Proteinpulver bäst i test

Proteinpulver test 2023

Om du vill få bästa möjliga träningsresultat och vill veta vilket proteinpulver som är bäst i test just nu har du kommit helt rätt! Vi har granskat alla aktuella tester, pratat med experter - och inte nog med det! Vi har även hört vad konsumenterna tycker, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av produkten. 


Vårt toppval just nu

Bästa proteinpulver just nu

Gold Standard Whey 2,27kg

Proteinpulver bäst i test Gold Standard Whey 2,27kg
 • Prisvärt

 • Säkra ingredienser

 • Flera olika smaker

 • Innehåller det du behöver för att bygga muskler

 • Artificiell smak

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Bästa proteinpulvret

Protein är essentiellt för muskeltillväxt. Många flitiga gymbesökare och entusiaster konsumerar allt oftare proteinshakes, bars och pulver i tron om att det ska hjälpa dem att bulka upp efter träningen. Och det är inte konstigt. Det har gjorts många studier genom åren och alla visar samma sak och stödjer användandet av proteinpulver vid träning. Forskningen visar att proteinsupplement signifikant ökar muskeltillväxten och styrkan hos friska vuxna som regelbundet tränar. 


Det är lika effektivt hos män och kvinnor men när vi börjar komma upp i ålder så blir det mindre effektivt, eftersom våra kroppar behöver mer protein desto äldre vi blir. 


Olika sorters proteinpulver

Det finns olika sorters pulver och de går att kategorisera i hur snabbt de tas upp av din kropp. Här kommer några exempel; 


 • Vassle (mjölkprotein) - snabbt upptag
 • Kasein (mjölkprotein) - långsamt upptag
 • Ägg (äggprotein) - medelsnabbt upptag
 • Soja (sojaprotein) - medelsnabbt upptag


Vilket pulver som passar dig bäst beror främst på din kropps förutsättningar men det är även vara bra att se över hur du tränar. Exempelvis så är det bra med ett proteinpulver som tas upp snabbt om du tränar främst på morgonen. Vassle är därför vanligt i gainers. Eftersom vassle kommer från mjölkprotein så fungerar det inte för dig som är laktosintolerant eller mjölkproteinallergiker. 


Om du tränar på kvällen och är i uppbyggnadsfas så lämpar sig kasein bäst eftersom det tas upp långsamt. Du kommer då ha höga nivåer av aminosyror i blodet vilket motverkar nedbrytning av muskelmassan. Kasein motverkar även sockersuget.  suget för små snacks. 


Äggprotein är ett mellanting av ovanstående proteinformer. Det lämpar sig väldigt bra för dig som är laktosintolerant och det fungerar bra att ha i maten, som mellanmål eller medan du tränar. 


Sojaprotein är ett bra allroundprotein och passar dig som är helvegetarian.

Proteinpulver bäst i test 2023

Efter att ha granskat vad experter och konsumenter säger så har vi kommit fram till en vinnare som är väldigt uppskattad både i Sverige och internationellt. Vinnaren är Optimum Nutrion Gold Standard Whey.

 

Bästa proteinpulvret just nu - Gold Standard Whey

(Klicka på proteinpulvret för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Gold Standard Whey 2,27kg Visa färre priser Visa fler priser


Gold standard whey är det mest populära proteinpulvret på marknaden just nu med nästan 5 stjärnor på Amazon. Det är en blandning av olika sorters vassle och vasslekoncentrat så finns det en del laktos i detta pulver vilket inte passar dig som är laktosintolerant. Proteinpulvret innehåller säkra ingredienser och är testat av flera tredjeparts-organisationer för att du ska känna dig helt säker när du använder Gold Standard Whey.  


En portion innehåller: 

 • 120Kcal
 • 1g fett
 • 30mg kolestrol
 • 3g kolhydrater (varav 1g socker)
 • 24g protein


Eftersom Gold Standard Whey är lågt i kaloriintag och snålt med fett och kolhydrater så är det ett perfekt supplement för dig som vill gå upp i muskelmassa men ned i vikt. Vassleprotein innehåller även vitaminer och mineraler som är bra för din hälsa. 


När det kommer till smaken så har Business Insider rankat detta proteinpulver som det bäst smakande pulvret just nu. Några av de smaker som du kan välja mellan är; double rich chocolate, french vanilla creme, mocha cappuccino, cookies & cream, delicious strawberry, banana & cream flavor och extreme milk chocolate. Totalt så finns det över 20 olika smaker. 


Kostnaden per servering är ca 6kr om du köper den till det bästa priset just nu! Portionsskopa ingår. 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta konsumenterna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Funkar bra, ingen större skillnad mot mitt gamla (som också var ett högstandard Whey). Blandar i lite Kreatin så blir det perfekt. Testat Double Rich Chocolate som smakade gott, ska testa Delicious Strawberry som jag hört ska vara gott också. Är diabetiker och har inte märkt av någon väsentlig blocksockerstegring av det här proteinet." 


"Mycket bra! Gav resultat! Ska testa en burk till =) Vanilla ice cream hade jag först men nu blir det double choco!"


"Har använt i cirka 2 år. God muskelåterhämtning och tillväxt. Löses lätt så du inte skakar för åldrar. Smaker alla smakar bra. 2.27kg så det varar åldrar. Ganska bra pris."


"Bästa proteinet på marknaden. För alla som säger att formulan har förändrats... vad gäller double rich chocolate jag har haft i ÅR så är det ingen förändring. Ingen sukralos. Undvik bara smaker som Cake Batter, Ice cream och banan." 


"Mixar mycket bra och snabbt med allt som är format som en pinne. Smakar som en milkshake även om du endast mixar med kallt vatten. Har väldigt lite socker (1g per servering). Kommer med en skopa. Det enda negativa jag kan komma på är att det inte smakar så bra vid rumstemperatur."


"Bra effekt, god smak, klumpar sig inte. French Vanilla är godare än vanlig vanilj."


"Bra protein, men köp ej Delicious Strawberry. Smakar kemiskt och har en bitter eftersmak, går inte ens att drickas med mjölk."


"Extreme milk chocolate smakar utmärkt. Proteinet blandas lätt, klumpar inte och är snäll mot magen. Helt klart den bäst smakande proteinet som jag har testat!" 


"Blev risig i magen av Whey-80 och provade denna, vilken skillnad magen fungerar hur bra som helst nu. Rekommenderas!"


"Smakade på den första gången idag och blev riktigt nöjd!! Den luktar himmelsk, konsistensen är lätt och klumpar inte alls. Blandade med vatten och dem smakar lika bra som den luktar. Har smaken Chocolate peanut butter. Hade innan samma smak på PeScience men denna slår den stort!"


proteinpulver för bästa effekt av träningen.


Proteinpulver hjälper dig nå dina träningsresultat


Här köper du testvinnaren till det lägsta priset

Sportkost säljer den för 749 kr. Frakten är inkluderad i priset.

749 kr är det lägsta priset just nu för Gold Standard Whey 2,27kg!

Decathlon säljer just nu Gold Standard Whey 2,27kg för 848 kr. Frakten ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer Gold Standard Whey 2,27kg för 879 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Svenskt Kosttillskott säljer Gold Standard Whey 2,27kg för 879 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Svensk Hälsokost säljer Gold Standard Whey 2,27kg för 879 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 884 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Proteinbolaget erbjuder den för 908 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Gymgrossisten erbjuder den för 908 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Så gjorde vi testet

Ledande för oss i vår undersökning av det bästa proteinpulvret har varit att utse ett proteinpulver som finns i flera goda smaker, rekommenderas av kunniga experter och även har bra omdömen från de "vanliga" användarna som har testat det.


När det gäller Gold Standard Whey är detta ett otroligt populärt proteinpulver som innehåller inga substanser som är negativa för kroppen och det råder konsensus kring experterna att detta är ett bra proteinpulver, vilket du kan läsa om här nedan. 


När det gäller de svenska användarnas omdömen, som i hög grad har varit ledande för oss, är det en majoritet av positiva omdömen som talar för god muskelåterhämtning och tillväxt. De enda nackdelarna rör de olika smakerna, som inte alla tycker om.


Test proteinpulver  - Experternas omdömen

Barbend: recenserade Gold Standard Whey och tyckte om det för dess rimliga pris, stora variation av smaker, matsmältningsenzymer, inga artificiella färgämnen, få allergener och att proteinpulvret är testat av tredjepartsorganisationer för att säkerställa att inga dåliga substanser finns i. Överlag så tycker de att Gold Standard Whey håller vad den lovar och att ifall det finns en gold standard inom supplementindustrin så förtjänar Gold Standard Whey just den titeln. 


TheWireCutter: gjorde ett smaktest med proteinpulver av vassle och rankade Gold Standard Whey (Extreme milk chocolate) som etta. 


Business Insider: testade 5 pulver och rankade Gold Standard Whey på tredjeplats. Det fick också titeln "Bäst smakande proteinpulver". När de presenterar fördelar så nämner de smaken, priset, säkra ingredienser samt att pulvret är testat av en tredje part för säker konsumtion. Nackdelar som presenteras är klagomål om att formeln har förändrats samt att Gold Standard innehåller en artificiell smaktillsats som kallas Ace-K. Det är ingen farlig tillsats och absolut inget att oroa sig om du konsumerar proteinpulvret i normala mängder. 


The Workout Digest: är mycket positiva till Gold Standard Whey och gillar framförallt att det är enkelt att mixa och att det smakar gott. De avslutar testet med att säga att Gold Standard Whey är deras favorit bland proteinpulver och att "denna produkt står på egen hand som ett utmärkt val"

 

proteinpulver testVanliga frågor och svar

 • När ska man ta proteinpulver?
  I direkt anslutning efter träning är det bra att fylla på med protein och kolhydrater för att börja bygga upp kroppen.
 • Vilket proteinpulver är bäst?
  Vi har valt att lyfta fram produkten Gold Standard Whey som bäst just nu.
 • Hur blandar jag bäst proteinpulver?
  Har du tillgång till en mixer kan du med fördel göra en riktigt god proteindrink i den. Blanda mängden pulver som står på förpackningen med rätt mängd mjölk. Tillsätt is, en skalad banan, kanel och en tesked jordnötssmör. Mixa några sekunder och du har en enastående god proteindrink.
Tips 1: Efter träningspasset kan det både vara gott och bra att fylla på med en proteinshake. Läs mer här!


Tips 2: För att få de bästa träningsresultaten är det viktigt att äta rätt också. Att hinna laga goda och nyttiga måltider är dock inte alltid så lätt. Kika därför på vår test om den bästa matkassen. Där har vi utsett en vinnare som gör det lätt att få ihop dagspusslet samtidigt som du inspireras att laga nyttiga måltider som hjälper dig mot ditt mål. Läs här om bästa smart watch som hjälper dig at ha koll på din träning. Med ett par gåstavar ökar du kraftigt muskelstyrkan i hela kroppen, läs mer om gåstavar här. Med bästa löparskorna på kan du också slå nya rekord. 
Bäst i test Guidens tränings och aktivitetstester
Christopher Holmerin

Bäst i test: Proteinpulver

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Ursprungstestet skrevs 2020-02-04 och uppdaterades senast