Det här är den bästa pyrolysugnen just nu.

Tester på inbyggnadsugnar med pyrolys

Om du ska köpa en ny ugn för inbyggnad och vill veta vilken som är bäst just nu har du kommit helt rätt! Vi har granskat alla aktuella tester, pratat med vitvaruhandlarna och viktigast av allt, fått svar på vilken ugn vanliga konsumenter och hemmakockar tycker är bäst!


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa ugnen NU!

 

Därför ska du ha en ugn med pyrolys

Många konsumenter irriterar sig ofta på att det tar ofattbart lång tid för ugnen att bli varm, speciellt då man är lite hungrig och snabbt vill laga till eller värma favoritmaten. Läs testet på ugnen här nedan!

 

Dessa egenskaper ska ugnen ha:

 • Användarvänlig - det ska vara enkelt att använda och den ska vara lätt att förstå.
 • Barnsäker – vi vill gärna att den ska ha en barnsäkring så små barn inte kan bränna sig.
 • Energieffektiv – vi vill att ugnen ska vara märkt med A eller en än högre märkning. Men en sådan märkning kan du spara flera 100-lappar samtidigt som dessa är mer miljövänliga.
 • Snabb uppvärmning – det ska gå snabbt att värma upp ugnen.
 • lågt pris som möjligt – vi vill ju inte känna oss rånade efter köpet.
 • Pyrolysfunktion – detta förklarar vi mer ingående i texten nedan.


Detta är pyrolys

Vi har valt att fokusera på ugnar med pyrolysfunktion eftersom det gör jobbet mycket lättae för dig (vi strävar ju hela tiden för att spara tid på sådant vi inte behöver göra) och pyrolys blir mer och mer vanligt idag. Men vad är pyrolys?

 

Pyrolys är ett enkelt fantastisk självrengöringsprogram. Det enda du behöver göra är att sätta på ugnen i pyrolysläget, köra programmet och sedan torka av ugnen med en fuktig trasa. Ja, det är nästan för bra för att vara sant men vi ska förklara hur processen fungerar. När du sätter på pyrolysläget så värms ugnen upp till minst 500 grader. Smuts, fett och matrester bränns upp utan att skada ugnen. Sedan är det enkelt att bara torka bort eventuella rester och ugnen ser helt ny ut igen!

Integrerad ugn bäst i test

Detta test har varit lite extra jobbigt att skapa på grund av få expert-tips/tester (som du kan läsa här nedan) men efter grundliga undersökningar har vi fått ett svar.

 

Den bästa integrerade ugnen kommer från det erkända märket Bosch och modellen heter HBG672BS1.varmluftsugn bäst i test


 Bästa inbyggnadsugnen just nu med pyrolys - Bosch HBG672BS1
 (Klicka på ugnen för mer information om det lägsta priset just nu
)

 


Gilla 0 Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du Bosch-testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 26 februari 2021
De bästa priserna på Bosch HBG672BS1

 


Denna integrerade ugn har vunnit experternas-tester och är väldigt högt skattad av konsumenterna som redan köpt den.

 

Bosch HBG672BS1 har många fördelar som ingår:

 • Först och främst är den utrustad med en barnsäkring ed nyckelfunktion, vilket innebär att du tryggt kan använda ugnen utan att vara rädd för att barnen ska bränna sig.
 • Pyrolys som är en automatisk självrengörningsfunktion.
 • Elektronisk klocka och timer.
 • Snabbuppvärmning som gör att ugnen snabbt blir varm.
 • Den har 4D varmluft som ger ett perfekt resultat på grund av en jämn värmefördelning.
 • Ugnen är energiklassad till A+ som betyder att den är strömsparande och miljövänlig. Läs fler produktdetaljer på Boschs hemsida.


Siemens HB67GBS1S


Denna ugn har precis samma specifikationer som Siemens HB67GBS1S men har en annorlunda front. Om du hellre vill köpa ugnen i Siemens-utförande kan du köpa den via länkarna nedan.


Här köper du ugnen i Siemens utförande

Aktuella butikspriser per den 26 februari 2021


De bästa priserna på Siemens HB672GBS1S


Så säger experterna om ugnen

Här har vi dessvärre bara några få experttester att luta oss mot, men de vi har är relevanta och aktuella.


Råd & Rön, juni 2019: Testade 23 ugnar varav 9 pyrolys. Vinnare i detta testet blev Bosch HSG856XC6 och NEFF B47FS22H0 som båda fick 75 poäng. Råd & Rön skriver; "Överlag är de mer påkostade modeller som är bättre på att hålla jämn värme än vanliga ugnar som saknar både pyrolys och ånga"

 

Råd & Rön, april 2019: 16 ugnar ingår i detta test och 9 av dessa är pyrolys. Råd & Rön skriver: "De enkla ugnarna lagar mat och bakar bra, men har svårt att hålla en stadig temperatur. Ugnen med pyrolys är inte bara enklare att rengöra, de är också bättre utrustade med elektronik och därmed mer stabila i temperatur". Förstaplatsen med 74 poäng går till Samsung NV70M3372BS och andraplatsen går till Electrolux EOP601X. Råd & Rön har inga ugnar från Bosch och Siemens som ingår i detta test.

 

Råd & Rön, august 2018: Tester 7 billiga ugnar, har har vi kunnat konstatera att alla ugnarna var dåliga på att hålla stabil temperatur, så ingen av dessa har vi valt att lyfta i Bäst i test Guiden, men av de 7 ugnarna som var med i testet så var det Bauknecht BAK3 NN8F IN1 som kom bäst ut med 63 poäng.

 

Tænk, november 2017: Har testat 22 ugnar med pyrolysrengöring. De som kom bäst ut i detta testet är Bosch och Siemens. Vinnaren med 74 poäng är Bosch HBA63B152S med lovorden ”denna ugn klarar sig bra hela vägen och blir bäst i test”. Det är en av de mest värdefulla omdömena när det gäller pyrolys-rengöringsugnar. Det är inte en ugn ed många funktioner men den kan det den ska. Hack i häl med bara två poäng efter kommer Bosch HBG672BS1 och Siemens HB672GBS1 (som är identisk med Bosch), som också korats till bäst i test.

 

Råd & Rön, oktober 2017: Testade 11 ugnar med pyrolys-rengöring. De skriver att alla ugnar tillagar maten bra och håller god temperatur på en stabil nivå. Det är två vinnare i testet, och med 72 poäng var får Bosch HBG672BS1 och Siemens HB672GBS1S dela på gulspokalen (dessa två ugnar är identiska med varandra). På andraplats kom IKEAS modell Mirakulös med 70 poäng.

 

Testfakta, desember 2016: Före jul passade Testfakta på att testa 7 olika självrengörande inbyggnadsugnar. Bäst i detta test med 4,4 poäng var Siemens HB63A1520S. Andraplatsen med 3,8 poäng gick till Bosch HBG673CS1S. Tredjeplatsen med 3,6 poäng, som också var den billigaste i testet, gick till IKEAS kulinariska ugn.

 

Tænk, november 2013: Testade 11 olika ugnar med pyrolysrengöring, och här tilldelades förstaplatsen med 73 poäng vardera Bosch HBA63B152S och Siemens HB63AB512S (ugnarna är identiska med varandra). Hack i häl, med bara ett poäng mindre kom Bosch HBG761620S som fick andraplatsen i detta testet.

 

Vitvaruhandlare som vi pratat med berättade att Bosch och Siemens överlag gör de bästa ugnarna och att ugnarna tilltalar kunderna. Det är också dessa märken som säljer mest och har flest nöjda kunder.

 

Med den bästa ugnen får du den bästa maten!


 Med den bästa ugnen får du de bästa resultaten!


 

Så säger konsumenterna om ugnen

Ja, som alltid här på Bäst i test Guiden så lyssnar vi extra mycket på vad konsumenterna tycker om produkten som de köpt, och när det gäller Bosch HBG672BS1 så är det många positiva omdömen. Här kan du läsa några av dem:


”En bra ugn med många funktioner. Är oerhört glad över pyrolysen”, "Otroligt fin ugn som värmer jämnt och snabbt. Härligt med en ljudlös ugn”, ”Ugnen har en fin design och oerhört fin kvalitet, den är lätt att använda. Jag är mer än nöjd med produkten.”, ”Har använt ugnen i en månad nu och är strålande nöjd. Pizzafunktionen är super och 4D funkar bra. Enda minuset är att vredet är lite trögt, men det är säkert en vanesak.”, ”Har nu använt ugnen i några veckor, och jag är mycket nöjd med hur precist den steker. Från enkla till komplicerade rätter – resultatet blir mycket bra. Speciellt nöjd är jag med funktionerna en ”dummare” ugn inte klarar: enkel inställning av tid, självrengöring, dörr med lite motstånd så man inte bara smäller igen dörren”.

 

Olämpligheter då? Vi vill gärna veta vad som är negativt med produkten innan vi köper den, så vi kan väga in dessa aspekter innan vi ska bestämma oss. Displayen kan uppfattas som lite ologisk och svår. Något som är bra att tänka på när man har pyrolysugn är att strömförbrukningen kan bli dyrare om du använder funktionen ofta. Energiförbrukningen ligger mellan 4 – 7 kWh varje gång du rengör ugnen. Förutom dessa kommentarer tycks konsumenterna vara väldigt nöjda med denna testvinnare.

 

Här köper du ugnen från Bosch till bästa pris

På Boschs egen hemsida kan du se att det rekommenderade priset för testvinnaren är 14 899 kr, men köper du ugnen på internet vi länkarna nedan kan du spara flera 1000-lappar.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 35 banker och långivare.Här köper du ugnen i Siemens utförande

Kampanjpriser hos Tretti, WhiteAway och eNemo

TIPS: Just nu är det REA hos flera vitvaruhandlare som erbjuder upp till 50 % rabatt! Tänker du köpa nya vitvaror är det därför smart att först kolla igenom deras utbud, för att se vad som passar dig.


De erbjudanden som är aktuella idag är:

 

 • Tretti har upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.
 • WhiteAway ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.
 • eNemo ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.


Lycka till med dina inköp!
Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående stekugn. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa stekugnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Anita Carlsen

Bäst i test: Ugn

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: