Bästa multifunktionsskrivaren

Bläckstråleskrivare test 2021 - multifunktionsskrivare

Om du ska köpa en bra och prisvärd bläckstråleskrivare till ditt hem eller ditt kontor har du kommit helt rätt. Vi har läst alla testerna och kommit fram till vilken skrivare som är bäst just nu enligt experterna. 


Men som vanligt här på Bäst i test Guiden lägger vi också stor vikt vid vad andra användare tycker om sin skrivare. För detta test av multifunktionsskrivare har vi valt att plocka fram två vinnare där den ena lämpar sig mycket väl för tyngre jobb där hög upplösning är en prioritering medan den andra lämpar sig mer för hemmet som allt-i-ett lösning.

 

Det som vi fått reda på avslöjar vi på denna sida så att du enkelt kan se vilken som är den bästa skrivaren idag. På så vis kan du snabbt få en uppfattning om vad du ska köpa för skrivare om du vill ha en driftsäker, billig, pålitlig och snabb skrivare till ditt hem eller kontor.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig Cannon-skrivaren för jobb och kontor NU!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig HP-skrivaren för hemmet NU!

 

Ska du köpa laser eller bläckstråleskrivare?

Vet du inte vad du ska ha för typ av skrivare? Då hjälper vi dig med ditt första beslut, som handlar om vilken teknik din skrivare ska ha - laser eller bläckstråle.

 

Genom att fundera på dina önskemål, kan du komma fram till vilken skrivare som passar just dig bäst. Och när du väl gjort det, är det bara att läsa rätt sida. Vår enkla guide nedan hjälper dig att hitta den skrivare som passar dig bäst, beroende på vad du prioriterar högst:


Laserskrivare vs bläckstråleskrivare

Jag vill kunna skriva ut:

 • Så billigt som möjligt
 • Bara svartvita utskrifter
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå oanvänd

Läs då istället sidan med Laserskrivare

 

Jag vill kunna skriva ut:

 • Utskrifter i färg (men kanske inte så många fotografier)
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå oanvänd

Läs då istället sidan med Färglaserskrivare

 

Jag vill kunna:

 • Skriva ut i färg
 • Jag har inte bråttom att få ut utskrifterna
 • Jag skriver inte ut så många sidor vid varje tillfälle
 • Jag skriver ut ofta (i alla fall en gång i veckan)
 • God kvalité när jag skriver ut fotografier, bra bildöverföring 

Bläckstråleskrivare är ett bra val - då är du redan på rätt sida och kan fortsätta läsa nedan!

 

bläckskrivare

 
Bäst i test bläckstråleskrivare

När det gäller bästa bläckstråleskrivare just nu, blir det en seger för Canon Pixma-serien.


Bästa bläckstråleskrivare just nu - Canon Pixma iX6850
(Klicka på skrivaren för mer information om bästa priset)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Canon Pixma iX6850


Canon bläckstråleskrivare

Vi har haft flera Canon Pixma-skrivare som testvinnare här på Bäst i test Guiden under åren, men eftersom dessa utgått ställer vi in siktet idag på iX6850.

 

Denna fotoskrivare har det du behöver för att göra riktigt professionella utskrifter hemma eller på kontoret:

 

 • Utskrifter upp till A3 (!) storlek. Givetvis kan du även använda mindre A4 A5 eller fotopapper på 10x15 cm
 • Wi-Fi för att snabbt kunna ansluta trådlöst. Även Ethernet, USB, Google Cloud Print och Apple AirPrint finns om du föredrar det
 • Enkelt att ansluta smartphone eller surfplatta för att skriva ut direkt från dessa
 • 5 separata bläckpatroner så att du inte behöver byta patroner i onödan - spar pengar och få billigare utskrifter. Se priser här!
 • Upp till 9600 x 2400 dpi i upplösning - det blir riktigt bra fotografier
 • Pappersmagasin med plats för 150 ark vanligt papper eller 20 fotopapper
 • Skriver ut 14 sidor per minut i svartvitt och 10 sidor per minut i färg
 • Tyst - Bara 44 dB, så att du varken stör andra eller dig själv vid tidskrävande utskrifter
 • Storleken på skrivaren är 58×31×16 cm och den väger 8 kg

 

Så säger experter och konsumenter

Både experterna och konsumenterna tycker att fotoutskrifterna är imponerande bra, att skrivaren är enkel att använda, snabb och har snygg design.

 

Digitalfoto för alla menar att den är värd hela 87 av 100 poäng och att den "...levererar riktigt fina utskrifter. De fem bläckpatronerna ger ett bra djup och en fin nyansrikedom i bilderna [...] skrivaren spottar ur sig bilderna i rask takt och tack vare inbyggt wi-fi kan man skriva ut från både datorn och surfplattan i ända upp till A3+-storlek. Designen är snygg och tidlös."

 

Trusted Reviews och Techradar ger den 80 av 100 möjliga poäng efter sitt test och menar att skrivaren ger mycket hög bildkvalité, har ett bra pris per utskrift och att det är praktiskt att kunna skriva ut så stora pappersark som A3.

 

Konsumenterna lovordar skrivaren och nämner bland annat; 


"Bästa skrivaren jag hittills köpt. Rekommenderar den starkt", 

"Det här är en produkt som kan konkurrera med många betydligt dyrare fotoskrivare på marknaden. Pålitlig, snabb, kostnadseffektiv i både underhåll och inköp" , 

"Den här skrivaren hade fått goda recensioner i fackpressen, så jag hade högt ställda förväntningar. Dessa överträffades dock med råge redan när jag skrev ut den första bilden! Naturliga färger och hög detaljåtergivning tillsammans med möjligheten att skriva ut i A3+ gör den här skrivaren till ett synnerligen prisvärt köp.


Läs fler svenska recensioner här!

 

Det genomsnittliga betyget från 530 användare är hela 4,4 av 5,0 vilket får ses som mycket bra. Det som konsumenterna generellt uppskattar mest är användarvänligheten, prestandan, att den är prisvärd samt den höga utskriftskvaliteten.

 

Det negativa med denna skrivare, som en del påpekar, är att den tar rätt mycket plats på skrivbordet. Några saknar också att det inte går att skriva ut dubbelsidigt samt att det inte går att skriva ut direkt från ett USB-minne. Annars är alla överlag mycket nöjda med sitt köp!

 

Läs gärna fler detaljer om skrivaren här på Canons hemsida.


Trots att Canon Pixma iX6850 i första hand är avsedd för företag, kan du idag köpa den till ett bra pris på internet.

 

Här köper du Canon-skrivaren till bästa pris

CDON.COM säljer den just nu för 2129 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2129 kr är det lägsta priset just nu för Canon Pixma iX6850!

Proshop säljer den för 2490 kr. Frakten ingår i priset.
Rätt bläckpatroner till denna skrivare

Bläckpatronerna till denna skivare heter PGI-550PGBK, CLI-551BK, CLI-551C, CLI-551M och CLI-551Y. Du hittar dessa patroner till ett lågt pris här när du behöver fylla på ditt lager.

  
HP bläckstråleskrivare  - kompakt multifunktionsskrivare för hemmet

Letar du hellre efter en smart och mindre allt-i-ett lösning... en billig bläckstråleskrivare för hemmet? Läs då vidare här nedan om HP ENVY 6032 AiO.


Bästa multifunktionsskrivare för hemmet just nu - HP ENVY 6032 AiO
(Klicka på skrivaren för mer information på HPs hemsida)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på HP ENVY 6032 AiO


Med HP ENVY skriver du enkelt ut, scannar och kopierar från samma enhet. Den är kompakt och tar inte mycket plats. Läs om fler specifikationer här nedan:

 

 • Utskrifter upp till A4-storlek
 • Scanning på resande fot med din smartphone
 • Upp till 1200 x 1200 dpi i upplösning
 • Storleken på skrivaren är 49x21x49 cm och väger 5 kg


Om du behöver en skrivare till hemmet som främst ska utföra enklare uppgifter så är HP ENVY 6032 AiO perfekt. Den är lättinstallerad så du kan väldigt snabbt koppla in den till din dator och sätta igång med att printa.

 

Just nu låter det som vilken skrivare som helst men istället för att använda sladden kan du koppla den mot ditt Wi-Fi och skriva ut trådlöst. Med HP's tillhörande app kan du även skriva ut bilder direkt från din smartphone och surfplatta. 


Detta är tack vare smart Wi-Fi lösning där du kan dela bilder med skrivaren via "molnet" och sedan skriva ut. Detta gör det otroligt lätt att skriva ut bilder från kamerarullen i din smartphone! Om du skulle vilja scanna något på resande fot är inte det heller något problem då du med appen kan scanna dokument med din smartphone/surfplatta även om du inte är hemma!

 

Bläckpatroner till skrivaren

Att ha en skrivare där hemma är självklart ett stort plus! Dessvärre är det inte lika behändigt när du upptäcker att all bläck är slut och måste åka till närmsta återförsäljare och köpa nytt. Som tur har HP tagit fram en smart lösning på detta lyxproblem för nu kan du nämligen beställa bläck via din smartphone. 


Ännu bättre är att skrivaren känner av när bläck börjar ta slut och kan då lägga en beställning åt dig som kommer hem till brevlådan. Du slipper alltså tänka på att köpa nya bläckpatroner! 

 

Här köper du HP-skrivaren till bästa pris

HP säljer bläckstråleskrivaren för bara 952 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset. Ange Bäst i test Guidens rabattkod ENVY6032BTG för att få detta pris!

952 kr är det lägsta priset just nu för HP ENVY 6032 AiO!

Experttester av bläckstråleskrivare 2013-2021

När det gäller bläckstråleskrivare har utvecklingen gått framåt med stora steg de senaste åren. De märken som ofta utmärker sig positivt i dagens tester är Canon, HP och Epson Ecotank som turas om att stå överst på prispallen.

 

Här nedan kan du ta del av vad experterna och användarna tycker i tester från år 2013 och framåt. Du hittar de senaste testerna, högst upp i listan.


Tidningen Råd & Rön, juni 2020: I Råd & Röns senaste test på skrivare hamnar HP Envy 6230 AiO på en delad 12:e plats. I testet är skrivaren dock en av de mest prisvärda. Vinnaren i testet, Epson EcoTank ET-7700, även den en bläckstråleskrivare, kostar runt 5000kr. 

 

Tidningen Råd & Rön, februari 2018: I tidningens sammanställning finns nu hela 108 testade bläckstråleskrivare och överst i listan hittar vi Epson Expression Premium XP-640/830 som får 75 poäng. På silverplats kommer Epson Expression Premium XP-645/900 som får 73 poäng och tredjeplatsen går till Canon och deras lågprisskivare TS5150/TS5151 som får 70 poäng i detta test.

 

Tænk, december 2017: På deras lista finns nu 77 testade bläckstråleskrivare och bäst är Epson Expression Premium XP-640/830 med 75 poäng. På delad andraplats kommer Epson Expression Premium XP-645/900 med 73 poäng och på bronsplatsen hittar vi HP Envy 5540/5542/5544 som får 69 poäng.

 

PC Advisor, mars 2017: Visserligen är denna testsammanställning från England, men flertalet av skrivarna går att köpa även i Sverige. Här är deras lista på de 16 bästa skrivarna 2017, både när det gäller laser- och bläckstråleskrivare.

 

PC för alla, maj 2015: Sammanställde tester på bläckstråleskrivare för att se vilken eller vilka som var bästa köp 2015. Betygen blev genomgående höga och hela 6 av 9 skrivare fick 8 av 10 poäng samt utmärkelsen "Bra köp". Bland annat hittar vi Canon Pixma MX525 och Canon Pixma MX535 bland vinnarna.

 

DigitalFoto för alla, december 2014: Testade bläckstråleskrivare och utsåg Canon Pixma MG7550 som testvinnare. Den fick 8,9 av 10 poäng och omdömet; "Inte den allra bästa bildkvaliteten, men det är mycket nära. Enkel, driftsäker och mycket användarvänlig. Canon är klassens bästa skrivare!"

 

PC för alla, hösten 2014: Testade fyra multifunktionsskrivare under 2 500 kronor och utsåg därefter Epson Workforce Pro WF-5620DF till bäst i test med betyget 8 av 10. På andraplats, med bara ett poäng mindre, kom HP Officejet Pro 8620 som fick omdömet "Billigast driftkostnad och utskrifterna håller hög kvalitet."

 

DigitalFoto för alla, februari 2014: Ställde 6 bläckstråleskrivare mot varandra och vinnare med 8,6 poäng blev HP Photosmart 7520. På andraplats, med bara 0,1 poäng mindre, kom Canon Pixma MG7150. Tidningen var imponerande hur mycket man får för pengarna idag och att kvalitén genomgående var mycket hög.

 

PC för alla, vintern 2014: Testar Epsons Workforce Pro WP-4535 DWF och skriver; "En mångfunktionell bläckstråleskrivare som utmanar laser både i snabbhet och i kostnadseffektivitet." De mycket låga driftskostnaderna ger slutbetyget 9 av 10.

 

Ljud & Bild, hösten 2013: Testade sex fotoskrivare och Bäst i test blev Epson Expression Photo XP-750 med 21 av 24 poäng. Canon Pixma MG6350 kom på andraplats med 20 av 24 poäng.

 

Pricerunner, våren 2013: Fyra trådlösa multifunktionsskrivare ställdes mot varandra och Canon Pixma MX925 som utsågs till bäst i test med betyget 4 av 5.

 

PC för Alla, våren 2013: Testade de bästa trådlösa skrivarna som dessutom skulle kunna skriva ut från mobiltelefoner. Bäst i test blev Canon Pixma MG6350 med betyget 8 av 10.

 
 

Har du den bästa systemkameran, en bra digitalkamera eller smartphone... skriv ut direkt dina fotografier själv med denna skrivare. Om du inte vill skicka in bilderna för gratis fotoframkallning eller samla dina mest lyckade fotografier i den bästa fotoboken förstås.

 

Läs också gärna våra tester på smartphone och test av surfplattor eftersom du kan använda även dessa för att ta bra bilder och skriva ut med denna bläckstråleskrivare. Och för dig som ska köpa bildskärm har vi även sammanställt tester på bildskärmar. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest och testet om bärbar dator bäst i test.


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på denna skrivare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa skrivaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Christopher Holmerin

Bäst i test: Bläckstråleskrivare

Testet skrevs och uppdaterades senast