Powerbank bäst i test

Tester på bästa powerbanken 2022

Ska du köpa en ny powerbank och undrar vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella tester som presenterats av experter, i tidningar och från testlabb. Och inte nog med det! 


Vi har även hört vad konsumenterna gillar mest tycker om de olika powerbankerna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa och få minimalt med problem i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp. 


I testet kan du läsa om


Bästa powerbank 2022

Powerbank bäst i test

GP Batteries Voyage 2

Powerbank bäst i test GP Batteries Voyage 2
 • Väger endast 245 g

 • Litium-polymer batteri

 • Bra val av utgångar

Powerbank 20.000 mAh

Andersson PD/QC 3.0 20 000 mAh

Powerbank bäst i test Andersson PD/QC 3.0 20 000 mAh
 • Bäst i test enligt TEK.no

 • 20 000 mAh

 • Både USB-A och USB-C

 • Tar lång tid att ladda själva powerbanken

 • Tung

priser i samarbete med Prisjakt


Detta är en powerbank

De flesta smartphones har idag en enastående batteritid men ibland räcker inte de till när du använder den flitigt för att surfa, använda appar och kanske köra något spel då och då. För att din mobiltelefon ska orka sig igenom hela dagen är ett extra batteri precis vad du behöver! 


En powerbank är en portabel laddare som är liten nog för att få plats i byxfickan. När din mobiltelefon eller annan elektronisk utrustning börjar få lågt batteri kan du enkelt ladda den med hjälp av den. De blir allt bättre och en powerbank kan idag hålla i flera timmar och ladda flera enheter till full styrka! 


Denna styrka behöver din powerbank

Batteristyrkan mäts i mAh. En normal powerbank har idag mellan 5000-10,000mAh. En modern iPhone ligger på ca 1800mAh. Med en powerbank på 10000mAh kan du då ladda din iPhone till full styrka cirka 4 gånger om då det sker lite energiförluster under laddningen. Dessa 4 gånger kan dock variera efter tiden då batterier generellt blir sämre efter några år. 


För att vara säker på att din smartphone aldrig ska få slut på batteri är det en bra idé att investera i en med 10000mAh eftersom det låter dig ladda din enhet flera gånger om samt att du kan låta en vän ladda upp sin enhet också. 


Våra krav på testvinnaren

 • Kompakt storlek - den ska få plats i din ficka
 • God kvalitet - den ska tåla att åka i marken
 • Fler portar - ladda fler enheter samtidigt
 • Bra pris - såklart!


Dessa experttester kan du ta del av

TEK.NO: har testat Anderssons powerbank och avslutar sitt test med "Ingen annan är ens i närheten. En otrolig prestation att driva så mycket produkt till så lågt pris". De ger den 10/10 poäng och ger den pluspoäng för USB-C-porten, att den har Power Delivery-stöd, att den har snabb laddning, genomgångsstöd samt högt uppmätt kapacitet och lågt pris. 


Svenska M3: Testade GP Voyage 2 och utsåg den till bäst i test. I testet med 11 andra powerbanks presterade Voyage 2 bäst, mycket tack vare dess känsla av kvalité och det tacksamma urvalet av portar.


Techadvisor: Rankar Zendure Power Bank som den bästa i deras test. De gillar den för dess kompakta design, mångsidighet i form av flera uttag och dess billiga pris. 


Techradar: Utser iMuto 20,000mAh till vinnare i deras powerbank-test. Det är en kraftfull powerbank som med 20,000mAh klarar av att ladda flertalet enheter flera gånger om. Något som särskiljer denna powerbank är att du kan se hur mycket batteri själva powerbanken har kvar, en funktion många andra tillverkare saknar. 


Creativebloq: Utser powerbanken Anker PowerCore 20100 till deras vinnare. Med stor batterikraft, snabb laddning och två uttag är det, enligt Creativebloq, den bästa i kategorin.
Powerbank bäst i test 2022

Efter att ha läst och granskat vad både experterna och konsumenterna säger samtidigt som vi tar hänsyn till våra egna krav för testvinnaren ser vi att det är en erkänd tillverkare som utmärker sig; GP.  Deras powerbanker som erbjuder bra prestanda, flexibilitet och mycket batteri för pengarna!  

Bästa powerbank just nu - GP Voyager 2

(Klicka på powerbanken för mer information om bästa pris just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 4 oktober 2022

De bästa priserna på GP Batteries Voyage 2Med en vikt på ynka 245g och en storlek på 13,5 x 7 x 1 cm är GP Voyage en lätt och flexibel powerbank som du kan ta med dig vart du än är. Den har en kapacitet på 10.000 mAh och med flera uttag; 2 USB typ-A och 1st USB typ-C, kan du ladda flera enheter, flera gånger om. Strömstyrkan per utgång är 3 A. Batteritypen är litium-polymer vilket är ett säkrare alternativ än litium-jon. Litium-polymer tar även mindre plats och är mer robusta. 


Powerbanken har ett tåligt metallhölje och gummiförsedda kanter för maximal hållbarhet och stabilitet. Powerbanken finns i färgerna svart, grå, turkos, blå, orange och grön. 


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju också veta vad användarna tycker, det är ju trots allt dessa som oftast har längst och bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Riktigt bra. Även skönt med LiPo som är säkrare än Littium jon."


"Min första batteribank blev Voyage 2 10Ah. Det medföljer en ganska kort kabel som har micro-usb och usb-c adapter. Du kan alltså bara ladda 1 telefon samtidigt med denna kabeln. Personligen så gillar jag den kabeln då jag inte behöver ha med mig 2 kablar för hushållets olika telefoner. Batteribanken fungerar klanderfritt när den laddar telefon/er. Indikatorn för batteribankens återstående batterikapacitet upplevde jag som lite opålitlig. Den laddar min S7 eller A5 ca 3 gånger, medan indikatorn snabbt kunde falla från 4 till 1 på tredje laddningen. Inget problem för mig då jag kommer ihåg hur den använts, samt laddar batteribanken regelbundet. Tack vare batteribanken har jag inte blivit batterilös i fjällen och på vandringar pga Samsungs usla batteri i min S7."


"Snabb och stabil bra powerbank. Toppen att det medföljer en liten sladd som klarar både USB-C och mikro-USB."


"Snygg och bra powerbank som fungerar super, inget negativt att säga om den."


"Gör sitt jobb"


"Helt maxad powerbank som följer med mig till jobbet dagligen. Jag har alltid köpt billiga powerbanks som endast har usb uttag som inte håller kapaciteten som utlovas. När jag såg denna på kampanj på 199:- så passade jag på att köpa den och ångrar det inte en sekund. Mina kollegor frågade alltid efter den och var så pass nöjda att jag fick köpa åt de också. Powerbanken laddar snabbt, telefonen laddar snabbt (Lightning/Usb-C). Det följer med usb c sladd för att ladda powerbanken så jag har ingenting att klaga på."


Här köper du bästa powerbank 10000mAh

Powerbank 20000mAh

Om inte 10000mAh räcker till för dig har vi tagit fram en utmanare till vår testvinnare som har hela 20000mAh! Efter att ha undersökt vad experterna och konsumenterna tycker samt tagit hänsyn till våra egna krav är det en powerbank som sticker ut: Andersson PD / QC 3.0

Utmanare powerbank - Andersson PD/QC 3.0

(Klicka på powerbanken för mer information om bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 4 oktober 2022

Prisjakt de bästa priserna på Andersson PD/QC 3.0 20 000 mAh
prisjämfört med Prisjakt


Andersson PD / QC 3.0 är en kraftfull nödladdare med en kapacitet på 20000 mAh och en strömstyrka på 3 A. Med denna powerbank kan du ladda smartphones, surfplattor, spelkonsoler, hörlurar, aktivitetsarmband och nästan alla enheter som drivs av USB

 

Den har 3 USB-portar, varav en är en USB-C-port. Detta möjliggör mycket snabbare laddning av dina enheter men även själva nödladdaren är snabbare att ladda.


Laddaren är grå och gjord av metall. Den har också en liten skärm som visar hur mycket kapacitet som finns kvar. Storleken är 13,7 x 7,4 x 2,6 cm och den väger 418 gram.


Detta säger konsumenterna om utmanaren

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi ju också veta vad användarna tycker om utmanaren, det är ju trots allt dessa som oftast har längst och bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Det finns bara en sak att säga: Kör och köp! Det finns ingen bättre batteribank till det priset."


"Riktigt bra powerbank. Laddar ipad mini typ 4 gånger utan problem." 


"Fungerar som väntat laddat IPaden och telefonen utan problem."


"Har precis provat laddaren. Det kom nästan fullt av kraft, så det tog bara en halvtimme att fylla på det. Har nu laddat Iphone ett par gånger med det, och det går snabbt och smidigt. Hade varit perfekt för backpacking, men ligger lite i det tyngsta lagret." 


"Jag hade precis denna med mig på en bilresa och det laddar min telefon, som används för navigering, samt telefoner för fru och barn i baksätet. Kvaliteten och produkten rekommenderas!" 


"Bra produkt! Prisvärd, fin storlek och bra kapacitet. Fungerar bra för att ladda både min iPhone och min iPad flera gånger."


"Har haft stor glädje av den här. Funkar jättebra. Rekommenderas."


"Jag är oerhört nöjd med den här produkten. Jag kan ladda min mobil med powerbanken så många gånger att jag kan åka på en resa i två veckor utan att behöva oroa mig för att ta slut på stömmen på min mobil."


"Snabbladdning av telefonen, men det tar lång tid att ladda kraftbanken."


"Köpte min andra Andersson helt enkelt för att den är väldigt bra, hållbar och har en otroligt bra kapacitet. Har haft andra men ingen kommer i närheten av denna. Rekommenderad!"


"Om du behöver en powerbank är det denna du behöver." 


Här köper du bästa powerbank 20000mAh

Detta är den bästa powerbanken idag som utsetts till bäst i test.

Håll dina enheter igång med hjälp av den bästa powerbanken!


Tips 1: Läs även vårt test om den bästa externa hårdisken just nu. I vårt test hittar du information om hårddiskar och vad du ska tänka på vid ditt köp. Du kan även läsa experternas betyg och användarnas omdömen! Läs även vårt test om bästa gaming headset här. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest och testet om bärbar dator bäst i test.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har powerbank rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa powerbanken till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om bästa powerbank önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den powerbank som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa powerbank

Vanliga frågor och svar

 • Vilken batteristyrka ska min powerbank ha?
  Mellan 5000-10000mAh rekommenderas. Desto högre mAh - desto fler gånger kan du ladda din enhet innan powerbanken får slut på batteri.
 • Hur många uttag behöver jag?
  En bra powerbank har åtminstone 2 uttag. Då kan du ladda två enheter samtidigt eller så kan du dela med ett uttag till en vän.
 • Vilka uttag är de viktigaste?
  De viktigaste uttagen som din powerbank bör ha är vanligt USB (typ-A) och USB typ-C.
 • Hur länge håller en powerbank?
  En modern iPhone ligger som exempel på ca 1800mAh. Med en powerbank på 10000mAh kan du då ladda din iPhone till full styrka cirka 4 gånger.
 • Hur funkar powerbank?
  En powerbank är en batteribackup gjord för att lagra ström som du sedan kan överföra till din mobiltelefon eller andra enheter.
 • Vad kostar en powerbank?
  Du får en bra powerbank för ca 300kr.
 • Hur laddar jag min powerbank?
  Du laddar den antingen med USB eller via strömadaptern.
Bäst i test Guidens datortillbehörstester
Philip Andrén

Bäst i test: Powerbank

Testet skrevs och uppdaterades senast