Surfplatta test 2023 - tablet bäst i test - surfplatta bäst i test, bästa surfplattan, surfplatta test råd och rön, bästa ipad, ipad bäst i test, surfplatta test, bästa surfplattan för äldre, bäst i test surfplatta, bästa surfplatta 2023, vilken ipad ska jag köpa, bra surfplatta, test surfplattor, samsung surfplatta bäst i test, prisvärd surfplatta, surfplatta, surfplatta bäst i test 2023, bästa ipad 2023, bästa surfplattan 2023, ipad, surfplattor bäst i test, ipad bästa pris, bästa surfplatta, test surfplatta, surfplatta bäst i test budget, surfplattor test

Surfplatta bäst i test 2024: Apple eller Android - vilken är bäst?

Är du sugen på att köpa en bra surfplatta och vill veta vilken som är surfplatta bäst i test just nu? I vårt surfplatta test har vi tagit reda på surfplattorna som experterna testat och vägt samman deras betyg med användarnas omdömen och på så sätt fått fram den bästa surfplattan.


Vi har utsett tre olika vinnare, en prisvärd iPad från Apple samt en Samsung surfplatta. Slutligen har vi även med en premiumvinnare från Apple för dig som vill ha bästa iPad som går att få tag på just nu.

 

Bästa surfplattorna 2024 - testvinnarna

Surfplatta bäst i test

Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation)

Surplatta bäst i test Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation)
 • Användarvänlig

 • Väger endast 487 gram

 • iPaden har en fantastiskt fin skärm

 • Ingen USB-C

 • Måste klicka på knappen för att väcka skärmen

Bästa android surfplatta

Samsung Galaxy Tab S7 (WiFi)

Surplatta bäst i test Samsung Galaxy Tab S7 (WiFi)
 • Bra prestanda

 • Prisvärd

 • Bra för anteckningar och nöje

 • Hade kunnat ha bättre mjukvara

Bästa premiumval - iPad Pro

iPad Pro 11" 128 GB

Surplatta bäst i test iPad Pro 11" 128 GB
 • Perfekt för studenten som antecknar mycket

 • Snygg design med utmärkta accessoarer

 • Snabb prestanda för både nöje, studier och jobb

 • Skärm med ursnygg bildkvalitet

 • Kommer inte i så roliga färger som tidigare modeller

 • Vill du ha tangentbord och mus till måste de köpas separat

 • 11 tummaren har något sämre skärm än 12.9 tummaren

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Tänk på dessa saker först

Tablet fick sitt stora genombrott i och med att Apple iPad presenterades år 2010, men idag är utbudet stort och modellerna många. För att välja rätt, är det några saker som är bra att du tänker igenom innan ditt köp.


Surfplatta med 4G och 5G eller inte?

Ditt första beslut bör vara om du vill ha en med eller utan 4G-stöd. Med 4G-stöd menas att du, med ett surfabonnemang från valfri operatör, kan surfa vart du än befinner dig. Du är med andra ord inte beroende av ett trådlöst nätverk som de billigare modellerna, som bara har WiFi-stöd.


Surfplattor som säljs idag är i de flesta utan 4G-stöd då de främst används hemma med trådlöst nätverk.


Ett alternativ till att köpa en tablet med 4G-stöd kan också vara att dela internetuppkopplingen genom t.ex. din smartphone. Det gör att du inte behöver ha ytterligare ett abonnemang till din tablet som kostar pengar, utan kan använda det som du redan har i din telefon.


För dig som tänker använda den mycket på resor, kan det dock vara en fördel att ha inbyggt 4G.


Storlek på surfplattan

Ditt nästa val är vilken storlek du vill ha på skärmen. Den vanligaste storleken på plattor är idag 10 tum, vilket är praktiskt om du främst använder din padda hemma för film, appar och spel från App Store men kanske även som ersättning eller komplement till en bra laptop eller stationär dator. En större skärm gör det lättare att läsa, se på video och se mer av webbsidorna när du surfar.


8 tum, som är den andra vanliga storleken idag, är ett smidigt format när det gäller att bära med sig den eller förvara den i en väska.
Bakom surfplatta bäst i test 2024

Apples iPad har ända sedan sin första lansering 2010 varit otroligt populär för hela familjen, både bland äldre, vuxna och barn. Dess enkla och användarvänliga gränssnitt är snyggt och välfungerande och passar de flesta. Med iPad kombineras ren intuition med snabb teknik för att göra användarupplevelsen fantastisk. iPad 10.2" 64 GB lyckas med målet att leverera det bästa Apples surfplattor kan ge till ett bra pris.


Längre ner på denna sida kan du se och läsa de tester som är gjorda på surfplattor de senaste åren, men låt oss direkt konstatera att de som slåss om tronen just nu är antingen en från ​Apple eller en Android från ​Samsung.


Om du tänker använda den för jobb och gillar Windows kan vi även rekommendera ​Microsoft Surface Go- modellerna som väldigt uppskattade av både experter och användare. 
Den bästa surfplattan - Apples iPad 10.2 tum

Det går inte att förneka att när det kommer till de snyggaste surfplattorna så är det Apple som tillverkar dem. Apple 10.2" 64 GB har en skärm på 10,2 tum och väger endast 487 gram


Bästa surfplatta just nu - iPad 2022 (10:e generationen)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Apple iPad 10.9" 64GB (10:e generationen) Visa färre priser Visa fler priser


Ultra-slim och lätt

Tjockleken på 7,5 mm bidrar även till att den är otroligt lätt att hålla - även med bara en hand. Baksidan är gjord av metall och är väldigt len. Knapparna är bra placerade och välgjorda. Knappen du kommer använda mest, mittenknappen, har TouchID som använder ditt fingeravtryck för att snabbt låsa upp plattan. 


Högupplöst skärm

Skärmen har en upplösning på 2160 x 1620 vilket ger en fantastiskt fin bild, mycket tack vare att upplösningen resulterar i en mycket hög pixeldensitet. Det enda klagomålet med skärmen är att den har svårt att leverera ifall den är i direkt solljus.


Kraftfull prestanda 

Det är en kraftfull surfplatta där prestandan levereras från ett A13 Bionic chip som kombineras med ett RAM-minne på 3 GB vilket ger mer än nog för medelanvändaren och framförallt ifall du mejlar, surfar på webben eller tittar på filmer. Användarupplevelsen är smidig och gränsnittet följer snabbt med alla dina kommandon. Att spela på iPaden blir en fröjd där du får njuta av fantastisk grafik och snabb respons. 


Batteri som håller hela dagen

Batteritiden är väldigt generös och du kan utan problem gå 3-4 dagar utan att behöva ladda en enda gång. Självklart beror detta på hur mycket du använder den samt hur mycket processorkraft apparna behöver. Enligt Apple själva ska batteritiden hålla i 10 timmar ifall du använder den non-stop och detta löfte verkar vara helt sant! 


Tydliga videosamtal

Givetvis ingår det även 2 kameror, en där bakre kamera och en selfie-kamera. Det är ingen proffskamera men fungerar bra för att ta bilder till vardags, och selfie-kameran fungerar utmärkt för videosamtal. Du kan ta bilder i snabbspolande videos och spela in filmer i hög upplösning.


Selfiekameran är även den bra och låter dig ha videosamtal där du syns klart och tydligt men inte överexponerat.


Om du har haft en padda tidigare eller vill testa på så är denna perfekt för dig! iPad 10.2" 64 GB kommer i två färger; silver och space grey. 


Denna iPad har enbart Wi-Fi och inget SIM-kort.


Användarnas omdömen och recensioner om bästa iPaden

De konsumenter som har köpt sin Apple iPad 10.2" 64 GB är väldigt nöjda. Här kommer några exempel:


"Supersnabb och bra iPad för låga 4000kr. Man får mycket för pengarna."


"Likadan i utseende och innehåll som 6:an men med lite finare design och större skärm. Snabbheten är rejäl!"


"Tog precis emot den men älskar den redan. Lite större, men inte för stor, den har fortfarande kvar sin hemknapp, vilket jag gillar och den är supersnabb." 


Finns det några nackdelar? 

Den stora nackdelen är att den har endast en 60 Hz skärm medan många andra idag har en 120 Hz skärm. Det låter inte som en superstor skillnad, men har du nånsin sett en 120 Hz skärm är det svårt att gå tillbaka till en 60 Hz - det flyter inte på lika bra. 


En annan nackdel är att dess processor - A13 Bionic - är väldigt bra. Men det är ingen match för nya M2 chippet som Apple har i iPad pro som du hittar här nedan. Vill du ha det bästa kan du fortsätta skrolla ner på denna sida!

 

Så köper du den till bästa pris

Billigast är att köpa din nya Apple iPad 10.2" 64 GB på nätet. Du får där med en relativt billig padda fullproppad med en massa bra funktioner.


Power säljer just nu Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) för 4028 kr. Frakten ingår i priset.

4028 kr är det lägsta priset just nu för Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation)!

ComputerSalg säljer just nu Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) för 4188 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 4297 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Proshop säljer den för 4444 kr. Frakten ingår i priset.

Komplett säljer just nu Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) för 4490 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 4490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Kjell & Company säljer just nu Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) för 4549 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) för 4569 kr. Frakten ingår även i priset.
Bästa Android surfplatta - Samsung Galaxy Tab S7

Alla är inte superstora fans av Apples operativsystem iOS. Och dessutom är Apples surfplattor väldigt dyra. Vi har därför vidgat vyerna och tagit reda på ett annat alternativ från Android. Faktum är dock att även Androids surfplattor blir allt dyrare - framförallt om du vill ha de allra senaste modellerna.


Bland Android är det Samsung som ligger i framkanten, men precis som Apple är deras surfplattor rätt dyra. Deras senaste modell, Samsung Galaxy Tab S8 är den bästa de tillverkar just nu. Men den tidigare modellen ligger fortfarande mycket bra till i prestanda och blir mer prisvärd. Bästa Android surfplatta blir därför Samsung Galaxy Tab S7.


Bästa android surfplatta just nu - Samsung Galaxy S7

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Samsung Galaxy Tab S7 (WiFi) Visa färre priser Visa fler priser


120 Hz skärm på Samsungs Galaxy

Samsung Galaxy Tab S7 har en 120 Hz skärm vilket gör att svepande rörelser och animationer ser otroligt snabba ut. iPad använder får nöja sig med ynka 60 Hz. 


Kraftfull snapdragon

Processorn är en Snapdragon som levererar grym prestanda som klarar att hantera alla typer av uppgifter. Den är inte lika vass som Apples M1-processor som finns i vår premiumvinnare, men den får flödet att flyta på snabbt, och det går bra att köra spel på surfplattan.


Inkluderad penna 

Pekpennan som är inkluderad gör det enkelt att göra handskrivna anteckningar och att styra surfplattan. Förutom pennan kan du även ansluta ett externt tangentbord som gör att surfplattan blir mer som en laptop. Detta gör surfplattan till ett vasst verktyg för studenten som både vill rita och skriva anteckningar.


Pennan kan även användas för att skriva text som sedan automatiskt känns av och konverteras till vanlig, data-skriven text med hjälp av textigenkänning.


Uthålligt batteri, men inte lika långt som iPad

Batteriet håller länge – hela 13 timmar vilket håller en hel dag av studier, arbete, surf eller bara streamande av film eller serier i soffan. 

 

Användarnas omdömen och recensioner om Galaxy Tab S7

”Okej surfplatta, men för lite RAM minne.”


”Bra och prisvärd platta. Tycker att den är snabb men vid multitasking kan den ibland kännas seg.”


”Helt underbar surfplatta! Skriver denna recension med hjälp av S-pen & plattans textigenkänning. Funkar prima. Att den kan känna igen de flesta av mina kråkfötter är imponerande.”


Vad är nackdelarna med Galaxy Tab S7?

Nackdelarna med denna surfplatta är att dess processor inte lyckas trycka ut lika snabb prestanda som Apples M1 processor samt att dess tangentbord beskrivs som besvärligt av experterna på Tom’s Guide. 


En annan nackdel är också att DeX-läget (som härmar en utseendet på en vanlig PC) har problem med multitasking.


Här kan du köpa Samsung Galaxy Tab S7 till lägsta pris

OBS! Kom ihåg att denna länk avser surfplattan utan mobilt bredband. Vill du kunna använda surfplattan med mobilnätet måste du beställa den versionen i stället. ​Klicka här för att hitta lägsta pris på surfplattan med tillgång till mobilnät.


Amazon säljer Samsung Galaxy Tab S7 (WiFi) just nu för bara 5834 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

5834 kr är det lägsta priset just nu för Samsung Galaxy Tab S7 (WiFi)!

CDON.COM säljer den just nu för 6009 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Samsung Galaxy Tab S7 (WiFi) för 6385 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Komplett säljer just nu Samsung Galaxy Tab S7 (WiFi) för 7990 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 7990 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Samsung Galaxy Tab S7 (WiFi) för 7990 kr. Frakten ingår i priset.
Bästa premiumsurfplatta – iPad Pro M2

Det finns bra surfplattor, och sen finns det iPad Pro. Detta är en surfplatta för den som behöver en kompakt arbetshäst som krossar många laptops i prestanda. Med ultrasnabb processor, stort internt minne, stor skärm och massa lagring står den överlägset på topp bland surfplattor just nu.


 

Bästa premiumval just nu - iPad Pro


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på iPad Pro 11" 128 GB Visa färre priser Visa fler priser


Lyxig och kraftfull 

iPad Pro är en pricy pjäs, men perfekt för dig som söker en kraftfull allt-i-ett-lösning för arbete och nöje. Tack vare dess M2-processor och Liquid Retina-skärm, är den idealisk för allt från professionell bildredigering till att titta på filmer och spela spel. Men även om den är perfekt för dig som söker en kraftfull allt-i-ett-lösning för arbete och nöje, är det höga priset något att tänka på.


Skärm som en dröm 

Med en 120 Hz uppdateringsfrekvens och oöverträffad ljusstyrka, levererar iPad Pro en bildkvalitet som överträffar många premium-TV-apparater, perfekt för att redigera bilder eller bara njuta av ditt favoritinnehåll.


Mer än en surfplatta

När du kopplar till ett tangentbord förvandlas iPad Pro till en ultraportabel datorersättare. Lägg till Apple Pencil för att enkelt ta anteckningar eller navigera, vilket gör den till en superb val för studenter och proffs. Tänk dock på att om du ska förvandla iPad Pro till en laptop-ersättare med tangentbord och Apple Pencil kostar detta extra eftersom de måste köpas till separat.


Smart multitasking

Stage Manager möjliggör effektiv multitasking, vilket ger en datorlik upplevelse. Även om det inte helt kan ersätta en traditionell dator, är det ett stort steg framåt för surfplatteanvändning. Det är även en klar fördel jämfört med konkurrenter som Samungs DeX.


Flexibel lagring och kraft 

Välj mellan 128 GB till 2 TB lagringsutrymme och 8 till 16 GB RAM, för att passa både genomsnittliga användare och kraftanvändare. Med över 10 timmars batteritid och USB-C-laddning är den redo för långa arbetsdagar.


Stilrent designval

Tillgänglig i två färger, silver och rymdgrå, kombinerar iPad Pro sofistikerad design med hög funktionalitet.


Användarnas omdömen och recensioner om iPad Pro

”Formmässigt och känsla exakt samma som air 4 men upplever att den nya processorn är något snabbare. Oklart om det är värt att uppgradera från 4 till 5.”


”Helt suverän! Har haft ett par Android-paddar, men ingen av dem slår iPad. Kostar en del, men den är värd priset. Är ingen Apple-fanatiker annars (har Android-telefon), men när det kommer till padda så är min upplevelse att iPad är bäst.”


”Väldigt snabb. Kameran är väldigt bra. Stilren design.”


Vad är nackdelarna med iPad Pro?

 • Det är svårt att hitta en nackdel till iPad Pro. Men vad som går att se är att en del konsumenter hade önskat att det finns ett par roligare färger tillgängliga. Dock är vi rätt nöjda med den silverfärgade. 
 • Sedan är det också viktigt att tillkännage att skärmen på 11" är något sämre än 12.9". Dock får du bättre flexibilitet. 1.9" gör faktiskt skillnad.
 • Det bör också nämnas att skillnaden mot föregående iPad Pro modell (med M1-processorn) inte är jättetydlig. Men förhoppningsvis kommer det nya mjukvaru-uppdateringar framöver som kommer utnyttja iPad Pros fulla potential.


Här kan du köpa iPad Pro till lägsta pris

ComputerSalg säljer just nu iPad Pro 11" 128 GB för 11488 kr. Frakten ingår i priset.

11488 kr är det lägsta priset just nu för iPad Pro 11" 128 GB!

Komplett säljer just nu iPad Pro 11" 128 GB för 11490 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du iPad Pro 11" 128 GB för 11490 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 11490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Power säljer just nu iPad Pro 11" 128 GB för 11519 kr. Frakten ingår i priset.

Dustin Home säljer just nu iPad Pro 11" 128 GB för 11661 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 11712 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa iPad Pro 11" 128 GB för 11990 kr. Frakt ingår i priset.


OBS! Priset avser iPad Pro 128 GB (Wifi). Vill du ha access till mobilnätet behöver du välja en annan version. Klicka här för att hitta bästa pris på iPad Pro med mobilnät
Jämför surfplattor - specifikationer


Anslutning:
HDMI:
Hörlursutgång:
Teknik:
Typ:
Storlek:
Upplösning:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Wi-Fi:
Webb-kamera:
Operativsystem:
Pixlar:
Batteritid:
SIM-kort:
Bluetooth:
Minne:
RAM-minne:
Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation)
Apple iPad 10.2" 64G...
Surfplatta bäst i...
Lightning
Nej
Ja
LCD-skärm
IPS
10.2 tum
2160x1620 pixlar
174.1 mm
7.5 mm
250.6 mm
487 g
Ja
2 st
iPadOS
8 MP
10 h
Nej
Ja
64 GB
3 GB
Samsung Galaxy Tab S7 (WiFi)
Samsung Galaxy Tab S...
Bästa android surf...
USB typ C
Nej
Ja
LCD-skärm
12.4 tum
2560x1600 pixlar
185 mm
6.3 mm
284.8 mm
608 g
Ja
2 st
Android
8 MP
13 h
Nej
Ja
64 GB
4 GB
iPad Pro 11" 128 GB
iPad Pro 11" 128 GB
Bästa premiumval -...
USB typ C
Nej
Ja
LCD-skärm
IPS
11 tum
1668x2388 pixlar
178.5 mm
5.9 mm
247.6 mm
466 g
Ja
2 st
iPasOS
12 MP
10 h
Nej
Ja
128 GB
8 GB
Så gjorde vi testet surfplatta bäst i test

När vi gjorde testet av surfplattor var det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. Först och främst var det viktigt att se vilka surfplattor som experterna föredrar, det kommer konstant nya modeller och därför gäller det att kontinuerligt se hur läget ligger. Dessutom är det inte alltid de dyraste modellerna som ligger i toppen av testerna, prisvärdhet är en viktig faktor.


Vi ville hitta en surfplatta som levererar bra prestanda och kan hantera olika typer av uppgifter, däribland titta på video/film, spela spel eller vara produktiv och använda olika appar. Experternas recensioner var till mycket god hjälp eftersom vi kunde få en bra överblick om surfplattornas prestanda och användarvänlighet.


Priset spelade också en stor roll i vårt val. Som tidigare nämnt är det nödvändigtvist inte den dyraste surfplattan som är allra bäst. Visst levererar de den bästa prestandan, men behöver alla verkligen så mycket? Nyckeln till surfplatta bäst i test ligger i att hitta en vinnare som har en bra balans mellan pris och prestanda, så vi kan få mest valuta för pengarna.


Slutligen var det även viktigt att titta på användarnas omdömen. Surfplattan bäst i test ska ha ett gott rykte från många användare som har haft en positiv upplevelse med den. Genom att läsa användarnas omdömen kunde vi få en bra uppfattning om hur surfplattan fungerar i verkligheten samt om det finns problem som vi måste vara medvetna om.


Efter att ha tittat på dessa faktorer kunde vi göra ett välgrundat val som mötte våra behov och önskemål. Vill du läsa experternas omdömen hittar du de i stycket här nedan.
Surfplatta test - experternas omdömen

Det finns många tester att ta del av idag. Vi städar dock bort alla gamla tester och fokuserar på tester från 2021 och framåt. Om du klickar på namnet i listan nedan, kan du läsa testerna i detalj.


Test surfplattor 2024

The Verge uppskattar den Mini LED-skärmen på iPad Pro M2 samt dess kvalitet men tycker att designen känns något föråldrad och lik den tidigare versionen med M1-processor. De nämner också att även om M2-chippet förbättrar prestandan, är skillnaden inte märkbar för de flesta användare. Något de verkligen gillar är dock den nya funktionen för Apple Pencil som heter "hoover", som gör den medföljande pennan ännu mer användbar, framförallt för de som gillar att rita på sin padda. 


The Guardian tycker att iPad Pro är den allra bästa surfplattan du kan köpa just nu samt att den kommer vara ett grymt verktyg för en hel del användningsområden. Men de är också skeptiska eftersom den kommer med en dyr prislapp, och menar att du för samma peng kan få en helt okej laptop. 


Trusted Reviews gillar iPad Pro grymma kvalitet, utöver den oslagbara prestanda och kraft den bjuder på. Men de är också tydliga med att säga att detta är ingenting du behöver om du för något år sen lade vantarna på en iPad Pro M1, så stor är skillnaden inte mellan de olika surfplattorna. Denna är istället för de som har haft en surfplatta under flera år och letar efter en ny och snabb ersättare.


Test surfplattor 2022

Techradar tycker att Galaxy Tab S7 är en bra surfplatta som passar dig som vill ta anteckningar eller streama film och serier. De tycker dock inte att skärmen är tillräckligt bra och rekommenderar dess storasyskon Tab S7 Plus för dig som värderar skärm och grafik högt. De gillar prestandan men tycker att den blir något oväsentlig eftersom den inte verkar vara helt optimerad enligt Androids appbibliotek.


Tom's Guide ger iPad Pro ett totalbetyg på 4,5 poäng. De tycker att att skärmen är fenomenal samt att M1 processorn ger en rykande snabb prestanda. De gillar även att den är lätt i vikten. Bland nackdelarna skriver de att den större versionen av iPad Pro (12,9") har en bättre skärm.


Android Authority tycker att det är en av de bästa Android surfplattor som finns på marknaden. De tycker att hårdvaran är utmärkt och erbjuder mycket bra prestanda, både vid arbete och underhållning. De tycker dock att mjukvaran hade kunnat utvecklats för att bli ännu bättre. De tycker även att kameran hade kunnat vara bättre, men hur ofta tar man bilder med en surfplatta egentligen?


PCMAG är inte lika imponerade med Samsung Galaxy S7. Dock tycker de att den erbjuder bra prestanda och kvalitet, samt att pennan funkar bra. Men de tycker att den faller kort bakom Apples iPad Air som ligger i ungefär samma prisklass men som erbjuder bättre prestanda. Betyget blir därför bara 3/5.


Techradar är mycket nöjda med iPad Pro och tycker att den erbjuder otroligt bra prestanda som matchar en bra laptop samt lång batteritid. Bland nackdelarna nämner de framförallt att den är dyr. De rekommenderar den för dig som behöver ett kraftfullt och högst portabelt verktyg.


PC för alla testade i sitt test sex stycken olika surfplattor för att kunna utse bästa surfplattan runt 10 tum . Bäst i test blev Apples Ipad generation 9 som fick fyra i betyg på en femgradig skala. Xiami Pad 5 fick också betyg 4 liksom Nokia T20. Lenovo Yoga Tab 11 fick betyg 3,5. Microsoft Surface Go 3 fick betyg 2,5. Samsung Galaxy Tab A8 (budget platta) fick betyg 3.


Tom's Guide tycker att Samsung Galaxy Tab S7 med hela 256 GB i lagring är en värdig utmanare till nya iPad Pro och prisar samtidigt Samsung för att ha tagit fram ett alternativ som ger mycket prestanda till ett schysst pris.


Test surfplattor 2021

mobil.se skriver i sitt test att denna iPad är det bästa köpet för de flesta. De lyfter även fram priset i sitt test som en av de mest positiva aspekterna med ipaden tillsammans med videosamtalskameran och tangentbordskontakten. På minussidan lyfts högtalarna som enbart finns i botten av ipaden, vilket kan bidra med ett burkigt ljud om man har ipaden stående i exempelvis ett ställ.


MacWorld skriver "Med årets modell är det lagringen, skärmen och Facetime-kameran som fått lite kärlek. Apples nya Ipad 9 är som gjord för videosamtal.". MacWorld lyfter fram lagringen, Facetime-kameran, True Tone justeringen och tangentbordet som de mest positiva egenskaperna med iPaden.


Techradar testade iPad 10,2 och ger den ett övergripande högt betyg. På plussidan finner man enligt techradar priset, selfikameran och true tone-skärmen. Techradar listar på den negativa sidan så som så många andra experter högtalarna och dess placering.
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den eltandborste som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare bland eltandborstar just nu
Surfplatta - Ipad bäst i test - bästa paddan 2023, bäst i test ipad, surfplattor, android surfplatta bäst i test, bäst i test surfplatta 2023, padda bäst i test, billig surfplatta, bästa ipaden, vilken surfplatta är bäst, ipad test, bästa paddan, test ipad, bästa samsung surfplatta, samsung surfplatta test, samsung padda bäst i test, vilken ipad är mest prisvärd?, vilken ipad är mest prisvärd, bra surfplatta till bra pris, bästa android surfplattan, bäst i test surfplattor, bästa surfplattan för film, bästa surfplattan android, vilken surfplatta är mest prisvärd?, ipad bäst i test 2023

Ta med din padda vart du vill och njut av livet.


Vad skiljer en padda från en laptop eller en mobiltelefon?

Det finns flera skillnader mellan en tablet och en bärbar dator. Lite förenklat skulle man kunna säga att en padda är en laptop, men utan tangentbord. Men det är rätt förenklat. Mer rättvist kanske det skulle vara att jämföra plattan med en smartphone men med större skärm.


Den större skärmen är en stor fördel t.ex. när det gäller att titta på film, bilder eller YouTube-klipp. Självklart är det också trevligare att surfa med en större skärm än vad som finns på en mobiltelefon. Men det är också krångligare att bära med sig.


Med din tablet kan du surfa, kolla mailen, använda den som läsplatta och göra mycket annat precis som med en laptop. Men om du planerar att skriva mycket, är det fortfarande en fördel med en bärbar dator, kanske en ultrabook med vanligt tangentbord.


En tablet idag väger ofta runt 400 gram och är mindre än 1 cm tjock. Jämför det med en bärbar dator, som har betydligt större vikt och mått. Drifttiden är också längre på en padda än på en laptop. Tiden varierar förstås, men de flesta surfplattor kan du använda en hel dag utan att den behöver laddas.


Om du tar foton med din padda, kanske du också vill veta vilken som är färglaserskrivare bäst i test. Du kan såklart också framkalla bilder online. Och visst kan du även videofilma med din paddan - precis som med en smartphone, även om en bra digitalkamera är att föredra.
Begagnade surfplattor

Vill du köpa en billig surfplatta kan vi rekommendera dig att kika på begagnade surfplattor. Köp en begagnad hos företaget Billig Teknik. De är ett företag som restaurerar gamla teknikprylar och ger dem ett nytt liv igen vilket känns miljömässigt väldigt bra. De har allt från de senaste modellerna till de lite äldre.
Bästa surfplatta för barn 2024

Har du ett barn eller barnbarn som du tänkt köpa en padda till kan vi också tipsa om att gå via Billig Teknik då du får en väl genomgången begagnad padda till bråkdelen av vad en ny kostar. 


Paddan är testad och renoverad av dem och den ska inte innehålla några felaktigheter. Olyckan är lätt framme när barnen leker med en padda, så en spräckt skärm är inget ovanligt. Då kan det ändå kännas lite bättre att du just köpte paddan lite billigare än vad en helt ny skulle ha kostat.
Surfplatta med penna

Med testvinnaren kan du även välja att lägga till en Apple Pencil. Detta är en penna som fungerar mycket bra till din iPad och är något för dig som gillar att rita och anteckna på din tablet.


Med denna iPad får du otroligt bra prestanda, grafik och användarupplevelsen med iPads operativsystem är fantastisk. Tillägget med Apple Pencil är också uppskattat och gör din iPad till ett schysst anteckningsblock.


Pekpennor

Som vi skrivit om i testet går det bra att köpa till en Apple Pencil till vår testvinnare. Observera bara att Apple Pencil enbart passar till Pro-serien och Air (fjärde generationen), så har du en äldre padda fungerar de tyvärr inte ihop. Här på länken kan du köpa pekpennor till både Mac och PC.

Fodral surfplatta

Det är bara fantasin som kan sätta gränser för hur ett fodral till en platta kan se ut. Men att just ha en fodral rekommenderar vi starkt så du undviker fula märken på din padda och minskad risk för trasig skärm. Flera återförsäljare säljer dessa fodral. Kjell & Company har ett brett utbud fodral och de säljer även skärmskydd.Tangentbord surfplatta

Ska du använda din padda likt en dator kan det i längden vara svår att skriva långa texter på touch-tangenterna. Då kan ett externt bluetooth tangentbord till paddan vara en bra idé. 


Det finns flera kompatibla tangentbord från Apple. Dessa heter Apple Smart Keybord och Apple Magic Keybord. Du köper dem billigt via länken nedan:

Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har surfplatta rea på denna tablet. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa surfplattan till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.
Vanliga frågor och svar

 • Vad är en surfplatta bra till?
  En surfplatta är bekvämt att ha för att titta på film, spela spel, läsa böcker, surfa på nätet och hantera bankärenden. Många använder den även för foto. Begränsningarna är få men att ersätta en arbetsdator med en platta är dock lite svårt, så se den snarare som ett komplement.
 • Vad är skillnaden mellan ipad och surfplatta?
  iPad är Apples namn på deras surfplattor. iPad har nästan blivit synonymt med en surfplatta eftersom de är så populära.
 • Hur mycket kostar en surfplatta?
  Det beror på modell och kapacitet. En bra surfplatta får du för ca 4000 kr. Vill du ha "surfplatta bäst i test" med större skärm som iPad Pro får du dock betala några tusenlappar till.
 • Vad heter surfplatta på engelska?
  Tablet är det engelska ordet vilket används även i Sverige.
 • Vilken surfplatta ska jag välja?
  Det beror på dina preferenser. Det finns bra surfplattor från både Apple och Samsung. Det är lite som att välja mellan en iOS eller Android-telefon. De finns även i olika prisklasser och där spelar din budget roll.
 • Vilken surfplatta är bäst?
  Just nu listar vi Apple iPad 10.2 som surfplatta bäst i test. Bästa iPad är en väldigt bra surfplatta, och rankas ofta som bästa surfplattan enligt många konsumenter och experter. Även Samsung tillverkar bra surfplattor, och vi har därför tagit med en Samsung surfplatta bäst i test.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, it-tjänster, skrivare & scanner & tablet.
Philip Andrén

Bäst i test: Surfplatta

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast