Citruspress bäst i test - citruspress test.

Citruspress bäst i test 2023 - juicepress test

Ska du köpa en citruspress (juicepress) och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det! 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika pressarna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa citruspressen och få minimalt med problem i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika onödiga och kostsamma felköp. 


I detta test har vi valt att ta fram två citruspressar; en testvinnare och det mest prisvärda alternativet som också pressar bra och håller hög kvalitet! 


Bästa citruspressarna

Bästa citruspressen

SMEG CJF01

Citruspress bäst i test SMEG CJF01
 • Snygg

 • Hög kvalité

 • Bra sil

 • Dyr

Prisvärd citruspress

Philips HR2752

Citruspress bäst i test Philips HR2752
 • Tyst

 • Stark motor

 • Bara en storlek på presskotte

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Citruspress / juicepress

Att pressa sin egen juice är oerhört gott och väldigt nyttigt. Eftersom du själv kan bestämma vad du vill ha i din juice får du dessutom full kontroll över tillsatserna. 


En citruspress är egentligen en juicepress med undantaget att de är speciellt utformade för att pressa ut fruktjuicen. Det finns både manuella och elektriska, de ser ut på samma sätt men de elektriska har en motor som får presshuvudet att snurra och ger på så sätt en mer effektiv pressning. 


Våra krav på testvinnaren

 • Elektrisk - att pressa manuellt är jobbigt
 • Enkel att använda - spara tid
 • Droppskydd - så du slipper spill
 • Enkel rengöring - helst i diskmaskin
 • Tyst drift - så du inte väcker hela huset när du vill ha din morgonjuice

Test citruspress 2023

Efter att ha sett vad både experterna och konsumenterna tycker framträder en citruspress extra tydligt; Smeg CJF01. Förutom sin snygga design har Smeg tagit fram en press som är funktionell och användarvänlig samtidigt som den levererar mycket bra resultat. 

Bästa citruspressen just nu - Smeg CJF01

(Klicka på citruspressen för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på SMEG CJF01 Visa färre priser Visa fler priser


Citruspress elektrisk från Smeg

Med Smeg CJF01 får du en snygg citruspress av hög kvalitet. Med en tyst och effektiv motor på 70W hjälper citruspressen dig med att pressa ut all fruktjuice utan ansträngning. Tack vare en välbyggd toppdel går det lika bra att pressa stora som små frukter. 


På toppen finns det ett plastlock som skyddar pressen från damm och smuts. Under plastlocket finns det 3 löstagbara delar. Först är det den roterande delen som automatiskt sätts igång så fort du lägger tryck mot den. Under denna del finns en sil som fångar upp frön och större bitar medan den släpper igenom mindre bitar för att ge en bättre fyllighet till juicen. Den sista delen är uppsamlaren där all juice hamnar för att sidan rinna ut ur pipan. 


Pipan är, likt alla andra delar, väldigt smart designad. Exempelvis måste pipan flippas ned för att öppnas. På så sätt får du inget spill


Fler finesser inkluderar en undersida som döljer kablage och fötter med gummiyta vilket förhindrar att citruspressen slinter på diskbänken. Förutom detta slås citruspressen automatiskt på och av. 


Citruspressen från Smeg finns i flera färger; svart, vit, blå, röd, rostfri, gul, orange, grön, beige, rosa och aluminium. Garantin från Smeg gäller i 2 år. 


Specifikationer: 

 • Effekt: 70 W
 • Höjd: 28,1 cm
 • Längd: 16,6 cm
 • Bredd: 16,6 cm


Detta säger konsumenterna om citruspressen

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att enbart se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Fantastiskt vacker och snygg! Lätt att arbeta med. Mycket nöjd." 


"Smeg - citrus press, röd. Snygg och lätthanterlig." 


"Den är snygg och pressar riktigt bra. Jag är nöjd." 


"Den är söt! Den fungerar, ser ut som ett litet robothusdjur på diskbänken. Jag älskar den! So far so good!" 


"Funktionell & tillräckligt snygg att ha stående framme i köket." 


"Ville ha en enkel juicepress för färska citrusdrycker och denna Smeg-produkt passar verkligen. Solid konstruktion, attraktivt utseende och mycket lätt att skölja de tre borttagbara delarna rena. Motorn är tyst och känns stark. Levereras med två års garanti. Rekommenderad." 


"Lätt att använda och rengöra. Ser bra ut eftersom den kompletterar andra Smeg-produkter i köket. Lite av en lyxartikel eftersom den är dyr för vad den är." 


"Jag älskar den här juicepressen. Den är liten och kompakt och tar inte plats alls. Den ser bra ut i alla kök." 


"Snabb och lätt att använda, får varje sista droppe juice från en apelsin och lätt att rengöra." 


Här köper du testvinnaren till bästa pris

Hemmy.se säljer just nu SMEG CJF01 för 1475 kr. Frakten ingår i priset.

1475 kr är det lägsta priset just nu för SMEG CJF01!

Bagaren och Kocken säljer SMEG CJF01 för 1515 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Åhléns säljer SMEG CJF01 för 1795 kr. Frakten ingår ingår i priset.

Hos Cervera kan du köpa SMEG CJF01 för 1799 kr. Frakt ingår i priset.

Mest prisvärda citruspressen

Eftersom vår testvinnare, Smeg CJF01, ligger på strax över tusenlappen har vi även valt att ha med ett billigare alternativ som även den håller mycket hög kvalitet och ger dig fin, färskpressad juice. Efter att ha tagit del av vad experter och konsumenter säger har vi utsett Philips HR2752 till bästa budgetval


Bästa budgetval just nu - Philips HR2752

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Philips HR2752Philips HR2752 är mycket lik vår testvinnare. Den är tyst, har ett dammskydd och pressar riktigt bra juice. Givetvis är den även elektrisk och sätts igång så fort du börjar pressa något mot den roterande toppdelen. Den har även ett droppstopp, sladdförvaring samt gummifötter som förhindrar den från att slinta runt på diskbänken. 


Där den främst skiljer sig från vår testvinnare är byggkvaliteten samt design. Byggkvaliteten är långt ifrån dålig men Smeg CJF01 är lite tyngre och känns mer robust än citruspressen från Philips. 


Den har dock ett litet övertag när det gäller motorns effekt. Med en motor på 85W kan du vara säker på att den pressar citrusfrukter utan svårigheter. Dess löstagbara delar går att köra i diskmaskin för enklare rengöring. 


Garanti gäller 2 år. 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss inte med experternas utlåtanden, utan vill också veta vad användarna tycker. Här kommer några exempel; 


"Bästa citrus "pressen" jag har hittils provat, men den är långt ifrån perfekt. Någon måste uppfinna en ännu effektivare och snabbare press!" Men för priset och det marknaden har at erbjuda just nu är den klart bäst och rekommenderas." 


"Kärlek vid första anblicken... eller snarare när du presser den första apelsinen!! Det är ett under, den pressar ut varje sista droppe, den är super-tyst och du behöver inte trycka med någon kraft." 


"En av de bästa pressarna som jag har haft." 


"Fungerar jättebra och är lätt att göra ren, lågt ljud och har stark motor vilket gör att den inte "slirar". Hittade den på ett hotell och letade efter det efter den men hittade den bara på nätet, inga vanliga butiker i Norrköping hade tagit in den (som jag kunde hitta). Är väl värd sitt lite högre pris!! Bästa jag prövat."


"Hittills har den använts flitigt och det är enkelt att göra en fräsch apelsinjuice på minuten. Minus för designen. Det kunde ha varit lite mindre där frukten ska pressas. Annars en bra investering om den håller några år." 


"SÅÅÅÅ BRA!!! Tyst och man får ut mesta möjliga av apelsinen. Toppenbra!" 


"Det här är den absolut bästa citruspressen. Tyst, enkel och pålitlig." 


"Köpte den efter att ha provat den hos en bekant. Hittade den bara på philips egna internet shop. Är jättenöjd med den. Den pressar effektivt, tyst och är enkel att rengöra. mkt nöjd med mitt köp." 


Här köper du Philips citruspress till bästa pris

Proshop säljer den för 930 kr. Frakten ingår i priset.

930 kr är det lägsta priset just nu för Philips HR2752!

CDON.COM säljer den just nu för 1016 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Så gjorde vi testet

När vi har undersökt de olika citruspressarna som finns på marknaden just nu har vi bedömt de utöver faktorer som: effektivitet, mångsidighet, design, konstruktion och pris. Effekt har varit viktigt för att du enkelt ska få till bra resultat utan större ansträngning, mångsidighet i sin tur har varit en viktig faktor eftersom du vill kunna använda citruspressen även till andra frukter. 


Konstruktion och pris har varit ledande faktorer eftersom dessa talar mycket för hur väl citruspressen håller under längre tid. Och för att ta reda på hur bra citruspressarna gör detta har vi tagit del av resultaten från experternas tester. Här har de grundligt utfört tester på citruspressarnas kvalitet och hur enkelt de får till bra resultat. 


I kombination med experternas omdömen har vi även tagit reda på vad de svenska konsumenterna säger om de olika pressarna. Det är ju trots allt de vanliga användarna som har bäst erfarenhet av en produkt, och därför har dessa omdömen också varit ledande för oss. När det gäller båda citruspressarna i vårt test är konsumenterna mycket nöjda. När det gäller den prisvärda från Philips är de glada att den gör det enkelt att pressa frukt, och när det gäller Smegs citruspress är de nöjda med dess prestanda, men nästan ännu mer dess design.


Citruspress test - experternas omdömen

Trusted Reviews: Ger Smeg CJF01 4,5/5 stjärnor. De tycker den är snygg, håller hög kvalitet samt att det är just den citruspress du behöver för att utvinna varenda droppe fruktjuice. När de tar upp nackdelar nämner de att den är lite dyr. 


Kockhuset: Tycker att Smeg CJF01 är en "oerhört praktisk citruspress" och gillar den framförallt för dess starka och tysta motor, unika design och höga kvalitet.


Hus och Hem: ger Philips HR2752 4/5 poäng och tycker att den gör bra apelsinjuice samt att den arbetar tyst. De gillar inte att den stänker lite mer än andra citruspressar samt att den har lite svårare för att pressa mindre frukter. 


Bäst i hemmet: Ger Philips HR2752 en tredjeplats med ett betyg på 4,8/5. De gillar framförallt att den är enkel att använda och att den är tyst.


juicepress


Pressa din egen juice med den bästa citruspressen!


Tips 1: Om du gillar smarta köksprylar kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om matberedare eller testet om bästa fritösen. Läs även vårt test om bästa espressobryggaren och bästa våffeljärnet här. Vi kan även tipsa om bästa kolsyremaskinen om du gillar att dricka kolsyrat vatten.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har citruspress rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa citruspressen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • 🍹 Vad är en citruspress?
  En citruspress är egentligen en juicepress med undantaget att de är speciellt utformade för att pressa ut fruktjuicen. Det finns både manuella och elektriska.
 • 🍋 Vad innebär det att juica?
  Att man under en begränsad tid dricker juicer i stället för att äta vanliga måltider i syfte att rensa ut kroppen på dåliga slaggprodukter.
 • 🍊 Köpa färdigpressad juice eller pressa själv?
  Juice innehåller bra vitaminer men väljer du att dricka en färdigköpt juice bör du köpa en som inte har tillsatt socker. Pressar du juicen själv har du full kontroll på vad du dricker.
Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Citruspress

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2020-05-25 och uppdaterades senast