Lendo ränta. Jämför privatlån Lendo.

Jämför lån med låga räntor hos Lendo

Hos Lendo kan du enkelt jämföra låna pengar med låg ränta med endast en kreditupplysning från UC. På så sätt jämför du lånerbjudanden från flera olika aktörer och hitta den bank som erbjuder dig lägst ränta på privatlån just nu. Du kan då i lugn och ro gå igenom erbjudanden vilket gör det enklare att ta ett välgrundat beslut.


Låna mellan 5.000 - 600.000 kr

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

4.7 - 33.75 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Jämför lån hos 40 anslutna långivare

 • Accepterar betalningsanmärkning

 • 1 UC

Låneansökan hos Lendo

När du ansöker om ett lån via Lendo startar du enkelt med att fylla i en ansökan på deras webbplats, vilket går väldigt smidigt. Efter att du har angett grundläggande information om dig själv gör Lendo en kreditupplysning via UC. Det som är bra med Lendo är att denna enda kreditupplysning används för att hämta erbjudande från flera olika banker och långivare. Detta innebär att du kan jämföra olika låneerbjudanden utan att det påverkar din kreditvärdighet negativt med flera förfrågningar.


Guide: Låna via Lendo – så gör du

 1. Skicka in din ansökan till där du anger ditt önskade lånebelopp samt återbetalningstid.
 2. Fyll i kompletterande uppgifter som inkomst, civilstatus, boendeform samt hur många barn som finns i hushållet. 
 3. Välj erbjudande från Lendo. 
 4. Få pengar utbetalade inom 1-2 bankdagar.
Jämför privatlån, företagslån och bolån hos Lendo


10.000 - 600.000 kr

Räntespann:

4,70% - 33,75%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:40Räkna på lån hos Lendo


Så mycket kostar ett lån hos Lendo

Ett lån hos Lendo på 400.000 kronor med en löptid på 10 år och ränta på 6,40% har en månadskostnad på cirka 4200 kronor, vilket innebär en totalkostnad för lånet på drygt 502.000 kronor. Du betalar alltså drygt 100.000 kronor i räntekostnader för ett lån på 400.000 kronor. 


Om du istället väljer en återbetalningstid på 6 år blir månadskostnaden ca 6500 kronor. Men eftersom du betalar av lånet snabbare blir totalkostnaden 467.000 kronor, och en total räntekostnad på drygt 67.000 kr. Lånet blir alltså billigare desto lägre återbetalningstid du väljer.


Vilka banker är anslutna till Lendo? 

När du skickar in en ansökan via Lendo får du svar från 41 banker och långivare. Bland dessa banker finns bland annat: ICA Banken, Swedbank och Coop MedMera Bank.


För- och nackdelar med Lendo 

Fördelar

 • Enkel ansökan: Ansökan går snabbt och enkelt
 • Snabb utbetalning: Från det att din ansökan har beviljats har du snabbt pengarna på ditt konto.
 • Över 40 anslutna långivare: Du får förslag från 40 långivare vilket gör att du enkelt kan välja det bästa erbjudandet för dig och din ekonomi. 


Nackdelar

 • Kreditupplysning via UC: Inte bra för dig som redan har många kreditupplysningar via UC. Då är det bättre att du kikar på en aktör som tar kreditupplysningar via företag som CreditSafe eller Bisnode.


Jämförelse med andra låneförmedlare

En viktig del av att välja rätt låneförmedlare är att förstå hur de skiljer sig från konkurrenterna. Till skillnad från en del andra låneförmedlare som använder kreditupplysning som inte är UC, erbjuder Lendo en tjänst där alla anslutna banker och långivare får samma information, vilket ger en rättvis jämförelse.


Det som är positivt med en låneförmedlare som Lendo är att de gör lånemarknaden mer kundvänlig eftersom långivare tvingas konkurrera med villkor snarare än marknadsföring.


Extra tjänster och produkter

Utöver privatlån erbjuder Lendo även bolån och företagslån, vilket gör dem till en mångsidig finansiell partner. Denna bredd av tjänster innebär att kunder kan vända sig till Lendo för en rad olika finansiella behov, från att köpa en bostad till att finansiera starten av ett nytt företag. 


Kan jag låna med betalningsanmärkningar? 

Har du tidigare betalningsanmärkningar kan du låna upp till 150 000 kronor. Men även då ställs en del krav, bland annat att du har varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader.
Kundernas omdömen om Lendo

 • 4,5 hos Trustpilot
 • Vissa banker betalar ut pengar långsamt
 • Snabb respons från kundtjänst
 • Enkel process
 • Flera kunder gillar att Lendo även erbjuder bolån


Sammanfattning

Med Lendo får kunder tillgång till en enkel, transparent och effektivt tjänst som hjälper dem att hitta de bästa lånevillkoren på marknaden. Genom att fördjupa oss i processen, jämförelser, kundrecensioner och ytterligare tjänster, skapar vi en bra förståelse för vad Lendo erbjuder och hur de skiljer sig från konkurrenterna. Detta är avgörande information för att göra ett bra val och få en bra deal när du ska låna pengar.
Lendo kontakt och öppettider

Öppettider: Mån-Tors (08:00-20:00), Fre (09:00-17:00), Lör-Sön (10:00-14:00)

Telefon: 0771 - 13 13 10


Vanliga frågor och svar

 • Hur mycket kan jag låna hos Lendo?
  På Lendo kan du låna mellan 10.000 – 600.000 kronor.
 • Är det bra att ta lån från Lendo?
  Lendo är bra eftersom de jämför flera bankers erbjudande för ditt önskade belopp och löptid. Du hittar därför en bättre ränta enklare genom Lendo. Sedan är det viktigt att tänka igenom noga innan du tar ett lån, eftersom det blir en stor utgift framöver.
 • Är Lendo SMS-lån?
  Lendo är inget SMS-lån utan erbjuder privatlån (även kallat blanco-lån), bolån och företagslån.
 • När får man pengarna från Lendo?
  När din ansökan har gått igenom har du pengarna på kontot inom ett par dagar.
 • Vilka får inte ta lån?
  Om din ansökan hos Lendo inte blir beviljad beror det ofta på att du har dålig kreditvärdighet. Detta innebär att du har skulder hos kronofogden eller obetalda räkningar.


Philip Andrén

Bäst i test: Jämför lån hos Lendo

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast