Personuppgiftspolicy & sekretesspolicy

Här kan du ta del av vår personuppgifts- och sekretesspolicy, men känn dig alltid fri att kontakta oss om du har fler frågor. Kontaktar du oss via mail så är det också en form av personuppgiftshantering. I samband med att du kontaktar oss samlar vi in information som du delger oss som exempelvis innehållet i meddelanden, namn och e-postadress. Rättslig grund för denna behandling är Berättigat intresse. När du mailat oss och efter du fått svar på din förfrågan raderar vi alltid den förda konversationen. 


Vilken personlig information samlar vi in?

När du fyller i din anmälan till vårt nyhetsbrev, finns det två fält; Ett för ditt namn (bara förnamnet) samt ett fält där du fyller i vilken mailadress som du vill att vi skickar nyhetsbrevet till. Du behöver inte uppge någon annan information.


När du registrerar dig för att få vårt nyhetsbrev ger du oss samtycke (rättslig grund) till att vi får lagra dina personliga uppgifter, för att kunna fullfölja ditt önskemål.

 

Hur kommer informationen att användas?

När vi uppdaterar någon av sidorna på sajten, fått ett bra erbjudande som vi vill dela med dig eller utser en ny produkt eller tjänst som Bäst i test, kommer du att få ett mail om detta. Dessa uppdateringar ställs samman och skickas ut i vårt Nyhetsbrev. Du slipper därmed själv bevaka när det sker uppdateringar eller kommer in nya tester på våra sidor.


Om du har kontaktat oss med en fråga kommer vi att använda dina personuppgifter för att kunna besvara din fråga.

 

Kommer ni att överföra eller sälja uppgifterna till tredje part?

Vi delar dina personuppgifter med företag som utför tjänster för vår räkning så att vi kan leverera nyhetsbrevet till dig.


Leverantörer som är personuppgiftsbiträden

Vi anlitar leverantörer som utför tjänster för vår räkning, t.ex. trafikmätning samt skydd för våra system och tjänster. Dessa leverantörer kan behöva behandla eller få tillgång till personuppgifter för att kunna utföra sina tjänster. Våra leverantörer är bundna av så kallade personuppgiftsbiträdesavtal och har inte rätt att använda personuppgifter för egna ändamål.

 

På vilket sätt och hur länge sparas den information som jag uppger?

Uppgifterna som skrivs in vid anmälan till nyhetsbrevet, sparas i en databas hos vår leverantör av nyhetsbrevet. Om du väljer att avsluta din prenumeration raderas uppgifterna från denna databas. Dina personuppgifter lagras alltså bara tills du väljer att radera dem.

 

Dina uppgifter kan också raderas automatiskt om det inte längre går att nå din mailbox under en viss tid. T.ex. efter att du bytt mailadress utan att meddela oss den nya adressen.


Om du personligen kontaktar oss på Bäst i test Guiden via mail raderas mailet/konversationen efter avslutat dialog.

 

Tillgång till dina egna uppgifter

Enligt dataskyddsförordningen ska du kunna få ut information om vilka personuppgifter som lagrats och du begär enklast detta genom att kontakta oss. Det samma gäller om du önskar att vi raderar informationen om dig.


När vi besvarar din begäran kommer du också att få information om hur länge personuppgifterna kommer att lagras och att du kan få felaktiga uppgifter rättade. Det vill säga den information som även finns att läsa på denna sida.


Möjlighet att lämna klagomål till tillsynsmyndighet

Om du anser att dina personuppgifter har hanterats felaktigt, har du enligt dataskyddsförordningen möjlighet att lämna klagomål om detta till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY). Du hittar deras kontaktuppgifter och mer information här.

 

Kontakta oss gärna om du har några funderingar, vill veta mer om vårt nyhetsbrev eller hur vi hanterar dina personliga uppgifter.

 

Besöksadress:

Bäst i test Guiden Scandinavia AB 

Tegnérgatan 8 

113 58 Stockholm


 

 

Om Cookies på Bäst i test Guiden

Enligt Svensk lag (PTS) måste alla webbplatser som använder sig av så kallade cookies, ge information om detta och därför gör vi det här:

 

Bäst i test Guiden  använder inte egna cookies (små textfiler som sparas på din dator). Däremot använder vissa av våra annonsörer och partners det, bland annat Google och FaceBook. Detta kallas för tredjepartskakor och de används för att hålla reda på vilka annonser som visats för dig och för att spåra dessa. För att kunna sköta besöksstatistiken används Google Analytics som också kan spara cookies på din dator.

 

Om du vill undvika cookies måste en inställning göras i din webbläsare så att du nekar att ta emot kakor. Se webbläsarens hjälp för information om hur du gör detta. I webbläsaren kan du även radera hittills skapade cookies, men detta gör att dina tidigare inställningar också försvinner.




Allmän information

Kostar detta något eller planerar ni att ta betalt av mig på något sätt?

Nej. Vårt arbete betalas med annonser och länkar som finns på webben. Vi tar inget betalt av dig för Nyhetsbrevet eller något annat på vår web.

 

Måste jag uppge personlig information för att ta del av hela eller delar av innehållet som finns på webben?

Nej. Du kan ta del av allt utan att logga in, skapa konto eller ange någon personlig information. Nyhetsbrevet är bara en extratjänst till dig som vill veta när det sker uppdateringar.

Vi har inga medlemsavgifter eller tar betalt av dig på något sätt.


Hur kan jag ändra eller radera information om jag inte längre vill delta i nyhetsbrevet?

Om du inte längre vill ha vårt Nyhetsbrev finns det två sätt att avregistrera dig på:

 

  • Du kan klicka på "avregistreringslänken" som du finner längst ner i varje mail som skickas ut. Detta måste finnas enligt svensk lag och givetvis gäller det även vårt nyhetsbrev.