Powerbank bäst i test - powerbank bäst i test, bästa powerbank 2023, bästa powerbank, bra powerbank, bäst i test powerbank, powerbank test, powerbank 20000mah bäst i test, test powerbank, kraftig powerbank, powerbank iphone bäst i test, powerbank bäst i test 2023, bästa powerbanken, bäst powerbank, liten powerbank bäst i test, powerbank 40000mah, powerbank 50000mah bäst i test, powerbank 10000mah bäst i test, lätt powerbank, trådlös powerbank bäst i test, power bank bäst i test, powerbank liten kraftfull, powerbank bäst i test råd och rön, kraftfull powerbank

Powerbank bäst i test 2024: Bästa powerbanken för dina behov

Ska du köpa powerbank och undrar vilken som är powerbank bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Till vårt powerbank test har vi läst alla aktuella tester som presenterats av experter, i tidningar och från testlabb. 


Powerbanks är en sådan pryl där kvalitén varierar från högt till lågt. Att köpa fel powerbank brukar därför resultera i att den håller i en vecka, och sen måste du köpa en ny. Vi har därför tagit fram detta test så att du kan hitta den bästa powerbanken för dina behov, och en som faktiskt håller i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så du kan undvika jobbiga och dyra felköp och i stället få en riktigt bra powerbank


Bästa powerbank just nu

Köpguide: Så väljer du rätt powerbank

Kapacitet

En av de viktigaste faktorerna hos en powerbank är antalet mAh (milliamperetimmar). Desto högre mAh-tal, desto längre kan powerbanken ladda dina enheter. Exempelvis har en iPhone 12 ett batteri på ca 2800 mAh. Om du då har en powerbank på 10.000 mAh betyder det att du kan ladda din iPhone 12 till full styrka drygt 3 gånger om. 


Kika på vilken enhet du främst kommer behöva ladda, och ta reda på dess batteristyrka. Se sedan till att powerbanken täcker detta antal mAh för att vara säker på att den klarar att ladda din enhet till full styrka. 


Anslutningar

De flesta moderna enheterna använder sig idag av en USB för att laddas. Men det finns olika varianter av dessa, se därför till att din powerbank är utrustad med åtminstone en USB-C port samt en USB-A port. Detta säkerställer de flesta behoven. Då kan du till och med ladda dina airpods eller din trådlösa högtalare med powerbanken.


Laddningshastighet

Vi vill gärna att våra enheter laddas snabbt, och då är det bra med en hög strömstyrka, eftersom detta ser till att dina enheter kan laddas snabbare. 


Extra funktioner

En del kommer med extra funktioner som kan vara användbara, bland annat finns det powerbanks som även har inbyggda ficklampor, trådlös laddning och indikationer som visar återstående batterikraft i powerbanken. Är dessa funktioner viktiga för dig bör du leta efter som erbjuder dessa.


Kvalitet

Det finns massvis av tillverkare av powerbanks, och en del har väldigt attraktiva priser. Men i många fall speglas detta i kvaliteten, där powerbanken antingen går sönder, eller snabbt minskar i batterikapacitet. Välj istället ett erkänt märke med positiva expert- och användarrecensioner.


Bästa powerbank 20 000 mAh: Anker PowerCore III Elite 25600 


Ska du kunna ladda fler enheter (eller enheter som har större batteri) kan du rikta ögonen mot denna kraftfulla powerbank: Anker PowerCore III Elite 25600. Denna har en kapacitet på hela 25.600 mAh och kraftig strömstyrka. Detta ser till att du både kan ladda flera enheter om, samtidigt som den kan göra detta snabbt. Läs mer här nedan!


Kapacitet

Anker PowerCore III Elite 25600 är ett riktigt kraftpaket där du får möjligheter att ladda både dator, telefon och andra enheter tack vare dess höga kapacitet. Denna ligger på 25600 mAh och en effekt på antingen 87 W eller 100 W (beroende på vilket USB-C uttag du använder för att ladda din dator). Du ser tydligt hur mycket batterikraft som återstår på powerbanken med hjälp av de små ljusen vid knappen. 


Förutom att den har hög batterikapacitet laddar den även snabbt upp din smartphone till full styrka. Dessutom kan du ladda fler enheter samtidigt tack vare flera uttag.


Bra variation av uttag

Powerbanken är utrustad med 2 st USB A och 2 st USB C portar. Det är därför fullt möjligt att ladda flera enheter samtidigt. Det finns även snabbladdning tillgänglig som fungerar mycket bra enligt användarna som har hunnit testa denna.


Tålig konstruktion

Powerbanken känns väldigt premium, mycket tack vare sin vikt och finish. Dess robusta konstruktion gör den även mer hållbar där den tåler en del smällar utan att gå sönder. 


Specifikationer

USB-A: 2 st

USB-C: 2 st

Kapacitet: 25600 mAh

Vikt: 600 g

Höjd: 18 cm

Djup: 2,4 cm

Bredd: 8 cm

Här köper du bästa powerbank 20000mAhAnvändarnas omdömen och recensioner om Ankers powerbank

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju också veta vad användarna tycker om utmanaren, det är ju trots allt dessa som oftast har längst och bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Bra kapacitet, laddar alla mobiler, surfplattor och datorer väldigt snabbt och powerbanken laddas dessutom upp lika snabbt."


"Mycket bra produkt och jag använder den varje dag! Tänk på att det tar lite tid att ladda powerbanken fullt, men inte konstigt då den håller väldigt länge för många enheter."


"Riktigt bra powerbank! Bra kvalitet! Laddas och laddar fort som attans med rätt förutsättningar." 


"Galet bra snabbladdning och bra kapacitet."


Nackdelarna

Det är en tung powerbank och väger nästan 600g vilket är rätt mycket för en powerbank. Men detta är en uppoffring du gör för att få så hög kapacitet.


Bästa powerbank 10000mAh: GP Voyage 2 


Detta är en mycket kraftfull och pålitligt powerbank som kommer med många användbara funktioner, bland annat har den god batterikapacitet som kan ladda en smartphone flera gånger om samt att den har flera utgångar, så du kan ladda flera enheter samtidigt.


Enkel att ta med

GP Voyage 2 är en mycket lätt powerbank som är enkel att ta med vart du än befinner dig tack vare sin låga vikt på 245 gram och slimma format. Dessutom får du bra flexibilitet då den har totalt tre uttag varav 2 USB-A och 1 USB-C. 


Batterikapacitet

Powerbanken har en kapacitet på 10000mAh vilket räcker till att ladda en iPhone 12 Mini cirka tre gånger om vilket är bra ifall du är på resande fot. Dessutom kan du och en vän ladda mobiltelefonerna samtidigt, oavsett om det är en Samsung eller iPhone. Strömstyrkan per utgång är 3 A. Batteritypen är litium-polymer vilket är ett säkrare alternativ än litium-jon. På sidan sitter det 4 små lampor som visar återstående batteri. 


Robust och tålig

Designen är mycket robust och tålig med slitstark yta och bra chassi med gummiförsedda kanter för maximal hållbarhet och stabilitet. Dessutom är den delvis vattentät så du behöver inte oroa dig för ifall du råkar spilla lite vatten på den, men undvik helst att bada med den... 


Vidare har den nätta dimensioner som mäter 1,3 (D) x 7 (B) x 13,5 (H) cm. Powerbanken finns i färgerna svart, grå, turkos, blå, orange och grön. 


Specifikationer

USB-A: 2 st

USB-C: 2 st

Kapacitet: 10000 mAh

Vikt: 245 g

Höjd: 13,5 cm

Djup: 1,4 cm

Bredd: 7 cmHär köper du bästa powerbank 10000mAh

de bästa priserna på GP Batteries Voyage 2Användarnas omdömen och recensioner om GP Voyage 2

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju också veta vad användarna tycker, det är ju trots allt dessa som oftast har längst och bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Det medföljer en ganska kort kabel som har micro-usb och usb-c adapter. Du kan alltså bara ladda 1 telefon samtidigt med denna kabeln. Batteribanken fungerar klanderfritt när den laddar. Indikatorn för batteribankens återstående batterikapacitet upplevde jag som lite opålitlig."


"Snabb och stabil bra powerbank. Toppen att det medföljer en liten sladd som klarar både USB-C och mikro-USB."


"Snygg och bra powerbank som fungerar super, inget negativt att säga om den."


"Gör sitt jobb"


"Helt maxad powerbank som följer med mig till jobbet dagligen. Jag har alltid köpt billiga powerbanks som endast har usb uttag som inte håller kapaciteten som utlovas. Powerbanken laddar snabbt, telefonen laddar snabbt (Lightning/Usb-C). Det följer med usb c sladd för att ladda powerbanken så jag har ingenting att klaga på."


Nackdelarna

Denna powerbank är inte kraftfull nog för att ladda upp din dator.


Jämför powerbanks - specifikationer

USB-A:
USB-C:
Kapacitet:
Vikt:
Höjd:
Djup:
Bredd:
Bäst i test powerbanken 2024 - Anker PowerCore III Elite 25600 - Bäst i test
Anker PowerCore III...
Powerbank 20000mah...
2 st
2 st
25600 mAh
600g
18 cm
2,4 cm
8 cm
Bäst i test powerbanken 2024 - GP Batteries Voyage 2 - Bäst i test
GP Batteries Voyage...
Bästa powerbank 10...
2 st
1 st
10000 mAh
245g
13,5 cm
1,4 cm
7 cmSå gjorde vi testet om powerbank bäst i test

I vår grundliga undersökning av powerbanks på marknaden tog vi hänsyn till viktiga faktorer som kapacitet, laddningstid och pris. För att bestämma vilken powerbank som skulle vara det bästa alternativet för den genomsnittlige användare tog vi med en powerbank med en batterikapacitet på 10000mAh, vilket räcker för de allra flesta. 


Men det finns de även de användare som gärna vill kunna ladda sina större enheter, som datorer, med en powerbank. Därav tog vi även med en med kapacitet på 20000mAh. 


Efter att ha sökt igenom marknaden på olika powerbanks och deras funktioner, kapaciteter och design kunde vi börja jämföra dessa med experternas och användarnas omdömen. Och efter att ha gått igenom dessa kunde vi se att priset var en av de viktigaste faktorerna, inte konstigt eftersom de flesta vill ha en bra powerbank till ett rimligt pris. 


Detta ledde oss till GP Batteries Voyager 2 som erbjuder bra design, smarta funktioner, flertalet uttag och en okej batterikapacitet till ett mycket bra pris. 


Men för de användare som behöver ännu mer kapacitet och fler uttag var det lite svårare eftersom dessa ofta kostar mer. Här såg vi också att för de kraftfullare nödladdarna går pris och kvalitet går hand i hand. 


Efter att ha sett vad experter och användare gillar mest föll valet på en powerbank från Anker, som presterar mycket bra i experternas tester och kantas av mycket goda omdömen från användarna. Därför kan vi rekommendera Anker PowerCore III Elite som den bästa powerbanken för dig som behöver högre batterikapacitet, snabba laddningstider och bra hållbarhet.


Test powerbank - Källor och experternas omdömen

Tidningen M3 rekommenderar powerbanken från Anker och ger den betyget 4/5. Det är en liknande Anker powerbank förutom att den som är i deras test är utrustad med Micro-USB istället för den som vi har utsett som bäst i test som har USB-C uttag, vilket är mer vanligt idag - särskilt för laptops och notebooks. 


TEK.NO har testat Anderssons powerbank och avslutar sitt test med "Ingen annan är ens i närheten. En otrolig prestation att driva så mycket produkt till så lågt pris". De ger den 10/10 poäng och ger den pluspoäng för USB-C-porten, att den har Power Delivery-stöd, att den har snabb laddning, genomgångsstöd samt högt uppmätt kapacitet och lågt pris. 


Tidningen M3 testade GP Voyage 2 och utsåg den till bäst i test. I testet med 11 andra powerbanks presterade Voyage 2 bäst, mycket tack vare dess känsla av kvalité och det tacksamma urvalet av portar.


Techadvisor rankar Zendure Power Bank som den bästa i deras test. De gillar den för dess kompakta design, mångsidighet i form av flera uttag och dess billiga pris. 


Techradar utser iMuto 20,000mAh till vinnare i deras powerbank-test. Det är en kraftfull powerbank som med 20,000mAh klarar av att ladda flertalet enheter flera gånger om. Något som särskiljer denna powerbank är att du kan se hur mycket batteri själva powerbanken har kvar, en funktion många andra tillverkare saknar. 


Creativebloq utser powerbanken Anker PowerCore 20100 till deras vinnare. Med stor batterikraft, snabb laddning och två uttag är det, enligt Creativebloq, den bästa i kategorin.Detta är den bästa powerbanken idag som utsetts till bäst i test - powerbank 30000mah bäst i test, bästa powerbank 30000mah, test powerbank 2023, powerbank test 2023, bästa powerbank 20000mah, powerbank bäst test, powerbank best i test, powerbanks bäst i test, stark powerbank, största powerbank, prisvärd powerbank, powerbank bäst, bäst powerbank 2023, vad kostar en powerbank, powerbanken, portabel laddare test, snabb powerbank, bästa power bank, powerbank 20000mah

Håll dina enheter igång med hjälp av den bästa powerbanken!Tips 1: Läs även våra tester om bästa mobilabonnemanget och bästa mobila bredbandet


Tips 2: Se till att skydda din mobil med ett bra mobilskal


För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har powerbank rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa powerbanken till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om bästa powerbank önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den powerbank som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa powerbank

ComputerSalg säljer just nu Anker PowerCore III Elite 25600 för 1342 kr. Frakten ingår i priset.

1342 kr är det lägsta priset just nu för Anker PowerCore III Elite 25600!

Proshop säljer den för 1349 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1478 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Komplett säljer just nu Anker PowerCore III Elite 25600 för 1490 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Anker PowerCore III Elite 25600 för 1539 kr. Frakten ingår även i priset.

Dustin Home säljer just nu Anker PowerCore III Elite 25600 för 1559 kr. Frakten ingår i priset.Vanliga frågor och svar

 • Vilken batteristyrka ska min powerbank ha?
  En bra powerbank bör ha mellan 5000-10000 mAh. Ju högre mAh - desto fler gånger kan du ladda din enhet innan powerbanken får slut på batteri.
 • Hur många uttag behöver jag?
  Den bästa powerbanken har åtminstone 2 uttag. Då kan du ladda två enheter samtidigt eller så kan du dela med ett uttag till en vän.
 • Vilka uttag är de viktigaste?
  De viktigaste uttagen som en "powerbank bäst i test" bör ha är vanligt USB (typ-A) och USB typ-C.
 • Hur länge håller en powerbank?
  En modern iPhone ligger som exempel på ca 1800 mAh. Med en powerbank på 10000 mAh kan du ladda din iPhone till full styrka cirka 4 gånger.
 • Hur funkar powerbank?
  En powerbank är en batteribackup gjord för att lagra ström som du sedan kan överföra till din mobiltelefon eller andra enheter. Detta görs antingen via USB eller genom trådlös laddning.
 • Vad kostar en powerbank?
  Du får en bra powerbank för ca 300kr. Om du vill ha den absolut bästa powerbanken, den som vi har utsett till "powerbank bäst i test" får du lägga runt en tusenlapp.
 • Hur laddar jag min powerbank?
  Du laddar powerbanken antingen med USB eller via strömadaptern.


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, IT-tjänster, skrivare och scanner och tablet.Philip Andrén

Bäst i test: Powerbank

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast