Barnförsäkring bäst i test - bästa barnförsäkringen

Bästa barnförsäkringen 2021

Planerar du att teckna en ny barnförsäkring? Eller funderar du på att konkurrensutsätta den du redan har och undrar vilken som är bäst just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester, och inte nog med det! Vi har även tagit till hänsyn vad konsumenterna tycker om de olika barnförsäkringarna. Vårt arbete har vi sedan sammanställt här på denna sidan så att du kan göra ett klokt val direkt och undvika dåliga felköp. Läs här nedan vilken barnförsäkring som är bäst i test just nu!


Ta mig direkt till den bästa barnförsäkringen!


Därför ska du ha en barnförsäkring

Att ditt barn förolyckas av sjukdom eller en olycka är något av det allra värsta som kan hända en förälder. Att ändå vara väl förberedd är det dock inget fel på. Att ha en bra barnförsäkring som ger den bästa ersättningen vid sjukdom och olycka utanför skol- eller förskoletid är viktigt och bra att ha då din hemförsäkring inte täcker alla delar. Varje barn behöver en egen barnförsäkring som med fördel ska tecknas så tidigt som möjligt i barnets liv.

 


En sjukdom som upptäckts eller olycka som inträffat innan barnförsäkringen har tecknats, täcks inte av försäkringen. Med hjälp av en bra barnförsäkring kan du och ditt barn få mer i ersättning varje månad och därmed få en högre livskvalitet om olyckan väl är framme. 


Barnförsäkringen ger bland annat ditt barn ersättning vid medicinsk invaliditet, ekonomisk invaliditet, vid allvarliga diagnoser, till förälder som beviljats vårdbidrag/omvårdnadsbidrag och till äldre barn som sjukskrivs. 


Hur länge gäller barnförsäkringen?

Barnförsäkringen tecknas på ett år i taget. Ändringar i försäkringen sker på den årliga huvudförfallodagen. Ingår försäkringen i en gruppförsäkring så är det gruppavtalet som styr när förändringar uppdateras. Barnförsäkringen gäller normalt tills ditt barn hunnit fylla 25 år.


Barnförsäkring bäst i test

Idag är det väldigt enkelt att online jämföra och hitta den bästa barnförsäkringen. Insplanet är en av dessa tjänster som på ett smart sätt jämför och hjälper dig hitta den bästa försäkringen - helt gratis!


Väl inne i Insplanets verktyg anger du ditt önskade försäkringsbelopp och kompletterar sedan med information om dig själv. Du skickar sedan in dina uppgifter via verktyget och därefter gör Insplanet jämförelser mellan olika försäkringsbolag. På så vis får du snabbt och enkelt information om vilket försäkringsbolag som har den bästa barnförsäkringen utifrån dina förutsättningar.


Läs mer här nu och se vilket erbjudande du får via Insplanets jämförelse.


Enligt konsumenternas.se så är det ICA försäkringar och Moderna som är bäst när det gäller barnförsäkringar. Modernas försäkring är något billigare per år men båda bolagens försäkringar är väldigt bra och täcker väldigt många olika typer av skador och diagnoser. Bl.a. kan ditt barn få hjälp med tandvård, ärrersättning, hjälmar och kläder, fortsatt vård i hemmet och självklart kostnader för läkemedel, resor och andra kostnader relaterade till ditt barns rehabilitering. Klicka in här nedan för att hitta den försäkring som passar dig bäst!
ica barnförsäkring


ICA Försäkringar hamnar på förstaplats. De får högst poäng i "ersättning medicinsk invaliditet" men presterar bra i de övriga klasserna; ekonomisk invaliditet, engångsbelopp vid allvarlig diagnos, ersättning vid vård, ersättning till äldre barn vid sjukskrivning samt ersättning vid sjukhusvistelse.


Läs mer nu hos Ica Försäkringar och se vilken premie du får!


Klicka här om du först vill jämföra priserna hos Insplanet!


moderna barnförsäkring


Även Moderna Försäkringar hamnar på förstaplats med sin Moderna Large barnförsäkring. De får högst poäng i "ersättning vid sjukhusvistelse" men presterar överlag mycket bra i de övriga kategorierna; ekonomisk invaliditet, engångsbelopp vid allvarlig diagnos, ersättning vid vård, ersättning till äldre barn vid sjukskrivning samt ersättning medicinsk invaliditet. 


Den stora skillnaden hos Moderna är att försäkringen gäller tills det att ditt barn fyllt 30 istället för 25, som är det normala. De har även bättre ersättningsprocent för invaliditet från 30 till 70%. Moderna Large barnförsäkring täcker dessutom speciella sjukdomar som ADHD, blödarsjuka och hörselnedsättning. 


Läs mer nu hos Moderna och se vilken premie du får!


Klicka här om du först vill jämföra priserna hos Insplanet!


folksam barnförsäkring - barnförsäkring folksam


Folksam får en totalpoäng på 3,9 på konsumenternas.se jämförelse. Eftersom de presterar väldigt bra i även övriga försäkringskategorier kan det vara väl värt att teckna Folksams barnförsäkring och samla dina försäkringar hos dem och där med sänka kostnaderna på dina försäkringar.


Läs mer nu hos Folksam och se vilken premie du får!


Klicka här om du först vill jämföra priserna hos Insplanet!barnförsäkring - barnförsäkringar


Tips: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa olycksfallsförsäkringen eller testet om bästa hemförsäkringen vilka också hjälper dig att sänka dina månatliga kostnader.Christopher Holmerin

Bäst i test: Barnförsäkring

Testet skrevs och uppdaterades senast