Stormkök bäst i test - bästa stormköket.

Tester på bästa stormköket 2022

Ska du ut i vildmarken och letar efter det bästa stormköket just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester, pratat med experterna och givetvis hört vad konsumenterna tycker om sina stormkök. Vi har sedan sammanställt vårt resultat här på denna sida, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt och undvika jobbiga och dyra felköp. 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig det bästa stormköket NU!


Stormkök

Stormkök, eller friluftskök, är ett portabelt kök som du kan ta med dig när du är ute i naturen. Det innehåller ett par grytor i aluminium samt en brännare som oftast eldas med T-sprit (T-röd) eller gasol. Gasol är mer användarvänligt och det är även lättare att kontrollera värmen med. Dock så uppstår det problem under de riktigt kalla månaderna eftersom gasol blir svårare att hantera när det är kyligt ute. Därför används oftast T-sprit under vinterhalvåret, eftersom det går att använda oavsett temperatur


Ett bra stormkök ska tåla stryk. Det ska hålla i flera år och kvaliteten ska inte påverkas efter några användningar. För att få bästa hållbarhet och kvalitet är det rekommenderat att du väljer ett riktigt bra kök och spenderar några extra hundra kronor snarare än att köpa ett av de riktigt billiga alternativen. För användarvänlighet är det även ett plus om det är lätt att rengöra. 


Oftast kommer du bära stormköket i en ryggsäck så det är även viktigt att det går att göra så kompakt som möjligt för att du ska ha plats för andra saker som behövs för din vandring. 
Stormkök bäst i test 2022

Efter att ha läst tester och pratat med experter så framträder en tillverkare extra tydligt; Trangia. Det svenska företaget har länge producerat de bästa stormköken du kan köpa och med modellen 25-3 UL med både gasol och spritvärme råder inget undantag! Läs hela testet här nedan.

Bästa stormkök just nu - Trangia 25-3 UL

(Klicka på stormköket för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 juli 2022

De bästa priserna på Trangia 25-3 UL


Trangia 25-3 UL är ett klassiskt stormkök som håller hög kvalitet och erbjuder bra matlagningsmöjligheter under vandringens gång. Rikligt med kittlar i olika storlekar och även en stekpanna gör att du kan bereda de flesta rätterna du kan tänka dig. Har du större kittlar sedan tidigare från Trangia går även dessa att använda till detta eftersom du kan ha hållarna i uppfällt läge. När du köper Trangiaköket ingår det två stora kastruller, en non-stick stekpanna samt ett stadigt vindskydd som skyddar hela anordningen på bästa sätt. 


Eftersom du kan använda både T-sprit och gasol erbjuder stormköket även en bra flexibilitet där du kan anpassa matlagningen utefter dina behov. Uppskattningsvis tar det drygt 10 minuter att koka 1L vatten. Trangia 25-3 UL är utformat efter matlagning för 4-5 personer. Trangia 25-3 UL


Det väger ca 900g och är gjord av en aluminiumlegering. Tack vare att denna legering är starkare än vanligt aluminium har de lyckats göra detta stormkök ännu lättare än tidigare modeller. 


Detta tycker konsumenterna om stormköket

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Utmärkt stormkök om man vill kunna göra mer än bara värma vatten till kaffe och frystorkad mat. Med det stora Trangiaköket (modell 25) ingår det två stora kastruller, en stekpanna och ett stadigt och effektivt vindskydd så man kan laga mat på riktigt."   


"Kastrullerna är otroligt lätta att använda och underhålla. De har bra hållbarhet och fungerar i alla typer av väder." 


"Detta trangiakök kan tillaga vad som helst riktigt bra!" 


"Ett utmärkt stormkök."


"Detta stormkök är praktiskt taget skottsäkert. Det har varit med ett tag nu men du kan alltid lita på att det ska fungera. Det är otroligt enkelt att använda och även om det är lite tyngre så kan det inte gå sönder. Enkelhet när det är som bäst."


"Jag har använt detta stormkök i -40 grader och +40 grader och det fungerar lika bra varje gång. Det var lite långsam uppvärmning i -40 men jag fick åtminstone en varm kaffe och lite varm mat."


Här köper du bästa stormköket till lägst pris

Skistart säljer just nu Trangia 25-3 UL för 1037 kr. Frakten ingår i priset.

1037 kr är det lägsta priset just nu för Trangia 25-3 UL!

Climbing247 har Trangia 25-3 UL hemma för 1037 kr. Frakten är dessutom inkluderad i priset.

Outdoorexperten säljer Trangia 25-3 UL för 1037 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Outnorth säljer Trangia 25-3 UL för 1074 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1098 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Träningsmaskiner säljer Trangia 25-3 UL just nu för 1245 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

AstroSweden säljer just nu Trangia 25-3 UL för 1284 kr. Frakten ingår i priset.
Test stormkök - Experternas omdömen

Testfakta: Testade 8 bärbara kök för utomhusliv eller vid strömavbrott och Trangia 25-3 utsågs till favoriten. De gillar att stormköket är stabilt och lätt att använda. Går lätt att packa och de tycker att det är bra att köket fungerar med olika brännare och bränsle.


Travel Hacker: Testade 5 stormkök där de första 4 alla var från Trangia. Deras vinnare, Trangia 25-4 UL är en mindre version av vår testvinnare. De gillar bl.a. att 25-4 UL erbjuder ett komplett kök som är praktiskt och kompakt samt att det är av hög kvalitet med hög hållbarhet.


Sammanfattning

Det bästa stormköket just nu är Trangia 25-3 UL. Med hög kvalitet och ett användarvänligt utförande blir matlagningen när du är ute på vandring enkel att genomföra. 


Testvinnare - Bästa stormkök


Bästa stormköket.

Med det bästa stormköket blir matlagningen enkel!


Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om myggfångare, matberedare  eller testet om den bästa gasolgrillen just nu!. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har stormkök rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa stormköket till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens tester för bästa friluftslivet
Philip Andrén

Bäst i test: Stormkök

Testet skrevs och uppdaterades senast