bästa handtvålen - handtvål bäst i test

Bäst handtvålen 2021

Ska du köpa en handtvål och undrar vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst aktuella tester från experter, testlabb och på internet. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida. Allt för att du ska göra ett så klokt val som möjligt och undvika jobbiga felköp. 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa handtvålen NU!


Innan ditt köp av handtvål

Att just tvätta händerna är bland det första vi människor gör på morgonen. Kombinationen av att känna sig ren och lukta gott ger oss flesta ett gott samvete och vi vet med oss att det minskar risken för att även få i sig virus och bakterier. Därför är det viktigt att du använder en riktigt bra tvål som även är skonsam mot dina händer. Annars är risken att du, efter dagens många tvättar, slutar med händer som är torra och röda av hudirritation. Detta är framförallt viktigt under vinterhalvåret då kall vind och torr luft sliter extra mycket på händerna. 


I en undersökning utförd av Expressen kom det fram till att väldigt många handtvålar innehåller skadliga och allergiframkallande ämnen. Se därför till att köpa en tvål som inte innehåller allergiframkallande ämnen! Givetvis är vår testvinnare fri från dessa. 


Idag finns det väldigt många tvålar på marknaden som innehåller fuktande och vårdande egenskaper. Läs därför vårt test nedan och få reda på vilken som är bäst i test just nu!


Handtvål bäst i test

Efter att ha sett vad experterna och testerna säger så har vi tagit fram en testvinnare. Den heter Urtekram Hand Soap och är en dermatologiskt testad tvål som är skonsam mot dina händer och även dryg så att den håller länge. 


Bästa handtvålen just nu - Urtekram Hand Soap

(Klicka på tvålen för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 14 juni 2021

De bästa priserna på Urtekram Eko Handtvål 380ml


Handtvålen från Urtekram är en skonsam tvål som tvättar rent och återfuktar dina händer. Den är dryg och löddrar mjukt på dina händer. Den kommer i olika dofter, bl.a. lavendel, nordiska bär, med aloe vera och kokos. 


Beroende på vilken du väljer får du olika egenskaper. Den med nordiska bär innehåller bland annat antioxidanter och vitaminer. Den med aloe vera är bra för dig som har torra händer på grund av dess återfuktande förmåga. Alla varianter av tvålen innehåller dock hyaluronsyra vilket även det är återfuktande.


Handtvålen är ekologisk, dermatologiskt testad och innehåller inga farliga ämnen. För enkel dosering kommer tvålen i en snygg pumpflaska som står snyggt i vilket badrum som helst. 


Här köper du bästa handtvålen till lägst pris

Apotek Hjärtat säljer Urtekram Eko Handtvål 380ml för 49 kr. Frakten är inkluderad i priset.

49 kr är det lägsta priset just nu för Urtekram Eko Handtvål 380ml!
Testvinnare handtvål - experternas omdömen

Kureras skönhetspanel: testade 5 handtvålar och utnämnde Urtekram Hand Soap till sin favorit. De testade den med lavendeldoft och tyckte att den doftade gott. De gillade även hur den var skonsam mot huden och att den lämnade en härlig känsla av renhet. 


Skönhetslandet: rankar de tre bästa handtvålarna i tre kategorier: premium-, mellan- och budgetklass. I premiumklassen vann Maria Nila Soap. I mellanklassen vann John Master Organics Lavendel Rose Soap. Slutligen i budgetklassen så vann Urtekram Hand Soap. Om Urtekram skriver de: "Urtekram är ett sådant bra budget märke och det förvånar mig inte att de hamnar på topp igen". De fortsätter sedan med att skriva att det är en skonsam tvål för händer som får stå ut med mycket tvättande under dagen. 


Naturligtsnygg.se: som är en skönhetsblogg och butik ger Urtekram Hand Soap (Lavendel) 4 poäng. Den vinner testet tillsammans med 


Test på bästa handtvålen.


Tips 1: Om du vill återfukta dina händer efter tvätt så hittar du den bästa handkrämen här!


Tips 2: I influensatider är det viktigt att ofta tvätta händerna! Gör det i minst 30 sekunder och se till att vara extra noggrann. Handsprit är också en produkt som är väldigt bra att använda direkt efter att du tvättat dina händer. En liten handspritsflaska kan du också väldigt enkelt ha med dig på jobbet, skolan eller på utflykten. Läs vårt test om den bästa handspriten här!


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående handtvål. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa handtvålen till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Anita Carlsen

Bäst i test: Handtvål

Testet skrevs och uppdaterades senast