Det här är den bästa bordsfläkten just nu.

Tester på bordsfläkt 2020

Vill du veta vilken bordsfläkt som har blivit "bäst i test" 2020? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken bordsfläkt som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa bordsfläkten!

 

Denna sidan är lite annorlunda från hur de brukar vara på Bäst i test eftersom det inte finns några jämförelsetest på bordsfläktar. Vi har därför spenderat extra tid att hitta information om olika fläktar och vilka experterna och konsumenterna är mest nöjda med. Efter att du läst detta test kan vi tipsa dig om att även läsa vårt test om portabel ac och luftrenare, vars maskiner är ett bra kompliment till denna fläkt.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa bordsfläkten NU!

 

Därför ska du ha en bordsfläkt

För dig som inte vill eller har möjlighet att investera i en luftvärmepump (som också kan användas för att svalka), är en bord- eller golvsfläkt ett bra alternativ. Effektiva fläktar skapar en sval och trevlig inomhusmiljö under varma sommardagar och du sover dessutom bättre om rummet är svalt.

 

Problem med att sova är vanligt för många under varma sommarnätter och då kan det hjälpa till att ha en fläkt i rummet som svalkar ner luften, men även får den att få en ökad cirkulation i rummet. Resultatet är en bättre och mer effektiv sömn.

 

Det blir lättare att koncentrera dig. Som du säkert vet är det svårt att hålla koncentrationen uppe när det är hett och din vardag kan snabbt bli lidande. Då är en bordsfläkt en bra lösning på problemet.

 

Dessa krav ställer vi på bordsfläkten


  • Tyst - först och främst vill vi att fläkten ska vara så tyst som möjligt. Det kan vara mycket störande om fläkten ger ifrån sig mycket ljud när du ska sova.

  • Flera inställningar - fläkten ska ha olika nivåer så att du kan kontrollera hur kallt det ska bli.

  • Timer - Då behöver du inte vakna mitt i natten och stänga av, eller att behöva tänka på att glömma stänga av den när du lämnar, bara lämna den på och låt timern köra klart!

  • Lätt att rengöra - alltid en fördel!

  • Energieffektiv - Det kan vara varmt i många timmar under en varm sommar så därför bör fläkten ta så lite energi som möjligt, både för miljön och plånbokens skull!

 

 

 


Bästa bordsfläkten 2020

Efter många timmars sökning och granskning har vi tagit fram en vinnare. Det handlar om en högt värderad bordsfläkt, du kan nästan säga att det är som bordsfläktarnas Rolls Royce - det handlar om en fläkt från Dyson och den heter AM06.


Bästa bordsfläkten just nu - Dyson AM06Bästa bordsfläkten just nu - Dyson AM06

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på fläkten)Se dagens aktuella pris

 

 

Här hittar du bäst pris på testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 7 april 2020

 

Dyson AM06 är först och främst en väldigt säker fläkt. Den är helt bladlös och därför finns det ingen risk att små barnfingrar hamnar emellan fläktbladen. Med fläkten kommer även en fjärrkontroll så att du enkelt kan växla mellan 10 luftflödesinställningar. Den har en timer-knapp och en vridkontroll. Förutom detta är fjärrkontrollen krökt och magnetiserad så att du enkelt kan lägga den på fläkten och slippa tappa bort den!

 

Dyson AM06 är lätt att rengöra eftersom den inte har några fläktblad. Det är bara att ta en trasa och torka! Det är en väldigt tyst fläkt vilket är en stor fördel, inte minst på natten när du sover. Den har också en snygg design som du stolt kan visa upp när du har gäster. Du kan också välja att luta fläkten med ett tryck, så att du får luften precis där du vill ha den.

 

Dyson AM06 är ganska stor för att vara en bordsfläkt, så att den också kan stå på golvet om du önskar. Den har en höjd på 55 cm och väger 3,44 kg. Nätsladden är 2m lång.


För mer information, klicka gärna på länken till Dysons hemsida.

 

Du kan också titta på ett youtube-klipp om hur den bladlösa fläkten fungerar här!

 

 

Så säger experterna 

PCmag ger Dyson AM06 4 av 5 poäng och skriver att den är elegant, tyst, bekväm, har kontrollerat luftflöde, lätt att rengöra och mindre benägen att samla ihop damm än andra fläktar.

 

trustedreviews har också testat Dyson AM06 och ger den 4 av 5 stjärnor. De skriver att det är en perfekt följeslagare under heta nätter. Eftersom den har en timer behöver du inte välja mellan komfort och energisparning, och eftersom den är så tyst behöver du inte oroa dig för att den ska hålla dig vaken hela natten.

 

Expertreviews ger Dyson AM06 4 av 5 stjärnor. De summerar allt med det faktum att det är en tyst fläkt som gör det perfekt för alla som kämpar med att sova på en varm brittisk sommardag. Eftersom den drar så lite ström är den ett bra alternativ till många dyra luftkonditioneringsapparater.


The Guardian gillar Dyson AM06. De tycker att den är bra och teknologiskt i överkant mot andra fläktar. Utöver det så gillar de att den är tyst, har en timer med LED-display samt att den kan styras via fjärrkontroll. De ger fläkten 3/5 stjärnor. 

 

Här köper du fläkten till bästa pris

Bästa priset på Dyson AM06 hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Hos Prisjakt kan du prisjämföra fläkten! Just nu säljs den som billigast för 2987 kronor enligt Prisjakt. Klicka här för att läsa mer.

 

2987 kronor är det lägst priset bland butikerna just nu för bordsfläkten Dyson AM06.

 

Så säger konsumenterna 

"Kan sova med den hela natten eftersom den är så tyst. Den har en cool design också", "Jag köpte den för ca. en månad sen. Den köptes till sovrummet som blir mycket varmt på sommaren. Mitt krav för fläkten var att den skulle vara tyst och att den kyler ner effektivt. Jag behöver en Dyson för den uppfyller båda dessa kraven, tyst och bekvämt, kallt, luftflöde".

 

"Dysons AM06-fläkt är en cool fläkt som fungerar bättre än vad jag förväntat mig. Den kan hålla igång luftflödet på en bra nivå, även om du står flera meter ifrån den och den kan fortsätta i timmar utan att behöva vila. Supernöjd!", "Otroligt tyst, mycket jämnt luftflöde jämfört med en vanlig fläkt. Lite dyr men om du vill ha kvalitet och stil så betalar du förmodligen :)".

 

"Detta är en av de bästa fläktarna jag har någonsin har köpt. Den var lätt att sätta ihop. Efter att satt på den så kunde vi inom en timme märka att det var en märkbar temperaturförändring i ett stort rum. Bli inte skrämd av det höga priset, du kommer inte ångra detta köp!", "Älskar denna fläkten, det har varit en livräddare i denna värmen med härlig och kall luft som styrs med en fjärrkontroll. Den är tyst nog för att inte störa nattens sömn. Rekommenderar!"


"Bra och tyst fläkt, även om den susar högre på högsta hastighet. Bra med tio hastighetslägen och fjärrkontroll. Ska man ha den i sovrummet och är ljudkänslig kan man ha den på t.ex. läge 2 eller 3. Bra med oscillerande funktion, dvs. att den kan sättas att gå fram och tillbaka, vänster, höger osv. Även vinklingsbar uppåt och nedåt. Bra! Jag köpte den vita varianten och det enda märkliga är att man monterat en tjock, svart, ful sladd med stor kontakt på en i övrigt smäcker produkt. Jag skulle även önska att man kunde variera ljusstyrkan på displayen, som lyser för starkt i ett mörkt sovrum. Totalt sett är jag dock mycket nöjd med produkten och kan rekommendera den varmt. Eller kallt..."

 

Nackdelarna då? Vi vill ju veta om det finns några nackdelar med produkten innan vi bestämmer oss för att handla. De tydliga nackdelarna är att både konsumenterna och experterna tycker att den är dyr, men gemensamt är att alla tycker att den är värd pengarna. Man nämner även att displayen tänds lite för starkt på natten och tycker att det är dumt att man inte kan stänga av ljuset på diplayen. En del nämner att den är lite mer bullrig än vad de trodde.

 

Testvinnare 2 - ett billigare alternativ

 

  utmanaren bordsfläkten - Mia VLO 3016S

Utmanaren - Mia Prodomus VLO 3016S

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här hittar du bäst pris på utmanaren:

Aktuella butikspriser per den 7 april 2020

Mia VLO 3016 ger en bekväm kylning under varma sommardagar och såklart vid andra tillfällen också när du behöver effektiv kylning. Fläkten har ett vinklat fläkthuvud som svänger fram och tillbaka, vilket gör att luftnivån ändras så att den inte blir obekväm. Den kan också lutas vertikalt.

 

Fläkten har 4 knappar med 3 olika hastigheter, diametern är 34 cm och den väger 1,7 kg så det är lätt att flytta dit du vill ha den. Mia VLO 3016 har ett robust metallgaller som skyddar själva fläkten och gummiben för att hålla den stabil mot underlaget.

 

Som alltid här på Bäst i test Guiden vill vi veta vad konsumenterna som redan har köpt produkten tycker om den, det är ju de som har den största och bästa upplevelsen av fläkten och när det gäller Mia VLO 3016 är kunderna nöjda. Mycket nöjd! Här kan du läsa några av utlåtandena;

 

"Fungerar utmärkt under den varma sommaren, lätt att montera.", "Super läcker fläkt! Är verkligen nöjd med den! Den strular inget alls”.


”Fläkten gör som den ska och har en rimlig ljudnivå utan krångligheter eller resonans. Jag tycker dock att den borde ha varit lättare att sätta ihop utan verktyg”.

 

”Det är en trevligt och väldigt tyst fläkt. Men det kunde ha funnits en liten enkel instruktion om hur man sätter ihop den".

 

Här köper du utmanaren till bästa pris

 

Hos Whiteaway kan du köpa den för 585 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår också i priset.

 

585 kronor är det lägst priset bland butikerna just nu för bordsfläkten Mia Prodomus VLO 3016.

 


Fläkt bäst i test.

 

 

När du nu har hittat den bästa bordsfläkten kan vi även tipsa dig om att läsa om den bästa luftvärmepumpen. Om du är kaffesugen efter ha läst detta test med så mycket information så avslöjar vi här vilken kaffebryggare som är bäst!

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående bordsfläkt. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa bordsfläkten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!