Upptäck bästa kontantinsatslånet 2023 för att låna till kontantinsatsen, oavsett om det gäller privatlån till kontantinsats eller handpenningslån. Med alternativ som bolån utan kontantinsats, privatlån kontantinsats och blancolån kontantinsats, erbjuder vi flexibla lösningar för att låna pengar till kontantinsats, även när du vill låna till bostad utan kontantinsats eller låna till hus utan kontantinsats.

Låna till kontantinsats - kan man låna till kontantinsatsen? 

När vi ska köpa vår bostad och ansöka om ett bostadslån vill banken normalt ha minst 15% av köpeskillingen i kontantinsats eftersom Finansinspektionens krav är att max 85% av bostaden får vara belånad.


Varför låna pengar till kontantinsats?

Kravet kontrollerar skuldsättningen bland Sveriges medborgare, men har tyvärr gjort det svårare, framförallt för unga, att finansiera både lån och kontantinsats. Därför har det blivit mer vanligt med lån till kontantinsats.


Lån till kontantinsats passar dig som:

 • Inte har tillräckligt med kapital för att själv bekosta kontantinsatsen till din bostad. 
 • Måste låna pengar till kontantinsats, av andra skäl än ovan.


Hur går ett lån till kontantinsats till?

Du lånar pengar till en kontantinsats genom att ta ett kontantinsatslån, även kallat handpenningslån. Det är ett vanligt privatlån utan säkerhet, ett s.k. blancolån med låg ränta.


Fortsätt läsa för att se vilka kontantinsatslån som är bäst i test!

Jämför lån till kontantinsats - bästa kontantinsatslånet 2024

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

4.7 - 33.75 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 33.99 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

15000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 16.95 %

Individuell ränta från

20 år

Åldersgräns

 • 0 kr i uppläggningsavgift

 • 1% lägre ränta för Coop-medlemmar

 • 3 månaders låneskydd

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.07 - 33.46 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Snabba svar & utbetalningar

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 33.99 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Bra omdömen hos Trustpilot

 • Fler än 40 långivare

 • Enkelt att samla lån

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 29.4 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Jämför även bolån & billån

 • 1 UC

Lån till handpenning med lägst ränta

Hos dessa låneförmedlare kan du få ett handpenningslån utan krav på säkerhet. Låna upp till 600 000 kr.
Lendo: Bra handpenningslån med lägst ränt


Kan man låna till kontantinsats med Lendo eller låna utan kontantinsats? Jämför lån till kontantinsats och hitta bästa kontantinsatslån! Med Lendo kan du låna till bostad utan kontantinsats, med andra ord låna till handpenning.


Privatlån för kontantinsats via Lendo

Är du på jakt efter ett förmånligt privatlån för att finansiera din kontantinsats? Lendo erbjuder möjligheten att jämföra olika lån till kontantinsats. Bäst av allt är att du kan hitta marknadens lägsta räntor till ditt lån.


Fördelar med att jämföra lån till kontantinsats hos Lendo:

 • Flera långivare på en ansökan: Lendo, en ledande oberoende låneförmedlare, samarbetar med flera svenska långivare. De presenterar anpassade erbjudanden snabbt, ofta inom bara två minuter, och kräver bara en kreditupplysning via UC.
 • Olika lånebelopp: Med Lendo kan du ansöka om lån från 10 000 kr upp till 600 000 kr direkt. Räntan kan variera beroende på individuella faktorer och din finansiella situation. 

 • Låna till kontantinsats, även med betalningsanmärkningar: Lendo erbjuder upp till 150 000 kr i lån utan krav på säkerhet, även för dem med tidigare betalningsanmärkningar. Med en konkurrenskraftig ränta från 4,70%, är Lendo en attraktiv jämförelsetjänst för många låntagare.


Att välja Lendo för ditt privatlån till kontantinsats innebär att du får tillgång till en marknadsledande tjänst för att hitta bästa kontantinsatslånet med lägsta möjliga räntan. För mer detaljer och för att påbörja din ansökan, besök Lendos hemsida redan idag.


Jämför lån till kontantinsats

Advisa: Bästa handpenningslånet just nu


Bolån utan kontantinsats lägenhet - låna till handpenning med Advisa. Kontantinsatslån erbjuder en lösning för dig som behöver bolån kontantinsats eller vill räkna kontantinsats för ditt drömhem. Advisa hjälper dig när du vill låna pengar till kontantinsats.

Låna till kontantinsats med Advisa

Upptäck den enkla vägen till ett förmånligt lån med Advisa, där du inte behöver spendera timmar på att söka efter det bästa kontantinsatslånet.


Fördelar med att använda låneförmedlaren Advisa:

 • En kreditupplysning, flera långivare: När du ansöker genom Advisa, sker endast en kreditupplysning via UC, trots att din ansökan jämförs med erbjudanden från 40 långivare. Detta skyddar din kreditvärdighet samtidigt som det maximerar dina chanser att hitta bästa möjliga lånet till din bostad.
 • Förmånliga räntor: Advisa ger tillgång till några av marknadens lägsta räntor. Du kan ansöka om lån upp till 600 000 kronor utan säkerhet, även om du har betalningsanmärkningar, dock kan räntan vara högre.

 • Kundnöjdhet i Fokus: Advisas är en framstående låneförmedlare med engagemang för service. Deras snabba svar har gett dem höga betyg på TrustPilot, i genomsnitt 4,7 av 5 poäng.


Du behöver ha en månadsinkomst på minst 8 400kr för att ansöka om lån till kontantinsats via Advisa.


På Advisa kan du hitta ett av marknadens billigaste lån för större belopp. Du kan hitta mer information och starta din låneansökan på Advisas hemsida.


Jämför lån till kontantinsats

Coop: Ger dig medlemsrabatt på handpenningslånet


Ta lån till kontantinsats bostadslån - kontantinsats privatlån för kontantinsats. Bra val om du vill låna till till kontantinsats för en bostad 2023 och ta lån till kontantinsats.

Kontantinsatslån hos Coop

Coop MedMeraBank erbjuder attraktiva privatlån (blancolån) med särskilda förmåner för Coop-medlemmar. Oavsett om du är medlem eller inte, erbjuder Coop konkurrenskraftiga räntor, men som Coop-medlem får du tillgång till ännu lägre ränta.


Fördelar med Coop MedMera lån:

 • Lägre ränta för Coop-medlemmar: Som Coop-medlem får du 1% lägre ränta jämfört med icke-medlemmar. Detta erbjudande gäller ovanpå din individuellt satta ränta, vilket ger dig en betydande kostnadsbesparing.
 • Räntegaranti: Coop MedMeraBank sticker ut med sin räntegaranti. Om du hittar ett bättre låneerbjudande från en annan långivare och det uppfyller Coops kriterier, matchar de detta erbjudande.

 • Flexibla återbetalningsalternativ: Du får en återbetalningstid på upp till 15 år. För lån över 350 000 kr krävs två låntagare, vilket dessutom kan bidra till en lägre ränta genom att kombinera inkomster. Du får dessutom amorteringsfri första månad.

 • Lån med medlåntagare: Genom att inkludera en medlåntagare i din ansökan kan ni kombinera era inkomster, vilket ökar sannolikheten för en lägre ränta.


Utöver ovan får du pengarna på kontot inom 2-3 bankdagar, samt möjlighet att betala tillbaka hela lånet i förväg utan extra kostnad.


För mer information om Coop MedMera lån och för att se vilka räntor som erbjuds just dig, rekommenderas ett besök på deras hemsida.


Jämför lån till kontantinsats


Enklare: Handpenningslån med snabba svar


Får man låna till kontantinsats hus? Upptäck bästa kontantinsatslånet 2023 för att låna till kontantinsats - lån till kontantinsats genom kontantinsatslån. Räkna kontantinsats bostadslån idag!


Låna pengar till kontantinsats med Enklare

Letar du efter ett privatlån till kontantinsats med konkurrenskraftig ränta? Låneförmedlaren Enklare erbjuder dig en smidig tjänst där bara en kreditupplysning via UC tas.


Fördelar med kontantinsatslån hos Enklare:

 • Konkurrenskraftiga räntor: Med start från 5,07%, sträcker sig Enklares låneutbud från 5 000 till 600 000 kronor. Du kan enkelt undersöka de aktuella räntesatserna på deras hemsida.
 • Låneförslag från flera långivare: Enklare gör det enkelt att ansöka om lån till kontantinsats från olika långivare. Din ansökan jämförs med erbjudanden från 39 olika långivare, vilket maximerar dina chanser att hitta det bästa lånet för dina behov. 

 • Flexibel återbetalningsplan: Enklare ger dig möjligheten att återbetala lånet helt eller delvis när du vill, utan extra kostnader. Detta ger dig fullständig kontroll över din ekonomi.

 • Låneförmedlare med nöjda kunder: Med över 6 000 positiva omdömen på TrustPilot, där kunder i genomsnitt gett Enklare 4,7 av 5 poäng, står det klart att Enklare är en betrodd partner för dina lånebehov.


Om du är över 18 år och inte har några skulder hos Kronofogden från de senaste sex månaderna, är du välkommen att ansöka om lån via Enklares webbplats.


För mer information och för att påbörja din ansökan, besök Enklares officiella webbplats. Ansök enkelt med BankID och få snabbt ett erbjudande.


Jämför lån till kontantinsats

Sambla: Handpenningslån utan krav på säkerhet


Lån till kontantinsats bostadslån - kontantinsats privatlån för kontantinsats. Bra val om du vill låna till till kontantinsats för en bostad 2023 och ta lån till kontantinsats. Med vårt kontantinsats lån kan du smidigt låna pengar till kontantinsats.

Ansök om lån till kontantinsats via Sambla

Sambla är en låneförmedlare som jämför kontantinsatslån (privatlån) till din bostad. 


Fördelar med låneansökan via Sambla:

 • Över 40 långivare: Att ansöka om lån till kontantinsats (blancolån) är kostnadsfritt via Sambla och innebär endast en kreditupplysning via UC. 
 • Förmånliga räntor: Med Sambla får du möjlighet att hitta kontantinsatslån med bäst villkor och lägst ränta. De erbjuder lån upp till 600 000 kr med möjlighet att sänka månadskostnader genom att samla lån och krediter. 

 • Kundnöjdhet i fokus: Sedan starten 2014 har Sambla hjälpt över 390 000 kunder, och de är kända för att ge snabbt svar med snabb utbetalning av pengar efter godkännande av kontantinsatslån. 


Utforska deras enkla och förmånliga låneprocess direkt på deras hemsida.


Jämför lån till kontantinsats

Zmarta: Erbjuder både försäkringar och bra handpenningslån


Om du överväger att låna till bostad utan kontantinsats, erbjuder Zmarta flexibla kontantinsatslån och privatlån till kontantinsats. Kontantinsats privatlån och kontantinsats blancolån är alternativ för dig som behöver komplettera ditt bostadslån utan handpenning.

Privatlån till kontantinsats, även om du har betalningsanmärkningar

Letar du efter ett flexibelt och smidigt sätt att låna pengar till kontantinsatsen? Zmarta framstår som en framstående låneförmedlare, som erbjuder lån utan säkerhet, även för de med betalningsanmärkningar.


Fördelar med att låna pengar till kontantinsats via Zmarta:

 • En UC, flera Långivare: När du ansöker om ett lån hos Zmarta, genomförs endast en kreditupplysning via UC, trots att din ansökan jämförs med över 30 långivare. Detta sparar tid och skyddar din kreditvärdighet.
 • Låna lite eller mycket: Zmarta erbjuder lånebelopp från 5 000 till 600 000 kronor med räntor som börjar på 5,20%. För att ansöka om lån via Zmarta bör du ha en årsinkomst på minst 100 000 kr.

 • Möjlighet för medlåntagare: Om du inte är nöjd med din erbjudna ränta, eller inte uppfyller inkomstkravet, kan du inkludera en medsökande i din ansökan för att öka chanserna att få en lägre ränta.

 • Accepterar betalningsanmärkningar: Zmarta godtar ansökningar från personer med betalningsanmärkningar.


Dina pengar kan betalas ut samma dag, men som längst tar det upp till fem bankdagar. Besök Zmarta idag för att jämföra lån och se vilka villkor de kan erbjuda dig. 


Jämför lån till kontantinsats


Låna pengar till kontantinsats och bolån

Dubbla lån vid bostadsköp: bolån och kontantinsatslån

Genom att låna pengar till kontantinsatsen får du två lån knutna till din bostadsaffär; ett bolån och ett privatlån som täcker kontantinsatsen.


Då vissa banker är väldigt strikta när det gäller att låna pengar till kontantinsats, är det viktigt att först stämma av detta med banken och få ett godkännande för detta upplägg. 


Fördelar och nackdelar med lån till kontantinsats

Att ha två lån till sin bostadsaffär kan kännas dyrt. Jämför därför kostnaden för lånen mot din nuvarande situation och månadskostnad. 


Räntan avgör

En bostadsaffär är ofta bra på lång sikt, men det är viktigt att jämföra och ha koll på räntekostnaderna för att inte hamna i en ohållbar situation på lång sikt. 


vad är kontantinsats privatlån, låna kontantinsats bostadslån utan kontansinsats


Amortera smart

Skulle det på sikt visa sig att bostaden har ökat i värde kan du, om din ekonomi är god, öka belåningen på bostaden och istället amortera av privatlånet. Eftersom kontantinsatslånet är ett vanligt privatlån för att finansiera och betala handpenning eller kontantinsats blir den effektiva räntan högre på det lånet i jämförelse med bolånet (då bolånet är knutet mot bostaden som säkerhet).


Med andra ord: ett bolån har oftast en lägre ränta än ett privatlån, därför vill du amortera av kontantinsatslånet först.


Värdera bostaden

En omvärdering av din bostad görs med hjälp av en värderingsman eller din bank. Tänk bara på att du inte kan omvärdera din bostad hur många gånger som helst och bankerna kräver att det gått en viss tid mellan varje ny värdering.


Kontantinsatslån - räkna på kontantinsats

Anna vill köpa sin första lägenhet. Hon har inte själv hunnit spara ihop till en kontantinsats men har en stabil ekonomisk grund att stå på och ett fast jobb, vilket är viktiga förutsättningar för att få ett lån. 


Anna vill köpa en lägenhet som har ett marknadsvärde på 1 500 000 kronor vilket innebär att hon behöver låna 225 000 kronor (15 %) till kontantinsatsen. Detta lån är separat från bolånet som hon kan få låna på för resterande 85%.


Vill du läsa mer om bostadslån, amortering och allt som har med ditt bostadsköp att göra kan vi tipsa dig att läsa vårt test om det bästa bolånet eller bästa renoveringslånet just nu.
Handpenningslån - jämför lån

Få bästa räntan

Räntan på ett lån med låg ränta börjar på ca 4% och uppåt beroende på dina ekonomiska förutsättningar och på låneinstitut.


För att du ska vara säker på att du får den bästa räntan på pengarna till kontantinsatsen bör du alltid jämföra lån bland flera långivare och deras erbjudanden. Du kan enkelt jämföra lån genom att följa vår guide här nedan!


låna till insats, bostadslån utan handpenning, huslån utan kontantinsats blancolån


Jämför kontantinsatslån snabbt och enkelt - endast en UC

Gå via en låneförmedlare när du jämför lån. Det är helt gratis och du får svar på endast 1 minut. Det tas dessutom endast en kreditupplysning (UC), samtidigt som du får svar från flera långivare på samma gång! Vi tipsar om bästa låneförmedlaren här. På samma sätt kan du låna pengar till båt, hitta billån med låg ränta, lån utan UC, bästa snabblån, bästa företagslånet eller bästa samlingslånet. Du kan till och med jämföra och hitta bästa bankkortet.


Ta hänsyn till alla aspekter

När du väl har fått alla erbjudanden på bordet är det dags att välja det kontantinsatslån som passar dig och din ekonomi bäst. Här är det också viktigt med återbetalningstid och aviavgifter för att få en helhetsbild för vad lånets totala kostnad kommer att landa på. 


Kom ihåg att en längre återbetalningstid leder till en mindre månadskostnad men en större totalkostnad för ditt kontantinsatslån. 


Använd en medlåntagare

Har du svårt att få ett kontantinsatslån - privatlån kan du med fördel ta med en medlåntagare, vilket innebär att en till person står som garant och tagare på lånet. 


Detta gör att bankens samlade bild av dig som låntagare förbättras då deras risk minskar.


Vem har billigaste kontantinsatslånt? 

Långivare med lägst ränta på kontantinsatslån just nu


 • Advisa: Jämför handpenningslån med ränta från 5,20 - 33,99 %
 • Coop: Jämför handpenningslån med ränta från 5,20 - 16,95 %
 • Lendo: Jämför handpenningslån med ränta från 4,70 - 33,75 %
 • Enklare: Jämför handpenningslån med ränta från 5,07 - 33,46 %
 • Sambla: Jämför handpenningslån med ränta från 5,20 - 33,99 %
 • Zmarta: Jämför handpenningslån med ränta från 5,20 - 29,4 %


Låna pengar till kontantinsats av familj och vänner

Om du inte har möjlighet att ta ett kontantinsatslån hos banken kan du alltid fråga om du kan få hjälp att låna av en vän eller familjemedlem. 


För att den som lånar ut ska känna sig säker kan ni utfärda ett skuldebrev, ett juridiskt bindande dokument som säkerställer att låntagaren måste betala tillbaka lånet så att utlånaren fått pengar utbetalt  belopp inom utsatt tid. 


Låna till kontantinsats bolån utan kontantinsats lägenhet, lån utan insats, låna till insats, bostadslån utan handpenning, huslån utan kontantinsats blancolån


Kontantinsatslån utan fast anställning

Att låna pengar till kontantinsats med ett kontantinsatslån utan fast anställning kommer dessvärre inte att fungera. Detta beror på att du har väldigt liten chans att få igenom ett bostadslån när du är arbetslös.


Även om du har pengar på banken vill bankerna se att du får in pengar på kontot med jämna mellanrum, eftersom detta ger bankerna förtroende för att du skall kunna återbetala dem skulden.


Likaså är det även högst osannolikt att få igenom ett bostadslån, på tal om bostadslån utan kontantinsats, ifall du har kreditanmärkningar. Dessa betraktas alltid som stora varningsflaggor för bankerna. Givetvis kan en dialog med en banktjänsteman förbättra förutsättningarna något.

Vanliga frågor och svar

 • Kan jag låna till kontantinsats och bolån?
  Ja, du kan låna till kontantinsats och ta bolån samtidigt, men banken du tar ditt bolån hos måste godkänna detta upplägg. Du kan belåna max 85 procent av bostaden med ditt bolån. Resterande 15 procent måste du ha som kontantinsats, som du även kan låna till separat från bolånet och därmed låna 100% till din bostad.
 • Kan jag låna till kontantinsats från släkt och familj?
  Du kan absolut skrapa ihop ett kontantinsatslån privat från släkt och familj! Men se till att skriva ett riktigt skuldebrev för att alla parter ska känna sig säkra.
 • När måste jag betala kontantinsatsen?
  Kontantinsatsen ska betalas senast samma dag som du får tillträde till din nya bostad.
 • Vad är kontantinsats?
  En kontantinsats är de resterande 15% av köpeskillingen när du köper en fastighet och kan inte belånas med ett bolån, men ett kontantinsatslån som i praktiken är ett privatlån. Du kan endast belåna 85% av köpeskillingen med ett bolån.

  Resterande 15% vill banken ha som kontantinsats. Att få ett bolån utan kontantinsats går inte - där finns kontantinsatslån som ett alternativ!
 • Kan man låna till kontantinsats?
  Ja, du kan ansöka om lån till kontantinsats. För att låna pengar till kontantinsats kan du ta ett vanligt privatlån utan säkerhet, ett s.k. blancolån.

  Du får då två lån knutna till din bostad: ett bolån och ett kontantinsatslån (privatlån) som täcker kontantinsatsen.
Christopher Holmerin

Bäst i test: Lån till kontantinsats

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast