Tester på bästa trådlösa högtalaren.

Bästa bluetooth högtalare 2023 - högtalare till mobilen

Om du ska köpa en ny trådlös högtalare (det finns många namn på denna typ av högtalare, bland annat trådlösa högtalare, mobilhögtalare, wi-fi-högtalare, bluetooth högtalare, multiroom högtalare och så vidare. Vi väljer nedan att skriva "trådlösa högtalare" som samlingsnamn för kategorin) och vill veta vilken som är bäst just nu, har du kommit helt rätt.


 Vi har gått igenom alla tidningar och tagit reda på experternas hemligheter. Men vi har också kollat med de svenska konsumenterna för att höra vad de tycker om sina trådlösa högtalare.


Allt detta har vi sammanställt till dig på denna sida, så att du snabbt och enkelt kan ta rätt beslut och undvika jobbiga felköp. Vi börjar dock med att titta på några saker som är bra att känna till inför ditt högtalarköp.

 

 

Testvinnare bluetooth högtalare

Bästa bluetoothhögtalaren just nu

JBL Flip 5

Mobilhögtalare bäst i test JBL Flip 5
 • Robust

 • Vattentät

 • Enastående ljud

 • Endast bluetooth-koppling

 • Ingen röststyrning

Liten bluetooth högtalare

UE Wonderboom 3

Mobilhögtalare bäst i test UE Wonderboom 3
 • Bra ljud för att vara så liten

 • Vattentät och flyter

 • Bra batteritid

 • Perfekt till stranden

 • Inget maffigt ljud men funkar perfekt för utflykten

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Trådlös högtalare

Är du osäker på vad för typ av högtalare du letar efter så kommer en kort förklaring här:

 

 • Trådlösa högtalare - Ett samlingsnamn vi använder för de högtalare du enkelt flyttar runt, t.ex. en högtalare du tar med dig till stranden, poolen, resan och så vidare. Detta testet kan du läsa här nedan.

 • Multiroomhögtalare - Med ett multiroom-system med flera högtalare så kan du, som namnet antyder, lyssna på musik i flera rum samtidigt. Du kan bestämma att spela samma musik på alla högtalare eller olika vilket blir väldigt flexibelt om man är fler i hushållet. Kika gärna in på vårt test på multiroom högtalare!

 

De möjligheter som öppnas upp med en trådlös högtalare kan man göra en lång lista av. Att alltid kunna spela upp musik, vart du än är, med enkelhet och bra ljud gör ingen ledsen. Ta med högtalaren till stranden, poolen eller middagen för att sätta stämningen på topp! 


I vårt test har vi valt att lista två testvinnare, en liten Ultimate Ears högtalare och en JBL högtalare. Andra bra val inom kategorin portabel högtalare är även Bose SoundLink Resolve och Bang Olufsen Beosound.

 

Dessa krav ställer vi på högtalaren


 • God ljudkvalité och pris - Självklart ska du få det bästa ljudet till det bästa priset.

 • Smidig och snygg design - Högtalaren ska inte vara klumpig utan du ska lätt kunna ta med dig den.

 • Lätt att använda - Det är få saker som kan få en så frustrerad som ny och komplicerad teknik, därför undersöker vi alltid användarvänligheten på nya produkter för att det ska bli så lätt som möjligt för dig att sätta igång.

 • Smartphone kompatibel - Då vi alla använder vår mobil för att lyssna på musik dagligen så är detta ett självklart måste.

 • Testvinnare och uppskattad av konsumenterna - Självklart ska du ha den bästa högtalaren när det både kommer till funktion, kvalité och pris. Vi har därför läst många tester och även kollat vad användarna tycker.

Trådlös högtalare bäst i test

Vår testvinnare ger dig otroligt flexibilitet när du vill ha musik on the go, den är enkel att ta med och är dessutom vattentät. Men vill du få ut mer volym och bas krävs en liten uppgradering. Här ska det in tyngre delar och annan teknik för att leverera det allra bästa portabla ljudet.

 

När vi har undersökt de olika modellerna som finns på marknaden just nu har vi bl.a. letat efter den som är enklast att ta med sig, ger bäst djup i ljudet samt den som erbjuder bäst prestanda och funktionalitet. Svaret på detta är JBL Flip 5, som levererar riktigt bra ljud från ett litet format. 

Bästa bluetoothhögtalaren just nu - JBL Flip 5

(Klicka på högtalaren för att få det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på JBL Flip 5 Visa färre priser Visa fler priser

 

JBL högtalare

Det som gör JBL Flip 5 till bluetooth högtalare bäst i test är först och främst användarvänligheten, att den är enkel att ta med sig samt ljudkvaliteten som denna lilla högtalare orkar få ut. För dig som vill ha en schysst högtalare som kan spela hög musik, inte kostar alltför mycket och klarar av en smäll eller två är denna JBL bluetooth högtalare för dig. JBL har med Flip 5 tagit det allra viktigaste med bluetooth-högtalaren och gjort den så bra de har kunnat. Resultatet är enastående och enkelt. 


Högtalaren är lätt att ta med sig och förlitar sig enbart på bluetooth för att göra saker och ting enkelt. Med en batteritid på 12 timmar kan du vara säker på att den håller hela dagen. Att ladda högtalaren till full styrka tar ca 2,5 timmar. 


Det som har offrats är framförallt specialfunktioner såsom handsfree och röststyrning som ofta återfinns idag. Du har inte heller tillgång till att para ihop högtalaren med fler enheter från JBL för att på så sätt skapa ett större ”system”. Detta kan låta som en förlust men hur ofta använder du röststyrning om du endast spelar musik. Framförallt om du är på stranden eller hemma hos vänner.

 

JBL Flip 5 är även vattentät med IPX7 klassificering. Detta innebär att den klarar av att vara under vatten upp till 1m djupt. Givetvis kan den inte stanna någon längre tid där nere men vetskapen av att högtalaren inte är helt död av att åka i plurret skänker ett visst lugnande. 


Ljudet från JBL Flip 5 är väldigt bra och kan spela nästan lika högt som den större JBL Charge. Och utöver att högtalaren spelar högt behåller Flip även kontroll över frekvenserna. Ingenting sticker ut mer än det ska och basen känns naturlig, hel och vältajmad. Oavsett var du tar med dig högtalaren kan du vara säker på att den kommer göra jobbet lika bra. 

 


Detta tycker användarna

Bland de svenska kundrecensionerna går det att se att JBL Flip 5 är en schysst högtalare som håller vad den lovar. Här kommer några exempel: 


"Mäktigt ljud!"

"Köpte denna för jag prova först 2 st UE Wonderboom högtalare sammankopplade både utomhus och inomhus och blev besviken på ljudet. Denna högtalare levererade ensam bättre bas ljud och kan även spela högre än de andra 2 sammankopplade."


"Tipp topp för den lilla storleken. Riktigt bra bas. En trevligt enhet för balkongljud annat småskaligt."


"Jag har ärligt talat aldrig använt JBL-produkter tidigare men den här högtalaren blåste helt och hållet mitt sinne. Batteriet varar otroligt! Ljudet är overkligt och volymen är överraskande och förlorar inte kvaliteten eftersom det blir högre."


"Efter att ha använt den här högtalaren i över 2 veckor är jag väldigt nöjd med den här och tycker att den packar ett stort ljud för en liten enhet. Jag är glad att detta ansluts till min iPhone och iPad Pro med lätthet och mina barn kan göra det utan problem. Jag fann att när jag tar det utomhus ger det helt enkelt ett bra ljud."


Här köper du högtalaren JBL Flip 5 till bästa pris

InkClub säljer just nu JBL Flip 5 för 1099 kr. Frakten ingår i priset.

1099 kr är det lägsta priset just nu för JBL Flip 5!

ComputerSalg säljer just nu JBL Flip 5 för 1132 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 1145 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa JBL Flip 5 för 1490 kr. Frakt ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1531.62 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Fyndiq erbjuder JBL Flip 5 för 1628 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.

Liten bluetooth högtalare

Vår utmanare levererar ett bra ljud och är dessutom perfekt att ta med sig till stranden, picknicken eller bara att ha hemma. Vår testvinnare är ingen mindre än Ultimate Ears Wonderboom 3.

Ultimate Ears UE Wonderboom 3

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på högtalaren)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på UE Wonderboom 3 Visa färre priser Visa fler priser


Ultimate Ears Wonderboom 3

Det som gör UE Wonderboom 2 till en sån bra kompanjon till utomhusvistelsen är att den är så robust och kompakt. Den har en IP67-klassifiering vilket betyder att det är en vattentät bluetooth högtalare som kan vara under ytan i 30 minuter! Att den ska hamna under vatten är dock rätt osannolikt då den flyter... Ja du hörde rätt, den flyter!


Högtalaren ansluts endast via bluetooth vilket betyder inget mer trassel med sladdar. Detta kan dock ses som jobbigt då allas erfarenhet av bluetooth inte alltid är positiv då anslutningen ibland bryts om man går för långt ifrån högtalaren, inte minst på stranden, aux ingång är fortfarande uppskattat. Men med Wonderboom 3 kan man dock gå hela 30 meter ifrån högtalaren utan att anslutningen bryts! Batteritiden för högtalaren är ca 13h vid normala volym-nivåer.


Självklart är det inte bara detta som Wonderboom gör bra utan det lyckas, trots sitt lilla format, paketera ett bra ljud. Tillskillnad från UEs föregångare, UE Roll 2  samt UE Wonderboom 2, så har Wonderboom 3 mer bas och låter mycket bättre. Ljudet är varmt och favoriserar mitten- och basfrekvenser. Högre toner låter också bra men sviker tyvärr lite vid väldigt hög volym.


Med Outdoor-Boost spelar högtalaren högre och med mer fokus på utomhuslyssning. Detta leder även till att du kan klämma ut mer bas från högtalaren, dock kommer batteriet gå åt snabbare. Nytt för Wonderboom 3 är att du nu kan para ihop den med en annan Wonderboom 3 för att få högre ljud och bättre ljudbild. 


Om du letar efter en bluetooth-högtalare som är lätt att ta med, har bra pris och är grym så borde UE Wonderboom 3 vara ditt första val. Denna vattentäta högtalare är kompakt som ingen annan högtalare på marknaden och ger ett bättre ljud än andra högtalare i samma prisklass.


Så tycker konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt. Det är ju trots allt de som kan den allra bäst. Här kommer några exempel:


Köptes in igår i affären. Jämförde med JBL, Marshall och Sony. Jovisst lät ljudet med koncentrerat ur dessa, men när jag slog på Wonderboomen och testlyssnade så visste jag precis att det var den jag ville ha. 


Till skillnad från alla de andra så strålar ljudet från precis alla riktningar och det lät stort och mättad, basen är också imponerande. När jag sedan läste att denna lilla ananas dessutom är helt vattentät och tål fall från 1,50 så var det klart."


"Tickar alla boxar"


"Bra ljud och batteri."


"Jättehögt ljud och bra kvalitet för priset. Vi köpte en och var bara tvungna att köpa en till! De går att para ihop också!"


"Inget WONDER, men definitivt full av BOOM."


"Bra både individuellt och i par!"


Här köper du högtalaren UE Wonderboom till bästa pris

Riktpriset för Ultimate Ears Wonderboom är drygt 1000 kronor. Idag köper du den billigast på internet i en av våra anslutna butiker.


Amazon säljer UE Wonderboom 3 just nu för bara 590 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

590 kr är det lägsta priset just nu för UE Wonderboom 3!

Hos Webhallen köper du UE Wonderboom 3 för 990 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proshop säljer den för 1094 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa UE Wonderboom 3 för 1139 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu UE Wonderboom 3 för 1307 kr. Frakten ingår i priset.
Jämför trådlös bluetooth högtalare


Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Vattentålig:
Bluetooth:
Frekvens:
Ljudnivå:
Drivkälla:
Batteritid:
Typ:
USB:
JBL Flip 5
JBL Flip 5
Bästa bluetoothhög...
18,1 cm
6,9 cm
7,4 cm
0,54 kg
Ja
Ja (4.2)
65-20000 Hz
80 dB
Batteri
12 timmar
Li-Ion
Typ C
UE Wonderboom 3
UE Wonderboom 3
Liten bluetooth hö...
9,53 cm
9,53 cm
10,4 cm
0,42 kg
Ja
Ja (5.0)
75-20000 Hz
87 dB
Batteri
13 timmar
Li-Ion
Micro
Så gjorde vi testet

När vi har undersökt vilken högtalare som är bäst i test just nu har vi undersökt vad användarna önskar från en bluetooth-högtalare. Här faller det in i två läger: de som önskar en mindre högtalare att ha med på utflykter samt de som önskar en kraftigare sådan, det beror helt på vad man planerar på att göra. 


För att undersöka vilka två högtalare som uppfyller dessa kriterier allra bäst har vi jämfört de olika högtalarna som finns på marknaden just nu för att se vilka som erbjuder bäst ljud och funktioner till lägsta pris. Vidare har vi också tagit reda på vad experterna tycker om om de olika högtalarna i sina tester. Här har experterna kunnat testa ljudkvalitet, batteritid, vattentäthet och dylikt, vilket har gett svar på tal om högtalarna håller vad de lovar. 


När det gäller kvalitet av högtalarna har vi tagit reda på vad de svenska konsumenterna tycker om sina köp när det gäller dessa högtalare. Dessa har ju trots allt bättre erfarenhet eftersom de har längre erfarenhet av produkterna då de kan testa dessa under längre tid. Med en klar majoritet av positiva recensioner har detta varit en god indikation på att högtalarna håller hög kvalitet, både när det gäller förväntningar av ljud, funktion och byggkvalitet. Användarnas omdömen har därför, i kombination med experternas testresultat, varit ledande för oss när vi har utsett bluetooth högtalare bäst i test.


Testvinnare


Test bluetooth högtalare - experternas omdömen

What Hifi: Tycker att JBL Flip 5 är ett mycket bra val för det du får för dina pengar. De är inte heller brydda av att det saknas AUX-uttag, röststyrning och parning med andra JBL högtalare eftersom kvaliteten på ljudet som Flip 5 levererar inte går att ignorera. 


Techradar: Rankar JBL Flip 5 som den fjärde bästa bluetooth-högtalaren just nu. De tycker att ljudet är "engagerande och underhållande" samt att högtalaren är enkel att använda. Om saknaden av röststyrning och andra finesser skriver de att "JBL:s Flip 5 är ett bevis på att de bästa Bluetooth-högtalarna inte alltid är de med de mest imponerande specifikationerna." 


TEK.NO: har testat Wonderboom 2 och startar testet med; "Den bästa minihögtalaren har blivit ännu bättre." De ger den 9/10 poäng och gillar det engagerande ljudet med bra bas, att den spelar högt, batteritiden, vatten- och dammsäkrat, 360 graders ljud, lätt att koppla ihop med motsvarande högtalare, att Outdoor-boost knappen fungerande bättre än väntat och den fina designen. De gillar inte att den är dyrare än föregångaren, att den inte har USB-C-laddning, dess skarpa diskant samt att ljudprofilen inte passar all musik.


Soundguys: Ger JBL Flip 5 ett totalbetyg på 8,2/10. De gillar bl.a. att den har bra ljud, är vattentålig, är enkel att ta med sig samt att den har ett lågt pris. De skriver att om du inte redan äger en bluetooth-högtalare är JBL Flip 5 ett av dina bästa val på marknaden just nu


Tom's Guide: Gillar JBL Flip 5 såpass mycket att de tycker att det är en av de bästa portabla högtalarna just nu! De tycker att högtalaren har bra ljudkvalitet, rik bas samt att den är välbygd. De gillar dock inte att det inte finns något AUX-uttag eller integrerad röstassistent. Men kan du lära dig leva utan det tycker de att du får en riktigt bra högtalare som ger dig bra ljud och flexibilitet för pengarna.


Techradar: Testade Bose SoundLink Resolve och gav den 4/5 i slutbetyg. De skriver bl.a. att det är ett utmärkt val ifall du letar efter en högtalare som kan ge en sann 360-upplevelse eftersom högtalaren har en rund form och därför strålar ljud åt alla håll. Det som drar ner betyget något är dock att den inte är damm- och vattentät, vilket hindrar dig från att ta med högtalaren på utflykter eller till stranden.


Smartson: har fått 200 testpiloter att prova Ultimate Ears Wonderboom 2 och 97% av testpiloterna rekommenderar dem. Många skriver att den ger ett bra och tydligt ljud, men vissa tycker att basen kunde ha varit lite bättre. De gillar också att den är vattentät och stötsäker. 


Ljud och Bild: har testat Wonderboom 2 och är mycket positiva. De skriver att det är en utmärkt bluetooth-högtalare med få brister. Utöver det så gillar de att den spelar högt och att det går att ta med den överallt. 


WhatHiFi: ger Wonderboom 2 full pott med 5/5 stjärnor. De gillar högtalarens bas, långa batteritid och den nya Outdoor-boost funktionen. När det kommer till att dissa högtalaren tar de upp att du ej kan använda Alexa eller Google Assistant


Techradar: har testar UE Wonderboom 2 och ger den 4,5/5 stjärnor. De tycker att ljudet är utmärkt för dess storlek samt så gillar de att den är helt vattentät. De gillar inte att du ej kan prata i telefon genom högtalaren samt att den inte har några "smarta funktioner". Techradar fortsätter sitt test med att hissa batteriet - nu 30% starkare än föregående modell. 


WIRED berättar om UE Wonderboom med orden; "Ultimate Ears Wonderboom är en WIRED Gear of the Year-vinnare eftersom det är den allra bästa pool-kompanjonen du kan ha. Denna lilla boll av lycka är mer än vattentät, den flyter, och pumpar ut potent 360-ljud medan den gör det. UE säger att den är fall-testad upp till 1.5 meter men man kan med säkerhet kasta den som en boll till en kompis, skulle man tappa den så är det bara att spola av den efter".


trustedreviews.com summerar sin recension med; "Wonderboom är en av de bästa högtalarna du kan få för under 100£(ca 1200 kronor)".


techradar.com skriver; "UE Wonderboom är en av de bästa vattentäta bluetooth-högtalare du kan köpa. Den är helt vattentät, erbjuder en 360-ljudbild och har en räckvidd på 30 meter. Wonderboomen gör så mycket rätt att det är svårt att hitta dess nackdelar".


Tidningen M3 skriver; "Ljudet i Wonderboomen är utmärkt". Förutom UE Wonderboom testades flera andra högtalare från bl.a. Bose, JBL och Philips. Vinnaren i M3s test blev Bose SoundLink Resolve Micro och Philips SB300


Vår testvinnare UE Wonderboom fick 7/10 poäng. I testet skriver M3 även; "Hade ljudkvaliteten varit det enda kriteriet i detta testet, hade Wonderboom vunnit".


iMore.com skriver; "Den må vara liten men den är grym".
Stor bluetooth högtalare

För en bra fest behövs bra högtalare, det är sedan gammalt. Och eftersom detta test mestadels har täckt mindre trådlösa högtalare vill vi även passa på att tipsa om större högtalare som enkelt kan kopplas med bluetooth. 


Den första är JBL Partybox - som är en högtalare med en effekt på hela 240 W och en vikt på 17 kg. Den har även ett stort frekvensomfång från 50 Hz - 20000 Hz som kan spelas väldigt högt. Och festen behöver inte ta slut på några timmar heller, JBL Partybox har en batteritid på 18 timmar. Utöver JBL Partybox finns även JBL Boombox, även den en större högtalare, men som tack vare sitt handtag är enkel att bära. 


JBL Partybox kan kopplas via Bluetooth, USB, RCA-ingång samt AUX. Detta betyder att du kan välja mellan att spela från din telefon eller via ett mixerbord om ni har en DJ. Och för live-framträdanden går det även att koppla in gitarr och mikrofon.


Bästa pris på JBL Partybox


Vattentät högtalare

När det gäller vattentäta högtalare är det Ultimate Ears Wonderboom 2 som tar hem förstaplatsen i Techradars test. Med bra ljud, batteritid och IP67-klassificering är det den högtalare som är bäst att ta med sig till poolen eller stranden. Dessutom kan den med hjälp av Outdoor-Boost kräma ut ännu mer ljud utomhus, eftersom dess ljudbild annars är rätt limiterad pga sitt lilla format.


Bluetooth högtalare med radio

Om du söker efter en högtalare som kan användas för att lyssna på radio behöver du en DAB-/FM-radio högtalare. Med en sådan kan du lyssna på radio och även streama musik från din favorittjänst via bluetooth. Radion har alltså en dubbelfunktion som trådlös högtalare.


Multiroom högtalare

Om du letar efter en stor bluetooth högtalare som kan kopplas till ett helt system av högtalare kan vi tipsa dig om att läsa vårt test på multiroom högtalare!


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de stora kedjorna har bluetooth högtalare rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa högtalaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vilken portabel högtalare är bäst?
  JBL Flip 5 är den portabla högtalare som är bäst i test just nu. Den erbjuder bra ljud, grym batteritid på 12 timmar och relativt snabb laddningstid. Dessutom är den vattentät till 1m djup.
Bäst i test Guidens ljudtester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, tv & telefoni.
Philip Andrén

Bäst i test: Mobilhögtalare - bluetooth högtalare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Testet uppdaterades senast