Solskydd bäst i test 2024 - bästa solkrämen med SPF 50+

Vill du kunna njuta av solen utan att riskera skadliga UV-strålar med solskydd bäst i test?


bästa solskydd bäst i test solkräm bäst i test


Vi har listat de bästa solskydden som ger dig ett effektivt skydd mot solens skadliga strålar utan att kännas kladdiga eller lämna en vit hinna på ansiktet eller kroppen. Läs mer om bäst i test solskydd och hitta det perfekta solskyddet för både kropp och ansikte.


Du vill inte vara utan dessa på din solsemester!Bäst i test solskydd 2024Skydda huden mot solens skadliga UV-strålar

När sommaren närmar sig är det viktigt att skydda huden mot solens skadliga UV-strålar. Ett bra solskydd är avgörande för att förhindra solbränna, för tidigt åldrande och hudcancer - malignt melanom.Jämför solkrämer bäst i test

Volym:
SPF:
Vattenresistent:
Parfym:
Dermatologiskt testad:
Bäst i test solskyddet 2024 - La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ - Bäst i test
La Roche-Posay Anthe...
Solkräm bäst i tes...
50 ml
50
Ja
Nej
Ja
Bäst i test solskyddet 2024 - Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 - Bäst i test
Beauty of Joseon Rel...
Naturlig solkräm b...
50 ml
50
Ja
Nej
Ja
Bäst i test solskyddet 2024 - EVY Sunscreen Mousse SPF 50 - Bäst i test
EVY Sunscreen Mousse...
Solskydd bäst i te...
100 ml
50
Ja
Nej
JaKöpguide: Välj det bästa solskyddet med hög solskyddsfaktor (SPF)

På marknaden finns ett hav av vattenresistenta solkrämer och praktiska sprayflaskor för barn. Men hur vet man vilket solskydd som är bäst? I denna solskyddsguide har vi läst experters och konsumenters åsikter om olika solskydd och solkrämer för att utse solkräm bäst i test 2024. 


Klassisk solkräm till kroppen

Vanliga solkrämer gör jobbet och erbjuder ett pålitligt skydd mot UV-strålar för både barn och vuxna.


Solkräm till ansiktet

Huden på ansiktet är tunnare och känsligare än övriga kroppen och är anpassade därefter. De är också anpassade för att inte lämna en vit hinna på ansiktet, som är vanligt bland vanliga solskydd.


Praktiska sprayflaskor

Solskydd i sprayform är otroligt praktiska och enkla att applicera, särskilt för svåråtkomliga områden. De ger ett jämnt lager skydd och är perfekta på stranden för en snabb påfyllning.


Våra krav på solkräm bäst i test

 • Högt solskyddsfaktor SPF
 • Bra konsistens och applicering
 • Vattenresistent 
 • Bra pris


Oavsett om du letar efter ett solskydd för en dag på stranden, en lång vandring eller bara för daglig användning, kommer vår lista hjälpa dig att hitta bäst solskydd.


Solkräm bäst i test ansikte: La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+


Solskydd bäst i test från La Roche-Posay

Det bästa solskyddet är La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ som snabbt blivit en storfavorit och bästsäljare på apoteken, tack vare dess lätta formula som inte känns kladdig och ger ett effektivt skydd mot både UVA- och UVB-strålar.bästa solskyddet La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ recensionHög solskyddsfaktor och lätt formula

La Roche-Posay solkräm är inte bara enkel att applicera, den absorberas också snabbt in i huden utan att lämna vita spår. Denna solskyddskräm är perfekt för daglig användning, särskilt för dig som vill ha ett högkvalitativt skydd mot solens skadliga strålar utan att det känns tungt och kladdigt på ansiktet.


Vattenresistent solkräm med hållbart skydd

Med La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ behöver du inte oroa dig för att varken svett, sand eller vatten ska minska dess effektivitet. Denna solskyddskräm är vattenresistent och är perfekt oavsett om du är på stranden eller vandrar i bergen.

Dermatologiskt testad, parfymfri och hypoallergen

Denna solskyddskräm är dermatologiskt testad och hypoallergen, vilket innebär att den är säker att använda även för de med känslig hud eller allergier. Med solkrämen kan du vara säker på att du får ett pålitligt och skonsamt solskydd som varar hela dagen. 


Produkten är dessutom helt parfymfri. Du slipper därför den starka, karakteristiska lukten som andra solskyddsprodukter ofta har.Här kan du köpa det bästa solskyddet för ansiktet

de bästa priserna på La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+Användarnas omdömen och recensioner om La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+

Fördelar med solkräm bäst i test ansikte

 • Högt skydd: SPF50+ och bredspektrumskydd mot UVA och UVB strålar, vilket är idealiskt för personer med ljus och känslig hud.
 • Lätt formula: Ultra Light Cream är lätt och absorberas snabbt av huden utan att lämna en fet hinna eller vit residu.


Nackdelar med solkräm bäst i test ansikte

 • Pris: Produkten är relativt dyr jämfört med andra solkrämer på marknaden.
 • Kemiska filter: Kan innehålla kemiska solskyddsfilter som kan orsaka irritation hos vissa användare med extremt känslig hud.


Bästa naturliga solskyddet för ansiktet: Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 


Solskydd bäst i test inom koreansk hudvård och K-beauty

Den bästa naturliga solkrämen för ansiktet inom koreansk hudvård är Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50. Den har snabbt blivit en favorit på marknaden tack vare kombinationen av SPF med hudvårdande ingredienser. 


Varför välja koreansk hudvård?

Koreansk hudvård, K-beauty har tagit världen med storm där avancerad teknik och naturliga ingredienser resulterat i innovativa och effektiva skönhetsprodukter. Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 är ett utmärkt exempel på detta.


Högt SPF och återfuktande formula

Beauty of Joseons solkräm med SPF 50 ger ett högt skydd mot både UVA- och UVB-strålar. Denna lätta solskyddskräm innehåller naturliga ingredienser som risextrakt och probiotika som återfuktar huden samt främjar en hälsosam hudbarriär, och gör att den även fungerar som en bra dagkräm. Perfekt som bas under din concealer!


Dermatologiskt testad, parfymfri och hypoallergen

Solskyddskrämen från Beauty of Joseon är dermatologiskt testad och hypoallergen, vilket innebär att den är säker att använda även för de med känslig hud eller allergier. Produkten är också parfymfri, vilket gör den ännu mer skonsam och lämplig för känslig hud.


Lätt och återfuktande solkräm

Med Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 behöver du inte oroa dig för en klibbig känsla. Den lätta formulan absorberas snabbt in i huden och lämnar ingen vit hinna. Dess återfuktande egenskaper gör den perfekt för alla hudtyper, från fet till känslig hud.Här kan du köpa Beauty of Joseon solskydd bäst i testAnvändarnas omdömen och recensioner om Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50

Fördelar med naturligt solskydd bäst i test ansikte

 • Naturliga ingredienser: Berikad med risextrakt och probiotika som är kända för sina hudvårdande och återfuktande egenskaper.
 • Skydd och hudvård: Ger inte bara solskydd utan också förbättrar hudens fuktbarriär och elasticitet.
 • Ingen vit hinna: Lämnar inte efter sig någon vit hinna vilket är vanligt i många andra fysiska solskydd.


Nackdelar med naturligt solskydd bäst i test ansikte

 • Tillgänglighet: Kan vara svår att hitta i fysiska butiker, men den finns online hos de flesta nätapoteken.


Solskydd bäst i test: EVY Sunscreen Mousse SPF 50 


Hög solskyddsfaktor och skön på huden

Med solskyddsfaktor 50 klarar du dig långt, även på en solsemester på varma breddgrader. Den blockerar hela 98% av UVB-strålarna. Den snabbt absorberande moussen ger också en lätt och behaglig känsla på huden, utan att kännas klibbig.


Innovativ mousseformula: vattenresistent och långvarigt skydd

EVY Sunscreen Mousse SPF 50 unika mousseformula tränger djupt in i det översta hudlagret och skapar en långvarig skyddsbarriär som varar upp till sex timmar, även vid kontakt med vatten. EVYs solskyddsmousse är extremt vattenresistent och idealisk för aktiva dagar utomhus, oavsett om du är på stranden eller engagerar dig i sportaktiviteter.


Antioxidantskydd och parfymfri

EVY Sunscreen Mousse SPF 50 innehåller även antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler och för tidigt åldrande. 


Dermatologiskt testad, parfymfri och hypoallergen

Denna solskyddsmousse är dermatologiskt testad, parfymfri och hypoallergen, vilket innebär att den är säker att använda även för de med känslig hud eller allergier. Här kan du köpa EVY solskydd bäst i test

de bästa priserna på EVY Sunscreen Mousse SPF 50Användarnas omdömen och recensioner om EVY Sunscreen Mousse

Fördelar med EVY solskydd bäst i test 

 • Unik mousseformula: Lätt att applicera, absorberas snabbt och känns inte kladdig eller tung.
 • Vattenfast: Utmärkt för bad och vattenaktiviteter, skyddar upp till 6 timmar även i vatten.
 • Långvarigt skydd: Ger ett mycket effektivt och långvarigt skydd mot solens strålar.


Nackdelar med EVY solskydd bäst i test 

 • Användning: Moussen måste appliceras noggrant och jämnt för att uppnå fullt skydd, vilket kan vara svårt att bedöma. Det kan lätt komma för mycket ur flaskan om du trycker för hårt, så var försiktig när du trycker.
 • Pris: Är i det dyrare segmentet.


Så gjorde vi testet om det bästa solskyddet

När vi genomförde vårt test av de bästa solskyddsprodukterna fokuserade vi på flera nyckelaspekter: effektivt UV-skydd, hudvänliga ingredienser, användarvänlighet och övergripande kundnöjdhet. Vi har utvärderat en rad solskyddsprodukter genom att analysera expertrecensioner och vetenskapliga tester för att säkerställa att de uppfyller högt ställda krav på både UVA- och UVB-skydd samt är skonsamma mot huden.


För att bedöma kvalitet och applicerbarhet har vi granskat produkternas konsistens, hur lätta de är att applicera och hur väl de absorberas av huden. Vi har även tagit hänsyn till produkternas doft och huruvida de lämnar någon vit hinna, vilket kan vara en nackdel med vanliga solskydd som innehåller en hög andel zink- och/eller titandioxid. Ett bra solskydd ska inte heller irritera huden eller orsaka allergiska reaktioner.


Vidare har vi jämfört priser för att säkerställa att de rekommenderade produkterna erbjuder ett bra värde för pengarna. Vi har även värderat produkternas hållbarhet, särskilt i vatten och under fysisk aktivitet, för att rekommendera solskydd som är tillförlitliga även under långvarig exponering av solen.


Användarrecensioner har varit centrala i vår bedömning. Dessa omdömen ger värdefull insikt om hur produkterna presterar i verkliga situationer och på olika hudtyper. Särskilt har vi lagt vikt vid omdömen från personer som använt produkterna under längre perioder och i olika miljöer, från stadsmiljöer till stranden.


Baserat på denna omfattande granskning har vi sammanställt våra resultat för att ge en detaljerad översikt över vilka solskyddsprodukter som bäst möter konsumenternas behov och förväntningar.


Experternas omdömen om solskydd bäst i test

Råd och Rön listar solkrämer som bör undvikas eftersom de innehåller hormonstörande ämnen. Våra testvinnare är självklart inte med på listan.


Aftonbladet ger La Roche-Posays solkräm full pott - 5 av 5 i betyg! Beauty of Joseons solkräm får 4 i betyg och de nämner även dess stora succé på TikTok där den gått viralt. I deras test har de med en annan variant av EVYs mousse som får 4 poäng totalt.

Sammanfattning av solkrämstestet - vilken solkräm är bäst?

Efter att du läst vårt solkräm test hoppas vi ha hjälpt dig till att göra ett bra val där du får den bästa solkrämen till det bästa priset. Bästa solskyddet: testvinnarna

Apotek Hjärtat säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 142 kr. Frakten ingår i priset.

Apohem säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 151 kr. Frakten ingår i priset.

Apotea säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 159 kr. Frakten ingår i priset.

Apoteket säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 164 kr. Frakten ingår i priset.

Med24.se säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 189 kr. Frakten ingår i priset.

DOZ Apotek säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 193 kr. Frakten ingår i priset.

Meds säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 199 kr. Frakten ingår i priset.

Lyko säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 199 kr. Frakten ingår i priset.

Shopping4net säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 219 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 220 kr. Frakten ingår i priset.

Graviditetskollen säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 225 kr. Frakten ingår i priset.

Deloox säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 234 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 239 kr. Frakten ingår i priset.

Lookfantastic säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 251 kr. Frakten ingår i priset.

Notino säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 266 kr. Frakten ingår i priset.

Harmoniq säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 279 kr. Frakten ingår i priset.

Teknikproffset säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 279 kr. Frakten ingår i priset.

Mecindo säljer just nu La Roche-Posay Anthelios UVmune Ultra Light Cream SPF50+ för 293 kr. Frakten ingår i priset.


eleven.se säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 167 kr. Frakten ingår i priset.

Lyko säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 167 kr. Frakten ingår i priset.

Bangerhead säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 176 kr. Frakten ingår i priset.

Nordicfeel säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 185 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 186 kr. Frakten ingår i priset.

Apotea säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 199 kr. Frakten ingår i priset.

StylingAgenten säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 199 kr. Frakten ingår i priset.

Kronans Apotek säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 224 kr. Frakten ingår i priset.

Holistica säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 229 kr. Frakten ingår i priset.

Apoteket säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 249 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 249 kr. Frakten ingår i priset.

boozt.com säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 249 kr. Frakten ingår i priset.

Ellos säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 249 kr. Frakten ingår i priset.

Notino säljer just nu Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 för 307 kr. Frakten ingår i priset.


Apotek Hjärtat säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 172 kr. Frakten ingår i priset.

eleven.se säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 179 kr. Frakten ingår i priset.

Meds säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 179.25 kr. Frakten ingår i priset.

Kronans Apotek säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 179.25 kr. Frakten ingår i priset.

Hudoteket säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 183 kr. Frakten ingår i priset.

Harmoniq säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 186 kr. Frakten ingår i priset.

Lyko säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 190 kr. Frakten ingår i priset.

Nordicfeel säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 200 kr. Frakten ingår i priset.

Apohem säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 206 kr. Frakten ingår i priset.

boozt.com säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 219 kr. Frakten ingår i priset.

Shopping4net säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 229 kr. Frakten ingår i priset.

Apotea säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 239 kr. Frakten ingår i priset.

Bonmed säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 239 kr. Frakten ingår i priset.

Bangerhead säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 239 kr. Frakten ingår i priset.

Graviditetskollen säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 239 kr. Frakten ingår i priset.

DOZ Apotek säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 239 kr. Frakten ingår i priset.

Apoteket säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 239 kr. Frakten ingår i priset.

Parfym.se säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 239 kr. Frakten ingår i priset.

Vitosine säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 249 kr. Frakten ingår i priset.

Mecindo säljer just nu EVY Sunscreen Mousse SPF 50 för 349 kr. Frakten ingår i priset.Så skyddar du dig bäst mot solen

Det mest effektiva skyddet mot solens strålar är att bära kläder och att vistas i skuggan, speciellt under solens intensivaste timmar runt middagstid. För barn är det rekommenderat att bära UV-skydd i form av kläder istället för solkräm.Populära tester inom kategorin hälsa & personvård
Christina Ho

Bäst i test: Solskydd

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast