Tester på bästa trådlösa högtalaren

Detta är bästa trådlösa högtalaren 2019/2020

Om du ska köpa en ny trådlös högtalare (det finns många namn på denna typ av högtalare, bland annat trådlösa högtalare, mobilhögtalare, wi-fi-högtalare, bluetooth högtalare, multiroom högtalare och så vidare. Vi väljer nedan att skriva "trådlösa högtalare" som samlingsnamn för kategorin) och vill veta vilken som är bäst just nu, har du kommit helt rätt. Vi har gått igenom alla tidningar och tagit reda på experternas hemligheter. Men vi har också kollat med de svenska konsumenterna för att höra vad de tycker om sina trådlösa högtalare.

 

Allt detta har vi sammanställt till dig på denna sida, så att du snabbt och enkelt kan ta rätt beslut och undvika jobbiga felköp. Vi börjar dock med att titta på några saker som är bra att känna till inför ditt högtalar-köp.

 

Jag vet redan allt jag behöver veta, visa mig den bästa trådlösa högtalaren NU!

 

Det här är en trådlös högtalare

Är du osäker på vad för typ av högtalare du letar efter så kommer en kort förklaring här:

 

  • Trådlösa högtalare - Ett samlingsnamn vi använder för de högtalare du enkelt flyttar med dig, t.ex. en högtalare du tar med dig till stranden, poolen, resan och så vidare. Detta testet kan du läsa här nedan.

  • Multiroom - Med ett multiroom-system så kan du, som namnet antyder, lyssna på musik i flera rum samtidigt. Du kan bestämma att spela samma musik på alla högtalare eller olika vilket blir väldigt flexibelt om man är fler i hushållet. Klicka här för att komma till vårt multiroom-test!

Efter att du läst detta testet eller om du hellre vill kolla in vår vinnare för multiroom-högtalare, klicka då på länken.

 

Därför ska du ha en trådlös högtalare

De möjligheter som öppnas upp med en trådlös högtalare kan man göra en lång lista av. Att alltid kunna spela upp musik, vart du än är, med enkelhet och bra ljud gör ingen ledsen. Ta med högtalaren till stranden, poolen eller middagen för att sätta stämningen på topp!

 

I detta test har vi valt att lista två stycken testvinnare, en lite större högtalare och en liten mindre mer portabel högtalare.

 

Dessa krav ställer vi på högtalaren


  • God ljudkvalité och prisSjälvklart ska du få det bästa ljudet till det bästa priset.

  • Smidig och snygg designHögtalaren ska inte vara klumpig utan ska lätt kunna följa med dig.

  • Lätt att användaDet är få saker som kan få en så frustrerad som ny och komplicerad teknik, därför undersöker vi alltid användarvänligheten på nya produkter för att det ska bli så lätt som möjligt för dig att sätta igång.

  • Smartphone kompatibelDå vi alla använder vår mobil för att lyssna på musik dagligen så är detta ett självklart måste.

  • Testvinnare och uppskattad av konsumenternaSjälvklart ska du ha den bästa robotdammsugaren när det både kommer till funktion, kvalité och pris. Vi har därför läst många tester och även kollat vad användarna tycker.

 

 Bäst i test - trådlösa högtalare 2019/2020

Med kriterierna uppsatta började vi leta efter den högtalare som är Bäst i test. Efter att ha tagit del av konsumentrecensioner och experttester blev valet enkelt, modellen är Audio Pro Addon C10.

 

Audio Pro är ett svenskt företag som blir populärare hela tiden. Med Addon C10 hittar de mitt i prick när det gäller kvalité och ljud.

 

Addon C10 har, till att börja med, väldigt snygg presentation och leverar rikt och kraftfullt ljud, även på högre volym-nivåer. På vardera sida har högtalaren en tweeter för diskant och i mitten hittar vi basen. Frekvensomfånget är 45Hz-20kHz vilket, för en bärbar högtalare, är fantastiskt bra. Att den kan gå ner så långt i frekvens bidrar till mer närvaro för basljuden vilket många andra bärbara högtalare har svårt med. Förutom bra bas levererar den också väldigt bra mitten- och sångfrekvenser så att det aldrig blir jobbigt att lyssna på din favoritmusik.

 

Skulle inte ljudet från enbart Addon C10 vara nog så kan du, om du äger andra Audio Pro-högtalare (t.ex. Addon C5), kombinera dem för att skapa ett multiroom-system tillsammans med de andra högtalarna. Det finns även möjlighet att koppla in en extra subbas om man verkligen vill slå till med fest. Givetvis funkar det alldeles utmärkt att skippa den extra subbasen då C10 levererar rikligt med bas även utan extra krafter.

 

Audio Pro har, som med sina andra högtalare, ansträngt sig för att ge dig så många anslutningsalternativ som möjligt så att det alltid går att spela musik, oavsett om du streamar från AUX, Bluetooth, Spotify Connect eller AirPlay. Om man inte har hängt med i utvecklingen så kan man givetvis även koppla in sin gamla skiv- eller CD-spelare via RCA-anslutningen. Old school är cool!

 

Förutom kraftfullt ljud så är designen väldigt snygg och högtalaren kommer med ett litet handtag så att du kan lyfta den runtom i hemmet. På toppen av högtalaren hittar du knappar som enkelt navigerar dig runt i det valda ljudlandskapet. En annan detalj, som aldrig skadar, är ett laddningsuttag för din smartphone.

 

Men finns det inget dåligt med denna högtalaren? Självklart är ingen produkt utan brist men i Addon C10s fall är det väldigt få saker som är fel. Något som kan upplevas som lite störigt är att högtalaren inte kan gå på batterier utan måste ha en strömsladd i sig och därför lämpar sig denna högtalare mest runtom hemmet. Letar du efter en högtalare som man kan ta med sig överallt så kolla då på vår andra testvinnare: UE Wonderboom.

 

Bästa trådlösa högtalaren 2020 - Audio Pro Addon C10

Bästa trådlösa/mobilhögtalaren just nu: Audio Pro Addon C10

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på högtalaren)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 25 januari 2020

 

 

Så säger experterna om denna högtalare

Addon C10 har fått riktigt bra kritik av experterna. Återkommande är att den uppskattas för sin användarvänlighet, fantastiska ljudkvalitet och snygga design.

 

WhatHiFi  testade denna högtalare och summerade den med order; "Vid detta pris finns det inget argument mot att köpa en Addon C10". Värt att nämna är också att Audio Pro år 2017 vann tre priser från WhatHiFi som verkligen är experter inom detta område.


Tidningen Ljud & bild, Sep 2018 testade Audio Pro C10 och gav den 4/5 stjärnor. I testet skriver de om ljudet som de tycker är "kraftfullt och kontrollerat". 

 

AUDIO TEST skrev "En mix av simpel design och exemplariskt ljud".

 

Android Magazine var väldigt nöjda med sitt test och skrev "Utan tvekan en av de bästa ljudupplevelserna vi har haft".

 

digitallife.se gav högtalaren betyget 5(fantastiskt bra!) och skrev; "Förstaklassigt ljud". De gillade även appen som man kan styra högtalarna med.

 

I WhatHiFis test om de bästa trådlösa högtalarna 2019 ser vi Audio Pro Addon C10 få full pott. Precis som i testet ovan om enbart C10 hittar inte WhatHiFi något fel med högtalaren för det priset den säljs för. Andra högtalare i testet är bl.a. Sonos One, Audio Pro Addon C3, Audio Pro Addon T3 och UE Wonderboom som alla får full pott. WhatHiFi testar även en såkallad "smart högtalare" i sitt test, Apples HomePod vilket de beskriver som den bäst låtande smarta högtalaren de har hört. Tyvärr så är det få röststyrningsprodukter som fullt fungerar på svenska så om man vill ha en smart högtalare alternativt kunna styra sin högtalare med rösten måste man tyvärr vänta lite tills tekniken har kommit ut på svenska också.

 

techradar.com har testat 10 trådlösa högtalare och den högtalare som vinner deras test är Ultimate Ears Boom 3. Motiveringen är enkel, den kan spela högt och bra. I detta test återfinns andra tillverkare som Bose, JBL, Bowers and Wilkins och Marshall. Tyvärr testas inte Audio Pro Addon C10 och det kan bero på anledningen att techradar.coms test skulle hitta en vinnare bland högtalare som du kan ta med dig överallt utan problem.

 

Från andra sidan jorden kommer channelnews från Australien med en recension om Audio Pro Addon C10 och Audio Pro Addon C5 och ger de betyget 10/10. Det de gillar allra mest är den oslagbara ljudkvaliteten som Audio Pros högtalare levererar. De refererar även WhatHiFis test om Audio Pro där de vann 3 priser 2017.


Läs mer på Audio Pros hemsida.

  

Så här tycker konsumenterna

Även konsumenterna som köpt denna högtalare är lika nöjda som experterna!

Några av alla omdömen är; "Gillar denna högtalare mycket. Låter underbart". En annan har skrivit "Basen! Basen är grym!".


Ett annat omdöme är; "Vi skulle ha julfest på kontoret men hade inga fungerande högtalare så jag tog med min Addon C10. När jag visade upp den skrattade alla mina kollegor och sa att vi behövde ett mycket större system men så fort jag satte igång musiken blev de helt paffa och undrade vad det var för högtalare jag hade tagit med mig.".

 

Här köper du högtalaren till bästa pris

 

CDON säljer också den för bara 2490 kronor när du klickar här. Då ingår även frakten hem till dig!

2490 kronor är det lägsta priset för den trådlösa högtalaren Audio Pro bland butikerna just nu!

 

Kjell och Company erbjuder högtalaren för 2790 kronor just nuoch frakten hem till dig är dessutom gratis.

 

Hos Coolshop får du den trådlösa högtalaren just nu för 2990 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår i priset.

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de stora kedjorna har REA på ovanstående högtalare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa högtalaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

 

Testvinnare 2 den lilla flexibla högtalaren

Om du är utomhus, vid poolen eller på stranden och vill ha med dig en högtalre som tål smällar och dessutom är vattentät så har vi tagit fram ett andra val för dig, Ultimate Ears Wonderboom.

Bra bluetooth-högtalare till ett bra pris - Ultimate Ears Wonderboom

Bästa lilla trådlösa/mobilhögtalaren just nu: 
Ultimate Ears UE Wonderboom

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på högtalaren)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du den lilla flexibla testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 25 januari 2020

 

 

Det som gör UE Wonderboom till en sån bra kompanjon till utomhusvistelsen är att den är så robust och kompakt. Den har en IPX7-klassifiering vilket betyder att den klarar av att vara under vatten i 30 minuter! Att den ska hamna under vatten är dock rätt osannolikt då den flyter... Ja du hörde rätt, den flyter!

 

Högtalaren ansluts endast via bluetooth vilket betyder inget mer trassel med sladdar. Detta kan dock ses som jobbigt då allas erfarenhet av bluetooth inte alltid är positiv då anslutningen ibland bryts om man går för långt ifrån högtalaren, inte minst på stranden. Med Wonderboom kan man dock gå hela 30 meter ifrån högtalaren utan att anslutningen bryts! Batteritiden för högtalaren är ca 10h vid normala volym-nivåer.

 

Självklart är det inte bara detta som Wonderboom gör bra utan det lyckas, trots sitt lilla format, paketera ett bra ljud. Tillskillnad från UEs föregångare, UE Roll 2 så har Wonderboomen mer bas och låter mycket bättre. Ljudet är varmt och favoriserar mitten- och basfrekvenser. Högre toner låter också bra men sviker tyvärr lite vid väldigt hög volym.


Om du letar efter en bluetooth-högtalare som är lätt att ta med, har bra pris och är grym så borde UE Wonderboom vara ditt första val. Den är helt vattentät, kompakt som ingen annan högtalare på marknaden och låter mycket bättre än andra högtalare i samma prisklass.

 

Läs gärna mer om denna högtalare här på Ultimate Ears hemsida.

 

Så tycker experter och konsumenter

WIRED berättar om UE Wonderboom med orden; "Ultimate Ears Wonderboom är en WIRED Gear of the Year-vinnare eftersom det är den allra bästa pool-kompanjonen du kan ha. Denna lilla boll av lycka är mer än vattentät, den flyter, och pumpar ut potent 360-ljud medan den gör det. UE säger att den är fall-testad upp till 1.5 meter men man kan med säkerhet kasta den som en boll till en kompis, skulle man tappa den så är det bara att spola av den efter".

 

trustedreviews.com summerar sin recension med; "Wonderboom är en av de bästa högtalarna du kan få för under 100£(ca 1200 kronor)".

 

techradar.com skriver; "UE Wonderboom är en av de bästa vattentäta bluetooth-högtalare du kan köpa. Den är helt vattentät, erbjuder en 360-ljudbild och har en räckvidd på 30 meter. Wonderboomen gör så mycket rätt att det är svårt att hitta dess nackdelar".

 

Tidningen M3 skriver; "Ljudet i Wonderboomen är utmärkt". Förutom UE Wonderboom testades även högtalare från bl.a. Bose, JBL och Philips. Vinnaren i M3s test blev Bose SoundLink Micro och Philips SB300. Vår testvinnare UE Wonderboom fick 7/10 poäng. I testet skrier M3 även; "Hade ljudkvaliteten varit det enda kriteriet i detta testet, hade Wonderboom vunnit".

 

iMore.com skriver; "Den må vara liten men den är grym".

 

Nackdelarna med denna högtalare då? Dessa vill vi ju också känna till innan vårt inköp, för att kunna väga in dem i vårt beslut. Och det är några som menar på att basen inte är tillräckligt "hög" men värt att veta då är att det är en liten högtalare och inget stort baselement. Letar man efter en högtalare som kan ge mycket bas så kolla då på Audio Pro C10 längre upp på sidan.

 

Här köper du högtalaren UE Wonderboom till bästa pris

Riktpriset för Ultimate Ears Wonderboom är drygt 1000 kronor. Idag köper du den billigast på internet i en av våra anslutna butiker.


 

Hos Proshop kan du just nu få högtalaren för bara 617 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är inräknat i priset.

617 kronor är det lägsta priset för den trådlösa högtalaren UE Wonderboom bland butikerna just nu!

 

CDON säljer den för bara 669 kronor när du klickar här. Då ingår även frakten hem till dig!

Hos Webhallen får du den trådlösa högtalaren för 689 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår i priset.

 

 

 

Tips: Du som är med i vår Facebookgrupp får information när någon av de stora kedjorna har REA på denna högtalare. På så vis kan du köpa den bästa högtalaren till det lägsta priset. Klicka på Gilla nu, så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.