Matkasse - det här är den bästa matkassen just nu.

Tester på bästa matkassen 2021

När helgen är över och vardagen börjar igen så kommer även den eviga frågan fram: “Vad blir det för mat”. Frågan kan vara en gott mottagen fråga men den kan också och orsaka stor frustration, framförallt om man ska hinna jobba, lämna/hämta barnen på skolan få allting att gå ihop. Att dessutom höra tjat om mat kan lätt få bägaren att rinna över. Tack gode gud så finns det hjälp för att få en god och smaklig enkel middag via matkassar som man kan beställa hem. Matkassarna levereras med hemkörning och är anpassade med ingredienser efter dina behov och en färdig matsedel eliminerar direkt frågan och ger ett enkelt svar på dagens mattips - men hur bra är de egentligen?

 

Som vanligt här på Bäst i Test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa matkassen NU!

 

I testet tittade vi på matkassar från:

Middagsfrid  -   Linas matkasse   -   Matkomfort   -   Simplefeast   -   City Gross matkasse   -   Coop matkasse   -   Ica matkasse   -   Mat.se.


Bästa matkasse

Matkassarna har idag mycket bra koll på ingredienser och recept som sunt varierar mellan kött, fisk och kyckling - och vegetariskt. I och med denna variation så kan det leda till nya favoriträtter och kanske en möjlighet att byta ut den allt så heliga taco-fredagen (på gott och ont).

 

Förutom variation så kommer matkassen att leda till hälsosammare måltider, förutsatt att du faktiskt äter rätterna. De flesta matkassarna har lite av ett ansvar för folkhälsan vilket har lett till att de tar hälsosam kost på mycket stort allvar. De följer alla tänkbara råd om hur man skall äta och det finns oftast en hel del frukt och grönt med i kassen, allt för att du ska äta så bra som möjligt. Detta är självklart väldigt bra för barnfamiljer som kämpar med planering av måltider som skall smaka gott och samtidigt vara nyttiga. Förutom barnfamiljer så lämpar sig matkassen väl för vuxna som vill prova ny och hälsosam kost.


Därför ska du ha en matkasse

  • Enklare planering i vardagen - inga fler debatter där hemma om vad som ska serveras då du har limiterade alternativ.

  • Nyttig mat - för att du ska må bättre.

  • Goda recept med bra variation - oavsett om du redan har bra variation i din kost så skadar det aldrig med att utforska fler rätter och ingredienser.

  • Inspiration - ta med dig det du lärt från recepten i matkassen och tillämpa på din egna rätter.

  • Pris och svinn - du får den mängd mat du och din familj behöver och där med minimerar du risken att köpa onödig mycket mat.


Matkassen du ska välja

Som tidigare nämnt finns det flera olika aktörer som har olika inriktning och priser. Generellt bland dem är att det ofta finns ett val för barnfamiljen som erbjuder näringsrika rätter. Andra aktörer har inriktat sig mer på hälsa och kör mycket på frukt och grönt och slutligen finns det matkassar som enbart skall inspirera dig till att testa på och laga annan mat.

 

Det allra viktigaste vid valet av matkasse är att identifiera sina behov. Är man vegetarian eller finns det några allergier i familjen samt vill man att det ska gå fort att laga maten eller går det bra om det dröjer lite? Självklart är det också väldigt viktigt att kolla om matkassen kan levereras hem till dig, då det är nästan hela poängen med matkassen - den ska spara tid! Slutligen kommer även en av de mest kritiska punkterna - priset! Priset skall vara inom en schysst ram och borde i viss mån matcha vad man betalar ifall man hade handlat all mat själv. För en familj med 2 vuxna och 2 mindre barn så brukar denna kostnaden landa på drygt 4000kr i månaden. Detta borde leda till att en matkasse för en familj av den storleken skall kosta drygt 1000kr/vecka.


Matkasse bäst i test 2021

Efter att ha läst tester, pratat med experter och sett vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Vår vinnare har varit med i matkasse-gamet väldigt länge och är ingen mindre än Middagsfrid!

 

Utöver testvinnaren Middagsfrid finns det såklart flera andra aktörer som har väldigt bra matkassar så som bland annat Linas matkasse - Matkomfort - Simplefeast  - City Gross - Coop - Icas - Mat.se.

 

Middagsfrid har funnits sedan 2007 och har väldigt lång erfarenhet av matkassar. De var de första i världen med tjänsten att leverera planerade matkassar med råvaror och tillhörande recept. De levererar runt om i hela landet och det är väldigt enkelt att gå in på deras hemsida för att kolla ifall de har möjlighet att köra hem till just dig.


Bästa matkassen just nu - Middagsfrid

 (Klicka på påsen för mer information på Middagsfrids hemsida)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Originalkassen


Testvinnarens olika matkassar

Klickar du här på länken hittar du Middagsfrids matkassar. Nedan ser du testvinnarens cirkapriser på sina matkassar.

 

  • Originalkassen 3 middagar för 4 personer, ord.pris 725 kronor per leverans (prova-på-pris 525 kronor)
  • Barnkassen - 4 middagar för 4 personer, ord.pris 795 kronor per leverans (prova-på-pris 545 kronor)
  • Vegokassen - 3 middagar för 4 personer, ord.pris 675 kronor per leverans (prova-på-pris 525 kronor)
  • Snabba kassen - 3 middagar för 4 personer, ord.pris 795 kronor per leverans (prova-på-pris 645 kronor)


 

Förutom lång erfarenhet så har de toppbetyg när det gäller kvalitet av deras råvaror. Middagsfrid försöker alltid i möjligaste mån att välja svenska och ekologiska råvaror. De har flertalet matkassar som passar alla typer av familjer och håller sig alltid uppdaterade till mattrender och årstid, t.ex. levererar de Sommarkassen som går att beställa mellan vecka 19 och 33.

  

Så säger experterna om Middagsfrid

Dagens Nyheter, oktober 2018 “Bäst variation av proteiner presterar Middagsfrid som erbjuder en bred veckopalett uppdelade på både vegetariskt, fisk, kyckling, kött och skaldjur.” Dietisten Sara Ask lägger även till: “Det är bra att äta varierat och att man serverar vegetariska alternativ regelbundet hemma, så man undviker att göra en grej av att här har vi minsann det vegetariska alternativet”.

 

Aftonbladet, augusti 2016. I Aftonbladets test från 2016 blev Middagsfrid utmärkt som den bästa matkassen. Dietisten Kajsa Asp Jonson beskrev matkassen såhär: “Snygg och trevlig presentation som inspirerar, man vill laga rätterna. Bra variation smakmässigt och vad gäller råvaror”. Årets kock från 2016, Jimmi Eriksson, var även med och tyckte till. Om Middagsfrid sade Jimmi detta: “En varierande meny men ibland lite spretig. Vissa rätter ser jättehärliga ut, men sen kommer grillad halloumi med grönsaker. Det är för enkelt”. Det ser lite mörkt ut men Jimmi tillägger: “Ingredienslistan är som jag vill ha den. Bra tips. Man kanske blir besviken en dag, men som helhet är menyn verkligen ett lyft för familjen”.

 

Så säger konsumenterna om Middagsfrid

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Har kört med Middagsfrid matkasse i snart ett år och är supernöjd. Vi kör med originalkassen varje vecka och det passar perfekt för en familj på 4 personer. Recepten är supergoda och råvarorna alltid bra kvalitet. Kan verkligen rekommendera Middagsfrid”.  - Linus, 2019

 

“Vi har haft Middagsfrid sedan barnen var små och har överlag varit jättenöjda. Bra, varierad, nyttig och ekologisk mat." - Malin, 2018

 

Vi har varit väldigt nöjda med alla kassar vi har haft. Nu kör vi på flexiteriankassen och älskar den”. " - Sessan, 2018

 

"Så nöjd, har fått två leveranser av er och allt har varit suveränt, även mellis frukt o fruktkassen, kanske lite små portioner då vi har en intensivt tränande hockeytonåring i huset men då är melliskassen toppen”. " - Ulrika, 2018

 

Här köper du matkassen till bästa pris

Klicka på länken för att hitta det bästa priset på Middagsfrids matkassar. Matkassen får du såklart också hemskickad till dig, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Hos Middagsfrid kan du köpa deras originalkasse för 645 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår också i priset.

 

 

645 kronor är priset för deras originalkasse, men självklart har de flera olika kassar att välja mellan!


matkassar

Du får dina matkassar hemlevererade i priset.


  

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när matkasseåterförsäljarna har erbjudanden. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa matkassen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 


Christopher Holmerin

Bäst i test: Matkasse

Testet skrevs och uppdaterades senast