Laptopställ, bästa laptopställ 2023, datorställ, datorställ bäst i test, laptopställ bäst i test, datorställ test, datorställ laptop, justerbart laptop stativ, vertikalt laptopställ, datorstativ, datorstöd, laptopställ säng, ställ dator, laptopbord säng, laptopställ vertikalt, laptopställ bord, laptopställ stående.

Datorställ test: justerbart laptopställ bäst i test 2024

Jobbar du hemifrån? Då är det viktigt att du har ett bra och bekvämt hemmakontor för att slippa värk i ryggen och ömma axlar. Vi på Bäst i test Guiden har därför tittat på olika datorställ bäst i test för att snabbt förbättra ergonomin. 


Ett litet steg på vägen till ett välfungerande hemmakontor och som ger dig bättre hållning är ett stativ eller ställ för bärbar dator. Ännu bättre får du med ett justerbart laptop stativ


Läs mer om vikbart laptopställ i vårt datorställ test nedan!


Bästa datorställ


Köpguide

Jobba hemifrån

När vi sitter hemma och jobba är det viktigt att ha en bra arbetshållning. På kontoret har vi "lyx" i form av härliga stolar, höj- och sänkbara bord, ibland flera datorskärmar etc. Och detta med god anledning. De tillför en bättre arbetshållning vilket håller dig piggare och ser till att du inte löper samma risk för belastningsskador. 


Men det är inte alla som har tillgång till detta i hemmet. Därför har vi letat reda på ett datorstativ som vi ger benämningen laptopställ bäst i test. Ett datorstativ ger dig en bättre hållning och på så vis slipper du bekymmer med stel nacke och öm rygg.


Här kommer några fler tips för en bättre arbetshållning: 

 • Se till att stolen är i rätt höjd och se till dina armar vilar i 90 grader mot bordet. Om din stol kommer upp så högt att dina fötter ej nuddar marken, skaffa ett fotstöd. Fotstödet kan vara ett riktigt sådant eller ett mer improviserat av böcker eller föremål från hemmet. 
 • Använd en extern datormskärm och fixera denna så att den är cirka en armslängd ifrån dig. Har du två monitorer som du använder lika mycket är det bäst att vinkla dessa så din blick är rakt emellan. Bilda att V med monitorerna. 
 • Musrörelsen ska komma från armbågen istället för axeln för att minska belastning. En viktig del av bra ergonomisk hållning är att inte sträcka dig efter dina verktyg, t.ex. mus, telefon, tangentbord och kaffe. 
 • Har du en fast telefon är det viktigt att du har den på motstående sida som du skriver på. Tar du den diagonalt sätter du inte telefonen mellan axeln och örat vilket är ännu en risk för belastning. Sitter du dock mycket på telefon är ett headset en bra idé eftersom det håller dina händer helt fria. 
 • Rör på dig och stretcha lite då och då. Även om vi är nitiska med vår hållning tenderar vi att bli slappa efter endast 15 minuter. Gör lite små rörelser då och då. Men inget av detta är så viktigt som att ta en kort paus varje timme och gå runt lite. Gör vad som helst så länge du rör på dig!  


Datorställ bäst i test


Detta ställ passar för datorer på upp till 17 tum och passar perfekt för dig som jobbar mycket hemifrån. En av anledningarna till att det är datorställ bäst i test är pga dess roterande ben. Dessa kan rotera så mycket som 360 grader och låsas fast i önskad position. Eftersom det även är lättviktigt är det enkelt att bära med. 


Stället kan vridas och vinklas i 7 olika lägen. Tack vare att den går att höja, vrida och sänka blir det möjligt att hitta den mest komfortabla hållningen, oavsett om du sitter i soffan eller står vid köksbänken. 


En annan finess med detta stativ är att det har inbyggda hål som får bort den varma luften från datorn. Här köper du bästa testvinnaren till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om datorstället

"Den är designad riktigt bra, så lätt att ställa in och håller sin bärbara dator på plats. Den är lätt men mycket robust och möjliggör ventilation, vilket är en utmärkt designfunktion."


"Mycket bra robust och mångsidig. Jag använder den för att stå upp och sätta mig ner för att arbeta. I stående läge är det lite vacklande (när jag skriver på det). Jag har till och med använt det för att lägga tallrik och dricka medan jag tittar på TV och dricker te... dåliga dåliga dåliga vanor men ett robust stativ!"


"Lätt och lätt att justera. Lite spetsigt men inte mycket av ett problem eftersom det gör vad jag ville att det skulle göra. Jag kan använda min grafikplatta och min mus båda placerade under stativet och bäst av allt kan jag fortfarande använda mitt tangentbord utan att nå över och ge mig ryggvärk. Bra om du är en Adobe Photoshop / digital konstarbetare, som jag är."


"Fantastiskt så nöjd med att den inte kunde ha valt bättre, ser snygg ut också"


"Utmärkt produkt - perfekt för min 15-tums MacBook. Används på ett matbord för stående arbete, används i sängen som ligger platt, används på soffan och används på mitt skrivbord, mycket bekväm i alla lägen. Ingen montering krävs, används direkt ur lådan Fantastisk design, välbyggd och väldigt robust, den bärbara datorn rör sig inte en millimeter även när den nästan är vertikalt."


Test datorställ - experternas omdömen

The Strategist utser detta stället till ett av de bästa ergonomiska laptopställen. De gillar att det är lättviktigt samt att det kommer med fläktar som håller din dator kyld. 


PCFÖRALLA gillar detta laptopstöd som erbjuder inbyggd ventilation samt att det har en generös, inställbar höjd. 


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa det bästa laptopstället som gör det lite bekvämare att jobba hemifrån.


Testvinnare - Datorställ bäst i test 2024


CDON.COM säljer den just nu för 599 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

599 kr är det lägsta priset just nu för Vikbart laptopbord!


Jobba hemifrån med god ergonomi. Bästa laptopstöd, bästa datorstöd, bästa laptopbord, laptopställ soffa, dator ställ, laptop ställ, laptop stativ, laptopstöd bord, justerbart laptopställ, vikbart laptopställ, fotstöd kontor bäst i test, ställ för bärbar dator, laptopstöd säng, laptopbord för sängen, laptop under skrivbord, vikbart laptopbord, ställ bärbar dator, laptopställ webhallen, datorstativ laptop, laptopställ skrivbord, laptop hållare skrivbord, laptop bord, laptopstöd, litet laptopbord, laptop stöd, laptop hållare.

Glöm inte att stretcha och röra på dig när du jobbar hemifrån!Tips

Tänk på att röra och sträcka på dig regelbundet när du sitter och arbetar. Det ökar blodcirkulationen och är bra för muskler och leder. Har du allmänt problem kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa massagepistolen. Du kan också läsa om de bästa brusreducerande hörlurarna för att stänga ute distraherande ljud, samt bästa datorskärmen för hemmakontoret att koppla upp dig mot.


Om du inte redan har en, så har vi tips på en prisvärd laptop eller ultrabook, och om du istället vill ha en bra stationär dator till din arbetsplats hemma har vi tipsen!


Sist men inte minst har tipsar vi om bästa skrivaren för hemmabruk, både billig färglaserskrivare och bra laserskrivare.


Du som är med i vår Facebookgrupp får information när någon av de stora kedjorna har REA på testvinnaren. Klicka på Gilla, så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


Vanliga frågor och svar

 • Varför ska man ha ett datorställ?
  Ett datorställ eller laptopställ gör det mer ergonomisk att jobba med sin bärbara dator. Du minskar belastningen på nacke och rygg. och får en hållbar arbetshållning.

  En dålig arbetsposition kan leda till stel nacke som i sin tur kan leda till spänningshuvudvärk.
 • Vilket är laptoppställ bäst i test?
  I vårt datorställ test har vi utsett Vikbart Laptopbord till bästa datorställ. Detta datorställ har där med fått vår stämpel laptopställ bäst i test.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, it-tjänster, skrivare & scanner & tablet.


För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.Philip Andrén

Bäst i test: Datorställ

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast