Sous vide bäst i test, sous vide test, bästa sous vide, sous vide bäst i test 2023, anova sous vide, sous vide paket, sous vide ugn bäst i test, bäst i test sous vide, sous vide, sous vide paket bäst i test, sous vide maskin, sous vide test 2023, flankstek sous vide.

Sous vide bäst i test 2024 - bästa sous vide för hemmakocken

Vilken sous vide ska man köpa? Vi har svaret på sous vide bäst i test just nu! Vi har läst alla aktuella tester från matlagningsexperter och utsett bästa sous vide. Vi har också tagit reda på vilken sous vide som de svenska konsumenterna anser är "bäst i test sous vide"


Allt för att du ska kunna göra ett klokt val och undvika dåliga och dyra felköp. Läs mer om Anova sous vide i vårt sous vide test nedan!


Bästa sous vide maskinen

Köpguide

Detta är en sous vide cirkulator

Sous vide är en matlagningsmaskin som använder sig av en cirkulator som kan ställa in temperatur till maximal precision. Det lämpar sig bra när du lagar mat som kräver en konstant och jämn temperatur under en längre tid. 


Fördelar med sous vide

Perfekt konsistens, smak, bibehållen volym (exempelvis förlorar kött ca 40% av sin volym när det torkar ut) och maximal flexibilitet i köket och mer tid till annat. Sous viden gör långkok enkelt och till ett rent nöje eftersom du slipper ha konstant övervakning och alltid får bra resultat! 

 

Så funkar det

Fyll på vatten i en behållare och slut sedan in maträtten i en matlagningspåse som sluts och skapar vakuum. För extra smak kan det vara en god idé att marinera innan du stoppar ned i vakuumpåsen. Sätt sedan ner påsen i behållaren med vatten och låt sous viden värma upp vattnet. 


Du bestämmer själv vilken temperatur och hur länge det ska tillagas. Om du är osäker på hur länge maträtten ska tillagas står det oftast i recept. Tänk på de ofta blir brännheta på baksidan. Hur du placerar den på diskbänken är därför viktigt så ingen bränner sig.

 

Tekniken fungerar perfekt när du tillagar kött, men du kan enkelt använda den för alla typer av maträtter, även fisk eller vegetariskt. För en mer detaljerad beskrivning kan du se arbetsflödet här
Bästa sous vide just nu

När vi har jämfört de olika modellerna har vi tittat på vilken sous vide som erbjuder mest funktionalitet och bästa resultat till allra bäst pris. De produkter som passar in allra bäst på våra kriterier är Sous vide från OBH Nordica och Anova. Men sett till pris och resultat blir testvinnaren Anova Precision Cooker Nano. 


Anova Precision Cooker Nano – är den sous vide som gillas av experter och konsumenter allra mest just nu. Och detta är inte konstigt med tanke på vad denna kan erbjuda. Med enkla kontroller och en snygg och simpel design är den enkel att använda. 

 

Med Precision Cooker Nano får du även tillgång till deras app som möjliggör användning av sous viden på distans. Dock är Nano-modellen begränsad till bluetooth vilket betyder att du måste vara i hemmet för att den ska parkopplas. Med Anovas större modeller har du möjlighet till koppling via Wi-Fi vilket möjliggör användning på distans så länge du har internet-koppling på din telefon. Du får även en hel del användbara recept och tips. 


På en tydlig display ser du exakt temperatur och återstående tid som kan sänkas eller höjas med ett enkelt knapptryck. Du kan även ställa in timer, antingen genom knapptryck eller den tillhörande appen. Knapparna på displayen används genom touch.

 

Den är liten men effektiv vilket medför att den ej tar upp mycket plats i kastrullen. Den ska klara av att värma upp kärl med en totalvolym på ca 10L. Att nå höga temperaturer tar inte alltför lång tid och när den väl har nått den önskade temperaturen piper den till så du vet att det är dags. Den har hög byggkvalitet med en finish i rostfritt stål för att garantera maximal livslängd.

 

Appen är välutvecklad och enkel att förstå sig på med 3 tydliga sektioner. På den första, My Recipes, kan du spara dina egna favoritrecept. På de andra; Guides och Recipes hittar du recept och instruktioner för olika maträtter. Appen hjälper dig hitta inspiration till nya maträtter och kan även användas för att styra tillagningen på distans.


sous vide paket, sous vide bäst i test råd och rön, högrev sous vide, sousvide test, sous vide anova, lax sous vide, sous vide bäst i test 2021, test sous vide, anova ugn, test sous vide 2023, sous vide flankstek, bäst i test julskinka 2023, precision cooker sous vide, sous vide kärl, sous vide rea, fläskfile sous vide, vilken sous vide ska man köpa, anova sous vide test, bästa sous vide 2023, bästa sous vide recept, julskinka bäst i test 2023, kycklingfilé bäst i test 2023, sous vide temperatur, sous vide prisjakt, sous vide-maskin, fläskfilé sous vide, sous vide behållare, sous vide maskin test, anova recensioner, vide, sousvide, köpa sous vide, sous vide maskin bäst i test, fläskytterfile sous vide, sous vide fläskytterfile, sous vide fläskfile, sous vide cirkulator test, sous vide pris.

Stekt köttbit till vänster och köttbit lagad i sous vide till höger


Specifikationer

Pumpkapacitet: 8 liter per minut

Bredd: 5,6 centimeter

Höjd: 32,5 centimeter

Vikt: 0,7 kilogram

Volym: 20 liter

Effekt: 750 watt


Anova Precision Cooker Nano är en perfekt instegsmodell som kommer passa alla behov som hemmakocken kan tänka sig ha. Den är effektiv, liten och prisvärd och därför vår testvinnare här på Bäst i test Guiden. Fortsätt läs testet här nedan för att ta reda på vad de svenska konsumenterna och experterna tycker.
Användarnas omdömen och recensioner om bästa sous vide

Anova är en av de mest populära tillverkarna just nu och uppskattas av experter världen över. Men som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju gärna veta vad de svenska konsumenterna säger. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad de tycker om sitt köp:


Har använt denna ett par gånger nu och är supernöjd med resultatet. Värmer snabbt upp vattnet till önskad temperatur och håller det bra. Kontakten med telefonen fungerar som det ska med blåtanden. Kan rekommendera denna!

 

”Helt fantastisk produkt till bra pris! Vet inte hur jag överlevde utan den tidigare. Har lyft min matlagning till nya höjder.”

 

”Funkar som den ska, har sina begränsningar om man har ett stort kärl.”

 

”Skulle valt den med wifi så jag kan starta den från appen även när man inte är hemma.Den har också lite bättre effekt och det hade varit bra.”

 

”Fungerar precis så bra som jag hoppats och läst att den skall göra. Absolut inget att klaga på. Lätt att hantera och tempen stämmer exakt med min kalibrerade termometer. Håller tempen +-0,1 grader!”

 

”Den gör det den ska utan problem. Volymkapaciteten är kanske lite låg, och den har ett ganska enträget surrande ljud som gjorde att den blev förpassad till en skrubb under matlagningen. Men om du funderar på att prova Sous Vide så är den ett utmärkt val med tanke på vad man får för pengen!”

 

”Bra och kompakt, enda negativa är att fästet sitter lite för långt ned vilket blir lite opraktiskt ibland.”

 

”Riktigt bra sous vide”

 

”Fungerar till det den ska. Något liten kapacitet kanske, men det fungerar att laga tillräckliga mängder.”
Köp Anova sous vide till lägsta pris här

Bästa pris på Anova Precision Cooker Nano får du när du köper den online. Då kan du dessutom beställa hem den direkt till dörren, vilket är smidigt och bekvämt!

Så gjorde vi testet

Vi började med att samla in relevant information från experternas tester och användare som redan har hunnit köpa och prova olika sous vide som finns på marknaden just nu. Här har vi sökt efter recensioner och omdömen i relevanta forum, läst experternas artiklar och intervjuat andra matexperter. Dessa omdömen har hjälpt oss identifiera avgörande faktorer hos en bra sous vide, samt vilka funktioner som användarna önskar allra mest. 


Det allra viktigaste har varit att hitta en sous vide som håller jämn temperatur under hela tillagningen, eftersom även små skillnader i temperatur kan komma att påverka hela resultatet. Experternas tester har här varit ledande eftersom de, under sina tester, har haft möjlighet att se hur väl de olika produkterna håller temperaturen. 


Efter att ha läst experternas tester och användarnas omdömen, som båda har varit ledande för oss i vår undersökning, har vi valt ut de sous vides som ger allra bäst resultat.


Sous vide test - experternas omdömen

Tom's Guide är väldigt positiva genom hela sin recension och nämner enbart saknaden av Wi-Fi-stöd som negativt. De gillar att den är effektiv, har en välfungerande app samt enkla kontroller och intuitiv användning. 


Wired tycker att Anova sous vide är en bra instegsmodell och att den presterar väl. De rekommenderar den för dig som inte vill lägga ner flera tusen men fortfarande ha en kvalitativ produkt. 


Tech Gear lab tycker att Anova Precision Cooker Nano är en toppenmodell till ett lågt pris. De ger den totalt 80/100 poäng och menar att den är ett mycket bra verktyg i köket. I sitt test som fick pågå i en timmes tid höll den jämn temperatur genom hela testet. De avslutar testet med att skriva att Anova Precision Cooker Nano är en av deras favoriter någonsin då den paketerar imponerande cirkulationskraft i ett mer överkomligt format än konkurrenterna. 


The Wirecutter utser Anova Precision Cooker Nano till bäst i test i deras sous vide test. De tycker att den håller jämn temperatur, är mycket enkel att använda samt att den har en väldigt schysst prislapp. Detta gör den till en värdig vinnare hos The Wirecutter


Råd och Rön testade 10 modeller. I deras test vann OBH Nordica 7948 Precision hem förstaplatsen på 73 poäng. På andraplats kom Anova Wifi Precision Cooker med 69 poäng.
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat vägleda dig till ett klokt val så du har möjlighet att undvika fallgroparna och kan köpa sous viden som passar dig bäst.


Testvinnare - Bästa sous vide 2024


sous vide test

Med en sous vide blir det enkelt att få till den där perfekta köttbiten


Sous vide recept

Något av det allra bästa är att du kan använda den för nästan alla maträtter och livsmedel. Här har vi tagit fram en lista på goda recept och hur du ska göra för att få allra bästa resultat.


Flankstek sous vide

Flankstek är ofta svårt att få till riktigt bra. Men när det väl görs rätt smakar det otroligt gott. Lyckligtvis är det i princip omöjligt att misslyckas när du tillagar en flankstek. För en fin rosa färg på köttet kan du låta den ligga i vattenbadet i 4 timmar på ca 54 grader. 


Efter tillagningen bör du ge steken lite yta genom att steka den snabbt i en varm stekpanna. Låt sedan köttet vila i några minuter innan det serveras. När kött får vilas hinner proteinerna i köttet stabiliseras vilket gör att mindre saft går förlorad när du börjar skära i det.


Fläskfilé sous vide

För att få en fläskfilé genomstekt kan du köra den på 70 grader i 2-3 timmar. Men vill du ha den lite röd och mör räcker det med 62 grader. Det bästa är att när fläskfilé tillagas i vakuum spelar det ingen roll hur mycket fett filén har.


Julskinka sous vide

Tillaga julskinkan under 12 timmar på 68 grader, detta görs med fördel under natten innan julskinkan skall ätas. När denna är klar kan bre din blandning på svålen och sätta in julskinkan i ugnen i 10 minuter på drygt 200 grader. Obs! Tänk på att förbereda en kastrull som är stor nog för julskinkan!


Fläskytterfilé sous vide

Här gäller detsamma som för fläskfilé.


Högrev sous vide

För att få riktigt mört högrev som smälter likt smör i munnen ska du helst låta det ligga i 24 timmar. Vakuumförpacka köttbitarna och garnera med smör, salt och krydda. Sätt värmen på 57 grader. När köttbiten är klar i sous viden kan du grilla eller steka på den för att få en fin yta. Skär sedan upp och servera!


Lax sous vide

Att tillaga fisk sous vide går snabbt och enkelt. Ofta brukar man säga att den bästa temperaturen för fisk är runt 50 grader och du behöver då endast köra den i cirkulatorn i ca 30 minuter. Då får du ett riktigt bra resultat där fisken är smakrik och mör. Tiden beror dock lite på tjockleken av fisken; tjocka filéer behöver en längre tillagningstid än tunnare bitar.


Kyckling sous vide

Temperaturen när du tillagar fågel ska ligga mellan 65 och 70 grader beroende på hur genomstekt du vill ha den. Låt den ligga i vattenbadet i 2 till 3 timmar. Att låta den ligga längre är bra ifall ni lagar hela kycklinglår med ben, då får ni ett mycket fint resultat där benen hjälper till med att smaksätta kycklingen. Är det kycklingbröst räcker det med 2 timmar.


När det gäller ankbröst sous vide behöver vi vara lite mer försiktiga med värmen. Ställ in cirkulatorn på 58 grader och låt den värmas under 1,5 timme. När detta är klart kan du steka ankan snabbt med i en varm stekpanna för att få yta.


marinering

Bre på marinering innan du sätter ner matbiten i vakuumkokaren för bästa smak
Tips!

Ett modernt kök utrustat med en rad specialiserade apparater kan ta din matlagning till nästa nivå. En airfryer låter dig njuta av friterad mat med mindre olja jämfört med en vanlig fritös, medan en brödrost och citruspress ger dig en bra start på morgonen. 


Med en bra mandolin får du jämnt skivade grönsaker på nolltid, och en matberedare hanterar allt från hackning till pureer effektivt.


En riskokare och stekgryta är idealisk för enkla middagar, och en vattenkokare värmer snabbt upp vatten för te eller kaffe. För de speciella tillfällena eller helgbruncherna bidrar en pizzaugn och olika våffeljärn, inklusive ett för belgiska våfflor, med möjligheten att skapa allt från hemgjorda pizzor till gourmetvåfflor.


Sous vide påsar

Tänk på att alla maträtter som tillagas sous vide måste ligga vakuumförpackade i en påse innan de sänks ner i vattenbadet, annars funkar det inte. Och för att göra det enkelt att vakuumförpacka dessa påsar är det en fördel att ha en vakuumförpackare.


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har sous vide rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa sous vide till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.
Vanliga frågor och svar

 • Vad är sous vide?
  Sous vide är när en vakuumförpackad påse med exempelvis kött läggs i ett vattenbad som kontrolleras av en cirkulator. Med en sous vide kan du sätta en exakt temperatur som du vill att köttet skall tillagas i, vilket gör att du får en perfekt tillagning.
 • Vad kan jag laga med en sous vide?
  Med en sous vide kan du laga allt från kött, fågel och fisk till vegetariskt och veganskt! Det finns inga gränser för vad den klarar av att tillaga och du får alltid ett perfekt resultat tack vare en exakt temperatur.
 • Vilken sous vide ska man köpa?
  Anova Precision Cooker Nano. Den är liten, effektiv och tillagar din mat till perfektion. Den klarar av vattenbad på upp till 10L.
 • Vilken är sous vide bäst i test?
  I vårt sous vide test har vi utsett Anova Precision Sous Vide Nanotill bästa sous vide. Denna sous vide har där med fått vår stämpel sous vide bäst i test.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Sous Vide

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast