Ljudböcker - bästa ljudböckerna - bästa ljudboksappen

Ljudböcker - bästa ljudböckerna 2020

Vill du veta vilken leverantör som har de bästa ljudböckerna och den bästa ljudboksappen 2020? Då har du kommit helt rätt!

  

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med  både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt.


Ljud- och e-böcker är otroligt populära och med flera aktörer på marknaden med relativt likvärdiga tjänster kan det vara svårt att bestämma sig för vilken ljudboksapp som passar dig bäst. Läs vårt jämförelse där vi tittar på de tre största aktörerna i Sverige; Storytel, Nextory och BookBeatJämförelse ljudböcker basabonnemangJämförelse ljudböcker basabonnemang

Jämförelse ljudböcker familjeabonnemangbookbeat vs storytel


 
Bookbeat pris - Bookbeat erbjudande - Bookbeat familjeabbonemang

BookBeat
  (Klicka på loggan för mer information på BookBeats hemsida
)


Se dagens aktuella pris

 

 


BookBeat har ett väldigt enkelt system. Deras basabonnemang kostar dig 149kr/mån och vill du lägga till en familjemedlem kostar det ytterliggare 49kr/mån per person. Ett familjeabonnemang startar vid 198kr/mån och funkar för max 5 användare.

 

Även hos BookBeat går det att testa tjänsten i 14-dagar innan abonnemanget sätter igång.

 

Utbudet hos BookBeat är inte enbart engelska och svenska titlar utan även finska, tyska, spanska och italienska. Tusentals titlar finns att tillgå och det går både att läsa och lyssna, direkt från din smartphone/surfplatta!

 

Likt de andra tjänsterna erbjuder BookBeat också ett barnläge där enbart barnvänliga titlar finns tillgängliga så det inte finns någon risk att ditt barn ska hitta något olämpligt eller skrämmande.

 

Appen är intuitiv och på startsidan kan du se din egna bokhylla med böcker som du läser/lyssnar på just nu. På startsidan finns det även en länk till BookBeats egna listor som är inspirerande och finns under "boktips". Här kan du hitta nya titlar som trendar just nu samt få tips om spännande, nya, titlar. Det går även att bläddra inom olika led, t.ex. serier och barnböcker.

 

Likt de andra tjänsterna erbjuder BookBeat ett par finesser som sömntimer och uppläsningshastighet. Det går att välja från 0.5 till 2.0 gånger hastighet. Med sömn-timern kan du välja hur många minuter av boken som skall läsas upp, perfekt innan du går och lägger dig.

 

Mer info hittar du på BookBeats hemsida.


 

Nextory ljudböcker

Nextory
 (Klicka på loggan för mer information på Nextorys hemsida
)Se dagens aktuella pris

 

 


Nextorys basabonnemang "Silver" kostar 139kr/mån men då har du inte tillgång till de senaste titlarna. Med "Silver" får du vänta 6 månader innan de senaste titlarna blir tillgängliga. Väljer du istället abonnemanget "Guld" så har du tillgång till allt material, nytt som gammalt, för 169kr/mån. Guld-kontot är personligt och går inte att dela med sig av. Är ni fler i familjen som vill lyssna så kan du välja abonnemanget "Familj" som kostar 199kr/mån vilket tillåter två personer att lyssna. Är ni ännu fler som vill lyssna så kostar det 40kr extra per månad per person. Ni kan max vara 4st som delar konto och då kostar det 279kr/mån.

 

Tecknar du abonnemang hos Nextory så får du inget barnkonto som du får hos Storytel men det går att aktivera ett barnläge som låser alla vuxentitlar så ditt barn inte kan lyssna på något skrämmande eller olämpligt.

 

När du tecknat ditt abonnemang har du chansen att testa det i 14 dagar innan abonnemanget börjar ticka, precis som med Storytel.

 

Utbudet i Nextory uppgår till tusentals titlar ifall du abonnerar till "Guld" eller "Familj". Det finns något för alla, även om deras utbud är något mindre än Storytel och BookBeat.

 

I Nextorys app rankas böckerna efter omdöme och du får även tillgång till inspirerande boklistor och personliga rekommendationer som baseras på vad du har läst tidigare. Ljud- och e-böcker går att ladda ned till din enhet så att du kan lyssna även när du inte är uppkopplad. När du sedan är klar med en bok kan du flytta den från ditt bibliotek så den inte tar upp plats på din enhet.

 

Uppspelningen i appen går att ställa in från 0.75 till 2.0 gånger hastighet. Du hittar även en sömnfunktion som stänger av boken efter angivet antal minuter. Om du behöver snabbspola görs det enkelt i appens scrollfunktion som grafiskt visar hur lång tid som är kvar samt intensiteten av boken.

 

Mer info hittar du på Nextorys hemsida.


 

Storytel gratis introduktion

Storytel
  (Klicka på loggan för mer information på Storytels hemsida
)


Se dagens aktuella pris

 

 


Storytel är en av två svenska aktörer i vårt test. Med storytel kostar abonnemanget 169kr/mån. Vill du dela abonnemanget med en annan vuxen går det att uppgradera till abonnemanget "Family". Kostnaden för "Family" 209kr/mån och vill du utöka ytterliggare finns abonnemanget "Family Plus" för 259kr/mån där 3 personer kan lyssna. Till varje vuxenkonto kan du knyta ett barnkonto. Du kan alltså lyssna totalt 6 personer samtidigt med abonnemanget "Family Plus". Barnkontot är limiterat till barntitlar så ditt barn inte ska läsa något som är skrämmande eller olämpligt.

 

När du har registrerat dig hos Storytel och valt abonnemang får du chansen att testa tjänsten i 14 dagar innan ditt abonnemang börjar ticka.

 

När allt är klart är det bara att välja bok och starta din lyssning. Med Storytel går det även läsa böckerna på din smartphone, surfplatta eller dator. Skulle du tröttna på att läsa eller lyssna så går det, i de flesta fallen att byta mellan de två där appen automatiskt känner igen hur långt du har kommit så du slipper bläddra eller snabbspola.

 

Hos Storytel går det att ladda ned ljudböcker och lyssna på dem även när du är offline. Deras utbud uppgår till "tusentals" engelska och svenska titlar enligt Storytel. De har avtal med nästan alla förlag i Sverige vilket betyder att nästan alla böcker som släpps i Sverige går att hitta på tjänsten. Storytel är den tjänst med bäst utbud i denna jämförelse!

 

Uppspelningshastigheten i storytel går att ställa in från 0,75 till 2.0 gånger hastigheten. Insomnings-timer finns också och är perfekt för dig som är rädd att somna ifrån boken. Du kan med insomings-timern ställa in hur många minuter som ska spelas upp innan den stängs av.

 

Mer info hittar du på Storytels hemsida.

 

         

 

   

Tips 1:Vill du ha något gott att dricka medan du avnjuter din favoritbok? Vi kan då tipsa dig om att läsa vårt test om espressomaskiner eller testet om kaffebryggare. Klicka på FaceBook GILLA -knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!