Sms lån, smslån, sms lån direkt och snabblån

Bästa SMS-lånet - finns inte!

Du har säkert hört det många gånger; "Smsa låna, smsa låna!" Snabba sms lån och låna 1000 kr, låna 2000 kr eller låna 3000 kr. Flera företag i Sverige ägnar sig åt denna typ av snabba lån med små belopp. Men vi säger nej, nej och åter nej till detta!

 

Det måste vara i ytterst få fall som man i ett I-land verkligen har ett sånt starkt behov av ett par 1000-lappar, att man kan gå med på att betala de ockerräntor som man får vara redo att lägga ut för att snabbt utöka kassan med ett litet belopp, när som helst på dygnet.

 

Mycket bättre än sms lån är...

Ett banklån med låg ränta är ett betydligt bättre alternativ. Inte minst eftersom även dessa är så kallade blancolån, det vill säga att du får låna pengar utan säkerhet. Och kom ihåg; Jämför lånen innan du bestämmer dig, för även här finns det pengar att spara.

 

Om du bara vill låna ett litet belopp kan ett företag som Bank Norwegian  vara intressanta. De erbjuder nämligen också snabba smålån, från 5 000 kronor, men du får en betydligt mer rimlig ränta (från 6,99%).

 

Du behöver aldrig berätta vad du ska ha pengarna till och precis som med SMS-lån, gör du hela ansökningsprocessen på internet. Även med din mobil, om du så önskar.

 

När du fått ditt lån godkänt, sätter de in pengarna direkt på ditt bankkonto. Fyll i din ansökan enkelt på Bank Norwegians hemsida genom att klicka här!


För dig som har betalningsanmärkningar kan ansöka om lån via Lendos dotterbolag Anmärkning. De jämför din låneansökan mot flera banker och enbart en UC tas. Läs mer nu vad Anmärkning kan erbjuda dig!

 

Vad är sms lån

Allt som oftast är det unga människor som lockas till SMS lån för att få snabba pengar, utan ordentlig kreditprövning. 40 procent av de som registrerats med obetalda SMS-lån är mellan 18-25 år. Konsumentverket har länge varnat för denna typ av lån som resulterar i att över 160 svenskar om dagen (!) hamnar hos Kronofogden.

 

Med andra ord anmäldes 60 000 svenskar till Kronofogden under 2014  på grund av obetalda snabblån. Det är ett väldigt tråkigt rekord. I vissa fall har kunderna inte ens tittat igenom vad den effektiva räntan blir för ett SMS-lån.

 

Det är ingen tvekan att dessa företag, ofta med få anställda, tjänar massor av pengar på sina kunder med dessa microlån. Och med tanke på vilka ockerräntor som de tar (ofta flera 100 % i effektiv ränta!) är det inte så konstigt att det är en lönsam bransch.

 

 


Några exempel på SMS lånevillkor

Låna 1 000 kr: Avgift 255 kr ger en effektiv ränta på 2 125 %
 Låna 3 000 kr:
Avgift 590 kr ger en effektiv ränta på 1 159 %

 

Ytterligare ett exempel: Kredit 365 erbjuder ett lån på 1 000 kronor, med en löptid på 30 dagar. Den effektiva räntan är 23 707 procent, vilket innebär en totalkostnad på 1 568 kronor.
Men - om lånet inte betalas tillbaka i tid kommer skulden på ett år att vara över 19 000 kronor! Och till det tillkommer dessutom förseningsavgifter och andra avgifter.

 

Är man i akut ekonomisk kris, och behov av ett par tusenlappar, är det nog en mycket bättre idé att fråga en god vän, förälder eller någon annan pålitlig person, om man kan få ta ett lån hos dem istället för ett smslån.

 

Har man några dagar på sig, vilket man oftast har om man andas ut och tänker efter, är det betydligt bättre att ta ett banklån istället. Det är inte speciellt komplicerat och kan rädda dig från många obehagliga överraskningar. Läs hur det går till att ta ett banklån på vår sida med tester av banklån.

 

Låna gärna - men med omdöme!