sous vide bäst i test - sous vide test

Test av sous vide 2021

Ska du köpa en sous vide och vill veta vilken som är sous vide bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester från experter, testlabb och på internet. Och inte nog med det! 


Vi har också tagit reda på vilken sous vide som de svenska konsumenterna tycker om mest. Allt för att du ska kunna köpa den bästa sous viden just nu och undvika dåliga och dyra felköp. 


I testet kan du läsa om


  1. Bästa sous vide
  2. Sous vide bäst i test 2021
  3. Detta säger experterna


Bästa sous vide

Sous Vide bäst i test

Anova Precision Sous Vide Nano

Sous Vide bäst i test Anova Precision Sous Vide Nano
  • Enkel användning

  • Smartphone-kompatibel

  • Håller jämn temperatur

  • Lite hög ljudnivå


Detta är en sous vide

Sous Vide betyder på franska ”under vakuum” och är en matlagningsmaskin som använder sig av exakta temperaturförhållanden med cirkulation för att få till resultat som du ej får genom något annat tillagningssätt. Du har en helt annan kontroll över temperatur och hetta vilket gör det möjligt att tillaga rätter under lång tid med helt korrekt resultat. 


Tillagar du exempelvis en köttbit med vanlig stekpanna är det svårt att få jämn rödhet genom hela biten. Ofta är det rött i mitten men blir alltmer torrt utefter kanterna. Med en sous vide får du jämn rödhet genom hela köttbiten samtidigt som du kan bibehålla en fin stekyta. Med en sous vide kommer du få det möraste köttet du har lagat hemma. Och dina gäster kommer bli otroligt nöjda. 

 

Blir det mat över kan du glädjas över att vakuumförpackad mat håller mycket längre i kyl och frys, vilket kan hjälpa dig minska matsvinnet.

 

Med en sous vide får du

Perfekt konsistens, smak, bibehållen volym (exempelvis förlorar kött ca 40% av sin volym när det torkar ut) och maximal flexibilitet i köket och mer tid till annat. Sous viden gör långkok enkelt och till ett rent nöje eftersom du slipper ha konstant övervakning och alltid får bra resultat! 

 

Så fungerar en sous vide

Fyll på vatten i en behållare och slut sedan in maträtten i en matlagningspåse som sluts och skapar vakuum. För extra smak kan det vara en god idé att marinera innan du stoppar ned i vakuumpåsen. Sätt sedan ner påsen i behållaren med vatten och sätt igång sous viden. Du bestämmer sedan själv vilken temperatur och hur länge det ska tillagas. Om du är osäker på hur länge maträtten ska tillagas står det oftast i recept. 

 

Sous vide fungerar på alla typer av maträtter oavsett om det är kött, fisk eller vegetariskt. För en mer detaljerad beskrivning av hur en sous vide verkligen fungerar kan du se arbetsflödet här

 

Med nya sous vide finns det ofta möjlighet att fjärrstyra anordningen på distans via din mobiltelefon. Du kan alltså vara hemifrån och samtidigt tillaga en fantastisk måltid. 

 

OBS! Vid användning av sous vide blir dessa ofta brännheta på baksidan. Hur du placerar den på diskbänken är därför viktigt för att undvika att du bränner dig. 
Bäst i test sous vide maskin 2021

När vi har jämfört de olika sous videmaskinerna har vi tittat på vilken sous vide som erbjuder mest funktionalitet och bästa resultat till allra bäst pris. De produkter som passar in allra bäst på våra kriterier är Sous vide från OBH Nordica och Anova. Men sett till pris och resultat blir testvinnaren Anova Precision Cooker Nano. 

Bästa sous vide just nu - Anova Precision Cooker Nano

(Klicka på produkten för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 14 juni 2021

De bästa priserna på Anova Precision Sous Vide Nano


Anova Precision Cooker Nano – är den sous vide som gillas av experter och konsumenter allra mest just nu. Och detta är inte konstigt med tanke på vad denna sous vide erbjuder. Med enkla kontroller och en snygg och simpel design är den enkel att använda. 

 

Med Precision Cooker Nano får du även tillgång till deras app som möjliggör användning av sous viden på distans. Dock är Nano-modellen begränsad till bluetooth vilket betyder att du måste vara i hemmet för att den ska parkopplas. Med Anovas större modeller har du möjlighet till koppling via Wi-Fi vilket möjliggör användning på distans sålänge du har internet-koppling på din telefon. Du får även en hel del användbara recept och tips på hur du kan använda sous viden. 

 

Sous Viden är liten men effektiv vilket medför att den ej tar upp mycket plats i kastrullen. Den ska klara av att värma upp kärl med en totalvolym på ca 10L. Att nå höga temperaturer tar inte alltför lång tid och när den väl har nått den önskade temperaturen piper den till så du vet att det är dags. På en display ser du temperaturen och återstående tid som kan sänkas eller höjas med ett enkelt knapptryck. Du kan även ställa in timer, antingen genom knapptryck eller den tillhörande appen. Knapparna på displayen används genom touch

 

Appen är Anovas egna och är indelad i tre sektioner. En som heter ”My Recipes”, där du kan spara dina favoritrecept. De andra heter ”Guides” och ”Recipes” där du hittar bra recept och instruktioner på hur du lagar olika maträtter. Här hittar du recept som täcker allt från vegetariskt till en rejäl köttbit.


sous vide paket

Stekt köttbit till vänster och köttbit körd i sous vide till höger 


Om du inte redan äger en sous vide är Anova Precision Cooker Nano en perfekt instegsmodell som kommer passa alla behov som hemmakocken kan tänka sig ha. Den är effektiv, liten och prisvärd och därför vår testvinnare här på Bäst i test Guiden. Fortsätt läs testet här nedan för att ta reda på vad de svenska konsumenterna och experterna tycker. 
Detta säger konsumenterna om bästa sous vide

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju gärna veta vad de svenska konsumenterna säger. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad de säger om Anovas sous vide: 


Har använt denna ett par gånger nu och är supernöjd med resultatet. Värmer snabbt upp vattnet till önskad temperatur och håller det bra. Kontakten med telefonen fungerar som det ska med blåtanden. Kan rekommendera denna!

 

”Helt fantastisk produkt till bra pris! Vet inte hur jag överlevde utan den tidigare. Har lyft min matlagning till nya höjder.”

 

”Funkar som den ska, har sina begränsningar om man har ett stort kärl.”

 

” Har givit bort den i present och bara hört positiv respons!”

 

” Skulle valt den med wifi så jag kan starta den från appen även när man inte är hemma.Den har också lite bättre effekt och det hade varit bra.”

 

” Mycket användbar”

 

”Gav bort den i present och mottagaren är nöjd”

 

”Enkel att använda med ett fantastiskt resultat!!”

 

”Fungerar precis så bra som jag hoppats och läst att den skall göra. Absolut inget att klaga på. Lätt att hantera och tempen stämmer exakt med min kallibrerade termometer. Håller tempen +-0,1 grader!”

 

”Precis vad jag sökte efter. Snabb och håller temperaturen på en tiondels grad när. Supernöjd”

 

”Den gör det den ska utan problem. Volymkapaciteten är kanske lite låg, och den har ett ganska enträget surrande ljud som gjorde att den blev förpassad till en skrubb under matlagningen. Men om du funderar på att prova Sous Vide så är den ett utmärkt val med tanke på vad man får för pengen!”

 

”Bra och kompakt, enda negativa är att fästet sitter lite för långt ned vilket blir lite opraktiskt ibland.”

 

”Nöjd, fungerar som tänkt!”

 

”Fungerarsom tänkt. Framförallt enkel”

 

”Funkar bra och prisvärd”

 

”Riktigt bra sous vide”

 

”Fungerar till det den ska. Något liten kapacitet kanske, men det fungerar att laga tillräckliga mängder.”


Här köper du bästa sous vide till lägsta pris

Confident Living säljer Anova Precision Sous Vide Nano för 1074 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

1074 kr är det lägsta priset just nu för Anova Precision Sous Vide Nano!

Tretti.se säljer Anova Precision Sous Vide Nano för 1286 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Anova Precision Sous Vide Nano just nu för 1286 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 1286 kr. Frakten är inkluderad i priset.

MediaMarkt säljer Sous Viden just nu för bara 1290 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer Anova Precision Sous Vide Nano för 1449 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Anova Precision Sous Vide Nano för 1495 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos Kitchentime kan du köpa Anova Precision Sous Vide Nano för 1599 kr. Frakt ingår i priset.
Testvinnare sous vide - experternas omdömen


Tom's Guide: Skriver att Anova Precision Cooker Nano är perfekt för dig som inte har en sous vide. De är väldigt positiva genom hela sin recension och nämner enbart saknaden av Wi-Fi-stöd som negativt. De gillar att den är effektiv, har en välfungerande app samt enkla kontroller och intuitiv användning. 


Wired: Tycker att Anovas sous vide är en bra instegsmodell för dig som är nyfiken på sous vide. De tycker att den presterar väl och rekommenderar den för dig som inte vill lägga flera tusen på en sous vide men fortfarande ha en kvalitativ produkt. 


Tech Gear lab: Tycker att Anova Precision Cooker Nano är en toppenmodell till ett lågt pris. De ger den totalt 80/100 poäng och menar att den är ett mycket bra verktyg i köket. I sitt test som fick pågå i en timmes tid höll sous viden jämn temperatur genom hela testet. De avslutar testet med att skriva att Anova Precision Cooker Nano är en av deras favoriter nångonsin när det gäller sous vider då den paketerar imponerande cirkulationskraft i ett mer överkomligt format än konkurrenterna. 


The Wirecutter: Utser Anova Precision Cooker Nano till bäst i test i deras sous vide-test. De tycker att den håller jämn temperatur, är mycket enkel att använda samt att den har en väldigt schysst prislapp. Detta gör sous viden till en värdig vinnare hos The WirecutterSammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa sous viden önskar vi att vi kunnat vägleda dig till ett klokt val så du har möjlighet att undvika fallgroparna och kan köpa sous viden som passar dig bäst. 


Testvinnare - Bästa sous vide 2021


sous vide test

Med en sous vide blir det enkelt att få till den där perfekta köttbiten


Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående sous vide. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa sous viden till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Tips 2: Om du är intresserad av fler smarta köks-prylar kan vi rekommendera dig att läsa testet om det bästa fritösen just nu eller testet om den bästa espressomaskinen. Läs även vårt test om bästa våffeljärnet här. Vi kan även tipsa om bästa kolsyremaskinen om du gillar att dricka kolsyrat vatten samt testet om bästa stekgrytan.


Philip Andrén

Bäst i test: Sous Vide

Testet skrevs och uppdaterades senast