Bästa mobilskal - test mobilskal - mobilskal bäst i test - bästa mobilskal 2023.

Bästa mobilskalet 2024: bra mobilskal för att skydda mobilen

Vill du veta vilket som är mobilskal bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella tester, pratat med både experter och konsumenter för att du ska få det bästa skyddet för mobilen med det bästa mobilskalet.


Läs vidare i testet där vi tipsar om stöttåligt mobilskal samt vilka märken som gör bra mobilskal som skyddar skärmen från att spricka.


Mobilskal bäst i test just nu


Det händer när du minst anar det. Kanske är det när du håller på att packa upp väskan eller när du lagar mat i köket. Oavsett var och hur det händer så är det lika sorgligt varje gång.


Att tappa sin nya smartphone är något av det värsta vi vet, inte så konstigt med tanke på hur dyra de är. Det är framförallt förargligt när du själv vet att det är så lätt att förhindra en skada på din smartphone med hjälp av ett skal som skyddar. Läs vårt test här för att ta reda på det bästa mobilskalen!


Bästa funktionella mobilskalet


Om du har en tendens att tappa din smartphone och vill skydda den till varje pris så har vi tagit fram ett skal som tål det mesta - inklusive fall från "högre" höjder. Det mest funktionella skalet just nu kommer från Otterbox och heter Symmetry.


Otterbox Symmetry är ett funktionellt och stöttåligt bra mobilskal. Det är en god livlina som finns där för dig när du tappar din smartphone. Trots att den ser lite stor ut så väger det inte mer än ett normalt mobilskal. Skalet bidrar även till mer friktion så att du inte ska slinta lika enkelt.


Trots mer friktion så åker smartphonen fortfarande lätt ner i din ficka utan att fastna. Som med alla funktionella skal tillkommer det några extra millimeter med goda avsikter - det skyddar ju din smartphone!


Skalet, som är gjort av polykarbonat (hård plast), är enkelt att få på utan att du måste ta i med hårdhandskarna. Gummit innanför ramen ser till att smartphonen hålls på plats samt så hjälper det till med stötdämpningen. Baksidan är täckt av en matt finish som skyddar mot repor!


Infattningen runt skärmen är tjock och skyddar skärmen ifall du lägger telefonen mot ett bord eller lyckas tappa den med skärmen före. Knapparna är täckta av styvt gummi och sticker ut för att göra dem lättare att komma åt.


Otterbox Symmetry mobilskal finns även i en variant med MagSafe.


Här hittar du bästa priset för Otterbox Symmetry iPhone 15 ProHär hittar du bästa priset för Otterbox Symmetry Samsung Galaxy S23


Snyggaste mobilskalet


Det råder ingen tvekan om att mobilskal idag även har blivit en del av mode. En stor skara väljer hellre snygga mobilskal än skal som verkligen skyddar din telefon.


Vi har därför tagit fram ytterligare skal som främst skyddar baksidan av din smartphone MEN som också har modern och mycket snygg design. Dessa skal kommer från iDeal of Sweden. Dessa skal finns tillgängliga för nästan alla smartphones som finns ute på marknaden idag!


Med iDeals "Accessories of Attraction" går det även att sätta på en magnet på baksidan av skalet. Denna magnet är stark och låter dig skapa den perfekta kombinationen för dig. T.ex. kan en ring sättas på baksidan för att ge mer grepp och samtidigt en mer personlig touch.Bästa skyddande mobilskalet


Om du söker ett än mer kraftigare skydd så har Otterbox även ett skal som heter Defender. Detta mobilskal kapslar helt in din smartphone (se bild nedan). Detta skal är bulkigare än Symmetry men risken att din smartphone skadas är högst osannolikt om du inte anstränger dig för det.


På bilden nedan ser du hur skalet är uppdelat (bak till fram) i: hölster för bälte, baksidan av skalet, stötdämpare och slutligen framsidan som skyddar skärmen från skador och repor.


Hölstret har även en dubbelfunktion i form av ett stöd som är användbart om du vill streama film på din smartphone utan att ständigt hålla i den.


Detta mobilskal skyddar din smartphone otroligt väl. I denna video kan du exempelvis se hur bra Otterbox Defender klarar fallskador.


Viktigt att veta innan ditt köp är dock att din telefon blir en hel del "tjockare" med detta skal samt väldigt bulkigt. Hursomhelst, vill du vara säker på att din smartphone är skyddad så är Otterbox Defender skalet för dig.


Här hittar du det bästa priset för Otterbox Defender iPhone 15Här hittar du det bästa priset för Otterbox Defender Samsung Galaxy S23


Så gjorde vi testet om bästa mobilskal

För att se vilka mobilskal som presterar bäst just nu har vi hört vad experterna säger i sina tester, på internet och i tidningar. Detta har varit en bra källa för information eftersom experterna har haft resurser att testa hur väl mobilskalen skyddar telefonerna genom att utföra falltester och dylikt. Men de har också testat ifall mobilskalen fortfarande säkerställer att telefonens alla funktioner fungerar, även ifall mobilen blir bulkigare, som resultat av ett tjockare skal.


Förutom experternas tester har det dock varit viktigt att se ifall användarna (som har köpt dessa skalen) också är nöjda med sina köp. Trots grundliga tester av experterna är det dock viktigt att se hur nöjda konsumenterna är, då dessa har längre erfarenhet av dessa och har en bättre förståelse för skalens kvalitet. Användarnas omdömen har därför också varit ledande för oss när vi har utsett mobilskal bäst i test.

Test mobilskal - Det säger experterna

iMore har testat Otterbox Symmetry och ger mobilskalet 4/5 stjärnor. De tycker att skalet är ett slimmat och stilfullt skal som inte snålar med skydd. Bland saker de gillar så nämns bl.a. skyddet som skalet ger, ökat grepp tack vare mer friktion samt att skalet är lätt att få på din smartphone. De gillar även att materialet är slitstarkt och tåligt samt att skalet kommer i en hel del färger.


iMore har även testat Otterbox Defender som får 4.5/5 stjärnor. Saker de tycker är positiva med Defender är att skalet ger ett otroligt bra skydd, att hölstret har en dubbelfunktion som stöd samt att din smartphones alla funktioner är fullt operativa trots att du har ett stort och bulkigt skal på din smartphone. Det som iMore tycker är negativt med Defender är att det är väldigt bulkigt och adderar ett par millimeters tjocklek.


Techaeris har testat Otterbox Symmetry och tycker att skalet passar dig som vill ha bra med skydd men samtidigt behålla en snygg utsida. De gillar att skalets slimma design kombineras med förstaklassigt skydd.


Techbloggen Appleworld som i huvudsak fokuserar på Apple-produkter har också testat Otterbox Symmetry. De tycker att skalet är genomgående bra men att de gärna hade sett att skalet hade en mer gummierad yta på baksidan för ytterliggare grepp.


Användarnas omdömen och recensioner om bästa mobilskalet

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt.


"Jag köpte detta skal till min dotter i julklapp och hon älskar det! Det är väldigt skyddande men fortfarande snyggt."(Symmetry)


"I morse så tappade jag min telefon på betong medan jag skyndade mig ut ur dörren. Som tur var skyddet på och min telefon klarade sig utan några skador - de tog skalet istället." (Symmetry)


"Jag har alltid köpt skalen från Otterbox och Symmetry är ett utmärkt skal. Tidigare så har jag alltid köpt de mer bulkiga skalen för jag älskar hur tåliga de är eftersom jag tappar min telefon så ofta. Detta skalet känns dock mycket tunnare samtidigt som det skyddar min telefon lika bra!"


"Jag har haft detta skal i ca 1,5 år. Gummidelarna som täcker volym och ström-knappen har börjat förlora sin elasticitet och därav drar ned nivån av skydd, trots detta och att jag tappar min telefon konstant så har detta skalet hållt min telefon skyddad. Det är ett bra mobilskal." (Symmetry)


"Helt ärligt det bästa skalet du kan köpa. Jag jobbar med byggnadskonstruktion och behöver därför ett skal som tål en del smällar utan att min telefon går sönder. Detta skal gör det och mer därtill. Det är också tunt och glider lätt ner i min ficka utan ansträngning. Värt den extra kostnaden jämfört med alla andra billiga mobilskal." (Symmetry)


"Klumpigt, inte så snyggt men allra viktigast - det funkar. Jag hör folk som tappat sin telefon klaga över deras trasiga skärmar hela tiden. Jag har bara haft 3 smartphones men de har alltid haft ett Otterbox Defender-skal på sig. De har tappats på trottoarer, parkeringar och infarter (ja, jag är klumpig) och de har aldrig gått sönder. Det hade dock varit bra om Defender-skalet kunde bli snyggare."


Nackdelar med mobilskalen

En del konsumenter har rapporterat att de tycker att Otterbox Symmetry lätt får repor.


Såklart så skiljer det sig från fall till fall men enligt tillverkarna och experterna så ska Symmetry vara väldigt tåligt mot repor. Hur som helst, skulle skalet få repor så finns det som tur lite glädje att hämta - det är ditt skal som har repor och inte din kära smartphone.


Angående Otterbox Defender så har det inte rapporterats många nackdelar. En del konsumenter tycker dock att skalet är bulkigt. Detta är självklart en mindre bra egenskap men samtidigt så ligger din smartphone inkapslad i det bästa skyddet som finns.


Tips 1: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa mobilabonnemanget, bästa mobila bredbandet eller testet om airpods bäst i test och bluetooth högtalare bäst i test för den bästa kombinationen av smartphone och ljud. Se även vilken som är powerbank bäst i test.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har mobilskal rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa mobilskalet till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, tv och telefoni.


Frågor och svar om mobilskal

  • Vilket mobilskal skyddar bäst?
    Otterbox Defender är det mobilskal som skyddar allra bäst. Det är uppdelat i flera olika delar för att ge maximalt med stötdämpning och skyddar även din skärm från repor.
  • Vilket mobilskal är bäst?
    Det bästa mobilskalet beror på dina behov och preferenser. I vårt test tipsar vi om stöttåligt mobilskal bäst i test, bra mobilskal som skyddar skärmen samt snygga mobilskal.
  • Vart kan man köpa snygga mobilskal?
    Det finns många som gör snygga mobilskal. Vi rekommenderar mobilskalen från Ideal of Sweden.Philip Andrén

Bäst i test: Mobilskal

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast