Det här är den bästa varmluftsspisen just nu.

Tester på varmluftsspis 2021

Om du ska köpa en ny varmluftsspis och vill ha den som är bäst av de bästa har du kommit rätt!

 

Denna sida ger dig inte bara svaret vilken spis som är bäst i test, vi berättar även för dig var du kan köpa den till bästa pris. Vi har granskat de aktuella expert-testerna som finns, pratat med vitvarubutikerna och det viktigaste av allt - fått reda på vad konsumenterna som köpt spisen tycker.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa varmluftsspisen NU!

 

Dessa egenskaper ska en varmluftsspis ha:


 • Användarvänlig - det ska vara enkelt att använda och den ska vara lätt att förstå.
 • Barnsäker – vi vill gärna att den ska ha en barnsäkring så små barn inte kan bränna sig.
 • Lätt att rengöra - Ja som sagt, den ska vara lätt att hålla ren.
 • Snabb uppvärmning – plattorna ska reagera snabbt och snabbt bli varma så du sparar tid och energi.
 • Varmluft - så värmen sprids jämnt i ugnen.
 • Energieffektiv – vi vill att ugnen ska vara märkt med A eller en än högre märkning. Men en sådan märkning kan du spara flera 100-lappar samtidigt som dessa är mer miljövänliga.
 • Och lägsta möjliga pris - såklart!

Varmluftsspis - Bäst i test 2021

Efter att ha granskat experttesterna, pratat med flera kända vitvaruleverantörer och framförallt tagit del av konsumenternas upplevelser av sin ugn har vi vinnaren i: Electrolux EKC6051BOW!

Bästa varmluftsspis just nu -  Electrolux EKC6051BOW
 (Klicka på spisen för mer information på Electrolux hemsida
)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 augusti 2021

De bästa priserna på Electrolux EKC6051BOW 400V

 

Fördelarna med - Electrolux EKC6051BOW är många:


 • Detta är en keramisk spis med en kall ugnslucka, vilket är en stor fördel för dig med barn.
 • Ugnens kapacitet är på 72 liter. Den keramiska kokplattan är 60 centimeter och har 4 stycken plattor (zoner) inkluderat en dubbelplatta.
 • För att spara tid och energi så värms plattorna upp väldigt snabbt.
 • I och med att spisen har en blank häll är den också väldigt enkel att hålla ren.
 • Ugnen har en extra stor fläkt som bidrar med att alla rätter steks jämnt oavsett var du placerar maten i ugnen. Ugnen har också grillfunktion, varmluft, pizza/paj-funktion, upptiningsfunktion och gratineringsfunktion.
 • Spisen har energiklass A -10% som betyder att ugnen 10% mer energieffektiv än andra spisar som har energiklass A.
 • Barnsäker.

 

Om du vill ha mer information om spisen kan du klicka in här på Electrolux hemsida.


Så säger konsumenterna om spisen

I och med att det finns så få experttester på denna spis har vi tagit extra mycket hänsyn till vad konsumenterna tycker om testvinnaren, och det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av spisen.


Överlag kan vi se att köparna av denna spis är nöjda med sitt köp. Här nedan kan du läsa några av kommentarerna spisen Electrolux EKC6051BOW fått:


”Detta är mitt val för spisen har solid kvalitet och alla basfunktioner. Den har extra stor varmluftsugn (72 liter) med blank emalj, keramisk häll och ett vred som är lätt att greppa. Det jag avstår från är induktionsplattor och finurligheter, där med blir den så prisvärd.”

 

”Är en helt utmärkt spis med väldigt bra pris. Många bra program, solid, tyst rymlig, barnsäker, välfungerande och lätt att göra ren. Skulle jag köpa en spis igen hade jag definitivt valt denna".

 

”Är väldigt nöjd med spisen. Det är väldigt enkelt att titta in i ugnen och hålla ett öga på maten. Praktiskt barnsäker som låser både plattor och ugn. Rymlig inuti. Får bla äntligen plats med en hel ”hemlagad” pizza botten. Bra pizza/paj funktion. Blir snabbt varm".

 

”Är väldigt nöjd med spisen. Det är väldigt enkelt att titta in i ugnen och hålla ett öga på maten. Praktiskt barnsäker som låser både plattor och ugn. Rymlig inuti. Får bla äntligen plats med en hel ”hemlagad” pizza botten. Bra pizza/paj funktion. Blir snabbt varm".

 

”Här får du mycket för pengarna. En bra solid spis. Tycker väldigt mycket om den stora ugnen, och att ugnsluckan är enkel att öppna samtidigt som den är barnsäker. Blir inte heller varm utanpå".

 

”Jag köpte denna spisen för 3 veckor sedan och jag är supernöjd :)”.

 

”Alla mina behov hos en spis har denna spis, matlagningen går nu som en dans!”


Test varmluftsspis - experternas omdömen

Här har vi dessvärre bara några få experttester att luta oss mot, men de vi har är relevanta och aktuella.

 

Råd & Rön, juni 2016: Testade 7 spisar med induktionshäll. Bäst i detta test blev Siemens HA85854OUO med 71 poäng. Den är bra både på matlagning och bakning. Den är speciellt bra på att hålla rätt temperatur i ugnen. I och med att testvinnaren är väldigt dyr utnämner Råd & Rön andra och tredjeplatsen till Bra köp i och med att dessa är några tusenlappar billigare. Först ut kommer Bosch HCA628120U med 65 poäng. Med bara ett poäng mindre kommer Cylinda SIB 4162 KV och utnämns också till Bra kö av magasinet.

 

Råd & Rön, juni 2014: Testade 6 keramiska spisar och på en delad förstaplats med 61 poäng var kom Electrolux EKC6051BOW och Bosch HCE622123V. Andraplatsen med 60 poäng gick till Elektro Helios SK6554.

 

Här köper du testvinnaren till bästa pris

Genom att du köper spisen på Internet sparar du inte bara pengar utan också tid och energi. Med tanke på att spisen väger 53 kg är det också en fördel att få den hemlevererad. Beställer du spisen via länkarna här på sidan kan du också beställa den med leverans in till ditt kök och bortforsling av din gamla spis.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 35 banker och långivare.


Beijer Bygg säljer Electrolux EKC6051BOW 400V för 9400 kr. Frakten är inkluderad i priset.

9400 kr är det lägsta priset just nu för Electrolux EKC6051BOW 400V!


Nya energimärkningar 2021

I mars 2021 introducerades en ny skala för energimärkning. Denna nya klassificering, som sträcker sig från A - G, gör det enklare att se vilka vitvaror och maskiner som faktiskt har en bra energiklass. Tidigare var det inte ovanligt att nästan alla produkter rörde sig i spannet A - A+++, vilket minst sagt var förvirrande. A är ju bra - så vad är då skillnaden mellan A och A+++? Nu behöver vi inte undra över detta längre då klasserna över A har tagits bort. Läs mer om de nya energiklasserna här.
Kampanjpriser hos Tretti, WhiteAway och eNemo

TIPS: Just nu är det REA hos flera vitvaruhandlare som erbjuder upp till 50 % rabatt! Tänker du köpa nya vitvaror är det därför smart att först kolla igenom deras utbud, för att se vad som passar dig.


De erbjudanden som är aktuella idag är:

 

 • Tretti har upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.
 • WhiteAway ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.
 • eNemo ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.


Behöver du låna pengar till dina köp kan vi tipsa om bästa privatlånet här.


Lycka till med dina inköp! 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående varmluftsspis. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa spisen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig! Passa även på att läsa testet gällande bästa stekgrytan här.
 

Bäst i test Guidens tester inom vitvaror


Anita Carlsen

Bäst i test: Varmluftsspis

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: