Det här är den bästa kolsyremaskinen just nu

Test kolsyremaskin 2021

Om du ska köpa en kolsyremaskin och vill veta vilken som är den bästa just nu har du kommit helt rätt! Vi på Bäst i test Guiden har granskat alla aktuella experttester, pratat med experterna och viktigast av allt – tagit reda på vad konsumenterna tycker om sin kolsyremaskin!

 

Allt detta har vi summerat här på testet om bästa kolsyremaskinen så du ska slippa ett dåligt köp och så du får den bästa kolsyremaskinen till bästa pris med en gång!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa kolsyremaskinen NU!

 

Därför ska du ha en kolsyremaskin

Det är bara fördelar med att ha en kolsyremaskin. För det första ser det rent designmässigt fint ut i köket. Du slipper bära hem tunga flaskor från affären. Det är miljövänligt. Du har alltid gott kolsyrat vatten hemma. Barnen dricker gärna mer vatten när det bubblar lite, inte minst när de får vara med och tillaga det själva.

 

Du kan tillaga eget bubbelvatten eller drinkar med smak om du önskar det. Antingen köper du färdiga essenser eller så gör du helt egna smaker med bär, frukter, saft – ja här är det bara fantasin som sätter stopp! Och sist men inte minst, du kan spara mycket pengar på att göra ditt egna bubbelvatten i stället för att köpa det i butiken.

 

Dessa egenskaper ska maskinen ha:

 

  • Användarvänlig - den ska vara lätt att förstå och använda
  • Sladdfri - så du kan använda den var du än befinner dig
  • Kunna variera mängden kolsyra - så alla i familjen får den mängd de önskar
  • Fin design - den ska trots allt stå framme i köket
  • Testvinnare och uppskattad av användarna - självklart
  • Så lågt pris som möjligt - den ska inte kosta en förmögenhet att köpa den bästa kolsyremaskinen


 
Bäst i test - Kolsyremaskin 2021

Efter många timmars sök och granskning blev valet enkelt. Det handlar om en maskin från erkända SodaStream och modellen heter Genesis.

Bästa kolsyremaskin just nu: SodaStream Genesis

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på produkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 12 april 2021

De bästa priserna på SodaStream Genesis Megapack


På bara några sekunder förvandlar SodaStream Genesis vanligt vatten till förfriskande kolsyrat vatten. Den har enkel, fin och stram design som tar liten plats på köksbänken. Den har en droppbräda som gör den lätt att rengöra.

 

SodaStream Genesis är väldigt enkel att använda och om du vill ha en bruksanvisning så kan du läsa manualen här. Du får med en original SodaStream kolsyrepatron som ger dig upp till 60 liter färdigt bubbelvatten och en enliters kolsyreflaska.

 

Smartson korade Genesis till bäst i test och skrev att det är ”en bra maskin som är värd priset”.

 

Både Råd & Rön samt danska Tænk utser SodaStream Genesis som ett bra köp med en klar andraplats och summerar det hela med att ”den gör lika gott bubbelvatten som den dyrare testvinnaren”.

 

Läs mer om testvinnaren här på SodaStreams hemsida. Du kan också se ett YouTub-klipp på hur SodaStream Genesis fungerar.

 


Detta säger användarna om SodaStream Genesis

”Är väldigt nöjd med den… alltid kolsyrat vatten på plats. Helt fantastisk ☺", ”Smakar bra och vi har sparat pengar på att inte lägre köper kolsyrat vatten”, ”Har använt min SodaStream under några dagar och är väldigt nöjd med den. Lätt att använda och den står tryggt på köksbänken.”, ”En otroligt bra investering, lätt att hantera och att använd.”, ”En perfekt detalj i mitt kök med tanke på att den tar så lite plats.”

 

”Fungerar superbra! Skulle önska att den var lite tyngre så maskinen står stadigare när man skruvar bort flaskan men då får man betala lite mer för en annan maskin. Bara ++++.”, ”Jag köpte en SodaStream till min dotter i julklapp för att hon älskar bubbelvatten. Och vi har redan sparat in pengar på att göra eget, snabbt och enkelt. Och jag har själv börjat dricka mer vatten, och det behövde jag verkligen.”, ”Snygg och funktionell med alla tillbehör, kan verkligen rekommenderas!”, ”Ett otroligt prisvärt köp som jag är väldigt nöjd med.”

 

Olämpligheter då? Vi vill gärna veta vad som är negativt med kolsyremaskinen innan vi köper den, så vi kan väga in detta när vi ska bestämma oss. Det som någon påpekar är att den är viktmässigt lite för lätt så de är rädda för at den ska välta när de skruvar åt eller bort flaskan. En påpekar att det blir för lite kolsyra i flaskan men annars hittar vi inte några negativa kommentarer om denna SodaStreamen.

 

Testvinnare kolsyremaskin - Experternas omdömen

TV2 Hjälper dig, 2017: Har testat tre maskiner från SodaStream och två från Aqvia. Bäst ut med tärningskast 6 blev SodaStream Spirit med lovorden ”Det är enkelt att montera flaskan med att bara placera in flaskan och den ser fin ut.” Andraplatsen med tärningskast 5 gick till 3!) maskiner. Det handlar om Aqvia Balance, SodaStream Jet och Aqvia Exclusive.

 

Råd & Rön och danska Tænk: Har testat 9 kolsyremaskiner. Bäst i detta test blev KitchenAid 5KSS1121 med 83 poäng. Detta är den dyraste maskinen i testet. Andraplatsen med 79 poäng går till SodaStream Genesis som får utnämningen ”Bra köp”. SodaStream Spirit får 75 poäng i detta test.

 

DinSide, 2014: Din Side gjorde ett test mellan Aqvia och SodaStream. Slutsatsen i detta test är att ”Båda kolsyremaskinerna gör det de ska, ger vattnet bubblor, och skillnaderna är små. Det är enklare att sätta dit flaskan med SodaStreamen och den är mer intuitiv, men om du vet vad du ska göra med Aqvia-maskinen är den inte heller dum”. De väljer slutligen att utnämna Aqvia till vinnaren.

 

Smartson, 2011: I sitt test med sju olika kolsyremaskiner får Sodastream Genesis och AGA Aqvia Exclusive dela på förstaplatsen med 19 av 25 poäng var. Andraplatsen går till SodaStream Jet med 15 av 29 poäng.

 

Smaker till SodaStreamen

Som en liten bonus har vi letat efter vilka smaker som användarna tycker bäst om och var du köper dem till bästa pris. SodaStreams egna smaker får väldigt goda betyg och bäst pris på dessa färdiga essenser får du hos NetOnNet. Nedan listar vi de bästa smakerna;

 

 

Här köper du kolsyremaskinen till bästa pris

Bästa priset på SodaStreamen hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 599 kr. Frakten är inkluderad i priset.

599 kr är det lägsta priset just nu för SodaStream Genesis Megapack!

Hos Webhallen köper du bäst-i-test-vinnaren för 599 kr. Frakten ingår även i priset.

MediaMarkt säljer bästa kolsyremaskinen just nu för bara 599 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Tretti.se säljer kolsyremaskinen bäst i test för 699 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder kolsyremaskinen just nu för 699 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer kolsyremaskinen för 699 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Kjell & Company erbjuder kolsyremaskinen för 699 kr. Frakten hem till dig är inkluderat i priset.

Hos Ginza kan du köpa testvinnaren för 788 kr. Frakt ingår i priset.
Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående kolsyremaskin. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa kolsyremaskinen till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.