Test barnvagn. Det här är den bästa sittvagnen just nu. Bästa barnvagnen 2023.

Sittvagn bäst i test 2024 - Bästa sulkyn för ditt barn

Letar du efter en bra sittvagn eller sulky? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester om sittvagnar bäst i test från experter och tagit reda på vilken som är bästa sulkyn enligt konsumenterna. På så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa sittvagnen för ditt barn!


Läs mer om sulky bäst i test nedan!


Vårt toppval just nu

Bästa sittvagnen

Baby Jogger City Mini GT 2.1

Sittvagn bäst i test Baby Jogger City Mini GT 2.1
 • Enkel att fälla ihop

 • Stabil med tåliga hjul

 • Väger endast 10 kg

 • Låsanordningen i ihopfällt läge kan efter en tids användning blir utsliten

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Dessa krav ställer vi på bästa sittvagnen

Sittvagnen är ett praktiskt nästa steg efter liggvagnen, vilken används under de första månaderna. Men vad utgör en bra sittvagn? Jo, enligt oss är det följande faktorer:


 • Säkerhet - inget är viktigare än ditt barns säkerhet.
 • Användarvänlighet - det skall inte vara krångligt att fälla ihop vagnen och den ska vara lätt att svänga med och den ska enkelt ta sig igenom snäva områden.
 • Förvaring - vagnen ska bli så liten som möjligt när du fäller ihop den så du enkelt får in den i hemmet, bilen, på förskolan eller på bussen.
 • Sufflett - ska gå att fälla ned så ditt barn inte ska bli bländad av solen.
 • Körning - skall vara smidigt att manövrera.
 • Mångsidig - vagnen skall ge dig möjligheten att promenera i naturen!
Sittvagn / sulky bäst i test 2024

Efter att ha pratat med experter och läst användaromdömena har vi en vinnare. De märken som återkommande får bra utlåtanden är Crescent, Easywalker, Britax och Baby Jogger. Den bästa sittvagnen just nu är dock Baby Jogger City Mini GT.


Bästa sittvagn/sulky just nu - Baby Jogger City Mini GT 2.1

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på vagnen)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Baby Jogger City Mini GT 2.1 Visa färre priser Visa fler priser


Baby Jogger City Mini GT är en av de allra mest populära på marknaden just nu. I experttesterna får den toppbetyg i flera kategorier - experterna gillar särskilt den långa suffletten som skyddar ditt barn från solen. Andra finesser som experterna tycker om är reglerbar styrstång, snabb ihopfällning, kompatibilitet med barnvagnssätena och dess hjul som funkar på de flesta typer av terräng.


Vagnen passar alla typer av föräldrar. Om ni är ofta på språng mellan jobb och aktiviteter i stan så funkar den utmärkt att rulla runt på plana vägar. Är ni hellre ute i naturen med lite mer krävande terräng så glider den lätt fram på marken.


Den långa suffletten skärmar av ditt barn från sol har små hål som är av nät, så att barnet får all luft som behövs.


Baby Jogger City Mini GT - Snabba fakta om denna testvinnare

Kikhålen på Baby Jogger City Mini GT


När det kommer till hjulen så är det 3 stycken all-terrängshjul som är mycket tåliga. Hjulet längst fram har viss stötdämpning i sig som tar emot alla smällar och gupp. Ditt barn kommer ha en väldigt trevlig åktur fri från stötar och dylikt.


Bromsen på vagnen sitter under det nedfällbara taket. Istället för en fotbroms är detta istället en handbroms vilket betyder att du slipper skada dina tår om du går barfora.


När det kommer till lagringsmöjligheter finns det en vanlig korg under sätet. Det finns också en mindre ficka bakom sätet där man kan lägga dina värdefulla ägodelar.


Greppet på styrstången är av gummiringar som är väldigt tåliga och mycket mer behändigt än de grepp med skumgummi. Det går även att ställa in styrstången så du får den i höjden som passar dig och din kropp bäst.


Vagnen väger drygt 10kg och går att fälla ihop på några sekunder. Se bilden nedan för att se hur lite plats den tar när den är hopfälld.


Baby Jogger City Mini GT - ihopfällbar sittvagn/sulky


Ihopfälld Baby Jogger City Mini GT


Användarnas omdömen och recensioner om den bästa sittvagnen

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:


”En perfekt vagn för stadsboende! Perfekt för promenader, åka kommunalt.”


”Så ENKEL att fälla ihop och få in i bilen.”


"Vi letade länge på vagnar att köpa till vårt första barn och vi blev chockade över hur dyra vissa vagnar var. När jag hittade denna blev jag jätteglad för den hade otroligt mycket bra kritik och den gjorde oss verkligen inte besvikna!"


Här köper du barnvagnen till bästa pris

Bästa priset på barnvagnen hittar du på internet. Då får du den också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


För dig som vill låna pengar med låg ränta inför köpet kan vi tipsa om vårt privatlånetest.


Babyland erbjuder den för 3595 kr. Frakten är inkluderad i priset.

3595 kr är det lägsta priset just nu för Baby Jogger City Mini GT 2.1!

Jollyroom säljer Baby Jogger City Mini GT 2.1 för 3995 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Amazon säljer Baby Jogger City Mini GT 2.1 just nu för bara 4033 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Baby Jogger City Mini GT 2.1 för 8019 kr. Frakten ingår i priset.
Så gjorde vi testet

När vi har undersökt vilken som är den bästa sulkyn just nu har vi undersökt de olika faktorerna som gör en sulky bra. Här är det bland annat säkerhet, bekvämlighet, stabilitet och enkel användning som har varit de viktigaste faktorerna som vi har jämfört.


Men vi har även tagit hänsyn till resultaten från experternas testresultat för att vara säkra på att barnvagnen vi har utsett har gott underlag. Här har experterna kunnat testa barnvagnar inomhus och utomhus för att vara säker på att de klarar alla olika omständigheter.


Men efter att ha sett vad experterna säger har vi jämfört dessa utlåtanden med användarnas egna recensioner. Här har föräldrar själva kunnat dela med sig av sina upplevelser och åsikter om de olika. Och har dessa stämt väl överens med våra egna jämförelser och experternas utlåtanden har vi varit rätt på banan. Användarna är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt eftersom de har möjlighet att testa barnvagnen under längre tid. Därför har dessa omdömen i hög grad varit ledande för oss.


Test sittvagn - experternas omdömen

Råd och Rön har totalt testat 8 sittvagnar där Britax tar hem förstaplatsen. På andraplats hamnar Baby Jogger. Då testet har några år på nacken är det en tidigare modell av den nuvarande testvinnaren.


littlebabygear.com har testat Baby Jogger City Mini GT och är väldigt positiva. De ger sittvagnen 5 av 5 stjärnor och gillar framförallt att den hanterar all typ av terräng bättre än andra vagnar samtidigt som den rullar väldigt mjukt och smidigt. De gillar även det stora taket samt att vagnen funkar bra för äldre barn - upp till 5 års ålder!


thebump.com ger vagnen 4.5 stjärnor av 5 möjliga. De gillar att den är tålig, har goda förutsättningar för terräng-promenader och att den är snygg!


kidspot.com är väldigt positiva och säger att "Det är, med råge, den enklaste vagnen att fälla ihop (och fälla upp) som du någonsin kommer att använda!".


Svenska ombarnvagnar.com som är en blogg har testat Baby Jogger City Mini GT och är positiv i sin recension. Sittvagnen beskrivs som "En riktig fullträff" och något som uppskattas speciellt är körkänslan och användarvänligheten.


todaysparent.com testade Baby Jogger City Mini GT och gillade dess stabila ram, tygets höga kvalitet och hur lätt det är att fälla ihop vagnen.


momstrollerreviews.com som testar alla möjliga barnvagnar har testat Baby Jogger Mini GT och ger den 5 av 5 stjärnor. De gillar det stora nedfällningsbara taket, den rymliga sittplatsen, den ändringsbara handstången och att det är så lätt att fälla ihop vagnen!


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa sittvagnen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val och kan undvika dåliga felköp. Bästa sulky just nu är Baby Jogger City Mini GT. Den är enkel att rulla och ser till att ditt barn sitter bekvämt och säkert.


Testvinnare - Bästa sittvagnen
Tips

1. En joggingvagn kan också vara ett bra tillägg för aktiva familjer, medan en bärsele erbjuder närhet och bekvämlighet under promenader eller utflykter där en vagn är mindre praktisk. 


2. En bilbarnstol är kritisk för säkra bilresor, och många modeller kan enkelt flyttas mellan bilen och vagnens chassi. En bröstpump ger flexibilitet kring matning, vilket är särskilt användbart när familjen är på språng. När barnet växer, blir läxhjälp sedan en viktig resurs för deras utbildning, vilket kanske inte direkt relaterar till sittvagnen men är en del av barnets utvecklingsresa. 


3. Slutligen kan en matkasse förenkla måltidsplaneringen för upptagna familjer, vilket ger mer tid att njuta av utomhusaktiviteter tillsammans. 


Vi kan även tipsa om vårt test gällande bästa resväskan samt den bästa fotoboken


Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har sittvagn rea / sulky rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa sittvagnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Vilken ålder börjar man med sittvagn?
  Det är säkert att använda sittvagn med barnet när det kan sitta själv stadigt. Oftast runt 6-8 månader. Barnet kan använda vagnen till att de når fem års ålder.
 • Vad är sulky och sittvagn?
  Sulky är en mindre variant av en sittvagn. Den är lättare, väger inte så mycket och tar inte lika mycket plats, vilket gör den till ett utmärkt val på resan. Till vardags rekommenderas en ordentlig sittvagn som ger mer komfort och stöd.
 • Vilken är sittvagn bäst i test?
  I vårt sittvagn test har vi utsett Baby Jogger City Mini GT 2.1 till bästa sulkyn. Denna sittvagn har där med fått vår stämpel sittvagn bäst i test.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.
Anita Carlsen

Bäst i test: Barnvagn - Sittvagn

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast

Läs även: