Skrivare bäst i test - bästa bläckstråleskrivaren 2024

Om du vill köpa en prisvärd och bra bläckstråleskrivare till ditt hem eller ditt kontor har du kommit helt rätt. Med den bästa bläckstråleskrivaren får du en driftsäker, billig, pålitlig och snabb skrivare. Vi har läst alla tester och kommit fram till vilken som är "skrivare bäst i test" enligt experterna.


Bläckstråleskrivare test 2023 - skrivare bäst i test, bläckstråleskrivare, bästa bläckstråleskrivaren, multifunktionsskrivare, bästa bläckstråleskrivare, bästa skrivaren, bra bläckstråleskrivare, bästa multifunktionsskrivare, bläckstråleskrivare test, bästa skrivare, bästa hemmaskrivaren, bläckskrivare, bästa trådlösa skrivaren, liten skrivare för hemmabruk, bästa hp skrivaren, bästa skrivaren för hemmabruk, bra skrivare, skrivare bäst i test budget, bästa kontorsskrivaren, bästa fotoskrivaren, bästa skrivaren, skrivare bäst i test råd och rön, bläckstråleskrivare bäst i test, skrivare test, bäst i test skrivare


På Bäst i test Guiden lägger vi stor vikt vid på vad användare tycker om sin bläckstråleskrivare. I vårt test om bläckstråleskrivare har vi utsett två vinnare där den ena kommer från Canon och den andra från HP.


Bästa bläckstråleskrivaren 2024: Toppvalen för exceptionell utskriftskvalitet och effektivitet

 • HP Envy Inspire 7224e är ledande inom bläckstråleskrivare och allt-i-ett-lösningar detta år, uppnår en framstående bedömning för sin prestanda och funktionalitet. 
 • Canon Pixma iX6850 placerar sig som ett starkt alternativ, uppskattat för sin överlägsna utskriftskvalitet och höga effektivitet, vilket gör den till det förstahandsvalet för kräsna användare som prioriterar kvalitet och pålitlighet.Köpguide

Men först, ska du köpa laser eller bläckstråleskrivare?

Vet du inte vad du ska ha för typ av skrivare? Då hjälper vi dig med ditt första beslut, som handlar om vilken teknik din skrivare ska ha - laser eller bläckstråle.


Genom att fundera på dina önskemål, kan du komma fram till vilken skrivare som passar just dig bäst. Och när du väl gjort det, är det bara att läsa rätt sida. Vår enkla guide nedan hjälper dig att hitta den skrivare som passar dig bäst, beroende på vad du prioriterar högst:


Laserskrivare eller bläckstråleskrivare

Jag vill kunna skriva ut:

 • Så billigt som möjligt
 • Bara svartvita utskrifter
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå oanvänd

Läs då vårt test om laserskrivare bäst i test


Jag vill kunna skriva ut:

 • Utskrifter i färg (men kanske inte så många fotografier)
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå oanvänd

Läs då vårt test om laserskrivare färg bäst i test


Jag vill kunna:

 • Skriva ut i färg
 • Skriva ut dokument
 • Jag har inte bråttom att få ut utskrifterna
 • Jag skriver inte ut så många sidor vid varje tillfälle
 • Jag använder skrivaren mindre frekvent (i alla fall en gång i veckan)
 • God kvalité när jag skriver ut fotografier, bra bildöverföring


Bläckstråleskrivare är ett bra val - då är du redan på rätt sida och kan fortsätta läsa nedan!


bläckskrivare


Bäst i test bläckstråleskrivare


När det gäller bästa multiskrivare just nu med allt-i-ett lösning, blir det en seger för HP ENVY Inspire 7224e, en liten och bra skrivare med alla moderna funktioner du kan tänkas behöva!


HP bläckstråleskrivare - kompakt multifunktionsskrivare för hemmet

Med HP ENVY Inspire 7224e skriver du enkelt ut, scannar och kopierar från samma enhet. Den är kompakt och tar inte mycket plats. Läs om fler specifikationer här nedan:


Specifikation

 • Utskrifter upp till A4-storlek
 • Scanning på resande fot med din smartphone
 • Upp till 1200 x 1200 dpi i upplösning
 • Storleken på skrivaren är 46x38x19 cm och väger 6,91 kg


Om du behöver en skrivare till hemmet som främst ska utföra enklare uppgifter så är HP ENVY Inspire 7224e perfekt. Det är en förhållandevis billig skrivare som är lättinstallerad, så du kan väldigt snabbt koppla in den till din bärbara dator eller stationära dator och sätta igång med att printa.


Just nu låter det som vilka andra skrivare som helst men istället för att använda sladden kan du koppla den mot ditt Wi-Fi och skriva ut trådlöst. Med HP's tillhörande app kan du även skriva ut bilder direkt från din smartphone, ultrabook eller surfplatta.


Detta är tack vare smart Wi-Fi lösning där du kan dela bilder med skrivaren via "molnet" och sedan skriva ut. Detta gör det otroligt lätt att skriva ut bilder från kamerarullen i din smartphone! Om du skulle vilja scanna något på resande fot är inte det heller något problem då du med appen kan scanna dokument med din smartphone/surfplatta även om du inte är hemma!


Bläckpatroner till skrivaren

Att ha en skrivare där hemma är självklart ett stort plus! Dessvärre är det inte lika behändigt när du upptäcker att all bläck är slut och måste köpa nytt. Som tur har HP tagit fram en smart lösning på detta lyxproblem för nu kan nämligen skrivaren hjälpa dig att beställa bläck.


Skrivaren känner av när bläck börjar ta slut och kan då lägga en beställning åt dig som kommer hem till brevlådan. Du slipper alltså tänka på att köpa nya bläckpatroner!


​Här kan du köpa HP 303 trefärgs originalbläckpatron.


​Här kan du köpa HP 303 svart originalbläckpatron.


Här köper du HP-skrivaren till bästa pris


Canon bläckstråleskrivare - rekommenderad


Letar du hellre efter en mindre skrivare som passar bra för hemmet? Läs då vidare här nedan om Canon Pixma-serien.


Vi har haft flera Canon Pixma-skrivare som testvinnare här på Bäst i test Guiden under åren, men eftersom dessa utgått ställer vi in siktet idag på iX6850, en rekommenderad skrivare för hemmet.


Denna fotoskrivare har det du behöver för att göra riktigt professionella utskrifter hemma eller på kontoret:


Specifikation

 • Utskrifter upp till A3 (!) storlek. Givetvis kan du även använda mindre A4 A5 eller fotopapper på 10x15 cm
 • Wi-Fi för att snabbt kunna ansluta trådlöst. Även Ethernet, USB, Google Cloud Print och Apple AirPrint finns om du föredrar det
 • Enkelt att ansluta smartphone eller surfplatta för att skriva ut direkt från dessa
 • 5 separata bläckpatroner så att du inte behöver byta patroner i onödan - spar pengar och få billigare utskrifter. Se priser på patroner här!
 • Upp till 9600 x 2400 dpi i upplösning - det blir riktigt bra fotografier
 • Pappersmagasin med plats för 150 ark vanligt papper eller 20 fotopapper
 • Skriver ut 14 sidor per minut i svartvitt och 10 sidor per minut i färg
 • Tyst - Bara 44 dB, så att du varken stör andra eller dig själv vid tidskrävande utskrifter
 • Storleken på skrivaren är 58×31×16 cm och den väger 8 kg


Rätt bläckpatroner till denna skrivare

Bläckpatronerna till denna skivare heter CLI-551BK. Du hittar billiga patroner här.Här köper du Canon-skrivaren till bästa pris

Trots att Canon Pixma iX6850 i första hand är avsedd för företag, kan du idag köpa den till ett bra pris på internet.
Användarnas omdömen och recensioner om Canon skrivaren

"Skrivaren är enkel att använda, snabb och har snygg design."


"Bästa skrivaren jag hittills köpt. Rekommenderar den starkt"


"Det här är en produkt som kan konkurrera med många betydligt dyrare fotoskrivare på marknaden. Pålitlig, snabb, kostnadseffektiv i både underhåll och inköp"


"Den här skrivaren hade fått goda recensioner i fackpressen, så jag hade högt ställda förväntningar. Dessa överträffades med råge redan när jag skrev ut den första bilden! Naturliga färger och hög detaljåtergivning tillsammans med möjligheten att skriva ut i A3+ gör den här skrivaren till ett synnerligen prisvärt köp."


Det genomsnittliga betyget från 530 användare är hela 4,4 av 5,0 vilket ses som mycket bra.


Nackdelar med Canon skrivare

Det negativa med denna skrivare, som en del påpekar, är att den tar rätt mycket plats på skrivbordet. Några saknar också att det inte går att skriva ut dubbelsidigt samt att det inte går att skriva ut direkt från ett USB-minne. Annars är alla överlag mycket nöjda med sitt köp!


Läs gärna fler detaljer om skrivaren på Canons hemsida.


Jämför skrivare - specifikationer

Utskriftskvalitet:
Vikt:
Anslutning:
Utskriftshastighet (färg):
Utskriftshastighet (svart):
Bäst i test bläckstråleskrivaren 2024 - HP ENVY Inspire 7224e - Bäst i test
HP ENVY Inspire 7224...
Bästa bläckstråles...
Max 4800 x 1200
7 kg
Wi-Fi
10 sidor
15 sidor
Bäst i test bläckstråleskrivaren 2024 - Canon Pixma iX6850 - Bäst i test
Canon Pixma iX6850
Rekommenderad skri...
9600 x 2400
8 kg
Wi-Fi, Ethernet, USB
10 sidor
14 sidorSå gjorde vi testet

Vi tog fram testet av bläckstråleskrivare / multifunktionsskrivare genom att samla in information från kända oberoende expertkällor. Dessa källor gav oss en grundläggande förståelse för de olika skrivarnas egenskaper och prestanda. Längre ner här på sidan har vi valt att lista ett urval dessa expertkällor, både nya och äldre.


Vi kompletterade dessa expertkällor med åsikter från användare av dessa skrivare. Genom att samla in feedback från dessa användare kunde vi få en bättre förståelse för hur skrivarna fungerar i praktiken, samt se vad användarna uppskattar och inte uppskattar med dem.


Priset har också varit en viktig faktor i vårt test. I testet har vi valt att enbart kika på skrivare som är billigare än 5000 kronor.


Vi har därför jämfört skrivarna som ryms inom detta urvalskriterium och vägt dem mot de olika egenskaperna och prestandan som beskrivs här ovan för att hitta den bästa multifunktionsskrivaren för pengarna.


Efter att ha samlat in alla dessa data och vägt in de olika faktorer vi beskriver här ovan har vi kommit fram till vinnarna i vårt test.fotoskrivare bäst i test, bästa skrivaren, bästa billiga skrivaren, prisvärd skrivare, skrivare för hemmabruk, skrivare bläckstråle, test skrivare, test bläckstråleskrivare, bäst i test bläckstråleskrivare, multifunktionsskrivare bäst i test, bläckstråle, färgskrivare bäst i test, bläckstråleskrivare rea, hp skrivare bäst i test, bäst i test multifunktionsskrivare, all in one skrivare, hp bläckskrivare, vilken skrivare är bäst för hemmabruk, bästa fotoskrivaren, billig skrivare bäst i test, bläckskrivare bäst i test, allt i ett skrivare bäst i testTest bläckstråleskrivare - experternas omdömen

När det gäller bläckstråleskrivare har utvecklingen gått framåt med stora steg de senaste åren. De märken som ofta utmärker sig positivt i dagens tester är Canon, HP och Epson Ecotank som turas om att stå överst på prispallen.


Här nedan kan du ta del av vad experterna och användarna tycker i tester från år 2013 och framåt. Du hittar de senaste testerna, högst upp i listan.


Bläckstråleskrivare test 2020

Tidningen Råd och Rön utser HP Envy 6230 AiO till en delad 12:e plats. Skrivaren anses vara en billig bläckstråleskrivare, en av de mest prisvärda. Vinnaren i testet, Epson EcoTank ET-7700, även den en bläckstråleskrivare som kostar runt 5000kr.


Bläckstråleskrivare test 2018

Tidningen Råd och Rön sammanställde hela 108 testade bläckstråleskrivare och överst i listan hittar vi Epson Expression Premium XP-640/830 som får 75 poäng. På silverplats kommer Epson Expression Premium XP-645/900 som får 73 poäng och tredjeplatsen går till Canon och deras lågprisskivare TS5150/TS5151 som får 70 poäng i detta test.


Bläckstråleskrivare test 2017 och äldre

Tænk testade 77 bläckstråleskrivare och bäst är Epson Expression Premium XP-640/830 med 75 poäng. På delad andraplats kommer Epson Expression Premium XP-645/900 med 73 poäng och på bronsplatsen hittar vi HP Envy 5540/5542/5544 som får 69 poäng.


PC Advisor listar de 16 bästa skrivarna, både laser- och bläckstråleskrivare.


PC för alla sammanställde tester på bläckstråleskrivare för att se vilken eller vilka som var bästa köp 2015. Betygen blev genomgående höga och hela 6 av 9 skrivare fick 8 av 10 poäng samt utmärkelsen "Bra köp". Bland annat hittar vi Canon Pixma MX525 och Canon Pixma MX535 bland vinnarna.


DigitalFoto för alla testade bläckstråleskrivare och utsåg Canon Pixma MG7550 som testvinnare. Den fick 8,9 av 10 poäng och omdömet; "Inte den allra bästa bildkvaliteten, men det är mycket nära. Enkel, driftsäker och mycket användarvänlig. Canon är klassens bästa skrivare!"


PC för alla testade fyra multifunktionsskrivare under 2 500 kronor och utsåg därefter Epson Workforce Pro WF-5620DF till bäst i test med betyget 8 av 10. På andraplats, med bara ett poäng mindre, kom HP Officejet Pro 8620 som fick omdömet "Billigast driftkostnad och utskrifterna håller hög kvalitet."


DigitalFoto för alla ställde 6 bläckstråleskrivare mot varandra och vinnare med 8,6 poäng blev HP smart Photosmart 7520. På andraplats, med bara 0,1 poäng mindre, kom Canon Pixma MG7150. Tidningen var imponerande hur mycket man får för pengarna idag och att kvalitén genomgående var mycket hög.


Digitalfoto för alla menar att Canon Pixma skrivaren är värd hela 87 av 100 poäng.


Trusted Reviews och Techradar ger Canon Pixma 80 av 100 möjliga poäng och menar att skrivaren ger mycket hög bildkvalité, har ett bra pris per utskrift och att det är praktiskt att kunna skriva ut så stora pappersark som A3.


PC för alla testar Epsons Workforce Pro WP-4535 DWF och skriver; "En mångfunktionell bläckstråleskrivare som utmanar laser både i snabbhet och i kostnadseffektivitet." De mycket låga driftskostnaderna ger slutbetyget 9 av 10.


Ljud & Bild testade sex fotoskrivare och Bäst i test blev Epson Expression Photo XP-750 med 21 av 24 poäng. Canon Pixma MG6350 kom på andraplats med 20 av 24 poäng.


PC för Alla testade de bästa trådlösa skrivarna som dessutom skulle kunna skriva ut från mobiltelefoner. Bäst i test blev Canon Pixma MG6350 med betyget 8 av 10.


Tips för utskrifter av foton

Har du redan den bästa systemkameran, GoPro kameran eller en bra digitalkamera? Skriv då ut direkt dina fotografier själv med denna skrivare. Om du inte vill skicka in bilderna för gratis fotoframkallning eller samla dina mest lyckade fotografier i den bästa fotoboken förstås. Du kan såklart lagra dem i en extern hårddisk, men sannolikheten att du kollar på dem blir mindre.


Läs gärna våra tester på smartphone och test av surfplattor eftersom du kan använda dessa för att ta bra bilder och skriva ut med denna bläckstråleskrivare.


Fixa till hemmakontoret

Om du jobbar hemma mycket och vill uppgradera hemmakontoret har vi de bästa tipsen!


Att köpa bildskärm är ett av de bästa besluten du kan göra. Med en stor skärm eller flera stora skärmar kan du jobba mer effektivt. Andra måsten i hemmakontoret är ett justerbart laptop stativ samt brusreducerande hörlurar för att stänga ute annat ljud.


För egenföretagaren

Läs vårt test om det bästa webbhotellet för din hemsida samt våra tips om hur du kan skapa nyhetsbrev gratis. Om du dessutom har behov av pengar, privat eller till företaget, kan du låna pengar med låg ränta här.


Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har bläckstråleskrivare rea på dessa testvinnare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa skrivaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Frågor och svar om bläckstråleskrivare

 • Vilken bläckstråleskrivare ska jag välja?
  Bästa bläckstråleskrivaren just nu är Canon Pixma iX6850. Vi har också utsett den till bästa skrivaren för hemmabruk.
 • Vad är grålaser?
  Grålaser innebär att skrivaren bara kan skriva ut i svartvitt.
 • Vad betyder AIO skrivare?
  AIO skrivare står för "allt-i-ett" och innebär att skrivaren även fungerar som skanner och kopiator.
 • Vad är skillnaden mellan bläckstråleskrivare och laserskrivare?
  Laserskrivare är snabbare än bläckstråleskrivare men kan oftast bara skriva ut i svartvitt medan en bläckstråleskrivare kan skriva ut i färg. Läs mer om bra bläckstråleskrivare, "skrivare bäst i test" samt bästa HP skrivaren i vårt test om bläckstråleskrivare.
 • Vad menas med multifunktionsskrivare?
  En multifunktionsskrivare har fler funktioner än att bara skriva ut. Dessa låter dig även kopiera, scanna, faxa och mejla. Du kan även scanna in dokument för digitalisering.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, IT-tjänster, skrivare och scanner och tablet.Philip Andrén

Bäst i test: Bläckstråleskrivare - multifunktionsskrivare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast