bästa citruspress bäst i test juicepress smeg citruspress elektrisk bäst i test, citronpress, elektrisk citruspress smeg juicepress bäst i test, bästa citruspressen

Citruspress bäst i test 2024 - bästa citruspressen

Letar du efter den bästa citruspressen eller apelsinpressen för att göra färskpressad juice eller blanda drinkar? 


I vårt test av citruspressar lyfter vi fram två elektriska citruspressar: en Smeg juicepress, som ofta rankas som bäst i test, och en högkvalitativ och prisvärd citruspress från Philips. 


Läs vår jämförelse av de bästa citruspressarna på marknaden och välj den modell som passar dina behov bäst. 


Bästa citruspressarna just nuJämför Philips citruspress med Smeg citruspress

Effekt:
Hastighetslägen:
Garanti:
Sladdlängd:
Material:
Vikt:
Tål maskindisk:
Bäst i test citruspressen 2024 - Philips HR2752 - Bäst i test
Philips HR2752
Prisvärd citruspre...
85 W
1
2 år
1,2 m
Plast
1,5 kg
Ja
Bäst i test citruspressen 2024 - SMEG CJF01 - Bäst i test
SMEG CJF01
Citruspress elektr...
70 W
1
1 år
1 m
Plast och aluminium
2,56 kg
NejKöpguide

Välj en bra citruspress eller juicepress

Att pressa sin egen juice är oerhört gott, det blir inte färskare än så. Eftersom du själv kan bestämma vad du vill ha i din juice kan du experimentera fritt och hitta din drömkombination.


Skillnaden på en manuell och elektrisk citruspress / juicepress

En citruspress är egentligen en juicepress med undantaget att de är speciellt utformade för att pressa ut fruktjuicen. Det finns både manuella och elektriska citruspressar. De ser ut på samma sätt men de elektriska har en motor som får presshuvudet att snurra och ger på så sätt en mer effektiv pressning. I testet har vi riktat in oss på elektrisk citruspress.

Våra krav på citruspress bäst i test

 • Elektrisk - att pressa manuellt är jobbigt
 • Enkel att använda - spara tid
 • Droppskydd - så du slipper spill
 • Enkel rengöring - helst i diskmaskin
 • Tyst drift - så du inte väcker hela huset när du vill ha din morgonjuice


Bäst i test citruspress 2024: Smeg CJF01 


Elektrisk citruspress bäst i test från Smeg

Efter att ha sett vad både experterna och konsumenterna tycker framträder en citruspress extra tydligt; Smeg CJF01. Förutom sin snygga design har Smeg tagit fram en press som är funktionell och användarvänlig samtidigt som den levererar mycket bra resultat.


Tyst och effektiv citruspress

Med Smeg CJF01 får du en snygg citruspress av hög kvalitet. Med en tyst och effektiv motor på 70W hjälper citruspressen dig med att pressa ut all fruktjuice utan ansträngning. Tack vare en välbyggd toppdel går det lika bra att pressa stora som små frukter.


Separerar fruktköttet för en slät och fyllig juice utan bitar

På toppen finns det ett plastlock som skyddar pressen från damm och smuts. Under plastlocket finns det 3 löstagbara delar. Först är det den roterande delen som automatiskt sätts igång så fort du lägger tryck mot den. Under denna del finns en sil som fångar upp frön och större bitar medan den släpper igenom mindre bitar för att ge en bättre fyllighet till juicen. Den sista delen är uppsamlaren där all juice hamnar för att sidan rinna ut ur pipan.


Pipan är, likt alla andra delar, väldigt smart designad. Exempelvis måste pipan flippas ned för att öppnas. På så sätt får du inget spill.


Automatisk avstängning

Fler finesser inkluderar en undersida som döljer kablage och fötter med gummiyta vilket förhindrar att citruspressen slinter på diskbänken. Förutom detta slås citruspressen automatiskt på och av.


Citruspressen från Smeg finns i flera färger; svart, vit, blå, röd, rostfri, gul, orange, grön, beige, rosa och aluminium. Garantin från Smeg gäller i 2 år.


Specifikationer om Smeg CJF01

 • Effekt: 70 W
 • Höjd: 28,1 cm
 • Längd: 16,6 cm
 • Bredd: 16,6 cm


Användarnas omdömen och recensioner om den bästa citruspressen

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att enbart se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Fantastiskt vacker och snygg! Lätt att arbeta med. Mycket nöjd."


"Smeg - citrus press, röd. Snygg och lätthanterlig."


"Den är snygg och pressar riktigt bra. Jag är nöjd."


"Den är söt! Den fungerar, ser ut som ett litet robothusdjur på diskbänken. Jag älskar den! So far so good!"


"Funktionell & tillräckligt snygg att ha stående framme i köket."


"Ville ha en enkel juicepress för färska citrusdrycker och denna Smeg-produkt passar verkligen. Solid konstruktion, attraktivt utseende och mycket lätt att skölja de tre borttagbara delarna rena. Motorn är tyst och känns stark. Levereras med två års garanti. Rekommenderad."


"Lätt att använda och rengöra. Ser bra ut eftersom den kompletterar andra Smeg-produkter i köket. Lite av en lyxartikel eftersom den är dyr för vad den är."


"Jag älskar den här juicepressen. Den är liten och kompakt och tar inte plats alls. Den ser bra ut i alla kök."


"Snabb och lätt att använda, får varje sista droppe juice från en apelsin och lätt att rengöra."Här köper du Smeg citruspress elektrisk bäst i test till bästa pris


Mest prisvärda citruspressen: Philips HR2752 


Bästa citruspressen i budgetklassen

Eftersom vår testvinnare, Smeg CJF01, är relativt dyr har vi valt att utse ett billigare alternativ som även den håller mycket hög kvalitet och ger fin, färskpressad juice. Efter att ha tagit del av vad experter och konsumenter säger har vi utsett Philips HR2752 till bästa budgetval.


Elektrisk citruspress / apelsinpress

Philips HR2752 är mycket lik vår testvinnare. Den är tyst, har ett dammskydd och pressar riktigt bra juice. Givetvis är den även elektrisk och sätts igång så fort du börjar pressa något mot den roterande toppdelen. Den har även ett droppstopp, sladdförvaring samt gummifötter som förhindrar den från att slinta runt på diskbänken.


Smeg vs Philips citruspress

Där den främst skiljer sig från vår testvinnare är byggkvaliteten samt design. Byggkvaliteten är långt ifrån dålig men Smeg CJF01 är lite tyngre och känns mer robust än citruspressen från Philips.


Hög effekt på 85 W

Den har dock ett litet övertag när det gäller motorns effekt. Med en motor på 85W kan du vara säker på att den pressar citrusfrukter utan svårigheter. Dess löstagbara delar går att köra i diskmaskin för enklare rengöring.


Garanti gäller i 2 år.


Specifikationer om Philips HR2752 

 • Effekt: 85 W
 • Höjd: 24,64 cm
 • Längd: 27,9 cm
 • Bredd: 16,51 cm


Användarnas omdömen och recensioner om Philips citruspress bäst i test

Som vanligt nöjer vi oss inte med experternas utlåtanden, utan vill också veta vad användarna tycker. Här kommer några exempel;


"Bästa citruspressen jag har hittils provat, men den är långt ifrån perfekt. Någon måste uppfinna en ännu effektivare och snabbare press!" Men för priset och det marknaden har at erbjuda just nu är den klart bäst och rekommenderas."


"Den pressar ut varje sista droppe, är super-tyst och du behöver inte trycka särskilt hårt."


"En av de bästa citruspressarna jag har haft."


"Fungerar jättebra och är lätt att göra ren, lågt ljud och har stark motor vilket gör att den inte "slirar". Hittade den på ett hotell och letade efter det efter den men hittade den bara på nätet, inga vanliga butiker i Norrköping hade tagit in den (som jag kunde hitta). Är väl värd sitt lite högre pris!! Bästa jag prövat."


"Hittills har den använts flitigt och det är enkelt att göra en fräsch apelsinjuice på minuten. Minus för designen. Det kunde ha varit lite mindre där frukten ska pressas. Annars en bra investering om den håller några år."


"Det här är den absolut bästa citruspressen. Tyst, enkel och pålitlig."


"Köpte den efter att ha provat den hos en bekant. Är jättenöjd med den. Den pressar effektivt, tyst och är enkel att rengöra."Här köper du citruspressen Philips HR2752 till bästa pris


Så gjorde vi testet om citruspressar

När vi har undersökt de olika citruspressarna som finns på marknaden just nu har vi bedömt de utöver faktorer som: effektivitet, mångsidighet, design, konstruktion och pris. Effekt har varit viktigt för att du enkelt ska få till bra resultat utan större ansträngning, mångsidighet i sin tur har varit en viktig faktor eftersom du vill kunna använda citruspressen även till andra frukter. 


Konstruktion och pris har varit ledande faktorer eftersom dessa talar mycket för hur väl citruspressen håller under längre tid. Och för att ta reda på hur bra citruspressarna gör detta har vi tagit del av resultaten från experternas tester. Här har de grundligt utfört tester på citruspressarnas kvalitet och hur enkelt de får till bra resultat. 


I kombination med experternas omdömen har vi även tagit reda på vad de svenska konsumenterna säger om de olika pressarna. Det är ju trots allt de vanliga användarna som har bäst erfarenhet av en produkt, och därför har dessa omdömen också varit ledande för oss. När det gäller båda citruspressarna i vårt test är konsumenterna mycket nöjda. När det gäller den prisvärda från Philips är de glada att den gör det enkelt att pressa frukt, och när det gäller Smegs citruspress är de nöjda med dess prestanda, men nästan ännu mer dess design.


Citruspress test - experternas omdömen

Trusted Reviews ger Smeg CJF01 4,5/5 stjärnor. De tycker den är snygg, håller hög kvalitet samt att det är just den citruspress du behöver för att utvinna varenda droppe fruktjuice. När de tar upp nackdelar nämner de att den är lite dyr. 


Kockhuset tycker att Smeg CJF01 är en "oerhört praktisk citruspress" och gillar den framförallt för dess starka och tysta motor, unika design och höga kvalitet.


Hus och Hem ger Philips HR2752 4/5 poäng och tycker att den gör bra apelsinjuice samt att den arbetar tyst. De gillar inte att den stänker lite mer än andra citruspressar samt att den har lite svårare för att pressa mindre frukter. 


Bäst i hemmet ger Philips HR2752 en tredjeplats med ett betyg på 4,8/5. De gillar framförallt att den är enkel att använda och att den är tyst.


Sammanfattning av citruspresstestet

Efter att ha läst vår test hoppas vi att du har fått kloka råd som hjälper dig vid ditt köp av citruspress. 


Testvinnare - de bästa citruspressarna


Bagaren och Kocken säljer SMEG CJF01 för 1590 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

1590 kr är det lägsta priset just nu för SMEG CJF01!

Hos Cervera kan du köpa SMEG CJF01 för 1795 kr. Frakt ingår i priset.

Hemmy.se säljer just nu SMEG CJF01 för 1834 kr. Frakten ingår i priset.ComputerSalg säljer just nu Philips HR2752 för 762 kr. Frakten ingår i priset.

762 kr är det lägsta priset just nu för Philips HR2752!

Hos Teknikproffset kan du köpa Philips HR2752 för 1071 kr. Frakten är inkluderad i priset.apelsinpress elektrisk bäst i test, elektrisk juicepress bäst i test, bästa juicepress test, limepress bäst i test, elektrisk apelsinpress bäst i test

Pressa din egen juice med den bästa citruspressen!Tips 1: Färskpressad juice till nyrostade mackor på morgonen, finns det något bättre? Läs om den bästa brödrosten här.


Testa att smaksätta kolsyrat vatten med citronjuice. Du hittar den bästa kolsyremaskinen här. Eller gör ett gott te med citron med vattenkokaren


Tips 2: Om du gillar smarta köksprylar kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om matberedare eller testet om bästa fritösen. Läs även vårt test om bästa kaffemaskinen och bästa våffeljärnet

 

Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har citruspress rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa citruspressen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Frågor och svar om citruspressar

 • 🍹 Vad är en citruspress?
  En citruspress är egentligen en juicepress med undantaget att de är speciellt utformade för att pressa ut fruktjuicen. Det finns både manuella och elektriska.
 • 🍋 Vad innebär det att juica?
  Att man under en begränsad tid dricker juicer i stället för att äta vanliga måltider i syfte att rensa ut kroppen på dåliga slaggprodukter, så kallad "juice detox".
 • 🍊 Köpa färdigpressad juice eller pressa själv?
  Juice innehåller bra vitaminer men väljer du att dricka en färdigköpt juice bör du köpa en som inte har tillsatt socker. Pressar du juicen själv har du full kontroll på vad du dricker.
 • Vilken är citruspress bäst i test?
  I vårt citruspress test har vi utsett SMEG CJF01 till bästa citruspress. Denna citruspress har där med fått vår stämpel citruspress bäst i test.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Citruspress

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast