spabad bäst i test - bästa spabadet

Tester på bästa spabadet

Planerar du att köpa ett spabad till din trädgård och vill veta vilka som är rekommenderade och bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, på internet och från kunniga experter. Och inte nog med det! 


Vi har även sett till vad konsumenterna tycker om sina köp. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, allt för att du ska göra ett så klokt val som möjligt och undvika dyra och jobbiga felköp. Vi gav oss själva ett uppdrag att hitta det bästa utomhusspabadet till en kostnad runt 10.000 kr. Vi är väl medvetna om att det finns flera andra väldigt bra spabad till en betydligt högre kostnad.


I detta test har vi tagit fram två spabad; ett spabad bäst i test och ett spabad - mest prisvärda!  Vi tipsar även om en enkel badbalja i slutet av testet.


InnehållsförteckningBästa spabad 2021

Spabad bäst i test

Mspa Mont Blanc P-069 Premium

Spabad bäst i test Mspa Mont Blanc P-069 Premium
 • Plats för 6 personer

 • Automatisk rengöring

 • Inbyggd jordfelsbrytare

 • Lite långsam uppvärmning

Badbalja

Badbalja

Spabad bäst i test Badbalja
 • Bra pris i sin enkelhet


Därför ska du ha ett utespa

Kombinationen av varmt vatten och massage bidrar till en lugnande upplevelse som en hel del av oss inte kan få nog av. Att sitta ute mitt i vintern med en kall dryck samtidigt som du njuter av värmen och massagen är svårslaget! 


Förhållande pris till kvalitet

Det finns spabad i alla prisklasser och det är inte ovanligt att hitta spabad som kostar upp mot 80.000kr. Dessa spabad är dock hela badkar som placeras permanent. För att komma ned till spabad i 10.000kr-klassen är det uppblåsbara spabad som gäller. Även dessa håller hög kvalitet och erbjuder alla funktioner du förväntar dig från ett spabad.  


Uppvärmning

Spabadet värms upp av en värmepump. För att spabadet ska värmas upp till en behaglig temperatur på 37-40 grader tar det ca 1 dygn. Detta betyder en upphettning på ca 1-2grader/h. Se därför till att planera lite i förväg! När spabadet når den önskade temperaturen håller det sig där tills du stänger av värmen. 


Ett tips kan vara att inte stänga av värmen under vintern eftersom vattnet riskerar att frysa. Om ni vill undvika höga driftkostnader kan du alltid tömma badet. Uppskattningsvis drar spabadet 3000-4000kWh per år om det används några gånger i veckan. För att minska dessa kostnader kan en isolering vara att föredra. Isolering byggs då in under spabadet för att vattnet inte ska kylas av den kalla marken det står på. 


Placering

Här är några tips på var du kan placera


 • Insynsskyddad plats fri från grannars nyfikna blickar
 • Maximera utsikten, gärna under bar himmel för stjärnklara nätter
 • Nära till huset så ni slipper frysa om ni badar under vintern
 • Placera det på en stabil yta och gärna i lä


Rengöring

 • Ozonrengöring - väldigt effektiv rengöring av vatten. Det är en kraftig antioxidant som är väldigt effektiv mot bakterier som det dödar vid första kontakt. Ozonet reducerar även halten av bundet klor i vatten så det inte upplevs så kloraktigt. Ozonrengöring kan antingen användas genom en UV-lampa eller en ozonator. För allra minsta underhållsarbete rekommenderas en ozonator. Normalt finns dessa redan installerade i spabadet. Dessa har oftast en livslängd på drygt 17 000 timmar. En UV-lampa håller i ca 2 år innan den behövs bytas.     
 • SpaBrom - kompletterar ozonet
 • SpaKlor - kompletter ozonet. 

Spabad - bäst i test 2021

Efter att ha läst vad experterna säger och konsumenternas omdöme har vi kommit fram till en testvinnare som håller god kvalitet med lång livslängd och en del finesser som uppvärmning och automatisk rengöring. Testvinnaren är ingen mindre än Mspa Mont Blanc p-069, ett prisvärt spabad med inbyggd ozonrengöring och värmare.


Bästa spabadet just nu - Mspa Mont Blanc p-069

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 mars 2021

De bästa priserna på Mspa Mont Blanc P-069 Premium


Mspa Mont Blanc p-069 är ett uppblåsbart spabad med plats för 6 personer. Att få plats med 6 vuxna kan dock vara lite trångt och spabadet passar allra bäst för 4 personer. Utespabadet mäter 2m i diameter och har en volym på 1200L. Det kan avnjutas under alla årstider så länge temperaturen inte understiger 4 grader eftersom detta kan skada rören. 


Spabadet kommer med två bra finesser, uppvärmning och ozonrengöring. Du behöver därför inte lägga mycket jobb på rengöring och underhåll av värme. Uppvärmningen är relativt effektiv (1grad/h). 


Trots att spabadet är uppblåsbart håller det hög kvalitet tack vare 6 lager av PVC-förstärkt, Rhino-Tec material som ska håller flera år framöver.  


Med hjälp av kontrollpanelen kan du enkelt utföra spabadets alla funktioner. Exempelvis kan du sätta igång pumpen som blåser upp spabadet, sätta på/stänga av jetströmmarna samt sätta igång ozonrengöring. 


För bästa möjliga isolering medföljer ett lock med lås. Det följer även med en bubbelmatta som placeras under spabadet för att förhindra värmeförlust. 


Detta spabad kommer även med en inbyggd jordfelsbrytare


Detta säger experterna om spabadet

Tidningen M3: Ger Mspa Mont Blanc p-069 8/10 poäng. De tycker att spabadet har bra bubbelfunktion, isolering och skydd. När det kommer till nackdelar skriver de att 6 personer kan bli lite väl trångt samt att displayen är svårläst om det är dagtid och solen står på.


Aftonbladet: Testade nya spabad för sommaren 2020 och utsåg Mspa Super Camaro P-06 Premium till bästa budgetval. Spabadet är från samma tillverkare som vår testvinnare och kommer också med ozonrengöring. 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden nöjer vi oss dock inte med experternas omdömen utan vi vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Enkelt att blåsa upp. Tog mig cirka en timme att få allt på plats och börja fylla på med vatten." 


"Bra storlek, enkelt att sätta upp och underhålla. Ett bra sätt att koppla av på!"


"Fantastisk produkt! Enkelt att sätta upp och plocka ned." 


"Installationen var enkel och spabadet fungerar bra."


"4 vuxna sitter skönt i detta spabad." 


"Älskar det, funkar väldigt bra."


"Älskar det och är så glad med mitt köp. Ville egentligen ha ett riktigt spabad men var inte riktigt beredd att spendera pengar och tid på underhåll. Detta spabad fungerar perfekt för mig och vattnet blir varmt och skönt. Ser snyggt ut på min terrass. Absoluta favoriten är att lägga sig i badet efter en lång dag."


"Lite svårt att hålla rent. Bubblorna är toppen och fungerar jättebra." 


"Fungerar som en dröm - perfekt storlek för pengarna."


Här köper du testvinnaren till bästa pris

Villanytt säljer spabadet för bara 10995 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

10995 kr är det lägsta priset just nu för Mspa Mont Blanc P-069 Premium!

Byggmax säljer spabadet för 15590 kr. I priset ingår frakten.

Spabad - bästa budgetval

Det behöver inte vara så dyrt för att avnjuta ett varmt och härligt bubbelbad. Dock vill vi ju fortfarande ha kvalitet för våra pengar och gärna något litet extra som verkligen gör köpet värt det. Som tur har vi på Bäst i test Guiden hittat ett utespa som uppfyller dessa punkter. Spabad - bästa budgetval - är ingen mindre än Lay-Z Spa Paris. Läs mer om det här nedan! 


Mest prisvärda spabadet just nu - Lay-Z Spa Paris

(Klicka på bilden för mer information om bästa pris just nu)Lay-Z Spa Paris är ett uppblåsbart utespabad som är mycket enkelt att få på plats. Även om det bara är en person som ska sätta upp badet beräknas detta endast ta runt 10 minuter! Med en kraftfull luftpump ser den till att bubblorna flödar och får din kropp att slappna av i det bekväma vattnet. Spabadet passar utmärkt för 4 personer. Spabadet har en volym på 848L och 87 airjets. Det kan avnjutas under alla årstider sålänge temperaturen inte understiger 4 grader eftersom detta kan skada rören.


Likt vår testvinnare har även detta spabad en remote-kontroll som används för att kontrollera spabadets funktioner. Allt från temperatur till spabadets bubblor och LED-lampor. Ja du hörde rätt. Detta spabad kommer med LED-lampor som går att styra i alla möjliga färger för att sätta rätt stämning. 


Med en uppvärmning på ca 1-2 grader/h håller det samma standard som dyrare och lyxigare spabad. Spabadet kan nå en maxtemperatur på bekväma 40 grader och tack vare dess avancerade pump-teknologi värms och filtreras vattnet samtidigt. Underhållet hålls till ett minimum! 


Du kan hålla igång spabadet under en längre tid. Glöm bara inte att dra för skyddet för att förhindra onödig värmeförlust. På remote-kontrollen finns det även en timer där du kan styra hur länge värmen ska vara på. 


Detta spabad har ingen inbyggd jordfelsbrytare


Så rengör du detta spabad

Eftersom detta spabad inte har inbyggd ozonrengöring är det bäst att använda sig av klortabletter för att bli kvitt bakterier och smuts. För att undvika att vattnet blir flottigt är det en bra idé att ta en snabb dusch innan ni hoppar i. För att badet ska behålla sin kvalitet rekommenderas det att du rengör det en gång i veckan om det används flitigt. Ska du ställa undan spabadet är det viktigt att det får torka för att undvika mögelbildning.


Därför är detta spabad prisvärt

Med en enkel uppblåsning och finesser som remote-kontroll och LED-lampor är det svårt att hitta ett billigare alternativ som erbjuder samma kvalitet och mångsidighet. Du behöver inte heller oroa dig för att anlita en professionell tekniker för att få alla bitar på plats. Installationen är som sagt enkel och badet är på plats efter ca 10 minuters uppblåsning, som sköts av pumpen. 


Här kan du se en video som visar installationen av spabadet. 


Detta säger experterna

Inflatable Hot Tub Guide: Är väldigt positiva när de recenserar Lay-Z Spa Paris. De ger den 5/5 när det kommer till komfort och värde. Något de gillar väldigt mycket är LED-lamporna som inte går att hitta på många andra spabad. 


T3: Testade Lay-Z Spa Milan - som de menar är väldigt lik Paris-modellen. De tyckte att Milan-modellen erbjöd bra komfort samtidigt som det var enkelt att installera och använda. 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden nöjer vi oss dock inte med experternas omdömen utan vi vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Utmärkt"


"Bästa produkten nånsin!"


"Utmärkt spabad till bra pris." 


"Du behöver inte spendera mer pengar för ett spabad, detta har allt" 


"Bra köp" 


"Litet paradis" 


Här köper du testvinnaren till bästa pris

För tillfället är Lay-Z-Spa Spabad Paris AirJet slut i samtliga butiker


Badbalja

Coolstuff Badbalja

(Klicka på bilden för mer information om bästa pris just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 mars 2021

De bästa priserna på Badbalja

Det är få saker som är så avkopplande som ett varmt bad. Du får aldrig samma komfort i en dusch där du dessutom ofta måste vara kvick. Ett badkar är självklart det bästa alternativet när det kommer till komfort. Dock, är badkar ofta dyra och dessutom måste du ha en bra plats för det också. En badbalja är därför ett perfekt tillägg som låter dig koppla av när du vill, antingen i trädgården eller i badrummet.


CoolStuffs badbalja är mycket prisvärd och håller god kvalitet. Det är en kompakt badbalja med plats för en vuxen man och är gjord av en tät och skadefri polypropenplast så du inte behöver oroa dig för att det ska skapas hål och börja läcka.


Badbaljan väger ca 5kg och är 63 cm hög vilket ger en totalvolym av 200L. Den har praktiska handtag som hjälper dig flytta den åt sidan efter ett bad och självklart finns det en medföljande avloppsslang (72cm). 


Det finns även en medföljande korg där du kan lägga tvål och schampo.


Coolstuff säljer just nu spabadet för 1290 kr. Frakten ingår i priset.

1290 kr är det lägsta priset just nu för Badbalja!

utomhusspaSammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa spabadet önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa det spabad som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Spabad


Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om myggfångare och testet om den bästa gasolgrillen just nu!.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående spabad. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa spabadet till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • ⛱ Hur placerar jag bäst spabadet?
  Spabadet måste stå på en stabil grund. Helst på en gjuten platta eller på en paddad stenbädd. Du kan även placera den på en altan som är byggd enligt svensk byggnorm.
 • 🌊 Hur ofta bör jag byta vattnet?
  Kontroller ofta vattnets pH-värde som ska ligga mellan 7,0-7,4. Själva vattnet bör du byta två till fyra gånger per år.
 • ⚡️ Hur mycket energi krävs?
  De vanligaste spabaden kräver 3x16 Ampere medan ett litet klarar 1x16 Ampere.


Philip Andrén

Bäst i test: Spabad

Testet skrevs och uppdaterades senast