Kolsyremaskin bäst i test 2023, sodastream bäst i test, sodastream test, bästa kolsyremaskinen, sodastreamer bäst i test, kolsyremaskin test.

Kolsyremaskin bäst i test 2024 - bästa kolsyremaskinen

Om du ska köpa kolsyremaskin och vill veta vilken som är den bäst i test kolsyremaskin just nu har du kommit helt rätt! Vi på Bäst i test Guiden har granskat alla aktuella experttester och viktigast av allt – tagit reda på vad konsumenterna tycker om sin kolsyremaskin!


Allt detta har vi summerat här i vårt kolsyremaskin test där vi utser den bästa kolsyremaskinen samt sodastream bäst i test. Läs mer nedan!


Bästa kolsyremaskinen


Köpguide

Vi ställer följande krav på kolsyremaskinen

 • Användarvänlig - den ska vara lätt att förstå och använda

 • Sladdfri - så du kan använda den var du än befinner dig

 • Kunna variera mängden kolsyra - så alla i familjen får den mängd de önskar

 • Fin design - den ska trots allt stå framme i köket

 • Testvinnare och uppskattad av användarna - självklart

 • Så lågt pris som möjligt - den ska inte kosta en förmögenhet att köpa den bästa kolsyremaskinen


Därför ska du ha en kolsyremaskin

En kolsyremaskin kan med ett enda knapptryck förvandla vanligt vatten till kolsyrat. Detta är möjligt tack vare kolsyre tanken som sitter i maskinen. Med enkla knapptryck matar du stilla vatten med kolsyra, vilket ger vattnet dess bubblor. Hela processen är otroligt enkel. 


Smaksätt hur du vill

Men din kolsyremaskin har fler användningsområden än enbart vatten; med smaker kan du skapa egen cola, fanta, sprite - ja i princip vilken läsk du vill. Dessutom är det billigt; en kolsyrepatron räcker till ca 60 L dryck och kostar endast 39 kr att byta ut. Kolsyremaskinen ger därför en bra möjlighet att spara pengar, om du gillar läsk.


Lättillgängligt - slipp bära tunga flaskor hem

Det är bara fördelar med att ha en kolsyremaskin. För det första ser det rent designmässigt fint ut i köket. Du slipper bära hem tunga flaskor från affären. Det är miljövänligt. Du har alltid gott kolsyrat vatten hemma. Barnen dricker gärna mer vatten när det bubblar lite, inte minst när de får vara med och tillaga det själva.


Spara pengar

Du kan tillaga eget bubbelvatten eller drinkar med smak om du önskar det. Antingen köper du färdiga essenser eller så gör du helt egna smaker med bär, frukter, saft – ja här är det bara fantasin som sätter stopp! Och sist men inte minst, du kan spara mycket pengar på att göra ditt egna bubbelvatten i stället för att köpa det i butiken.


Vilken kolsyremaskin är bäst - och sämst?

SodaStream har sedan länge varit den tillverkare som har gjort de mest populära maskinerna, inte konstigt eftersom de var de första som gjorde kolsyremaskinen till en populär produkt för köket. Och än idag är det SodaStream som håller sig på topplistan, både bland experter och vanliga konsumenter. 


Dock är det inte enbart SodaStream som dominerar marknaden; det finns uppstickare, exempelvis hamnar märken som Aarke och Aga högt upp på listan hos Råd och Rön. Nu på senare år har det svenska bolaget Aarke kommit med sin kolsyremaskin, Carbonator, som har fått väldigt bra betyg av konsumenterna, framförallt för dess design som liknar en öltapp. Resultatet är bra, men eftersom vi har uppdraget att utse den mest prisvärda vinnaren, kan inte Aarke ta hem förstaplatsen; skillnaden i resultat från SodaStream är för liten, och dessutom finns inte alla smaker som vi så gärna vill ha.


De kolsyremaskiner som har presterat sämst i Råd och Röns test är My Soda och SodaStream Jet. Dessa kolsyremaskiner ska du alltså inte köpa. bäst i test kolsyremaskin, kolsyra vatten maskin, vilken sodastream är bäst, soda streamer bäst i test.

Bäst i test kolsyremaskin


Kolsyremaskin bäst i test 2024


Efter många timmars sök och granskning blev valet enkelt. Kolsyremaskin bäst i test blir den omåttligt populära SodaStream Terra.


Sladdlös med knäpplock

Den har enkel, fin och stilren design som tar liten plats på köksbänken och dessutom är sladdlös. Du sätter dit flaskan genom att klicka i den med hjälp av ett snap-lock och kolsyrepatronen fästs enkelt med Quick-Connect - inget skruvande behövs.


Enkel att använda

På bara några sekunder förvandlar SodaStream Terra vanligt vatten till förfriskande kolsyrat vatten. För normal mängd kolsyra ska du trycka tre gånger, men om du önskar mer bubblor i vattnet kan du alltid trycka 1-2 gånger till, dock inte mer än 7 gånger totalt. Se gärna videon nedan på hur man gör.


Prisvärd och med tillbehör

Du får med en original SodaStream kolsyrepatron som ger dig upp till 60 liter färdigt bubbelvatten och en enliters kolsyreflaska. Denna kolsyre patron kan köpas på nytt och kostar dig endast 39 kr och finns hos de flesta detaljhandlarna.


Specifikationer

 • Sladdlös: Ja
 • Kapacitet: 1 liter
 • Garanti: 2 år
 • Tillbehör: PET-flaska, kolsyrepatron (Quick Connect) köpes separat
 • Tål maskindisk: Ja

Här kan du köpa kolsyremaskin bäst i test till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om SodaStream Terra

Som vanligt på Bäst i test Guiden är de svenska konsumenternas betyg en viktig faktor för oss när vi utser en bäst i test vinnare. När det gäller SodaStream Terra är konsumenterna mycket nöjda, här kommer några exempel:


"Snygg och lätt att byta patron. Rejält stor knapp att trycka på. Bästa köpet på länge."


"Lite plastig och känns inte alltid 100% stabil. Annars fungerar den bra."


"Underbar, använder den dagligen och dricker mer vatten än tidigare när jag bara drack loka och ramlösa."


"Mycket lätt att använda. Modellen är fin. Den väger lite och är lätt att flytta runt."


"Funkar precis som jag vill. Extra flaskor är ett definitivt plus."


"Har uppskattats av hela familjen. Nu slipper vi bära hem vatten och läsk från affären."


Nackdelar med kolsyremaskinen

Tyvärr medföljer ingen kolsyrepatron när du köper kolsyremaskinen. Du behöver alltså köpa till detta separat. Tänk också på att det krävs kolsyrepatroner med Quick Connect-teknologi. Tidigare versioner av kolsyrepatroner från SodaStream är ej kompatibla med SodaStream Terra kolsyremaskin.

Lyxig kolsyremaskin bäst i test 2024


Om design är viktigt för dig har vi tagit med en utmanare till testvinnaren från SodaStream. Och det är ingen mindre än Aarke, som med sin grymma prestanda, snygga design och enkla användning, är en värdig utmanare till Sodastream. Läs mer här nedan om Aarke Carbonator 3.


Snygg kolsyremaskin

Aarke Carbonator 3 är definitivt den snyggaste kolsyremaskinen på marknaden och kommer i sex olika färger. Den fungerar som de flesta andra kolsyremaskiner, men istället för att ha en knapp på toppen som hos SodaStreams har du istället en spak som du drar i för att kolsyra ditt vatten, vilket ger en lyxigare känsla. 


Perfekt bubbelvatten

När du drar i spaken kommer en jämn och kontinuerlig pust av kolsyra. Och likt en SodaStream säger den till när det är dags att sluta fylla på med kolsyra.


Enkel påskruvning

När patronen är slut sätts denna in underifrån och skruvas på plats. Här har Aarke gjort det enkelt och facket som patronen stoppas in i passar perfekt patronens dimensioner vilket gör den enkel att skruva på plats.


Specifikationer

Sladdlös: Ja

Kapacitet: 1 liter

Garanti: 2 år

Tillbehör: PET-flaska, droppbricka i rostfritt stål, rengöringsduk (kolsyrepatron köpes separat)

Tål maskindisk: NejHär kan du köpa Aarke kolsyremaskin till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Aarke Carbonator 3

"Marknadens snyggaste bubblare. Är lite av en prydnad i köket, andra bubblare får man gömma undan."


"Enkelt handhavande även om man måste skruva fast flaskan. Har sett att andra har tyckt det är svårt att skruva fast flaskan men båda jag och min fru har då hittills lyckats på första försöken så jag hoppas det håller i sig."


"Jag är väldigt nöjd med den. Känns gedigen och väldesignad."


"Snygg design, stilren och enkel. Gaspatronen stoppas lätt in underifrån och vrids på plats. Simpelt handtag för att bubbla vattnet."


"Väldigt gedigen och bra kolsyremaskin. Funkar perfekt och är så snygg."


Nackdelar med Aarke kolsyremaskin

Aarke gör inte sina egna patroner, så deras kolsyremaskin har byggts för att kunna passa med SodaStreams patroner, vilket gör det enkelt att byta när patronen är slut.


Jämför Aarke kolsyremaskin med Sodastream kolsyremaskin


Trådlös:
Tillbehör:
Garanti:
Tål maskindisk:
Kapacitet:
Bäst i test kolsyremaskinen 2024 - Aarke Carbonator III - Bäst i test
Aarke Carbonator III
Lyxig kolsyremaski...
Ja
3 st (ej kolsyrepatron)
2 år
Nej
1 L
Bäst i test kolsyremaskinen 2024 - SodaStream Terra - Bäst i test
SodaStream Terra
Sodastream bäst i...
Ja
0 st
2 år
Ja
1 LSå gjorde vi testet

När vi har undersökt vilken som är den bästa kolsyremaskinen just nu har vi jämfört de olika kolsyremaskinernas specifikationer och sett vilka som erbjuder mest till bästa pris. Men under vårt letande har vi också insett att många konsumenter värderar design högt när det gäller köksprylar. Men givetvis ska detta också kombineras med god prestanda. 


Till vår hjälp har vi tagit reda på vad experterna säger om de olika kolsyremaskinerna som finns att köpa just nu. Här kan de i sina tester jämföra mer på detaljnivå och ge en god bild om hur väl maskinerna levererar kolsyra, hur enkelt det är byta patron och vilken kvalité som maskinerna håller. 


Men förutom experternas testresultat har vi även behövt undersöka vad de svenska konsumenterna som har köpt dessa kolsyremaskiner tycker, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här blir det även tydligt att se ifall de olika kolsyremaskinerna håller vad de lovar och vilka tydliga nackdelar som finns. Men i fallet av både SodaStream och Aarke har en betydande majoritet varit eniga om att det är två bra kolsyremaskiner, vilket har varit ledande när vi utser dessa till testvinnare och utmanare.


Tidigare testvinnare - SodaStream Genesis kolsyremaskin

SodaStream Genesis kolsyremaskin har vunnit flera tester bland både experter och användare. Tyvärr har produkten utgått och den nya testvinnaren är minst lika bra.


Smartson korade Genesis till bäst i test och skrev att det är ”en bra maskin som är värd priset”.


Både Råd och Rön samt danska Tænk utser SodaStream Genesis som ett bra köp med en klar andraplats och summerar det hela med att ”den gör lika gott bubbelvatten som den dyrare testvinnaren”.kolsyremaskiner, smaker till kolsyremaskin, kolsyremaskin bäst i test 2023, test kolsyremaskin, bäst kolsyremaskin.Kolsyremaskin test - experternas omdömen

Test kolsyremaskin 2022

Råd och Rön gav SodaStream Genesis en förstaplats och Aarke Carbonator 3 en andraplats. SodaStreamen får lite bättre betyg när det gäller att få patronen på plats samt för rengöring och underhåll. Men med endast en skillnad på 2 poäng totalt är de nästan likvärdiga när det gäller prestanda, dock får du mer för pengarna när du köper en SodaStream Genesis, framförallt med deras "megapack" där en extra flaska och patron ingår.


Vår nya testvinnare SodaStream Terra fick 73 poäng i Råd & Röns test. Sett till dess fördelaktiga pris och att den ligger bland toppresterarna bland kolsyremaskiner så valde vi denna till bäst i test.


CNET: Ger Aarke Carbonator 3 ett betyg på 8/10. Här får den beröm för sin snygga design, byggkvalitet, enkla användning, bra resultat samt ett bonuspoäng för att sodastreams patroner går att använda i Aarkes kolsyremaskin. Men de nämner även nackdelen om att den är dyr. 


Test kolsyremaskin 2017

TV2 Hjälper dig har testat tre maskiner från SodaStream och två från Aqvia. Bäst ut med tärningskast 6 blev SodaStream Spirit med lovorden ”Det är enkelt att montera flaskan med att bara placera in flaskan och den ser fin ut.” Andraplatsen med tärningskast 5 gick till 3!) maskiner. Det handlar om Aqvia Balance, SodaStream Jet och Aqvia Exclusive.


Råd & Rön och danska Tænk: Har testat 9 kolsyremaskiner. Bäst i detta test blev KitchenAid 5KSS1121 med 83 poäng. Detta är den dyraste maskinen i testet. Andraplatsen med 79 poäng går till SodaStream Genesis som får utnämningen ”Bra köp”. SodaStream Spirit får 75 poäng i detta test.
Tretti.se säljer Aarke Carbonator III för 1921 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

1921 kr är det lägsta priset just nu för Aarke Carbonator III!

Whiteaway erbjuder Aarke Carbonator III just nu för 1921 kr. Frakten ingår även i priset.

Proshop säljer den för 1921 kr. Frakten ingår i priset.

Amazon säljer Aarke Carbonator III just nu för bara 2000 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Aarke Carbonator III för 2069 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Aarke Carbonator III för 2080 kr. Frakten ingår även i priset.

Bagaren och Kocken säljer Aarke Carbonator III för 2190 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2190 kr. Frakten är inkluderad i priset.


Sodastream smaker

En av de stora fördelarna med en sodastream är alla smaker du kan tillsätta. Dessa essenser är enkla att blanda med vatten tack vare dess kork som fungerar som doseringsmått. Och som en liten bonus har vi letat efter vilka smaker som användarna tycker bäst om. SodaStreams egna smaker får väldigt goda betyg och bäst pris på dessa färdiga essenser får du hos återförsäljarna av kolsyremaskinen. Nedan listar vi de populäraste smakerna;


 • Citron och lime
 • Apelsinsmak
 • Colasmak
 • Sockerfri colasmak
 • Energidryck


Den smak som vi på Bäst i test Guiden gillar allra mest är Citron och Lime. Den smakar väldigt likt Sprite men är inte riktigt lika söt - något vi gillar! Den sämsta i vår mening är energidrycken och sockerfri cola. Det finns även smaker som är framtagna direkt av läsktillverkaren Pepsi; exempelvis Pepsi, Mountain Dew och 7 Up. Dessa smaker går också att hitta på NetOnNet. 


Vanliga frågor och svar

 • Vilken kolsyremaskin är bäst?
  Den bästa kolsyremaskinen just nu är Sodastream Genesis. Denna kolsyremaskin bäst i test ger dig det allra bästa resultatet med de finaste bubblorna samtidigt som den är enkel att använda.

  Om du vill ha en bäst i test kolsyremaskin som dessutom är stilren och lyxig rekommenderar vi en från Aarke.
 • Hur funkar en kolsyremaskin?
  En kolsyremaskin pressar in kolsyra i stilla vatten. Kranvatten funkar utmärkt. Detta gör att du enkelt kan skapa kolsyrat vatten hemma och slipper köpa och bära på vatten i flaska.
 • Hur använder man en kolsyremaskin?
  Att använda en kolsyremaskin är enkelt och går väldigt snabbt. Ladda din sodastream eller kolsyremaskin med en kolsyrepatron. Tryck sedan på knappen 3 gånger så har du kolsyrat vatten på under 30 sekunder!
 • Hur länge håller en sodastream patron?
  En kolsyrepatron för sodastream skall enligt sodastream själva räcka till 60 liter dryck. Använder du den ofta kommer du märka att du sparar en hel del pengar. När kolsyrepatronen är tom märks det genom att det inte kommer någon kolsyra, men det är lugnt, du kan köpa en ny patron på närmaste detaljhandel för cirka 39 kr.
 • Hur mycket rymmer en sodastream flaska?
  En sodastream flaska rymmer 1 liter dryck. Det finns både plast- och glasflaskor som passar till sodastreams kolsyremaskiner.
 • Hur byter jag patron på sodastream?
  Du byter patron genom att ta bort locket på baksidan. Se till att denna är helt tom innan du byter. Skruva sedan försiktigt bort patronen och ersätt den gamla med den nya. Sätt sedan på locket igen och tryck några gånger på kolsyre-knappen för att säkerställa att den funkar på rätt sätt.


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har kolsyremaskin rea på ovanstående testvinnare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa kolsyremaskinen till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Tips: För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med  lån med låg ränta.Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Kolsyremaskin

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast