Snabblån - sms lån direkt.

Bästa snabblånet 2021 - SMS-lånet

Behöver du låna pengar snabbt och enkelt och letar efter det bästa snabblånet ska du tänka på detta först. Det finns inte något ultimat snabblån/sms-lån. Du har säkert hört det många gånger; "Smsa låna, smsa låna!" Snabba sms lån och låna 1000 kr, låna 2000 kr eller låna 3000 kr. Flera företag i Sverige ägnar sig åt denna typ av snabba lån utan krav med små belopp. Men vi säger nej, nej och åter nej till detta! 


Mycket bättre än snabblån eller sms-lån är...

Det bästa snabblånet eller sms-lånet är med andra ord inget snabblån alls, så sluta söka efter vilka snabblån som är bäst i test och fortsätt läsa här istället! Ett privatlån med låg ränta är nämligen ett betydligt bättre alternativ. Inte minst eftersom dessa även är så kallade blancolån, det vill säga att du får låna pengar utan säkerhet. Och kom ihåg; Jämför lånen innan du bestämmer dig, för även här finns det pengar att spara. Kolla in aktörerna nedan för vart du kan hitta de bästa alternativen till snabblån.


5000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.99 - 33.83 %

Effektiv ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Jämför även bolån & billån

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

3.06 - 29.99 %

Effektiv ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 36 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 29.95 %

Effektiv ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 35 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

15000 - 500000 kr

Lånebelopp

3.76 - 10.36 %

Effektiv ränta från

20 år

Åldersgräns

 • Första månaden amorteringsfri

 • Coop-medlem ger rabatt

 • 3 månaders låneskydd

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

7.2 - 29.27 %

Effektiv ränta från

23 år

Åldersgräns

 • Svar direkt

 • Erbjuder bra kreditkort

 • Enkelt att samla lån

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

3.01 - 29.95 %

Effektiv ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Bra omdömen hos Trustpilot

 • Fler än 40 långivare

 • Enkelt att samla lån

10000 - 350000 kr

Lånebelopp

7.34 - 29.95 %

Effektiv ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Låna med betalningsanmärkning

 • Enkelt att ansöka

 • 1 UC


Låna pengar snabbt och enkelt

Om du ändå vill låna pengar snabbt och enkelt, och bara vill låna ett litet belopp kan ett företag som Bank Norwegian  vara intressanta. De erbjuder nämligen också snabba smålån, från 5 000 kronor, men du får en betydligt mer rimlig ränta (från 7,20%). På sätt och vis, ett av dom bästa snabblånen, utan att egentligen vara ett snabblån.

 

Du behöver aldrig berätta vad du ska ha pengarna till och precis som med snabblån gör du hela ansökningsprocessen online.

 

När du fått ditt lån godkänt, sätter de in pengarna direkt på ditt bankkonto, vilket innebär att det är snabbt och enkelt att låna pengar. Fyll i din ansökan enkelt på Bank Norwegians hemsida genom att klicka här!


Via företaget Anmärkning kan du ansöka om lån trots betalningsanmärkning. De jämför din låneansökan mot flera banker och enbart en UC tas. Läs mer nu vad Anmärkning kan erbjuda dig!  Långivare som erbjuder lån utan UC vill vi att du undviker eftersom räntan är oskäligt hög! 

 

Vad är ett sms lån?

Men vad är egentligen ett smslån? Typiskt för denna typ av lån är att det rör sig om små belopp, en snabb process och att de ska betalas tillbaka inom 30 dagar - och inte att glömma, det kan snabbt bli väldigt dyrt. Det måste vara i ytterst få fall som man i ett I-land verkligen har ett sånt starkt behov av ett par 1000-lappar, att man kan gå med på att betala de ockerräntor som man får vara redo att lägga ut för att snabbt utöka kassan med ett litet belopp, när som helst på dygnet.


Allt som oftast är det unga människor som lockas till SMS-lån för att få snabba pengar, utan ordentlig kreditprövning. 40 procent av de som registrerats med obetalda SMS-lån är mellan 18-25 år. Konsumentverket har länge varnat för denna typ av lån som resulterar i att över 160 svenskar om dagen (!) hamnar hos Kronofogden. 


Idag finns det många sidor som skriver om "helg-lån" och "swish-lån" där du kan få pengar utbetalda direkt, även på helger. Likt SMS-lån säger vi också NEJ till swish- och helglån. Dels eftersom dessa är en kredit med väldigt hög risk och dels för att swish-lån just nu inte ens är möjliga att ta. Undvik snabblån av alla former. 


Några exempel på SMS-lånevillkor

Låna 1 000 kr: Avgift 255 kr ger en effektiv ränta på 2 125 %
Låna 3 000 kr:
Avgift 590 kr ger en effektiv ränta på 1 159 %

 

Ytterligare ett exempel: Kredit 365 erbjuder ett lån på 1 000 kronor, med en löptid på 30 dagar. Den effektiva räntan är 260 procent. Men - om lånet inte betalas tillbaka i tid kommer skulden på ett år att vara över 19 000 kronor! Och till det tillkommer dessutom förseningsavgifter och andra avgifter.

 

Är man i akut ekonomisk kris, och behov av ett par tusenlappar, är det nog en mycket bättre idé att fråga en god vän, förälder eller någon annan pålitlig person, om man kan få ta ett lån hos dem istället för ett smslån.

 

Har man några dagar på sig, vilket man oftast har om man andas ut och tänker efter, är det betydligt bättre att ta ett banklån/privatlån istället för ett snabblån/smslån. Det är inte speciellt komplicerat och kan rädda dig från många obehagliga överraskningar samt att räntorna är betydligt lägre. Och du kan fortfarande låna pengar snabbt och enkelt, men med betydligt bättre villkor. Läs även mer hur det går till att ta ett banklån på vår sida med tester av banklån.


Låna gärna - men med omdöme, och kom ihåg; Det finns inget bästa snabblån eller bästa smslån, men det finns riktigt bra alternativ, som kommer vara betydligt bättre för din ekonomi! 
Vanliga frågor och svar

 • Vad är ett snabblån/sms lån?
  Ett snabblån är en kortsiktig lösning som snabbt kan bli väldigt dyr. Det som ofta kännetecknar ett snabblån är att det rör sig om små belopp, ca 3-10 000 kr och som oftast ska betalas tillbaka inom 30 dagar. Det blir ofta dyrt eftersom du dels betalar en avgift när du tar lånet, och sedan även ränta på själva lånet.
 • Vilket är det bästa snabblånet?
  Vi på Bäst i test anser att det bästa snabblånet inte är något snabblån alls. Ett privatlån med låg ränta är nämligen ett betydligt bättre alternativ. Inte minst eftersom dessa även är så kallade blancolån, det vill säga att du får låna pengar utan säkerhet.
 • Vad är det för ränta på ett snabblån/sms lån?
  Enligt Konsumentverket och flertalet långivare kan de avgifter som tas ut vid ett snabblån/sms lån motsvara en effektiv årsränta på 700-800 procent, och i vissa fall ännu högre.Bäst i test Guidens låneguider


Christopher Holmerin

Bäst i test: Snabblån

Testet skrevs och uppdaterades senast