Bästa ljudbokstjänsten

Ljudböcker - bästa ljudböckerna 2022

Vill du veta vilken som är den bästa ljudboken eller snarare den bästa ljudbokstjänsten med den bästa ljudboksappen som har de bästa ljudböckerna 2022? Då har du kommit helt rätt! 

 


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med  både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt.


Ljud- och e-böcker är otroligt populära och med flera aktörer på marknaden med relativt likvärdiga tjänster kan det vara svårt att bestämma sig för vilken ljudboksapp som passar dig bäst. Läs vårt jämförelse där vi tittar på de tre största aktörerna i Sverige; Storytel, Nextory och BookBeat


I testet hittar duJämförelse ljudböcker basabonnemangjämför ljudbokstjänster
Bookbeat Ljudböcker 

Bookbeat pris - Bookbeat ljudböcker - Bookbeat familjeabbonemang

BookBeat
  (Klicka på loggan för mer information på BookBeats hemsida
)


Gilla 3 Se dagens aktuella pris

 

 

De bästa priserna på BookBeat ljudbok


BookBeat har ett väldigt enkelt system. Deras basabonnemang kostar dig 149kr/mån och vill du lägga till en familjemedlem kostar det ytterliggare 49kr/mån per person. Ett familjeabonnemang startar vid 198kr/mån och funkar för max 5 användare.

 

Även hos BookBeat går det att testa tjänsten i 14-dagar innan abonnemanget sätter igång.

 

Utbudet hos BookBeat är inte enbart engelska och svenska titlar utan även finska, tyska, spanska och italienska. Tusentals titlar finns att tillgå och det går både att läsa och lyssna, direkt från din smartphone/surfplatta!

 

Likt de andra tjänsterna erbjuder BookBeat också ett barnläge där enbart barnvänliga titlar finns tillgängliga så det inte finns någon risk att ditt barn ska hitta något olämpligt eller skrämmande.

 

Appen är intuitiv och på startsidan kan du se din egna bokhylla med böcker som du läser/lyssnar på just nu. På startsidan finns det även en länk till BookBeats egna listor som är inspirerande och finns under "boktips". Här kan du hitta nya titlar som trendar just nu samt få tips om spännande, nya, titlar. Det går även att bläddra inom olika led, t.ex. serier och barnböcker.

 

Likt de andra tjänsterna erbjuder BookBeat ett par finesser som sömntimer och uppläsningshastighet. Det går att välja från 0.5 till 2.0 gånger hastighet. Med sömn-timern kan du välja hur många minuter av boken som skall läsas upp, perfekt innan du går och lägger dig.

 

Mer info hittar du på BookBeats hemsida.


 Nextory Ljudböcker

nextory pris

Nextory
 (Klicka på loggan för mer information på Nextorys hemsida
)Gilla 3 Se dagens aktuella pris

 

 

De bästa priserna på Nextory ljudbok


Nextorys basabonnemang "Silver" kostar 139kr/mån men då har du inte tillgång till de senaste titlarna. Istället måste du vänta 6 månader innan dessa titlar blir tillgängliga. Väljer du abonnemanget "Guld" får du tillgång till allt material; nytt som gammalt, för 169kr/mån. Är ni fler i familjen som vill lyssna kan du välja abonnemanget "Familj" som kostar 199kr/mån vilket tillåter två personer att lyssna. Är ni ännu fler som vill dela kostar det 40kr extra per månad per person. Ni kan max vara 4st som delar konto och då kostar det 279kr/mån.

 

Tecknar du abonnemang hos Nextory får du inget barnkonto som du får hos Storytel men du kan aktivera "barnläge" som låser alla vuxentitlar.

 

När du tecknat ditt abonnemang har du chansen att testa det i 14 dagar innan abonnemanget börjar ticka, precis som med Storytel.

 

Utbudet i Nextory uppgår till tusentals titlar ifall du abonnerar till "Guld" eller "Familj". Utbudet är dock något mindre än Storytel och BookBeat.

 

I Nextorys app rankas böckerna efter omdöme och du får även tillgång till inspirerande boklistor och personliga rekommendationer som baseras på vad du har läst tidigare. Ljud- och e-böcker går att ladda ner till din enhet för lyssning offline. 

 

Uppspelningen i appen går att ställa in från 0.75 till 2.0 gånger hastighet. Du hittar även en sömnfunktion som stänger av boken efter angiven tid. Om du behöver snabbspola görs det enkelt i appens scrollfunktion som grafiskt visar hur lång tid som är kvar samt intensiteten av boken.

 

Mer info hittar du på Nextorys hemsida.
Storytel Ljudböcker


storytel erbjudande

Storytel
  (Klicka på loggan för mer information på Storytels hemsida
)


Gilla 3 Se dagens aktuella pris

 

 

De bästa priserna på Storytel ljudbok


Storytel är en av två svenska aktörer i vårt test. Storytels basabonnemang kostar 169kr/mån. Vill du dela abonnemanget med en annan vuxen går det att uppgradera till "Family". Kostnaden för detta är 209kr/mån. Vill ni vara ännu fler som delar finns "Family Plus" för 259kr/mån där 3 personer kan lyssna. 


Till varje vuxenkonto kan du knyta ett barnkonto. Barnkontot är limiterat till barntitlar så ditt barn inte ska läsa något som är skrämmande eller olämpligt.

 

När du har registrerat dig hos Storytel och valt abonnemang får du chansen att testa tjänsten i 14 dagar innan ditt abonnemang börjar.

 

När allt är klart är det bara att välja bok och starta din lyssning. Men, med Storytel är det även möjligt att läsa böckerna på din smartphone, surfplatta eller dator. Med hjälp av synkning mellan de två formaten är det enkelt att byta läge utan att behöva scrolla/bläddra dit du lämnade. 

 

Hos Storytel går det att ladda ner ljudböcker och lyssna på dem även när du är offline. Storytel har ett stort utbud böcker och titlarna uppgår till "tusentals" engelska och svenska titlar enligt dem själva. De har avtal med nästan alla förlag i Sverige vilket betyder att nästan alla böcker som släpps i Sverige går att hitta på tjänsten. Storytel är den tjänst med bäst utbud i denna jämförelse!

 

Uppspelningshastigheten i storytel går att ställa in från 0,75 till 2.0 gånger hastigheten. Insomnings-timer finns också och är perfekt för dig som är rädd att somna ifrån boken. Du kan med insomings-timern ställa in hur många minuter som ska spelas upp innan den stängs av.

 

Mer info hittar du på Storytels hemsida.          

Ljudböcker - experternas omdömen

Boktugg: Nämner att det inte är möjligt att utse en enstaka vinnare eftersom alla presterar väl och har sin nisch. Enligt Boktugg är det viktigt att man själv ser över sina lyssningsvanor och gör ett val därefter. De nämner dock att Nextory är det bästa valet om du hellre läser dina böcker, medan Storytel har "en fördel med sin synkning mellan formaten" eftersom du kan välja mellan att läsa och lyssna. 

   

Tips 1: Vill du ha något gott att dricka medan du avnjuter din favoritbok? Vi kan då tipsa dig om att läsa vårt test om espressomaskiner eller testet om kaffebryggare. Klicka på FaceBook GILLA -knappen ovan så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Du som är med  i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på våra testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.
Bäst i test Guidens abonnemangstester
Vanliga frågor och svar

  • Vilken är den bästa ljudboks appen?
    Ljudbokstjänsterna från Storytel, Nextory och BookBeat håller alla väldigt hög klass med ett stort utbud böcker. Storytels utbud är större än de två konkurrenterna samtidigt som tjänsten är något dyrare än de andra två.
  • Kan jag lyssna på en ljudbok gratis?
    Ja, våra tre analyserade ljudboksappar erbjuder "prova på abonnemang", så du binder dig inte till något utan kan i lugn och ro gratis testa vilken av tjänsterna som passar dig bäst.
  • Vilka är de bästa ljudböckerna?
    Samtliga tre analyserade ljudboksappar erbjuder topplistor och listor anpassade efter dina preferenser... så inom kort, efter att du lyssnat på några böcker får du förslag på din egna bästa topplista.

Philip Andrén

Bäst i test: Ljudböcker

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden är utbildad musikproducent och vidareutbildar sig just nu på sidan om jobbet på Bäst i test Guiden inom International Business. 


De specialintressen som Philip djupdyker i på Bäst i test Guiden finner du inom områdena ljud & bild, teknik, motor och ekonomi.


Testet skrevs och uppdaterades senast