cykelhjälm bäst i test - cykelhjälm test

Tester på bästa cykelhjälmen 

Ska du köpa en cykelhjälm och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst de senaste testerna från experter, testlabb och på internet. Och inte nog med det! 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna  tycker om de olika cykelhjälmarna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den cykelhjälm som erbjuder det allra bästa skyddet. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp.


I detta test har vi tagit fram en testvinnare och en utmanare


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig cykelhjälmen bäst i test NU!


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig utmanaren NU!


Därför ska du ha cykelhjälm

Enligt en artikel från Sveriges Radio från 2018 skadas årligen ca 2000 personer så allvarligt i cykeltrafiken att de måste uppsöka akut sjukvård. Allra vanligast är skador på armar och ben men skallskador är inte ovanligt. I nästan alla alla dödsolyckor på cykel är skallskador den faktor som har gjort att personen i fråga har avlidit. Det tråkiga här är att en stor del av dessa dödsolyckor hade haft en annan utgång om personen hade använt cykelhjälm. 


Våra krav på testvinnaren

När vi har utsett vår testvinnare har vi framförallt tittat på två aspekter: 


  • MIPS-skydd - tillåter hjälmen att rotera i förhållande till huvudet vilket minskar rotationsvåld när hjälmen tar emot backen. MIPS-hjälmar har genom bevis visat att hjärnan utsätts för mindre skada.  
  • Bra passform - viktigt att hjälmen täcker pannan, bakhuvudet och hjässan för bästa skydd. 


Cykelhjälm - bäst i test 2020

Efter att ha läst experter och konsumenternas recensioner finns det en cykelhjälm som framträder extra bra för pendlaren och vardagsmotionären. Testvinnaren heter Giro Syntax, läs mer här nedan! 

cykelhjälm Giro Syntax

Bästa cykelhjälmen just nu - Giro Syntax

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 10 juli 2020

 


Giro Syntax är en skyddande och lättanvänd hjälm som passar pendlaren och vardagscyklaren utmärkt. Med en stilren design och otroligt lätt vikt glömmer du snabbt bort att du har något på huvudet.


Syntax har MIPS-skydd som motverkar rotationsvåld och är mycket bekväm att använda. Med 25 luftventiler på toppen får du även ett utmärkt luftflöde som leds om till toppen av ditt huvud och kyler.  


Hjälmen går att justera till perfekt passform tack vare att Giros egna Roc Loc 5. Dess justeringsdesign är såpass enkel att du kan göra det med en hand medan du befinner dig på cykeln! Detta justeringssystem förbättrar även hjälmens komfort och stabilitet. 


Användare som köpt denna hjälm uppger att de känner sig extra säkra när de vet att de har den senaste tekniken som skydd. De säger även att den är lätt och har utmärkt ventilation. 


Detta säger experterna om hjälmen

Cyclingnews: Tycker att Giro Syntax är en toppenhjälm som erbjuder bra kvalitet till ett förmånligt pris. De tycker även att den ger en mycket bra passform. 


Bicycling.com: Rekommenderar Giro Syntax på grund av dess komfort, prestanda och pris. Trots sitt låga pris tycker de att den upplevs som en riktig proffs-hjälm!


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju även veta vad användarna tycker, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Justerbar, komfortabel och bra passform."


"Mycket nöjd med denna hjälm, spenderade lång tid med att bestämma mig för vilken det skulle bli. Så lätt på huvudet att jag alltid glömmer att jag har den på mig."


"Denna hjälmen sitter mycket skönt och ser bra ut!"


"Fantastisk produkt, bra kvalitet och ett mycket bra pris."


"Passformen är perfekt!"


"Lätt vikt, andas bra, enkelt att få till rätt passform och bra säkerhet."


Här köper du testvinnaren till bästa pris

Sportamore säljer cykelhjälmen för 799. Frakten hem till dig ingår i priset.

799 kronor är det lägsta priset just nu för Giro Syntax! 

Outnorth säljer cykelhjälmen för 929 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Outdoorexperten säljer cykelhjälmen för 1049 kr. Frakten är inkluderad i priset.Cykelhjälm - utmanaren 2020

Efter att ha läst vad både experterna och konsumenter tycker har vi tagit fram en testvinnare. Det är svenska Hövding 3.0 som med sin uppblåsbara "hjälm" har tagit hem fina utmärkelser från experter och konsumenter i hela världen. Läs mer här nedan om Hövding cykelhjälm!


Hövding hjälm - cykelhjälm bäst i test

Bästa cykelhjälmen just nu - Hövding 3.0

(Klicka på bilden för mer information om bästa pris just nu!)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du utmanaren:

Lägsta butikspris per den 10 juli 2020

 


Hövding 3.0 cykelhjälm är som en airbag för ditt huvud. Vid eventuell olycka blåser den upp och lägger sig som ett skydd runt ditt huvud. Istället för att den bärs på huvudet liknar det mer en sele som bärs runt halsen. Förutom lite extra vikt (800g) på axlarna är den komfortabel att bära. 


Enligt Folksams test på cykelhjälmar är Hövding 3.0 den hjälm som minimerar risken för hjärnskakning mest. En bra cykelhjälm drar ned risken för hjärnskakning till under 50% men Hövding 3.0 drar ner denna till endast 12% 


Här kan du se en video från Tidningen M3 som visar hur Hövding 3.0 fungerar. 


Hövding 3.0 är även utrustad med bluetooth för anslutning till din smartphone. På din smartphone kan du se när du behöver ladda Hövdingens batteri samt statistik om hur långt du har cyklat samt hur lång tid det tog. Du kan även lägga in nödsituationskontakter (ICE) och se hur din cykling påverkar klimatet.  


En utlöst Hövding kan inte återanvändas. För att fortsätta känna dig lika säker på cykeln måste du därför köpa en ny. Dock kan du (efter olyckan) vända dig till ditt försäkringsbolag för att de ska täcka kostnaden (minus självrisk) för en ny. Detta kan verka snopet men rekommendationer från experter är att du köper en ny hjälm efter en olycka, även om den yttre skadan på hjälmen inte är märkbar. 


Detta säger användarna om Hövding

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Bra hjälm." 


"Utmärk!"


"Glad ägare av en Hövding!" 


"Glad att nu äga min fjärde Hövding." 


"Mycket bättre än föregående modell."


"Rekommenderas starkt."


"Topklass!" 


Nackdelarna då? De vill vi ju också veta. En del användare tycker att det kan bli lite svettigt efter en tids användning samt att Hövdingen hindrar huvudrörligheten en del. Utöver det får Hövding 3.0 väldigt goda betyg!


Detta säger experterna om Hövding cykelhjälm

Tidningen M3: Gillar att Hövding är så justerbar, lättanvänd och att den synkar väl med din smartphone. När de presenterar sina nackdelar nämner de att Hövding 3.0 medför en "viss begränsning i huvudrörlighet" samt att det kan bli lite svettigt efter en tids användande. Utöver det tycker M3 att Hövding 3.0 är en produkt som imponerar och blir mer värd desto mer du cyklar. 


Folksam: I sitt stora hjälmtest ger Folksam 4 poäng till Hövding 3.0. De tyckte att det var den hjälm som erbjuder bäst stötupptagning vid sneda fall. Här köper du utmanaren till bästa pris

Outnorth säljer cykelhjälmen för 2845 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2845 kronor är det lägsta priset just nu för Hövding 3.0! 

Sportamore säljer cykelhjälmen för 2899. Frakten hem till dig ingår i priset.

Cykloteket har cykelhjälmen för 2990 kr. Frakten hem till dig är inräknad i priset.

Träningsmaskiner säljer cykelhjälmen för 3689. Frakten hem till dig ingår i priset.

cykelhjälmar

Glöm inte cykelhjälmen! 


Tips 1: Om du vill läsa vårt test där vi utser de bästa el-cyklarna just nu kan du klicka här! 


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående cykelhjälm. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa cykelhjälmen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!