Bästa snabblån 2024: Låna pengar snabbt med bästa snabblånet

Behöver du låna pengar snabbt och enkelt och letar efter det bästa snabblånet? Tyvärr finns inte något ultimat snabblån utan uc / sms-lån. Du har säkert hört: "Smsa låna, smsa låna!" många gånger.


I detta snabblån test kan du hitta bästa snabblån 2023 för dig som vill låna snabbt och enkelt. Att ta snabblån är dock inte optimalt. Bra sms lån finns inte, och billiga snabblån är sällsynta. Fördelen är att du kan låna snabba pengar via SMSa låna. Jämför snabblån här!


Flera företag i Sverige ägnar sig åt denna typ av snabba lån utan krav med små belopp. Snabblånen riktar sig till dig som vill låna 1000 kr, låna 2000 kr eller låna 3000 kr. Men vi säger bestämt nej till snabba sms lån! Undvik att ansök om snabblån!

 


Snabblån direkt - ett bättre alternativ till snabblån och smslån

Bästa snabblånet eller det bästa sms-lånet finns inte - undvik att ta ett snabblån. Sök inte efter vilka snabblån som är bäst i test och fortsätt läsa här i stället! 


Ett blancolån, lån med låg ränta, är nämligen ett betydligt bättre alternativ. Inte minst eftersom du får låna pengar utan säkerhet. På så vis kan du få ett snabblån på ett betydligt mycket bättre sätt för dig. 


Fördelen är också att du kan ansöka om lite större lån än de mindre lån SMS-låneförmedlarna erbjuder. Det blir helt enkelt ett billigare snabblån.


Och kom ihåg; jämför lån innan du bestämmer dig - det finns nämligen pengar att spara. Kolla in aktörerna nedan för vart du kan hitta de bästa alternativen till snabblån.


snabblån sms lån ränta, smsa låna pengar enkel 

Jämför snabblån 2024 - bästa alternativet

Hos dessa förmedlare kan du låna pengar snabbt och enkelt utan att smsa låna och bli lurad.


5000 - 600000 kr

Lånebelopp

8.29 - 19.99 %

Individuell ränta från

23 år

Åldersgräns

 • Svar direkt

 • Erbjuder bra kreditkort

 • Enkelt att samla lån

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

4.7 - 33.75 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 33.99 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 33.99 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Bra omdömen hos Trustpilot

 • Fler än 40 långivare

 • Enkelt att samla lån

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 29.4 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Jämför även bolån & billån

 • 1 UC


Låna pengar snabbt och enkelt med snabb utbetalning

Andra alternativ till snabblån om du ändå vill låna pengar snabbt och enkelt, och bara vill låna ett litet belopp kan ett företag som Bank Norwegian vara intressanta.


De erbjuder nämligen också snabba smålån, från 5 000 kronor, men du får en betydligt mer rimlig ränta (från 8,29%). På sätt och vis, ett av de bästa snabblånen, utan att egentligen vara ett snabblån.


Du behöver aldrig berätta vad du ska ha pengarna till och precis som med snabblån gör du hela ansökningsprocessen online.


När du fått ditt lån godkänt, sätter de in pengarna direkt på ditt bankkonto, vilket innebär att det är snabbt och enkelt att låna pengar. Fyll i din ansökan enkelt hos Bank Norwegian genom att klicka här!


Via företaget Lendo kan du ansöka om lån trots betalningsanmärkning. De jämför din låneansökan mot flera banker och enbart en UC tas hos UC. Läs mer nu vad Lendo kan erbjuda dig!  Långivare som påstår sig erbjuda lån utan UC och vill att du ska smsa låna, vill vi att du undviker eftersom räntan är oskäligt hög hos dem! 


Bästa snabblånet 2024 med låg ränta

För bästa snabblån 2024 med låg ränta, jämför dessa rekommenderade långivare. De erbjuder låga räntor och flexibla villkor:Genom att jämföra räntor och villkor hos dessa långivare kan du hitta det bästa snabblånet för dina behov.
Bank Norwegian: Bästa snabblånet just nu


Letar du efter ett snabbt lån (sms lån direkt). Kanske till och med bästa snabblånet? Med snabba lån kan du låna pengar snabbt och enkelt. Hitta sms lån snabbt. Snabblåna idag!


För dig som söker efter ett snabblån till konkurrenskraftiga priser är Bank Norwegian ett utmärkt val.


5.000 - 600.000 kr

Ränta:

8,29% - 19,99%
Åldergräns:20 år
Anslutna banker:1


Ansök om snabblån och räkna kostnadsfritt på ett lån hos Bank Norwegian via knappen nedan.Räkna på lån


Lendo: Snabblån med låg ränta


Lendo erbjuder snabba sms lån och snabblån online. Här kan du hitta bästa sms lån direkt. Låna pengar snabbt och enkelt med Lendo!


Lendo står ut som ett toppval för personer som söker efter kostnadseffektiva snabblån. Tjänsten hjälper dig att utforska vilka finansinstitut som erbjuder lån och till vilka räntesatser. Här kan du ansöka om lån på 10 000 kr och upp till 600 000 kr.


10.000 - 600.000 kr

Ränta:

4,70% - 33,75%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:40


Ansök om snabblån och räkna kostnadsfritt på ett lån hos Lendo via knappen nedan.Räkna på lån


Advisa: Snabblån från flera aktörer


Advisa är för dig som vill låna snabbt och jämföra snabba lån. Hitta bästa smslånet samt billigaste smslån idag och jämför smslån!


När det gäller att hitta förmånliga snabblån, är Advisa ett annat klokt val. Deras tjänst underlättar att identifiera banker som kan erbjuda lån och deras räntor.


5.000 - 600.000 kr

Ränta:

5,20% - 33,99%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:40


Ansök om snabblån och räkna kostnadsfritt på ett lån hos Advisa via knappen nedan.Räkna på lån


Sambla: Snabblån utan säkerhet


Sambla ger dig snabba smslån samt bästa snabblånet 2023. Vad är snabblån? Snabblån låter dig ta lån snabbt och enkelt, alltså låna pengar snabbt med så kallat snabbt smslån. Bra smslån finns dock inte.

Många föredrar Sambla när de söker efter prisvärda snabblån. På denna plattform kan du enkelt hitta banker som erbjuder lån där det är enkelt att jämföra bankernas räntor.


5.000 - 600.000 kr

Ränta:

5,20% - 33,99%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:40


Ansök om snabblån och räkna kostnadsfritt på ett lån hos Sambla via knappen nedan.Räkna på lån

Zmarta: Både försäkrar och ger dig bra snabblån


Zmarta kan ge dig bästa sms lånet, även kallat snabb lån. Uttrycket "smsa låna" kommer från låneföretag som erbjuder snabbt sms lån. Genom att ta snabblån kan du låna snabbt och enkelt.


Letar du efter snabblån till rimliga priser? Zmarta är ett populärt val som guidar dig genom att hitta banker som kan bevilja dig lån till förmånliga räntor.


5.000 - 600.000 kr

Ränta:

5,20% - 29,4%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:30


Ansök om snabblån och räkna kostnadsfritt på ett lån hos Zmarta via knappen nedan.Räkna på lån

Vem har billigast snabba lån?

Långivare med lägst ränta på snabba lån just nu


 • Bank Norwegian: Låna 5000 - 600 000 kr snabbt med en ränta från 8,29 - 19,99 %
 • Lendo: Låna 10 000 - 600 000 kr snabbt med en ränta från 4,70 - 33,75 %
 • Advisa: Låna 5000 - 600 000 kr snabbt med en ränta från 5,20 - 33,99 %
 • Sambla: Låna 5000 - 600 000 kr snabbt med en ränta från 5,20 - 33,99 %
 • Zmarta: Låna 5000 - 600 000 kr snabbt med en ränta från 5,20 - 29,4 %


Smsa låna - vad är snabblån eller ett sms lån?

Men vad är egentligen ett smslån eller snabblån? Typiskt för denna typ av snabba lån är att det rör sig om små belopp. De snabba utbetalningarna kräver att låntagaren ska betala tillbaka lånet inom 30 dagar. Att smsa låna kan bli väldigt dyrt snabbt, eftersom du alltid får en högre ränta än vad som är rimligt.


Det måste vara i ytterst få fall som behovet av att omedelbart låna några tusen kronor motiverar de höga ockerräntorna som kommer med att ta snabblån och sms lån


Bästa snabblån sms lån låg ränta, låna pengar snabb


Risker och nackdelar med snabblån - varför du inte ska smsa låna för ett snabbt lån

Allt som oftast är det unga människor som lockas till SMS-lån för att få snabba pengar, utan ordentlig kreditprövning. 40 procent av de som registrerats med obetalda SMS-lån är mellan 18-25 år. Konsumentverket har länge varnat för snabblån som resulterar i att över 160 svenskar om dagen (!) hamnar hos Kronofogden.


Idag finns det många sidor som skriver om "helg-lån" och "swish-lån" där du kan få pengar utbetalda direkt, även på helger. Likt sms lån direkt säger vi också NEJ till swish- och helglån. Dels eftersom dessa är en kredit med väldigt hög risk och dels för att swish-lån just nu inte ens är möjliga att ta. Undvik snabblån av alla former, trots att det lockar med att låna pengar snabbt och enkelt.Snabblån har höga räntor

Låna 1 000 kr: Avgift 255 kr mån ger en effektiv ränta på 2 125 %

Låna 3 000 kr: Avgift 590 kr mån ger en effektiv ränta på 1 159 %


Kostnaden för ett snabblån varierar mycket. Exempel: Kredit 365 erbjuder ett lån på 1 000 kronor, med en löptid på 30 dagar. Den effektiva räntan är 260 procent. Men - om lånet inte betalas tillbaka i tid kommer skulden på ett år att vara över 19 000 kronor när du ska betala tillbaka hela skulden! Därtill kommer förseningsavgifter och andra avgifter.


Är man i akut ekonomisk kris, och behov av ett par tusenlappar, är det nog en mycket bättre idé att fråga en god vän, förälder eller någon annan pålitlig person, om man kan få ta ett lån hos dem istället för ett smslån snabbt.


Billiga snabblån 5000, snabblån låg ränta, lån snabbSmsa låna: jämför snabblån för bästa snabblånet.


Har man några dagar på sig, vilket man oftast har om man andas ut och tänker efter, är det betydligt bättre att ta ett banklån/privatlån istället för ett snabblån/smslån. Det är inte speciellt komplicerat och kan rädda dig från många obehagliga överraskningar samt att räntorna är betydligt lägre.


Och du kan fortfarande låna pengar snabbt och enkelt, men med betydligt bättre villkor. Läs även mer hur det går till att ta ett banklån på vår sida med tester av banklån.


Låna gärna - men med omdöme, och kom ihåg; Det finns inget bästa snabblån eller bästa smslån, inte ens ett bra smslån, men det finns riktigt bra alternativ, som kommer vara betydligt bättre för din ekonomi!
Frågor och svar om snabblån

 • Vad är ett snabblån / sms lån?
  Ett snabblån är en kortsiktig lösning som snabbt kan bli väldigt dyr. Det som ofta kännetecknar ett snabblån är att det rör sig om små belopp, ca 3-10 000 kr och som oftast ska betalas tillbaka inom 30 dagar.

  Det blir ofta dyrt eftersom du dels betalar en avgift när du tar lånet, och sedan även ränta på själva lånet. Fråga dig själv om det är värt de snabba pengarna.
 • Vilket är de bästa snabblånen för 2024?
  Vi på Bäst i test anser att det bästa snabblånet inte är något snabblån alls. Ett privatlån med låg ränta är nämligen ett betydligt bättre alternativ för att låna pengar snabbt och enkelt.

  Inte minst eftersom dessa även är så kallade blancolån, det vill säga att du får låna pengar utan säkerhet.

  De bästa snabblånen för 2024 inkluderar Bank Norwegian, Lendo, Advisa, Sambla, och Zmarta. Dessa långivare erbjuder konkurrenskraftiga räntor och snabba utbetalningar.
 • Vad är det för ränta på ett snabblån respektive sms lån?
  Enligt Konsumentverket och flertalet långivare kan de avgifter som tas ut vid ett snabblån och sms lån motsvara en effektiv årsränta på 700-800 procent, och i vissa fall ännu högre.
 • Hur hittar jag det bästa snabblånet?
  För att hitta det bästa snabblånet, bör du jämföra räntor, avgifter och villkor från olika långivare. Plattformar som Lendo, Advisa, och Zmarta kan hjälpa dig att jämföra erbjudanden snabbt och enkelt och är mycket bättre alternativ än klassiska snabblån.
 • Vad ska jag tänka på när jag tar ett snabblån?
  När du tar ett snabblån, bör du tänka på den effektiva räntan, löptiden, och eventuella avgifter. Det är viktigt att läsa igenom villkoren noggrant och säkerställa att du kan återbetala lånet i tid.
 • Är snabblån bättre än traditionella banklån?
  Snabblån är aldrig förmånliga. Men ansöker du om ett privatlån i stället för små och akuta lånebehov kan de vara förmåniga, men de kommer ofta med högre räntor än traditionella banklån. För större lånebelopp och längre löptider är banklån oftast ett bättre alternativ.
 • Vilka risker finns det med snabblån?
  Risker med snabblån inkluderar höga räntor, korta återbetalningstider, och risken att hamna i skuldspiral om du inte kan betala tillbaka i tid. Det är viktigt att vara medveten om dessa risker och överväga andra alternativ.

Christopher Holmerin

Bäst i test: Snabblån

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast