induktionsspis test, spis 60 cm bäst i test, spis bäst i test - råd och rön, spis test

Induktionsspis bäst i test 2024 - spis med induktion och varmluft

Om du ska köpa en ny induktionsspis och vill ha den bästa induktionsspisen på marknaden - läs då vidare i vårt test av induktionsspis!

 

Denna sida ger dig inte bara svaret vilken som är spis bäst i test, vi berättar även för dig var du kan köpa den till bästa pris. Vi har granskat de aktuella experttesterna som finns, pratat med vitvarubutikerna och det viktigaste av allt - fått reda på vad konsumenterna som köpt bästa spisen tycker.


Spis bäst i test: våra toppval


Köpguide - välj den bästa induktionsspisen

Att välja en bra induktionsspis är viktigt eftersom den kommer finnas med under väldigt många år. Dessutom kostar de ofta en hel del pengar och vi vill gärna att dessa ska vara väl investerade. Därför har vi listat några av de viktigaste egenskaperna för en bra induktionsspis här nedan.


Egenskaper hos "bäst i test spis":

 • Användarvänlig - det ska vara enkelt att använda och den ska vara lätt att förstå.
 • Barnsäker – vi vill gärna att den ska ha en barnsäkring så små barn inte kan bränna sig.
 • Lätt att rengöra - Ja som sagt, den ska vara lätt att hålla ren.
 • Snabb uppvärmning – plattorna ska reagera snabbt och snabbt bli varma så du sparar tid och energi.
 • Varmluft - så värmen sprids jämnt i ugnen.
 • Energieffektiv – vi vill att ugnen ska vara märkt med A eller en än högre märkning. Men en sådan märkning kan du spara flera 100-lappar samtidigt som dessa är mer miljövänliga.
 • Lägsta möjliga pris - till bästa kvalitet, såklart!


Bosch induktionsspis bäst i test 2024

 


Efter att ha granskat experttesterna, pratat med flera kända vitvaruleverantörer och framförallt tagit del av konsumenternas upplevelser av sin ugn har vi utsett induktionsspis bäst i test: Bosch HLS79W351U!


Bästa induktionsspisen enligt experttester och konsumentrecensioner

Bosch HLS79W351U är en spis med induktion och stilren design som har fått höga betyg och topplaceringar i olika experttester, samt blivit korad spis bäst i test hos Råd & Rön. Spisen har också väldigt många köpare som är nöjda med sitt köp.


Snabb uppvärmning för effektiv matlagning

Tack vare denna spis med induktionshäll går det blixtsnabbt att laga mat. Du slipper exempelvis vänta i en evighet på att vattnet ska koka upp. Den värmer också bara när det finns en kastrull eller stekpanna på plattan. Dessutom är hällen utrustad med en glasyta som är lätt att rengöra. 


Spisen har bland annat fyra induktionszoner, en omstartsfunktion, en effektförstärkningsfunktion (boosterfunktion) på alla zoner och en direktvalsknapp som ger enkel kontroll över hällen.


Rymlig ugn med varmluft i 3D

Denna spis med varmluftsugn har en rymlig kapacitet på 63 liter. Ugnen är utrustad med en 3D varmluftsfunktion som säkerställer optimal värmefördelning, vilket gör det möjligt att baka på upp till tre nivåer samtidigt. Ugnen har även en mjukstängningsfunktion som ökar användarvänligheten.


Praktiska tillbehör och automatiska program

Med Bosch HLS79W351U följer en stektermometer som enkelt ansluts till ugnen för att kontrollera matens temperatur. Dessutom har ugnen AutoPilot 30, vilket innebär 30 förinställda automatiska program som förenklar matlagningen ytterligare. Du väljer program, ställer in vikten, och trycker start, sedan sköter AutoPilot resten. Den bestämmer rätt tillagningsmetod, temperatur och tillagningstid. Den stängs till och med av när maten är klar.


Enkel rengöring med pyrolys

Detta är en ugn med pyrolys där pyrolysfunktionen hjälper dig att rengöra ugnen genom att värmas upp till maximalt 480 °C så att matresterna bränns bort. Efteråt är det bara att torka av ugnen med en fuktig trasa.


Specifikationer - induktionsspis 60 cm bäst i test

 • Energiklass: A
 • Färg: Rostfritt stål
 • Sladdlängd: 150 cm
 • Typ av kontakt: Levereras utan stickpropp. Denna spis måste installeras av en auktoriserad elektriker.
 • Antal plattor: 4
 • Ugnsfack: 63 liter
 • Mått (H * W * D): 90 cm * 60 cm * 60 cm
 • Vikt: 66,6 kgHär köper du den bästa induktionsspisen till bästa prisBosch induktionsspis bäst i test - det säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden vill vi veta vad konsumenter som redan har köpt och använt produkten vi rekommenderar tycker om det. Det är trots allt de som vet hur den fungerar bäst i vardagen. Här kan du läsa några av de recensioner som den bästa induktionsspisen Bosch HLS79W320U har fått.

 

"Bytte ut min 15-åriga Bosch-spis och hade ingen tvekan om att jag ville ha en ny Bosch. Bra med pyrolys och induktionshäll. Gott om plats för en bakplåt i lådan under ugnen. Full pott."

 

"Köpte ny spis i början av december och fick testa den ordentligt genom jul med julmiddag och kalkon. Mycket lätt att använda, snabb och ger bra resultat på maten."

 

"Har letat efter en spis med varmluftsugn som har både funktionalitet och design. Gillade den här och jag blev verkligen väldigt nöjd. Snabbt, tyst och med tillräckligt med funktioner. Riktigt nöjd."

 

"Letar du efter en spis med häll är denna den bästa spisen. Vi är mycket nöjda med spisen."

 

"Köpte den direkt innan jul så vi har inte provat alla funktioner ännu. Är riktigt nöjda med spisen men eftersom det är första gången vi har en induktionshäll tar det ett tag att man vant sig vid att det inte finns några vred. Den är väldigt snabbt i uppvärmningen och blir kall direkt när du stänger av värmezonerna eller tar bort kastrullen från hällen vilket är helt fantastiskt. Ugnen är helt fantastisk!"


"När vår keramiska häll på vår gamla spis sprack bestämde vi oss för att köpa en ny. Valet föll på den här. Jag gillar verkligen att glasplattan längst upp går helt ut till kanten, vilket förenklar rengöringen."

 

"Pekpanelen på hällen är enkel att använda och tydlig, du kan trycka "+" eller "-" 100 gånger för att justera plattornas styrka. Du kan också välja 2 plattor för stora eller avlånga grytor."

 

"För er som inte har provat induktionsspis tidigare fungerar den väldigt bra. Du måste bara ha kastruller för det, t.ex. Ikea som vi har."

 

"Jag har inte testat ugnen så mycket än, men den verkar hålla vad den lovar. Det blir snabbt varmt och fördelar värmen väl. Den har också en pyrolysfunktion, så allt blir gyllene rent."

 

"Glaset på glaset blir inte heller varmare än att du kan röra den oavsett hur mycket värme som har varit på, vilket är positivt för barn."

 

"Allt som allt väldigt nöjd. + på att du kan gå till Boschs webbplats för att beställa reservdelar och tillbehör direkt till dörren. "

 

"Fungerar bra. Induktionshällen har stora och bra zoner."


Keramisk spis bäst i test 2024


För dig som bara vill ha en vanlig enkel spis och inte bryr dig så mycket om induktion och pyrolys har vi här en billigare testvinnare. Denna spis med ugn har fått fina betyg i tidigare experttester och har många nöjda köpare. Den bästa keramiska spisen just nu är Bosch HKR39A250U.


Fördelarna med Electrolux EKC6051BOW

 • Detta är en keramisk spis med en kall ugnslucka, vilket är en stor fördel för dig med barn.
 • Ugnens kapacitet är på 66 liter. Den keramiska kokplattan är 60 centimeter och har 4 stycken plattor (zoner).
 • För att spara tid och energi så värms plattorna upp väldigt snabbt.
 • I och med att spisen har en blank häll är den också väldigt enkel att hålla ren.
 • Ugnen har en 3D varmluftsfunktion som ser till att alla rätter tillagas jämnt oavsett var du placerar dem. Ugnen har också grillfunktion, varmluft, pizza/paj-funktion, upptiningsfunktion och gratineringsfunktion.
 • Spisen har energiklass A samt barnsäkring.


Specifikationer - induktionsspis 60 cm bäst i test

 • Energiklass: A
 • Färg: Rostfritt stål
 • Antal plattor: 4
 • Ugnsfack: 63 liter
 • Mått (H * W * D): 90 cm * 60 cm * 60 cm
 • Vikt: 55,41 kgHär köper du keramisk spis bäst i test till bästa pris

Genom att du köper spisen på Internet sparar du inte bara pengar utan också tid och energi. Med tanke på att spisen väger 55,41 kg är det också en fördel att få den hemlevererad. Beställer du spisen via länkarna här på sidan kan du också beställa den med leverans in till ditt kök och bortforsling av din gamla spis.


Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
Recensioner om den bästa spisen från Bosch

I och med att det finns så få experttester på denna spis har vi tagit extra mycket hänsyn till vad konsumenterna tycker om testvinnaren, och det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av spisen.


Överlag kan vi se att köparna av denna spis är nöjda med sitt köp. Här nedan kan du läsa några av kommentarerna spisen Bosch HKR39A250U fått:


”Detta är mitt val för spisen har solid kvalitet och alla basfunktioner. Den har extra stor varmluftsugn med blank emalj, keramisk häll och ett vred som är lätt att greppa. Det jag avstår från är induktionsplattor och finurligheter, där med blir den så prisvärd.”


”Är en helt utmärkt spis och ugn med väldigt bra pris. Många bra program, solid, tyst rymlig, barnsäker, välfungerande och lätt att göra ren. Skulle jag köpa en spis igen hade jag definitivt valt denna".


”Är väldigt nöjd med spisen. Det är väldigt enkelt att titta in i ugnen och hålla ett öga på maten. Praktiskt barnsäker som låser både plattor och ugn. Rymlig inuti. Får bla äntligen plats med en hel ”hemlagad” pizza botten. Bra pizza/paj funktion. Blir snabbt varm".


”Här får du mycket för pengarna. En bra solid spis. Tycker väldigt mycket om den stora ugnen, och att ugnsluckan är enkel att öppna samtidigt som den är barnsäker. Blir inte heller varm utanpå".


”Jag köpte denna spisen för 3 veckor sedan och jag är supernöjd!”.


”Alla mina behov hos en spis har denna spis, matlagningen går nu som en dans!”


Jämför spisar bäst i test


Energiklass:
Placering:
Typ:
Material:
Bredd:
Höjd:
Djup:
Vikt:
Antal kokplattor:
Bäst i test induktionsspisen 2024 - Bosch HKR39A250U - Bäst i test
Bosch HKR39A250U
Bästa keramiska sp...
A
Fristående
Glaskeramik
Rostfritt stål
60 cm
90 cm
60 cm
55,41 kg
4
Bäst i test induktionsspisen 2024 - Bosch HLS79W351U - Bäst i test
Bosch HLS79W351U
Induktionsspis bäs...
A
Fristående
Induktion
Rostfritt stål
60 cm
90 cm
60 cm
66,6 kg
4

Så gjorde vi testet om induktionsspis bäst i test

Vi har tagit reda på vad de kunniga experterna säger om de olika modellerna av induktionsspisar just nu. Detta har vi gjort genom att ta del av resultaten från experternas tester, där de ger betyg på viktiga faktorer som spisens effektivitet, justering av temperatur, säkerhet (låsbara plattor) och om rengöring går enkelt till.


Men för att få en komplett bild av hur bra induktionsspisarna (som presterar bra i experternas tester) är har vi även tagit hänsyn till de svenska användarnas omdömen från olika forum och sociala-medieplattformar.


Dessa omdömen har varit ledande för oss eftersom konsumenterna har längre erfarenhet av spisar än experterna, eftersom de använder dessa dagligen och under en längre tid. Deras omdömen visar därför goda indikationer på hur spisarna presterar samt om deras kvalitet håller genom åren.


Spis bäst i test - testvinnare
induktions spis 50 cm bäst i test spisar, bästa spis induktion 60 cm, köpa spis induktionTest induktionsspis - keramisk spis - experternas omdömen

Här har vi dessvärre bara några få experttester att luta oss mot, men de vi har är relevanta och aktuella.


Tester från år 2022

Råd och Rön uppdaterade testet med 7 nya spisar och har nu totalt 38 olika spisar med i testet. Bäst i induktionstestet är fortfarande Bosch HLS79W320U, Bosch HLS79W350U, Bosch HLS79Y350U, Bosch HLT79Y320U, Siemens HL9S7Y320U och Siemens HL9S7Y340U , som alla får 65 poäng vardera.


Bästa spis i det keramiska testet är Bosch HKR39A250U, HKR39A250W, HKR39A220U och HKR39A220W, som alla får 54 poäng vardera.


Danska Taenk testade 26 spisar och röstade fram Bosch HLS79W320U, Bosch HLS39W350U, Bosch HLS79Y350U, Siemens HL9S7Y320U och Siemens HL97Y340U till induktionsspisar bäst i test.


De bästa keramiska spisarna blev Bosch HKR39A250W och HKR39A220U.


Tester från år 2021

Råd och Rön har testat 31 olika spisar. Här råder det ingen tvekan om att Bosch och Siemens gör de bästa spisarna. Bosch tar 6 av de 10 bästa positionerna och Siemens tar 4 av de 10 bästa positionerna. Med 65 poäng vardera delar Bosch HLS79W320U, Bosch HLS79W350U, Bosch HLS79Y350U, Bosch HLT79Y320U, Siemens HL9S7Y320U och Siemens HL9S7Y340U förstaplatsen.


Danska Tænk har testat 20 olika spisar. Bäst i test var Bosch HLS79Y350U, Bosch HLT79Y320U, Siemens HL9S7Y320U och Siemens HL97Y340U som alla fick 65 poäng vardera.


Äldre tester

Råd och Rön testade 7 spisar med induktionshäll. Induktionsspis bäst i test blev Siemens HA85854OUO med 71 poäng. Den är bra både på matlagning och bakning. Den är speciellt bra på att hålla rätt temperatur i ugnen. I och med att den bästa induktionsspisen är väldigt dyr utnämner Råd & Rön andra och tredjeplatsen till Bra köp eftersom dessa är några tusenlappar billigare. Först ut kommer Bosch HCA628120U med 65 poäng. Med bara ett poäng mindre kommer Cylinda SIB 4162 KV och utnämns också till Bra köp av magasinet.


Råd och Rön testade 6 keramiska spisar och på en delad förstaplats med 61 poäng var kom Electrolux EKC6051BOW och Bosch HCE622123V. Andraplatsen med 60 poäng gick till Elektro Helios SK6554.


Nya energimärkningar 2021

I mars 2021 introducerades en ny skala för energimärkning. Denna nya klassificering, som sträcker sig från A - G, gör det enklare att se vilka vitvaror och maskiner som faktiskt har en bra energiklass. Tidigare var det inte ovanligt att nästan alla produkter rörde sig i spannet A - A+++, vilket minst sagt var förvirrande. A är ju bra - så vad är då skillnaden mellan A och A+++? Nu behöver vi inte undra över detta längre då klasserna över A har tagits bort. Läs mer om de nya energiklasserna här.Vanliga frågor och svar

 • Hur fungerar induktionsspis?
  En spis med induktionshäll är en teknik som gör att magnetfält från hällen inducerar strömmar till kastrullerna eller stekpannan för få dem varma. En induktionshäll är omgående sval efter användning.
 • Vad är Pyrolys?
  Är en process där smuts upphettas i en syrefri varm miljö så at den faller sönder utan att den förbränns. Gör att en ugn blir i princip som ny igen.
 • Vad är en keramisk spis?
  Har du en keramisk spis eller häll värms den upp med värmeelement. Spisen blir inte omgående sval efter användning.
 • Vilken spis är bäst?
  Just nu är den bästa spisen med induktionshäll Bosch HLS79W351U. Den bästa keramiska spisen är Bosch HKR39A250U.Tips 1: För ett praktiskt och välfungerande hushåll är rätt apparater avgörande. Den bästa diskmaskinen sparar tid och energi på disken, medan en bra frysbox och kylskåp eller kylfrys säkerställer att matvaror hålls färska och välorganiserade. Därtill är en vinkyl ett tillägg för vinentusiasten.


Tips 2: För klädvården är en bra torktumlare och tvättmaskin, eller en kombinerad tvättmaskin med torktumlare, nödvändigt för effektiv tvätt av kläder. 


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har induktionsspis rea på ovanstående varmluftsspis. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa spisen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig! 


Passa även på att läsa testerna gällande bästa stekgrytan, bästa mikrovågsugn och bästa köksfläkt här. Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner och kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Anita Carlsen

Bäst i test: Induktionsspis - varmluftsspis

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast