Om du letar efter 'Övervakningskamera bäst i test 2023', bör du kolla in vår lista över bästa övervakningskamera 2023. Vi har utvärderat både bästa övervakningskamera utomhus bäst i test samt bästa övervakningskamera inomhus bäst i test i vårt övervakningskamera test. Skaffa kameraövervakning hemma idag med bästa övervakningskamera bäst i test!

Övervakningskamera utomhus och inomhus bäst i test 2024

Planerar du att köpa övervakningskamera för kameraövervakning hemma och undrar vilken som utsetts till "övervakningskamera utomhus bäst i test" respektive "övervakningskamera inomhus bäst i test"? Då har du kommit rätt! Vi på Bäst i test Guiden har som vanligt pratat med både experter och konsumenter för att ge ett så bra svar på frågan som möjligt.


I detta övervakningskamera test har vi lyft fram tre olika övervakningskameror som vi tipsar om just nu. En lite dyrare testvinnare som vi gett betyget "övervakningskamera bäst i test", en portabel kamera som även kommunicerar via 4G och en mycket prisvärd enklare kamera som främst är bäst för inomhusbruk.


Köpguide - köp rätt övervakningskamera för utomhus och inomhus

Fundera på om du behöver en övervakningskamera inomhus eller övervakningskamera utomhus, samt om övervakningskameran ska kunna filma i mörkret med nattsyn och rörelsedetektering.


För att få mest ut av din kamera är det viktigt att du faktiskt kan se vad den har filmat. Upplösningen spelar en stor roll och det finns definitivt fördelar med de lite dyrare kamerorna som är bättre. Ofta har de lite dyrare kamerorna möjligheten att lagra bild och video externt på ett moln samt att de är enkla att koppla till din smartphone.


En annan fördel med de lite dyrare kamerorna är att de kan kombineras med någon typ av hemlarm, där du får hjälp att installera dessa på rätt sätt men också tillgång till väktarutryckningar. De enklare kamerorna får du oftast installera själv vilket kan vara lite krångligt.


Det är inte lätt att utse en specifik övervakningskamera som kommer vara den bästa i alla olika kategorier. Vi har därför tittar på den bästa övervakningskameran med sladd, den bästa övervakningskameran som går på batteri, samt den bästa övervakningskameran för inomhusbruk. 


Därför ska du ha en övervakningskamera hemma

 • Håll koll på ditt hem när du är borta - med kameraövervakning hemma kan du känna dig säkrare.
 • Håll koll på husdjuren och övriga familjemedlemmar - du kan enkelt säkerställa att enbart behöriga är hemma och att de mår bra.
 • Fjärrövervakning - med övervakningskamerans app har du koll när du vill, vart du vill.
 • Bra bevisning - om kameran är rätt placerad finns en bra chans att inkräktarna fångas på bild.
Övervakningskamera bäst i testHögupplöst övervakningskamera på nattetid

Övervakningskameran har en 2K upplösning (2560 x 1440), digital zoom på 12x samt en vidvinkel på 130 grader. För videoinspelning under nattetid används en infraröd LED-lampa. Det finns även en vanlig spotlight som tänds för att få nattövervakning i färg.


Övervakningskamera utomhus bäst i test

Denna övervakningskamera utomhus med inspelning kan användas för tal såväl som ljudupptagning. För att skrämma av oinbjudna gäster finns även en siren på kamerorna som kan ge ifrån sig skrämmande varningsljud på 80dB. Batteriet beräknas hålla i 6 månader. 


Tål alla väder

Kameran är robust och tillverkad för att klara alla typer av väderlekar. Enligt Arlo själva ska den klara av temperaturer från -20 till 45 grader Celsius - en värdig utomhuskamera bäst i test


Enkel att installera

Börja med att installera appen på din mobil och ta dig igenom instruktionerna. När det gäller själva installeringen av kamerorna får du med skruv- och magnetfästen i boxen. Kamerorna sätts enkelt fast på de medföljande fästena och kan vinklas åt det håll du önskar. 


Fördelar med appen

 • Schemalägg när kamerorna ska vara påslagna. 
 • Ställa in ifall kamerorna triggas av rörelse eller ljud samt nivån på rörelse eller ljudet för att sätta igång ett larm.
 • Välja vad som ska ske när kamerorna triggas: kamerainspelning, att sirenen börjar tjuta, alternativt att varningsnotiser skickas till alla i familjen. 
 • Integrera övervakningskameran med Amazon Alexa, Google Assistant och andra IFTTT-apparater.
 • Geofencing: Ställ in om kameror ska sättas på eller av när du befinner dig på en viss plats.


Användarnas omdömen och recensioner av Arlo Pro 5

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


"Bra kameror, lätt att installera och bra bild, mycket bra och användbar app."


"Bra kvalitet på kamera, speciellt när det är mörkare utomhus."


"Mycket enkel att installera på vägg."


"Extremt lättanvänd. Otrolig upplösning, knivskarp skärpa. Bra lätt app o lätt att använda. Värd sitt pris." 


"Kameran spelar in när den känner av ljud eller rörelse. Blir det för mörkt slår den på spotlight. Man kan livestreama. Det går att prata direkt genom den från mobilen, oavsett var man är."


Här köper du övervakningskamera bäst i test till bästa pris
Liten övervakningskamera utomhus bäst i test

Utöver den nya bästa Arlo kameran utomhus, Arlo 5, kan vi även tipsa om och rekommendera modellen Arlo Go 2 som är en mindre modell. Den fungerar utmärkt i mer portabel miljö så som till båten, fritidshuset eller i husvagnen/husbilen.


Rekommenderad övervakningskamera utomhus

Precis innan sommaren 2022 lanserade Arlo den nya uppgraderade Go-modellen Arlo Go 2. Tack vare dess 4G-anslutning och batteridrift är övervakningskameran helt trådlös och portabel och kan användas precis där du befinner dig för tillfället. Kameran klarar alla typer av väderlekar och har ett utbytbart uppladdningsbart batteri som räcker i ca fyra månader.


Välj mellan 4G eller Wi-Fi

Batteritiden går att optimera beroende på hur övervakningskameran används. Kameran drar mer batteri vid 4G-användning än Wi-Fi-användning. Har du kameran i standby-läge utan att registrera rörelse förlängs också batteritiden. Dock inte till längre än ca fyra månader. Batteriet plockas enkelt ut när det är dags att ladda detta.


Kameran ansluts enkelt till ditt hemma Wi-Fi men kan som sagt även användas med ett mobilt dataabonnemang (4G). Dock ingår inte detta abonnemang utan måste köpas separat av en lokal mobilleverantör, här hittar du bästa mobildataleverantör


Högupplöst kamera med mörkerseende

Kameran har en upplösning i Full HD (1080) och är även utrustad med strålkastare och mörkerseende som gör det möjligt att se färg både under dag och natt. Zoomen på kameran går upp till hela 12x optisk zoom. Så fort en rörelse sker inom synfältet för kameran skickas ett meddelande till din telefon så du kan följa vad som händer via appen. Du kan ställa in hur känslig rörelsesensorn ska vara, vilket är tacksamt ifall du har oskyldiga husdjur som ofta rör sig på din tomt. 


Du har också möjlighet att lagra video lokalt via Micro SD-minneskort.


Arlo Smart är en funktion / tillägg som kostar drygt 30kr i månaden och gör din övervakningskamera ännu smartare. Med denna prenumeration kan övervakningskameran se skillnad på människor, djur och paketleveranser för att på så sätt skicka mer relevanta notiser.


Spårning i kameran

Skulle det osannolika hända att övervakningskameran blir stulen har den även en inbyggd GPS som gör det möjligt att spåra kameran. 


Här köper du Arlo GO 2 till bästa pris
Mest prisvärda övervakningskamera

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi tagit fram även en prisvärd (läs: billig) övervakningskamera. Vinnaren är ingen mindre än den väldigt prisvärda övervakningskameran TP-Link Tapo C100.Billig övervakningskamera bäst i test

TP-Links Tapo Cam är en bra övervakningskamera med en videoupplösning på 1080p (1920 x 1080). Kameran står på ett robust stöd som gör det lätt att placera den vartän det finns en platt yta. Stödet är också upphängt vilket gör det möjligt att vinkla kameran så att den fångar rätt vy av rummet den står i.


Smarta funktioner med app

På övervakningskamerans framsida finns det ett LED-ljus, en sensor som känner av ljus och rörelse. Det går att ändra känsligheten på sensorn ifall övervakningskameran börjar gå igång på för många saker, t.ex. bilar på gatan utanför. Det går även att, när du vill, aktivera kameran från din smartphone för att få en direktsändning från övervakningskameran. 


Utöver sensorn finns det en mikrofon/högtalare som används för talfunktion och inspelning. Denna övervakningskamera är även redo för smart-hem integrering, dels via TP-links egna produkter men även produkter som Google Home och Amazon Alexa


Med kameran kommer det en intuitiv app till din smartphone som ansluts via wifi-nätverket i hemmet. Appen som detta styrs med är även samma som används för andra TP-Link produkter.


Eftersom det går att ställa in övervakningskamerans ljus- och rörelsesensor så funkar denna kamera utmärkt till andra ändamål. Den duger t.ex. perfekt som babymonitor eftersom du får en notifikation på din smartphone så fort sensorn går igång.


Du har även valet att sätta upp scheman för övervakningskameran. Du kan då välja att kameran skall gå igång mellan angivna tider, t.ex. när du är på jobbet för att sedan stängas av när du är hemma igen. Du kan ställa in olika tider för varje dag under veckan.


Lagring av video

När det kommer till lagring av alla videosnuttar som spelas in så kan de lagras på SD-kort. På detta SD-kort finns det plats för drygt 380 timmar videoinspelning.


Användarnas omdömen och recensioner av om TP-Link KC120

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Prisvärd liten kamera för att användas med wifi."


"Lätt att installera."


Nackdelar med övervakningskameran

Den största nackdelen är att det inte finns en sensor för ljud. Men annars finns det inget ökänt problem med övervakningskameran mer än att det kan vara lite klurigt att hitta rätt känslighetsnivå på sensorn, vilket inte är ett specifikt problem för just denna övervakningskamera.


Läs om allt från liten övervakningskamera inomhus till bäst i test övervakningskamera utomhus och bästa övervakningskamera utan abonnemang, även kallat bäst i test övervakningskamera utan abonnemang. Hitta bästa övervakningskameran 2023.


Här köper du mest prisvärda övervakningskameran till lägst pris
Den tidigare testvinnaren Kasa Cam 120 var gjord för att fånga video i 1080p men ifall internet var slött behövde man sänka upplösningen, till t.ex. 720p eller 360p.


Jämför övervakningskameror - specifikationer

Antal kameror:
Zoom:
Mörkerseende:
Upplösning:
Trådlös:
Inbyggd högtalare:
Mobilapp:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Bäst i test övervakningskameran 2024 - Arlo Pro 5 - Bäst i test
Arlo Pro 5
Övervakningskamera...
2
12 x
Ja
2560x1440
Ja
Ja
Ja
8,9 cm
7,8 cm
5,2 cm
316 g
Bäst i test övervakningskameran 2024 - Arlo Go 2 - Bäst i test
Arlo Go 2
Rekommenderad över...
2
12 x
Ja
1920x1080
Ja
Ja
Ja
6,4 cm
12 cm
8,6 cm
490 g
Bäst i test övervakningskameran 2024 - TP-Link Tapo C100 - Bäst i test
TP-Link Tapo C100
Mest prisvärda öve...
1
1 x
Ja
1920x1080
Ja
Ja
Ja
6,8 cm
5,5 cm
9,9 cm
253
Så gjorde vi testet

När vi har utsett bästa övervakningskamera har vi tagit reda på vilka funktioner som användarna allra helst vill ha från sina övervakningskameror. Här skiljer det dock lite, en del användare vill ha en övervakningskamera inomhus för att kunna hålla koll på husdjuren eller barnen medan andra vill ha en övervakningskamera utomhus som skrämmer iväg inbrottstjuvar och placeras på utsidan av huset. 


För att täcka båda båda användningsområden har vi därför utsett flera övervakningskameror. Vi har börjat med att utvärdera vilka som är de populäraste modellerna just nu och sedan jämfört dessa med resultaten i experternas tester. Här har experterna bland annat jämfört kamerorna för att se vilka som erbjuder bäst bild, anslutning och funktioner. 


Slutligen har vi jämfört de övervakningskamerorna som experterna rekommenderar med användarnas omdömen. Detta har visat på hur nöjda "vanliga" konsumenter är med sina köp, vilket även visar hur väl kamerorna presterar när det gäller faktorer som användarvänlighet och kvalitet - vilket har varit ledande när vi har utsett övervakningskamera bäst i test.


Vill du ha bästa nätverkskamera med kamera övervakning utomhus? Läs vårt test övervakningskamera bäst i test 2023. Skaffa bästa övervakning hemma eller övervakningskamera wifi med övervakningskameror bäst i test.


Test övervakningskamera - Experternas omdömen

Test övervakningskamera 2022

Techradar: Ger Arlo GO 2 ett bra betyg på 4,5/5 och gillar framförallt att den är enkel att ta med, har utmärkt bild- och byggkvalitet samt att du kan spara filmerna på minneskort. Med nackdelarna presenterar de bland annat att den är något dyr samt att du inte kan filma i 4K. Men eftersom denna nya övervakningskamera erbjuder bättre uppkoppling, snyggare design och bättre bild överväger det nackdelarna.


Trusted Reviews: Ger Arlo GO 2 ett betyg på 3,5/5 med anledningen att den är för dyr samt att du ej kan titta på filmer sparade på minneskortet, på distans. Men utöver dessa tycker de att kameran är enkel att styra, erbjuder bra anslutningsalternativ (både Wi Fi och mobildata) samt dess smarta AI enkelt upptäcker inkräktare på bilden, samt att du kan ställa in aktivitetszoner i bilden (delvis små rutor som du vill att den ska fokusera extra på).


Test övervakningskamera 2021

T3: tycker att TP-Link Tapo C100 är en överraskande bra övervakningskamera för inomhusbruk. Den har allt du behöver: videoinspelning i hög kvalitet, rörelsesensor samt en hyfsat bred vinkel. Dessutom tycker T3 att priset är väldigt förmånligt för en så bra och liten övervakningskamera.


Test övervakningskamera äldre än 2020

pocket-lint.com: har testat TP-Link KC120 och tycker att det är en bra övervakningskamera som låter dig veta vad som händer, när du vill. De gillar flexibiliteten när det kommer till integritet och känslighet samt möjligheten att sätta upp scheman för övervakningskameran från din smartphone.


techhive.com: tyckte om TP-Link KC120 och gav den 4,5/5 stjärnor. De tycker att övervakningskameran är imponerande med robusta funktioner som du ofta inte får till detta pris. De gillar även enkelheten i appen.


pcforalla: ger TP-Link KC120 9/10 poäng och gillar bl.a. dess bild, bildvinkel och att den är relativt billig. De gillar också att abonnemangen för lagringstjänsten är billig samt att gratisabonnemanget är såpass generöst.


expertreviews: testade TP-Link KC120 och ger den 4/5 stjärnor. De gillar att den överlag levererar bra kvalitet på bilden och att kameran har mörkerseende. Utöver det så gillar även de den generösa lagringstjänsten.


digitaltrends.com: Ger Arlo Pro 3 4,5/5 stjärnor. De tycker att det är smart säkerhetsval tack vare dess hållbarhet, 2K-video, smarta funktioner och den enkla installationen. De gillar dock inte att du behöver betala för att ta del av alla funktioner. 


CNET: Tycker att Arlo Pro 3 är en övervakningskamera utomhus bäst i test som har bra funktioner vilka skiljer den från andra kameror på marknaden. Dess funktioner kombinerat med en smart helhetslösning gör den till ett mycket attraktivt köp. De tycker dock att den är lite dyr men ger den ändå ett totalbetyg på 8,5/10. 


PCMAG: Ger 4,5/5 till Arlo Pro 3. De tycker att det är en bra inomhus/utomhus kamera som levererar bra skärpa samtidigt som den är fullproppad med massa användbara funktioner. De gillar framförallt spotlighten som lyser upp under natten, sirenen, dess smarta rörelsesensorn samt den breda synvinkeln på 160 grader. Ett minus med Arlo Pro 3 är enligt dem att den är dyr men de menar samtidigt att du får väldigt många funktioner för pengarna. Och tack vare dess smarta paketlösning gör det Arlo Pro 3 till redaktionens val på PCMAG


androidcentral: Tycker att Arlo Pro 3 är en mycket bra övervakningskamera. De menar att det är ett solklart val för den som vill ha övervakningskameran bäst i test. De menar dock att uppgraderingarna från Arlo Pro 2 inte motiverar det dyra priset på Pro 3.


digitaltrends.com: har testat Arlo Pro 2 och ger den 4,5/5 stjärnor. De summerar sitt test med att skriva; "Det finns andra billigare alternativ på marknaden men vi har aldrig hittat en så smart övervakningskamera som erbjuder samma styrka, mångsidighet, molnlagring och värde som Arlo Pro 2."


Techradar: ger Arlo Pro 2 4/5 stjärnor. De gillar den är vattentät, lagringsmöjligheterna och att du har mycket kontroll över kamerorna från webben/app.


Smartworld: har testat Arlo Pro 2 och tycker att det är en stor förbättring från föregående modell. De ger övervakningskameran 4/5 stjärnor och gillar att det är hög videoupplösning, enkelt handhavande och att den tålig mot vind och väder.


Tom's Guide: ger Arlo Pro 2 4,5/5 stjärnor och gillade bl.a. dess enkla app-gränssnitt samt schema- och geofencingfunktionen. Tillskillnad från andra experter så tyckte de att installationen gick väldigt lätt till!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den övervakningskamera som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Övervakningskamera
Vanliga frågor och svar

 • Vilken övervakningskamera ska jag köpa?
  Övervakningskameran som ger dig allra mest funktioner just nu är Arlo Pro 5. Med tydlig upplösning, bred vidvinkel och infraröd kamera blir det tydligt att se vad som händer. Och skulle tjuven vara framme kan den även använda sin siren för att skrämma bort inkräktare.
 • Vilken övervakningskamera är bäst utomhus?
  Bästa övervakningskamera utomhus är Arlo Pro 5, men den fungerar såklart lika bra inomhus!
 • Hur fungerar övervakningskamera?
  Övervakningskameror spelar in video och/eller tar bilder av ett specifikt område. Övervakningskameror kan placeras inomhus eller utomhus och är ett effektivt verktyg för att avskräcka och identifiera obehöriga intrång samt övervaka beteenden och aktiviteter.


Tips 1: Vi kan tipsa dig om att läsa vårt test om smart belysning eller testet om smart lås om du är intresserad av fler lösningar för det smarta hemmet. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.

  

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får  information när någon av de rikstäckande kedjorna har övervakningskamera rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa övervakningskameran till det lägsta priset. Klicka på GILLA  så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens Smarta Hem tester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna larmövervakningskamerorsmart belysningsmarta dörrklockor & smarta lås.
Philip Andrén

Bäst i test: Övervakningskamera

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast