Bästa laserskrivaren till hemmet eller det lilla kontoret

Test av laserskrivare

Ska du köpa en snabb och prisvärd laserskrivare? Då har du kommit helt rätt. Efter sju år på fältet som datatekniker, där även service av skrivare ingått, har vi lärt oss ett och annat. Vi vet vad som fungerar - och vad som inte fungerar!

 

Men vi nöjer oss förstås inte bara med våra egna erfarenheter, utan lyssnar också på experterna för att få veta vilka skrivare som vunnit i testerna den senaste tiden. Och, som vanligt här på Bäst i test Guiden, lägger vi också stor vikt vid vad användarna tycker om sina skrivare, eftersom de oftast har längst erfarenhet av hur printern fungerar i vardagen.

 

Allt detta har vi sammanställt på denna sida, så att du enkelt kan se vilken som är den bästa svartvita laserskrivaren idag.


 

Jag vet redan allt jag vill veta, visa mig bästa laserskrivaren NU!


 

Viktigt att veta innan ditt köp av skrivare

Laserskrivarna har utvecklats mycket det senaste decenniet och kännetecknas idag av både lågt pris och snabba utskrifter. De kostar ofta lite mer i inköp än bläckstråleskrivare, men är sedan billigare vid varje utskrift. Dessutom är de traditionellt sätt mer driftsäkra och stabila och därför vanliga på kontor.


En stor fördel är också att de inte torkar in som bläckpatroner ofta gör. Det spelar ingen roll om du låter din laserskrivare stå oanvänd i en månad eller två - när du startar den ger den lika fina utskrifter igen. Allt detta är stora fördelar med laserskrivare jämfört med bläckstråleskrivare.

 

De stora märkena inom detta område är HP, Canon, Samsung och Brother som alla gjort skrivare under många år. HP är den största tillverkaren på mindre skrivare, medan Canon (och Xerox) är vanliga på större kontor.

Samsung är en lite mindre spelare i dessa sammanhang och många användare upplever att de inte riktigt har samma höga kvalité som de andra aktörerna. Detsamma gäller även Brothers laserskrivare, som ofta får lägre betyg och poäng i testerna än sina konkurrenter.

 

Ska du köpa laserskrivare, färglaserskrivare eller bläckstråleskrivare?

Vet du inte riktigt vad du önskar för skrivare? Då hjälper vi dig med det första beslutet som handlar om vilken teknik din skrivare ska ha. Är det bästa en laserskrivare eller en bläckstråleskrivare? Och om du ska ha en laserskrivare, vill du då kunna skriva ut i färg ibland eller bara i svart?

 

Priset och hastigheten på utskrifterna skiljer ofta mycket mellan de olika skrivarna, så här gäller det att köpa rätt skrivare. Vår guide nedan hjälper dig att hitta den skrivare som passar just dig bäst, beroende på hur du vill använda din nya skrivare.

 

Jag vill kunna:
 • Skriva ut i färg
 • Få mycket bra kvalité, även när jag skriver ut färgfotografier
 • Jag har inte så bråttom med utskrifterna
 • Jag skriver inte ut så många sidor vid varje tillfälle
 • Jag skriver ut ofta (i alla fall en gång i veckan)
Se då vår sida med Bäckstråleskrivare här

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Så billigt som möjligt
 • Bara svartvita utskrifter
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå, utan att användas
Läs vidare nedan om Laserskrivare

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Utskrifter i färg (men kanske inte fotografier i första hand)
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå, utan att användas
Se då vår sida med bästa färglaserskrivaren

 

 

Bästa laserskrivaren 2020

Vi erkänner - att peka ut den bästa mono laserskrivaren 2020 är inte lätt. Det finns få tester att utgå ifrån, även internationellt, och resultatet spretar åt olika håll. Dessutom är det vanligt att skrivarna i testerna med några år på nacken, har hunnit utgå utan någon jämförbar ersättare.

 

Det spontana skulle vara att lyfta in Samsung Xpress M2835DW som vinnare och det är absolut en prisrätt och uppskattad skrivare för hemanvändare. Kolla gärna in skrivaren här på Samsungs/HPs hemsida.

 

Men rapporter om instabilt WiFi och "billighetskänsla" gör att vi måste gå en annan väg för att hitta en vinnare. Vi vill ju att skrivaren även ska fungera på ett litet kontor med högre krav på hastighet och pålitlighet. Det gör att vi blickar mot en lite mer påkostad skrivare.

 

Vi väger in historik och erfarenhet och vänder blickarna mot den tillverkare som är känd för att göra stabila skrivare; HP. Tar vi sedan del av experternas tester och väger in vad användarna sagt om sin skrivare, kommer vi fram till att den bästa skrivaren just nu heter HP LaserJet Pro M404dn.


 

Bästa laserskrivare för Svartvita utskrifter

Bästa laserskrivare för utskrifter i gråskalor - HP LaserJet Pro M404dn

(klicka på skrivaren för mer information om bästa priset)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 25 september 2020

 

 

Detta är efterföljaren till den uppskattade LaserJet Pro M402 som under lång tid var testvinnare här, men som inte längre tillverkas. Hela HP LaserJet Pro 400-serien är känd för hög utskriftskvalité och utskriftshastighet.

 

HP LaserJet Pro 404dn är en skrivare för det lilla kontoret eller för dig som har behov av att skriva ut många sidor varje månad.

 

Upplösningen är 1200x1200 dpi, vilket är fullt tillräckligt för vanliga svarta/gråskale utskrifter och den kan spotta ut 38 sidor per minut om det skulle behövas. Från viloläge kommer första utskriften redan efter 8 sekunder.

 

Den kan skriva ut dubbelsidigt (för att spara papper och porto) och är konstruerad för att printa upp till 4 000 sidor per månad. De två pappersmagasinen rymmer 250 respektive 100 ark. Anslutningarna är; USB 2.0 och Gigabit Ethernet. Storleken är 38x36x22 cm. Eller så ansluter du med Apple AirPrint, Google Cloud Print eller HP ePrint.

 

Experterna framhäver att det är riktigt bra kvalité på utskrifterna, att den skriver ut snabbt och är energisnål. Den är även relativt liten och lätt att använda. T.ex. har magasinet Computer Shopper gjort en grundlig test av föregångaren och tilldelar skrivaren betyget 7 av 10.

 

Konsumenterna menar att LaserJet Pro M404dn är en kompakt och lättplacerad skrivare som skriver ut både snabbt och snyggt - helt i jämförelse med betydligt dyrare laserskrivare. Den är lätt att installera och man får mycket för pengarna. Här kommer några exempel; 


"Skrivaren var igång på kort tid. Utskriftskvalitet är förstklassig. Den första sidan kommer ut mycket snabbt. Solid byggd. Jag är glad över att ha köpt den."


"Jag gillar hp-skrivaren är snabb, kvalitetsbyggd och har utmärkt prestanda."


"Installationen var enkel och enkel att installera som nätverksskrivare."


"Detta är en bra skrivare för priset. HP tillverkar alltid kvalitetsprodukter även om de har tappat lite över tid, de är fortfarande en överlägsen produkt när det gäller deras skrivare."

 

Nackdelarna med denna skrivare, för det finns ju nackdelar med alla saker, är att den inte har WiFi (trådlös anslutning). Några tycker också att det är för små pappersmagasin, då de rymmer 250 pappersark.

 

Så köper du skrivaren till bästa pris

Du köper denna skrivare enklast på internet. Då får du den också direkt hemskickad, vilket är praktiskt.


HP säljer laserskrivaren för bara 2049 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset. Ange Bäst i test Guidens rabattkod BITLJ404DN för att få detta pris!

2049 kr är det lägsta priset just nu för HP LaserJet Pro M404dn!

Hos Dustin Home köper du laserskrivaren för 2668 kr. Frakten ingår i priset.
Billigast toner till denna laserskrivare

När du behöver ny toner är originaltoner billigast och enklast att köpa direkt från HP. Med koden BITINK20 får du nämligen 20 % rabatt på alla toner. På så vis betalar du bara 1 959 kr för den stora tonerkassetten  HP 26X (för 9 000 sidor).

 

Du kan också välja standardkassetten HP 26A för bara 1 159 kr (efter din 20 % rabatt) som klarar av att skriva ut 3 100 sidor. Vilken du än väljer, är frakten gratis! Läs mer och beställ direkt här!


Det finns även pirat-toner (även kallad "miljötoner" eftersom det låter bättre) att köpa hos t.ex. NordicInk. Men denna kostar ungefär lika mycket som originaltoner om du använder rabattkoden ovanför. Dessutom tillkommer porto.

 

Därför finns det ingen anledning att snåla. Vi har varit med på många skrivarreparationer där billiga tonerkassetter läckt toner och förstört hela skrivaren. Och det kan bli dyrt...

Aktuella experttester av laserskrivare

Eftersom det är så liten efterfrågan idag på laserskrivare som bara skriver ut i svart, finns det inte så många aktuella jämförelsetest att tillgå. Nedan listar vi ett urval gällande föregångaren.


Tidningen Råd & Rön, juni 2020: Testade 163 skrivare av olika sorter. I deras test vann bläckstråleskrivaren Epson EcoTank ET-7700. Bästa laserskrivare blev Lexmark MS321dn. På delad tiondeplats hamnade HP LaserJet Pro M404dn som efter flera år på marknaden fortfarande utmärker sig som en av de bästa och mest prisvärda laserskrivarna just nu!


Cartridges Direct, februari 2020: Tycker att M404dn är en bra skrivare som maximerar effektiviteten för en större arbetsgrupp. Cartridges nämner bl.a. att du; med många anslutningsmöjligheter, mångsidighet och snabb printning på flera medier och storlekar hittar du inte en bättre och mer prisvärd printer.

 

Tidningen Råd & Rön, vintern 2018: Tidningen har nu 25 gråskalelaser i sin sammanställning och högst upp i listan hittar vi HP Laserjet Pro MFP M26nw som får 71 poäng. Andraplatsen delas av fyra skrivare och dessa är HP Laserjet Pro M130fw, HP Laserjet Pro M26NW, Lexmark MS317dn och Brother DCP-1612W. Dessa får 70 poäng var.


PC Mag, Jan 2016 testade föregångaren LasterJet Pro M402dw och gillade dess snabba arbetshastighet men menar att dess kostnad/ark är lite för hög för att vinna testet. 

 

PC för alla, våren 2015: Sammanställe tre tidigare laserskrivartest. Två av dessa skrivare var från Samsung som också fick högsta betyg, 8 av 10. Det handlar om lågprismodellerna Samsung Xpress SL-M2022W och Samsung Xpress SL-M2070FW.

 

ICA-Kuriren, hösten 2013: Testade 5 svartvita laserskrivare under 1 000 kronor och Bäst i test blev HP Laserjet Pro P1102W. Denna skrivare fick betyget 5 av 5 och omdömet; "Förutom att den är busenkel att installera – trots att den är trådlös – stödjer den också mobil utskrift. Den har också ett nätt format."

 

Om du sitter på ett litet företag kan det också vara intressant att se på vilket sätt du kan skicka Nyhetsbrev billigt till dina kunder. Du kanske också vill veta vilket som är det bästa webbhotellet just nu - och det har vi tagit reda på!

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående skrivare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa laserskrivaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!