Smarta lås bäst i test, smarta dörrlås, smart lås test 2023, kodlås ytterdörr bäst i test, kodlås ytterdörr, smarta lås, elektroniskt dörrlås bäst i test, smart lås, smart lås ytterdörr, digitalt lås ytterdörr, dörrlås kod, kodlås dörr, digitalt dörrlås, kodlås till ytterdörr, smart dörrlås, ytterdörr med kodlås, godkända lås ytterdörr, digitalt lås, bästa smarta dörrlås.

Kodlås ytterdörr bäst i test 2024 - smart lås till ytterdörr

Om du vill veta vilket som är "kodlås ytterdörr bäst i test" just nu har du kommit helt rätt! Vi har pratat med både säkerhetsexperter och konsumenter om smarta lås för att hitta elektroniskt dörrlås bäst i test. Allt detta har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du enkelt hittar bästa smarta dörrlås till ditt hem.


Låt oss börja med att titta på saker som är viktiga att känna till innan ditt köp av digitalt dörrlås.


Bästa smarta låset just nu


Köpguide

Detta är Smarta hem

Begreppet smarta hem börjar få mer och mer uppmärksamhet överallt - men vad är det egentligen? Jo, med smarta hem menas att du kan kontrollera apparater, musik, ljusstyrka och dylikt med din smartphone. Det kan verka lite väl flådigt men det är ett koncept som blir alltmer vanligt och eftertraktat.


Därför ska du ha ett smart lås

Att byta lås är inte något som många tänker på. Så länge dörrlåset uppfyller säkerhetskraven brukar vi vara nöjda. Ofta kan vi luta oss tillbaka med hjälp av ett larm för extra säkerhet. Enda gången som vi egentligen tänker på lås som ett problem är om nyckeln tappas bort. 


Nu finns det dock ett smart sätt att enkelt uppgradera låsanordningen som på samma gång gör nycklar till ett minne blott. Med ett smart lås elimineras genast många problem eftersom du inte längre behöver en nyckel för att låsa upp dörren. Istället för nyckel så använder du i det elektroniska låset en personlig kod i kodlåset till ytterdörren, eller en bricka eller din smartphone. 


Används låset på rätt sätt kan det öka säkerheten, eftersom det inte finns någon chans att nyckeln hamnar i fel händer. Dock finns det alltid en skepticism mot elektroniska prylar - framförallt om det elektroniska låset ska ersätta ditt huslås! På grund av detta är det väldigt viktigt att du köper säker och pålitlig utrustning!


Några fördelar med smarta lås:

 • Lås upp för hantverkare och leveranser med hjälp av temporär kod
 • Ha koll på vem i familjen som har kommit hem
 • Inga fler borttappade nycklar!
 • Ökad säkerhet
 • Slipp oroa dig om du låste eller inte - det smarta låset gör det automatiskt när dörren stängs!


Olika typer av smarta lås:

Med vissa smarta lås byts endast vredet ut. Vad som har visat sig vara problematiskt är att "motorn" i det nya vredet inte orkar driva låskolven in i låsblecket. Detta kan leda till att det smarta låset tror att låsningen har lyckats, när i det i själva verket inte alls lyckades. För att känna sig helt säkert är det rekommenderat att man köper ett smart lås där hela låskistan byts ut.


Bäst i test smart lås


När det gäller det bästa låset just nu, blir det en seger för Yale Doorman V2N.


Smart lås Yale

Yale Doorman V2N har blivit väldigt populärt den senaste tiden. Inte minst för att Yale har samarbete med flera larmbolag och dess användarvänlighet, det är även det enda digitala låset (i Sverige) som Stöldskyddsföreningen (SSF) har godkänt. Vad som skiljer Doorman V2N mot andra smarta lås är att hela låskistan byts ut med Yale, istället för endast vredet. Du kan därför känna dig säker på att låskolven åker in i låsblecket och att dörren därmed går i lås.


Så fungerar låset

Du kan låsa upp med hjälp av kod (max 10 st olika användarkoder), bricka eller smartphone. Förväntas besök av hantverkare eller en leverans under tiden som du är på jobb kan du skapa temporära koder så att de kan ta sig in i ditt hem. Skulle du eller någon annan vara osäker på om dörren låstes så kan funktionen "Automatisk låsning" aktiveras så att dörren alltid låses när den stängs.


Koppla Yale Doorman till ditt hemlarm

Yale har samarbete med larmbolaget Verisure. Du kan via dem välja att koppla ditt smarta lås till deras larmtjänster. Via larmoperatörerna kan man sedan beställa en modul som kopplas in till din router för att få full kontroll till låset via din smartphone! Med ett uppkopplat Doorman V2N kan du låsa upp låset på distans och även hålla koll på vem i familjen som har kommit hem då du kan skapa profiler i appen. OBS, vill du bruka låset med hjälp av din Smartphone så måste modulen införskaffas. Intressant för dig som konsument att veta är att om du avslutar ditt abonnemang med Verisure så plockar de även bort modulen om du har köpt den via dem. Du äger alltså inte tillbehören du köper till.Här köper du Yale Doorman V2N till bästa pris

Bästa priset på Yale Doorman V2N hittar du på internet. Då får du det också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.
Användarnas omdömen och recensioner om Yale Doorman

Generellt sett är konsumenterna nöjda med sina lås. Den kritik som går att hitta riktas istället mot Yales kundtjänst. Bortser man från det så hittar man mer positiva kommentarer som:


"Inga fler borttappade nycklar! Det är såhär alla hus kommer låsas upp i framtiden"


"Ett smart lås som gör det lättare och säkrare att komma in i ditt hus"


"Doorman V2N har bidragit till mycket högre bekvämlighet"


"Funktionerna är fantastiska!", "Hittils så funkar det bra. Tog hjälp av en låssmed för att installera det på rätt sätt och nu älskar jag att använda det"


"Bra lås och perfekt att kunna ge temporär tillgång till hemmet ifall hantverkaren behöver komma in i huset. Det ser även fantastiskt ut och funkar mycket bra med tagen (brickan)".


Så gjorde vi testet

För att utse en vinnare bland de olika smarta låsen som finns på marknaden just nu har vi tagit reda på vad experterna inom området tycker. Här har vi tittat på etablerade teknik-magasin, forum och testsajter för att se vilka smarta lås som tar hem förstaplatsen i deras undersökningar. Inte har detta gjort det enklare att se vilka som faktiskt presterar bäst just nu, utan det har även gett oss en bättre överblick över vilka funktioner som är bra att ha.


De smarta lås som tar hem experternas tester har vi sedan jämfört med användarnas användarnas omdömen för att se hur de fungerar "i verkligheten". Detta ger en god indikation på hur användarvänliga låsen är samt om användarna är nöjda med de funktioner som erbjuds.


Med användarnas och experternas omdömen i bagaget har vi sedan jämfört priserna på de olika smarta låsen för att kunna rekommendera det mest prisvärda smarta låset. Och just nu är Yale Doorman V2N en solklar vinnare. Du hittar experternas omdömen här nedan.


Skånskabyggvaror säljer Yale Doorman V2N för 4087. Frakten hem till dig ingår i priset.

4087 kr är det lägsta priset just nu för Yale Doorman V2N!

Proffsmagasinet säljer just nu Yale Doorman V2N för 4359 kr. Frakten ingår i priset.lås med kod, smarta lås ytterdörrar, dörrlås med kod, dörrlås ytterdörr, elektroniskt dörrlås, smarta dörrlås, elektroniskt lås, yale doorman bäst i test, elektroniskt lås ytterdörr, dörrlås kod bäst i test, nyckelfritt lås ytterdörr, digitala dörrlås, smarta lås bäst i test, kodlås ytterdörr test, digitalt dörrlås bäst i test, digitalt lås bäst i test, kodlås ytterdörr priser, bästa kodlås ytterdörr, bästa smarta låset, lås ytterdörr, test smarta lås, yale kodlås ytterdörr, elektroniska lås, elektriska lås ytterdörr, smarta lås ytterdörr, kodlås ytterdörr pris, lås ytterdörr bäst i test, ellås till ytterdörr, smartlås, smart lås ytterdörr test, bästa smarta dörrlåset, yale doorman test, elektronisk lås ytterdörr, kodlås bäst i test.Test smarta lås - så säger experterna om Yale Doorman V2N

Både experter och konsumenter är eniga om att Yale Doorman V2N är ett mycket bra lås. Läs vidare här nedan för att ta del av alla experttester.


Smartworld, som är en del av M3, testar 7 olika smarta lås. Förstaplatsen går till Glue Smart Lock som har på senare tid visat problem med att tala sanning om låset faktiskt har gått igen.


Yale Doorman V2N hamnar på en andraplats med 8 poäng av 10. Smartworld gillar att appen är användarvänlig, känslan av kvalitet och det inbyggda larmet som tjuter i 80dB ifall tjuven skulle försöka dyrka upp det.


De gillar inte att låset är dyrt samt att uppkoppling kräver tilläggsprodukter eller abonnemang. Angående användarvänligheten skriver Smartworld: "När låset väl är installerat är det mycket enkelt"


Svenska Stöldskyddsföreningen har inte gjort ett test men det är de som godkänner dörrlås. När det kommer till smarta, elektroniska lås, så är Yale Doorman V2N det enda smarta lås som har blivit godkänt i Sverige.


Teknikveckan.com har testat Yale Doorman V2N och gillar hur snabb och pålitlig låsningen är. De skriver: "Låsning och upplåsning sker blixtsnabbt och har hittills inte kärvat en enda gång".


De gillar även funktionen "Automatisk låsning" så du slipper oroa dig ifall du låste dörren när du lämnade ditt hem. Vad de inte gillar är den dåliga installationsmanualen och det höga låsljudet (kan vara ett enstaka problem).


De skriver även, angående elektroniken: "Detta är ett elektroniskt lås och som vi alla vet börjar elektronikstrula för eller senare...".


Vanliga frågor och svar

 • Vad är ett smart lås för något?
  Ett smart dörrlås är ett digitalt kodlås för ytterdörren. Det kan användas till alla bostäder eller lokaler. Det som är bra är att du slipper hålla reda på nycklar och riskera bli utelåst om du har tappat bort dem.

  Ett smart lås ger också ökad säkerhet eftersom du kan följa upp när och vem som låst upp det smarta dörrlåset.
 • Vilken är kodlås ytterdörr bäst i test?
  I vårt smart lås test har vi utsett Yale Doorman V2N till bästa smarta dörrlås. Detta smarta lås har där med fått vår stämpel elektroniskt dörrlås bäst i test.


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har smart lås rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det smartaste låset till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig! För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.Bäst i test Guidens Smarta Hem tester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna larmövervakningskamerorsmart belysningsmarta dörrklockor & smarta lås.Philip Andrén

Bäst i test: Smart lås

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast