Det här är den bästa bordsfläkten just nu.

Fläkt bäst i test 2022

Vill du veta vilken bordsfläkt som har blivit "bäst i test" 2022? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken bordsfläkt som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa bordsfläkten!

 

I testet kan du läsa om


 1. Bästa fläktar 2022
 2. Golvfläkt bäst i test
 3. Bordsfläkt bäst i test
 4. Bästa dyson fläkt


Bästa fläktar 2022

Bästa golvfläkt

Honeywell HYF290E4

Fläkt bäst i test Honeywell HYF290E4
 • Låg ljudnivå

 • Timerfunktion

 • Styrs med fjärrkontroll

Bästa bordsfläkt

Deltaco FT-758

Fläkt bäst i test Deltaco FT-758
 • Liten och effektiv

 • Laddas via USB

 • Låg ljudnivå

 • Liten fläktdiameter

priser i samarbete med Prisjakt


Denna sidan är lite annorlunda från hur de brukar vara på Bäst i test eftersom det inte finns så många jämförelsetester på bordsfläktar. Vi har därför spenderat extra tid att hitta information om olika fläktar och vilka experterna och konsumenterna är mest nöjda med. Efter att du läst detta test kan vi tipsa dig om att även läsa vårt test om portabel ac och luftrenare, vars maskiner är ett bra komplement till fläktar.


I detta test har vi tagit fram en bäst-i-test-vinnare för bästa bordsfläkten, en testvinnare för bästa golvfläkten och även en prisvärd rekommenderad utmanare till bästa bordsfläkten. 


Därför ska du ha en fläkt

För dig som inte vill eller har möjlighet att investera i en luftvärmepump (som också kan användas för att svalka), är en bord- eller golvsfläkt ett bra alternativ. Effektiva fläktar skapar en sval och trevlig inomhusmiljö under varma sommardagar och du sover dessutom bättre om rummet är svalt.

 

Problem med att sova är vanligt för många under varma sommarnätter och då kan det hjälpa till att ha en fläkt i rummet som svalkar ner luften, men även får den att få en ökad cirkulation i rummet. Resultatet är en bättre och mer effektiv sömn. Och av en bra sömn kommer endast bra saker! Exempelvis blir det enklare att koncentrera dig; som du säkert vet är det svårt att hålla koncentrationen uppe när det är hett och din vardag kan snabbt bli lidande. Då är en bordsfläkt en bra lösning på problemet. 

 

Dessa krav ställer vi på bordsfläkten


 • Tyst - först och främst vill vi gärna ha en tyst fläkt eftersom det är störande om fläkten ger ifrån sig för mycket ljud när vi ska sova.

 • Flera inställningar - fläkten ska ha olika nivåer så att du kan kontrollera hur kallt det ska bli.

 • Timer - Då behöver du inte vakna mitt i natten och stänga av, eller att behöva tänka på att glömma stänga av den när du lämnar, bara lämna den på och låt timern köra klart!

 • Lätt att rengöra - alltid en fördel!

 • Energieffektiv - Det kan vara varmt i många timmar under en varm sommar så därför bör fläkten ta så lite energi som möjligt, både för miljön och plånbokens skull!
Golvfläkt bäst i test 2022

Om du vill ha en fläkt som klarar av att kyla ned en större yta är det en golvfläkt du vill ha. Vi har tagit fram golvfläkten bäst i test just nu. Läs mer här nedan!


Golvfläkt bäst i test - Honeywell HYF290E4

(Klicka på bilden för att få mer information om det bästa priset just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Honeywell HYF290E4Det som gör Honeywell HYF290E4 till vår testvinnare beror på dess kvalitet och prestanda, samtidigt som den ligger på en rimlig prisnivå. Det är en oscillerande pelarfläkt som placeras på golvet.


Det är en tyst fläkt med hela 8 hastighetslägen där maxnivån ger en ljudnivå på cirka 50 dB. Men väljer du en lägre inställning blir fläkten allt tystare. Lägst ljudnivå får du på sömnläget, som ger en härlig och kylande bris utan att den stör dig när du ska sova. Fläkten har även en timerfunktion som kan ställas in från 1 - 8 timmar. 


Alla funktioner går att styra med fläktens fjärrkontroll, vilket är bekvämt när du ligger i sängen och inte orkar resa dig upp. Men givetvis går det att ställa in funktionerna direkt på fläktens display som finns på toppen av fläkten. Här kan du se vilken hastighet som är vald, om timer är inställd samt om fläkten skall oscillera (snurra) eller inte. 


Honeywells golvfläkt är 83 cm hög och placeras allra bäst på golvet i närhet till där du befinner dig, då kan du förvänta dig ett härligt flöde av kylig luft som gör sommarvärmen hanterbar när du befinner dig inomhus. 


Fläkten väger 3 kg och står stabilt på sin breda bas. Den är även enkel att rengöra eftersom det inte finns några synliga blad.


Detta tycker konsumenterna

Då Honeywell inte har många expertbetyg har vi fokuserat extra mycket på att ta reda på vad användarna säger, det är ju trots allt dessa som har den bästa erfarenheten av det vardagliga användandet av fläkten. Honeywells golvfläkt får många höga betyg; vilket intygar på att det är en bra produkt som konsumenterna gillar. Här kan du läsa några exempel:

 

"Allt är utmärkt och fungerar bra."


"Bra varvtal på den så den behöver inte stå nära, svalkar bra."


"Den gör vad den ska. Inget direkt att klaga på."


"Super stadig, helt suverän speciellt med tanke på priset! Bra blås."


"Tyst och effektiv med flera hastigheter, lätt att montera och lätt att placera och vid behov flytta."


"Väldigt välbyggd och tyst för priset. Klart över förväntan."


"Vi ä så nöjda. Inte hunnit tidigare år. Nu sover vi gott inne o kan njuta av värmen ute!"


"Mycket prisvärd och bra fläkt! Låter inte allt för mycket!"


"Men en snabbstart av värmen var det perfekt att få köpt en fläkt till, den förra 2018 från er. Med 2 fläktar i gång blir det svalt och skönt inomhus."


"Men en snabbstart av värmen var det perfekt att få köpt en fläkt till, den förra 2018 från er. Med 2 fläktar i gång blir det svalt och skönt inomhus."


"Vi är helt nöjda med produkten"


"Fläkten är stabil o effektiv. Något högljudd."


"Inte riktigt tyst men ganska tysk o skönt blås i lägst hastigheten. Jättenöjda o vill rekommendera det. Worth it! Skulle köpa 2 st. mer för våra stuga men make sa det är tillräckligt."


"En mycket bra fläkt för det priset,fläkten andas kvalitet.Ingen ranglig plast,stabil fot och stabilt stativ."


"Prisvärd fläkt. Används mycket nu."


"Fläkten har används flitigt från det att den monterades. Varje natt har vi fläkten på när vi sover eller på dagen om det är för varmt. Den är stabil o tystlåten. Den har tre olika lägen som man lätt kan ställa in. Vi är väldigt nöjda med denna fläkt. Man skulle kunna lägga till en fjärrkontroll till fläkten så blir den ännu mer attraktiv.Vi hoppas den håller länge och att den inte tar slut på marknaden."


"En jättebra fläkt - perfekt att man kan höja och sänka den."

 

Här köper du golvfläkten till bästa pris

Conrad säljer just nu Honeywell HYF290E4 för 850 kr. Frakten ingår i priset.

850 kr är det lägsta priset just nu för Honeywell HYF290E4!

CDON.COM säljer den just nu för 1148 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

HusOchHemma säljer just nu Honeywell HYF290E4 för 1499 kr. Frakten ingår i priset.

Bordsfläkt bäst i test 2022

Efter många timmars sökning och granskning har vi tagit fram en vinnare. Det handlar om en enkel fläkt som gör det den skall samtidigt som den är otroligt enkel att använda - det handlar om en fläkt från Deltaco och den heter FT-758.

Bästa bordsfläkten just nu - Deltaco-FT758

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på fläkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Deltaco FT-758Denna lilla fläkt från erkända tillverkaren Deltaco är en riktig luftkanon! Med dess 2 hastighetslägen ser den till att öka luftflödet och svalka ner under varma sommardagar. Den är liten (fläktdiameter på endast 18cm) och mycket enkel att använda. Tack vare skyddet på framsidan håller den även borta nyfikna små fingrar. 


Det smarta med denna bordsfläkt är att den är liten och flexibel. Den laddas via USB istället för ett vanligt el-uttag. Du kan därför plugga in den i datorn, i en powerbank eller smartphone-laddaren för att den ska sättas igång. Du kan alltså ta med den nästan överallt! 


Fläkten svalkar effektivt trots sin lilla storlek. Tyvärr oscillerar inte bordsfläkten men den går att vrida och vända 360 grader för att luften ska siktas dit du önskar. 


Den är väldigt tyst - max 30dB enligt tillverkaren, trots att den körs på högsta hastighet. Du kan därför njuta av en god natts sömn i ett svalt sovrum eller jobba ostört i ett svalt arbetsrum.


Detta tycker konsumenterna

Denna bordsfläkt har (likt många andra fläktar) tyvärr inte fått så mycket uppmärksamhet från experterna. Konsumenterna å andra sidan, gillar denna fläkt väldigt mycket. Detta är ett bra kvitto på att det är en produkt som uppskattas och fungerar. Här kommer några exempel; 


"Den här typen av bordsfläkt är mindre plastig, billig och klumpig än den traditionella sorten med fot. Om man inte måste ha en som roterar i sidled så är en sån här absolut att föredra. Går ju vinkla mer på andra axeln, ungefär 360 grader, vilket kanske är mer användbart för vissa situationer, om man har den placerad högt eller lågt i relation till var man vill att det ska blåsa. Inte för stor att ha på t.ex skrivbord, vilket nog är det främsta användningsområdet då den är stömförsörjd via USB. Definitivt prisvärd gällande kvalitet och funktion. 139:- för tre år sedan. Den har två hastigheter. En låg som är i princip ljudlös och ger lite mild bakgrundsbris. En medel som ger mer gedigen vind och brummar lite men inte så det är störigt. Man hade velat ha en hög också. Kanske hade faktiskt börjat bröla vid högre varvtal, men det är alltid bättre med fler valmöjligheter. Om det behövs mer blås så kanske det är bättre att kolla på större fläktar, möjligtvis en golvfläkt."


"Förvånansvärt bra grejer för nästan inga pengar alls. Lämplig till nörden vid skrivbordet som vägrar gå ut i sol och värme ;) Relativt tysta är de också. Köpte 2 st för ca ett halvår sen. 2 olika hastigheter samt av/på-knapp på baksidan. Tips, var noga med gummidistanserna som sitter på och hur du riktar dem, då det minskar vibrationsljud och gör den mer stadig. Hade den haft 1 till setting med ännu högre hastighet hade jag gett 10/10. KÖP! :)" 


"Bästa usb fläkten jag hittat."


"En mycket prisvärd fläkt som är förvånansvärt kraftfull. Större än de flesta USB-fläktarna också med sin diameter på 18 cm. Fungerar mycket bra att koppla ihop med en vanlig mobilladdare och använda."


"Genial fläkt! Har två hastighetslägen, den första låter bokstavligen talat ingenting och den snabbare nivån hörs bara om en är i dess absoluta närhet. Usb-sladden sitter fastmonterad i fläkten så om längden är ett problem krävs adapter för att förlänga."


Här köper du testvinnaren till bästa pris

ComputerSalg säljer just nu Deltaco FT-758 för 279 kr. Frakten ingår i priset.

279 kr är det lägsta priset just nu för Deltaco FT-758!

Proshop säljer den för 297 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 364 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Bästa Dyson fläkt

Dyson är ett märke som erbjuder moderna och effektiva fläktar, ofta med en finess där de även renar luften, vilket är bra för familjemedlemmarna som är allergiker eller för dig som prioriterar ren och frisk luft. Och deras fläktar blir bara mer och mer populära. Men dessvärre är det rätt dyra! Vi har därför tagit reda på vilken Dyson fläkt som är bäst sett till prestanda och pris. Och vinnaren är ingen mindre än Dyson Pure Cool Link Tower. Läs mer här nedan! 


Bästa Dyson fläkt - Dyson Pure Cool Link Tower

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Dyson Pure Cool Link Tower


Dyson Pure Cool Tower är en bladlös fläkt som är mycket effektiv. Fläkten har en bred oscillation (350 grader) och ger ett stadigt flöde av kall luft under årets varmaste månader. Dessutom är den estetiskt tilltalande tack vare sin bladlösa design och moderna finish. 


Men med Dyson Pure Cool Tower får du inte endast en fläkt, du får en luftrenare också. På basen av fläkten sitter ett filter som renar luften från föroreningar så som pollen, ozon, matos, kemikalier och andra partiklar vi gärna vill ha bort från luften vi andas in. Filtret i luftrenaren är ett HEPA-filter, som håller allergener borta och gör det lite enklare för de familjemedlemmar som är pollenallergiker. Denna indikation är synlig som en graf som visar hur hög/låg luftföroreningen är i rummet, är den hög kommer luftrenaren att jobba på för fullt för att få ner denna till acceptabla nivåer. 


På displayen som sitter vid basen av fläkten får du se indikationer på luftkvalitet i realtid. Här kan du även se temperatur och luftfuktighet samt vilken inställning som fläkten körs på. 


Det finns 10 nivåer att välja mellan. Dessa kan du ställa in med Dyson appen (Pure Cool Link) eller med fjärrkontroll. Experterna gillar dock appen något mer eftersom du har enkelt kan ställa in hur fläkten skall blåsa sin luft och hur den ska oscillera. Du kan också ställa in scheman för fläkten, exempelvis så fläkten går ner i effekt under kvällar när du skall sova; vilket håller nere ljudnivån. Ljudnivån för denna fläkt ligger på 62 dB när den körs på maxläge, och ca 42 dB när den ligger på mellannivåerna. Men oavsett om fläkten körs på lägre effekt jobbar luftrenaren alltid på som vanligt. 


Dyson Pure Cool Tower är ett bra alternativ för dig som vill ha bra kylning och luftkvalitet under sommaren. Men det är även en bra produkt för dig som vill ha lite extra värme under vintern, och även då hålla luften så ren som möjligt.


Detta tycker konsumenterna

Här listar vi vad konsumenterna som har köpt Dyson Pure Cool Link Tower tycker. Det är ju trots allt de som har den bästa erfarenheten av det vardagliga användandet av fläkten. Här kommer några exempel: 


"Riktigt bra , relativt tyst på hastighet under 5 vilket är bra blås , jag sover med den på har på 3 av 10 funkar bra o fläktar riktigt skönt ! Bästa fläkten ja haft"


"Köpte en Dyson Pure Cool Tower luftrenare / fläkt för ungefär en månad sedan. där den ersatte en 6-årig Dyson golvfläkt i vårt vardagsrum. Det är mycket effektivt för att rena luften från partiklar och lukt medan det tyst (steg 2-4) skickar en behaglig bris ut i vardagsrummet. Jag är mycket imponerad av möjligheterna. luftkvalitetsövervakning, i samband med Dyson-appen på din telefon. Köpte också en mindre Dyson luftrenare / fläkt i sommar som sitter fast i sovrummet, och vi gillar den lika mycket."


"Det tar bort pollen och kyler snabbt ner rummet till en behaglig temperatur."


"Gör jobbet som det ska."


"Har använt detta i ett par veckor nu, och inomhusklimatet är märkbart bättre! Dessutom tog det över ett par panelvärmare eftersom värmefunktionen är mycket effektiv. Det här är inte en värmepump, så om du tror att den kan svalna luft blir du besviken. Å andra sidan skapar det en fin svalande bris inuti om du vill ha det, och det är enligt mina önskemål. Programmering är en dröm i appen, och jag har alltid kontroll över inomhusklimatet."


"Fungerar helt perfekt och är tyst vid drift"


"Snygg design, enkel installation. Det verkar som ett bra fläkt med tillräcklig kraft och intressanta och användbara funktioner."


"Min andra, nu för sovrummet"


Här köper du Dysons fläkt till lägsta pris

Riktpriset för denna Dyson fläkt är drygt 5000 kronor. Men du kan få den billigare ifall du beställer den online från andra återförsäljare. När du beställer den online kan du även få den levererad direkt till dörren, vilket både är flexibelt och bekvämt. 


Komplett säljer just nu Dyson Pure Cool Link Tower för 4490 kr. Frakten ingår i priset.

4490 kr är det lägsta priset just nu för Dyson Pure Cool Link Tower!
Fläkt bäst i test.


När du nu har hittat den bästa bordsfläkten kan vi även tipsa dig om att läsa om den bästa luftvärmepumpen. Här hittar du även samtliga vår test inom kategorin klimat. Om du är kaffesugen efter ha läst detta test med så mycket information så avslöjar vi här vilken kaffebryggare som är bäst!

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har bordsfläkt rea på ovanstående fläktar. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa fläkten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens klimattester
Philip Andrén

Bäst i test: Bordsfläkt

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden är utbildad musikproducent och vidareutbildar sig just nu på sidan om jobbet på Bäst i test Guiden inom International Business. 


De specialintressen som Philip djupdyker i på Bäst i test Guiden finner du inom områdena ljud & bild, teknik, motor och ekonomi.


Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: