Stormkök bäst i test - bästa stormköket.

Tester på bästa stormköket 2023

Ska du ut i vildmarken och letar efter det bästa stormköket just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester, pratat med experterna och givetvis hört vad konsumenterna tycker om sina stormkök. Vi har sedan sammanställt vårt resultat här på denna sida, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt och undvika jobbiga och dyra felköp. 


Bästa stormköket

Stormkök bäst i test

Trangia 25-3 UL

Stormkök bäst i test Trangia 25-3 UL
  • Högt skattat av många experter

  • Hög kvalité

  • Kittlar i olika storlekar ingår

  • Går använda tidigare kittlar från Trangia

  • Går använda både T-sprit och gasol

  • Låg vikt

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Stormkök gasol

Stormkök, Trangiakök, campingkök eller friluftskök, är ett portabelt kök som du kan ta med dig när du är ute i naturen. Det innehåller ett par grytor i aluminium samt en brännare som oftast eldas med T-sprit (T-röd) eller gasol. 


Gasol är mer användarvänligt och det är även lättare att kontrollera värmen med. Dock så uppstår det problem under de riktigt kalla månaderna eftersom gasol blir svårare att hantera när det är kyligt ute. Därför används oftast T-sprit under vinterhalvåret, eftersom det går att använda oavsett temperatur. (Läs mer, här finns en bra guide).


Ett bra stormkök ska tåla stryk. Det ska hålla i flera år och kvaliteten ska inte påverkas efter några användningar. För att få bästa hållbarhet och kvalitet är det rekommenderat att du väljer ett riktigt bra kök och spenderar några extra hundra kronor snarare än att köpa ett av de riktigt billiga alternativen. För användarvänlighet är det även ett plus om det är lätt att rengöra. 


Oftast kommer du bära stormköket i en ryggsäck så det är även viktigt att det går att göra så kompakt som möjligt för att du ska ha plats för andra saker som behövs för din vandring. 
Stormkök bäst i test 2023

Efter att ha läst tester och pratat med experter så framträder en tillverkare extra tydligt; Trangia. Det svenska företaget har länge producerat de bästa stormköken du kan köpa och med modellen 25-3 UL med både gasol och spritvärme råder inget undantag! Läs hela testet här nedan.

Bästa stormkök, bästa Trangiaköket just nu - Trangia 25-3 UL

(Klicka på stormköket för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Trangia 25-3 UL Visa färre priser Visa fler priser


Trangiakök

Trangias stormkök Trangia 25-3 UL är ett klassiskt stormkök som håller hög kvalitet och erbjuder bra matlagningsmöjligheter under en längre vandring. Olika typer av kittlar i olika storlekar ingår för att kunna koka upp vatten och även en stekpanna gör att du kan bereda de flesta rätterna du kan tänka dig. 


Har du större kittlar sedan tidigare från Trangia går även dessa att använda till detta eftersom du kan ha hållarna i uppfällt läge. När du köper Trangiaköket ingår det två stora kastruller, en non-stick stekpanna samt ett stadigt vindskydd som skyddar hela anordningen på bästa sätt.


Eftersom du kan använda både T-sprit och gasol erbjuder stormköket även en bra flexibilitet där du kan anpassa matlagningen utefter dina behov. Uppskattningsvis tar det drygt 10 minuter att koka 1L vatten. Trangia 25-3 UL är utformat efter matlagning för 4-5 personer. Trangia 25-3 UL


Det väger ca 900g och är gjord av en aluminiumlegering. Tack vare att denna legering är starkare än vanligt aluminium har de lyckats göra detta stormkök ännu lättare än tidigare modeller. 


Specifikationer

Kokkärl inkluderat: Ja.

Antal delar: 3 st.

Kök för antal personer: 3-4 personer.

Material: Högkvalitativt aluminium, vilket ger en bra balans mellan hållbarhet och vikt.

Kokkärl: Setet inkluderar två kokkärl i aluminium med volymer på 1,75 liter och 1,5 liter.

Stekpanna: I aluminium med en diameter på 22 cm.

Brännare: Tillverkad av mässing.

Vindskydd: Tillverkat av lätt aluminium och ger effektivt skydd mot vinden, vilket hjälper till att öka bränsleeffektiviteten och matlagningseffektiviteten.

Handtag: På kokkärlen och stekpannan är tillverkade av värmetålig plast.

Övrigt: Setet innehåller även en rem för att hålla ihop komponenterna under transport och en praktisk förvaringsväska.


Detta tycker konsumenterna om stormköket

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Utmärkt stormkök om man vill kunna göra mer än bara värma vatten till kaffe och frystorkad mat. Med det stora Trangiaköket (modell 25) ingår det två stora kastruller, en stekpanna och ett stadigt och effektivt vindskydd så man kan laga mat på riktigt."   


"Kastrullerna är otroligt lätta att använda och underhålla. De har bra hållbarhet och fungerar i alla typer av väder." 


"Detta trangiakök kan tillaga vad som helst riktigt bra!" 


"Ett utmärkt stormkök."


"Mycket bra".


"Detta stormkök är praktiskt taget skottsäkert. Det har varit med ett tag nu men du kan alltid lita på att det ska fungera. Det är otroligt enkelt att använda och även om det är lite tyngre så kan det inte gå sönder. Enkelhet när det är som bäst."


"Jag har använt detta stormkök i -40 grader och +40 grader och det fungerar lika bra varje gång. Det var lite långsam uppvärmning i -40 men jag fick åtminstone en varm kaffe och lite varm mat."


”Vi använder ofta Trangiaköket när vi besöker vårt fritidshus. Då vi inte har trefas-el i huset är spritköket ett väldigt bra komplement för oss för att snabbt få bort lite rå luft och snabbt kunna värma på lite varma soppor så man blir varm i kroppen. Stormköket är väldigt lätt att starta och är smidigt och praktiskt att använda. Rekommenderas starkt”.


”Väldig bra material, lätt använda, få lite plats och gjorde vår campingupplevelse så mycket bättre”.

 

”Proffsiga saker”.

 

”Funkar som förväntat. Trangia är ju Trangia och man vet vad man får”.


Här köper du bästa stormköket till lägst pris

AstroSweden säljer just nu Trangia 25-3 UL för 1084 kr. Frakten ingår i priset.

1084 kr är det lägsta priset just nu för Trangia 25-3 UL!

Outnorth säljer Trangia 25-3 UL för 1118 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1208 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hemmy.se säljer just nu Trangia 25-3 UL för 1307 kr. Frakten ingår i priset.

Outdoorexperten säljer Trangia 25-3 UL för 1464 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Så gjorde vi testet

Det bästa stormköket är pålitligt, effektivt och enkelt att använda ute i naturen. Och för att ta reda på vilket stormkök som gör detta allra bäst har vi pratat med experterna och läst deras tester. Här har de grundligt kunnat testa de olika stormköken för att ta reda på deras prestanda och ifall de olika stormkökens priser reflekterar dess kvalitet. Experternas resultat talar tydligt för en favorit: Trangia. 


Men det är inte bara experterna som gillar Trangias stormkök - det gör även användarna. I deras recensioner är det uppenbart att köket är välfungerande, enkelt att använda och kommer med bra tillbehör som gör det möjligt att laga flera olika saker. Denna kombination av goda betyg från experterna och positiva utlåtanden från de svenska användarna har i hög grad varit ledande i vårt val av stormköket bäst i test, och därför hamnar vårt val på Trangias stormkök. 


Test stormkök - experternas omdömen

Testfakta: Testade 8 bärbara kök för utomhusliv eller vid strömavbrott och Trangia 25-3 utsågs till favoriten. De gillar att stormköket är stabilt och lätt att använda. Går lätt att packa och de tycker att det är bra att köket fungerar med olika brännare och bränsle.


Travel Hacker: Testade 5 stormkök där de första 4 alla var från Trangia. Deras vinnare, Trangia 25-4 UL är en mindre version av vår testvinnare. De gillar bl.a. att 25-4 UL erbjuder ett komplett kök som är praktiskt och kompakt samt att det är av hög kvalitet med hög hållbarhet.


Sammanfattning

Det bästa stormköket just nu är Trangia 25-3 UL. Med hög kvalitet och ett användarvänligt utförande blir matlagningen när du är ute på vandring enkel att genomföra. 


Stormkök test - vår testvinnare:


Bästa stormköket.

Med det bästa stormköket blir matlagningen enkel!


Tips 1: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om myggfångare, matberedare  eller testet om den bästa gasolgrillen just nu!. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har stormkök rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa stormköket till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens tester för bästa friluftslivet samt jakt & fiskePhilip Andrén

Bäst i test: Stormkök

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Testet uppdaterades senast