I vår guide 'Barnförsäkring bäst i test', finner du den bästa barnförsäkringen 2023. Testet svarar på "vilken barnförsäkring är bäst" för ditt barns säkerhet. Med tanke på barnförsäkring pris och kvalitet, erbjuder vår jämförelse insikter i bästa barnförsäkring på marknaden.

Bästa barnförsäkringen - jämför barnförsäkring bäst i test

Planerar du att teckna en ny barnförsäkring? Eller funderar du på byta från din befintliga barnförsäkring om du får bättre pris, och undrar vilken som är bästa barnförsäkringen just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester samt tagit till hänsyn vad konsumenterna tycker om de olika barnförsäkringarna som finns. 


Läs nedan och jämför barnförsäkringar bäst i test för att hitta den, för dig, bästa barnförsäkringen 2024!


Ta mig direkt till den bästa barnförsäkringen!


Därför ska du ha en barnförsäkring

Att ditt barn förolyckas på grund av sjukdom eller skador till följd av en olycka är något av det allra värsta som kan hända en förälder. Att ändå vara väl förberedd är det dock inget fel på. 


En bra barnförsäkring ger ett bra skydd och den bästa ersättningen vid både sjukdomar och olycksfall utanför skol- eller förskoletid. Barnförsäkring är bra att ha då din hemförsäkring inte täcker alla delar. Varje barn behöver en egen försäkring som med fördel ska tecknas så tidigt som möjligt i barnets liv.


Bäst barnförsäkring jämförelse - vi jämför barnförsäkringar för att ge dig en klar bild av bäst barnförsäkring 2023. Här kan du enkelt jämföra barnförsäkring för att hitta bäst försäkringsbolag 2023 samt billigaste barnförsäkring.


En sjukdom som upptäckts eller olycka som inträffat innan försäkringen har tecknats, täcks inte av försäkringen. Med hjälp av en bra barnförsäkring kan du och ditt barn få mer i ersättning varje månad och därmed få en högre livskvalitet om olyckan väl är framme, vilket kan underlätta omställningen till en ny vardag. Därför är det viktigt att teckna barnförsäkringen tidigt. 


Det som ingår i en barnförsäkring kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag. Oftast ges ersättning vid medicinsk och ekonomisk invaliditet, allvarliga diagnoser, vård på sjukhus samt till förälder som beviljats vårdbidrag/omvårdnadsbidrag och till äldre barn vid sjukskrivning.


Jämför barnförsäkringar bäst i test

Barnförsäkringar finns hos flera olika försäkringsbolag och är väldigt enkelt att online jämföra och hitta den bästa barnförsäkringen. 


Funderar du på vad du och ditt barn får ut av försäkringen och vad du ska välja är Zmarta Försäkring och Compricer jämförelsetjänster som jämför och hjälper dig hitta den bästa barnförsäkringen - helt gratis!


Väl inne i deras verktyg anger du ditt önskade försäkringsbelopp och kompletterar med information om dig själv. Du skickar sedan in dina uppgifter via verktyget, därefter jämförs pris på barnförsäkringar hos olika försäkringsbolag åt dig. 


På så vis får du snabbt och enkelt information om vilket försäkringsbolag som har den bästa barnförsäkringen utifrån dina förutsättningar.
Barnförsäkring bäst i test 2024

Enligt konsumenternas.se så är det ICA barnförsäkring och Folksam barnförsäkring som har utsetts till barnförsäkringar bäst i test


Båda barnförsäkringar hamnar på en delad förstaplats som den bästa barnförsäkringen. Folksam barnförsäkring är något billigare per år men båda är bra barnförsäkringar och täcker väldigt många olika typer av skador och diagnoser. 


Ditt barn kan bland annat få ersättning för, och hjälp med, tandvård, ärrersättning, hjälmar och kläder, fortsatt vård i hemmet och självklart kostnader för läkemedel, resor och övriga kostnader relaterade till ditt barns rehabilitering. Fortsätt läsa nedan för att jämföra och hitta bäst barnförsäkring för dig!
ICA barnförsäkring

ICA barnförsäkring är ett populärt val för många föräldrar, tack vare dess konkurrenskraftiga pris barnförsäkring och omfattande täckning. Viktiga frågor att ställa sig – ska man ha barnförsäkring och vilken barnförsäkring ska man välja? Läs mer i vår jämförelse barnförsäkring!


På delad förstaplats som den bästa barnförsäkringen kommer ICAs barnförsäkring


De får högst poäng i de viktigaste delarna så som "ersättning medicinsk invaliditet" men presterar även bra i de övriga klasserna; ekonomisk invaliditet, engångsbelopp vid allvarlig diagnos, ersättning vid vård, ersättning till äldre barn vid sjukskrivning samt ersättning vid sjukhusvistelse.


Läs mer nu hos Ica Försäkringar och se vilken premie du får!


Jämför barnförsäkring nu

Folksam barnförsäkring


Folksam barnförsäkring är typ den bästa barnförsäkringen, och genom att jämföra barnförsäkring Folksam med andra bra barnförsäkring, kan du se varför. Vår barnförsäkring jämför guide hjälper dig att hitta billig barnförsäkring till ditt barn.


Folksam barnförsäkring får en totalpoäng på 3,9 på konsumenternas.se jämförelse. 


Eftersom de presterar väldigt bra i även övriga försäkringskategorier kan det vara väl värt att du tecknar försäkringen hos dem och samlar dina försäkringar och därmed sänker kostnaderna på dina försäkringar.


Läs mer nu hos Folksam och se vilken premie du får!


Jämför barnförsäkring nu
När du ska jämföra barnförsäkringar är det viktigt att överväga täckning och kostnad. En annan aspekt att tänka på är barnförsäkring hur länge den sträcker sig. Genom att jämföra barnförsäkring 2023 och göra en noggrann jämförelse barnförsäkring, kan du säkerställa att du väljer en bra barnförsäkring.


Hur länge gäller en barnförsäkring?

Barnförsäkringen tecknas på ett år i taget. Ändringar i försäkringen sker på den årliga huvudförfallodagen. Ingår försäkringen i en gruppförsäkring så är det gruppavtalet som styr när förändringar uppdateras. En barnförsäkring gäller normalt tills ditt barn hunnit fylla 25 år.Gå tillbaka i testet:


Tips: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa olycksfallsförsäkringen eller testet om bästa hemförsäkringen vilka också hjälper dig att sänka dina månatliga kostnader.

Bäst i test Guidens försäkringsguider
Frågor och svar om Barnförsäkringar

 • Vilken barnförsäkring är bäst 2024?
  Enligt aktuella experttester och konsumenternas åsikter är det ICA barnförsäkring och Folksam barnförsäkring som delar på förstaplatsen för bästa barnförsäkring 2024. ICA barnförsäkring har högst betyg när det kommer till ersättning för medicinsk invaliditet. Jämför barnförsäkring för att hitta bäst barnförsäkring pris i dagsläget!
 • Hur länge gäller en barnförsäkring?
  En barnförsäkring gäller normalt fram tills att barnet fyller 25. Det finns dock barnförsäkringar som gäller längre än så, exempelvis vissa barnförsäkringar som gäller tills dess att ditt barn fyller 30. En barnförsäkring tecknas på ett år i taget och ändringar i försäkringen sker på den årliga huvudförfallodagen.
 • Varför ska man teckna en barnförsäkring?
  Eftersom en hemförsäkring inte täcker allt är det viktigt att ha en barnförsäkring som ger ett bra skydd och ersättning vid sjukdomar och olycksfall utanför skol- eller förskoletid. En barnförsäkring ger bland annat ditt barn ersättning vid medicinsk och ekonomisk invaliditet, vid allvarliga diagnoser, till förälder som beviljats vårdbidrag/omvårdnadsbidrag och till äldre barn vid sjukskrivning.
 • Vad ingår i en barnförsäkring?
  Det som ingår i en barnförsäkring kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag men bland annat så ger en barnförsäkring ditt barn ersättning vid medicinsk och ekonomisk invaliditet, vid allvarliga diagnoser, vid vård på sjukhus, till förälder som beviljats vårdbidrag/omvårdnadsbidrag och till äldre barn vid sjukskrivning.
 • När ska man teckna barnförsäkring?
  Det är rekommenderat att teckna barnförsäkring så tidigt som möjligt i ditt barns liv. Det beror på att eventuella hälsoproblem innan tecknandet av barnförsäkring inte ingår, samt att månadspremien kan bli dyrare.
 • Vilken är den bästa barnförsäkringen?
  Vi på Bäst i test Guiden har kommit fram till att bästa barnförsäkringen just nu är ICA barnförsäkring och Folksam barnförsäkring som erbjuder bäst pris på barnförsäkringar. Resultaten har vi kommit fram till efter att ha gjort en barnförsäkring jämförelse.

Christopher Holmerin

Bäst i test: Barnförsäkring

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast