Övervakningskamera bäst i test.

Bästa övervakningskamera 2022 - övervakningskamera test

Ska du köpa övervakningskamera och undrar vilken som utsett till "övervakningskamera bäst i test 2022"? Då har du kommit helt rätt! Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med  både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

  

I detta övervakningskamera test har vi tagit fram två kameror som vi tipsar om. En mycket prisvärd kamera som främst är bäst för inomhusbruk och ett lite dyrare alternativ som fungerar lika bra både utomhus som inomhus. Denna sistnämnda har vi gett betyget "övervakningskamera bäst i test".

  

I testet kan du läsa om:


Bästa övervakningskamera

Övervakningskamera bäst i test

Arlo Pro 3

Övervakningskamera bäst i test Arlo Pro 3
 • Fungerar även i mörker

 • Smart och smidig app

 • Trådlös

 • Smart rörelsedetektion

 • Något dyr

 • Krävs prenumeration för att ta del av alla funktioner

Mest prisvärda övervakningskamera

TP-Link Tapo C100

Övervakningskamera bäst i test TP-Link Tapo C100
 • Schysst pris

 • Bra sensor som även fungerar i mörker

 • Endast lokal lagring

 • Ingen ljudsensor

priser i samarbete med Prisjakt


Därför ska du ha en övervakningskamera

 • Håll koll på ditt hem när du är borta - med ett extra öga där hemma kan du känna dig säkrare.
 • Håll koll på husdjuren och övriga familjemedlemmar - du kan enkelt säkerställa att enbart behöriga är hemma
 • Fjärrövervakning - med övervakningskamerans app har du koll när du vill, vart du vill.
 • Bra bevisning - är kameran rätt placerad finns det en bra chans att tjuvarna har fångats på bild.

Övervakningskamera bäst i test

Vår vinnare riktar in sig på både inomhus- och utomhusbruk. Efter att tidigare ha haft Arlo Pro 2 som testvinnare har vi valt att fortsätta på Arlo spåret eftersom det rekommenderas världen över av både experter och konsumenter. Årets testvinnare blir därför efterföljaren, Arlo Pro 3!


Bästa övervakningskamera just nu - Arlo Pro 3

(Klicka på bilden för bästa pris just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 juli 2022

De bästa priserna på Arlo Pro 3


Kamerorna har en 2K-upplösning (2560 x 1440), digital zoom på 12x samt en vidvinkel på 160 grader. För videoinspelning under nattetid används en infraröd LED-lampa. Det finns även en vanlig spotlight som tänds för att få natt-övervakning i färg. Kamerorna har även en mikrofon som kan användas för tal samt som ljudupptagning. För att skrämma av de oinbjudna finns även en siren på kamerorna som kan ge ifrån sig skrämmande 80dB. Kamerorna är robusta och tillverkade för att klara alla typer av väderlekar. Enligt Arlo själva ska kamerorna klara av temperaturer från -20 till 45 grader Celsius. Kamerornas batterier beräknas hålla i 6 månader.


Installationen är mycket enkel. Det börjar med installering av mobil-applikationen som hjälper till och guide:ar dig genom de olika momenten. När det gäller själva installeringen av kamerorna får du med skruv- och magnetfästen i boxen. Kamerorna sätts enkelt fast på fästena och kan vinklas åt det håll du önskar. 


Kommunikationen mellan kamerorna sker via en smarthub som sitter i huset. Denna hub ansluts till wifi. Det är även här allt videomaterial lagras. Du har upp till 2TB och det går även att föra över material via USB 2.0. 

 

I mobilappen kommer styrkorna med Arlo-systemet verkligen fram. Exempelvis kan du schemalägga när kamerorna ska vara påslagna. Du kan även bestämma att kamerorna ska triggas av rörelse/ljud samt hur mycket rörelse/ljud det måste vara för att de ska triggas. Du kan sedan välja vad som ska ske när kamerorna triggas, exempelvis om kameran skall börja spela in, låta sirenen på SmartHuben tjuta eller skicka notiser till alla i familjen. Givetvis går det att integrera övervakningskameran med Amazon Alexa, Google Assistant och andra IFTTT-apparater.

 

Med geofencing-funktionen kan du välja att kameror skall stängas av/sättas på när du befinner dig på en viss plats. Exempelvis kan kamerorna inomhus stängas av när du själv befinner dig i huset. Kamerorna kan sedan triggas igång när du lämnar huset. För att denna funktion skall fungera krävs det att du har din smartphone med dig. 


Som om inte dessa funktioner vore nog finns även Arlo Smart. Detta kostar dig drygt 30kr i månaden och gör din övervakningskamera ännu smartare. Med denna prenumeration kan övervakningskameran se skillnad på människor, djur och paketleveranser för att på så sätt skicka mer relevanta notiser. 


I detta kit ingår 2 kameror, 1 smart-hub (mer om denna senare), två fästen, USB-laddningskabel, hårdvara till fästena och en LAN-cable (för kommunikation). Om du redan äger ett Arlo Pro 2-kit och vill uppgradera räcker det med att enbart köpa de nya kamerorna från 3:an. De nya kamerorna är nämligen kompatibla med den gamla huben.

 

Så säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Enkel att använda, appen är lätt att navigera i, kameran har bra kvalitet på video. Detta system skänker mig lugn."


"Köpte denna efter min skilsmässa. Bildkvaliteten är utomordentlig under både natt och dag. Spotlighten är ljusstark också. Det var enkelt att sätta upp kamerorna och magnet-fästena är riktigt starka. Jag skulle rekommendera att köpa ett extra batteri då batterierna inte håller superlänge."


"Arloprodukterna fortsätter hela tiden att bli bättre med fantastisk teknologi. Det bästa med dessa nya produkterna är att de är kompatibla med deras äldre."


"Kamerorna var superenkla att installera."


"Har haft i en vecka. Funkar utmärkt. Rörelsesensorn fångar rörelser utan problem. Filmen som sparas fångar hela aktiviteten. Bra upplösning. Geofencing funkar bra med att märka om jag är hemma eller borta. Kanske en aning klent alarm för att skrämma bort ev inbrottstjuvar. Det som drar ned betyget lite är att det tar flera minuter från notis om rörelse innan händelsen går att se i biblioteket." 


"Arlo har har potential men har inte lyckats med programvaran enligt mig. Aktivitetszoner fungerar INTE vid batteridrift. För övrigt så fungerar kamerorna bra."


"Installera och glöm! Fungerar perfekt när man väl funnit en bra position för den trådlösa routern för bra mottagning för bägge kamerorna (en på varje sida av ett radhus). Missar inget och kristallklara bilder. Kommer sannolikt att bygga ur med fler kameror."


"Superbra kamera. Enkel att använda i appen, klara bilder. Goda batterier som varar länge."


"Vi gillar vidvinkeln 160, kan se 3 rum samtidigt."


"Har provat flera märken på utomhuskameror. Ingen har varit optimal för min användning. Arlo, å andra sidan, fungerar perfekt i kabinen. Det varnar bra när älgen är i trädgården eller berätta att grannen är ute med hallonslangen. Lite krokig att ställa in, men fick hjälp från servicetelefonen. Rekommenderas."


Här köper du testvinnaren till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 37 banker och långivare.


Hos Webhallen köper du Arlo Pro 3 för 2890 kr. Frakten ingår även i priset.

2890 kr är det lägsta priset just nu för Arlo Pro 3!

MediaMarkt säljer Arlo Pro 3 just nu för bara 2990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Dustin Home säljer just nu Arlo Pro 3 för 4059 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Arlo Pro 3 för 5177 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 5216 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Kjell & Company säljer just nu Arlo Pro 3 för 5490 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Arlo Pro 3 för 8748 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Mest prisvärda övervakningskamera

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi tagit fram även en prisvärd vinnare åt er. Vinnare är ingen mindre än den väldigt prisvärda övervakningskameran TP-Link Tapo C100.


Mest prisvärda övervakningskamera - TP-Link Tapo C100

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 juli 2022

De bästa priserna på TP-Link Tapo C100TP-Links Tapo Cam är en modern bra övervakningskamera med en videoupplösning på 1080p (1920 x 1080). Kameran står på ett robust stöd som gör det lätt att placera den vartän det finns en platt yta. Stödet är också upphängt vilket gör det möjligt att vinkla kameran så att den fångar rätt vy av rummet den står i.

  

På övervakningskamerans framsida finns det ett LED-ljus, en sensor som känner av ljus och rörelse. Det går att ändra känsligheten på sensorn ifall övervakningskameran börjar gå igång på för många saker, t.ex. bilar på gatan utanför. Utöver sensorn finns det en mikrofon/högtalare som används för talfunktion och inspelning. Denna övervakningskamera är även redo för smart-hem integrering, dels via TP-links egna produkter men även produkter som Google Home och Amazon Alexa.

  

Med kameran kommer det en intuitiv app till din smartphone som ansluts via wifi-nätverket i hemmet. Appen som detta styrs med är även samma som används för andra TP-Link produkter.

  

Kasa Cam 120 är gjord för att fånga video i 1080p men är ditt internet slött så kan du välja annan upplösning, t.ex. 720p eller 360p. Övervakningskamerans bildvinkel ligger på 105 grader vilket fungerar bra för inomhusbruk.

  

Eftersom det går att ställa in övervakningskamerans ljus- och rörelsesensor så funkar denna kamera utmärkt till andra ändamål. Den duger t.ex. perfekt som babymonitor eftersom du får en notifikation på din smartphone så fort sensorn går igång. Det går även att, när du vill, aktivera kameran från din smartphone för att få en direktsändning från övervakningskameran.

  

Du har även valet att sätta upp scheman för övervakningskameran. Du kan då välja att kameran skall gå igång mellan angivna tider, t.ex. när du är på jobbet för att sedan stängas av när du är hemma igen. Du kan ställa in olika tider för varje dag under veckan.

 

När det kommer till lagring av alla videosnuttar som spelas in så kan de lagras på SD-kort. På detta SD-kort finns det plats för drygt 380 timmar videoinspelning.

   

Så säger konsumenterna om TP-Link KC120

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;

   

"Prisvärd liten kamera för att användas med wifi."


"Lätt att installera köpte till kort"


Och finns det några nackdelar med TP-Link KC120? De vill vi ju självklart också veta! Den största nackdelen är att det inte finns en sensor för ljud. Men annars finns det inget ökänt problem med övervakningskameran mer än att det kan vara lite klurigt att hitta rätt känslighetsnivå på sensorn.

  

Låna pengar, Bäst i test Guiden hjälper dig


Här köper du mest prisvärda övervakningskameran till lägst pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 37 banker och långivare.


Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 299 kr. Frakten är inkluderad i priset.

299 kr är det lägsta priset just nu för TP-Link Tapo C100!

Komplett säljer just nu TP-Link Tapo C100 för 337 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du TP-Link Tapo C100 för 348 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa TP-Link Tapo C100 för 366 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 376 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

MediaMarkt säljer TP-Link Tapo C100 just nu för bara 397 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Proshop säljer den för 414 kr. Frakten ingår i priset.

Conrad säljer just nu TP-Link Tapo C100 för 438 kr. Frakten ingår i priset.
Test övervakningskamera - Experternas omdömen

T3, 2021, tycker att TP-Link Tapo C100 är en överraskande bra övervakningskamera för inomhusbruk. Den har allt du behöver: videoinspelning i hög kvalitet, rörelsesensor samt en hyfsat bred vinkel. Dessutom tycker T3 att priset är väldigt förmånligt för en så bra och liten övervakningskamera.


pocket-lint.com, 2019, har testat TP-Link KC120 och tycker att det är en bra övervakningskamera som låter dig veta vad som händer, när du vill. De gillar flexibiliteten när det kommer till integritet och känslighet samt möjligheten att sätta upp scheman för övervakningskameran från din smartphone.

  

techhive.com, 2018, tyckte om TP-Link KC120 och gav den 4,5/5 stjärnor. De tycker att övervakningskameran är imponerande med robusta funktioner som du ofta inte får till detta pris. De gillar även enkelheten i appen.

  

pcforalla, 2019, ger TP-Link KC120 9/10 poäng och gillar bl.a. dess bild, bildvinkel och att den är relativt billig. De gillar också att abonnemangen för lagringstjänsten är billig samt att gratisabonnemanget är såpass generöst.

  

expertreviews, 2019, testade TP-Link KC120 och ger den 4/5 stjärnor. De gillar att den överlag levererar bra kvalitet på bilden och att kameran har mörkerseende. Utöver det så gillar även de den generösa lagringstjänsten.


digitaltrends.com: Ger Arlo Pro 3 4,5/5 stjärnor. De tycker att det är smart säkerhetsval tack vare dess hållbarhet, 2K-video, smarta funktioner och den enkla installationen. De gillar dock inte att du behöver betala för att ta del av alla funktioner. 


CNET: Tycker att Arlo Pro 3 är en övervakningskamera som har bra funktioner vilka skiljer den från andra kameror på marknaden. Dess funktioner kombinerat med en smart helhetslösning gör den till ett mycket attraktivt köp. De tycker dock att den är lite dyr men ger den ändå ett totalbetyg på 8,5/10. 


PCMAG: Ger 4,5/5 till Arlo Pro 3. De tycker att det är en bra inomhus/utomhus kamera som levererar bra skärpa samtidigt som den är fullproppad med massa användbara funktioner. De gillar framförallt spotlighten som lyser upp under natten, sirenen, dess smarta rörelsesensorn samt den breda synvinkeln på 160 grader. Ett minus med Arlo Pro 3 är enligt dem att den är dyr men de menar samtidigt att du får väldigt många funktioner för pengarna. Och tack vare dess smarta paketlösning gör det Arlo Pro 3 till redaktionens val på PCMAG


androidcentral: Tycker att Arlo Pro 3 är en mycket bra övervakningskamera. De menar att det är ett solklart val för den som vill ha övervakningskameran bäst i test. De menar dock att uppgraderingarna från Arlo Pro 2 inte motiverar det dyra priset på Pro 3.


digitaltrends.com: har testat Arlo Pro 2 och ger den 4,5/5 stjärnor. De summerar sitt test med att skriva; "Det finns andra billigare alternativ på marknaden men vi har aldrig hittat en så smart övervakningskamera som erbjuder samma styrka, mångsidighet, molnlagring och värde som Arlo Pro 2."

    

Techradar: ger Arlo Pro 2 4/5 stjärnor. De gillar den är vattentät, lagringsmöjligheterna och att du har mycket kontroll över kamerorna från webben/app.

  

Smartworld: har testat Arlo Pro 2 och tycker att det är en stor förbättring från föregående modell. De ger övervakningskameran 4/5 stjärnor och gillar att det är hög videoupplösning, enkelt handhavande och att den tålig mot vind och väder.

  

Tom's Guide: ger Arlo Pro 2 4,5/5 stjärnor och gillade bl.a. dess enkla app-gränssnitt samt schema- och geofencingfunktionen. Tillskillnad från andra experter så tyckte de att installationen gick väldigt lätt till!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den övervakningskamera som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Övervakningskamera
Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om smart belysning eller testet om smart lås om du är intresserad av fler lösningar för det smarta hemmet. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.

  

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får  information när någon av de rikstäckande kedjorna har övervakningskamera rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa övervakningskameran till det lägsta priset. Klicka på GILLA  så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens Smarta Hem tester
Philip Andrén

Bäst i test: Övervakningskamera

Testet skrevs och uppdaterades senast