Oberoende tester från tidningar, sajter och magasin samt recensioner från svenska konsumenter som ställs samman för att utse en vinnare. Köp segraren idag till lägsta pris!

Smarta Lås 2019

Om du vill veta vilket Smart lås som är bäst i test just nu har du kommit helt rätt! Vi har pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt. Allt detta har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du snabbt och enkelt kan ta rätt beslut och undvika jobbiga felköp.

 

Men låt oss börja från början med att titta på några saker som är viktiga att känna till innan ditt köp.

 

Detta test är en del av vår nya kategori Smarta hem. Läs testet nedan för att ta reda på vilket lås som är det smartaste idag!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig vinnaren NU!

 

Detta är Smarta hem

Begreppet smarta hem börjar få mer och mer uppmärksamhet överallt - men vad är det egentligen? Jo, med smarta hem menas att du kan kontrollera apparater, musik, ljusstyrka och dylikt med din smartphone. Det kan verka lite väl flådigt men det är ett koncept som blir alltmer vanligt och eftertraktat, framförallt av er Bäst i test-läsare. Hittils har vi lagt in test på smart belysning och nu även Smart lås!

 

Därför ska du ha ett smart lås

Att byta lås är inte något som många tänker på. Så länge låset uppfyller säkerhetskraven brukar vi vara nöjda. Ofta kan vi luta oss tillbaka med hjälp av ett larm för extra säkerhet. Enda gången som vi egentligen tänker på lås som ett problem är om nyckeln tappas bort. Nu finns det dock ett smart sätt att enkelt uppgradera låsanordningen som på samma gång gör nycklar till ett minne blott. Med ett smart lås elimineras genast många problem eftersom du inte längre behöver en nyckel för att låsa upp dörren. Istället för nyckel så använder du i det elektroniska låset en personlig kod i kodlåset till ytterdörren, eller en bricka eller din smartphone. Används ett smart lås på rätt sätt kan det öka säkerheten, eftersom det inte finns någon chans att nyckeln hamnar i fel händer. Dock finns det alltid en skepticism mot elektroniska prylar - framförallt om det elektroniska låset ska ersätta ditt huslås! På grund av detta är det väldigt viktigt att du köper säker och pålitilig utrustning!

 

Några fördelar med smarta lås:

  • Lås upp för hantverkare och leveranser med hjälp av temporär kod
  • Ha koll på vem i familjen som har kommit hem
  • Inga fler borttappade nycklar!
  • Ökad säkerhet
  • Slipp oroa dig om du låste eller inte - det smarta låset gör det automatiskt när dörren stängs!

 

Olika typer av smarta lås:

Med vissa smarta lås byts endast vredet ut. Vad som har visat sig vara problematiskt är att "motorn" i det nya vredet inte orkar driva låskolven in i låsblecket. Detta kan leda till att det smarta låset tror att låsningen har lyckats, när i det i själva verket inte alls lyckades. För att känna sig helt säkert är det rekommenderat att man köper ett smart lås där hela låskistan byts ut.


Bäst i test smart lås

När det gäller det bästa låset just nu, blir det en seger för Yale Doorman V2N.

  Smartaste låset just nu - Yale Doorman V2N  


Smartaste låset just nu - Yale Doorman V2N
(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 oktober 2019

 

Yale Doorman V2N har blivit väldigt populärt den senaste tiden. Inte minst för att Yale har samarbete med flera larmbolag och dess användarvänlighet, det är även det enda digitala låset (i Sverige) som Stöldskyddsföreningen (SSF) har godkänt. Vad som skiljer Doorman V2N mot andra smarta lås är att hela låskistan byts ut med Yale, istället för endast vredet. Du kan därför känna dig säker på att låskolven åker in i låsblecket och att dörren därmed går i lås.

  

fungerar låset

Du kan låsa upp med hjälp av kod (max 10 st olika användarkoder), bricka eller smartphone. Förväntas besök av hantverkare eller en leverans under tiden som du är på jobb kan du skapa temporära koder så att de kan ta sig in i ditt hem. Skulle du eller någon annan vara osäker på om dörren låstes så kan funktionen "Automatisk låsning" aktiveras så att dörren alltid låses när den stängs.

  

Koppla Yale Doorman till ditt hemlarm

Yale har samarbete med larmbolagen Sector Alarm och Verisure. Du kan via dem välja att koppla ditt smarta lås till deras larmtjänster. Via larmoperatörerna kan man sedan beställa en modul som kopplas in till din router för att få full kontroll till låset via din smartphone! Med ett uppkopplat Doorman V2N kan du låsa upp låset på distans och även hålla koll på vem i familjen som har kommit hem då du kan skapa profiler i appen. OBS, vill du bruka låset med hjälp av din Smartphone så måste modulen införskaffas. Intressant för dig som konsument att veta är att om du avslutar ditt abonngemang med Verisure så plockar de även bort modulen om du har köpt den via dem. Du äger alltså inte tillbehören du köper till, detta gör du dock om du är kund hos Sector Alarm.

 

Så säger experterna om Yale Doorman V2N

Både experter och konsumenter är eniga om att Yale Doorman V2N är ett mycket bra lås. Läs vidare här nedan för att ta del av alla experttester.

    

Smartworld, som är en del av M3, testar 7 olika smarta lås. Förstaplatsen går till Glue Smart Lock som har på senare tid visat problem med att tala sanning om låset faktiskt har gått igen. Yale Doorman V2N hamnar på en andraplats med 8 poäng av 10. Smartworld gillar att appen är användarvänlig, känslan av kvalitet och det inbyggda larmet som tjuter i 80dB ifall tjuven skulle försöka dyrka upp det. De gillar inte att låset är dyrt samt att uppkoppling kräver tilläggsprodukter eller abonnemang. Angående användarvänligheten skriver Smartworld: "När låset väl är installerat är det mycket enkelt"

  

Svenska Stöldskyddsföreningen har inte gjort ett test men det är de som godkänner dörrlås. När det kommer till smarta, elektroniska lås, så är Yale Doorman V2N det enda smarta lås som har blivit godkänt i Sverige.

 

Teknikveckan.com har testat Yale Doorman V2N och är gillar hur snabb och pålitlig låsningen är. De skriver: "Låsning och upplåsning sker blixtsnabbt och har hittils inte kärvat en enda gång". De gillar även funktionen "Automatisk låsning" så du slipper oroa dig ifall du låste dörren när du lämnade ditt hem. Vad de inte gillar är den dåliga installationsmanualen, dyra supporten (Yale tar 39kr/samtal!!) samt det höga låsljudet (kan vara ett enstacka problem). De skriver även, angående elektroniken: "Detta är ett elektroniskt lås och som vi alla vet börjar elektronik strula för eller senare...".

  

Så säger konsumenterna  

Generellt sett är konsumenterna nöjda med sina lås. Den kritik som går att hitta riktas istället mot Yales kundtjänst. Bortser man från det så hittar man mer positiva kommentarer som: "Inga fler borttappade nycklar! Det är såhär alla hus kommer låsas upp i framtiden", "Ett smart lås som gör det lättare och säkrare att komma in i ditt hus", "Doorman V2N har bidragit till mycket högre bekvämlighet", "Funktionerna är fantastiska!", "Hittils så funkar det bra. Tog hjälp av en låssmed för att installera det på rätt sätt och nu älskar jag att använda det", "Bra lås och perfekt att kunna ge temporär tillgång till hemmet ifall hantverkaren behöver komma in i huset. Det ser även fantastiskt ut och funkar mycket bra med tagen (brickan)".

  

Här köper du Yale Doorman V2N till bästa pris

Bästa priset på Yale Doorman V2N hittar du på internet. Då får du det också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


 

Proshop säljer låset för 3289 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

 

Webhallen erbjuder det smarta låset för 3290 kronor när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

3289 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för det smarta kodlåset till ytterdörren!

 

Skånska Byggvaror säljer det elektroniska kodlåset för 3536 kronor när du klickar här. I priset ingår dessutom frakten hem till dig!

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får  information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående smarta lås. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det smartaste låset till det lägsta priset.   Klicka på GILLA  så sköter vi bevakningen åt dig!Om Bäst i test Guiden

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!