Spabad bäst i test - bästa spabadet.

Spabad bäst i test 2023 - bubbelbad och massage i trådgärden

Planerar du att köpa ett spabad till din trädgård och vill veta vilka som är rekommenderade och bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, på internet och från kunniga experter. Och inte nog med det! 


Vi har även sett till vad konsumenterna tycker om sina köp. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, allt för att du ska göra ett så klokt val som möjligt och undvika dyra och jobbiga felköp.


Bästa spabaden 2023

Spabad bäst i test

Nordpool Sarek

Spabad bäst i test Nordpool Sarek
 • Rymligt och bekvämt med nackkuddar

 • 50 munstycken för massage och varmluft

 • Saltrengöring - bra för huden

 • Effektiv isolering

 • Långsam uppvärmning

Spabad uppblåsbart

Mspa Alpine D-06 Delight

Spabad bäst i test Mspa Alpine D-06 Delight
 • Plats för 6 personer

 • Automatisk rengöring

 • Inbyggd jordfelsbrytare

 • Lite långsam uppvärmning

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Därför ska du ha ett spabad

Kombinationen av varmt vatten och massage bidrar till en lugnande upplevelse som en hel del av oss inte kan få nog av. Att sitta ute mitt i vintern med en kall dryck samtidigt som du njuter av värmen och massagen är svårslaget! I vårt test har vi utsett de tre bästa varianterna i tre olika prisklasser just nu: ett premiumbad, ett prisvärt, uppblåsbart alternativ samt en badbalja. När vi har utsett dessa har vi haft följande egenskaper i åtanke: kapacitet, max vattentemperatur, rengöring och installation. 


Förhållande pris till kvalitet

Det finns spabad i alla prisklasser och det är inte ovanligt att hitta varianter som kostar upp mot 80.000kr. Dessa spabad är dock hela badkar som placeras permanent. För att komma ned till 10.000kr-klassen är det uppblåsbara som gäller. Även dessa håller hög kvalitet och erbjuder alla funktioner du förväntar dig från ett bra spabad. 


Vill du ha en mer permanent lösning får du räkna med att betala upp mot 40.000kr. Dessa håller dock väldigt hög kvalitet och har många munstycken för bästa massage och värme. Det är också dessa som tillåter bad året runt och behöver inte tänka på att det är flera minusgrader ute. Ofta görs också en större satsning kring dessa, där de som har köpt ett sådant väljer att ha det nedsänkt i altanen. Med dyrare spabad av olika modeller kan du även förvänta dig finesser som locklyft, filterrengöring och andra tillbehör. 


Uppblåsbara varianter passar dig som inte vill ha ett permanent sådant ståendes på tomten, även om dessa kan byggas in snyggt i verandan. Det som dock är positivt är att underhåll och energiförbrukning hålls till ett minimum eftersom de är så enkla att packa ner och blåsa upp (med pump). De är också enkla att rengöra eftersom de flesta har en inbyggd rengöringslösning, antingen med ozon, UV-lampor eller med klor. 


Uppvärmning spabad

Badet värms upp av en värmepump och tar ca 1 dygn att nå en temperatur på 38-40 grader. Detta innebär en uppvärmning på ca 1-2grader/h. Se därför till att planera lite i förväg! När den önskade temperaturen är nådd håller vattnet sig varmt tills det att du stänger av värmen. 


Ett tips kan vara att inte stänga av värmen under vintern eftersom vattnet riskerar att frysa. Men om ni vill undvika höga driftkostnader går det alltid att tömma badet. Uppskattningsvis drar spabadet 3000-4000kWh per år om det används några gånger i veckan. För att minska dessa kostnader kan ett bad med bra isolering vara att föredra. Isolering byggs då in undertill för att vattnet inte ska kylas av den kalla marken det står på. 


Rengöring spabad

När det kommer till rengöring är det oftast ozon som används. Det är en kraftig antioxidant som är väldigt effektiv mot bakterier som det dödar vid första kontakt. Ozonet reducerar även halten av bundet klor i vatten så det inte upplevs så kloraktigt. Ozonrengöring kan antingen användas genom en UV-lampa eller en ozonator. För allra minsta underhållsarbete rekommenderas en ozonator. Normalt finns dessa redan installerade. Dessa har oftast en livslängd på drygt 17 000 timmar. En sådan lampa håller i ca 2 år innan den behövs bytas. Utöver ozon kan du också använda SpaBrom och SpaKlor som båda kompletterar ozonet. Du kan även använda salt som rengöring, var bara noga med att alla komponenter klarar av saltvatten då detta kan skada rostfritt stål. 
Spabad bäst i test - Jacuzzi

Tanken med ett utomhusbad är att du skall kunna koppla av helt och hållet. Den modell som gör detta allra bäst, samtidigt som det är relativt snällt mot din plånbok är Nordpool Sarek. Med snygg design, härlig massage och fem rymliga säten för hela familjen blir det bäst i test just nu!


Bästa spabad just nu - Nordpool Sarek

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

Prisjakt de bästa priserna på Nordpool Sarek
prisjämfört med Prisjakt


Nordpool Sarek mäter 200 x 200 x 95 (cm) och har en totalvolym på 1600 liter och hela 50 luftmunstycken som ger en varm och härlig massage i badet. Utöver dessa 50 finns också två jetpumpar som ser till att luftflöde och temperatur är optimal. Det finns 5 säten (varav 2 liggplatser) samt 3 nackkuddar för maximal komfort. För att göra det extra festligt finns även en LED-slinga som går precis under vattenlinjen. Det finns också en trappa som gör det enkelt att gå ner och upp från badet. 


Värmen styrs av ett Gecko värmeaggregat på 3kW och kan värma upp temperaturen på cirka 2 grader per timme. När det är uppvärmt funkar det bra att låta spabadet vara på tills nästa tillfälle. Under denna tid som det inte används så renas vattnet och bibehåller sin temperatur. Tack vare extra isolering med förstärkt glasfiberbotten går inte energiförbrukningen upp så värst mycket. 


Det är tillverkat i ett mycket slittåligt akryl, Lucite, som är särskilt framtaget för lång hållbarhet. Utöver dessa är alla metallkomponenter rostfria. När ni är klara med ert lyxiga bad är det enkelt att stänga av och lägga över thermolocket som täpper till och skyddar från både smuts och klimat. 


När det kommer till rengöring har du både filtrering och ozonrengöring till hjälp. Dessa ser till att vattnet hålls rent och fräscht tills nästa tillfälle. Det kan också rengöras med hjälp av saltrening vilket är bra för er som är känsliga mot, eller inte gillar lukten av klor. En annan fördel med saltrengöring är att det är badet blir skonsammare mot kroppen och har en god effekt vid hudsjukdom. 


Köp Nordpool Sarek till bästa pris

Jacuzzin köps billigast på nätet. Det är dessutom flexiblast, eftersom det väger hela 300kg. Vid beställning online kan ni även boka installation och få hjälp med placering. Vid köp har ni 3 års garanti.

Uppblåsbart spabad bäst i test

Efter att ha läst vad experterna säger och konsumenternas omdöme har vi kommit fram till en testvinnare som håller god kvalitet med lång livslängd och en del finesser som uppvärmning och automatisk rengöring. Testvinnaren är Mspa Alpine D-06 Delight, ett billigt spabad med generösa funktioner, som inbyggd ozonrengöring och värmare.


Bästa uppblåsbara spabad just nu - Mspa Alpine D-06 Delight


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Mspa Alpine D-06 DelightMspa Alpine D-06 Delight är ett uppblåsbart spabad med plats för 6 personer. Det mäter 185 x 185 cm och har en volym på 1200L. Det kan avnjutas under alla årstider, ner till minus 10 grader, dock med upplåsbart isolerlock.


Mspa Alpine D-06 Delight kommer med två bra finesser, uppvärmning och ozonrengöring. Du behöver därför inte lägga mycket jobb på rengöring och underhåll av värme. Uppvärmningen är relativt effektiv (1grad/h). Trots att det är uppblåsbart håller det hög kvalitet tack vare 6 lager av PVC-förstärkt, Rhino-Tec material som ska håller flera år framöver.


Med hjälp av kontrollpanelen kan du enkelt utföra alla funktioner. Exempelvis kan du sätta igång pumpen, sätta på/stänga av jetströmmarna samt sätta igång ozonrengöring.


För bästa möjliga isolering medföljer ett lock med lås. Det följer även med en bubbelmatta som placeras under badet för att förhindra värmeförlust. Denna modell kommer även med en inbyggd jordfelsbrytare.


Mspa Alpine D-06 Delight är den bästa uppblåsbara varianten eftersom det har inbyggd rengöring via ozon, inbyggd värme, är enkelt att blåsa upp samt att det rymmer 6 personer.
Detta tycker konsumenterna


Som vanligt här på Bäst i test Guiden nöjer vi oss dock inte med experternas omdömen utan vi vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Enkelt att blåsa upp. Tog mig cirka en timme att få allt på plats och börja fylla på med vatten."


"Bra storlek, enkelt att sätta upp och underhålla. Ett bra sätt att koppla av på!"


"Fantastisk produkt! Enkelt att sätta upp och plocka ned." 


"Installationen var enkel och spabadet fungerar bra."


"4 vuxna sitter skönt i detta spabad." 


"Älskar det, funkar väldigt bra."


"Älskar det och är så glad med mitt köp. Ville egentligen ha ett riktigt spabad men var inte riktigt beredd att spendera pengar och tid på underhåll. Detta spabad fungerar perfekt för mig och vattnet blir varmt och skönt. Ser snyggt ut på min terrass. Absoluta favoriten är att lägga sig i badet efter en lång dag."


"Lite svårt att hålla rent. Bubblorna är toppen och fungerar jättebra." 


"Fungerar som en dröm - perfekt storlek för pengarna."


Här köper du testvinnaren till bästa pris

CDON.COM säljer den just nu för 7894 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

7894 kr är det lägsta priset just nu för Mspa Alpine D-06 Delight!
Jämför spabad


Antal platser:
Volym:
Munstycken:
Bredd:
Längd:
Höjd:
Nordpool Sarek
Nordpool Sarek
Spabad bäst i test
5
1500 L
31 st
200 cm
200 cm
95 cm
Mspa Alpine D-06 Delight
Mspa Alpine D-06 Del...
Spabad uppblåsbart
6
1200 L
138 st
204 cm
204 cm
70 cm


Så gjorde vi testet

När vi har undersökt vilka som är de bästa spabaden just nu har vi först och främst tagit reda på vad experterna tycker i sina olika tester av spabad. Här har de undersökt hur väl dessa reglerar temperatur, renar vatten, hur mycket energi de drar samt ifall det finns extra funktioner som massage eller belysning. Från experterna har det blivit tydligt att det spabad som är bäst är det som erbjuder tillförlitlig kontroll av temperatur, effektiv rening, bekväm massage, är relativt energisnålt samt konstruktion av hög kvalitet.


Men förutom experternas omdömen har det även varit viktigt att ta reda på vad konsumenterna som har köpt dessa spabad tycker. Här går det tydligt att se ifall spabaden håller vad de lovar och ifall de är värda sitt pris. Från användarnas omdömen går det även enkelt att ta reda på om det finns några nämnvärda nackdelar med spabaden.


Sammanfattningsvis har kombinationen av goda omdömen från experterna och bra användarrecensioner varit vägledande för oss när vi har utsett de bästa spabaden just nu.


Test spabad - experternas omdömen

Här har vi samlat experternas omdömen genom åren. Då dessa produkter inte är den populäraste produkten för experter att testa har vi tittat extra noga på konsumentt- och användarrecensioner när vi har utsett vår testvinnare.


Tidningen M3: Ger Mspa Mont Blanc p-069 8/10 poäng. De tycker att badet har bra bubbelfunktion, isolering och skydd. När det kommer till nackdelar skriver de att 6 personer kan bli lite väl trångt samt att displayen är svårläst om det är dagtid och solen står på.


Aftonbladet: Testade nya modeller för sommaren 2020 och utsåg Mspa Super Camaro P-06 Premium till bästa budgetval, från samma tillverkare som vår testvinnare och kommer också med ozonrengöring.
Placering av spabad

Vanligaste placeringen är en plats på altanen under bar himmel som är skyddad från insyn och i lä. Men en del väljer att göra mer avancerade lösningar än så. Exempelvis kan spabadet byggas in, nedsänkt i altanen. Detta ger badet en särskild plats vilket kan vara härligt. Innan du ger det en bestämd plats kan det vara en bra idé att tänka ut vad du vill titta ut över när du sitter där med en kall dryck i handen. Det kan även vara en bra idé att placera det nära till huset för att slippa gå så långt när det är minusgrader.


utomhusspaSammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa det bad som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare


Tips 1: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om terrassvärmare, myggfångare och testet om den bästa gasolgrillen just nu! För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har spabad rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa badet till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Hur placerar jag bäst spabadet?
  Det måste stå på en stabil grund. Helst på en gjuten platta eller på en paddad stenbädd. Du kan även placera den på en altan som är byggd enligt svensk byggnorm.
 • Hur ofta bör jag byta vattnet?
  Kontroller ofta vattnets pH-värde som ska ligga mellan 7,0-7,4. Själva vattnet bör du byta två till fyra gånger per år.
 • Hur mycket energi krävs?
  De vanligaste baden kräver 3x16 Ampere medan ett litet klarar 1x16 Ampere.
 • Kan jag använda klor i spabad?
  Att chockklorera spabad är en vanlig lösning. Se dock till att vänta ca 2 minuter innan ni går i vattnet efter att de har lösts upp och ni kan se att vattnet blir renare. Chockklorering är dessutom rekommenderat att göra någon gång varje vecka (3 klortabletter per 1000 liter vatten). Se till att mäta pH värde innan ni går i badet efter chockklorering. Har vattnet blivit grumligt är det bäst att vänta lite längre än 2 minuter för att vattnet skall hinna bli klart och se inbjudande ut igen.
Bäst i test Guidens trädgårdstester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Spabad

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Testet uppdaterades senast