Barnförsäkring bäst i test - bästa barnförsäkringen

Bästa barnförsäkringen 2021

Planerar du att teckna en ny barnförsäkring? Eller funderar du på att konkurrensutsätta den du redan har och undrar vilken som är bäst just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester, och inte nog med det! Vi har även tagit till hänsyn vad konsumenterna tycker om de olika försäkringserbjudanden som finns. Vårt arbete har vi sedan sammanställt här på denna sida så att du kan göra ett klokt val direkt och undvika dåliga felköp. Läs här nedan och jämför barnförsäkringar som är bäst i test just nu för att hitta den, för dig, bästa barnförsäkringen 2021!


Ta mig direkt till den bästa barnförsäkringen!


Därför ska du ha en barnförsäkring

Att ditt barn förolyckas av sjukdom eller skador till följd av en olycka är något av det allra värsta som kan hända en förälder. Att ändå vara väl förberedd är det dock inget fel på. Att ha en bra barnförsäkring som ger ett bra skydd och den bästa ersättningen vid både sjukdomar och olycksfall utanför skol- eller förskoletid är viktigt och bra att ha då din hemförsäkring inte täcker alla delar. Varje barn behöver en egen försäkring som med fördel ska tecknas så tidigt som möjligt i barnets liv.

 


En sjukdom som upptäckts eller olycka som inträffat innan försäkringen har tecknats, täcks inte av försäkringen. Med hjälp av en bra barnförsäkring kan du och ditt barn få mer i ersättning varje månad och därmed få en högre livskvalitet om olyckan väl är framme. Därför är det viktigt att teckna barnförsäkringen tidigt. 


Det som ingår i en barnförsäkring kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag men bland annat så ger den ditt barn ersättning vid medicinsk och ekonomisk invaliditet, vid allvarliga diagnoser, vid vård på sjukhus, till förälder som beviljats vårdbidrag/omvårdnadsbidrag och till äldre barn vid sjukskrivning.


Hur länge gäller en barnförsäkring?

Barnförsäkringen tecknas på ett år i taget. Ändringar i försäkringen sker på den årliga huvudförfallodagen. Ingår försäkringen i en gruppförsäkring så är det gruppavtalet som styr när förändringar uppdateras. En barnförsäkring gäller normalt tills ditt barn hunnit fylla 25 år.


Jämför barnförsäkringar

Idag är det väldigt enkelt att online jämföra och hitta den bästa barnförsäkringen. Insplanet är en av dessa jämförelsetjänster som på ett smart sätt jämför och hjälper dig hitta den bästa försäkringen - helt gratis!


Väl inne i Insplanets verktyg anger du ditt önskade försäkringsbelopp och kompletterar sedan med information om dig själv. Du skickar sedan in dina uppgifter via verktyget och därefter gör Insplanet jämförelser mellan olika försäkringsbolag. På så vis får du snabbt och enkelt information om vilket försäkringsbolag som har den bästa barnförsäkringen utifrån dina förutsättningar.


Läs mer här nu och se vilket erbjudande du får via Insplanets jämförelse.

Barnförsäkring bäst i test

Enligt konsumenternas.se så är det ICA försäkring och Moderna som är bäst i test när det gäller barnförsäkringar. De båda hamnar därför på en delad förstaplats som den bästa barnförsäkringen. Modernas försäkring är något billigare per år men båda bolagens försäkringar är väldigt bra och täcker väldigt många olika typer av skador och diagnoser. Ditt barn kan bland annat få ersättning för, och hjälp med, tandvård, ärrersättning, hjälmar och kläder, fortsatt vård i hemmet och självklart kostnader för läkemedel, resor och övriga kostnader relaterade till ditt barns rehabilitering. Klicka in här nedan för att jämföra och hitta den försäkring som passar dig bäst!
ica barnförsäkring


På delad förstaplats som den bästa barnförsäkringen är ICA Försäkringar. De får högst poäng i "ersättning medicinsk invaliditet" men presterar även bra i de övriga klasserna; ekonomisk invaliditet, engångsbelopp vid allvarlig diagnos, ersättning vid vård, ersättning till äldre barn vid sjukskrivning samt ersättning vid sjukhusvistelse.


Läs mer nu hos Ica Försäkringar och se vilken premie du får!


Klicka här om du först vill jämföra priserna hos Insplanet!


moderna barnförsäkring


Även Moderna Försäkringar hamnar på delad förstaplats i barnförsäkring bäst i test med sin Moderna Large barnförsäkring. De får högst poäng i "ersättning vid sjukhusvistelse" men presterar överlag mycket bra i de övriga kategorierna; ekonomisk invaliditet, engångsbelopp vid allvarlig diagnos, ersättning vid vård, ersättning till äldre barn vid sjukskrivning samt ersättning medicinsk invaliditet. 


Den stora skillnaden hos Moderna är att försäkringen gäller tills det att ditt barn fyllt 30 istället för 25, som är det normala. De har även bättre ersättningsprocent för invaliditet från 30 till 70%. Moderna Large barnförsäkring täcker dessutom speciella sjukdomar som ADHD, blödarsjuka och hörselnedsättning. 


Läs mer nu hos Moderna och se vilken premie du får!


Klicka här om du först vill jämföra priserna hos Insplanet!


folksam barnförsäkring - barnförsäkring folksam


Folksam barnförsäkring får en totalpoäng på 3,9 på konsumenternas.se jämförelse. Eftersom de presterar väldigt bra i även övriga försäkringskategorier kan det vara väl värt att teckna Folksams barnförsäkring och samla dina försäkringar hos dem och därmed sänka kostnaderna på dina försäkringar.


Läs mer nu hos Folksam och se vilken premie du får!


Klicka här om du först vill jämföra priserna hos Insplanet!barnförsäkring - barnförsäkringar


Tips: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa olycksfallsförsäkringen eller testet om bästa hemförsäkringen vilka också hjälper dig att sänka dina månatliga kostnader.

Bäst i test Guidens försäkringsguider
Vanliga frågor och svar

 • Vilken barnförsäkring är bäst 2021?
  Enligt aktuella experttester och konsumenternas åsikter är det ICA försäkring och Moderna som delar på förstaplatsen för bästa barnförsäkring 2021. ICA barnförsäkring har högst betyg när det kommer till ersättning för medicinsk invaliditet medan Moderna sticker ut genom att gälla tills det att ditt barn fyller 30. Använd ett jämförelseverktyg som Insplanet för att hitta den barnförsäkring som passar just dina behov bäst!
 • Hur länge gäller en barnförsäkring?
  En barnförsäkring gäller normalt fram tills att barnet fyller 25. Det finns dock barnförsäkringar som gäller längre än så, exempelvis Moderna barnförsäkring som gäller tills dess att ditt barn fyller 30. En barnförsäkring tecknas på ett år i taget och ändringar i försäkringen sker på den årliga huvudförfallodagen.
 • Varför ska man teckna en barnförsäkring?
  Eftersom en hemförsäkring inte täcker allt är det viktigt att ha en barnförsäkring som ger ett bra skydd och ersättning vid sjukdomar och olycksfall utanför skol- eller förskoletid. En barnförsäkring ger bland annat ditt barn ersättning vid medicinsk och ekonomisk invaliditet, vid allvarliga diagnoser, till förälder som beviljats vårdbidrag/omvårdnadsbidrag och till äldre barn vid sjukskrivning.
 • Vad ingår i en barnförsäkring?
  Det som ingår i en barnförsäkring kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag men bland annat så ger en barnförsäkring ditt barn ersättning vid medicinsk och ekonomisk invaliditet, vid allvarliga diagnoser, vid vård på sjukhus, till förälder som beviljats vårdbidrag/omvårdnadsbidrag och till äldre barn vid sjukskrivning.

Christopher Holmerin

Bäst i test: Barnförsäkring

Testet skrevs och uppdaterades senast