Det här är den bästa bordsfläkten just nu.

Tester på bordsfläkt 2020

Vill du veta vilken bordsfläkt som har blivit "bäst i test" 2020? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken bordsfläkt som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa bordsfläkten!

 

Denna sidan är lite annorlunda från hur de brukar vara på Bäst i test eftersom det inte finns så många jämförelsetester på bordsfläktar. Vi har därför spenderat extra tid att hitta information om olika fläktar och vilka experterna och konsumenterna är mest nöjda med. Efter att du läst detta test kan vi tipsa dig om att även läsa vårt test om portabel ac och luftrenare, vars maskiner är ett bra komplement till fläktar.


I detta test har vi tagit fram en bäst-i-test-vinnare för bästa bordsfläkten, en testvinnare för bästa golvfläkten och även en prisvärd rekommenderad utmanare till bästa bordsfläkten. 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den rekommenderade utmanaren NU!


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig bästa golvfläkten NU!


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa bordsfläkten NU!


 

Därför ska du ha en bordsfläkt

För dig som inte vill eller har möjlighet att investera i en luftvärmepump (som också kan användas för att svalka), är en bord- eller golvsfläkt ett bra alternativ. Effektiva fläktar skapar en sval och trevlig inomhusmiljö under varma sommardagar och du sover dessutom bättre om rummet är svalt.

 

Problem med att sova är vanligt för många under varma sommarnätter och då kan det hjälpa till att ha en fläkt i rummet som svalkar ner luften, men även får den att få en ökad cirkulation i rummet. Resultatet är en bättre och mer effektiv sömn.

 

Det blir lättare att koncentrera dig. Som du säkert vet är det svårt att hålla koncentrationen uppe när det är hett och din vardag kan snabbt bli lidande. Då är en bordsfläkt en bra lösning på problemet. 

 

Dessa krav ställer vi på bordsfläkten


  • Tyst - först och främst vill vi att fläkten ska vara så tyst som möjligt. Det kan vara mycket störande om fläkten ger ifrån sig mycket ljud när du ska sova.

  • Flera inställningar - fläkten ska ha olika nivåer så att du kan kontrollera hur kallt det ska bli.

  • Timer - Då behöver du inte vakna mitt i natten och stänga av, eller att behöva tänka på att glömma stänga av den när du lämnar, bara lämna den på och låt timern köra klart!

  • Lätt att rengöra - alltid en fördel!

  • Energieffektiv - Det kan vara varmt i många timmar under en varm sommar så därför bör fläkten ta så lite energi som möjligt, både för miljön och plånbokens skull!

Bäst i test Guiden rekommenderar denna bordsfläkt


Atigo Bladlös fläkt är rekommenderad av Bäst i test Guiden

Rekommenderad fläkt - Atigo Bladlös fläkt

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på fläkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här hittar du bäst pris på bordsfläkten:

Aktuella butikspriser per den 15 juli 2020


Atigos bladlösa fläkt är en flexibel och modern fläkt som kombinerar kylning med luftfuktning. Fläkten har en vattentank som används för uppluftskylaren. Tack vare att fläkten är bladlös avger den inte samma ljudnivå som konventionella fläktar. 


Vattentanken kyler luften i ca 2-3h beroende på hur varmt det är. Under vintern; när det är torrare, kan vattentanken istället användas för att fukta luften. 


För ökad flexibilitet kan du ansluta fläkten via USB och därmed ha den inkopplad till din dator om du skulle vara hemifrån. Dess LED-lampa gör att den passar utmärkt på nattduksbordet. 


Som alltid här på Bäst i test Guiden vill vi veta vad konsumenterna som redan har köpt produkten tycker om den, det är ju de som har den största och bästa upplevelsen av fläkten och när det gäller Atigos bordsfläkt är kunderna nöjda.


"Nöjd för det priset. Har man i kylt vatten blir det rätt stor effekt tycker jag!"


"VI har köpt en för att ha i vardagsrummet på landet. Fungerar bra, relativt tystgående och svalkar skönt med ångan. Fint sken med den inbyggda lampan. Hade kanske önskat lite tydligare instruktion men fick bra hjälp från support."


"Bästa fläkten!! Verkligen snygg, man kan nästa ha den som inredning tillskillnad från dom där vanliga med fläktblad, fått massa komplimanger redan från gäster hemma om vart man köper den. Använder den som lampa på skrivbordet när jag jobbar, Såå skönt med en liten sval vindpust (bor högt upp, blir väldigt varmt fort på sommaren)."


Här köper du bordsfläkten till bästa pris 

Hos Sparnet köper du fläkten för 539.1 kr. Frakten ingår i priset.

539.1 kronor är det lägsta priset just nu för Atigo-fläkten när du använder Bäst i test Guidens rabattkod bäst10


Rekommenderad golvfläkt


golvfläkt - golvfläkt bäst i test

Golvfläkt bäst i test - Clas Ohlson golvfläkt

(Klicka på bilden för att få mer information om det bästa priset just nu)Se dagens aktuella pris

 

 

Här hittar du bäst pris på golvfläkten:

Aktuella butikspriser per den 15 juli 2020


Clas Ohlsons egna fläkt ger en bekväm kylning under varma sommardagar och såklart vid andra tillfällen också när du behöver effektiv kylning. Fläkten har ett vinklat fläkthuvud som svänger fram och tillbaka, vilket gör att luftnivån ändras så att den inte blir obekväm. Den kan också lutas vertikalt.

 

Fläkten har 3 olika hastigheter, diametern är 40 cm och den väger 6 kg så det är lätt att flytta dit du vill ha den. Bordsfläkten har ett robust metallgaller som skyddar själva fläkten och nyfikna fingrar. Med en stabil fot står den säkert på marken. Benet går att höja mellan 108-134cm och fläkthuvudet är justerbart för att du ska få vinden precis där du vill ha den. 


Clas Ohlson har även en mycket prisvärd bordsfläkt som hyllas av användarna och håller hög kvalitet. 

 

Som alltid här på Bäst i test Guiden vill vi veta vad konsumenterna som redan har köpt produkten tycker om den, det är ju de som har den största och bästa upplevelsen av fläkten och när det gäller Clas Ohlsons egna golvfläkt är de flesta kunderna nöjda. Här kan du läsa några av utlåtandena;

 

"Allt är utmärkt och fungerar bra."


"Bra varvtal på den så den behöver inte stå nära, svalkar bra."


"Den gör vad den ska. Inget direkt att klaga på."


"Super stadig, helt suverän speciellt med tanke på priset! Bra blås."


"Tyst och effektiv med flera hastigheter, lätt att montera och lätt att placera och vid behov flytta."


"Väldigt välbyggd och tyst för priset. Klart över förväntan."


"Vi ä så nöjda. Inte hunnit tidigare år. Nu sover vi gott inne o kan njuta av värmen ute!"


"Mycket prisvärd och bra fläkt! Låter inte allt för mycket!"


"Men en snabbstart av värmen var det perfekt att få köpt en fläkt till, den förra 2018 från er. Med 2 fläktar i gång blir det svalt och skönt inomhus."


"Men en snabbstart av värmen var det perfekt att få köpt en fläkt till, den förra 2018 från er. Med 2 fläktar i gång blir det svalt och skönt inomhus."


"Vi är helt nöjda med produkten"


"Fläkten är stabil o effektiv.Något högljudd."


"Inte riktigt tyst men ganska tysk o skönt blås i lägst hastigheten. Jättenöjda o vill rekommendera det. Worth it! Skulle köpa 2 st. mer för våra stuga men make sa det är tillräckligt."


"En mycket bra fläkt för det priset,fläkten andas kvalitet.Ingen ranglig plast,stabil fot och stabilt stativ."


"Prisvärd fläkt. Används mycket nu."


"Fläkten har används flitigt från det att den monterades. Varje natt har vi fläkten på när vi sover eller på dagen om det är för varmt. Den är stabil o tystlåten. Den har tre olika lägen som man lätt kan ställa in. Vi är väldigt nöjda med denna fläkt. Man skulle kunna lägga till en fjärrkontroll till fläkten så blir den ännu mer attraktiv.Vi hoppas den håller länge och att den inte tar slut på marknaden."


"En jättebra fläkt - perfekt att man kan höja och sänka den."

 

Här köper du golvfläkten till bästa pris

Clas Ohlson säljer fläkten för 349. Frakten hem till dig ingår i priset.

349 kronor är det lägsta priset just nu för golvfläkten! 


Bästa bordsfläkten 2020

Efter många timmars sökning och granskning har vi tagit fram en vinnare. Det handlar om en högt värderad bordsfläkt, du kan nästan säga att det är som bordsfläktarnas Rolls Royce - det handlar om en fläkt från Dyson och den heter AM06.


Bästa bordsfläkten just nu - Dyson AM06Bästa bordsfläkten just nu - Dyson AM06

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på fläkten)Se dagens aktuella pris

 

 

Här hittar du bäst pris på testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 15 juli 2020


Dyson AM06 är först och främst en väldigt säker fläkt. Den är helt bladlös och därför finns det ingen risk att små barnfingrar hamnar emellan fläktbladen. Med fläkten kommer även en fjärrkontroll så att du enkelt kan växla mellan 10 luftflödesinställningar. Den har en timer-knapp och en vridkontroll. Förutom detta är fjärrkontrollen krökt och magnetiserad så att du enkelt kan lägga den på fläkten och slippa tappa bort den!

 

Dyson AM06 är lätt att rengöra eftersom den inte har några fläktblad. Det är bara att ta en trasa och torka! Det är en väldigt tyst fläkt vilket är en stor fördel, inte minst på natten när du sover. Den har också en snygg design som du stolt kan visa upp när du har gäster. Du kan också välja att luta fläkten med ett tryck, så att du får luften precis där du vill ha den.

 

Dyson AM06 är ganska stor för att vara en bordsfläkt, så att den också kan stå på golvet om du önskar. Den har en höjd på 55 cm och väger 3,44 kg. Nätsladden är 2m lång.


För mer information, klicka gärna på länken till Dysons hemsida.

 

Du kan också titta på ett youtube-klipp om hur den bladlösa fläkten fungerar här!

 

Så säger experterna 

PCMAG: ger Dyson AM06 4 av 5 poäng och skriver att den är elegant, tyst, bekväm, har kontrollerat luftflöde, lätt att rengöra och mindre benägen att samla ihop damm än andra fläktar.

 

Trustedreviews: har också testat Dyson AM06 och ger den 4 av 5 stjärnor. De skriver att det är en perfekt följeslagare under heta nätter. Eftersom den har en timer behöver du inte välja mellan komfort och energisparning, och eftersom den är så tyst behöver du inte oroa dig för att den ska hålla dig vaken hela natten.

 

Expertreviews: ger Dyson AM06 4 av 5 stjärnor. De summerar allt med det faktum att det är en tyst fläkt som gör det perfekt för alla som kämpar med att sova på en varm brittisk sommardag. Eftersom den drar så lite ström är den ett bra alternativ till många dyra luftkonditioneringsapparater.


The Guardian: gillar Dyson AM06. De tycker att den är bra och teknologiskt i överkant mot andra fläktar. Utöver det så gillar de att den är tyst, har en timer med LED-display samt att den kan styras via fjärrkontroll. De ger fläkten 3/5 stjärnor. 


Så säger konsumenterna

"Kan sova med den hela natten eftersom den är så tyst. Den har en cool design också", "Jag köpte den för ca. en månad sen. Den köptes till sovrummet som blir mycket varmt på sommaren. Mitt krav för fläkten var att den skulle vara tyst och att den kyler ner effektivt. Jag behöver en Dyson för den uppfyller båda dessa kraven, tyst och bekvämt, kallt, luftflöde".

 

"Dysons AM06-fläkt är en cool fläkt som fungerar bättre än vad jag förväntat mig. Den kan hålla igång luftflödet på en bra nivå, även om du står flera meter ifrån den och den kan fortsätta i timmar utan att behöva vila. Supernöjd!", "Otroligt tyst, mycket jämnt luftflöde jämfört med en vanlig fläkt. Lite dyr men om du vill ha kvalitet och stil så betalar du förmodligen :)".

 

"Detta är en av de bästa fläktarna jag har någonsin har köpt. Den var lätt att sätta ihop. Efter att satt på den så kunde vi inom en timme märka att det var en märkbar temperaturförändring i ett stort rum. Bli inte skrämd av det höga priset, du kommer inte ångra detta köp!", "Älskar denna fläkten, det har varit en livräddare i denna värmen med härlig och kall luft som styrs med en fjärrkontroll. Den är tyst nog för att inte störa nattens sömn. Rekommenderar!"


"Bra och tyst fläkt, även om den susar högre på högsta hastighet. Bra med tio hastighetslägen och fjärrkontroll. Ska man ha den i sovrummet och är ljudkänslig kan man ha den på t.ex. läge 2 eller 3. Bra med oscillerande funktion, dvs. att den kan sättas att gå fram och tillbaka, vänster, höger osv. Även vinklingsbar uppåt och nedåt. Bra! Jag köpte den vita varianten och det enda märkliga är att man monterat en tjock, svart, ful sladd med stor kontakt på en i övrigt smäcker produkt. Jag skulle även önska att man kunde variera ljusstyrkan på displayen, som lyser för starkt i ett mörkt sovrum. Totalt sett är jag dock mycket nöjd med produkten och kan rekommendera den varmt. Eller kallt..."


 

Nackdelarna då? Vi vill ju veta om det finns några nackdelar med produkten innan vi bestämmer oss för att handla. De tydliga nackdelarna är att både konsumenterna och experterna tycker att den är dyr, men gemensamt är att alla tycker att den är värd pengarna. Man nämner även att displayen tänds lite för starkt på natten och tycker att det är dumt att man inte kan stänga av ljuset på diplayen. En del nämner att den är lite mer bullrig än vad de trodde.


Här köper du bordsfläkten som är bäst i test till bästa pris 

Prisjakt listar fläkten från 2541 kr.

2541 kronor är det lägsta priset just nu för Dyson bordsfläkt! 


Fläkt bäst i test.

 

 

När du nu har hittat den bästa bordsfläkten kan vi även tipsa dig om att läsa om den bästa luftvärmepumpen. Om du är kaffesugen efter ha läst detta test med så mycket information så avslöjar vi här vilken kaffebryggare som är bäst!

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående fläktar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa fläkten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Läs även: