Elscooter bäst i test

Elscooter bäst i test 2021

Ska du köpa elscooter och vill veta vilken som är bäst i test 2021? Då har du kommit helt rätt! Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.


Elscooter bäst i test

Mi Electric Scooter 1S

Elscooter bäst i test Mi Electric Scooter 1S
 • ABS bromsar

 • Regenerativ bromsning

 • Lång räckvidd

priser i samarbete med Prisjakt

 

Elscootrarna har blivit väldigt populära, på gott och ont. Oavsett om du tillhör lägret som tycker att de är onödiga, fasansfulla maskiner som står felparkerade överallt eller om du är en tech-älskande optimist så är de fascinerande. Idén av att betala en liten kostnad för att snabbt kunna ta dig till andra sidan staden, till mötet några kvarter bort eller till stranden är otroligt populärt, och väldigt smidigt. Det är utan tvekan det mest flexibla sättet att ta sig runt city. Och även om du bor utanför city är de flexibla; eftersom de juridiskt fungerar som cyklar går de att framföra på allmän väg.


Om du är en flitig användare av befintliga tjänster, t.ex. Voi och Tier kan det vara en idé att investera i en egen scooter. På så sätt kan du, i längden, hålla nere kostnaden. Det är inga stora summor vi betalar vid varje användning, men dessa går snabbt upp till en större sådan eftersom du alltid betalar en kostnad för att låsa upp scootern samt en minuttaxa. Det blir snabbt en del pengar. 


Och förutom att du sparar på sikt innebär även en egen scooter mer flexibilitet eftersom du inte är limiterad av de geografiska gränser som uthyrningsbolagen har.


Fördelar med egen elscooter

 • Skär ner på din pendlingskostnad - kostnaden för ett kollektivtrafikkort i Sverige kostar betydligt mycket mer än vad en e scooter kostar, så det finns stort potential att drastiskt sänka denna kostnad!
 • Mer privat än buss, spårvagn, tunnelbana eller taxi - om du inte gillar att sitta trångt på morgonen/kvällen när det ofta kan bli lite stressigt.
 • Laddas enkelt upp - plugga in den i ett uttag på jobbet och låt den laddas så den är redo att ta dig hem efter jobbet.
 • Minska dina utsläpp - mycket uppskattat av alla och ger även dig en positiv känsla!
 • Flexibelt, snabbt och lätt att ta sig runt på - ingen ansträngning krävs, bara hoppa på och ta dig dit du vill.


 


 

Bästa elscooter 2021

Efter att ha gått igenom många modeller, läst experternas tester och sett vad konsumenterna säger har vi utsett en testvinnare för er. Vår testvinnare har varit med i gamet ett tag och är ingen mindre än elscooter Xiaomi Mi 1S. Utöver testvinnaren finns det andra tillverkare som håller god kvalitet, t.ex. Fatboy elscooter och NineBot ES2 som de flesta känner igen som VOI-scootern.


Bästa elscootern just nu - Mi Electric Scooter 1S

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Mi Electric Scooter 1S


Xiaomi elscooter

Xiaomi producerar många modeller och är en av världens mest sålda varumärken inom elsparkcyklar. Vår testvinnare är väldigt populära då du får ut relativt lång räckvidd (upp till 30km) per laddning, samtidigt som du inte behöver hosta upp en förmögenhet. Med deras modell, 1S, får du ett nytt bromssystem med ABS och regenerativ bromsning som sparar kinetisk energi för säkrare och längre åkning! Säkerheten har också fått ett ytterligare lyft i form av en större och starkare baklykta!


Komponenterna i Xiaomi elscooter Mi 1S är av hög kvalitet och den är mycket lätt att bära med sig eftersom den går att fälla ihop. Däcken är luftfyllda och hanterar ojämnheter bättre än stötdämpande scootrar med solida däck. 

 

Det är en av de elscootrar som har allra längst räckvidd och det finns dessutom en cruise-control-funktion som håller jämn hastighet till dig om du ska färdas en längre bit. Nu kan du även se hastighet och återstående batterikapacitet på en skärm som finns på styret. Från skärmen kan du även kontrollera bluetooth, låsa scootern och slå på scooterns ljuslyktor. 

 

Likt vår tidigare testvinnare Xiaomi M365 har 1S en hel del finesser. Det är som sagt en av de elscootrar som har allra längst räckvidd. Förutom dess skärm på styret finns det en tillhörande app där du kan se aktuell information om hastighet, effekt och batterinivå. Appen ger dig även statistik från dina färder. När du är klar med din färd fälls scootern enkelt ihop på 3 sekunder. 

 

Specifikationer

 • Räckvidd: Upp till 30km
 • Motor: 250 watt
 • Batteri: Ah (42V, Li-Ion)
 • Maxlast: 100kg
 • Laddningstid (tom-full): 5h
 • Max. hastighet: 25km/h
 • Vikt: 12.2 kg
 • Bromsar: Elektrisk + mekanisk (ABS)

 

Xiaomi Mijia 1S är en kompetent scooter som tar dig längre än de flesta elscootrarna på marknaden för ett otroligt bra pris. Förutom det så är den välbygd och ger dig en känsla av stabilitet och kvalitet. Med en flott design i mattsvart finish kan det knappast gå fel! Läs mer om scootern på Xiaomis hemsida.

 

VIKTIGT! Detta är trots allt ett fordon som kommer köras flitigt runt om- och utanför städer, så därför vill vi poängtera vikten av att använda hjälm och att den som kör, kör försiktigt och följer alla trafikregler. En scooter kan verka som en rolig leksak men det gäller att du tar det lugnt i början och lär känna din scooter så du inte flyger iväg vid första åket eller skadar någon annan.

 

Så säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


En användare som åkt över 1200km skriver:"Jag har använt den mest för nöjesåkning och jag har inte haft några problem mer än en punktering som lätt fixades. Det enda negativa jag kan säga om den är att du inte får så mycket motion längre eftersom den används flitigt".

 

"Jag köpte denna scootern för jag hade svårt att ta mig runt i stan och det är dessutom väldigt svårt att hitta parkering. Jag läste varje recension för denna scootern men det var ofta någon petitess som folk inte gillade men jag bestämde mig för att ta steget och köpa en. En negativ sak om scootern som jag läste var att luften lätt smiter från däcken så jag ändrade till kväve i däcken istället för vanlig luft. Med allt detta sagt så ÄLSKAR jag denna scootern. Jag har bara haft den i 3 veckor men jag är mycket glad för den. Den är snabb, smidig och otroligt rolig!"

 

Här köper du Xiaomi Mi 1S till lägst pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare. Hos butikerna nedan kan du köpa elscooter bäst i test till lägst pris just nu.


CDON.COM säljer den just nu för 3648 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

3648 kr är det lägsta priset just nu för Mi Electric Scooter 1S!

Robotexperten säljer Mi Electric Scooter 1S för 3899 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 3999 kr. Frakten ingår i priset.

Whiteaway erbjuder Mi Electric Scooter 1S just nu för 4318 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos Webhallen köper du Mi Electric Scooter 1S för 4390 kr. Frakten ingår även i priset.

MediaMarkt säljer elscootern just nu för bara 4290 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Fyndiq erbjuder Mi Electric Scooter 1S för 4436 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.

Dustin Home säljer just nu elscootern för 4290 kr. Frakten ingår i priset.
Elscooter test - experternas omdömen

Scootered: Är mycket positiva till Xiaomi 1S och ger den 5/5 stjärnor! De tycker den är välbalanserad och kontrollerad vilket medför en enkel körning. De gillar även att 1S har en skärm som visar hastighet och återstående batterikapacitet!


Gearbest: Tycker att Xiaomi 1S är lite för lik dess föregångare och menar att en tidigare ägare av M365-versionen inte kommer märka så stor skillnad. De rekommenderar dock 1S som ett mycket bra förstaval till den som vill köpa en el-scooter.


Elproducente: Gillar uppdateringarna hos Xiaomi 1S och tycker att de helt klart har gjort ett lyft. De menar dock att om du verkligen vill se stor skillnad i prestanda så är det värt att undersöka Pro 2 - versionen som har större batteri vilket medför längre räckvidd och starkare motor.


M3 skriver om Xiaomi M365 och skriver att den "M365 är än idag ett väldigt populärt alternativ för dig som vill ha lång räckvidd till en inte allt för maffig prislapp".

 

Xiaomi M365 vann Red Dot "Best of the Best"-award och IF Design Award år 2017.

 

techadvisor från England testade Xiaomi M365 och gav den 4.5 stjärnor av 5. Även om man inte kan köra den direkt i England så tyckte de om den och beskrev den som: "Den är snabb, smidig och nästan helt tyst med ett batteri som bara fortsätter gå och bromsar som saktar ned snabbt men säkert".
Tips


Tillbehör till elscooter

Det finns flera praktiska tillbehör som du kan köpa till din scooter som bland annat lyse, smartphonehållare, cykelväska med flera.


Lås till elscooter

Tänk på då du låser din scooter att du fäster låset så att det inte går att dra ut låset genom att snirkla och böja scootern. Det finns lås som monteras i styret men dessa kan en tjuv relativt enkelt slå av. Lås av handbojmodell fungerar dock bra som du kan fästa i ramen. 


Bäst är att dra ett lås mellan något av hjulens ekrar, så låser du den säkert då det blir svårare att slå upp låset. Flera personer låser sin scooter via ramen mellan framhjulet och ståplattan, men har du lite får långt kabellås går det dra låset över scootern och tjuven kan lätt ta din kära ägodel. Så bäst anser vi att du låser den med ett så kallat skivbromslås. Här kan du köpa lås


Byta däck elscooter - pumpa däck

Innan du ger dig på att byta däcket är det bra att pumpa upp det. Tyvärr sitter ventilen väldigt svårtillgänglig på en scooter och nås inte med en vanlig pump, utan en gängad ventilpump behövs. Det köper en smidig och bra batteridriven pump här med inbyggd belysning. Den gängade ventiladaptern hittar du på samma sida och du kan även köpa den billigt hos bland annat Biltema. 3,5 bar rekommenderas i däcken. Se videon här hur du gör.  


Är däcket trasigt kan du absolut fixa det själv om du är lite händig. Här via filmen ser du hur du gör. Det är tyvärr inte så enkelt att byta ett däck på en scooter som det är på en cykel. Men testa gärna då det är relativt dyrt att göra det hos en reparatör. 


Batteri till elscooter

Batterierna slits tyvärr ut även på en scooter. Laddar ditt befintliga batteri dåligt hittar du ersättningsbatterier här hos Batteriexperten


Elscooter med sadel

Det har blivit allt mer populärt att montera en sadel på sin scooter, vilket är bekvämt om du kör lite längre sträckor. Sadeln fäster du på ståplattan (du behöver inte borra). Genom att du fäller sadeln kan du fortfarande också fälla ihop scootern. Här kan du köpa en sadel till din scooter.


Elscooter barn

Vi har själva ingen bäst i test produkt att presentera här då det gäller barnmodellerna. Barnmodellerna går långsammare för att just minimera olycksrisken samtidigt som det bär en lättare maxvikt i jämförelse med vuxenmodellerna. 


Räckvidden är normalt också något kortare. En populär modell som vi kan rekommendera är Ninebot by Segway E10 som du kan läsa mer om här. 


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har e scooter rea på ovanstående scooter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa scootern till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 Vanliga frågor och svar

 • Hur långt kan jag köra scootern på en laddning?
  - Räckvidden är cirka 30 kilometer per laddning.
 • Hur lång tid tar det att ladda batteriet från tomt till fullt?
  - Ett tomt batteri blir fulladdat på fem timmar.
 • Hur och var får jag köra elscootern?
  - Kör du i en hastighet lägre än 20 km/h får du köra den efter samma regler som gäller för en cykel, dvs att framföra e scootern på cykelbana och allmän väg. Det är dock förbjudet att framföra den på trottoar och gågata.
 • Är elscooter för barn tillåtet?
  - I Sverige finns ingen regel som styr hur gammal du måste vara så länge scootern inte går snabbare än 20km i timmen och motorn inte är starkare än 250w. Den räknas där med som en cykel. Sedan måste du tänka på att en scooter är en mycket stark maskin som kan vara farlig för barn.

Philip Andrén

Bäst i test: Elscooter

Testet skrevs och uppdaterades senast