Elgrill bäst i test - bästa elgrillen

Elgrill - Bäst i test 2020

Vill du veta vilken elgrill som är bäst i test 2020? Då har du kommit helt rätt!

 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa elgrillen NU!

 

Skaran av grillfans har genom åren delat in sig i två läger. Det ena, älskar känslan av att grilla över öppen eld med kolgrill. Det andra, gillar den mer kontrollerade och direkta gasolgrillen som levererar snabbt och bra resultat. Allting handlar om smak och alla har sin egen.

 

Ett svar du sällan får till frågan om vilken grill du bör skaffa är; "Vad du behöver är en...elgrill". Hursomhelst så har elgrillar blivit riktigt bra de senaste åren och de är dessutom billigare, kompaktare och mer användarvänliga.

 

Därför ska du ha en elgrill

En bra elgrill underlättar grillkvällen eftersom du slipper köpa kol/gas utan att resultatet försämras. Visst finns det charm med en riktig kolgrill men med charmen kommer det exempelvis mycket grillos, något som inte uppskattas av alla. Gasgrillen är otroligt effektiv men om du inte bor i villa eller lägenhet med en stor balkong kan det bli svårt att hitta en bra plats till din grill. I många bostadsrättsföreningar råder det även grillförbud men flera föreningar brukar acceptera elgrillar.

 

Elgrillen är oftast liten och kompakt och kräver endast två saker; din kärlek till god mat och ett el-uttag.

 

Elgrill är perfekt för dig som bor lite mindre men som fortfarande vill njuta av god, grillad, mat.

 

Våra krav för elgrillen

  • Liten och kompakt - den ska även kunna stå på din balkong.
  • Lätt att rengöra - att rengöra ska gå snabbt och vara enkelt.
  • Bra grillförmåga - för det bästa resultatet!
  • Bra pris - dyrast är inte alltid bäst!

 

 

Bästa elgrill 2020

Efter att ha läst tester och självklart kollat vad konsumenterna tycker så har vi utsett en vinnare, Weber elgrill Q1400. Webers elgrill har fått flera toppomdömen från både experter och konsumenter.


ästa elgrillen - Weber elgrill Q1400

Bästa elgrillen just nu - Weber Q1400

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på grillen)Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 7 april 2020

Weber elgrill Q1400 både ser ut och är fantastisk. Den kommer utrustad med två handtag som gör den enkel att bära, ett droppskydd som samlar upp fettvätskor och slutligen en lång sladd på ca 2m. Något som saknas är en inbyggd termometer - detta kan vara viktigt om du t.ex. grillar pizza eller kött där det finns önskvärda temperaturer.

 

Med dess kupolformade lock blir det lätt att experimentera med andra maträtter och gör det möjligt att grilla annat än tunna köttbitar. Dess grillyta är 43 x 32 cm vilket gör den stor nog för att grilla ca 6 hamburgare samtidigt.

 

Specifikationer 

  • Vikt - 15 kg
  • Djup - 43 cm
  • Höjd - 37 cm
  • Bredd - 69 cm
  • Effekt - 1560W - OBS! grillen blir väldigt varm!

 

Att sätta igång grillen är enkelt. Bara sätt i strömsladden och vänta på att grillen skall hettas upp. Denna process tar ca 20 minuter vilket är avsevärt längre än andra grillar på marknaden. Dock utklassar Weber Q1400 andra elgrillar på svenska marknaden, ingen annan gör jobbet så bra som en Weber elgrill!

 

När det kommer till material så är Q1400 överlägsen. Locket och kaross är av gjutet aluminium som förhindrar värme från att sippra ut och säkerställer en jämn temperatur vilket kan vara extra viktigt för vissa rätter. Grillgallret är i gjutjärn. Q1400 är en solid grill som kommer vara med under flera säsonger!

 

Att rengöra grillen görs lätt med grillborste, diskmedel och lite varmt vatten. Elgrillar har bara ett fåtal delar som är enkla att ta bort och rengöra. Droppskyddet är lika lätt att ta bort och skrubba rent.

 

Garantin för grillen gäller i 5 år.

 

Finns det några nackdelar med Weber Q1400? Det finns två nackdelar som både experter och konsumenter tar upp. Den ena, handlar om uppvärmingstiden - 20 minuter!!! Detta kan givetvis ses som ett stort problem men med lite framförhållning och planering så ska grillmiddagen ändå bli en succé! De andra elgrillarna som finns på marknaden har kortare uppvärmningstid men resultatet blir aldrig lika bra som med Q1400.

 

Den andra nackdelen som nämns är att det inte finns något stativ. Som tidigare nämnt går det att köpa ett separat stativ från Weber, annars måste grillen stå på ett bord. Lyckligtvis tar elgrillen Q1400 inte så stor plats.

 

Så säger experterna 

Expressen, 2018, testade 8 olika elgrillar. De gillar grillkänslan och att maten smakar som om den var tillagad på kolgrill samt designen. De gillar inte den långa uppvärmningstiden samt att den var dyr. Tillskillnad från andra tester tyckte Expressen att det var lite trixigt att rengöra grillgallren.

 

thespruceeats.com, 2019, har testat Weber Q1400 och ger den 4.3 av 5 poäng. De gillar att den är tålig och enkel att flytta, går snabbt att få ihop samt att grillgallren är i gjutjärn vilket håller värmen bättre. De rekommenderar grillen till alla som inte kan ha en gasolgrill hemma.

 

electricgrillreviews.com, 2019, ger Weber Q1400 9.5 av 10 poäng. De tycker att den är enkel att montera, enkel att förvara, enkel att använda samt att den är perfekt för lägenheter!

 

Experterna på outdoorgrillreviewworld.com, 2019, gillar Weber Q1400 och ger den 9.3 av 10 poäng. De gillar att gallren i gjutjärn ger riktiga grillmärken, dess förmåga att hålla värme samt att den är enkel att rengöra. När det kommer till saker de inte gillar så tycker de att grillytan är för liten med tanke på priset.

 

barbecuelogic.com, testade Weber Q1400 och gillar den väldigt mycket. De ger den 4.5/5 stjärnor och gillar framförallt dess höga temperaturutgång och att den är enkel att rengöra. De gillar inte att den saknar en inbyggd termometer.

 

bbqbarbecuegrill.com, 2019, jämför Weber Q1400 med storebrorn Q2400. I testet är det lite som skiljer grillarna åt förutom tillagningsytan som är lite större hos Q2400. Om Q1400 skriver de att det inte är svårt att rekommendera den till någon som vill ha en grill av högkvalitet med en grillyta som blir väldigt varm.

 

testfakta.se, 2017, testade 8 grillar i ett stort test. Weber Q1400 presterade väl och testfakta gillade framförallt grillkänslan som de menar är i kolgrillsklass! När det kommer till saker de inte tyckte om så var det uppvärmningstiden, priset och att rengörningen av gallren var "lite trixig".

 

Så säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;

 

"Om jag visste att det går att få denna smaken med en elektrisk grill hade jag köpt en för flera år sen!" , "Bästa grillen nånsin!" , "Vi äger även en gasolgrill. Den nya Q1400 är precis lika bra. Det tar drygt 15 minuter för den att hettas upp och då är den verkligen varm och redo att användas. Denna grillen är exceptionell och mycket mer än vad jag förväntade mig från en elektrisk grill" , "Detta är den bästa elgrillen hittils. Håll locket stängt och det blir perfekt resultat! Den här enheten är kortsäker och enkel att använda. Ingen bensin, inget kol, inget röra. Lycka till."

 

Utöver testvinnaren finns det andra tillverkare som håller god kvalitet, t.ex. elgrillarna från OBH Nordica och Delonghi.

 

Här köper du Weber elgrillen till bästa pris

Hos GardenStore kan du köpa elgrillen för 2699 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår också i priset.

2699 kronor är det lägst priset bland butikerna just nu för elgrillen.

Hos NetOnNet kan du köpa elgrillen för 2790 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Hos Bagaren och Kocken kan du köpa elgrillen för 2900 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår också i priset.

CDON säljer elgrillen för 3270 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår också i priset.

 

 

 


Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående elgrill. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa elgrillen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!