Liten termos bäst i test termos som inte läcker, bästa termosen test, kaffetermos bäst i test, bästa termos 1 liter bäst i test, bästa thermos

Termos bäst i test 2024 - Bästa termosen till mat och dryck

Letar du efter den bästa termosen 2024? Vi har granskat experttester och konsumentomdömen för att utse våra toppval. Våra testvinnare är läckagesäkra och har överlägsen isoleringsförmåga.


Testvinnare:

 • Thermos Light & Compact 1L: Denna termos är bäst i test för dess lätta vikt och utmärkta värmehållning. Perfekt för både varm och kall dryck.
 • Thermos S/Steel King Food Jar: Bästa mattermosen, idealisk för att hålla mat varm under lång tid.


Läs vidare för mer information om vår testmetodik och de bästa små termosarna samt mattermosarna på marknaden.


Termos bäst i test - redaktionens toppval


Termos, även kallat vacuum bottle, är en pryl du måste ha i din ägo om du gillar friluftsliv. Att ha med varm choklad, kaffe, te, nudlar eller varmkorv är en riktig lyx, oavsett om det är under vandringen eller i skidbacken. Men för att det ska bli en riktig succé är det viktigt att den faktiskt håller värmen, och därför är isoleringsförmågan det viktigaste kravet att uppfylla.


Jämför termosar bäst i test

Material:
Värmehållning:
Håll kall funktion:
Kapacitet:
Tillbehör:
Tål maskindisk:
Dubbelvägg:
Bäst i test termosen 2024 - Thermos Light&Compact 1L - Bäst i test
Thermos Light&Compac...
Termos mugg bäst i...
Rostfritt stål
12 timmar
24 timmar
1000 ml
0
Ja
Ja
Bäst i test termosen 2024 - Thermos S/Steel King Food Jar - Bäst i test
Thermos S/Steel King...
Mattermos bäst i t...
Rostfritt stål
9 timmar
14 timmar
470 ml
1
Ja
Ja


Vad är kraven på termos bäst i test?

 • Hålla värmen efter 12 timmar
 • Enkelt att rengöra termos
 • Stöttålig
 • Inte läcka
 • Enkel att hälla ur

Andra bra termos

Det finns många termosar som presterar bra idag. Kända märken är bland annat Stanley Classic Food Jar och Klean Kanteen. 


Thermos bäst i test

De flesta termosar är dock bristfälliga när det gäller konstruktion där den stora skillnaden blir uppenbar där förmågan att hålla värmen under längre tid är bristfällig och inte lika bra. Här presterar märket Thermos väldigt högt när det gäller experternas tester.


Termos bäst i test för dryck: Thermos Light & Compact

 

Bästa termos för dryck

Vilken är den bästa termosen? Bästa termos för dryck kommer från det kända märket Thermos. Termosen är en enkel variant som gör det den ska: håller värmen, är lätt att rengöra och enkel att hälla ur. Termos bäst i test (eller borde vi säga Thermos bäst i test?) är Thermos Light & Compact.


Håller drycken varm eller kall i upp till 24 timmar

Thermos Light & Compact erbjuder god isoleringsförmåga oavsett ifall det är varmt eller kallt utomhus. Dock bör du förvänta dig att din dryck har svalnat av något ifall den förvaras väldigt kallt, till exempel vid -20°C. Annars håller den värmen i flera timmar: termosen håller din varma dryck i 12 timmar. Kalla drycker hålls kyliga i 24 timmar.


Tål maskindisk

Positivt med Thermos Light & Compact är att den också går att köra i diskmaskinen. Detta underlättar rengöringen markant eftersom du slipper labba med en diskborste. Vill du dock göra en snabb rengöring är öppningen stor nog för en diskborste ska få plats.


Gjord i rostfritt stål med 10 års garanti - BPA-fri och säker

Thermos Light & Compact är BPA fri vilket gör den säker för alla att använda. Istället för hård plast är termosen tillverkad i rostfritt stål och är stöttålig, vilket innebär att den tåler att åka i marken utan att någon större skada skall ske. Men skulle något hända som gör att den inte fungerar som den ska, har du hela 10 års garanti från Thermos. 


Finns i 350 ml, 750 ml och 1 L

Dess volym är 1 L, men kommer även i två mindre format: 350 ml och 750 ml.

 


Här kan du köpa termosen till bäst pris

Allra bäst pris på Thermos Light & Compact får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt till dörren, vilket är bekvämt och enkelt.
Användarnas omdömen och recensioner om Thermos bäst i test

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid reda på vad konsumenterna har att säga, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Lätt att använda och håller den lovade temperaturen."


"Mycket bra termos med bra värmehållning!"


"Mycket bra när jag jämför med mina tidigare termosar."


"Bra liten termos lätt för sin volym, dock stämmer ej att den rymmer 1L om man vill sätta i korken."


Mattermos bäst i test: Thermos Steel King Food Jar 


Bästa termosen för mat

Om du även vill ta med dig matsäck ut på vandringen är det bra med en mattermos. Dessa har en större öppning och är oftast lite mindre, för att hålla maten varm eller kall under längre tid. Efter att ha gått igenom experternas, och inte minst konsumenternas betyg, är det Thermos Steel King Food Jar som tar hem titeln som bäst i test. Även denna är tillverkad av Thermos, ett känt märke när det gäller de bästa mattermosarna.


Varför välja Thermos Steel King Food Jar?

Thermos Steel King Food Jar håller värmen otroligt bra och har en robust konstruktion med två lock för extra säkerhet; ett med gummikant som håller tätt och förhindrar luft från att sippra ut, samt ett ytterlock i metall som skyddar tätningen.


Håller maten varm eller kall

Mattermosen håller din varma mat varm i 9 timmar och din kalla mat kall i 14 timmar. 


För bästa resultat: Fyll termosen så gott det går eftersom det gör att värmen eller kylan hålls bättre. Förvärm termosen innan användning genom att fylla den med hett vatten och låt stå en stund. Lägg sedan i maten som vanligt. Samma sak gäller ifall du ska äta något kallt – men ställ den då i frysen en stund. Vid nedkylning är det viktigt att locket inte är på, då detta gör att nedkylningen går långsammare.


Rymlig kapacitet

Termosen rymmer 470 ml och tar väldigt lite plats i ryggsäcken. Detta gör den perfekt att ha med sig ut på vandringen eller till jobbet. 


Diskmaskinsvänlig, 10 års garanti och medföljande rostfri sked

Vid köp av Steel King Food Jar får du även med en rostfri sked som sitter på locket. Detta gör Steel King Food Jar till den optimala kompanjonen att ha med sig på vandringen. När du väl kommer hem igen rengörs den enkelt eftersom alla delar går att köra i diskmaskinen.


Thermos ger dig 10 års garanti.Här kan du köpa mattermosen till bäst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Thermos mattermos Steel King Food Jar

"Väldigt bra mattermos för både varmt och kallt. Dessutom är den absolut snyggast i mitt tycke. Flera färger att välja på."


"Bra storlek. Skeden som sätts i locket är bra. Maskindisk går, men manuell disk är rekommenderad. Inte stött på något negativt ännu."


"Mycket trevlig mattermos som har både snygg design och ett smidigt format. Kvaliteten är också, precis som med alla andra produkter från Thermos, väldigt hög och det lilla ihopfällbara besticket som medföljer är ett stort plus. Trots sin storlek får det plats en rejäl portion mat som räcker till en vuxen person. Tips: Fyll upp termosen med varmt vatten som nått kokpunkten någon minut, så håller maten värmen längre."


Köpguide för termos

Här kommer några tips på vad du ska tänka på när du ska köpa termos:


 • Kapacitet - Välj en storlek som passar dina behov, tänk på att en stor termos tar mer plats än en mindre men kan samtidigt värma mer. 
 • Material - Rostfritt stål är att föredra eftersom det är mest hållbart. Men det kan också vara tungt. Vill du ha en lätt termos är plast ett bra alternativ också. 
 • Värmeisolering - Termosen ska ha bra värmeisolering och kunna hålla din dryck och mat varm eller kall i flera timmar.
 • Stängningsmekanism - Se till att stängningsmekanismen är tät och säker för att undvika läckage samt att din mat ska bli kall/varm. 
 • Bärhandtag - Bra ifall du ska på utflykt med familjen!
 • Lätt attrengöra - Desto enklare termosen är att rengöra, desto mindre hygienproblematik och smakförändringar på grund av tidigare matrester. 
 • Portionskopp - Praktiskt för att inte behöva ta med en egen mugg.Så gjorde vi testet om termosar

När det gäller termosar är det viktigt att de kan hålla kalla saker kalla, och varma saker varma. Med andra ord ska isoleringen vara helt felfri och det ska ta länge innan temperaturen förändras. Därför föredras dubbelväggiga termosar med vakuum mellan väggarna mer effektiva eftersom de helt enkelt ger bättre isolering. De termosar som vi har med i vårt test har båda två dubbelväggar som isolerar väl och håller din mat varm eller kall. 


Sedan är termosarna också stöttåliga och erbjuder bra funktioner som lock, kopp och sked - vilket gör de mer användarvänliga då du slipper ta med extra prylar när du ska på utflykt. 


Men förutom att termosarna är bra är de också hyllade av experterna och vanliga svenska användare. Detta talar för att termosarna håller vad de lovar och presterar bra. Bland annat hyllas de båda för att de håller värmen/kylan under lång tid samt att de har bra hållbarhet och tåler sig en smäll. 


Testvinnare - Termos bäst i test

Apoteket MEDS säljer Thermos Light&Compact 1L för 288 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

288 kr är det lägsta priset just nu för Thermos Light&Compact 1L!

Bagaren och Kocken säljer Thermos Light&Compact 1L för 324 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Outdoorexperten säljer Thermos Light&Compact 1L för 458 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Skistart säljer just nu Thermos Light&Compact 1L för 488 kr. Frakten ingår i priset.

AstroSweden säljer just nu Thermos Light&Compact 1L för 514 kr. Frakten ingår i priset.Test termos - experternas omdömen

Testfakta gav Thermos Light & Compact förstaplatsen. Denna termos var den som höll värmen bäst samtidigt som den var enkel att hälla ur samt att den är enkel att rengöra.


Matgeek gjorde ett termos test genom att hälla kokande vatten i termosar som fick stå i 24 timmar. Här klarade Thermos Light & Compact av alla delmoment galant och är en av de som håller högst värme efter 24 timmar (62°C). Andra modeller i testet kom från bland annat Klean Kanteen, Stanley och Tefal. Sämst i detta test blev Hydro Flask Coffee, där temperaturen sjönk till låga 25 grader celsius efter 24 timmar.


The Spruce Eats utser Thermos King Food Jar till bäst mat termos överlag. Bland fördelarna skriver de att den håller värmen länge samt att dess täta förslutning hindrar läckor från att ske. Bland nackdelarna skriver de att lamineringen åker av efter en tids bruk. Detta är dock inget som påverkar mattermosens prestanda.


Råd och Rön utsåg Thermos Light & Compact till vinnare. Dock har hamnar den på efterkälken i senare års test och får endast 66 poäng.hur länge håller kaffe i termos 0 5 liter bäst i test, termoskanna test, termos test - råd och rön termos barn bäst i test, hur är en termos uppbyggd

Håll dryck och mat varmt med den bästa termosen!


Tips 1: En sovsäck och ett tält är essentiella för att garantera en god natts sömn. En annan bra pryl som är bra att ha med sig ut i naturen är en radio som aldrig slutar, en så kallad vevradio. Läs om den bästa vevradion just nu!


Tips 2: Inför ditt nästa friluftsäventyr, se till att packa ett stormkök för att enkelt kunna tillaga måltider var du än är. En pålitlig ficklampa blir otroligt värdfull när kvällen närmar sig, och en GPS för hunden säkerställer att du alltid har koll på din fyrbenta vän. 


Med ett kikarsikte kan du studera djur och natur närmare, utan att störa. Glöm inte myggmedel för att hålla myggen på avstånd. 


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har termos rea på ovanstående termosar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = de bästa termosarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Frågor och svar om termosar

 • Hur är en termos uppbyggd?
  I termosar finns två väggar. Mellan dessa väggar är ett vakuum skapat.
 • Hur fungerar en termos?
  Vakuumet mellan väggarna hindrar luft från att värmas upp. Detta isolerar de olika väggarna från varandra vilket hindrar vätskan och maten från att minska för mycket i temperatur.
 • Hur gör man en termos?
  Ta en vanlig PET-flaska och tejpa fast tidningspapper och aluminiumfolie till flaskan. Detta ger en viss isolering som håller din dryck varm.
 • Hur rengör man rostfri termos?
  Ta en diskmaskinstablett och släpp ner i termosen. Fyll sedan på med hett vatten och låt detta stå över natten. Skölj sedan noggrant ur så allt diskmedel försvinner.
 • Hur länge håller kaffe i termos?
  En bra modell håller ditt kaffe varmt i några timmar. Men detta beror givetvis på hur kallt det är utomhus. Är det flera minusgrader är ett genomsnitt runt 3 timmar.
 • Vilken är termos bäst i test?
  I vårt termos test har vi utsett Thermos Light&Compact 1L till bästa termosen. Denna termos har där med fått vår stämpel termos bäst i test.Bäst i test Guidens tester för bästa friluftslivet samt jakt & fiskePhilip Andrén

Bäst i test: Termos

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast

Relaterade tester till bäst i test termos