bästa handspriten - handsprit bäst i test

Bästa handspriten 2021

Under influensatider är det extra viktigt att tänka på hygienen för att minska risken att bli smittad men även för att inte föra vidare någon smitta till vänner, familj eller andra personer i din närhet. Vi på Bäst i test Guiden har läst aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet och vi har även rådfrågat apotekspersonal. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan göra ett så klokt val som möjligt. 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika handdesinfektionsmedel som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa handspriten/handdesinfektionsmedlet så du ska få minimalt med problem i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så du kan undvika onödiga felköp. I testet listar vi en handdesinfektionsprodukt och en klassik handsprit. 


Att tänka på innan ditt köp av handdesinfektion/handsprit

Handspritens effekt beror på hur stor alkoholhalten är. Vid 60% förstörs mikroorganismernas cellmembran helt och dina händer desinficeras. När du letar efter och ska köpa handsprit så är det viktigt att den innehåller väteperoxid som har en bevisad effekt mot virus som exempelvis de som bär med sig vinterkräksjuka och influensor. Det är därför ett effektivt sätt att minska antalet viruspartiklar och därmed minska smittrisken.


Handsprit bäst i test 2021 - handdesinfektion

Efter att ha rådgjort med experter och läst aktuella tester har vi tagit fram en vinnare: Oxiskin Handdesinfektion

Bästa handdesinfektion just nu - Oxiskin Plus

(Klicka på flaskan för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 20 april 2021

De bästa priserna på Oxiskin Handdesinfektion 100 ml


Oxiskin Plus är en effektiv produkt som har en bevisad effekt mot bakterier och virus. Dess effekt varar upp till 120 minuter och fungerar mycket bättre än alkohol vars bakteriedödande effekt avtar efter redan 30 sekunder. Oxiskin Plus  innehåller väteperoxid som är ett effektivt (förutom tvål och vatten) medel mot virus. Du kan även använda Oxiskin Plus för att rengöra sår samt desinficera ytor som exempelvis handtag. Om ditt husdjur skadat sig och fått ett sår går det också bra att använda Oxiskin som desinfektion. 


Med sitt kompakta format är den perfekt att även ha med sig i väskan och därmed kunna desinficera dina händer när tvål och vatten inte finns tillgängligt. Dess formula är doftfri, innehåller inga miljöfarliga ämnen och torkar inte ut huden


Oxiskin är, med väteperoxid som aktiv ingrediens, ett medel som kan minska smittorisken av det nya Coronaviruset. Det är dock ingen garanti. Allra bästa metod för att minska smittorisk är att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och lyssna på Folkhälsomyndighetens rekommendationer*


Detta säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Bra värde för pengarna."


"Kommer definitivt köpa igen, inga problem och som beskrivet."


"Bra produkt och pris."


"Som förväntat."


"Bra värde."


"Glad med mitt köp."


"Bra kvalitet och pris för peroxid."


"Jättebra produkt."


Här köper du bästa handspriten i 250ml:

Prisjakt de bästa priserna på Oxiskin Handdesinfektion 250 ml
prisjämfört med Prisjakt


Här köper du testvinnaren som våtservett:

De bästa priserna på Oxiskin Plus våtservetter


Handsprit - utmanaren 

Eftersom vår testvinnare inte innehåller sprit så har vi även tagit fram ett alternativ till denna som är innehållande alkohol, en klassisk handsprit. Vår testutmanare är DAX Alcogel.

DAX Alcogel - effektiv handsprit mot bakterier och virus

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 20 april 2021

De bästa priserna på DAX Alcogel 50mlOm du letar efter en produkt innehållande sprit så är DAX Alcogel ett mycket bra alternativ till vår testvinnare. DAX Alcogel är en produkt som även är otroligt flexibel att ha med sig tack vare dess lilla storlek. Produkten verkar snabbt och absorberas snabbt av huden. Men glöm inte att gnugga in alcogelen ordentligt mellan fingrarna och runt händerna! Som bonus så luktar DAX Alcogel även väldigt gott. 


Handspriten har en bevisad effekt på virus och bakterier där den förstör deras skyddande fettmembran och på så sätt inaktiverar viruset eller dödar bakterien.


Här köper du handspriten till lägsta pris


Apohem säljer handspriten för 38 kr. Frakten är inkluderad i priset.

38 kr är det lägsta priset just nu för DAX Alcogel 50ml!

Apotek Hjärtat säljer handspriten för 48 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Lyko säljer handspriten för 88 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.Testvinnare handsprit - experternas omdömen

Today.com: rekommenderar att du använder handsprit med iallafall en alkoholhalt på 60% för att kunna döda bakterier. Förutom att rekommendera handsprit så yrkar de att det allra bästa sättet för att få bort bakterier är att använda vanlig, hederlig, tvål med vatten.


Doktorn.com: frågade Rolf Gustafson, infektionsläkare, om de bästa metoderna för att undvika det nya coronaviruset. Han svarar bl.a. att "handdesinfektion med väteperoxidlösning" kan minska risken för att bli smittad eller föra vidare virus.


New York Times: presenterar tips för att minska spridning av virus och tipsar om att du ska köpa handsprit för desinficering.handsprit - handdesinfektion


Minska risken för smittspridning med den bästa handspriten just nu!


Tips 1: Här kan du se en film från SVT om hur tvål och handsprit inaktiverar virus som coronaviruset.


Tips 2: Om du vill hålla dina händer hälsosamma och återfuktade så hittar du den bästa handkrämen här!


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående handsprit. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa handspriten till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Anita Carlsen

Bäst i test: Handsprit

Testet skrevs och uppdaterades senast