Elgrill bäst i test 2023 - bästa elgrillen 2023 - bordsgrill bäst i test, elgrill bäst i test, elgrill, elgrill test, elgrill balkong, elgrillar, bästa elgrillen, liten elgrill, kontaktgrill bäst i test, obh nordica elgrill, köpa elgrill, elgrill bordsgrill, bäst i test elgrill, bordsgrill el, inomhusgrill bäst i test, elgrill inomhus bäst i test, elgrill balkong bäst i test

Elgrill bäst i test samt bordsgrill bäst i test 2024

Ska du köpa en elgrill och vill du veta vilken som är elgrill bäst i test eller bordsgrill bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! 


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi jämfört elgrillar genom att prata med både experter och konsumenter för att ta reda på den bästa bordsgrillen och bästa elgrillen på marknaden just nu.


Läs mer i vårt elgrill test nedan!


Testvinnarna

Elgrill bäst i test

Weber Q1400

Elgrill bäst i test Weber Q1400
 • Fått flera toppomdömen

 • Grillytan

 • Lång uppvärmningstid

Bordsgrill bäst i test

OBH Nordica OptiGrill

Elgrill bäst i test OBH Nordica OptiGrill
 • Enkel att använda

 • Bordsgrillen känner automatiskt av tjockleken på maten

 • Tydlig indikator

 • Enkelt att rengöra

 • Dyr

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Skaran av grillfans har genom åren delat in sig i två läger. Det ena, älskar känslan av att kunna grilla över öppen eld med en bra kolgrill. Det andra, gillar den mer kontrollerade gasolgrillen som levererar snabbt och bra resultat. Allting handlar om smak och alla har sin egen.


Ett svar du sällan får till frågan om vilken grill du bör skaffa är; "Vad du behöver är en...elgrill". Hursomhelst så har elgrillar blivit riktigt bra de senaste åren och de är dessutom billigare, kompaktare och mer användarvänliga.


Därför ska du ha en elgrill

En elgrill är ett bra alternativ underlättar grillkvällen eftersom du slipper köpa vanlig grill som drivs av kol/gas utan att resultatet försämras. Visst finns det charm med kol- eller gasolgrillar men med denna charm kommer det mycket grillos och underhåll, något som inte uppskattas av alla. 


Gasgrillen är otroligt effektiv men om du inte bor i villa eller lägenhet med en stor balkong kan det bli svårt att hitta en bra plats till din grill. I många bostadsrättsföreningar råder det även grillförbud, med undantag för elgrillar. Därför är elgrillen ett bra alternativ, dels för att den är liten och kompakt, vilket låter dig ha den på din balkong eller uteplats. 


Elgrillen kräver endast två saker; din kärlek till god mat och ett el-uttag. Detta gör elgrillen perfekt för dig som bor mindre men som fortfarande vill njuta av god grillad mat till hög kvalitet.


Våra vinnare för elgrill ska

 • Liten och kompakt - elgrillen ska få plats på din balkong.
 • Lätt att rengöra - att rengöra ska gå snabbt och vara enkelt.
 • Bra grillförmåga - för det bästa resultatet!
 • Bra pris - dyrast är inte alltid bäst!
Elgrill bäst i test 2024

Efter att ha läst tester och självklart kollat vad konsumenterna tycker så har vi utsett en vinnare, Weber elgrill Q1400. Webers elgrill har fått flera toppomdömen från både experter och konsumenter.

Bästa elgrillen just nu - Weber Q1400

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Weber Q1400 Visa färre priser Visa fler priser


Helt enkelt så är Weber elgrill Q1400 en fantastisk grill. Den kommer utrustad med två handtag som gör den enkel att bära, ett droppskydd som samlar upp fettvätskor och slutligen en lång sladd på ca 2m. Något som saknas är en inbyggd termometer - detta kan vara viktigt om du t.ex. grillar pizza eller kött där det finns önskvärda temperaturer.


Med dess kupolformade lock blir det lätt att experimentera med andra maträtter och gör det möjligt att grilla annat än tunna köttbitar. Dess grillyta är 43 x 32 cm vilket gör den stor nog för att grilla ca 6 hamburgare samtidigt. Och grilla, det tycker experter att den gör väldigt bra!


Att sätta igång grillen är enkelt. Bara sätt i strömsladden och vänta på att grillen skall hettas upp. Denna process tar ca 20 minuter vilket är avsevärt längre än andra grillar på marknaden. Dock utklassar Weber Q1400 andra elgrillar på svenska marknaden, ingen annan gör jobbet så bra som en Weber elgrill! Detta är möjligt tack vare dess höga effekt som låter grillen nå höga temperaturer.


När det kommer till material så är Q1400 överlägsen. Grillgallret är i gjutjärn och locket och kaross är av gjutet aluminium som förhindrar värme från att sippra ut och säkerställer en jämn temperatur vilket kan vara extra viktigt för vissa rätter. Q1400 är en solid grill som kommer vara med under flera säsonger!


Att rengöra grillen görs enkelt med grillborste, diskmedel och lite varmt vatten. Elgrillar har bara ett fåtal delar som är enkla att ta bort och rengöra. Droppskyddet är lika lätt att ta bort och skrubba rent.


Garantin för grillen gäller i 5 år.


Specifikationer 

 • Vikt - 15 kg
 • Djup - 43 cm
 • Höjd - 37 cm
 • Bredd - 69 cm
 • Effekt - 1560W - OBS! grillen kan nå väldigt höga temperaturer!


Webers elgrill fungerar mycket bra för dig som vill kunna grilla på balkongen men går även att använda på andra ställen så länge du har en bra yta att placera grillen på och ett strömuttag i närheten.


Finns det några nackdelar med Weber Q1400? Det finns två nackdelar som både experter och konsumenter tar upp. Bland annat handlar det om uppvärmningstiden på 20 minuter, vilket vissa användare tycker är för lång tid. Sedan nämns också avsaknaden av ett stativ som en nackdel. 
Användarnas omdömen och recensioner om elgrill bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Om jag visste att det går att få denna smaken med en elektrisk grill hade jag köpt en för flera år sen!"


"Bästa grillen nånsin!"


"Vi äger även en gasolgrill. Den nya Q1400 är precis lika bra. Det tar drygt 15 minuter för den att hettas upp och då är den verkligen varm och redo att användas. Denna grillen är exceptionell och mycket mer än vad jag förväntade mig från en elektrisk grill"


"Detta är den bästa elgrillen hittills. Håll locket stängt och det blir perfekt resultat! Den här enheten är kortsäker och enkel att använda. Ingen bensin, inget kol, inget röra. Lycka till." 


Utöver testvinnaren finns det andra tillverkare som håller god kvalitet, t.ex. elgrillarna från OBH Nordica och Delonghi.


Här köper du Weber elgrill till bästa pris

Bagaren och Kocken säljer Weber Q1400 för 3799 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

3799 kr är det lägsta priset just nu för Weber Q1400!

Amazon säljer Weber Q1400 just nu för bara 3919 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Weber säljer Weber Q1400 för bara 4299 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset.

Fyndiq erbjuder Weber Q1400 för 4370 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.

Hulténs säljer just nu Weber Q1400 för 4444 kr. Frakten ingår i priset.


Bordsgrill bäst i test 2024

När det gäller bordsgrillar vill vi gärna ha något kompakt, användarvänligt och flexibelt. En tillverkare som tydligt utmärkt sig är OBH Nordica som med sin OptiGrill har fått bra betyg av både konsumenter och experter. Läs mer här nedan! 


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på OBH Nordica OptiGrill


OBH Nordica OptiGrill erbjuder grillmöjligheter direkt vid matbordet. Med enkel användning och tydliga anvisningar är det enkelt att tillreda maten, och det går att grill allt från köttbitar till goda mackor tack vare mängden av inställningar som kan användas. 


Det fina med denna elgrill är att den är utrustad med en sensor som känner av tjockleken på det som ska tillagas, och justerar tid och temperatur därefter. Och under tillagning kan du följa hur grillningen går med hjälp av en färgindikator som bland annat anger när kött når rare, medium och well-done. 


Det finns 6 automatiska program; hamburgare, fågel, korv, fisk, nötkött och panini. Utöver detta finns det även ett manuellt läge för att grilla frukt och grönsaker. Med en grillyta på 600 kvadratcentimeter passar den utmärkt för 2-4 personer. Bordsgrillens non-stick beläggning gör det enkelt att rengöra elgrillen med handdisk. Men för att göra det ännu enklare går dessa plattor att köra i diskmaskinen. Slutligen finns även en droppsamlare framtill som samlar upp fett. 


Specifikationer 

 • Vikt - 4,65 kg
 • Djup - 37,5 cm
 • Höjd - 23 cm
 • Bredd - 40 cm
 • Effekt - 2000 W - OBS! grillen kan nå väldigt höga temperaturer!


Här köper du bästa bordsgrillen till lägst pris

Amazon säljer OBH Nordica OptiGrill just nu för bara 2339 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2339 kr är det lägsta priset just nu för OBH Nordica OptiGrill!


Användarnas omdömen och recensioner om bordsgrill bäst i test

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Kött, fisk, grönsaker kokta exakt som jag önskar. Torkas inte ut. Rök inte på grund av plattans lutning: fettet evakueras gradvis utan att det brinner. Det är inte lätt att rengöra plattorna mellan 2 satser när plattorna är heta men mycket enkla att rengöra i slutet av tillagningen när de är kalla."


"Denna gillar hela familjen, och vi är oftast bara nöjda med resultatet från vår utegrill - men denna ger jämförbara resultat, är superenkel att lära sig, intuitiv och har många bra förprogrammerade grillmenyer för olika slags kött. Rekommenderar denna!"


"Klockren, enkel och effektiv grill. Snabb. Testat den ett tiotal gånger nu, alla program utom ett. Sensorn fungerar bra - köttet är precis som nivån den säger. Dock viktigt att komma ihåg vid marinerat kött att sensorn blir fördröjd! Oavsett om jag oftast vill ha välstekt har jag aldrig varit med om att det blivit torrt."


"Mycket nöjd. Så nöjd att vi bjöd hem ett par vänner som köpte en XL ett par dagar senare."


"En super tabell grill som är enkel att använda. Du kan grilla färskt och fryst mat. Det är verkligen roligt att använda detta som signal när maten är klar. Snabb är brunnen. Och de delar som har varit i kontakt med livsmedel kan sättas i diskmaskinen. Kunde inte vara enklare. Endast minus är att det har något kort sladd."


Nackdelar

Det som experter och användare har nämnt är främst att locket är lite väl tungt. Detta gör det svårare att tillaga grönsaker och frukt. För att undvika att det blir mos får du vara försiktig när du ska tillaga mjukare råvaror. En annan nackdel är också sladdens längd, som endast är 1,1 m. 
Jämför elgrillarna


Vikt:
Djup:
Höjd:
Bredd:
Effekt:
Weber Q1400
Weber Q1400
Elgrill bäst i tes...
15 kg
43 cm
37 cm
69 cm
1560 W
OBH Nordica OptiGrill
OBH Nordica OptiGril...
Bordsgrill bäst i...
4,65 kg
37,5 cm
23 cm
40 cm
2000 W
Så gjorde vi testet

För att vara säkra på att vi har utsett den bästa el- och bordsgrillen har vi undersökt elgrillar från flera håll. Bland annat har vi hört med experterna för att se vad de säger samt tagit del av resultaten från deras tester. Men förutom experternas tester har vi även sett vad de svenska konsumenterna tycker om grillarna, för att få en bättre bild av hur de fungerar i händerna på en "vanlig" användare. 


Vi har prioriterat en del faktorer som har varit viktiga för att utse den bästa elgrillen. Några av dessa har vi fått från experterna, som användarvänlighet, grillkänsla och uppvärmningstid. Men utöver dessa har vi även lagt fokus på att undersöka ifall elgrillen erbjuder stor grillyta, om den är enkel att rengöra samt om termostat finns tillgänglig


Allra bästa sätt att undersöka hur elgrillarna presterar utefter dessa faktorer har varit att se vad de svenska användarna av elgrillarna tycker och säger, eftersom det är de vanliga konsumenterna som har bästa erfarenhet av en produkt. Och när det gäller både elgrillen från Weber och bordsgrillen från OBH Nordica har en övervägande majoritet varit mycket positiva i sina omdömen, vilket har varit ledande för oss.


Elgrill test - experternas omdömen

Test elgrill 2020

Expressen tipsar om OBH Nordica OptiGrill och skriver att den passar den lägenhetsbon som vill njuta av grillad mat. De gillar att bordsgrillen sköter sig själv tack vare dess sensor och att den är enkel att diska tack vare dess löstagbara grillplattor. 


Aftonbladet testar elgrillar och OBH Nordica OptiGrill får 3/5 stjärnor. De gillar att den är lättkörd men tyckte att det var lite krångligt att komma igång med de olika funktionerna. Förutom det tycker de även att bordsgrillen är mycket prisvärd. Vinnare i deras test blev Weber Pulse 1000.


Test elgrill 2019

thespruceeats.com har testat Weber Q1400 och ger den 4.3 av 5 poäng. De gillar att den är tålig och enkel att flytta, går snabbt att få ihop samt att grillgallren är i gjutjärn vilket håller värmen bättre. De rekommenderar grillen till alla som inte kan ha en gasolgrill hemma.

 

electricgrillreviews.com ger Weber Q1400 9.5 av 10 poäng. De tycker att den är enkel att montera, enkel att förvara, enkel att använda samt att den är perfekt för dig som bor mindre.

 

Experterna på outdoorgrillreviewworld.com, gillar Weber Q1400 och ger den 9.3 av 10 poäng. De gillar att gallren i gjutjärn ger riktiga grillmärken, dess förmåga att hålla värme samt att den är enkel att rengöra. När det kommer till saker de inte gillar så tycker de att grillytan är för liten med tanke på priset.


Test elgrill 2018

Expressen testade 8 olika elgrillar. De gillar grillkänslan och att maten smakar som om den var tillagad på kolgrill samt designen. De gillar inte den långa uppvärmningstiden samt att den var dyr. Tillskillnad från andra tester tyckte Expressen att det var lite trixigt att rengöra grillgallren.


barbecuelogic.com testade Weber Q1400 och gillar den väldigt mycket. De ger den 4.5/5 stjärnor och gillar framförallt dess höga temperaturutgång och att den är enkel att rengöra. De gillar inte att den saknar en inbyggd termometer.


Test elgrill 2017

testfakta.se testade 8 grillar i ett stort test. Weber Q1400 presterade väl och testfakta gillade framförallt grillkänslan som de menar är i kolgrillsklass! När det kommer till saker de inte tyckte om så var det uppvärmningstiden, priset och att rengörningen av gallren var "lite trixig".


Äldre tester på elgrillar

Aftonbladet (WiseGuide) testade 6 elgrillar i prisklass budget till lyx. Tidningen konstaterar att en elgrill är lösningen när du inte får grilla med kol eller gasol, men att du med den bästa elgrillen ändå kan uppnå fina grillresultat. Weber Q 1400 blev överlägsen vinnare och utsågs till bäst i test. Trots att det är den dyraste grillen i detta test, är den värd pengarna och blev vinnare med 5 av 5 poäng för ett högt kvalitetsintryck, att den är rejäl och stabil samt ger mycket bra och snabbt grillresultat.


Expressen gillar att du slipper hålla koll på tiden och droppbehållaren där framme. När det gäller det negativa tar de upp sladdlängden som är lite väl kort (1,1m) samt att du inte riktigt får någon grillkänsla när du lägger på en köttbit.


elgrill - bordsgrill bäst i test - stor elgrill, inomhusgrill, elgrill inomhus, test elgrill, bästa bordsgrillen, elgrill liten, bordsgrill inomhus bäst i test, el grill, weber elgrill q1400, bästa elgrill, weber q 1400 elgrill, elgrill bord, bästa elgrillen 2023, elektrisk bordsgrill bäst i test, bra elgrill, elgrillar test

Njuta av en god måltid lagad av den bästa elgrillen!


Tips 1: Ett alternativ till både kolgrillen och gasolgrillen är att ha en Muurikka stekhäll som har många användningsområden eller en bra pizzaugn som blivit populär den senaste tiden. Ta din matlagning till ännu en högre nivå med airfryer bäst i test


Tips 2: För att slippa myggen kan vi tipsa om myggmedel bäst i test och bästa myggfångaren.

 

För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående elgrill. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa elgrillen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Vad är fördelarna med en elgrill?
  Med den bästa elgrillen kan du grilla din favoritmåltid enkelt via eluttaget. Eftersom de ofta är små och kompakta får de enkelt plats på din uteplats eller balkong. Detta gör det enklare att ta vara på fina sommarkvällar och grilla en ljuvlig middag.
 • Varför har man vatten i elgrill?
  Att lägga vatten i elgrillen bidrar till att värmen hålls konstant samt att det minskar matoset. Detta gör det även enklare att rengöra elgrillen.
 • Vilken är bästa elgrillen?
  Vi på Bäst i test Guiden har utsett två elgrillar: en Weber elgrill bäst i test samt en bordsgrill bäst i test från OBH Nordica.
 • Är det värt att köpa elgrill?
  Elgrill kan vara ett bra alternativ om du inte bor i villa eller om din bostadsrättsförening inte tillåter gasolgrill på balkongen av säkerhetsskäl. En bra elgrill ger känslan av grillat men utan stöket med en vanlig grill.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.
Christopher Holmerin

Bäst i test: Elgrill

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast