Mobilabonnemang bäst i test, här hittar du de bästa mobilabonnemangen. Jämför mobilabonnemang här.

Bästa mobilabonnemang 2020

Undrar du över vilket mobilabonnemang som är bäst i test och billigast just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Vi har sedan jämfört resultaten för att hitta det mobilabonnemang som passar dig bäst. Läs hela testet här nedan!

 


Så väljer du rätt mobilabonnemang

Det som spelar störst roll idag för de flesta användare utöver täckningen är surfmängden. Vi vill alla ha så mycket surf som möjligt för att kunna uppdatera våra sociala kanaler, hålla kontakt med nära och kära, lyssna på musik och titta på film. Eftersom de flesta abonnemangen erbjuder fria samtal, SMS och MMS, är det därför inte så svårt att välja. Det viktigaste är att välja vilken surfmängd som passar dig och att täckningen är god i området där du främst kommer använda ditt abonnemang. 


Bäst i test mobilabonnemang, se täckningen här.

Här kan du se täckningen hos några av Sveriges största leverantörer


Så mycket surf behöver du

Ett bra riktmärke är att det går ca 5GB surf på 10 timmar videotittande, 50 timmar musikstreaming eller 80 timmar normalt surfande på webben. Vi på Bäst i test Guiden rekommenderar 5-15GB om du använder din mobil som "normalanvändaren". Detta räcker gott och väl till streaming, googla och ha videosamtal med dina nära och kära. 


Om du varierar i hur mycket surf du använder varje månad är det en bra idé att välja ett abonnemang där du kan köpa till mer surf för en rimlig peng. Det finns även de leverantörer som låter dig spara oanvänd surf till nästa månad. Läs vår jämförelse här nedan för att ta reda på vilket abonnemang som passar dig bäst. 
Bäst i test mobilabonnemang - jämför abonnemang

I testet har vi tittat på mobilabonnemang från: Hallon, Vimla, Halebop, Tre, Comviq, Fello, Telenor, Tele2, Comhem och Telia.
hallon abonnemang


Hallon abonnemang

Hallon är det abonnemang som växer allra mest just nu med nya användare. De har bra priser och med deras abonnemang är alltid alla samtal, sms och mms helt gratis inom Sverige och EU/EES. Om du inte använder hela surfmängden så sparas den till nästa månad. De bjuder ofta på en rabatt under första tiden av ditt abonnemang vilket betyder att du endast behöver betala 124 kr per månad under de första tre månaderna för ett abonnemang med fria samtal & sms, ingen bindningstid och 25GB surf. Hallon använder 3s nät. 


Enligt Mobil.se är hallon 25GB det bästa abonnemanget idag under 270kr/mån.


Här hittar du alla abonnemang från Hallon

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget
vimla abonnemang


Vimla abonnemang

Vimla! är Telenors lågprisalternativ och har väldigt attraktiva erbjudanden. Om du skriver upp dig på ett abonnemang innan den 31:a augusti 2020 får du 75% rabatt under två månader på ett abonnemang. Du får alltid fria samtal och fria SMS. Ett abonnemang med 18GB i surf kostar 220kr/mån (55/mån i 2 mån) och all surf du inte använder sparas. Vimla har även schyssta erbjudanden för studenter och för dem över 55 år. Du har ingen bindningstid och du kan även upp-/nedgradera ditt abonnemang när du vill.


Här hittar du alla abonnemang från Vimla!

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget
hallon abonnemang


Halebop abonnemang

Halebop är kända för sin goda kundsupport och nöjda kunder. Innan Hallon kom så var det främst Halebop som dominerade lågpris-marknaden. Än idag har de fortfarande väldigt bra priser och erbjudanden. Exempelvis får du 2x surf de första 3 månaderna (gäller alla abonnemang just nu!). Ett abonnemang med 30GB kostar 339kr/mån och då ingår även fria samtal & sms samt att du surfar och ringer i EU till samma pris som hemma i Sverige. Pappersfaktura kostar dock 49 kr/mån som är bra att vara uppmärksam på. Skulle du inte förbruka hela surfmängden så sparas den. En stark fördel med Halebop är att de använder Telias nät vilket är det allra starkaste i Sverige idag med bäst täckning. 


Här hittar du alla abonnemang från Halebop

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget
tre abonnemang


Tre abonnemang

Med Tre får du säkerheten av att vara kund hos ett av de större bolagen i Sverige. Förutom flertalet mobilabonnemang finns det generösa erbjudanden i form av smartphones och surfplattor. Som en redan stor operatör är de i det dyrare laget. Exempelvis kostar ett abonnemang med 5GB surf, fria samtal & sms i Sverige och EU/EES 199kr/mån och du måste du även binda upp dig i 12 månader. Stabilt och säkert - men lite dyrare.


Här hittar du alla abonnemang från Tre


*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemangetcomviq abonnemang


Comviq abonnemang

Med Comviqs "Fastpris"-abonnemang har du alltid fria samtal samt fria SMS & MMS. Det enda du behöver välja är surfmängden. För att jämföra med ett liknande bolag tar vi Halebop där vi hade 24GB surf som exempel. Hos Comviq kan du välja 20GB vilket kostar dig 245kr/mån. Av dessa 20GB kan du använda 12GB inom EU/EES utan extra kostnad. Om du skulle få slut på surf kan du enkelt köpa till detta för en engångskostnad vilket gör deras "Fastpris"-abonnemang otroligt flexibelt. Comviq delar sitt mobilnät med Telia, Tele2 och Telenor och deras surfhastighet är alltid numera 4G (förutom de zoner där 4G inte är installerat än).


Här hittar du alla abonnemang från Comviq

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget
fello abonnemang


Fello abonnemang

Fello använder sig av Telias nät vilket har otroligt bra täckning i hela landet. Det är en av de senaste lågprisaktörerna och har bra erbjudanden för nya kunder. Bl.a. får du de första 3 månaderna till halva priset samtidigt som du slipper bindningstid. Vid eventuellt byte får du även behålla ditt gamla nummer. Ett exempel på abonnemang är deras populära 28GB som kostar 195kr/mån (97,5kr de första 3 mån). Alla samtal, SMS och MMS inom Sverige är helt gratis och om du inte använder hela surfmängden sparas den. Även Fello har speciella erbjudanden till studenter, ungdomar och personer över 55 år


Enligt PCFÖRALLA är Fello den leverantör som är bäst ifall du inte surfar mycket eftersom deras abonnemang med endast 2GB surf endast kostar 95kr!


Här hittar du alla abonnemang från Fello

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget
telenor abonnemang


Telenor abonnemang

Telenor är en av de största operatörerna i Sverige. De har ett otroligt bra kundomdöme och rankas som ett av de absolut bästa operatörerna i landet. Deras täckning och kvalitet är tyvärr något som du får betala för då de har några av de dyrare abonnemangen. En fördel som Telenor dock har är deras möjlighet att dela på surf inom familjen och koppla samman familjens abonnemang och på så sätt få ett lägre månadspris. 


Ett av deras populäraste abonnemang är deras "Obegränsat" där du har hur mycket surf som helst, fria samtal, sms och mms i hela Sverige samt att du surfar som hemma i hela 41 länder runtom i världen. Deras obegränsade abonnemang kostar 569kr/mån. 


Vill du komma ner i pris finns deras förmånliga abonnemang med 15GB som kostar 329kr/mån och även det har fria samtal, sms och mms i hela Sverige samt samma surfkostnad som hemma i hela 41 länder runtom i världen. 


Här hittar du alla abonnemang från Telenor

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget
tele2 abonnemangTele2 abonnemang

Tele2 har länge funnits i Sverige och har ett rikstäckande och starkt telefonnät. De har bra erbjudanden för familjer som vill koppla ihop sina abonnemang och få ner sin månadskostnad och har flera flexibla alternativ. Deras abonnemang på 20GB utan bindningstid kostar 339kr/mån och då får även fria samtal och sms inom Sverige. Din mobildata kan du använda inom EU/EES + 25 ytterligare länder runt om i världen utan extra kostnad. Det är alltså totalt 60 länder. Om du inte är på resande fot men vill ringa utomlands så får du även 1000 internationella samtalsminuter från Sverige helt utan kostnad.   • Umlaut rankar Tele2s nät som bäst i test i deras rapport från 2019. 


Här hittar du alla abonnemang från Tele2

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget
comhem abonnemang


Comhem abonnemang

Comhem erbjuder väldigt attraktiva priser för deras abonnemang. Just nu så kostar alla abonnemang 99kr/mån under första 3 månaderna. Abonnemanget med 20GB kostar exempelvis 339kr/mån och abonnemanget med 10GB ligger på 269kr/mån. Om du inte känner att detta räcker så har de även ett obegränsat abonnemang som kostar 499kr/mån. Om du bara letar efter ett abonnemang under en kort tid kan det vara bra att utnyttja deras låga priser under de första 3 månaderna eftersom de inte har någon bindningstid


Hos Comhem har du fria samtal, sms och mms inom Sverige och EU/EES. All surf går att utnyttja inom dessa regioner med undantag för abonnemanget "Obegränsat" där du "endast" kan utnyttja 30GB utanför Sverige.


Här hittar du alla abonnemang från Comhem

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget
telia abonnemang


Telia abonnemang

Telia är en av de populäraste operatörerna i Sverige och har god kundsupport och täckning i deras abonnemang. Exempelvis surfar du helt gratis när du använder sociala medier. Därför kan du klara dig på en mindre surfmängd varje månad. Deras populäraste abonnemang på 6GB kostar 369kr/mån men då måste du också betala en engångsavgift på 299kr. Du får fria samtal, sms och mms i Sverige och EU/EES och den surfmängd du inte använt får du tillbaka varje månad. Surf kostar detsamma som hemma och är du mellan 18-27 får du en rabatt på 50kr/mån på ditt abonnemang. Abonnemangen är helt utan bindningstid


  • Enligt P3 som oberoende testar mobilnät så är Telia Sveriges bästa mobilnät för det tredje året i rad.


Här hittar du alla abonnemang från Telia

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemangetDet säger experterna om de bästa mobilabonnemangen

I tester gjorda av bl.a. Bästa Mobilabonnemanget.se och Mobil.se presterar leverantörerna: Vimla, Hallon, Fello, Mybeat, Telenor, Halebop, Tele2 och Comviq bäst. 


Connect: I deras täcknings-test från 2019 hamnade Telia på förstaplats för 3:e året i rad. På andraplats hamnade Tele2 tätt följt av Telenor och 3. Connect rapporterade även att de flesta leverantörerna lyckades förbättra sin täckning jämfört med föregående år. 

billigaste mobilabonnemang


Håll kontakten med det bästa mobilabonnemanget!Tips: Gå med i vår Facebook-grupp nu så får du information när någon av de rikstäckande operatörerna har kampanj på ovanstående mobilabonnemang. På så vis kan du göra ett riktigt klipp = det bästa och billigaste mobilabonnemanget till det lägsta priset.