Powerbank bäst i test

Powerbank bäst i test 2023: Bästa powerbanken för alla dina laddningsbehov

Ska du köpa en ny powerbank och undrar vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella tester som presenterats av experter, i tidningar och från testlabb. Och inte nog med det! 


Vi har även hört vad konsumenterna gillar mest tycker om de olika powerbankerna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa och få minimalt med problem i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp. 


Våra toppval: Bästa powerbank just nu

Powerbank 20000mah bäst i test

Anker PowerCore III Elite 25600

Powerbank bäst i test Anker PowerCore III Elite 25600
 • Gott om batterikapacitet

 • Kan ladda både datorer och smartphones

 • USB-A och USB-C uttag

 • Snabbladdning

 • Tung

 • Dyr

Bästa powerbank 10000mAh

GP Batteries Voyage 2

Powerbank bäst i test GP Batteries Voyage 2
 • Väger endast 245 g

 • Litium-polymer batteri

 • Bra val av utgångar

 • Lätt att ta med

 • Ingen snabbladdning

priser i samarbete med Prisjakt


Detta är en powerbank

De flesta smartphones har idag en enastående batteritid men ibland räcker inte de till när du använder den flitigt för att surfa, använda appar och kanske köra något spel då och då. För att din mobiltelefon ska orka sig igenom hela dagen är ett extra batteri precis vad du behöver! 


En powerbank är en portabel laddare som är liten nog för att få plats i byxfickan. När din mobiltelefon eller annan elektronisk utrustning börjar få lågt batteri är det härligt att enkelt kunna ladda upp. Dessutom blir de allt bättre och kan idag hålla i flera timmar och ladda flera enheter till full styrka!
Bästa powerbank 20000mAh

Ska du kunna ladda fler enheter (eller enheter som har större batteri) behöver du en powerbank med större batterikapacitet och effekt. Den som gör detta allra bäst är Anker PowerCore III Elite 25600 - ett riktigt kraftpaket!


Bästa premiumval just nu - Anker PowerCore III Elite 25600

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 31 januari 2023

De bästa priserna på Anker PowerCore III Elite 25600


Kapacitet

Anker PowerCore III Elite 25600 är ett riktigt kraftpaket med en batterikapacitet på 25600mAh och en effekt på antingen 87 W eller 100 W (beroende på vilket USB-C uttag du använder för att ladda din dator). Du ser tydligt hur mycket batterikraft som återstår på powerbanken med hjälp av de små ljusen vid knappen. 


Förutom att den har hög batterikapacitet laddar den även snabbt upp din smartphone till full styrka. Dessutom kan du ladda fler enheter samtidigt tack vare flera uttag.


Uttag

Powerbanken är utrustad med 2 st USB-A och 2 st USB-C så du kan ladda flera enheter samtidigt. Det finns även snabbladdning tillgänglig som fungerar mycket bra enligt användarna som har hunnit testa denna.


Konstruktion

Powerbanken känns väldigt premium, mycket tack vare sin vikt och finish. Dess robusta konstruktion gör den även mer hållbar där den tåler en del smällar utan att gå sönder. 


Nackdelar

Det är en tung powerbank och väger nästan 600g vilket är rätt mycket för en powerbank. Detta gör det direkt svårt att gå runt med den i jackfickan och samtidigt ladda din mobil. Nej denna får istället stanna i datorväskan eller ryggsäcken för att sedan användas när du sitter still. Detta är dock uppoffringen du får göra för att få denna batterikraft. 


Detta säger användarna om Ankers powerbank

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju också veta vad användarna tycker om utmanaren, det är ju trots allt dessa som oftast har längst och bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Bra kapacitet, laddar alla mobiler, surfplattor och datorer väldigt snabbt och powerbanken laddas dessutom upp lika snabbt."


"Mycket bra produkt och jag använder den varje dag! Tänk på att det tar lite tid att ladda powerbanken fullt, men inte konstigt då den håller väldigt länge för många enheter."


"Riktigt bra powerbank! Bra kvalitet! Laddas och laddar fort som attans med rätt förutsättningar." 


"Galet bra snabbladdning och bra kapacitet."


Här köper du bästa powerbank 20000mAh

Komplett säljer just nu Anker PowerCore III Elite 25600 för 1249 kr. Frakten ingår i priset.

1249 kr är det lägsta priset just nu för Anker PowerCore III Elite 25600!

Hos Webhallen köper du Anker PowerCore III Elite 25600 för 1490 kr. Frakten ingår även i priset.

Dustin Home säljer just nu Anker PowerCore III Elite 25600 för 1543 kr. Frakten ingår i priset.
Bästa powerbank 10000mAh

Detta är en mycket kraftfull och pålitligt powerbank som kommer med många användbara funktioner, bland annat har den god batterikapacitet som kan ladda en smartphone flera gånger om samt att den har flera utgångar, så du kan ladda flera enheter samtidigt.


Bästa powerbank just nu - GP Voyager 2

(Klicka på powerbanken för mer information om bästa pris just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 31 januari 2023

De bästa priserna på GP Batteries Voyage 2


Enkel att ta med

GP Voyage 2 är en mycket lätt powerbank som är enkel att ta med vart du än befinner dig tack vare sin låga vikt på 245 gram och slimma format. Dessutom får du bra flexibilitet då den har totalt tre uttag varav 2 USB-A och 1 USB-C. 


Batterikapacitet

Powerbanken har en kapacitet på 10000mAh vilket räcker till att ladda en iPhone 12 Mini cirka tre gånger om vilket är bra ifall du är på resande fot. Dessutom kan du och en vän ladda era mobiltelefoner samtidigt. Strömstyrkan per utgång är 3 A. Batteritypen är litium-polymer vilket är ett säkrare alternativ än litium-jon. På sidan sitter det 4 små lampor som visar återstående batteri. 


Konstruktion

Designen är mycket robust och tålig med slitstark yta och bra chassi med gummiförsedda kanter för maximal hållbarhet och stabilitet. Dessutom är den delvis vattentät så du behöver inte oroa dig för ifall du råkar spilla lite vatten på den, men undvik helst att bada med den... 


Vidare har den nätta dimensioner som mäter 13,5 (L) x 7 (B) x 1 (H) cm. Powerbanken finns i färgerna svart, grå, turkos, blå, orange och grön. 


Nackdelar

Det finns inte mycket ont att säga om denna powerbank eftersom den gör precis vad den ska göra. Men här är vi kritiska och vill ändå ge en liten känga för att det inte finns någon snabbladdning samt att det går långsammare att ladda ifall du har fler enheter anslutna. Vidare så lämpar den sig inte lika bra för laddning av datorer eftersom dess effekt inte är tillräckligt stark. Men för mobiltelefoner, hörlurar och smartklockor fungerar den utmärkt!


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju också veta vad användarna tycker, det är ju trots allt dessa som oftast har längst och bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Det medföljer en ganska kort kabel som har micro-usb och usb-c adapter. Du kan alltså bara ladda 1 telefon samtidigt med denna kabeln. Batteribanken fungerar klanderfritt när den laddar. Indikatorn för batteribankens återstående batterikapacitet upplevde jag som lite opålitlig."


"Snabb och stabil bra powerbank. Toppen att det medföljer en liten sladd som klarar både USB-C och mikro-USB."


"Snygg och bra powerbank som fungerar super, inget negativt att säga om den."


"Gör sitt jobb"


"Helt maxad powerbank som följer med mig till jobbet dagligen. Jag har alltid köpt billiga powerbanks som endast har usb uttag som inte håller kapaciteten som utlovas. Powerbanken laddar snabbt, telefonen laddar snabbt (Lightning/Usb-C). Det följer med usb c sladd för att ladda powerbanken så jag har ingenting att klaga på."


Här köper du bästa powerbank 10000mAh

PN Jakt säljer just nu GP Batteries Voyage 2 för 399 kr. Frakten ingår i priset.

399 kr är det lägsta priset just nu för GP Batteries Voyage 2!

Outnorth säljer GP Batteries Voyage 2 för 448 kr. Frakten är inkluderad i priset.

InkClub säljer just nu GP Batteries Voyage 2 för 497 kr. Frakten ingår i priset.
Så gjorde vi testet

I vår grundliga undersökning av powerbanks på marknaden tog vi hänsyn till viktiga faktorer som kapacitet, laddningstid och pris. För att bestämma vilken powerbank som skulle vara det bästa alternativet för den genomsnittlige användare tog vi med en powerbank med en batterikapacitet på 10000mAh, vilket räcker för de allra flesta. 


Men det finns de även de användare som gärna vill kunna ladda sina större enheter, som datorer, med en powerbank. Därav tog vi även med en med kapacitet på 20000mAh. 


Efter att ha sökt igenom marknaden på olika powerbanks och deras funktioner, kapaciteter och design kunde vi börja jämföra dessa med experternas och användarnas omdömen. Och efter att ha gått igenom dessa kunde vi se att priset var en av de viktigaste faktorerna, inte konstigt eftersom de flesta vill ha en bra powerbank till ett rimligt pris. 


Detta ledde oss till GP Batteries Voyager 2 som erbjuder bra design, smarta funktioner, flertalet uttag och en okej batterikapacitet till ett mycket bra pris. 


Men för de användare som behöver ännu mer kapacitet och fler uttag var det lite svårare eftersom dessa ofta kostar mer. Här såg vi också att för de kraftfullare nödladdarna går pris och kvalitet går hand i hand. 


Efter att ha sett vad experter och användare gillar mest föll valet på en powerbank från Anker, som presterar mycket bra i experternas tester och kantas av mycket goda omdömen från användarna. Därför kan vi rekommendera Anker PowerCore III Elite som den bästa powerbanken för dig som behöver högre batterikapacitet, snabba laddningstider och bra hållbarhet.
Powerbank test - experternas omdömen

Tidningen M3: Rekommenderar powerbanken från Anker och ger den betyget 4/5. Det är en liknande Anker powerbank förutom att den som är i deras test är utrustad med Micro-USB istället för den som vi har utsett som bäst i test som har USB-C uttag, vilket är mer vanligt idag - särskilt för laptops och notebooks. 


TEK.NO: har testat Anderssons powerbank och avslutar sitt test med "Ingen annan är ens i närheten. En otrolig prestation att driva så mycket produkt till så lågt pris". De ger den 10/10 poäng och ger den pluspoäng för USB-C-porten, att den har Power Delivery-stöd, att den har snabb laddning, genomgångsstöd samt högt uppmätt kapacitet och lågt pris. 


Tidningen M3: Testade GP Voyage 2 och utsåg den till bäst i test. I testet med 11 andra powerbanks presterade Voyage 2 bäst, mycket tack vare dess känsla av kvalité och det tacksamma urvalet av portar.


Techadvisor: Rankar Zendure Power Bank som den bästa i deras test. De gillar den för dess kompakta design, mångsidighet i form av flera uttag och dess billiga pris. 


Techradar: Utser iMuto 20,000mAh till vinnare i deras powerbank-test. Det är en kraftfull powerbank som med 20,000mAh klarar av att ladda flertalet enheter flera gånger om. Något som särskiljer denna powerbank är att du kan se hur mycket batteri själva powerbanken har kvar, en funktion många andra tillverkare saknar. 


Creativebloq: Utser powerbanken Anker PowerCore 20100 till deras vinnare. Med stor batterikraft, snabb laddning och två uttag är det, enligt Creativebloq, den bästa i kategorin.
Köpguide - detta ska du tänka på

Powerbanks kommer i olika utföranden och fokus. En del är till för dina mobila enheter och är därför lite mindre och lättare medan andra är till för att kunna ladda upp datorer, dessa har en högre effekt, batteristyrka och är generellt tyngre. 


Det beror lite på vad du söker. Men för att göra valet lite enklare har vi gjort en lista med fem viktiga saker du bör tänka på när du ska köpa powerbank: storlek, stöttålighet, flera portar, batteristyrka samt pris.


Kompakt storlek

Om du vill få ut så mycket användning av din powerbank som möjligt är det bra om den är kompakt och liten. 


Är den bulkig och stor (får inte plats i din ficka) är risken att du inte kommer använda den lika ofta. Detta är framförallt viktigt ifall du ska ha powerbanken som extrabatteri för din smartphone är det viktigt att den inte tar för mycket plats samt att den är lätt, det gör det mycket enklare att få plats med den i fickan så du kan gå runt och samtidigt ladda din telefon. 


Se därför till att slå ett extra öga på powerbankens dimensioner för att vara säker på att den får plats i din ficka. 


Men, ska du använda powerbanken för att ladda datorer, exempelvis om du är på resande fot är detta inte lika viktigt och den kan framförallt få lov att vara tyngre. Det är dock att föredra om den är liten och kompakt, oavsett hur du planerar att använda din powerbank.


Stöttålighet

Precis som vi tappar våra mobiltelefoner kommer det antagligen hända att du även tappar din powerbank. 


Givetvis ska denna inte behöva gå sönder för att du tappar den en gång och det är därför viktigt att powerbanken klarar en lätt smäll i backen utan att den slutar fungera. 


Portar

Antalet portar och vilka typer är också viktigt för en powerbank. Allra helst ska den ha lite av alla möjliga portar eftersom du antagligen har flera olika enheter samt att en vän kanske någon gång också vill ladda sin mobiltelefon. 


Vanligast idag är att de är utrustade med USB-A och USB-C men det finns även de som är utrustade med micro-usb. Ser man på hur utvecklingen går med de flesta nya mobiltelefonerna, tillbehör och datorer rekommenderar vi att du siktar in dig på en powerbank som har både USB-A och USB-C, och gärna fler av varje! 


Batteristyrka

Se till att powerbanken klarar av att ladda dina prylar. Detta är aldrig ett problem när det gäller smartphones men är viktigt när det gäller datorer. 


Om inte powerbanken kan ge tillräckligt med effekt kommer det att dröja otroligt lång tid innan du har laddat upp din dators batteri. 


Angående batteri är det också bra om powerbanken tillåter dig ladda upp enheter fler än en gång. För att vara säker på detta ska du titta på antalet mAh - detta styr kapaciteten i powerbanken. 


Om en powerbank har en kapacitet på 20 000 mAh och en iPhone 14 Pro har en batterikapacitet på 3200 betyder det att du kan ladda dess batteri till full styrka drygt 6 gånger (20 000 / 3 200 = 6,25). 


Batterikapaciteten i en powerbank blir dock sämre efter några år, precis som vilket batteri som helst.

 Detta är den bästa powerbanken idag som utsetts till bäst i test.

Håll dina enheter igång med hjälp av den bästa powerbanken!


Tips 1: Läs även vårt test om den bästa externa hårdisken just nu. I vårt test hittar du information om hårddiskar och vad du ska tänka på vid ditt köp. Du kan även läsa experternas betyg och användarnas omdömen! 


Läs även vårt test om bästa gaming headset här. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest och testet om bärbar dator bäst i test.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har powerbank rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa powerbanken till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om bästa powerbank önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den powerbank som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa powerbank

Vanliga frågor och svar

 • Vilken batteristyrka ska min powerbank ha?
  Mellan 5000-10000mAh rekommenderas. Desto högre mAh - desto fler gånger kan du ladda din enhet innan powerbanken får slut på batteri.
 • Hur många uttag behöver jag?
  En bra powerbank har åtminstone 2 uttag. Då kan du ladda två enheter samtidigt eller så kan du dela med ett uttag till en vän.
 • Vilka uttag är de viktigaste?
  De viktigaste uttagen som din powerbank bör ha är vanligt USB (typ-A) och USB typ-C.
 • Hur länge håller en powerbank?
  En modern iPhone ligger som exempel på ca 1800mAh. Med en powerbank på 10000mAh kan du då ladda din iPhone till full styrka cirka 4 gånger.
 • Hur funkar powerbank?
  En powerbank är en batteribackup gjord för att lagra ström som du sedan kan överföra till din mobiltelefon eller andra enheter. Detta görs antingen via USB eller genom trådlös laddning.
 • Vad kostar en powerbank?
  Du får en bra powerbank för ca 300kr.
 • Hur laddar jag min powerbank?
  Du laddar den antingen med USB eller via strömadaptern.
Bäst i test Guidens datortillbehörstester
Philip Andrén

Bäst i test: Powerbank

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och skapar musik.Ursprungstestet skrevs och uppdaterades senast