liten tyst fläkt bäst i test råd och rön, tystgående fläkt, tysta fläktar, dyson fläkt test, bästa fläkten

Tyst fläkt bäst i test 2024 - tyst bordsfläkt och golvfläkt

Vill du ha en tyst fläkt i sovrummet och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


I testet har vi tittat på tysta fläktar som användarna har testat och vägt samman deras betyg och utsett tre testvinnare: en tystgående golvfläkt (nästintill ljudlös fläkt) från SmartMi som vi utsett till tyst fläkt bäst i test och en billig och prisvärd bordsfläkt från Deltaco kan kopplas via USB och får priset tyst bordsfläkt bäst i test. Sist men inte minst: bästa fläkten i premiumsegmentet: Dyson fläkt bäst i test.


Testvinnarna - tysta fläktar bäst i test 2024


Golvfläkt bäst i test 2024: SmartMi SmartFan 3


Tyst fläkt bäst i test

Om du vill ha en fläkt som klarar av att kyla ned en större yta är det en golvfläkt du vill ha. Vi har tagit fram golvfläkten bäst i test just nu, och det är en tyst fläkt från SmartMi - SmartFan 3.


Justerbar höjd mellan 60-100 cm

SmartMi har tagit den klassiska golvfläktsdesignen och gjort den mycket snyggare med en modern finish. Visst ser det fortfarande ut som en fläkt, men den stör inte resten av rummet och smälter in snyggt. Fläkten väger 3,5 kg och står stabilt på sin fot. Den går att höja och sänka från 60 cm upp till 100 cm.


20 timmars batteritid eller inkopplad i eluttag

Fläkten går att placera var du vill eftersom den är batteridriven och laddas enkelt upp. Här får du ut en genomsnittlig drifttid på ca 20 timmar, men givetvis beror detta på vilken inställning du använder. Full styrka tar slut på batteriet snabbare. En del användare väljer dock att låta fläkten stå inkopplad hela tiden.


Justera fläktens styrka med mobilen

Det är en 7 + 5 fläkt som ger en härlig bris. Direkt på fläkten finns 4 inställningar, men det är en stor fördel att ansluta fläkten till din smartphone eftersom reglaget då går att ställa in från 0 till 100, och du kan helt optimera fläktens styrka efter dina egna preferenser.


Låg ljudnivå på 30,5 dB 

Oavsett om du kör den på full styrka är den väldigt tyst från 30,5 dB (58 dBA), vilket gör den till en av de bästa fläktarna till sovrummet! Som tidigare nämnt kan du ställa in den enkelt via din smartphone på ett reglage som går till 100. Men du kan även aktivera funktionen Natural Breeze för en mindre och naturlig bris. Förutom din smartphone kan du även styra den via dess medföljande fjärrkontroll samt med knapparna på själva fläkten.


Bred rotation för bra täckningsyta

Den har även en roterande funktion där den kan rotera som mest 140 grader från höger till vänster. Du kan styra fläkten helt via din smartphone genom Mi Home appen.


Specifikationer om SmartFan 3

 • Vikt: 3,5 kg
 • Hastighetslägen: 100 st
 • Ljudnivå: 30,5 dB
 • Rotering: 140 grader
 • Styrs med: App/fjärrkontroll/knappHär köper du den bästa golvfläkten till lägsta prisKonsumenternas omdömen och recensioner om SmartMi SmartFan 3

"Detta är den första fläkten jag har köpt som faktiskt är näst intill helt tyst. Både fläkten och oscillerandet. Aldrig mera knarriga och knakande pelarfläktar eller billiga golvfläktar som låter som flygplan."


"Batteridrift är toppen, mi home appen fungerar perfekt."


"Toppen fläkt, relativt liten smidig och tyst. Går även på batteri så den går att använda även där det inte finns tillgång till el. Men appen är en katastrof, verkar som den vill veta allt om dig för att du skall kunna använda fläkten."


"Kan inte ge den annat än högsta betyg, kanske lite för tidigt att uttala sig då jag nyligen köp den. Men det första intrycket är mycket bra, känns kvalitativt!"


"En mycket bra produkt som gör precis vad den ska."


"Så bra! Tyst, smart, enkel och bra luftflöde. Smidigt med både app, fjärrkontroll och knappar på själva fläkten. Batterifunktionen är en kul grej även om den nog oftast kommer stå inkopplad. Hela familjen är supernöjd!"


Bästa bordsfläkten: Deltaco FT-758 


Bästa fläkten för sovrummet

Denna lilla fläkt från Deltaco är en riktig liten luftkanon, och samtidigt väldigt tyst - max 30 dB enligt tillverkaren, trots att den körs på högsta hastighet. Du kan därför njuta av en god natts sömn i ett svalt sovrum eller jobba ostört i ett svalt arbetsrum.


Liten och tyst bordsfläkt bäst i test

Med dess 2 hastighetslägen ser den till att öka luftflödet och svalka ner under varma sommardagar. Den är liten (fläktdiameter på endast 18cm) och mycket enkel att använda. Tack vare skyddet på framsidan håller den även borta nyfikna små fingrar.


USB-laddning ger flexibilitet

Det smarta med denna bordsfläkt är att den är liten och flexibel. Den laddas via USB istället för ett vanligt eluttag. Du kan därför plugga in den i datorn, i en powerbank eller smartphone-laddaren för att den ska sättas igång. Du kan alltså ta med den nästan överallt!


Specifikationer om Deltaco FT-758 

 • Vikt: 0,65 kg
 • Hastighetslägen: 2 st
 • Ljudnivå: 30 dB
 • Rotering: Ingen
 • Styrs med: KnappHär kan du köpa den lilla bordsfläkten Deltaco FT-758 till bäst prisKonsumenternas omdömen och recensioner om Deltaco bordsfläkt bäst i test

Denna bordsfläkt har (likt många andra fläktar) tyvärr inte fått så mycket uppmärksamhet från experterna. Konsumenterna å andra sidan, gillar denna fläkt väldigt mycket. Detta är ett bra kvitto på att det är en produkt som uppskattas och fungerar. Här kommer några exempel:


"Förvånansvärt bra grejer för nästan inga pengar alls. Lämplig till nörden vid skrivbordet som vägrar gå ut i sol och värme ;) Relativt tysta är de också. Köpte 2 st för ca ett halvår sen. 2 olika hastigheter samt av/på-knapp på baksidan. Hade den haft 1 till setting med ännu högre hastighet hade jag gett 10/10."


"Bästa usb fläkten jag hittat."


"Bra fläkt till bra pris!"


"En mycket prisvärd fläkt som är förvånansvärt kraftfull. Större än de flesta USB-fläktarna också med sin diameter på 18 cm. Fungerar mycket bra att koppla ihop med en vanlig mobilladdare och använda."


"Genial fläkt! Har två hastighetslägen, den första låter bokstavligen talat ingenting och den snabbare nivån hörs bara om en är i dess absoluta närhet. Usb-sladden sitter fastmonterad i fläkten så om längden är ett problem krävs adapter för att förlänga."


Fläkten svalkar effektivt trots sin lilla storlek. Tyvärr oscillerar inte bordsfläkten men den går att vrida och vända 360 grader för att luften ska siktas dit du önskar.


Bladlös fläkt bäst i test: Dyson Cool Tower AM07 


Bästa Dyson fläkten

Denna fläkt från Dyson må vara dyr, men den gör ett riktigt bra jobb med att bidra med en härlig bris under årets varma dagar.


Bladlös fläkt som är enkel att placera

Den är snyggt designad och mäter endast cirka 1 m i höjd och 20 cm i djup – vilket gör den enkel att placera var som helst i hemmet. Dessutom är den helt bladlös och du kan sticka in handen i fläkten utan att få den kapad. Perfekt om du har småbarn! En bladlös fläkt är också mycket enkel att rengöra. 


Smarta och enkla funktioner

Du styr fläkten med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen som kan fästas på själva fläkten med hjälp av en magnet. Här kan du styra fläktens styrka mellan tio olika lägen samt bredden på fläktens rotation.


Fläkten kan rotera 160 grader. Tyvärr kan du inte styra om fläkten ska rotera upp eller ned, men du har möjligheten att luta bak fläkten cirka 20 grader och vinkla upp fläkten så att du får brisen i ansiktet.


Inställbar timer

Förutom funktionerna av fläktstyrka och oscillation kan du även ställa in en timer, vilket är praktiskt att ha på när du ska sova.


Ljudnivå på 64 dB vid maxstyrka

När det gäller fläktens ljudnivå ökar denna allt eftersom du höjer fläktstyrkan och uppgår till max 64 dB. Detta är rätt högt vilket gör att de flesta använder en lägre styrka om de vill ha fläkten igång när de ska sova.


Specifikationer om Dyson Cool Tower AM07 

 • Vikt: 2,9 kg
 • Hastighetslägen: 10 st
 • Ljudnivå: 64 dB (max)
 • Rotering: 160 grader
 • Styrs med: FjärrkontrollHär köper du Dysons kylande fläkt bäst i test till lägsta pris

Riktpriset för denna Dyson fläkt är ca 4 000 kronor. Men du kan få den billigare ifall du beställer den online från andra återförsäljare. När du beställer den online kan du även få den levererad direkt till dörren.


de bästa priserna på Dyson Cool Tower AM07Konsumenternas omdömen och recensioner om Dyson fläkt bäst i test 

"Effektiv och snygg fläkt. Fläkten har 10 nivåer - det är inga problem att sova med fläkten upp till nivå 3 och den är relativt tyst upp till nivå 5. Fläktens luftstråle är kraftig, kompakt och når väldigt långt över rummet vilket är kanon."


"Mycket tyst fläkt med många hastighetsinställningar, hög och kompakt och tar inte upp för mycket plats i sovrummet. Lätt att flytta på."


"Imponerad av mängden luftflöde, även vid låg hastighet."


"Även om den var lite högre än jag förväntade mig, är den här fläkten fantastisk. Det är tyst och kyler snarare än bara blåser."


"Mycket nöjd med hur tyst den här fläkten är, hur mycket luft den trycket ut, också väldigt säker runt barn."


"Producerar kall lyft mycket effektivare än en vanlig fläkt och är väldigt tyst på den låga inställningen. Stör inte sömnen. Enda klagomålet är att ljuset i basen är mycket starkt där det visar vilken inställning du är på."


Jämför fläktar bäst i test  - specifikationer

Vikt:
Hastighetslägen:
Ljudnivå:
Rotering:
Styrs med:
Bäst i test fläkten 2024 - Smartmi SmartFan 3 - Bäst i test
Smartmi SmartFan 3
Tyst fläkt bäst i...
3,5 kg
100 st
30,5 dB
140 grader
App/fjärrkontroll/knapp
Bäst i test fläkten 2024 - Deltaco FT-758 - Bäst i test
Deltaco FT-758
Prisvärd och tyst...
0,65 kg
2 st
30 dB
Ingen
Knapp
Bäst i test fläkten 2024 - Dyson Cool Tower AM07 - Bäst i test
Dyson Cool Tower AM0...
Dyson fläkt bäst i...
2,9 kg
10 st
64 dB
160 grader
FjärrkontrollSå gjorde vi testet om tysta fläktar

När vi gjorde testet utgick vi från de produkter som har bra kvalité och kommer från bra varumärken. Vi har även sett vilka fläktar som har presterat bra i testlabben och experternas tester.


Utöver dessa faktorer är konsumenternas utlåtanden kring produkterna i hög grad vägledande för oss. Konsumenterna som testat produkterna är ju de sanna experterna. Vi har därför spenderat extra tid att hitta information om olika fläktar och vilka experterna och konsumenterna är mest nöjda med.


Slutligen har vi även utgått från att testvinnarna ska vara prisvärda.


Bästa golvfläkt från SmartMi är en mycket bra golvfläkt som kombinerar en traditionella fläkt med modern teknik. Här kan du reglera styrkan på fläkten direkt från din smartphone för att få ett optimalt luftflöde för varje tillfälle. Dessutom är den otroligt tyst för att du inte ska störas av dess drift under nattid.


Den lilla fläkten från Deltaco är en bra pryl att ha på kontoret och är enligt användare överraskande effektiv för att vara så liten. Dessutom är den enkel att ta med och kan enkelt kopplas i datorn tack vare att den är USB-driven.


Fläkten från Dyson är en riktig premiumprodukt som passar dig som både vill ha en luftrenare och fläkt i ett och samma paket. Detta gör det till en smart lösning för allergiker eller dammkänsliga. Den har kantats av goda omdömen från både experter och användare som hyllar den för sin förmåga att kyla ned samtidigt som den är väldigt tyst då den är bladlös.


Givetvis finns det några nackdelar med Dysons fläkt, och allra främst är det priset. Detta spiller även över på luftrenings-filter som behöver bytas efter ett tag, då även dessa är rätt dyra.


Dysons kombinerade fläkt och luftrenare tar bland annat hem 5/5 poäng från experterna på T3. Här hyllas den för sin effektiva rening av luft som fångar upp 99,95% av små partiklar som förorenar luften. De gillar även att fläkten är kraftfull och utrustad med nattläge för att inte störa sömnen.


Vanligtvis brukar vi läsa vad Råd och Rön anser är bästa fläkten, men tyvärr har de inte gjort något test på fläktar än.


Testvinnare av bästa fläkten

Amazon säljer Smartmi SmartFan 3 just nu för bara 1656 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1656 kr är det lägsta priset just nu för Smartmi SmartFan 3!


Kjell & Company säljer just nu Deltaco FT-758 för 198.9 kr. Frakten ingår i priset.

198.9 kr är det lägsta priset just nu för Deltaco FT-758!

ComputerSalg säljer just nu Deltaco FT-758 för 219 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 246 kr. Frakten ingår i priset.Köpguide

Fördelar med fläkt

För dig som inte vill investera i en luftvärmepump (som också kan användas för att kyla ner en stor mängd luft), är en bords- eller golvsfläkt ett bra alternativ. Effektiva fläktar bidrar till ett svalt inomhusklimat under varma sommardagar.


Det finns flera fördelar med detta. För det första blir det möjligt att vistas inomhus, vilket kan vara en ren pina under sommarens heta dagar, framförallt om du bor i lägenhet. Men allra viktigaste fördelen är att du sover bättre om sovrummet är svalt. Här finns dock ett problem: en del fläktar ger ifrån sig ljud vilket gör det svårt att somna, därför är viktigt att köpa en tyst fläkt som inte stör.


Och av bra sömn kommer endast bra saker. Exempelvis blir det enklare att koncentrera dig; som du säkert vet är det svårt att hålla koncentrationen uppe när det är hett och din vardag kan snabbt bli lidande. Då är en bordsfläkt en bra lösning på problemet.


Dessa krav ställer vi på fläkten

 • Tyst - först och främst vill vi gärna ha en bordsfläkt som är tyst då det blir otroligt störande om fläkten ger ifrån sig för mycket ljud när vi ska sova.
 • Flera inställningar - fläkten ska ha olika nivåer så att du kan kontrollera hur kallt det ska bli.
 • Timer - Då behöver du inte vakna mitt i natten och stänga av, eller att behöva tänka på att glömma stänga av den när du lämnar, bara lämna den på och låt timern köra klart!
 • Lätt att rengöra - alltid en fördel!
 • Energieffektiv - Det kan vara varmt i många timmar under en varm sommar så därför bör fläkten ta så lite energi som möjligt, både för miljön och plånbokens skull!tyst golvfläkt bäst i test, golvfläkt tyst, fläktar bäst i test, ljudlös fläkt tyst fläkt sovrum, tystaste fläkten


Om du är kaffesugen efter ha läst detta test med så mycket information så avslöjar vi här vilken kaffebryggare som är bäst!


Tips 1: Det finns flera olika typer av fläktar, därför kan vi tipsa dig om att även läsa våra tester om portabel AC bäst i test och luftrenare, som är bra komplement till fläktar. Även en luftfuktare kan bidra till bättre luft inomhus.


Tips 2: Det är också viktigt att hålla rent hemmet från damm som kan cirkulera med fläkten, speciellt om du syr ofta med symaskin och hanterar mycket olika tyger och garn. Kolla in våra tester om den bästa dammsugaren, handdammsugaren eller robotdammsugaren.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har bordsfläkt rea på ovanstående fläktar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa fläkten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vilken bordsfläkt är tystast?
  Tystaste fläkten i vårt bordsfläkt test är Xiaomi Mi Smart Fan 2 med en ljudvolym på endast 30,5 dB.
 • Vilken fläkt kyler bäst?
  Dyson Pure Cool Link Tower är den bordsfläkt som kyler allra bäst i detta test. Denna bladlösa fläkt med bred rotation ger ett kallt flöde av luft som kyler ner rummet till en behaglig nivå.
 • Pelarfläkt eller golvfläkt?
  En pelarfläkt skickar en större luftström. Men ofta är de dyrare än en vanlig golvfläkt, som är ett mer prisvärt val. Dock skickar golvfläkten luft från ett mindre område.
 • Vilken är den bästa fläkten?
  Om du vill ha en tyst fläkt i sovrummet har vi utsett tyst fläkt bäst i test. Bästa golvfläkten kommer från Smartmi, medan bordsfläkt bäst i test är från Deltaco och premiumfläkten är Dyson fläkt bäst i test.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Bordsfläkt

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast