Det här är den bästa bordsfläkten just nu.

Tester på bordsfläkt 2021

Vill du veta vilken bordsfläkt som har blivit "bäst i test" 2021? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken bordsfläkt som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa bordsfläkten!

 

Innehållsförteckning


Denna sidan är lite annorlunda från hur de brukar vara på Bäst i test eftersom det inte finns så många jämförelsetester på bordsfläktar. Vi har därför spenderat extra tid att hitta information om olika fläktar och vilka experterna och konsumenterna är mest nöjda med. Efter att du läst detta test kan vi tipsa dig om att även läsa vårt test om portabel ac och luftrenare, vars maskiner är ett bra komplement till fläktar.


I detta test har vi tagit fram en bäst-i-test-vinnare för bästa bordsfläkten, en testvinnare för bästa golvfläkten och även en prisvärd rekommenderad utmanare till bästa bordsfläkten. 


Fläktar

För dig som inte vill eller har möjlighet att investera i en luftvärmepump (som också kan användas för att svalka), är en bord- eller golvsfläkt ett bra alternativ. Effektiva fläktar skapar en sval och trevlig inomhusmiljö under varma sommardagar och du sover dessutom bättre om rummet är svalt.

 

Problem med att sova är vanligt för många under varma sommarnätter och då kan det hjälpa till att ha en fläkt i rummet som svalkar ner luften, men även får den att få en ökad cirkulation i rummet. Resultatet är en bättre och mer effektiv sömn.

 

Det blir lättare att koncentrera dig. Som du säkert vet är det svårt att hålla koncentrationen uppe när det är hett och din vardag kan snabbt bli lidande. Då är en bordsfläkt en bra lösning på problemet. 

 

Dessa krav ställer vi på bordsfläkten


  • Tyst - först och främst vill vi att fläkten ska vara så tyst som möjligt. Det kan vara mycket störande om fläkten ger ifrån sig mycket ljud när du ska sova.

  • Flera inställningar - fläkten ska ha olika nivåer så att du kan kontrollera hur kallt det ska bli.

  • Timer - Då behöver du inte vakna mitt i natten och stänga av, eller att behöva tänka på att glömma stänga av den när du lämnar, bara lämna den på och låt timern köra klart!

  • Lätt att rengöra - alltid en fördel!

  • Energieffektiv - Det kan vara varmt i många timmar under en varm sommar så därför bör fläkten ta så lite energi som möjligt, både för miljön och plånbokens skull!
Bästa bordsfläkten 2021

Efter många timmars sökning och granskning har vi tagit fram en vinnare. Det handlar om en enkel fläkt som gör det den skall samtidigt som den är otroligt enkel att använda - det handlar om en fläkt från Deltaco och den heter FT-758.

Bästa bordsfläkten just nu - Deltaco-FT758

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på fläkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 7 maj 2021

De bästa priserna på Deltaco FT-758Denna lilla fläkt från erkända tillverkaren Deltaco är en riktig luftkanon! Med dess 2 hastighetslägen ser den till att öka luftflödet och svalka ner under varma sommardagar. Den är liten (fläktdiameter på endast 18cm) och mycket enkel att använda. Tack vare skyddet på framsidan håller den även borta nyfikna små fingrar. 


Det smarta med denna bordsfläkt är att den är liten och flexibel. Den laddas via USB istället för ett vanligt el-uttag. Du kan därför plugga in den i datorn, i en powerbank eller smartphone-laddaren för att den ska sättas igång. Du kan alltså ta med den nästan överallt! 


Fläkten svalkar effektivt trots sin lilla storlek. Tyvärr oscillerar inte bordsfläkten men den går att vrida och vända 360 grader för att luften ska siktas dit du önskar. 


Den är väldigt tyst - max 30dB enligt tillverkaren, trots att den körs på högsta hastighet. Du kan därför njuta av en god natts sömn i ett svalt sovrum eller jobba ostört i ett svalt arbetsrum.


Detta tycker konsumenterna

Denna bordsfläkt har (likt många andra fläktar) tyvärr inte fått så mycket uppmärksamhet från experterna. Konsumenterna å andra sidan, gillar denna fläkt väldigt mycket. Detta är ett bra kvitto på att det är en produkt som uppskattas och fungerar. Här kommer några exempel; 


"Den här typen av bordsfläkt är mindre plastig, billig och klumpig än den traditionella sorten med fot. Om man inte måste ha en som roterar i sidled så är en sån här absolut att föredra. Går ju vinkla mer på andra axeln, ungefär 360 grader, vilket kanske är mer användbart för vissa situationer, om man har den placerad högt eller lågt i relation till var man vill att det ska blåsa. Inte för stor att ha på t.ex skrivbord, vilket nog är det främsta användningsområdet då den är stömförsörjd via USB. Definitivt prisvärd gällande kvalitet och funktion. 139:- för tre år sedan. Den har två hastigheter. En låg som är i princip ljudlös och ger lite mild bakgrundsbris. En medel som ger mer gedigen vind och brummar lite men inte så det är störigt. Man hade velat ha en hög också. Kanske hade faktiskt börjat bröla vid högre varvtal, men det är alltid bättre med fler valmöjligheter. Om det behövs mer blås så kanske det är bättre att kolla på större fläktar, möjligtvis en golvfläkt."


"Förvånansvärt bra grejer för nästan inga pengar alls. Lämplig till nörden vid skrivbordet som vägrar gå ut i sol och värme ;) Relativt tysta är de också. Köpte 2 st för ca ett halvår sen. 2 olika hastigheter samt av/på-knapp på baksidan. Tips, var noga med gummidistanserna som sitter på och hur du riktar dem, då det minskar vibrationsljud och gör den mer stadig. Hade den haft 1 till setting med ännu högre hastighet hade jag gett 10/10. KÖP! :)" 


"Bästa usb fläkten jag hittat."


"En mycket prisvärd fläkt som är förvånansvärt kraftfull. Större än de flesta USB-fläktarna också med sin diameter på 18 cm. Fungerar mycket bra att koppla ihop med en vanlig mobilladdare och använda."


"Genial fläkt! Har två hastighetslägen, den första låter bokstavligen talat ingenting och den snabbare nivån hörs bara om en är i dess absoluta närhet. Usb-sladden sitter fastmonterad i fläkten så om längden är ett problem krävs adapter för att förlänga."


Här köper du testvinnaren till bästa pris

Hos Ginza kan du köpa testvinnaren för 208 kr. Frakt ingår i priset.

208 kr är det lägsta priset just nu för Deltaco FT-758!

VidaXL säljer fläkten för 209 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Proshop säljer den för 214 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer bästa fläkten för 239 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer bästa fläkten just nu för 268 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Golvfläkt bäst i test 2021

Om du vill ha en fläkt som klarar av att kyla ned en större yta är det en golvfläkt du vill ha. Vi har tagit fram golvfläkten bäst i test just nu. Läs mer här nedan!


Golvfläkt bäst i test - Honeywell HYF290E4

(Klicka på bilden för att få mer information om det bästa priset just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 7 maj 2021

De bästa priserna på Honeywell HYF290E4Det som gör Honeywell HYF290E4 till vår testvinnare beror på dess kvalitet och prestanda, samtidigt som den ligger på en rimlig prisnivå. Det är en oscillerande pelarfläkt som placeras på golvet.


Med 8 hastighetslägen och en ljudnivå på max 47dB kan den jobba på ordentligt under varma sommarkvällar utan att den stör dig när du ska sova.


Fläkten har en fjärrkontroll där du styr allt från hastighet till timern. På toppen av fläkten finns det även en display som visar vilken hastighet som är vald. Givetvis går det även att kontrollera fläktens funktioner på knapparna som finns på samma ställe.


Eftersom fläkten är 83cm hög och väger 3kg placeras den med fördel på golvet. Tack vare att den snurrar kan du vara säker på att kylig luft når ut i alla riktningar. Vill du att fläkten står still går det att kontrollera med hjälp av fjärrkontrollen.


Fläkten är även enkel att rengöra eftersom det inte finns några synliga blad.


Detta tycker konsumenterna

Då Honeywell inte har många expertbetyg har vi fokuserat extra mycket på att ta reda på vad användarna säger. Den får många höga betyg vilket intygar på att det är en bra produkt som konsumenterna gillar.Här kan du läsa några av utlåtandena:

 

"Allt är utmärkt och fungerar bra."


"Bra varvtal på den så den behöver inte stå nära, svalkar bra."


"Den gör vad den ska. Inget direkt att klaga på."


"Super stadig, helt suverän speciellt med tanke på priset! Bra blås."


"Tyst och effektiv med flera hastigheter, lätt att montera och lätt att placera och vid behov flytta."


"Väldigt välbyggd och tyst för priset. Klart över förväntan."


"Vi ä så nöjda. Inte hunnit tidigare år. Nu sover vi gott inne o kan njuta av värmen ute!"


"Mycket prisvärd och bra fläkt! Låter inte allt för mycket!"


"Men en snabbstart av värmen var det perfekt att få köpt en fläkt till, den förra 2018 från er. Med 2 fläktar i gång blir det svalt och skönt inomhus."


"Men en snabbstart av värmen var det perfekt att få köpt en fläkt till, den förra 2018 från er. Med 2 fläktar i gång blir det svalt och skönt inomhus."


"Vi är helt nöjda med produkten"


"Fläkten är stabil o effektiv. Något högljudd."


"Inte riktigt tyst men ganska tysk o skönt blås i lägst hastigheten. Jättenöjda o vill rekommendera det. Worth it! Skulle köpa 2 st. mer för våra stuga men make sa det är tillräckligt."


"En mycket bra fläkt för det priset,fläkten andas kvalitet.Ingen ranglig plast,stabil fot och stabilt stativ."


"Prisvärd fläkt. Används mycket nu."


"Fläkten har används flitigt från det att den monterades. Varje natt har vi fläkten på när vi sover eller på dagen om det är för varmt. Den är stabil o tystlåten. Den har tre olika lägen som man lätt kan ställa in. Vi är väldigt nöjda med denna fläkt. Man skulle kunna lägga till en fjärrkontroll till fläkten så blir den ännu mer attraktiv.Vi hoppas den håller länge och att den inte tar slut på marknaden."


"En jättebra fläkt - perfekt att man kan höja och sänka den."

 

Här köper du golvfläkten till bästa pris

Tretti.se säljer fläkten bäst i test för 803 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

803 kr är det lägsta priset just nu för Honeywell HYF290E4!

Whiteaway erbjuder fläkten just nu för 803 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer fläkten för 803 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proshop säljer den för 803 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer bästa fläkten för 865 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.

Rekommenderad bordsfläkt

Rekommenderad fläkt - Atigo Bladlös fläkt

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på fläkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 7 maj 2021

De bästa priserna på Atigo bladlös fläktAtigos bladlösa fläkt är en flexibel och modern fläkt som kombinerar kylning med luftfuktning. Fläkten har en vattentank som används för uppluftskylaren. Tack vare att fläkten är bladlös avger den inte samma ljudnivå som konventionella fläktar. 


Vattentanken kyler luften i ca 2-3h beroende på hur varmt det är. Under vintern; när det är torrare, kan vattentanken istället användas för att fukta luften. 


För ökad flexibilitet kan du ansluta fläkten via USB och därmed ha den inkopplad till din dator om du skulle vara hemifrån. Dess LED-lampa gör att den passar utmärkt på nattduksbordet. 


Som alltid här på Bäst i test Guiden vill vi veta vad konsumenterna som redan har köpt produkten tycker om den, det är ju de som har den största och bästa upplevelsen av fläkten och när det gäller Atigos bordsfläkt är kunderna nöjda.


"Nöjd för det priset. Har man i kylt vatten blir det rätt stor effekt tycker jag!"


"VI har köpt en för att ha i vardagsrummet på landet. Fungerar bra, relativt tystgående och svalkar skönt med ångan. Fint sken med den inbyggda lampan. Hade kanske önskat lite tydligare instruktion men fick bra hjälp från support."


"Bästa fläkten!! Verkligen snygg, man kan nästa ha den som inredning tillskillnad från dom där vanliga med fläktblad, fått massa komplimanger redan från gäster hemma om vart man köper den. Använder den som lampa på skrivbordet när jag jobbar, Såå skönt med en liten sval vindpust (bor högt upp, blir väldigt varmt fort på sommaren)."


Här köper du bordsfläkten till bästa pris 

Hos Sparnet köper du fläkten för 359.1 kr. Frakten ingår i priset.

359.1 kr är det lägsta priset just nu för Atigo bladlös fläkt!
Fläkt bäst i test.


 

 

När du nu har hittat den bästa bordsfläkten kan vi även tipsa dig om att läsa om den bästa luftvärmepumpen. Om du är kaffesugen efter ha läst detta test med så mycket information så avslöjar vi här vilken kaffebryggare som är bäst!

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående fläktar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa fläkten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Philip Andrén

Bäst i test: Bordsfläkt

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: