elscooter bäst i test

Tester på bästa elscootern 2020

Vill du veta vilken el-scooter som är bäst i test 2020? Då har du kommit helt rätt! Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.


Elscooter bäst i test

Xiaomi Mi 1S

Elscooter bäst i test Xiaomi Mi 1S
 • ABS bromsar

 • Regenerativ bromsning

 • Lång räckvidd

 

El-scootrarna har blivit väldigt populära, på gott och ont. Oavsett om du tillhör lägret som tycker att de är onödiga, fasansfulla maskiner som står felparkerade överallt eller om du är en tech-älskande optimist så är de fascinerande. Idén av att betala en liten kostnad för att snabbt kunna ta dig till andra sidan staden, till mötet några kvarter bort eller till stranden är otroligt populärt, och väldigt smidigt.

 

Åker du med exempelvis med VOI, Lime eller med någon av de andra aktörerna som hyr ut elscootrar och tänker fortsätta med det så kan det vara bättre att investera i en egen, privat, el-scooter, och såklart även för dig som aldrig hyrt en. Förutom att det, i längden, håller nere kostnaden (ja, med uthyrningsaktörernas fasta kostnader + minuthyra blir det ganska dyrt per tur) så är det ju otroligt kul att ha en egen el-scooter och du blir även helt oberoende de geografiska gränser uthyrningsbolagen satt upp samtidigt som du själv säkert kommer parkera din privata elscooter på ett betydligt bättre sätt än de som hyrs ut av de stora aktörerna. Vi har därför tagit fram detta test för att kunna vägleda dig till att göra det bästa köpet du bara kan när det gäller el-sparkcyklarna/elscooters.

 

Därför ska du ha en elscooter

 • Skär ner på din pendlingskostnad - kostnaden för ett kollektivtrafikkort i Sverige kostar betydligt mycket mer än vad en elscooter kostar, så det finns stort potential att drastiskt sänka denna kostnad!
 • Mer privat än buss, spårvagn, tunnelbana eller taxi - om du inte gillar att sitta trångt på morgonen/kvällen när det ofta kan bli lite stressigt.
 • Laddas enkelt upp - plugga in den i ett uttag på jobbet och låt den laddas så den är redo att ta dig hem efter jobbet.
 • Minska dina utsläpp - mycket uppskattat av alla och ger även dig en positiv känsla!
 • Flexibelt och snabbt sätt att ta sig runt på - ingen ansträngning krävs, bara hoppa på och ta dig dit du vill.

  

Bästa elscootern 2020

Efter att ha läst tester, pratat med experter och sett vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Vår vinnare har varit med i gamet ett tag och är ingen mindre än Xiaomi Mi 1S.

 

Utöver testvinnaren finns det andra tillverkare som håller god kvalitet, t.ex. NineBot ES2 som de flesta känner igen som VOI-scootern.


Bästa elscootern just nu - Xiaomi Mi 1S

(Klicka på scootern för att få mer information om bästa priset på produkten)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 25 september 2020


Xiaomi producerar en av världens mest sålda elsparkcyklar och är väldigt populära då du får ut relativt lång räckvidd (upp till 30km) per laddning, samtidigt som du inte behöver hosta upp en förmögenhet. Med deras nya modell, 1S, får du ett nytt bromssystem med ABS och regenerativ bromsning som sparar kinetisk energi för säkrare och längre åkning! Säkerheten har också fått ett ytterligare lyft i form av en större och starkare baklykta!


Komponenterna i Xiaomi Mi 1S är av hög kvalitet och den är mycket lätt att bära med sig eftersom den går att fälla ihop. Däcken är luftfyllda och hanterar ojämnheter bättre än stötdämpande scootrar med solida däck. 

 

Det är en av de el-scootrar som har allra längst räckvidd och det finns dessutom en cruise-control-funktion som håller jämn hastighet till dig om du ska färdas en längre bit. Nu kan du även se hastighet och återstående batterikapacitet på en skärm som finns på styret. Från skärmen kan du även kontrollera bluetooth, låsa scootern och slå på scooterns ljuslyktor. 

 

Likt vår tidigare testvinnare, Xiaomi Mi M365har 1S en hel del finesser. Det är som sagt en av de el-scootrar som har allra längst räckvidd. Förutom dess skärm på styret finns det en tillhörande app där du kan se aktuell information om hastighet, effekt och batterinivå. Appen ger dig även statistik från dina färder. När du är klar med din färd fälls scootern enkelt ihop på 3 sekunder. 

 

Specifikationer

 • Räckvidd: Upp till 30km
 • Motor: 250 W
 • Batteri: Ah (42V, Li-Ion)
 • Maxlast: 100kg
 • Laddningstid (tom-full): 5h
 • Max. hastighet: 25km/h
 • Vikt: 12.2 kg
 • Bromsar: Elektrisk + mekanisk (ABS)

 

Xiaomi Mijia 1S är en kompetent scooter som tar dig längre än de flesta el-scootrarna på marknaden för ett otroligt bra pris. Förutom det så är den välbygd och ger dig en känsla av stabilitet och kvalitet. Med en flott design i mattsvart finish kan det knappast gå fel! Läs mer om scootern på deras hemsida.

 

VIKTIGT! Detta är trots allt ett fordon som kommer köras flitigt runt om- och utanför städer, så därför vill vi poängtera vikten av att använda hjälm och att den som kör, kör försiktigt och följer alla trafikregler. En elscooter kan verka som en rolig leksak men det gäller att du tar det lugnt i början och lär känna din scooter så du inte flyger iväg vid första åket eller skadar någon annan.

 

Dessa experttester kan du ta del av

Scootered: Är mycket positiva till Xiaomi 1S och ger den 5/5 stjärnor! De tycker den är välbalanserad och kontrollerad vilket medför en enkel körning. De gillar även att 1S har en skärm som visar hastighet och återstående batterikapacitet!


Gearbest: Tycker att Xiaomi 1S är lite för lik dess föregångare och menar att en tidigare ägare av M365-versionen inte kommer märka så stor skillnad. De rekommenderar dock 1S som ett mycket bra förstaval till den som vill köpa en el-scooter.


Elproducente: Gillar uppdateringarna hos Xiaomi 1S och tycker att de helt klart har gjort ett lyft. De menar dock att om du verkligen vill se stor skillnad i prestanda så är det värt att undersöka Pro 2 - versionen som har större batteri vilket medför längre räckvidd och starkare motor.


M3 skriver om Xiaomi M365 och skriver att den "M365 är än idag ett väldigt populärt alternativ för dig som vill ha lång räckvidd till en inte allt för maffig prislapp".

 

Xiaomi M365 vann Red Dot "Best of the Best"-award och IF Design Award år 2017.

 

techadvisor från England testade Xiaomi M365 och gav den 4.5 stjärnor av 5. Även om man inte kan köra den direkt i England så tyckte de om den och beskrev den som: "Den är snabb, smidig och nästan helt tyst med ett batteri som bara fortsätter gå och bromsar som saktar ned snabbt men säkert".

 

Så säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


En användare som åkt över 1200km skriver:"Jag har använt den mest för nöjesåkning och jag har inte haft några problem mer än en punktering som lätt fixades. Det enda negativa jag kan säga om den är att du inte får så mycket motion längre eftersom den används flitigt".

 

"Jag köpte denna scootern för jag hade svårt att ta mig runt i stan och det är dessutom väldigt svårt att hitta parkering. Jag läste varje recension för denna scootern men det var ofta någon petitess som folk inte gillade men jag bestämde mig för att ta steget och köpa en. En negativ sak om scootern som jag läste var att luften lätt smiter från däcken så jag ändrade till kväve i däcken istället för vanlig luft. Med allt detta sagt så ÄLSKAR jag denna scootern. Jag har bara haft den i 3 veckor men jag är mycket glad för den. Den är snabb, smidig och otroligt rolig!"

 

Här köper du elscootern bäst i test till lägst pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.


Hos Webhallen köper du bäst-i-test-vinnaren för 4990 kr. Frakten ingår även i priset.

4990 kr är det lägsta priset just nu för Xiaomi Mi 1S!

Hos NetOnNet kan du köpa elscootern bäst i test för bara 4990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer bästa elscootern just nu för 4990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer bästa elscootern för 5285 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.
Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående elscooter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa elscootern till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Vanliga frågor och svar

 • 🗺 Hur långt kan jag köra scootern på en laddning?
  - Räckvidden är cirka 30 kilometer per laddning.
 • ⏱ Hur lång tid tar det att ladda batteriet från tomt till fullt?
  - Ett tomt batteri blir fulladdat på fem timmar.
 • 🏘 Hur och var får jag köra elscootern?
  - Kör du i en hastighet lägre än 20 km/h får du köra den efter samma regler som gäller för en cykel. Kör du elscootern i gångfart får du även köra den på trottoarer, gångbanor och på gågator.

Philip Andrén

Bäst i test: Elscooter

Testet skrevs och uppdaterades senast