Barnförsäkring bäst i test - bästa barnförsäkringen

Bästa barnförsäkringen 2023 - jämför barnförsäkring

Planerar du att teckna en ny barnförsäkring? Eller funderar du på att konkurrensutsätta den du redan har och undrar vilken som är bäst just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester, och inte nog med det! Vi har även tagit till hänsyn vad konsumenterna tycker om de olika försäkringserbjudanden som finns. 


Vårt arbete har vi sedan sammanställt här på denna sida så att du kan göra ett klokt val direkt och undvika dåliga felköp. Läs här nedan och jämför barnförsäkringar som är bäst i test just nu för att hitta den, för dig, bästa barnförsäkringen 2023!


Ta mig direkt till den bästa barnförsäkringen!


Därför ska du ha en barnförsäkring

Att ditt barn förolyckas på grund av sjukdom eller skador till följd av en olycka är något av det allra värsta som kan hända en förälder. Att ändå vara väl förberedd är det dock inget fel på. 


Att ha en bra barnförsäkring som ger ett bra skydd och den bästa ersättningen vid både sjukdomar och olycksfall utanför skol- eller förskoletid är viktigt att tänka på och bra att ha då din hemförsäkring inte täcker alla delar. Varje barn behöver en egen försäkring som med fördel ska tecknas så tidigt som möjligt i barnets liv.

 


En sjukdom som upptäckts eller olycka som inträffat innan försäkringen har tecknats, täcks inte av försäkringen. Med hjälp av en bra barnförsäkring kan du och ditt barn få mer i ersättning varje månad och därmed få en högre livskvalitet om olyckan väl är framme. Därför är det viktigt att teckna barnförsäkringen tidigt. 


Det som ingår i en barnförsäkring kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag men bland annat så ger den ditt barn ersättning vid medicinsk och ekonomisk invaliditet, vid allvarliga diagnoser, vid vård på sjukhus, till förälder som beviljats vårdbidrag/omvårdnadsbidrag och till äldre barn vid sjukskrivning.


Hur länge gäller en barnförsäkring?

Barnförsäkringen tecknas på ett år i taget. Ändringar i försäkringen sker på den årliga huvudförfallodagen. Ingår försäkringen i en gruppförsäkring så är det gruppavtalet som styr när förändringar uppdateras. En barnförsäkring gäller normalt tills ditt barn hunnit fylla 25 år.


Jämför barnförsäkringar

Barnförsäkringar finns hos flera olika försäkringsbolag men det är väldigt enkelt att online jämföra och hitta den bästa barnförsäkringen. 


Funderar du på vad du och ditt barn får ut av försäkringen och vad du ska välja är Zmarta Försäkring och Compricer jämförelsetjänster som på ett smart sätt jämför och hjälper dig hitta den bästa försäkringen - helt gratis!


Väl inne i deras verktyg anger du ditt önskade försäkringsbelopp och kompletterar sedan med information om dig själv. Du skickar sedan in dina uppgifter via verktyget och därefter gör de kostnadsjämförelser mellan olika försäkringsbolag åt dig. 


På så vis får du snabbt och enkelt information om vilket försäkringsbolag som har den bästa barnförsäkringen utifrån dina förutsättningar.
Barnförsäkring bäst i test

Enligt konsumenternas.se så är det ICA försäkring och Moderna som är bäst i test när det gäller barnförsäkringar. 


De båda hamnar därför på en delad förstaplats som den bästa barnförsäkringen. Modernas försäkring är något billigare per år men båda bolagens försäkringar är väldigt bra och täcker väldigt många olika typer av skador och diagnoser. 


Ditt barn kan bland annat få ersättning för, och hjälp med, tandvård, ärrersättning, hjälmar och kläder, fortsatt vård i hemmet och självklart kostnader för läkemedel, resor och övriga kostnader relaterade till ditt barns rehabilitering. Klicka in här nedan för att jämföra och hitta den försäkring som passar dig bäst!
ICA barnförsäkring


På delad förstaplats som den bästa barnförsäkringen kommer ICAs barnförsäkring


De får högst poäng i de viktigaste delarna så som "ersättning medicinsk invaliditet" men presterar även bra i de övriga klasserna; ekonomisk invaliditet, engångsbelopp vid allvarlig diagnos, ersättning vid vård, ersättning till äldre barn vid sjukskrivning samt ersättning vid sjukhusvistelse.


Läs mer nu hos Ica Försäkringar och se vilken premie du får!

Moderna barnförsäkring


Även Moderna Försäkringar hamnar på delad förstaplats i barnförsäkring bäst i test med sin Moderna Large barnförsäkring. 


De får högst poäng i "ersättning vid sjukhusvistelse" men presterar överlag mycket bra i de övriga kategorierna; ekonomisk invaliditet, engångsbelopp vid allvarlig diagnos, ersättning vid vård, ersättning till äldre barn vid sjukskrivning samt ersättning medicinsk invaliditet. 


Den stora skillnaden hos Moderna är att försäkringen gäller tills det att ditt barn fyllt 30 i stället för 25 år som annars gäller för de flesta barnförsäkringar. De har även bättre ersättningsprocent för invaliditet från 30 till 70%.

 

Moderna Large barnförsäkring täcker dessutom vissa sjukdomar som är mer speciella som ADHD, blödarsjuka och hörselnedsättning.


Läs mer nu hos Moderna och se vilken premie du får!

Folksam barnförsäkring


folksam barnförsäkring - barnförsäkring folksam


Folksam barnförsäkring får en totalpoäng på 3,9 på konsumenternas.se jämförelse. 


Eftersom de presterar väldigt bra i även övriga försäkringskategorier kan det vara väl värt att du tecknar försäkringen hos dem och samlar dina försäkringar och därmed sänker kostnaderna på dina försäkringar.


Läs mer nu hos Folksam och se vilken premie du får!barnförsäkring - barnförsäkringar


Gå tillbaka i testet:Tips: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa olycksfallsförsäkringen eller testet om bästa hemförsäkringen vilka också hjälper dig att sänka dina månatliga kostnader.

Bäst i test Guidens försäkringsguider
Vanliga frågor och svar

 • Vilken barnförsäkring är bäst 2023?
  Enligt aktuella experttester och konsumenternas åsikter är det ICA försäkring och Moderna som delar på förstaplatsen för bästa barnförsäkring 2023. ICA barnförsäkring har högst betyg när det kommer till ersättning för medicinsk invaliditet medan Moderna sticker ut genom att gälla tills det att ditt barn fyller 30. Använd ett jämförelseverktyg för att hitta den barnförsäkring som passar just dina behov bäst!
 • Hur länge gäller en barnförsäkring?
  En barnförsäkring gäller normalt fram tills att barnet fyller 25. Det finns dock barnförsäkringar som gäller längre än så, exempelvis Moderna barnförsäkring som gäller tills dess att ditt barn fyller 30. En barnförsäkring tecknas på ett år i taget och ändringar i försäkringen sker på den årliga huvudförfallodagen.
 • Varför ska man teckna en barnförsäkring?
  Eftersom en hemförsäkring inte täcker allt är det viktigt att ha en barnförsäkring som ger ett bra skydd och ersättning vid sjukdomar och olycksfall utanför skol- eller förskoletid. En barnförsäkring ger bland annat ditt barn ersättning vid medicinsk och ekonomisk invaliditet, vid allvarliga diagnoser, till förälder som beviljats vårdbidrag/omvårdnadsbidrag och till äldre barn vid sjukskrivning.
 • Vad ingår i en barnförsäkring?
  Det som ingår i en barnförsäkring kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag men bland annat så ger en barnförsäkring ditt barn ersättning vid medicinsk och ekonomisk invaliditet, vid allvarliga diagnoser, vid vård på sjukhus, till förälder som beviljats vårdbidrag/omvårdnadsbidrag och till äldre barn vid sjukskrivning.

Christopher Holmerin

Bäst i test: Barnförsäkring

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Ursprungstestet skrevs 2020-01-31 och uppdaterades senast