna till min dator?
  Detta gör du enkelt med hjälp av AUX-uttaget på din dator som du ansluter 3,5 mm sladden till.
Bäst i test Guidens tester på datortillbehör


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, it-tjänster, skrivare & scanner & tablet.
Philip Andrén

Bäst i test: Datorhögtalare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Testet uppdaterades senast