Vilken är den bästa djurförsäkringen? Söker du djurförsäkring bäst i test? Bästa djurförsäkring 2023 kan du läsa om här. Vi jämför djurförsäkringar. Ta del av en billig djurförsäkring, bästa kattförsäkring samt andra bra djurförsäkringar för dig med krav på bäst djurförsäkring.

Bästa djurförsäkringen 2024: jämför hund- och kattförsäkring

Ska du teckna djurförsäkring och vill veta vilken som är den bästa djurförsäkringen just nu? Då har du kommit helt rätt! Då det finns flera olika djurförsäkringar har vi undersökt de olika försäkringarna som finns idag och tagit reda på vilken som är djurförsäkring bäst i test just nu.


Men inte nog med det! Vi har även tagit reda på kunderna tycker om försäkringsbolagen, allt för att du ska göra ett så bra val som möjligt, både för plånboken och för ditt husdjur så ni får en bra djurförsäkring

 

I detta test har vi valt att fokusera på bästa kattförsäkring och bästa hundförsäkring. Vissa av försäkringsbolagen erbjuder dock större försäkringar för exempelvis häst eller andra exotiska djur som kan behöva en annan typ av försäkring. Men innan vi går in på den bästa djurförsäkringen tänkte vi gå igenom vad din djurförsäkring bör innehålla samt vad som styr priset på djurförsäkringarna.


Byta djurförsäkring

Vill du byta försäkring men har tidigare skadeärenden? Om ditt djur tidigare har haft sjukdom eller skada som riskerar att blossa upp igen kan det vara riskabelt att byta djurförsäkring. Detta eftersom bolaget du byter till inte kommer att ersätta skador som kan spåras bakåt i tiden. Men det är inte helt omöjligt. 

 

Genom dialog med ditt nya val av bolag kan dessa göra undantag i försäkringen och göra ett undantag för hundar, katter och andra husdjur som tidigare har varit sjuka. Det viktigaste är att du informerar dem så att ni kan ha en diskussion och göra försäkringsbolaget varse om din och ditt husdjurs situation. På så vis minskar du risken och du behöver inte betala mer än nödvändigt då olyckan är framme.


Köpguide: Försäkra djur

Detta bör ingå i djurförsäkring

De flesta försäkringarna vi tittat på liknar varandra i mångt och mycket. Utöver att vi såklart önskar få en billig djurförsäkring bör de åtminstone innehålla:

 • Veterinärvård (upp till försäkringsbelopp)
 • Medicin (upp till försäkringsbelopp)
 • Rehabilitering (upp till försäkringsbelopp)
 • Tandvård (ej förebyggande behandling)
 • Röntgen
 • Ordinerat foder


Med viss summa menar vi här den summa ni har valt som försäkringsbelopp. Ofta går det att välja olika storlekar på försäkringarna, från bas- till premiumnivå där den högsta nivån täcker allra mest.


Hos vissa försäkringsbolag kan även livförsäkring ingå. Detta är dock vanligare på exotiska eller större djur, till exempel hästar som ofta kan vara väldigt dyra och svåra att ersätta. Och skulle det inte finnas i just den försäkringsvarianten du väljer finns livförsäkring ofta som tillval.

 

Självrisk djurförsäkring

Självrisken du betalar är ofta valbar vilket kan sänka eller höja din försäkringspremie. Och när det gäller självrisk finns det en fast och en rörlig självrisk, en som betalas varje försäkringsår, som oftast är valbar, samt en som betalas varje gång du använder försäkringen och är en procentsats av skadekostnaden, mellan 15-20%.


Karens

När du tecknar din djurförsäkring har dessa oftast en karenstid. Detta betyder att du har din försäkring men att chansen till ersättning inte börjar efter ett visst antal dagar. Vanligtvis ligger denna karens på 14 till 20 dagar. Men för vissa typer av sjukdomar kan denna vara upp mot hela 12 månader. 


Det beror alltså på vilken typ av skada du försöker få hjälp och ersättning med. 


Dock är många försäkringsbolag beredda på att göra undantag ifall ditt husdjur orsakats av plötsligt våld eller ifall en ny valp får en försäkring tecknad i samband med leveransen när dennes moder har en försäkring på samma bolag.


Jämför djurförsäkring - välj bästa djurförsäkringen - detta styr priset

Det som styr priset på din försäkring är först och främst hur gammal ditt husdjur är. Desto äldre ditt husdjur blir, desto större blir tyvärr risken att sjukdom ska visa sig. Men priset på försäkringen beror också på tidigare skador, sjukdomar men även vilken ras ditt husdjur är, eftersom vissa raser beräknas leva olika länge. 

 

Det spelar även roll vilket kön din hund har, och där är det okastrerade tikar som kostar mest. Detta eftersom tikar kan utveckla sjukdomar och problem i livmodern. Är din tik eller hane kastrerad kan du förvänta dig ett lägre pris. 

 

Beroende på var du bor kan du också få en högre premie, exempelvis betalar de som bor i storstan mer än de som bor ute på landet. Inte konstigt egentligen, med mycket mer trafik och faror leder det till en högre ”risk” för försäkringsbolagen. 

 

Du kan alltid själv påverka priset genom att bestämma ”storleken” på försäkringen. Ofta har försäkringsbolagen olika nivåer på sina försäkringar där bas-valen oftast kostar mycket mindre än ”plus”-varianterna. 


Dock får du inte samma skydd, där det ingår veterinärvård, operation och i vissa fall även övernattning på djurakut. Och ska du betala detta själv ur egen ficka kan det bli väldigt dyrt, i vissa fall upp mot 20.000kr per natt. Tänk därför igenom noga innan du tar ett beslut.


Djurförsäkring bäst i test 2024

De försäkringsbolag som presterat bäst är dessa bolag. Klicka in hos dem och hitta den bästa försäkringen för dig och din kompis:Täckning:
Max ersättning per år:
Självriskalternativ:
Veterinärbesökstäckning:
Medicintäckning:
Täckning för befintliga tillstånd:
Ytterligare förmåner:
Bäst i test djurförsäkringen 2024 - Hedvig djurförsäkring - Bäst i test
Hedvig djurförsäkrin...
Hedvig djurförsäkr...
Olycksfall, Sjukdom
Varierar
Varierar
Ingår
Ingår
Nej
Digital veterinär, Reseförsäkring
Bäst i test djurförsäkringen 2024 - Ica djurförsäkring - Bäst i test
Ica djurförsäkring
Ica djurförsäkring
Olycksfall, Sjukdom
Varierar
Varierar
Ingår
Ingår
Nej
Bonusprogram, Rabatter hos ICA
Bäst i test djurförsäkringen 2024 - Agria djurförsäkring - Bäst i test
Agria djurförsäkring
Agria djurförsakri...
Olycksfall, Sjukdom, Avelsrisker
Upp till 150,000 SEK
Varierar
Ingår
Ingår
Begränsat
Avelsrisker, Ärftliga tillstånd
Bäst i test djurförsäkringen 2024 - Lassie djurförsäkring - Bäst i test
Lassie djurförsäkrin...
Lassie djurförsäkr...
Olycksfall, Sjukdom, Förebyggande vård
Varierar
Varierar
Ingår
Ingår
Begränsat
Förebyggande vård, Digital veterinär


Bästa djurförsäkringen - Hedvig hundförsäkring bäst i test 


Vilken djurförsäkring är bäst? Söker du en försäkring djur? Bästa djurförsäkringen 2023 hittar du hos Hedvig djurförsäkring. Läs vår Hedvig försäkring recension om Hedvig hundförsäkring. Den tar upp vad täcker djurförsäkring och vad är en bra djurförsäkring för dig som ska försäkra djur. Även för dig som undrar över vilken kattförsäkring är bäst så erbjuder de även en billigast kattförsäkring.


Hedvig försäkring


Hedvig djurförsäkring bäst i test

Hos Hedvig får du en populär och flexibel djurförsäkring för din hund och katt som har marknadens högsta veterinärvårdsbelopp på 160 000 kronor, vilket är 10 000 kr mer än exempelvis Lassie. Här ingår även medicin och dolda fel, till en fast självrisk på 0 kr. Här får du även helt fria samtal till auktoriserade veterinärer för att du alltid snabbt och enkelt ska få rätt rådvigning direkt. 


Livsförsäkring ingår

Hedvig må ha lite dyrare premier, men då ingår även livförsäkring, vilket du ofta måste välja till som dyrt tillägg hos andra försäkringsbolag - här får du det dock direkt. 


Billigast kattförsäkring

Det bådar även mycket gott för kattägare eftersom Hedvig har en otroligt förmånlig kattförsäkring från 39 kr.


Tidigare besvär och dolda fel

Men förutom justa villkor med försäkring till en schysst peng har du även möjlighet för tillägg för tidigare besvär. Detta innebär att Hedvig ersätter även behandling av sjukdom och skador som ditt djur tidigare har lidit av, dock är detta begränsat till medfödda eller ärftliga sjukdomar och fel som inte har kunnat upptäckas tidigare.  


Med Hedvigs djurförsäkring får du även gratis tillgång till FirstVet - en digital veterinärklinik. Här får du gratis rådgivning, hjälp och remisser genom videosamtal med legitimerade veterinärer. 


Hedvig inom EU

Du har även försäkring för din hund/katt inom hela EU under högst 1 år, vilket är bra för dig som gillar att resa eller har ett andra hem inom EU. Tänk dock på att om du bor mycket utomlands förbrukas 1 år rätt fort.


Sammantaget är Hedvigs djurförsäkring en väldigt flexibel djurförsäkring för katt och hund där du har enkelt att få kontakt med veterinär och få hjälp snabbt, vilket även visas tydligt av Hedvigs goda betyg på Trustpilot


Klicka här på knappen för att komma till Hedvig djurförsäkring!Räkna på pris

Lassie hundförsäkring - rekommenderad djurförsäkring

Vilken hundförsäkring är bäst? Lassie djurförsäkring. Lassie försäkring är en djurförsäkringen. Lassie hundförsäkring är ett alternativ till bästa djurförsäkringen hund vilket är bra att tänka på då du ska jämföra djurförsäkringar, hundförsäkring bäst i test.

Lassie försäkring


Lassie försäkring - prisvärd

Lassie djurförsäkring är en oerhört bra försäkring och rankar bra på Konsumenternas topp-lista. Bland annat ger de dig chansen att sänka din försäkringspremie - enbart genom att använda deras tjänst och de har även ett högre försäkringsbelopp, vilket ger dig extra säkerhet ifall en olycka skulle ske ditt husdjur.


När det gäller Lassie djurförsäkring får du också ett väldigt bra skydd. Vid vår jämförelse då vi jämför hundförsäkringar med varandra är Lassie billigare Hedvig, detta är dock något som kan variera avsevärt, beroende på vem du är och var du och dit husdjur bor. Så låt oss istället se vad Lassie har som Hedvig inte har:


För det första är Lassie försäkring en hundförsäkring som faktiskt belönar kunskap med en lägre försäkringspremie. Detta visar sig genom deras smarta mobilapp där du kan anmäla skador och även få mer information om hur du håller ditt djur till allra bästa hälsa. 


Och genom att samla poäng på deras app kan du sänka din försäkringspremie med hela 500kr per försäkringsår! Lassie gillar att aktivera och lära sina kunder vilket vi tycker är bra!


För det andra så ersätter Lassies premiumförsäkring ett belopp upp till 150.000kr till ett pris som är cirka 300 kr billigare än Hedvig. Vidare har du även tillgång till omhändertagande av hund/katt ifall detta skulle behövas, en sådan situation hade kunnat vara ifall en nödsituation drabbar dig själv ifall du är ensamstående. 


Vidare har Lassie en mycket bra kundtjänst som har öppet varje dag mellan 07-22 (förutom stora helgdagar, t.ex. Julafton).


Lassie hundförsäkring är den försäkring som ligger bäst till när det gäller självrisk. Det tas bara en fast självrisk per år, på antingen 1500 eller 3500kr (beroende på vilken storlek av försäkring). Den rörliga försäkringen ligger på 15% eller 25%. Hos Lassie får du fria samtal till FirstVet.


Läs mer och teckna en hundförsäkring hos Lassie.


Detta säger användarna av Lassie om deras hundförsäkring:


"Äntligen ett bolag som utmanar de stora drakarna prismässigt och med bättre villkor som även sätter djuren i fokus. Jag blev också imponerad av kundtjänsts stora vilja att hjälpa till."


"Är nöjd med allt! Trevligt och proffsigt bemötande."


"Bra service och bra bemötande."


"Väldigt enkelt och smidigt att ansluta sig."


"Lätt att förstå och tydligt innehåll samt humana priser."


"Är väldigt nöjd med försäkringsvillkoren. Suveränt med den långa självriskperioden. En extra bonus är utbildningen och frågorna att besvara i appen som kan sänka årspremien."


"Precis skaffat katt och försäkring. Bra att alla åldrar kan försäkras. Bra att försäkringen täcker en vanlig tandsjukdom. Bra app där man får bra information och tips om katter."


"En djurförsäkring som även en fattig sjukpensionär klarar av!tacksam att jag hittade Lassie! Ingen av alternativen det finns 3! Den minsta räcker utmärkt till en innekatt!å den täcker mycket! 

Gå in på Lassie å kolla vet jag! Så fler får chansen att bli glatt överraskade! Det bästa e att man kan betala per mån!"


"Hej, ny görnöjd kund här…efter lite missförstånd som Lassie hjälpte mig att reda ut och ett bemötande utöver det vanliga i positiv bemärkelse så är jag och vovven sååå nöjda, har haft dyra Agria i många år men bytte till hit, jag kan rekommendera Lassie"


Lassie har väldigt bra betyg överlag, både av dess användare men även av Konsumenternas, som rankar deras försäkring på tredjeplats. 


Utöver fina omdömen har även Lassie en fond kallad Tassfonden som har till uppgift att hjälpa djurägare som inte har råd att besöka en veterinär när olyckan är framme. Många djur får därför lida i onödan eller måste avlivas. Därför finns Tassfonden för att hjälpa till i dessa lägen. 


Räkna på pris
ICA djurförsäkring - hundförsäkring

Djurförsäkring jämför kan du göra hos ICA djurförsäkring. Jämför hundförsäkring och hitta bästa hundförsäkring för dig som söker försäkringar djur. De erbjuder djurförsäkring hund och bästa och billigaste kattförsäkringen. Jämför djurförsäkring katt hos dem och få poäng vid köp. Är även ett bra alternativ till bäst hundförsäkring just nu.

ICA djurförsäkring


ICA djurförsäkring

ICA djurförsäkring täcker försäkring för hund och katt och är en av favoriterna i Sverige idag. Deras försäkring ger dig ersättning vid skador som uppstått av olycka, bett eller sjukdomsfall, som kräver veterinärvård. Maxbeloppet med deras försäkring är 150.000 kronor per försäkringsår


Detta är belopp är i jämförelse med de andra stora försäkringsbolagen i denna jämförelse. , men tack vare ett lägre försäkringsbelopp per år kan du komma undan med en lägre självrisk.


Hos ICA försäkring startar självrisken på 1500 kronor. Du kan själv välja mellan beloppen 1500 kronor, 2500 kronor eller 3000 kronor i självrisk eller rörlig självrisk på 15 eller 25%. Dess fasta självriskbelopp betalas var 130:e dag. Och tack vare en relativt låg självrisk blir det en förmånlig försäkring som erbjuder bra skydd när olyckan slår till. 


Dessutom får du ICA-bonus på premien samt extra ICA-bonus om du samlar tre eller fler försäkringar hos ICA.


Med en ICA djurförsäkring har du tillgång till rehabilitering, MR- och CT-skanning och mediciner. De ersätter dig även ifall ditt husdjur skulle vara i behov av tandvård. Så länge skadan inte beror på dålig munhygien, precis som de andra försäkringsbolagen idag. Dock är ju en nackdel att dessa endast täcks upp till 60.000 kronor. 


ICA försäkringar är lite mer försiktiga än andra bolag då de tydligt drar en linje för vad som gäller för vissa raser. Exempelvis lämnas ingen ersättning för raser som naturligt har svårt att andas, t.ex. Mops och Bostonterrier. 


Klicka på knappen nedan för att komma till ICAs djurförsäkring.Räkna på pris

Agria djurförsäkring - bästa kattförsäkring


Agria djurförsäkring och Agria hundförsäkring är klassisk djur försäkring för många. De erbjuder djur försäkringar för flera olika sorters djur. Hundförsäkring jämför du enkelt här. Agria hundförsäkring räknas till de bästa liksom Agria kattförsäkring. Bästa djurförsäkringen katt hittar du här även om det inte är en billig kattförsäkring.

Agria djurförsäkring


Agria djurförsäkring

De flesta av oss känner till Agria djurförsäkring. De har funnits med väldigt länge och är ett dotterbolag till Länsförsäkringar, ett av de bästa försäkringsbolagen enligt Konsumenternas. Hursomhelst så har Agria arbetat med försäkringar otroligt länge och är numera synonymt med en bra djurförsäkring. De har allt ditt djur kan behöva och erbjuder det till ett rimligt pris. 


Agria djurförsäkring har något lägre högsta ersättning vid veterinärvård, som täcker upp till 120.000kr med deras premiumförsäkring. Deras bas- och kattrasförsäkring täcker 30.000 respektive 60.000kr. Men med deras kattrasförsäkring kan du även anpassa försäkringen efter dina behov och kan där välja en högre ersättning vid veterinärvård. 


Och veterinärvård är något som Agria gör väldigt bra, de hamnar nämligen först på Konsumenternas lista när det gäller just veterinärvård. Med lång erfarenhet inom försäkring av djur har Agria väldigt bra koll. 


Agria har 4 valbara fasta självrisker: 1 400 kr, 2 350 kr, 3 250 kr och 5 000 kr (ej valbar på deras hemsida) som betalas varje självriskperiod (135 dagar). Och den rörliga självrisken är på 15 eller 25% och betalas alltså vid varje skadetillfälle.


Agria försäkring ersätter i stora drag det mesta som de andra försäkringsbolagen gör, med undantag att de ej har tandvård i sitt baspaket. Ett baspaket är dock inte så mycket att ha eftersom det för en risk med sig då du inte får lika bra ersättning ifall något skulle hända ditt husdjur. 


Agrias största styrka är att de är den största spelaren på marknaden och har stor kompetens när det gäller vård av hund, katt och häst och vet var ditt djur kan få allra bästa vård. 


De är även duktiga på att ständigt donera pengar till organisationer som sysslar med forskning och förbättring av djurvård vilket visar att de är ett försäkringsbolag som verkligen bryr sig. 


Klicka här för att komma till Agrias djurförsäkring.


Räkna på pris

Test djurförsäkring - detta säger experterna

Det finns få tester av försäkringar inom ämnet som kan vara våra externa källor. Men en bra källa till att få fram en bra djurförsäkring är även Konsumenternas som delar ut poäng till olika försäkringsbolag baserat på deras produkter och hur nöjda kunderna är. 


Enligt Konsumenternas är det just nu ManyPets och Lassie som toppar listan när det gäller hundförsäkring, tätt följt av Moderna. När det gäller kattförsäkring är det välkända Agria som tar hem förstaplatsen. 


Råd och Rön: Så mycket kostar hundförsäkringen skriver RåD och Rön om i sin jämförelse. 


Gå tillbaka i testet:


 1. Hedvig djurförsäkring
 2. Lassie djurförsäkring
 3. ICA djurförsäkring
 4. Agria djurförsäkring


För dig som letar efter bästa kattförsäkringen ger vi svar här. I vårt test hittar du kattförsäkring bäst i test, bäst kattförsäkring för dig med krav på bästa djurförsäkring katt.


Tre olika tips:


Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på våra testade produkter och tjänster. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa djurförsäkringen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Du vet väl om att vi har fler jämförelser av försäkringar? På Bäst i test Guiden hittar du även jämförelse av bilförsäkring, barnförsäkring, hemförsäkring och olycksfallsförsäkring


Tips 3: För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.
Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa djurförsäkringen hund?
  Enligt Konsumenternas, som är en bra källa för ranking av djurförsäkringar, är det just nu ManyPets som är den bästa hundförsäkringen, tätt följt av Lassie som också har en bra djurförsäkring. Läs recensionerna ovan så kan du jämföra djurförsäkringarna.
 • Vilken är den bästa kattförsäkringen?
  Bästa kattförsäkring just nu kommer från Agria.
 • Vad ska min djurförsäkring innehålla?
  Den bör innehålla ersättning för veterinärvård, medicin, rehabilitering, tandvård, röntgen och ordinerat foder.
Bäst i test Guidens försäkringsguider
Christopher Holmerin

Bäst i test: Djurförsäkring

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast