Mobilabonnemang bäst i test

Bästa mobilabonnemang 2021

Undrar du över vilket abonnemang som är bäst i test och billigast just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Vi har sedan jämfört resultaten för att hitta det abonnemang som passar dig bäst. Läs hela testet här nedan!Jämför mobilabonnemang

Det som spelar störst roll idag för de flesta användare utöver täckningen är surfmängden. Vi vill alla ha så mycket surf som möjligt för att kunna uppdatera våra sociala kanaler, hålla kontakt med nära och kära, lyssna på musik och titta på film. Eftersom de flesta abonnemangen erbjuder fria samtal, SMS och MMS, är det därför inte så svårt att välja. Har du ingen bindningstid kvar på ditt gamla abonnemang är det därför viktigast att välja vilken surfmängd som krävs för att du ska kunna surfa och göra de aktiviteter du önskar göra och är van vid utan att det kostar något extra, samt att täckningen är god i området där du främst kommer använda ditt abonnemang. 


Täckningskarta abonnemang mobil.

Här kan du se täckningen hos några av Sveriges största leverantörer


Hur mycket surf behöver jag?

Ett bra riktmärke är att det går ca 5GB surf på 10 timmar videotittande, 50 timmar musikstreaming eller 80 timmar normalt surfande på webben. Vi på Bäst i test Guiden rekommenderar 5-15GB om du använder din mobil som "normalanvändaren". Detta räcker gott och väl till streaming, googla och ha videosamtal med dina nära och kära. 


Om du varierar i hur mycket surf du använder varje månad är det en bra idé att välja ett abonnemang där du kan köpa till mer surf för en rimlig peng. Det finns även de leverantörer som låter dig spara oanvänd surf till nästa månad. Läs vår jämförelse här nedan för att ta reda på vilket abonnemang som passar dig bäst. 


Bäst i test mobilabonnemang

I testet har vi tittat på abonnemang från: Hallon, Vimla, Halebop, Tre, Comviq, Fello, Telenor, Tele2, Comhem och Telia.hallon abonnemangHallon abonnemang - bästa abonnemanget just nu

Hallon är det abonnemang som växer allra mest just nu med nya användare. De har bra priser och erbjuder gratis samtal, sms och mms inom Sverige och EU/EES. Om du inte använder hela surfmängden sparas den till nästa månad


Hallon bjuder ofta på en rabatt under första tiden av ditt abonnemang vilket betyder att du endast behöver betala 62 kr per månad under de första tre månaderna för ett abonnemang med fria samtal & sms, ingen bindningstid och 25GB surf. Hallon använder 3s nät. 


Enligt Mobil.se är hallon 25GB det bästa abonnemanget idag under 270kr/mån.


Här hittar du alla abonnemang från Hallon

De bästa priserna på Hallon Mobilabonnemang

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget
vimla abonnemang


Vimla abonnemang - bäst för studenten

Vimla! är Telenors lågprisalternativ och har väldigt attraktiva erbjudanden. Du får alltid fria samtal och fria SMS. Ett abonnemang med 18GB surf kostar 220kr/mån (110/mån första 4 mån). Använder du inte hela surfmängden sparas resterande mängd till nästa månad. Vimla har även schyssta erbjudanden för studenter och för dem över 55 år. Abonnemanget har ingen bindningstid och du kan upp-/nedgradera ditt abonnemang när du vill.


Här hittar du alla abonnemang från Vimla!

De bästa priserna på Vimla Mobilabonnemang

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget


hallon abonnemangHalebop abonnemang - nöjdast kunder

Halebop är kända för utmärkt kundsupport och nöjda kunder. Innan Hallon kom var det främst Halebop som dominerade lågpris-marknaden. Än idag har de fortfarande väldigt bra priser och erbjudanden. 


Ett abonnemang med 30GB kostar 339kr/mån och då ingår även fria samtal & sms. Är du inom EU kostar surf och samtal detsamma som hemma i Sverige.  Förbrukas inte hela surfmängden sparas den vidare till nästa månad. En stark fördel med Halebop är att de använder Telias nät vilket är Sveriges bästa nät just nu.  


Något att vara uppmärksam på är att du bör sätta autogiro för räkningarna eftersom pappersfaktura kostar dock 49 kr/mån.  

Här hittar du alla abonnemang från Halebop

De bästa priserna på Halebop Mobilabonnemang

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemangettre abonnemang


Tre abonnemang - tryggt och säkert

Med Tre får du säkerheten av att vara kund hos ett av de större bolagen i Sverige. Förutom flertalet abonnemang finns det generösa erbjudanden där du kan kombinera ditt abonnemang med smartphones och surfplattor. Som en redan stor operatör är de i det dyrare laget. Exempelvis kostar ett abonnemang med 5GB surf, fria samtal & sms i Sverige och EU/EES 199kr/mån och du måste du även binda upp dig i 12 månader. Stabilt och säkert - men lite dyrare.


Här hittar du alla abonnemang från Tre


De bästa priserna på Tre Mobilabonnemang

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget


comviq abonnemang


Comviq abonnemang - flexibelt

Med Comviqs Fastpris-abonnemang har du alltid fria samtal samt fria SMS & MMS. Det enda du behöver välja är surfmängd. För att jämföra med ett liknande bolag tar vi Halebop där vi hade 24GB surf som exempel. Hos Comviq kan du välja 20GB vilket kostar dig 245kr/mån. Av dessa 20GB kan du använda 12GB inom EU/EES utan extra kostnad. 


Skulle du få slut på surf kan du enkelt köpa till detta för en engångskostnad vilket gör deras "Fastpris"-abonnemang otroligt flexibelt. Comviq delar sitt mobilnät med Telia, Tele2 och Telenor och deras surfhastighet är alltid numera 4G (förutom de zoner där 4G inte är installerat än).


Här hittar du alla abonnemang från Comviq

De bästa priserna på Comviq Mobilabonnemang

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget


fello abonnemang


Fello abonnemang - bäst för dig som inte surfar mycket

Fello använder sig av Telias nät vilket har otroligt bra täckning i hela landet. Det är en av de senaste lågprisaktörerna och har bra erbjudanden för nya kunder. Bl.a. får du de första 3 månaderna till halva priset samtidigt som du slipper bindningstid. Vid eventuellt byte får du även behålla ditt gamla nummer. Ett exempel på abonnemang är deras populära 28GB som kostar 195kr/mån (97,5kr de första 3 mån). Alla samtal, SMS och MMS inom Sverige är helt gratis och om du inte använder hela surfmängden sparas den. Även Fello har speciella erbjudanden till studenter, ungdomar och personer över 55 år


Enligt PCFÖRALLA är Fello den leverantör som är bäst ifall du inte surfar mycket eftersom deras abonnemang med endast 2GB surf endast kostar 95kr!


Här hittar du alla abonnemang från Fello

De bästa priserna på Fello mobilabonnemang

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget


telenor abonnemang


Telenor abonnemang - bästa operatören i Sverige

Telenor är en av de största operatörerna i Sverige. De har ett otroligt bra kundomdöme och rankas som ett av de absolut bästa operatörerna i landet. Deras täckning och kvalitet är tyvärr något som du får betala för då de har några av de dyrare abonnemangen. En fördel som Telenor dock har är deras möjlighet att dela på surf inom familjen och koppla samman familjens abonnemang och på så sätt få ett lägre månadspris. 


Ett av deras populäraste abonnemang är deras "Obegränsat" där du har hur mycket surf som helst, fria samtal, sms och mms i hela Sverige samt att du surfar som hemma i hela 41 länder runtom i världen. Deras obegränsade abonnemang kostar 569kr/mån. 


Vill du komma ner i pris finns deras förmånliga abonnemang med 15GB som kostar 329kr/mån och även det har fria samtal, sms och mms i hela Sverige samt samma surfkostnad som hemma i hela 41 länder runtom i världen. 


Här hittar du alla abonnemang från Telenor

De bästa priserna på Telenor Mobilabonnemang

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget


tele2 abonnemangTele2 abonnemang - bäst för familjen

Tele2 har länge funnits i Sverige och har ett rikstäckande och starkt telefonnät. De har bra erbjudanden för familjer som vill koppla ihop sina abonnemang och få ner sin månadskostnad och har flera flexibla alternativ. Deras abonnemang på 20GB utan bindningstid kostar 339kr/mån och då får även fria samtal och sms inom Sverige. Din mobildata kan du använda inom EU/EES + 25 ytterligare länder runt om i världen utan extra kostnad. Det är alltså totalt 60 länder. Om du inte är på resande fot men vill ringa utomlands så får du även 1000 internationella samtalsminuter från Sverige helt utan kostnad. Här hittar du alla abonnemang från Tele2

De bästa priserna på Tele2

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget


comhem abonnemang


Comhem abonnemang 

Just nu så kostar alla abonnemang 99kr/mån under första 3 månaderna. Abonnemanget med 20GB kostar exempelvis 339kr/mån och abonnemanget med 10GB ligger på 269kr/mån. Om du inte känner att detta räcker så har de även ett obegränsat abonnemang som kostar 499kr/mån. Om du bara letar efter ett abonnemang under en kort tid kan det vara bra att utnyttja deras låga priser under de första 3 månaderna eftersom de inte har någon bindningstid


Hos Comhem har du fria samtal, sms och mms inom Sverige och EU/EES. All surf går att utnyttja inom dessa regioner med undantag för abonnemanget "Obegränsat" där du "endast" kan utnyttja 30GB utanför Sverige.


Här hittar du alla abonnemang från Comhem

De bästa priserna på Comhem Mobilabonnemang

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget


telia abonnemang


Telia abonnemang - populärast just nu

Telia är en av de populäraste operatörerna i Sverige och har god kundsupport och täckning i deras abonnemang. Exempelvis surfar du helt gratis när du använder sociala medier. Därför kan du klara dig på en mindre surfmängd varje månad. Deras populäraste abonnemang på 6GB kostar 369kr/mån men då måste du också betala en engångsavgift på 299kr. Du får fria samtal, sms och mms i Sverige och EU/EES och den surfmängd du inte använt får du tillbaka varje månad. Surf kostar detsamma som hemma och är du mellan 18-27 får du en rabatt på 50kr/mån på ditt abonnemang. Abonnemangen är helt utan bindningstid


 • Enligt P3 som oberoende testar mobilnät så är Telia Sveriges bästa mobilnät för det tredje året i rad.


Här hittar du alla abonnemang från Telia

De bästa priserna på Telia mobilabonnemang

*priset avser ordinarie månadsavgift på det billigaste abonnemanget

Testvinnare - experternas omdömen

I tester gjorda av bl.a. Bästa Mobilabonnemanget.se och Mobil.se presterar leverantörerna: Vimla, Hallon, Fello, Mybeat, Telenor, Halebop, Tele2 och Comviq bäst. 


Connect: I deras täcknings-test från 2019 hamnade Telia på förstaplats för 3:e året i rad. På andraplats hamnade Tele2 tätt följt av Telenor och 3. Connect rapporterade även att de flesta leverantörerna lyckades förbättra sin täckning jämfört med föregående år. 

billigaste mobilabonnemang


Håll kontakten med det bästa mobilabonnemanget!


Tips: Gå med i vår Facebook-grupp nu så får du information när någon av de rikstäckande operatörerna har kampanj på ovanstående abonnemang. På så vis kan du göra ett riktigt klipp = det bästa och billigaste mobilabonnemanget till det lägsta priset.


Tips 2: Vi kan även tipsa om vårt test om mobilt bredband. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.
Vanliga frågor och svar

 • Hur byter man mobilabonnemang?
  Har du ett tidsbundet abonnemang kan du inte byta till en ny operatör och bli av med ditt gamla abonnemang utan att betala för de båda abonnemangen. Hr du ingen bindningstid på ditt abonnemang kan du enkelt byta abonnemang hos din befintliga operatör och eller till en annan konkurrerande operatör. Byter du operatör kan du även "portera" (flytta med) ditt befintliga nummer till den nya operatören. När du anger detta hos den nya operatören och om det inte finns bindningstid på ditt gamla abonnemang sköter den nya operatören både uppsägning och nummerflytt åt dig.
 • Vem äger Hallon mobilabonnemang?
  Ägs av operatören Tre.
 • Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?
  Se våra täckningskartor här i testet. Dock bör du först testa operatören du väljer på platsen där du primärt kommer använda det, för kartan stämmer tyvärr inte alltid med platsen i verkligen. Flera apsekter som exempelvis skog och berg kan göra att du får väldigt dålig täckning även om operatörens kartor visar på full täckning i området.
 • Vilket mobilabonnemang ska man välja?
  Är du pensionär eller student kan du få riktigt förmånliga abonnemang med rabatter avsedda för dessa målgrupper hos flera av operatörerna. Är mängden surf det viktigaste för dig och att du bor på en ort med god täckning är detta en egenskap som kan värderas högst. Är det snarare täckningen som är viktigast för dig bör du testa de olika operatörerna på platsen där du kommer använda din telefon innan du köper ett abonnemang. Men att välja ett abonnemang med lite surf känns idag som ett dåligt val.
 • När går mitt mobilabonnemang ut?
  Information om bindningstid skriver operatörerna ut på webben eller i appen. Flera abonnemang av idag är också tidsobundna.

Philip Andrén

Bäst i test: Mobilabonnemang

Testet skrevs och uppdaterades senast