Cykelhjälm test, cykelhjälm bäst i test, cykelhjälm dam bäst i test, bästa cykelhjälmen, bäst i test cykelhjälm, cykelhjälm dam, uppblåsbar cykelhjälm, cykelhjälm herr bäst i test, cykelhjälm mips bäst i test, test cykelhjälm, cykelhjälm barn bäst i test, cykelhjälm vuxen bäst i test, cykelhjälmar bäst i test, bra cykelhjälm.

Cykelhjälm bäst i test 2024 - bästa cykelhjälmen just nu

Ska du köpa cykelhjälm och vill veta vilken som är cykelhjälm bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst de senaste testerna om cykelhjälmar bäst i test från experter, testlabb och på internet. 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om MIPS hjälm bäst i test som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa cykelhjälmen som erbjuder det allra bästa skyddet. Läs mer i vårt test cykelhjälm där vi har utsett tre olika testvinnare.


Bästa cykelhjälmarna 2024


Därför ska du ha cykelhjälm

Enligt en artikel från Sveriges Radio från 2018 skadas årligen ca 2000 personer så allvarligt i cykeltrafiken att de måste uppsöka akut sjukvård. Allra vanligast är skador på armar och ben men skallskador är inte ovanligt. I nästan alla dödsolyckor på cykel är skallskador den faktor som har gjort att personen i fråga har avlidit. Det tråkiga här är att en stor del av dessa dödsolyckor hade haft en annan utgång om personen hade använt hjälm.


Våra krav på en cykelhjälm bäst i test

När vi har utsett vår testvinnare har vi framförallt tittat på två aspekter:


  • MIPS-skydd - tillåter hjälmen att rotera i förhållande till huvudet vilket minskar rotationsvåld när hjälmen tar emot backen. MIPS-hjälmar har genom bevis visat att hjärnan kan utsättas för mindre skada enligt en artikel från KTH.
  • Bra passform - viktigt att hjälmen täcker pannan, bakhuvudet och hjässan för bästa skydd. Cykelhjälmen bäst i test ska fungera för både dam och herr.


Scott cykelhjälm - bäst i test


Är du ute efter en traditionell cykelhjälm vill vi lyfta fram Scott Arx Plus MIPS - som är vår testvinnare just nu.


Scott ARX Plus MIPS är en cykelhjälm som kombinerar den modern säkerhetsteknik till ett relativt bra pris. Detta visar sig bland dess recensioner, framförallt hos Råd & Rön, där Scott ARX Plus MIPS står som vinnare i deras cykelhjälmstest.


Fördelarna med denna cykelhjälm är främst MIPS-tekniken som möjliggör att hjälmen kan glida relativt mot huvudet vid vinklade stötar och därigenom hjälpa till att minska rotationsvåld vid en olycka. Hjälmen erbjuder också bra passform och många val till justering för att få en perfekt fit. För ventilation finns det stora ventilationshål som släpper in luft.


Nackdelarna som en del användare har rapporterat är fokuserade runt hjälmens passform och design, som en del menar bidrar till ackumulering av fukt runt nacken vid cykeltur under varma dagar. Det är dock viktigt att notera att dessa nackdelar kan variera beroende på individuella preferenser och huvudform.Här kan du köpa Scott cykelhjälm till bästa pris


Giro Syntax - prisvärd cykelhjälm


Om du inte cyklar lika mycket och inte vill lägga så mycket pengar på en bra hjälm har vi tagit reda på vilka andra alternativ som finns på marknaden just nu. Och efter att ha läst experters och konsumenternas recensioner finns det en cykelhjälm som framträder som ett positivt och bra alternativ för vardagsmotionären, och det är Giro Syntax.


Giro Syntax är en skyddande, lättanvänd och bra cykelhjälm som passar pendlaren utmärkt. Med en stilren design och otroligt lätt vikt glömmer du snabbt bort att du har något på huvudet.


Syntax har MIPS-skydd som motverkar rotationsvåld och är mycket bekväm att använda. Med 25 luftventiler på toppen får du även ett utmärkt luftflöde som leds om till toppen av ditt huvud och kyler.


Hjälmen går att justera till perfekt passform tack vare att Giros egna Roc Loc 5. Dess justeringsdesign är såpass enkel att du kan göra det med en hand medan du befinner dig på cykeln! Detta justeringssystem förbättrar även hjälmens komfort och stabilitet.


Användare som köpt denna hjälm uppger att de känner sig extra säkra när de vet att de har den senaste tekniken som skydd. De säger även att den är lätt och har utmärkt ventilation.Här köper du Giro Syntax till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Giro Syntax cykelhjälm

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju även veta vad användarna tycker, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Justerbar, komfortabel och bra passform."


"Mycket nöjd med denna hjälm, spenderade lång tid med att bestämma mig för vilken det skulle bli. Så lätt på huvudet att jag alltid glömmer att jag har den på mig."


"Denna hjälmen sitter mycket skönt och ser bra ut!"


"Fantastisk bra cykelhjälm, bra kvalitet och ett mycket bra pris."


"Passformen är perfekt!"


"Lätt vikt, andas bra, enkelt att få till rätt passform och bra säkerhet."


Bästa cykelhjälm för barn


Giro Scamp MIPS är en hjälm som håller ditt barn säkert, samtidigt som det är en snygg hjälm som är utrustad med smarta funktioner för att ge optimalt skydd och komfort.


En av de stora fördelarna med Giro Scamp är dess kompakta form och utmärkta täckning, vilket ger en känsla av trygghet för framförallt föräldrar. Hjälmen är också utrustad med 8 ventiler, vilket ger en överlägsen ventilationsförmåga och bekvämlighet under cykelturer.


För att säkerställa smidig justering och rätt passform för ditt barn är den utrustad med Roc Loc Jr-systemet, som tillsammans med spännet med klämskydd gör det enkelt att få hjälmen att sitta perfekt på huvudet.


En annan fördel är att det finns ett brett storleksregister, vilket innebär att ditt barn kan växa i hjälmen och använda den under längre tid.


Sammanfattningsvis är Giro Scamp MIPS en utmärkt cykelhjälm för barn. Den kombinerar säkerhet, komfort och smarta funktioner, inklusive den banbrytande MIPS-teknologin.Här köper du bästa cykelhjälmen för barn till bäst pris


Jämför cykelhjälmar


Användningsområde:
MIPS-teknologi:
Passningssystem:
Vikt:
Bäst i test cykelhjälmen 2024 - Giro Syntax - Bäst i test
Giro Syntax
Mest prisvärda cyk...
Landsvägscykling
Nej
Roc Loc 5 Air
260 g (strl M)
Bäst i test cykelhjälmen 2024 - Giro Scamp MIPS - Bäst i test
Giro Scamp MIPS
Bästa cykelhjälm f...
För barn
Ja
Roc Loc Jr.
251 g (strl XS)
Bäst i test cykelhjälmen 2024 - Scott Arx Plus MIPS - Bäst i test
Scott Arx Plus MIPS
Cykelhjälm bäst i...
Landsvägscykling
Ja
Justerbart
250 g (strl M)

Så gjorde vi testet

Vi har tagit reda på hur cykelhjälmarna har presterat i experternas ögon. Här har de i sina testlabb genomfört tester där cykelhjälmarna har utsatts för stötar och kraschar för att se hur väl de skyddar huvudet. Viktigt för experterna har bland annat varit hjälmarnas passform, vikt, ventilation, hur pass stötskyddande materialet är samt vilken säkerhetscertifiering hjälmen har.


Men utöver experternas tester har vi även tagit vägt in användarrecensioner i vår bedömning. Här har vi sett vilken feedback användarna ger och hur pass nöjda de har varit med sina köp. Anledningen till att vi har vägt in de svenska användarnas omdömen är för att de har möjlighet att testa hjälmarna under en längre tid och har därför en bättre uppfattning ifall de håller vad de lovar, och hur väl de har skyddat vid krasch.


Genom att kombinera hjälmarnas specifikationer, experternas tester och användarnas omdömen har vi fått en komplett bild över hur väl hjälmarna funkar. Och här har det varit tydligt att en stor favorit är Hövding 3.0 - vilket har varit ledande för oss när vi har utsett cykelhjälm bäst i test.

Cykelhjälm test - experternas omdömen

Cyclingnews tycker att Giro Syntax är en toppenhjälm som erbjuder bra kvalitet till ett förmånligt pris. De tycker även att den ger en mycket bra passform.


Bicycling.com rekommenderar Giro Syntax på grund av dess komfort, prestanda och pris. Trots sitt låga pris tycker de att den upplevs som en riktig proffs-hjälm!


Tidningen M3 recenserade den tidigare Hövding-hjälmen som inte säljs längre. De gillade att hjälmen var så justerbar, lättanvänd och kunde kopplas till en smartphone. Nackdelarna var att cykelhjälmen medför en "viss begränsning i huvudrörlighet" samt att det kan bli svettigt efter en tids användande. Utöver det tycker M3 att cykelhjälmen är imponerande.

Läs om cykelhjälmar i vårt cykelhjälmstest. Uppblåsbar cykelhjälm bäst i test, snygg cykelhjälm, råd och rön cykelhjälm, bäst i test cykelhjälm dam, cykelhjälm barn test, cykelhjälm uppblåsbar, bästa cykelhjälmarna, uppblåsbar hjälm, cykelhjälm dam test, cykelhjälm bäst i test 2023, bästa cykelhjälm, bäst cykelhjälm, hjälm bäst i test, mips hjälm bäst i test, cykelhjälm landsväg test, bra cykelhjälmar, cykelhjälm racer test, bästa cykelhjälmen 2023, cykelhjälm test vuxen, test cykelhjälmar, bästa cykelhjälmen barn, cykelhjälm test råd och rön, cykelhjälm hövding pris, snygg cykelhjälm dam, hjälm test, hövding cykelhjälm pris, cykelhjälm dam snygg, cykelhjälm vuxna, bäst i test cykelhjälm barn, lätt cykelhjälm, bäst i test hjälm, cykelhjälm barn mips bäst i test, cykelhjälm airbag pris, cykelhjälm pris.Glöm inte hjälmen!Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa cykelhjälmen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den hjälm som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa cykelhjälmJollyroom säljer Giro Scamp MIPS för 578 kr. Frakten är inkluderad i priset.

578 kr är det lägsta priset just nu för Giro Scamp MIPS!

Cykelkraft säljer just nu Giro Scamp MIPS för 799 kr. Frakten ingår i priset.Tips 1: Om du vill läsa vårt test där vi utser de bästa el-cyklarna just nu kan du klicka här!


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har cykelhjälm rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa cykelhjälmen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Frågor och svar om cykelhjälmar

  • Vilken cykelhjälm är säkrast?
    Den säkraste cykelhjälmen är den som har MIPS skydd - vilket skyddar mot rotationsvåld samt att den sitter bra på huvudet (inte löst).
  • Vilken är cykelhjälm bäst i test?
    I vårt cykelhjälm test har vi utsett Scott Arx Plus MIPS till bästa cykelhjälmen. Denna cykelhjälm har där med fått vår stämpel cykelhjälm bäst i test.


Bäst i test Guidens tester för bästa friluftslivet samt jakt & fiske
Philip Andrén

Bäst i test: Cykelhjälm

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast