Bästa mobilabonnemang 2024 - bästa abonnemanget för dig

Vilket mobilabonnemang är bäst? Vi har utsett den billigaste och bästa mobilabonnemanget just nu! 


bästa mobilabonnemang bäst i test, bästa abonnemang, bäst mobilabonnemang


För att ta reda på bästa telefonabonnemanget har vi undersökt tester och läst alla konsumentrecensioner på nätet.


Vi har sedan jämfört resultaten för att hitta mobilabonnemang bäst i test. Läs hela testet här nedan så får du ett riktigt bra mobilabonnemang!

Mobilabonnemang bäst i test

I testet har vi tittat på operatörer som kan erbjuda abonnemang utifrån dessa kriterier: Hallon, Vimla, Halebop, Tre, Comviq, Fello, Telenor, Tele2, Comhem och Telia.Hallon mobilabonnemang, vilket mobilabonnemang är bäst, bra mobilabonnemang, billigaste mobilabonnemang,

Hallon mobilabonnemang - bästa mobilabonnemanget

​Hallon är en lågprisaktör som erbjuder bland de billigaste abonnemangen i Sverige. Dessutom erbjuder de gratis samtal och sms inom både Sverige och EU/EES.


När du tecknar ett abonnemang med Hallon betalar du dessutom bara halva priset i 3 månader, som en liten prova-på rabatt. Utöver detta har deras abonnemang inga bindningstider, så du är helt fri att säga upp ditt abonnemang när du vill.


Specifikation:

Fria samtal & SMS + 4 GB surf: 99 kr/mån

Fria samtal & SMS + 8 GB surf: 149 kr/mån

Fria samtal & SMS + 25 GB surf: 249 kr/mån

Fria samtal & SMS + 50 GB surf: 299 kr/mån

Fria samtal & SMS + 100 GB surf: 349 kr/mån


Fördelar Hallon

Fördelen med Hallon är definitivt att du inte har någon bindingstid och kan säga upp ditt abonnemang när du vill. Dessutom får du mycket surf för pengarna utöver fria samtal och SMS.


Nackdelar Hallon

Nackdelen med Hallons mobilabonnemang är att du inte kan använda hela surfmängden utanför Sverige. Reser du mycket med jobbet eller privat kan detta bli ett hinder. Och reser du utanför Europa fungerar det inte alls. Utöver det använder Hallon operatören 3s nät, vilket inte är det bästa i Sverige - särskilt ifall du bor långt ute på landet norrut.


Sammanfattning

Vill du ha maximal frihet och kunna säga upp ditt abonnemang när du vill är detta något för dig. Dessutom betalar du väldigt lite för surfen du får vilket är bra för yngre personer och studenter som gärna sparar pengar!


Här hittar du alla abonnemang från Hallon

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget

Vimla abonnemang, bästa mobil abonnemang, billigaste mobilabonnemanget, bästa telefon abonnemang


Vimla mobilabonnemang - årets operatör - bäst för studenten

​Vimla är Telenors lågprisalternativ och erbjuder likt Hallon bra rabatter. Här ligger dock Vimla lite bättre till då de erbjuder sin ​prova-på-rabatt i hela 4 månader… Och deras abonnemang ingen bindningstid.


Dessutom har de väldigt attraktiva priser för olika grupper, t.ex. studenter, 55+ och barn.


Specifikation:

Fria samtal & SMS + 3 GB surf: 100 kr/mån

Fria samtal & SMS + 6 GB surf: 130 kr/mån

Fria samtal & SMS + 10 GB surf: 170 kr/mån

Fria samtal & SMS + 20 GB surf: 230 kr/mån

Fria samtal & SMS + 50 GB surf: 300 kr/mån

Fria samtal & SMS + 100 GB surf: 350 kr/mån


I varje abonnemang kan du dessutom spara oanvänd surf till nästa månad.


Fördelar Vimla

Du får väldigt bra erbjudanden ifall du är student, senior eller barn vilket är bra för dig som gärna håller igen. Dessutom har du fria samtal och sms helt utan bindningstid. Och eftersom det är Telenors lågprisalternativ går deras telefonnät givetvis under Telenors paraply - vilket innebär att du har väldigt god täckning i hela Sverige.


När det gäller utlandet har du fri roaming i hela EU, dock med en maxgräns på 22 GB/mån. Och befinner du dig i EU kan du ringa till Sverige och ta emot samtal till samma kostnad som hemma i Sverige.


Vimla vann dessutom Årets Operatör för femte året i rad på Telekomgalan 2022. Utöver detta skryter de gärna om att de har Sverige nöjdaste kunder vilket visas i resultatet av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) som har mätt hur nöjda kunder de olika operatörerna har.


Nackdelar Vimla

Det låter lite för bra för att vara sant så någon nackdel måste de ju ha. Och givetvis är det så. Här är nackdelen framförallt att du inte kan använda deras abonnemang utanför EU, och du kan inte heller ringa från Sverige till EU.


Sammanfattning

Vimla har otroligt bra erbjudanden just nu, framförallt eftersom de bjuder på en generös prova-på-rabatt på 4 månader, vilket ger dig gott om tid att se om abonnemanget är för dig. Dessutom har de många surfmängder att välja mellan, vilket gör att du enkelt kan hitta en bra mängd för dig.


Slutligen talar deras titel som Årets Operatör mycket gott för denna operatör.


Här hittar du alla abonnemang från Vimla!

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget

Halebop abonnemang, jämför mobilabonnemang, bästa abonnemanget, bästa mobilabonnemang med telefonHalebop mobilabonnemang - nöjdast kunder

​Halebop är kända för utmärkt kundsupport och nöjda kunder. Innan Hallon kom var det främst Halebop som dominerade lågprismarknaden. Än idag har de fortfarande väldigt bra priser och erbjudanden. 


Ordinarie priser Halebop

 • Fria samtal & SMS + 2 GB surf: 109 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 6 GB surf: 189 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 40 GB surf: 319 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 100 GB surf: 369 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 200 GB surf: 429 kr/mån


Halebop fördelar

En fördel med Halebop är deras kundtjänst som de prisas för. En annan är att de har väldigt bra täckning i Sverige, eftersom de delar nät med Telia. De har inte heller någon bindningstid men du får ut mer surf av ditt abonnemang om du väljer att binda dig. 


När det gäller utlandsvillkor roamar du precis som hemma när du befinner dig inom EU och erbjuder en högre gräns än både Hallon och Vimla när det gäller roaming i Europa och ger dig då 50 GB/mån att roama för. Likaså är samtal och sms inom EU/EES gratis, men du kan inte ringa från Sverige till EU/EES. 


Halebop nackdelar

Faktum är att deras abonnemang är rätt dyra sett till vilken surfmängd du får, exempelvis kan du få obegränsad surf från Tele2 billigare än Halebops största abonnemang.


Sammanfattning

Halebop är en operatör som erbjuder väldigt bra täckning


Här hittar du alla abonnemang från Halebop

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget

Tre abonnemang, Täckningskarta abonnemang mobil, bästa mobilabonnemang med mobil, bästa mobilabonnemangen


Tre mobilabonnemang - tryggt och säkert

Med Tre får du säkerheten av att vara kund hos ett av de större bolagen i Sverige. Förutom flertalet abonnemang finns det ​generösa erbjudanden där du kan kombinera ditt abonnemang med smartphones och surfplattor. 


Specifikation

 • Fria samtal & SMS + 5 GB surf: 199 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 20 GB surf: 299 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + obegränsad surf: 399 kr/mån
 • Familjeabonnemang: 99 kr/person


Fördelar Tre

Tre har god historik i Sverige med bra täckning och börjar nu rulla ut 5G i flertalet städer. De har bra alternativ för surf i olika skalor till goda priser. Det finns också goda utlandsvillkor där du ringer och smsar till samma pris som hemma, men vill du kunna surfa som hemma behöver du köpa deras abonnemang 3Flex med minst 20 GB/mån. 


Utöver goda villkor och bra priser har Tre ingen bindingstid på sina abonnemang vilket ger dig bra flexibilitet som kund.


Nackdelar Tre

Nackdelen med Tre är att om du ska surfa utomlands till samma pris som hemma måste du köpa deras 3Flex abonnemang med minst 20 GB/mån. Reser du mycket med jobbet eller privat kan det därför vara en idé att titta på ett annat. 


Sammanfattning

3 är en välrenommerad operatör med gott rykte i Sverige med justa priser och abonnemang helt utan bindingstid. Tänk dock på att om du ska kombinera deras abonnemang med en ny telefon har detta upplägg en bindningstid.


Här hittar du alla abonnemang från Tre

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget


Comviq abonnemang, test mobilabonnemang jämför, mobiloperatörer bäst test, bästa abonnemang med mobil


Comviq mobilabonnemang - flexibelt

​Ett abonnemang från Comviq ger dig fria samtal och sms och du får även den del utlandsminuter på köpet, vilket är användbart när du åker på semester. Utöver det har de även en bra skala på olika surfmängder - och du kan alltid köpa till mer surf ifall du skulle få slut. 


För nya kunder finns en prova-på rabatt under 3 månader där du får ​75% rabatt. Och det råder ingen bindningstid så du är fri att säga upp abonnemanget när du vill. 


Ordinarie priser Comviq

 • Fria samtal & SMS + 4 GB surf: 125 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 8 GB surf: 175 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 15 GB surf: 225 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 30 GB surf: 275 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 100 GB surf: 375 kr/mån


Comviq fördelar

Största fördelen med Comviq är att de inte har några bindningstider för sina abonnemang samt att de har en bra skala att välja på när det gäller surf. Och för dig som gillar snabb surf har de också access till 5G-nät i landets storstäder. Dessutom delar Comviq nät med Tele2 och Telenor, vilket är ett av det bästa i Sverige (och världen) när det gäller surf. 


Comviq nackdelar

De erbjuder inget abonnemang med obegränsad surf - vilket är användbart för dig som surfar mycket och använder ditt mobilabonnemang för att exempelvis internetdela till din dator. 


Sammanfattning

Comviq har justa priser och ett bra telefonnät. Och just nu är deras prova-på rabatt väldigt attraktiv, särskilt eftersom deras abonnemang inte har några bindningstider.


Här hittar du alla abonnemang från Comviq

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget

Fello abonnemang, bästa mobilabonnemanget, bästa telefonabonnemanget, billiga mobilabonnemang


Fello mobilabonnemang - billigaste mobilabonnemanget

​Fello använder sig av Telias nät vilket innebär otroligt bra täckning i hela landet. De siktar främst in sig på kunder som inte behöver alltför mycket surf och deras abonnemang har därför inte så stor datamängd. Men om du inte skulle använda hela surfmängden (trots att den är rätt liten) kan du spara oanvänd surf. 


Utöver det har de gratis samtal och sms samt ingen bindningstid för deras abonnemang.


Ordinarie priser Fello

 • Fria samtal & SMS + 3 GB surf: 105 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 8 GB surf: 165 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 16 GB surf: 215 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 24 GB surf: 275 kr/mån


Fello fördelar

Eftersom de delar nät med Telia innebär det att du får den bästa täckningen i Sverige. Sedan har de väldigt justa priser bland deras abonnemang, som framförallt passar dig som inte surfar alltför mycket. Och är du student eller senior över 55 har de väldigt bra erbjudanden, likaså ifall du ska skaffa ett abonnemang till ditt barn som är under 18.


Fello nackdelar

Är du en riktig storsurfare som använder mobildata dygnet runt är Fello inget för dig eftersom deras maxnivå på surf ligger på 22 GB per månad, vilket kan förbrukas snabbt om du konstant är uppkopplad, eller om du även delar internet till din dator från mobilen.


Sammanfattning

​Fello är en bra kandidat för dig som är student, 55+ eller om du har ett barn under 18 som ska ha ett mobilabonnemang. Deras abonnemang ger dig flexibilitet och allt du faktiskt behöver till ett riktigt schysst pris. 


Enligt PCFÖRALLA är Fello den leverantör som är bäst ifall du inte surfar mycket eftersom deras abonnemang med endast 2GB surf endast kostar 95kr!


Här hittar du alla abonnemang från Fello

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget

Telenor abonnemang, billigt mobilabonnemang sverige, jämföra mobilabonnemang, bäst telefonabonnemang


Telenor mobilabonnemang - bästa operatören i Sverige

Telenor är en av de största operatörerna i Sverige. De har ett otroligt bra kundomdöme och rankas som ett av de absolut bästa operatörerna i landet. Men eftersom deras abonnemang har en bindningstid och generellt är rätt dyra kan det vara klokt att köpa deras abonnemang i samband med köp av ny telefon, då kan du slå ihop dessa och få ett bra pris på abonnemanget + mobilen.


Ordinarie priser Telenor

 • Fria samtal & SMS + 5 GB surf: 229 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 15 GB surf: 299 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 35 GB surf: 399 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + Obegränsad surf: 449 kr/mån


Fördelar Telenor

Telenor gör det enkelt att ​slå ihop abonnemang för hela familjen där ni även kan dela surf med varandra. Och oavsett vilket abonnemang du väljer får du fria samtal & sms, och surfar till samma kostnad som hemma i Sverige när du är utomlands. 


Fördelarna med Telenor ligger framförallt i deras obegränsade abonnemang. Förutom obegränsad surf i ett av Sveriges (och världens) bästa telefonnät får du prioritet i deras kundtjänst samt utökad försäkring ifall du någon gång skulle bli ID-kapad. 


Nackdelar Telenor

Nackdelen med Telenor är främst att en del av deras abonnemang har bindningstid, och du blir även som kund uppmanad att binda dig för att få ner kostnaden. Även om deras abonnemang är väldigt bra vill vi ju gärna ha flexibiliteten av ingen bindningstid till ett bra pris.


Sammanfattning

Telenor är utan tvekan en av de bästa operatörerna i Sverige; bra täckning, bra kundtjänst och justa priser gör de till en operatör att räkna med. Deras abonnemang lämpar sig bäst för dig som surfar mycket eller har en familj där du vill baka in alla abonnemangen till ett för att få ner månadskostnaden.


Här hittar du alla abonnemang från Telenor

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget

Tele2 abonnemang, bästa telefonabonnemang, billiga abonnemang, välja mobilabonnemang, bäst i test mobilabonnemang


Tele2 mobilabonnemang - bäst för familjen

Tele2 har länge funnits i Sverige och har ett rikstäckande och starkt telefonnät som de delar med Telenor. De har bra erbjudanden för familjer som vill koppla ihop sina abonnemang och få ner sin månadskostnad och har flera flexibla alternativ. Dessutom har deras abonnemang inga bindningstider!


Ordinarie priser Tele2
 • Fria samtal & SMS + 5 GB surf: 249 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 15 GB surf: 299 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + obegränsad surf: 399 kr/mån


Fördelar Tele2

Tele2s fördelar är att du utöver ditt mobilabonnemang kan slå ihop andra tjänster som bredband och TV. Men de står sig även bra när det gäller att leverera obegränsad surf till ett mycket bra pris, bättre än Telenor. Dock erbjuder Telenors obegränsade abonnemang snabbare datahastighet. 


Denna skillnaden lär dock inte märkas ifall du bor i en storstad eftersom du då får 5G genom Tele2s abonnemang. 


Om du inte är på resande fot men vill ringa utomlands så får du även 1000 internationella samtalsminuter från Sverige helt utan kostnad. 


Och slutligen har deras abonnemang ​ingen bindningstid vilket ger dig frihet som kund.


Nackdelar Tele2

Som vi nämnde i stycket här ovan är Tele2s obegränsade abonnemang inte lika snabbt som Telenors. Detta beror på att de delar in sina obegränsade abonnemang i tre hastighetsnivåer: snabbt, snabbare och snabbast.


Sammanfattning

Tele2 erbjuder ett rikstäckande telefonnät med mycket bra täckning, både för samtal och för surf. Dessutom har deras abonnemang för obegränsad surf ett bra pris, och är helt utan bindningstid. 


Enligt Mobil.se är Tele2 Obegränsad det bästa abonnemanget oavsett pris om du är en storkonsument av mobildata.  


Här hittar du alla abonnemang från Tele2

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget
Telia abonnemang, bästa mobilabonnemang familj, vilket telefonabonnemang är bäst


Telia mobilabonnemang - populärast just nu

Telia är en av de populäraste operatörerna i Sverige och har god kundsupport och täckning i deras abonnemang. De har även möjlighet för familjen att slå ihop era abonnemang till ett enda. Detta har sina fördelar då hela familjen kan få obegränsad surf till schyssta priser. 


Ordinarie priser

 • Fria samtal & SMS + 3 GB surf: 229 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 15 GB surf: 389 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + 40 GB surf: 489 kr/mån
 • Fria samtal & SMS + obegränsad surf + C More: 609 kr/mån


Fördelar Telia

​Förutom att Telia har det bästa nätet i Sverige har de även en del extra-tillägg som följer med när du har ett abonnemang hos dem. Bland annat kan du spara surf du inte använder, ringa och surfa i EU/EES till samma pris som i Sverige. Och befinner du dig i några av Sveriges storstäder (Stockholm, Göteborg och Malmö) får du även tillgång till 5G - som är supersnabbt!


Det är inte bara för familjer som deras abonnemang lönar sig heller: är du mellan 18 och 27 år gammal får du en rabatt på 50 kr/mån på ditt abonnemang.


Men utöver det som du faktiskt behöver för din telefon får du även en del bonusar. Telias dyrare abonnemang erbjuder till exempel tjänster som lagring inom Telia Cloud och ​streamingtjänster som C More, Netflix, HBO Max och Telia Play.


Deras familjelösning är också väldigt bra eftersom det blir en låg totalkostnad för obegränsad surf. Deras surf får de även fina utmärkelser för, bland annat titeln som Sveriges Bästa 5G enligt Umlaut år 2021. 


Nackdelar Telia

De har bland de dyraste abonnemangen i denna jämförelse, dock får du ​en hel del för pengarna. Det som vi tycker drar ner allra mest är att de har bindningstid på deras abonnemang. 


Sammanfattning

Visst har de bindningstid, men med tanke på vad du får för Telias större abonnemang med obegränsad surf i form av streamingtjänster, fria samtal & sms, samt roaming inom EU. Med allt detta erbjuder Telia faktiskt bra och prisvärda abonnemang, särskilt för familjen. 


 • Enligt P3 som oberoende testar mobilnät så är Telia Sveriges bästa mobilnät för det tredje året i rad.


Här hittar du alla abonnemang från Telia

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget

Köpguide 

Detta ska du tänka på

Det som spelar störst roll idag för de flesta användare utöver täckningen är surfmängden. Vi vill alla ha så mycket surf som ingår som möjligt för att kunna uppdatera våra sociala kanaler, hålla kontakt med nära och kära, lyssna på musik och titta på film. 


Eftersom de flesta abonnemangen erbjuder fria samtal, SMS och MMS, är det därför inte så svårt att välja operatör utifrån de frågorna.


Har du ingen bindningstid kvar på ditt gamla abonnemang är det därför viktigast att välja vilken surfmängd som krävs för att du ska kunna surfa och göra de aktiviteter du önskar göra och är van vid utan att det kostar något extra, samt att täckningen är god i området där du främst kommer använda ditt abonnemang.


Så mycket surf behöver du

Är du osäker på hur mycket surf du behöver är ett bra riktmärke att det går ca 5GB surf på 10 timmar videotittande, 50 timmar streaming av musik eller 80 timmar surfande på webben. 


Vi på Bäst i test Guiden rekommenderar 5-15GB om du använder din mobil som "normalanvändaren". Detta räcker gott och väl till streaming, googla och ha videosamtal med dina nära och kära. 


Om du varierar i hur mycket surf du använder varje månad är det en bra idé att välja ett abonnemang där du kan köpa till mer surf för en rimlig peng. 


Det finns även de leverantörer som låter dig spara oanvänd surf till nästa månad. Läs vår jämförelse här nedan för att ta reda på vilket abonnemang som passar dig bäst.


5 viktiga saker att tänka på när du ska köpa mobilabonnemang


 1. Täckningsområde - Se till att abonnemanget du ska använda har god täckning där du bor och planerar på att använda telefonen som mest. Detta kan du se på täckningskartan här nedan. Tänk på att en del operatörer delar nät med varandra, t.ex. Tele2 och Telenor. 
 2. Datamängd - Se till att du har tillräcklig surfmängd för dina behov.
 3. Tillval - Detta kan vara streamingtjänster, fria samtal till utlandet eller musiktjänster som Spotify. Ingår dessa i ditt abonnemang blir det genast mer prisvärt! 
 4. Bindningstid - Ta reda på hur lång bindningstid abonnemanget har. För bästa flexibilitet ska abonnemanget inte ha någon bindningstid.
 5. Kundservice - Om operatören har gott omdöme visar det på att de värnar om sina kunder.


Operatörernas täckning


bästa mobilabonnemang familj, vilket telefonabonnemang är bäst, mobilabonnemang utan bindningstid

Här kan du se täckningen hos några av Sveriges största leverantörer


Jämförelse mobilabonnemang - för- & nackdelar


Så gjorde vi testet om bästa mobilabonnemang

Vi har grundligt undersökt de aktuella operatörerna på den svenska marknaden för att kunna lyfta deras styrkor och nackdelar samt vilken operatör som passar bäst för dina ändamål. Här gäller det att se från olika perspektiv, t.ex. för dig som surfar mycket, studenten, dig som vill ha ett abonnemang för hela familjen etc.


Dessutom kontrollerar vi sidan ständigt för att priser och aktuell information ska vara rätt samt att vi snappar upp när en operatör står sig bättre än den andre. Bästa mobilabonnemang ska vara det som ger dig mest för pengarna, helt enkelt!


I vår undersökning har vi tittat främst på surfmängd (datamängd) som du kan använda varje månad samt vilket pris du behöver betala för detta. Men det har även varit viktigt att se ifall operatören och deras abonnemang har bindningstider. Dessa behöver inte vara något dåligt eftersom vi inte byter abonnemang så ofta, men för att vara helt flexibel - och t.ex. ifall du skulle flytta, är det skönt om du har ett abonnemang du kan avsluta direkt.


Vidare har vi även tittat på hur operatörerna står sig mot varandra när det gäller olika tilläggsprodukter, t.ex. om du får en ny mobiltelefon till ditt abonnemang, eller om du kan få tillgång till tjänster som Spotify eller HBO Max i kombination med ditt abonnemang då detta direkt ger mer värde för pengarna!


Test mobilabonnemang - experternas omdömen

I tester gjorda av bl.a. Mobil.se presterar leverantörerna: Vimla, Hallon, Fello, Mybeat, Telenor, Halebop, Tele2 och Comviq bäst. 


I täckningstestet från Connect hamnade Telia på förstaplats för 3:e året i rad. På andraplats hamnade Tele2 tätt följt av Telenor och 3. Connect rapporterade även att de flesta leverantörerna lyckades förbättra sin täckning jämfört med föregående år. 


Tips 1: Gå med i vår Facebook-grupp nu så får du information när någon av de rikstäckande operatörerna har kampanj på ovanstående abonnemang. På så vis kan du göra ett riktigt klipp = det bästa och billigaste mobilabonnemanget till det lägsta priset.


Tips 2: Vi kan även tipsa om vårt test om mobilt bredband och bästa mobilskalet. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest, så läs mer där.


Koppla din mobil till mobilhögtalare och få riktigt bra ljud hemma, eller investera i bra in ear hörlurar för att inte störa din omgivning.


Tips 3: Vad är värre än när batteriet på din Samsung eller iPhone tar slut när du behöver den som mest? Detta problemet slipper du om du köper en powerbank.Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna ljudböcker, mobilabonnemang och mobilt bredband.Frågor och svar om Mobilabonnemang

 • Hur byter man mobilabonnemang?
  Har du ett tidsbundet abonnemang kan du inte byta till en ny operatör och bli av med ditt gamla abonnemang utan att betala för de båda abonnemangen.

  Har du ingen bindningstid på ditt abonnemang kan du enkelt byta abonnemang hos din befintliga operatör och eller till en annan operatör. Byter du operatör kan du även "portera" (flytta med) ditt befintliga nummer till den nya operatören.

  När du anger detta hos den nya operatören och om det inte finns bindningstid på ditt gamla abonnemang sköter den nya operatören både nytt sim kort, uppsägning och nummerflytt åt dig.
 • Vem äger Hallon mobilabonnemang?
  Hallon mobilabonnemang ägs av operatören Tre.
 • Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?
  Se våra täckningskartor här i testet. Dock bör du först testa operatören du väljer på platsen där du primärt kommer använda det, för kartan stämmer tyvärr inte alltid med platsen i verkligen.

  Flera aspekter som exempelvis skog och berg kan göra att du får väldigt dålig täckning även om operatörens kartor visar på full täckning i området.
 • Vilket mobilabonnemang ska man välja?
  Är du pensionär eller student kan du få riktigt förmånliga abonnemang med rabatter, och chans till det billigaste mobilabonnemanget, hos flera av operatörerna. Är mängden surf det viktigaste för dig och att du bor på en ort med god täckning är detta en egenskap som kan värderas högst.

  Om täckningen är viktigast för dig bör du testa de olika operatörerna på platsen där du kommer använda din telefon innan du köper ett abonnemang, för att se till att du får det bästa mobilabonnemanget med bästa täckningen.
 • När går mitt mobilabonnemang ut?
  Information om bindningstid skriver operatörerna ut på webben eller i appen. Flera abonnemang av idag är också tidsobundna.
 • Vilket mobilabonnemang är bäst?
  Det bästa mobilabonnemanget för dig beror på dina behov. Vi har jämfört bra mobilabonnemang så att du enkelt ska kunna hitta mobilabonnemang bäst i test för dig.Philip Andrén

Bäst i test: Mobilabonnemang

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast