Gasolgrill bäst i test 2023, grill bäst i test, bästa grillen, Weber gasolgrill bäst i test, bäst i test grill.

Gasolgrill bäst i test 2024: bästa gasolgrillen från Weber

Ska du köpa ny gasolgrill och vill veta vilken grill som experter, grillentusiaster och konsumenter tycker bäst om? Utforska bästa gasolgrillen från Weber som toppar testlistorna bland experter och konsumenter. 


På denna sida har vi granskat olika modeller av Weber gasolgrillar och samlat aktuell information från grilltester för att identifiera den bästa grillen för närvarande. Vi har fokuserat på de större gasolgrillarna som passar bäst i trädgården eller på altanen, samt utsett en vinnare i kategorin för små gasolgrillar bäst i test.


För dig som överväger en bordsgrill eller kolgrill, se vår guide om bästa elgrillen och bästa kolgrillen.


Weber gasolgrill bäst i test: Toppvalen 2024


Köpguide: Välj den bästa grillen för dina behov

Kolgrill vs. Gasolgrill: Vilket alternativ passar dig bäst?

Det finns fördelar och nackdelar med både kol och gasol som bränsle för att göra grillningen till en väldoftande och njutningsfull upplevelse. Läs även om miljövänlig grillning och valet mellan kolgrill och gasolgrill hos Råd och Rön.


grillar bäst i test, gasolgrill test.

Bäst i test gasolgrill


Gasolgrill: Fördelar och nackdelar

Fördelarna med en gasolgrill är främst att den snabbt når hög temperatur och att det är lätt att reglera grilleffekten med ett större antal brännare. Du behöver inte använda tändvätska och riskera att maten tar smak av den. Det blir också en lägre kostnad per grillning, även om inköpspriset på en gasolgrill ofta är högre än en kolgrill. 


Nackdelarna med gasolgrillar är att de kräver mer skötsel för att hålla sig fräscha eftersom fett och matrester inte förbränns på samma sätt. De doftar inte heller lika mycket som en traditionell kolgrill.


Kolgrill: Fördelar och nackdelar

Fördelarna med en kolgrill är att det är denna typ av grill som de flesta tänker på, när det är dags att få fram den där riktiga känslan och doften, som för många är lika viktig som maten. Röksmaken kommer till sin rätt och maten får den utmärkande smak som vi vill ha när vi grillar. Kolgrillen kan också bli riktigt het och det är lätt att använda t.ex. rökflis för att få varierad smak. 


Nackdelarna med kolgrillar är hanteringen av kol och att det krävs mer tid för att få en jämn och bra grillglöd för tillagningen. Det behövs helt enkelt lite mer framförhållning och jobb, innan maten står på bordet. 


Weber gasolgrill bäst i test 2024Gasolgrill: Weber Spirit II E-310 GBS

Här nedanför kan du läsa de grilltester som gjorts de senaste åren. Du kan även se vad de svenska grillälskande konsumenterna tycker om sina grillar. Men för dig som har lite bråttom redovisar vi vinnaren direkt!


Kampen står idag främst mellan två tillverkare; Weber och Landmann. Båda dessa är testvinnare hos experterna, men eftersom flera konsumenter rapporterat att de haft problem med rost och dålig kvalité på sina Landmann-grillar (läs mer här) väljer vi i nuläget att rikta uppmärksamheten mot Weber.


Guldmedaljen går just nu till gasolgrillen Weber Spirit II E-310, som anses vara en av de bästa i sin klass. Denna gasolgrill kombinerar prestanda, hållbarhet och användarvänliga funktioner, vilket gör den till det perfekta valet för grillentusiaster, oavsett om du är erfaren eller inte!


Specifikationer Weber Spirit II E-310 GBS


Antal brännare: 3 st

Termometer: Ja

Grillyta: 60 x 46 cm

Bredd: 132 cm

Djup: 69 cm

Höjd: 113 cm

Vikt: 52 kg


Jämn värmespridning med Weber Spirit II E-310

Med tre kraftfulla brännare levererar Weber Spirit II E-310 en jämn och fin värmefördelning, vilket gör det enklare att få perfekt resultat varje gång. 


Stort grillområde på 60 x 44 cm

Du har en generös grillyta på 60 x 44 cm vilket är gott om plats för att laga mat till familj och vänner, upp till 6 personer. 


Flavorizer bars för rökig smak

För att imponera ännu mer sällskapet är grillen även utrustad med Flavorizer Bars, som gör att grillen fångar upp droppar och ger maten en god och rökig smak. Att imponera (trots bristande grillerfarenhet) blir enkelt tack vare detta.


Gasolgrill med lock i borstad emalj

Med tillverkning av högkvalitativa material är denna gasolgrill byggd för att hålla länge. Här ser dess robusta design, med bland annat ett lock i borstad emalj, till att den klarar väder och vind året om. Men tänk på att använda överkastet när grillen inte används. Och om den inte ska användas under en längre tid är det bra om den får stå på en skyddad plats. Desto bättre du tar hand om något, desto bättre håller det! 


Användarvänlig gasolgrill

Med bekväma funktioner som elektronisk tändning, enkla kontroller och inbyggd termometer är det mycket enkelt att starta igång grillen och övervaka grillens temperatur. Detta gör det enkelt att få till perfekt temperatur, helt utan trassel. 


Utöver dessa smarta funktioner finns det även två praktiska sidobord som kan användas till förberedelse av din mat. Sedan finns det även en liten hylla under grillen. Slutligen är det enkelt att flytta grillen tack vare dess hjul.


Nackdelar med Webers gasolgrill

Även om en produkt är väldigt bra är det sällan de är helt utan nackdelar. Och så är precis fallet med Webers gasolgrill. Här är det dock själva monteringen som anses vara en liten nackdel av en del användare, eftersom det tar cirka två timmar innan den är redo för att användas. Men sen är det bara att sätta igång! 


Hitta lägsta priset här: Bästa gasolgrillen för dina grillbehov
Användarnas omdömen och recensioner om Webers gasolgrill

Grillen uppskattas mycket av konsumenter som redan har köpt och använt denna grill. Här kan du läsa några av deras recensionerna:


"Efter ca en timmes montering och inkoppling så tycker jag byggkvaliteten är bra och den känns gedigen. Får upp den till ca 250 grader ganska snabbt och säkert upp lite till vilket lär räcka gott till mig."


"Alla grillningar vi gjort har blivit jättebra, rengöring har varit helt utan krångel. Kan inte komma på något negativt med den än."


"Montering nästan 4 timmar men bra instruktioner. Kommer snabbt upp i 300 gr. Jämnt grillresultat. Bra! Nöjd!"


"Jättebra! Bäst för en familj med 4-6 personer."


"En mycket bra grill. Snabb uppvärmning och grymt grillresultat."


"Extremt hög kvalite. Bra monteringsanvisning. Jag är nöjd."


Weber Q3200: Liten gasolgrill med stora fördelar


Weber har grillar i många prisklasser och storlekar och rent generellt får du en bättre grill om du är redo att lägga ned mer pengar. Runt 30 000 kr är inte alls omöjligt att spendera på t.ex. Weber Summit E-670. Men för oss som gärna har lite pengar kvar även efter inköpet, vänder vi även blickarna mot en kompakt gasolgrill i Weber-familjen. 


Mellanstor gasolgrill bäst i test

Guldmedaljen i klassen "mellanstor grill" går just nu till gasolgrillen Weber Q3200. En billig gasolgrill med två brännare som vunnit experttester och dessutom är mycket uppskattad av hemmakockarna i Sverige. Det är en liten gasolgrill som passar bra för den mindre altanen eller på en liten balkong.


Specifikationer Weber Q3200


Antal brännare: 2 st

Termometer: Ja

Grillyta: 65 x 46 cm

Bredd: 140 cm

Djup: 57 cm

Höjd: 140 cm

Vikt: 38 kgGrillgaller i gjutjärn - hög kvalitet och enkel användning

Basdelen och locket på denna grill är i aluminium, brännarna av rostfritt stål och grillgallret i gjutjärn. En tryckknappständning (infinity tändning) gör att det är lätt att tända grillen och sedan justerar du värmen med de steglösa reglagen. Termometern på locket hjälper dig att enkelt hålla koll på temperaturen. 


Fällbara sidobord för enkel förvaring

Den ena brännaren är "P"-formad. Det gör indirekt grillning möjlig, precis som på de stora Spirit-, Genesis- och Summit-modellerna. De fällbara sidoborden är praktiska att lägga tillbehör på, medan du lagar maten. 


Lättanvänd gasolgrill med stor grillyta

Grillytan är hela 46 x 65 cm och grillvagnen har hjul som gör den lätt att flytta.


Liknande gasolgrillar

Weber Q3200 har en lillebror också, som heter Q3000. Fördelen med Q3200 är att den har elektronisk tändning, lampa i handtaget samt en extra hylla. Grillarna i sig är identiska men eftersom priset är ungefär lika högt, väljer de flesta att köpa Q3200 direkt.


Experterna tilldelar återkommande höga betyg till grillarna från Weber och Norska Klikk utsåg till exempel Weber Q3000 till bäst i test med högsta möjliga poäng; 6 av 6.


Hitta lägst priset här: Bästa grillen för sommarsäsongen Q3200

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
Användarnas omdömen och recensioner om Weber Q3200

Förutom experternas goda betyg får grillen även fina omdömen av användarna, här kommer några exempel:


"Grillen är ruskigt bra, snabb uppvärmningen och i praktiken 3 brännare. Alla materialval känns genomtänkta och gedigna. Den ser mindre ut än andra fullstora grillar, men det är en illusion - grillytan är större än många andra grillar och räcker för stora sällskap."


"Blir varm snabbt. Enkel att rengöra. Grillresultatet är perfekt! Steaks, grillspett eller en hederlig flintastek blir perfekt!"


"Värmer jämnt över hela ytan. Gjutjärnsgallret ger ett fint mönster på köttet. Bra bygg konstruktion!"


"Har kört med kol i över 15 år och aldrig ens övervägt gasol... Nu kommer jag nog aldrig mer överväga kol igen, det är bara meckigt."


Nackdelar med Weber Q3200

För det finns ju saker som är mindre bra med alla produkter. Men i vårt Weber Q3200 test har det faktiskt varit svårt att hitta några entydiga missnöjen. Konsumenterna är som sagt synnerligen nöjda med sitt köp! 


Alternativ vinnare i mellanklassen: Gasolgrill Weber Q3000


Weber Q3000 - prisvärd gasolgrill

Weber Q3000 vs Q3200. Dessa två gasolgrillar är mer eller mindre identiska med varandra, så är Q3200 vid något tillfälle slutsåld går det även bra att köpa grillen Q3000, som också är en prisvärd gasolgrill.


Hitta lägsta priset här: Bästa grillen för sommarsäsongen Weber Q3000
Läs mer om grillen på Webers hemsida.


Jämför gasolgrillar - specifikationer

Antal brännare:
Termometer:
Grillyta:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Bäst i test gasolgrillen 2024 - Weber Spirit II E-310 GBS - Bäst i test
Weber Spirit II E-31...
Gasolgrill bäst i...
3 st
Ja
60 x 46 cm
132 cm
69 cm
113 cm
52 kg
Bäst i test gasolgrillen 2024 - Weber Q3200 - Bäst i test
Weber Q3200
Mellenstor gasolgr...
2 st
Ja
65 x 46 cm
140 cm
57 cm
140 cm
38 kg

Så gjorde vi testet

I vårt omfattande test av de bästa gasolgrillarna just nu har vi tagit del av både experternas tester och användarnas recensioner för att få en komplett bild över varje gasolgrill. Hos experterna har det varit tydligt, genom deras tester, se hur väl grillarna presterar när det gäller funktionalitet, prestanda och användarvänlighet eftersom de har undersökt flera viktiga faktorer som: temperaturkontroll, värmespridning, kvalitet och kapacitet.


Sedan har vi sett hur de vinnande grillarna ses av de vanliga användarna i Sverige, dessa har ju bäst erfarenhet av en produkt då de ofta har längre tid på sig att upptäcka nackdelar och fördelar med grillen. Bra användaromdömen har därför varit en god indikation på att grillen presterar väl.


Kombinationen av bra resultat i experternas tester och positiva recensioner från de vanliga användarna har därför varit ledande i vårt test när vi har utsett den bästa gasolgrillen just nu.


test grillar, bästa gasolgrill, gasolgrill rea.Test gasolgrill: Experters omdömen och användares recensioner

Vilka experttester kan du läsa innan ditt beslut? Jo, det finns en hel del matnyttigt att läsa i jakten på den bästa grillen och här listar vi de mest intressanta. Du hittar de senaste testerna högst upp i listan.


Test gasolgrill 2023

I Aftonbladets senaste test är det Weber Spirit II E-310 GBS som tar hem förstaplatsen där den får högsta betyg! Denna grill rekommenderas för familjen på 4-6 personer och rekommenderas särskilt just nu eftersom den är hela 500 kronor billigare än från föregående år. De gillar att grillen snabbt blir varm samt att den har jämn värmespridning över större delen av grillytan.


Tidningen M3 har testat 8 grillar och förstaplatsen i detta test delas av två kändisar på grillmarknaden! Weber Genesis II och Landmann Avalon PTS + 3.1. får båda 9 av 10 poäng i detta test.


Testfakta testade 6 olika grillar och bästa i test blev Weber Genesis II E-310 med 4,5 av 5 poäng. Andra plats går till Grillstar Brisbane 4B med 4,0 poäng.


Aftonbladet utser Outdoor Chef Ascona 570 till bäst i test med 5+ betyg. Det betyget får även den dyra och solida grillen Broil King Regal XL BLK. Weber Genesis II E-210, Weber Genesis IIE610 GBS, Jamie Oliver Explorer 6500 och Outdoor Chef p-420 G får alla 4+ och delar på andraplatsen i detta test.


CNET tycker att Weber Genesis II är en bra grill som är byggd för att hålla länge. När det gäller grillens prestanda gillar de grillens kraftfulla brännare som snabbt värmer upp grillen. Bland nackdelarna nämner de dock att det kan ta lite tid att vänja sig vid grillen och att nybörjare kan sikta på en enklare grill istället.


Goodhousekeeping ger Weber Genesis II E-310 GBS en totalpoäng på 86/100 och tycker att det är en solid och välkonstruerad grill. De gillar att den är enkel att flytta och att den har praktiska sidobord för avställning. När det kommer till själva tillagningen var de också väldigt nöjda med resultatet, och detsamma när det gäller rengöring av grillen.


Test gasolgrill 2017

Din Side testade 8 gasolgrillar runt 5 000 kronor och tre grillar fick dela på förstaplatsen, då samtliga fick 5 av 6 poäng. Vinnarna blev Weber Q3000, Nordic Season Huntington och Outdoor Chef Ascona 570 G. Testpanelen menar att det är svårt att hitta en tydlig vinnare då alla dessa grillar ger riktigt bra värme som sprids jämt över grillytan.


Sämsta grillen blev Landmann Miton PTS 3.1. Den ska du alltså undvika att köpa om du vill ha en bra grill, enligt experterna. 


Aftonbladet lanserade den stora grillduellen – Landmann mot Weber! Kol mot gasol! Under våren 2017 gjorde Aftonbladet en grundlig undersökning av två grillar för att se vilken grill som är bäst.

Det handlade om Weber Master Touch (kolgrill) mot Landmann Triton PTS 3.0 (gasolgrill). Tidningen ville också ha svar på frågan om kolgrill eller gasolgrill är bäst.


Efter 10 omgångar, och deltest, var resultatet jämt mellan de två grillarna. De utser dock en vinnare till slut och det blir kolgrillen Weber Master Touch som vinner med 40 poäng mot Landmanns 38 poäng.


Tidningen M3: Testade 6 grillar för att hitta den bästa gasolgrillen runt 10 000 kronor. Weber vann stort, då båda deras grillar placerade sig på guldplats med 9 av 10 poäng. Det handlade om modellerna Weber Genesis E330 och Weber Genesis II E-410 som med sina fyra brännare gör det mycket enkelt och flexibelt att grilla flera rätter samtidigt.


Tidningen skriver bland annat; "Riktigt bra att arbeta med. Fördelningen av värmen, och att snabbt kunna reglera temperaturen, är något vi verkligen imponeras av. Hög kvalitet rakt igenom är slående och något skrammel eller ostabilitet i konstruktionen märker vi inte av överhuvudtaget. 

Lägg därtill den mängd av tillbehör som tillverkaren tillhandahåller, med alltifrån bestick till röklådor, så blir valet enkelt: Sommaren tillhör Weber!"


Användarnas omdömen och recensioner om grillar bäst i test

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi även veta vad konsumenterna tycker. Experttester i all ära, men det är ju ändå användarna som oftast har längst erfarenhet av att använda grillarna. De kan också upptäcka saker som kanske först framkommer efter en längre tid.


När vi ser till användarna är det Webers grillar som ofta toppar listorna. Modeller som One-Touch, Performer och även Q-serien är mycket uppskattade. De flesta är överens om att en Weber-grill är en god investering, oberoende av prisklass. Lovorden från svenska konsumenter haglar tätt och 13 av de 15 mest uppskattade grillarna på Prisjakt, är från Weber (jan 2018).


När det gäller Landmanns grillar  är konsumenterna inte alls lika positiva. De klagar på obegripliga monteringsanvisningar och dålig passform redan vid monteringen. Efter en kort tids användning rapporterar också flera svenska konsumenter att grillen är ostadig, rostar och färgen flagnar redan efter ett par grillningar.

Helt enkelt - dålig kvalité. Detta gör att vi undviker Landmanns grillar tills de bevisar att grillarna inte bara är byggda för att vinna tester, utan också svenskarnas hjärtan.
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa gasolgrillen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den gasolgrill som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Gasolgrill

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 6690 kr. Frakten är inkluderad i priset.

6690 kr är det lägsta priset just nu för Weber Spirit II E-310 GBS!

Bagaren och Kocken säljer Weber Spirit II E-310 GBS för 7148 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Weber säljer Weber Spirit II E-310 GBS för bara 7899 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset.

Hulténs säljer just nu Weber Spirit II E-310 GBS för 8389 kr. Frakten ingår i priset.


Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 6490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

6490 kr är det lägsta priset just nu för Weber Q3200!

Bagaren och Kocken säljer Weber Q3200 för 6548 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Weber säljer Weber Q3200 för bara 7099 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset.

Hulténs säljer just nu Weber Q3200 för 7589 kr. Frakten ingår i priset.


Weber säljer Weber Q3000 för bara 6799 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset.

6799 kr är det lägsta priset just nu för Weber Q3000!


Bonustips - Bästa grillkolet / briketter

Kanske vill du även veta vilket som är det bästa grillkolet till din grill. Ett kol som ger dig lång grilltid, lite bös (små kolbitar) och så lite koldamm som möjligt. Då ska du läsa dessa tre test av grillkol och briketter:


1. I Smartsons grillkolstest vann Icas grillbriketter.


2. Testfakta undersökte också briketter och bäst blev denna gång Weber grillbriketter med betyget 3,3 av 5,0.


Det är inte alltid som dyrast är bäst, men i detta fall verkar det alltså vara så.


Tips och råd

Hos Råd och Rön kan du läsa om 6 tips för en miljövänligare grillning.


Optimera hemmaköket med topprankade produkter: bästa stekhällen för jämn matlagning, pizzaugn bäst i test för restaurangkvalitet hemma, samt en airfryer bäst i test.


Njut lite extra av sommarkvällarna med en effektiv myggspray och myggfångare för en myggfri miljö.


För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.


Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har gasolgrill rea ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa grillen till det lägsta priset! Klicka på GRILLA, förlåt GILLA, så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


Vanliga frågor och svar

 • Vilka är fördelarna med en gasolgrill?
  En gasolgrill, och särskilt gasolgrill bäst i test, är väldigt snabb och enkel att värma upp och det är väldigt lätt att styra temperaturen och grilleffekten. Det blir också billigare att grilla med gasol än att köpa kol och tändvätska.
 • Vilka är nackdelarna med en gasolgrill?
  En gasolgrill kräver mer skötsel än en kolgrill och ger tyvärr inte samma goda doft och smak som du får när du grillar på en kolgrill.
 • Hur länge räcker en gasolgrill?
  Om du köper en bra gasolgrill av hög kvalité i rostfritt stål och tar väl hand om den kommer den hålla i många år. Se till att rengöra grillytan efter varje användning och ställ undan grillen i garage eller källare när den inte används frekvent.
 • Vilken gasolgrill ska jag köpa?
  Om du har gott om plats på verandan och vill ha det allra bästa är det Weber Genesis® II E-310 du ska köpa. Den är nämligen utsedd till Weber gasolgrill bäst i test.

  Om du däremot känner att du klarar dig med en lite mindre grillyta är Weber Q3200 den bästa mellanstora gasolgrillen. Oavsett vilken av Weber gasolgrillar du väljer kan du vara säker på att du får en bra gasolgrill.
 • Hur fungerar en gasolgrill?
  Gasolgrillen använder sig av flytande gasol som ansluts direkt till grillen via en tub. Tack vare att trycket sjunker bildas gasol i gasform. Med hjälp av brännare i grillen blir detta till lågor som du kan tillaga din mat över.
  Gasolgrillen har rattar som används för att styra flödet av gas till grillen.
 • Hur ofta ska jag rengöra min gasolgrill?
  Du bör rengöra grillen efter varje användning genom att skrapa grillens galler. På så sätt är grillen ren inför varje grillning. När du har grillat ett par gånger kan du sedan göra en mer djupgående rengöring med såpa, förslagsvis vid slutet av grillsäsongen.


Relaterade tester

Missa inte heller våra andra sammanställningar! Vi har bl.a. tagit reda på vilken som är den bästa kaffebryggaren, när du vill bjuda gästerna på gott kaffe efter grillningen.

Eller varför inte föreviga kvällen med några bra kort med den bästa systemkameran eller den bästa kompaktkameran.


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.


Bäst i test Guidens grilltester
Christopher Holmerin

Bäst i test: Bästa gasolgrillen

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast