Det här är den bästa bordsfläkten just nu.

Ska du köpa en fläkt och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


I testet har vi tittat på de olika fläktarna som användarna har testat och vägt samman deras betyg och där av fått fram våra testvinnare.


Det finns olika typer av fläktar och därför har vi tagit fram tre olika vinnare i testet. En tyst golvfläkt från Xiaomi som vi utsett till tyst fläkt bäst i test, en billig och prisvärd bordsfläkt från Deltaco som kan kopplas via USB och en Dyson-fläkt som är vårt premiumval. 


Testvinnarna 2023

Tyst fläkt bäst i test

Smartmi SmartFan 3

Fläkt bäst i test Smartmi SmartFan 3
 • Tyst

 • Kontrollera från din smartphone

 • Kraftfull

 • Måste monteras

Bästa bordsfläkt

Deltaco FT-758

Fläkt bäst i test Deltaco FT-758
 • Liten och effektiv

 • Laddas via USB

 • Låg ljudnivå

 • Liten fläktdiameter

Bästa dyson fläkt

Dyson Cool Tower AM07

Fläkt bäst i test Dyson Cool Tower AM07
 • Genererar en skön bris

 • Bra rotation

 • Snygg design

 • Låter en del vid full kapacitet

 • Dyr

priser i samarbete med Prisjakt

Golvfläkt bäst i test 2023

Om du vill ha en fläkt som klarar av att kyla ned en större yta är det en golvfläkt du vill ha. Vi har tagit fram golvfläkten bäst i test just nu, och det är en tyst fläkt från Smart Mi - SmartFan 3.


Bästa tysta golvfläkt just nu - Smart Mi Smart Fan 3

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Smartmi SmartFan 3


Smart Mi har tagit den klassiska golvfläkts-designen och gjort den mycket snyggare med en modern finish. Visst ser det fortfarande ut som en fläkt, men den stör inte resten av rummet och smälter snyggt in. Fläkten väger 3,5 kg och står stabilt på sin fot. Den går att höja och sänka från 60 cm upp till 100 cm.


Batteridriven när du vill

Fläkten går att placera var du vill eftersom den är batteridriven och laddas enkelt upp. Här får du ut en genomsnittlig drifttid på ca 20 timmar, men givetvis beror detta på vilken inställning du använder. Full styrka tar slut på batteriet snabbare. En del användare väljer dock att låta fläkten stå inkopplad hela tiden.


Fungerar med din smartphone

Det är en 7 + 5 fläkt som ger en härlig bris. Direkt på fläkten finns 4 inställningar, men det är en stor fördel att ansluta fläkten till din smartphone eftersom reglaget då går att ställa in från 0 till 100, och du kan helt optimera fläktens styrka efter dina egna preferenser.


Låg ljudnivå och enkla kontroller

Oavsett om du kör den på full styrka är den väldigt tyst från 30,5 dB (58 dBA). Att använda fläkten i sovrummet går utmärkt! Som tidigare nämnt kan du ställa in den enkelt via din smartphone på ett reglage som går till 100. Men du kan även aktivera funktionen Natural Breeze för en mindre och naturlig bris. Förutom din smartphone kan du även styra den via dess medföljande fjärrkontroll samt med knapparna på själva fläkten.


Bred rotation för bra täckningsyta

Den har även en roterande funktion där den kan rotera som mest 140 grader från höger till vänster. Du kan styra fläkten helt via din smartphone genom Mi Home appen. 


Specifikationer

Vikt: 3,5 kg

Hastighetslägen: 100 st

Ljudnivå: 30,5 dB

Rotering: 140 grader

Styrs med: App/fjärrkontroll/knapp


Detta tycker konsumenterna

"Detta är den första fläkten jag har köpt som faktiskt är näst intill helt tyst. Både fläkten och oscillerandet. Aldrig mera knarriga och knakande pelarfläktar eller billiga golvfläktar som låter som flygplan."


"Batteridrift är toppen, mi home appen fungerar perfekt."


"Toppen fläkt, relativt liten smidig och tyst. Går även på batteri så den går att använda även där det inte finns tillgång till el. Men appen är en katastrof, verkar som den vill veta allt om dig för att du skall kunna använda fläkten."


"Kan inte ge den annat än högsta betyg, kanske lite för tidigt att uttala sig då jag nyligen köp den. Men det första intrycket är mycket bra, känns kvalitativt!"


"En mycket bra produkt som gör precis vad den ska."


"Så bra! Tyst, smart, enkel och bra luftflöde. Smidigt med både app, fjärrkontroll och knappar på själva fläkten. Batterifunktionen är en kul grej även om den nog oftast kommer stå inkopplad. Hela familjen är supernöjd!"


Här köper du golvfläkten till bästa pris

Amazon säljer Smartmi SmartFan 3 just nu för bara 890 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

890 kr är det lägsta priset just nu för Smartmi SmartFan 3!
Bästa bordsfläkten just nu

Denna lilla fläkt från Deltaco är en riktig liten luftkanon! Med dess 2 hastighetslägen ser den till att öka luftflödet och svalka ner under varma sommardagar. Den är liten (fläktdiameter på endast 18cm) och mycket enkel att använda. Tack vare skyddet på framsidan håller den även borta nyfikna små fingrar. 


Bästa bordsfläkten just nu - Deltaco-FT758

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på fläkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Deltaco FT-758


Det smarta med denna bordsfläkt är att den är liten och flexibel. Den laddas via USB istället för ett vanligt el-uttag. Du kan därför plugga in den i datorn, i en powerbank eller smartphone-laddaren för att den ska sättas igång. Du kan alltså ta med den nästan överallt! 


Fläkten svalkar effektivt trots sin lilla storlek. Tyvärr oscillerar inte bordsfläkten men den går att vrida och vända 360 grader för att luften ska siktas dit du önskar. 


Den är väldigt tyst - max 30dB enligt tillverkaren, trots att den körs på högsta hastighet. Du kan därför njuta av en god natts sömn i ett svalt sovrum eller jobba ostört i ett svalt arbetsrum.


Specifikationer

Vikt: 0,65 kg

Hastighetslägen: 2 st

Ljudnivå: 30 dB

Rotering: Ingen

Styrs med: Knapp


Detta tycker konsumenterna

Denna bordsfläkt har (likt många andra fläktar) tyvärr inte fått så mycket uppmärksamhet från experterna. Konsumenterna å andra sidan, gillar denna fläkt väldigt mycket. Detta är ett bra kvitto på att det är en produkt som uppskattas och fungerar. Här kommer några exempel:


"Förvånansvärt bra grejer för nästan inga pengar alls. Lämplig till nörden vid skrivbordet som vägrar gå ut i sol och värme ;) Relativt tysta är de också. Köpte 2 st för ca ett halvår sen. 2 olika hastigheter samt av/på-knapp på baksidan. Hade den haft 1 till setting med ännu högre hastighet hade jag gett 10/10." 


"Bästa usb fläkten jag hittat."


"En mycket prisvärd fläkt som är förvånansvärt kraftfull. Större än de flesta USB-fläktarna också med sin diameter på 18 cm. Fungerar mycket bra att koppla ihop med en vanlig mobilladdare och använda."


"Genial fläkt! Har två hastighetslägen, den första låter bokstavligen talat ingenting och den snabbare nivån hörs bara om en är i dess absoluta närhet. Usb-sladden sitter fastmonterad i fläkten så om längden är ett problem krävs adapter för att förlänga."


Här kan du köpa den lilla bordsfläkten till bäst pris

Kjell & Company säljer just nu Deltaco FT-758 för 198.9 kr. Frakten ingår i priset.

198.9 kr är det lägsta priset just nu för Deltaco FT-758!
Bästa Dyson fläkten

Denna fläkt från Dyson må vara dyr, men den gör ett riktigt bra jobb med att bidra med en härlig bris under årets varma dagar.


Bästa dyson fläkt just nu - Dyson Cool Tower AM07

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

Prisjakt de bästa priserna på Dyson Cool Tower AM07
prisjämfört med Prisjakt


Bladlös och enkel att placera

Den är snyggt designad och mäter endast cirka 1 m i höjd och 20 cm i djup – vilket gör den enkel att placera var som helst i hemmet. Dessutom är den helt bladlös och du kan sticka in handen i fläkten utan att få den kapad. Detta gör även fläkten mycket enkel att rengöra. 

 

Smarta och enkla funktioner

Du styr fläkten med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen som kan fästas på själva fläkten med hjälp av en magnet. Här kan du styra fläktstyrka mellan tio olika lägen samt hur bred rotation fläkten ska genomföra. 

 

Här kan fläkten rotera 160 grader. Tyvärr kan du inte styra om fläkten ska rotera upp eller ned, men du har möjligheten att luta bak fläkten cirka 20 grader om du vill ha brisen i ansiktet. 

 

Inställbar timer

Förutom funktionerna av fläktstyrka och oscillation kan du även ställa in en timer, vilket är praktiskt att ha på när du ska sova. 

 

Ljudnivå

När det gäller fläktens ljudnivå ökar denna allt eftersom du höjer fläktstyrkan och uppgår till max 64 dB. Detta är rätt högt vilket gör att de flesta använder en lägre styrka om de vill ha fläkten igång när de ska sova.  


Specifikationer

Vikt: 2,9 kg

Hastighetslägen: 10 st

Ljudnivå: 64 dB (max)

Rotering: 160 grader

Styrs med: Fjärrkontroll


Detta tycker konsumenterna om Dysons fläkt

"Effektiv och snygg fläkt. Fläkten har 10 nivåer - det är inga problem att sova med fläkten upp till nivå 3 och den är relativt tyst upp till nivå 5. Fläktens luftstråle är kraftig, kompakt och når väldigt långt över rummet vilket är kanon."


"Mycket tyst med många hastighetsinställningar, hög och kompakt och tar inte upp för mycket plats i sovrummet. Lätt att flytta på."


"Snygg design. Tyst och 10 olika inställningar. Effektiv för små utrymmen."


"Imponerad av mängden luftflöde, även vid låg hastighet. Kompakt och passar diskret i rummet."


"Även om den var lite högre än jag förväntade mig, är den här fläkten fantastisk. Det är tyst och kyler snarare än bara blåser."


"Mycket nöjd med hur tyst den här fläkten är, hur mycket luft den trycket ut, också väldigt säker runt barn."


"Producerar kall lyft mycket effektivare än en vanlig fläkt och är väldigt tyst på den låga inställningen. Stör inte sömnen. Enda klagomålet är att ljuset i basen är mycket starkt där det visar vilken inställning du är på."


Här köper du Dysons fläkt till lägsta pris

Riktpriset för denna Dyson fläkt är ca 4 000 kronor. Men du kan få den billigare ifall du beställer den online från andra återförsäljare. När du beställer den online kan du även få den levererad direkt till dörren. 

Jämför fläktar - specifikationer

Vikt:
Hastighetslägen:
Ljudnivå:
Rotering:
Styrs med:
Smartmi SmartFan 3
Smartmi SmartFan 3
Tyst fläkt bäst i...
3,5 kg
100 st
30,5 dB
140 grader
App/fjärrkontroll/knapp
Deltaco FT-758
Deltaco FT-758
Bästa bordsfläkt
0,65 kg
2 st
30 dB
Ingen
Knapp
Dyson Cool Tower AM07
Dyson Cool Tower AM0...
Bästa dyson fläkt
2,9 kg
10 st
64 dB
160 grader
Fjärrkontroll

Så gjorde vi testet

När vi gjorde testet utgick vi från de produkter som har bra kvalité och kommer från bra varumärken. Vi har även sett vilka fläktar som har presterat bra i testlabben och experternas tester. 


Utöver dessa faktorer är konsumenternas utlåtanden kring produkterna i hög grad vägledande för oss. Konsumenterna som testat produkterna är ju de sanna experterna. Vi har därför spenderat extra tid att hitta information om olika fläktar och vilka experterna och konsumenterna är mest nöjda med. 


Slutligen har vi även utgått från att testvinnarna ska vara just prissatta. 


Bästa golvfläkt från Xiaomi är en mycket bra golvfläkt som kombinerar en traditionella fläkt med modern teknik. Här kan du reglera styrkan på fläkten direkt från din smartphone för att få ett optimalt luftflöde för varje tillfälle. Dessutom är den otroligt tyst för att du inte ska störas av dess drift under nattid. 


Den lilla fläkten från Deltaco är en bra pryl att ha på kontoret och är enligt användare överraskande effektiv för att vara så liten. Dessutom är den enkel att ta med och kan enkelt kopplas i datorn tack vare att den är USB-driven. 


Fläkten från Dyson är en riktig premiumprodukt som passar dig som både vill ha en luftrenare och fläkt i ett och samma paket. Detta gör det till en smart lösning för allergiker eller dammkänsliga. Den har kantats av goda omdömen från både experter och användare som hyllar den för sin förmåga att kyla ned samtidigt som den är väldigt tyst då den är bladlös. 


Givetvis finns det några nackdelar med Dysons fläkt, och allra främst är det priset. Detta spiller även över på luftrenings-filter som behöver bytas efter ett tag, då även dessa är rätt dyra.


Dysons kombinerade fläkt och luftrenare tar bland annat hem 5/5 poäng från experterna på T3. Här hyllas den för sin effektiva rening av luft som fångar upp 99,95% av små partiklar som förorenar luften. De gillar även att fläkten är kraftfull och utrustad med nattläge för att inte störa sömnen. 
Köpguide

Fördelar med fläkt

För dig som inte vill investera i en luftvärmepump (som också kan användas för att kyla ner en stor mängd luft), är en bords- eller golvsfläkt ett bra alternativ. Effektiva fläktar bidrar till ett svalt inomhusklimat under varma sommardagar. 


Det finns flera fördelar med detta. För det första blir det möjligt att vistas inomhus, vilket kan vara en ren pina under sommarens heta dagar, framförallt om du bor i lägenhet. Men allra viktigaste fördelen är att du sover bättre om sovrummet är svalt. Här finns dock ett problem: en del fläktar ger ifrån sig ljud vilket gör det svårt att somna, därför är viktigt att köpa en tyst fläkt som inte stör. 


Och av bra sömn kommer endast bra saker. Exempelvis blir det enklare att koncentrera dig; som du säkert vet är det svårt att hålla koncentrationen uppe när det är hett och din vardag kan snabbt bli lidande. Då är en bordsfläkt en bra lösning på problemet. 


Dessa krav ställer vi på fläkten

 • Tyst - först och främst vill vi gärna ha en bordsfläkt som är tyst då det blir otroligt störande om fläkten ger ifrån sig för mycket ljud när vi ska sova. 
 • Flera inställningar - fläkten ska ha olika nivåer så att du kan kontrollera hur kallt det ska bli.
 • Timer - Då behöver du inte vakna mitt i natten och stänga av, eller att behöva tänka på att glömma stänga av den när du lämnar, bara lämna den på och låt timern köra klart!
 • Lätt att rengöra - alltid en fördel!
 • Energieffektiv - Det kan vara varmt i många timmar under en varm sommar så därför bör fläkten ta så lite energi som möjligt, både för miljön och plånbokens skull!
Fläkt bäst i test.


När du nu har hittat den bästa bordsfläkten kan vi även tipsa dig om att läsa om den bästa luftvärmepumpen. Här hittar du även samtliga vår test inom kategorin klimat. Om du är kaffesugen efter ha läst detta test med så mycket information så avslöjar vi här vilken kaffebryggare som är bäst!

 

Tips 1: Det finns flera olika typer av fläktar, därför kan vi tipsa dig om att även läsa våra tester om portabel luftkonditionering och luftrenare, som är bra komplement till fläktar.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har bordsfläkt rea på ovanstående fläktar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa fläkten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vilken bordsfläkt är tystast?
  Tystaste fläkten i vårt test är Xiaomi Mi Smart Fan 2 med en ljudvolym på endast 30,5 dB.
 • Vilken fläkt kyler bäst?
  Dyson Pure Cool Link Tower är den fläkt som kyler allra bäst i detta test. Denna bladlösa fläkt med bred rotation ger ett kallt flöde av luft som kyler ner rummet till en behaglig nivå.
 • Pelarfläkt eller golvfläkt?
  En pelarfläkt skickar en större luftström. Men ofta är de dyrare än en vanlig golvfläkt, som är ett mer prisvärt val. Dock skickar golvfläkten luft från ett mindre område.
Bäst i test Guidens klimattester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Bordsfläkt

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2019-03-22 och uppdaterades senast

Läs även: