Proteinpulver bäst i test, test proteinpulver, bästa proteinpulver, proteinpulver test 2023, bästa proteinpulvret, bra proteinpulver, proteinpulver pris, proteinpulvret bäst i test, bästa protienpulvret, vilket är det bästa proteinpulvret att välja, proteinpulver test, bäst proteinpulver, vilket proteinpulver är bäst.

Bäst i test: Godaste proteinpulvret och bästa proteinpulvret

Vilket är det bästa proteinpulvret att välja? Om du vill få bästa möjliga träningsresultat av din styrketräning och vill veta vilket som är proteinpulver bäst i test just nu har du kommit helt rätt! Vi har granskat alla aktuella tester om proteinpulver samt pratat med experter och hört vad konsumenterna tycker om det bästa proteinpulvret.


Hur är det med smaken då? Vi har såklart tagit hänsyn till det också och utsett godaste proteinpulvret. Om du inte äter proteinpulvret för att det smakar äckligt, så spelar det ingen roll om det är ett bra proteinpulver.


Vårt toppval just nu


Köpguide

Bästa proteinpulvret

Protein är essentiellt för muskeltillväxt. Många flitiga gymbesökare och entusiaster konsumerar allt oftare proteinshakes, bars och pulver för att hjälpa dem att bulka upp efter träningen. Det har gjorts många studier genom åren och alla stödjer användandet av proteinpulver vid träning. Forskningen visar att proteinsupplement signifikant ökar muskeltillväxten och styrkan hos friska vuxna som regelbundet tränar.


Det är lika effektivt hos män och kvinnor men när vi börjar komma upp i ålder så blir det mindre effektivt, eftersom våra kroppar behöver mer protein desto äldre vi blir.

Olika sorters proteinpulver

Det finns olika sorters pulver och de går att kategorisera i hur snabbt de tas upp av din kropp. Här kommer några exempel:


 • Vassle (mjölkprotein) - snabbt upptag
 • Kasein (mjölkprotein) - långsamt upptag
 • Ägg (äggprotein) - medelsnabbt upptag
 • Soja (sojaprotein) - medelsnabbt upptag


Vilket pulver som passar dig bäst beror främst på din kropps förutsättningar men det är även vara bra att se över hur du tränar. Exempelvis så är det bra med ett proteinpulver som tas upp snabbt om du tränar främst på morgonen. Vassle är därför vanligt i gainers. Eftersom vassle kommer från mjölkprotein så fungerar det inte för dig som är laktosintolerant eller mjölkproteinallergiker.


Om du tränar på kvällen och är i uppbyggnadsfas så lämpar sig kasein bäst eftersom det tas upp långsamt. Du kommer då ha höga nivåer av aminosyror i blodet vilket motverkar nedbrytning av muskelmassan. Kasein motverkar även sockersuget och suget för små snacks.


Äggprotein är ett mellanting av ovanstående proteinformer. Det lämpar sig väldigt bra för dig som är laktosintolerant och det fungerar bra att ha i maten, som mellanmål eller medan du tränar.


Sojaprotein är ett bra allroundprotein och passar dig som är helvegetarian.


Proteinpulver bäst i test 2024


Efter att ha granskat vad experter och konsumenter säger så har vi kommit fram till en vinnare som är väldigt uppskattad både i Sverige och internationellt. Vinnaren är Optimum Nutrion Gold Standard Whey.


Gold standard whey är det mest populära proteinpulvret på marknaden just nu med nästan 5 stjärnor på Amazon. Det är en blandning av olika sorters vassle och vasslekoncentrat så finns det en del laktos i detta pulver vilket inte passar dig som är laktosintolerant. Proteinpulvret innehåller säkra ingredienser och är testat av flera tredjeparts-organisationer för att du ska känna dig helt säker när du använder Gold Standard Whey.


En portion innehåller:

 • 120Kcal
 • 1g fett
 • 30mg kolestrol
 • 3g kolhydrater (varav 1g socker)
 • 24g protein


Eftersom Gold Standard Whey är lågt i kaloriintag och snålt med fett och kolhydrater så är det ett perfekt supplement för dig som vill gå upp i muskelmassa men ned i vikt. Vassleprotein innehåller även vitaminer och mineraler som är bra för din hälsa.


När det kommer till smaken så har Business Insider rankat detta proteinpulver som det bäst smakande pulvret just nu. Några av de smaker som du kan välja mellan är; double rich chocolate, french vanilla creme, mocha cappuccino, cookies & cream, delicious strawberry, banana & cream flavor och extreme milk chocolate. Totalt så finns det över 20 olika smaker.


Kostnaden per servering är ca 6kr om du köper den till det bästa priset just nu! Portionsskopa ingår.Här köper du testvinnaren till det lägsta prisetAnvändarnas omdömen och recensioner om det bästa proteinpulvret

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta konsumenterna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Funkar bra, ingen större skillnad mot mitt gamla (som också var ett högstandard Whey). Blandar i lite Kreatin så blir det perfekt. Testat Double Rich Chocolate som smakade gott, ska testa Delicious Strawberry som jag hört ska vara gott också. Är diabetiker och har inte märkt av någon väsentlig blocksockerstegring av det här proteinet."


"Mycket bra! Gav resultat! Ska testa en burk till =) Vanilla ice cream hade jag först men nu blir det double choco!"


"Har använt i cirka 2 år. God muskelåterhämtning och tillväxt. Löses lätt så du inte skakar för åldrar. Smaker alla smakar bra. 2.27kg så det varar åldrar. Ganska bra pris."


"Bästa proteinet på marknaden. För alla som säger att formulan har förändrats... vad gäller double rich chocolate jag har haft i ÅR så är det ingen förändring. Ingen sukralos. Undvik bara smaker som Cake Batter, Ice cream och banan."


"Mixar mycket bra och snabbt med allt som är format som en pinne. Smakar som en milkshake även om du endast mixar med kallt vatten. Har väldigt lite socker (1g per servering). Kommer med en skopa. Det enda negativa jag kan komma på är att det inte smakar så bra vid rumstemperatur."


"Bra effekt, god smak, klumpar sig inte. French Vanilla är godare än vanlig vanilj."


"Bra protein, men köp ej Delicious Strawberry. Smakar kemiskt och har en bitter eftersmak, går inte ens att drickas med mjölk."


"Extreme milk chocolate smakar utmärkt. Proteinet blandas lätt, klumpar inte och är snäll mot magen. Helt klart den bäst smakande proteinet som jag har testat!"


"Blev risig i magen av Whey-80 och provade denna, vilken skillnad magen fungerar hur bra som helst nu. Rekommenderas!"


"Smakade på den första gången idag och blev riktigt nöjd!! Den luktar himmelsk, konsistensen är lätt och klumpar inte alls. Blandade med vatten och dem smakar lika bra som den luktar. Har smaken Chocolate peanut butter. Hade innan samma smak på PeScience men denna slår den stort!"Godaste proteinpulver, vilket proteinpulver, bästa kasein, protein pulver bäst i test, bäst i test proteinpulver, bästa proteinet, protein pulver test, bästa proteinpulvret 2023, bästa protein, vilket proteinpulver smakar bäst, proteinpulver bästa, är proteinpulver bra, bra proteindryck, vilket proteinpulver är godast, vilken proteinpulver är bäst, bästa proteinpulvret för att bygga muskler.


Proteinpulver hjälper dig nå dina träningsresultatSå gjorde vi testet

Ledande för oss i vår undersökning av det bästa proteinpulvret har varit att utse ett proteinpulver som finns i flera goda smaker, rekommenderas av kunniga experter och även har bra omdömen från de "vanliga" användarna som har testat det.


När det gäller Gold Standard Whey är detta ett otroligt populärt proteinpulver som innehåller inga substanser som är negativa för kroppen och det råder konsensus kring experterna att detta är ett bra proteinpulver, vilket du kan läsa om här nedan.


När det gäller de svenska användarnas omdömen, som i hög grad har varit ledande för oss, är det en majoritet av positiva omdömen som talar för god muskelåterhämtning och tillväxt. De enda nackdelarna rör de olika smakerna, som inte alla tycker om.


Test proteinpulver - Experternas omdömen

Råd och Rön har skrivit en artikel med en framstående nutritionist inom fitnessbranschen som diskuterar och nyanserar användningen av proteinpulver i träningssyfte.


Barbend recenserade Gold Standard Whey och tyckte om det för dess rimliga pris, stora variation av smaker, matsmältningsenzymer, inga artificiella färgämnen, få allergener och att proteinpulvret är testat av tredjepartsorganisationer för att säkerställa att inga dåliga substanser finns i. Överlag så tycker de att Gold Standard Whey håller vad den lovar och att ifall det finns en gold standard inom supplementindustrin så förtjänar Gold Standard Whey just den titeln.


TheWireCutter gjorde ett smaktest med proteinpulver av vassle och rankade Gold Standard Whey (Extreme milk chocolate) som etta.


Business Insider testade 5 pulver och rankade Gold Standard Whey på tredjeplats. Det fick också titeln "Bäst smakande proteinpulver". När de presenterar fördelar så nämner de smaken, priset, säkra ingredienser samt att pulvret är testat av en tredje part för säker konsumtion. Nackdelar som presenteras är klagomål om att formeln har förändrats samt att Gold Standard innehåller en artificiell smaktillsats som kallas Ace-K. Det är ingen farlig tillsats och absolut inget att oroa sig om du konsumerar proteinpulvret i normala mängder.


The Workout Digest är mycket positiva till Gold Standard Whey och gillar framförallt att det är enkelt att mixa och att det smakar gott. De avslutar testet med att säga att Gold Standard Whey är deras favorit bland proteinpulver och att "denna produkt står på egen hand som ett utmärkt val".Proteinpulver test, proteinpulver som smakar gott, proteinpulver med mest protein, protein bäst i test, proteinpulver smaker, proteinpulver bäst, vilket proteinpulver är bäst för att bygga muskler, proteinpulver apoteket, proteinpulver ranking, vilka proteinpulver är bäst, vilket är det bästa proteinpulvret, proteinpulver vanilj bäst i test, bästa protein pulver, proteinpulver smak, bäst protein, vilket protein är bäst, proteinpulver för diabetiker, proteinpulver, whey pulver test, proteinpulver guide, vilken protein är bäst.Frågor och svar om proteinpulver

 • När ska man ta proteinpulver?
  I direkt anslutning efter träning är det bra att fylla på med protein och kolhydrater för att börja bygga upp kroppen.
 • Vilket proteinpulver är bäst?
  Vi har valt att lyfta fram produkten Gold Standard Whey som bäst just nu.
 • Hur blandar jag bäst proteinpulver?
  Har du tillgång till en mixer kan du med fördel göra en riktigt god proteindrink i den. Blanda mängden pulver som står på förpackningen med rätt mängd mjölk. Tillsätt is, en skalad banan, kanel och en tesked jordnötssmör. Mixa några sekunder och du har en enastående god proteindrink.
 • Vilket är proteinpulver bäst i test?
  I vårt proteinpulver test har vi utsett Gold Standard Whey 2,27kg till bästa proteinpulver. Detta proteinpulver har där med fått vår stämpel proteinpulver bäst i test.Tips 1: Efter träningspasset kan det både vara gott och bra att fylla på med en proteinshake. Läs mer här!


Tips 2: För att få de bästa träningsresultaten är det viktigt att äta rätt också. Att hinna laga goda och nyttiga måltider är dock inte alltid så lätt. Kika därför på vår test om den bästa matkassen. Där har vi utsett en vinnare som gör det lätt att få ihop dagspusslet samtidigt som du inspireras att laga nyttiga måltider som hjälper dig mot ditt mål. Läs här om bästa smart watch som hjälper dig at ha koll på din träning. Med ett par gåstavar ökar du kraftigt muskelstyrkan i hela kroppen, läs mer om gåstavar här. Med bästa löparskorna på kan du också slå nya rekord.


Bäst i test Guidens tränings och aktivitetstester
Christopher Holmerin

Bäst i test: Proteinpulver

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast