Jämför lån med Zmarta

Jämför lån med Zmarta

Det finns flera anledningar till att ta ett privatlån. Kanske är det för att finansiera en renovering där hemma eller så kanske du behöver extra pengar för att täcka en större utgift framöver. Oavsett vad är det viktigt att du hittar ett privatlån där du kan låna pengar med låg ränta, annars är risken att lånet blir väldigt dyrt. 


Zmarta är därför en mycket bra tjänst eftersom de enkelt hjälper dig hitta det bästa låneerbjudandet för dig just nu. De jämför över 30 banker, däribland SEB, Ikano Bank, Coop och Bank Norwegian. På så sätt får du bra låneerbjudanden och kan maximera chansen till att få så låg ränta som möjligt. 


Hitta det bästa privatlånet hos Zmarta

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 29.4 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Jämför även bolån, försäkringar och elavtal

 • Endast 1 UC

Så lånar du pengar med Zmarta

Väl inne på Zmartas hemsida möts du av ett enkelt formulär där du fyller i ditt önskade lånebelopp samt hur länge du vill betala tillbaka lånet.


 1. Ange önskat lånebelopp och återbetalningstid. 
 2. Fyll i information om dig själv, din anställningsform, civiltillstånd samt hur många barn du har i hushållet.
 3. Skicka in din ansökan och invänta erbjudanden.


Efter att du har skickat in ansökan tar Zmarta en kreditupplysning via UC och jämför sedan erbjudanden från över 30 långivare. På så sätt kan du få erbjudanden från flera banker på endast en UC. Detta är tacksamt eftersom för många kreditupplysningar har dålig inverkan på ditt kreditbetyg.
Låneförmedlare Zmarta där du kan jämför ränta med låneförmedlare Sverige, samt låneförmedlare med betalningsanmärkning.


5.000 - 600.000 kr

Räntespann:

5,20% - 29,4%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:30
Vad kostar det att låna via Zmarta?

När du tar ett privatlån är det mycket viktigt att du är medveten om kostnaden och vad som styr denna. Med privatlån är det räntan och återbetalningstiden som främst styr hur mycket du kommer betala varje månad. Låt oss visa med två exempel, det ena med en löptid på 12 år och det andra med en löptid på 4 år.


 • Ett privatlån på 150.000 kronor med en ränta på 6,30% och återbetalningstid på 12 år (144 månader) kommer det kosta dig cirka 1875 kronor per månad. Den totala kostnaden blir då 1845 x 144 = 265.750 kronor. Du kommer alltså betala drygt 115.000 kronor i ränta på detta lånet.


 • Ett privatlån på 150.000 kronor med en ränta på 6,30% och återbetalningstid på 4 år kommer kosta dig cirka 3575 kronor per månad, vilket innebär en totalkostnad på ca 171.500 kronor. Med en kortare löptid på lånet får du alltså en dyrare månadskostnad, men du betalar mindre i ränta. Desto snabbare du betalar av ditt lån, desto mindre betalar du i ränta.
Hur skiljer sig Zmarta från andra låneförmedlare?

 • Zmarta är inte bara en jämförelsetjänst för privatlån utan kan också jämföra bland annat bilförsäkringar, hemförsäkring, elavtal och andra sparprodukter. Detta gör dem till en mer heltäckande tjänst.
 • Deras samarbete med kända långivare och försäkringsbolag gör även att de kan erbjuda mer konkurrenskraftiga villkor jämför med andra låneförmedlare som har färre partners.
 • Zmarta kan även hjälpa dig med personlig rådgivning för att förbättra din kreditvärdighet innan du skickar in din ansökan. Detta är dock även en tjänst som Sambla erbjuder.


Fördelar och nackdelar med Zmarta

✅ Erbjuder konkurrenskraftiga räntor.

✅ Erbjuder fler tjänster än bara privatlån.

✅ Jämför över 30 långivare


❌ Har du en gång gjort en ansökan hos Zmarta kan du få många telefonssamtal från säljare.

❌ Kan inte teckna försäkring om du har fyllt 65 år. 


Zmarta omdömen från kunderna

 • Gillar att processen är enkel
 • Snabb utbetalning
 • 4,6 på Trustpilot. 


Zmarta kontakt och öppettider

Öppettider: Mån-Fre (8:00 - 17:00), Lör-Sön (stängt)

E-mail: [email protected]

Telefon: 0771-47 48 49


Vanliga frågor och svar

 • Vilka banker har Zmarta?
  Zmarta har samarbete med bland annat Coop MedMera Bank, Icano Bank, SEB och Bank Norwegian.
 • Varför ringer Zmarta mig hela tiden?
  Om Zmarta ringer dig hela tiden beror det på att du har påbörjat en låneansökan men inte agerat på något av erbjudandena du har fått. Skriv till Zmarta eller ring in för att bli borttagen från deras register.
 • Vad menas med långivare?
  En långivare är den som ger dig ett lån, alltså en bank eller annat låneinstitut.
 • Är Zmarta gratis?
  Zmarta gör jämförelse av privatlån, försäkringar och elavtal helt gratis.


Philip Andrén

Bäst i test: Jämför lån med Zmarta

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast