övervakningskamera bäst i test

Övervakningskamera test

Ska du köpa övervakningskamera och undrar vilken som utsett till "övervakningskamera bäst i test 2020"? Då har du kommit helt rätt! Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med  både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

  

I detta övervakningskamera test har vi tagit fram två övervakningskameror som vi tipsar om. En mycket prisvärd kamera som vi gett betyget "övervakningskamera bäst i test" som främst riktar sig på inomhusbruk och ett lite dyrare alternativ som funkar lika bra både utomhus som inomhus. Denna har vi gett betyget "bästa premiumval".

  

Innehållsförteckning

Bästa övervakningskamera

Övervakningskamera bäst i test

TP-Link KC120

Övervakningskamera bäst i test TP-Link KC120
  • Priset

  • Bra sensor som även fungerar i mörker

Premiumvinnaren - inom- utomhus

Arlo Pro 2

Övervakningskamera bäst i test Arlo Pro 2
  • Larmfunktion

  • Går bygga ett nätverk med kameror

  • Vattentät


Därför ska du ha en övervakningskamera

  • Håll koll på ditt hem när du är borta - med ett extra öga där hemma kan du känna dig säkrare.
  • Håll koll på husdjuren och övriga familjemedlemmar - du kan enkelt säkerställa att enbart behöriga är hemma
  • Fjärrövervakning - med övervakningskamerans app har du koll när du vill, vart du vill.
  • Bra bevisning - är kameran rätt placerad finns det en bra chans att tjuvarna har fångats på bild.
Övervakningskamera bäst i test 2020

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi tagit fram en testvinnare för er. Vinnare är ingen mindre än den väldigt prisvärda övervakningskameran TP-Link KC120.  Bästa övervakningskameran just nu - TP-Link KC120

Bästa övervakningskameran just nu - TP-Link KC120

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 25 september 2020

 


TP-Links Kasa Cam är en modern bra övervakningskamera med en videoupplösning på 1080p (1920 x 1080). Kameran står på ett robust stöd som gör det lätt att placera den vartän det finns en platt yta. Stödet är också upphängt vilket gör det möjligt att vinkla kameran så att den fångar rätt vy av rummet den står i.

  

På övervakningskamerans framsida finns det ett LED-ljus, en sensor som känner av ljus och rörelse. Det går att ändra känsligheten på sensorn ifall övervakningskameran börjar gå igång på för många saker, t.ex. bilar på gatan utanför. Utöver sensorn finns det en mikrofon/högtalare som används för talfunktion och inspelning. Denna övervakningskamera är även redo för smart-hem integrering, dels via TP-links egna produkter men även produkter som Google Home och Amazon Alexa.

  

Med kameran kommer det en intuitiv app till din smartphone som ansluts via wifi-nätverket i hemmet. Appen som detta styrs med är även samma som används för andra TP-Link produkter.

  

Kasa Cam 120 är gjord för att fånga video i 1080p men är ditt internet slött så kan du välja annan upplösning, t.ex. 720p eller 360p. Övervakningskamerans bildvinkel ligger på 130 grader vilket fungerar bra för inomhusbruk.

  

Eftersom det går att ställa in övervakningskamerans ljus- och rörelsesensor så funkar denna kamera utmärkt till andra ändamål. Den duger t.ex. perfekt som babymonitor eftersom du får en notifikation på din smartphone så fort sensorn går igång. Det går även att, när du vill, aktivera kameran från din smartphone för att få en direktsändning från övervakningskameran.

  

Du har även valet att sätta upp scheman för övervakningskameran. Du kan då välja att kameran skall gå igång mellan angivna tider, t.ex. när du är på jobbet för att sedan stängas av när du är hemma igen. Du kan ställa in olika tider för varje dag under veckan.

 

När det kommer till lagring av alla videosnuttar som spelas in så kan de lagras på antingen ett SD-kort eller via abonnemang till TP-Links molntjänst.

   

Så säger experterna om TP-Link KC120

pocket-lint.com, 2019, har testat TP-Link KC120 och tycker att det är en bra övervakningskamera som låter dig veta vad som händer, när du vill. De gillar flexibiliteten när det kommer till integritet och känslighet samt möjligheten att sätta upp scheman för övervakningskameran från din smartphone.

  

techhive.com, 2018, tyckte om TP-Link KC120 och gav den 4,5/5 stjärnor. De tycker att övervakningskameran är imponerande med robusta funktioner som du ofta inte får till detta pris. De gillar även enkelheten i appen.

  

pcforalla, 2019, ger TP-Link KC120 9/10 poäng och gillar bl.a. dess bild, bildvinkel och att den är relativt billig. De gillar också att abonnemangen för lagringstjänsten är billig samt att gratisabonnemanget är såpass generöst.

  

expertreviews, 2019, testade TP-Link KC120 och ger den 4/5 stjärnor. De gillar att den överlag levererar bra kvalitet på bilden och att kameran har mörkerseende. Utöver det så gillar även de den generösa lagringstjänsten.

 

Så säger konsumenterna om TP-Link KC120

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;

   

"En gömd juvel bland övervakningskameror. Jag köpte först en övervakningskamera från Philips men bildkvaliteten var superdålig och den hade inget mörkerseende. Nu när jag har bytt till TP-Link KC120 så tycker jag att den är ett riktigt fynd med tanke på alla dess smarta funktioner".

  

"Efter en lång tids forskande beslutade jag mig för att testa TP-Link KC120. Jag kunde inte ha gjort ett bättre val, jag är supernöjd! Det tar lite tid i början att hitta rätt vinkel samt att hitta rätt känslighetsnivå på sensorn men efter det var klart så tycker jag att denna övervakningskamera lever upp till alla förväntningar. Jag rekommenderar verkligen TP-Link KC120".

  

Och finns det några nackdelar med TP-Link KC120? De vill vi ju självklart också veta! I stora drag så finns det inget ökänt problem med övervakningskameran mer än att det kan vara lite klurigt att hitta rätt känslighetsnivå på sensorn.

  

Här köper du bästa övervakningskameran till lägst pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.

Övervakningskamera bästa premiumval

Vår premiumval-vinnare riktar in sig på både inomhus- och utomhusbruk. Den är rekommenderad av experter och konsumenter över hela världen och är ingen mindre än Netgears Arlo Pro 2.


Bästa premiumvalet just nu bland övervakningskamera utomhus test - Arlo Pro 2


Premium - övervakningskamera inomhus / utomhus bäst i test - Arlo Pro 2
(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 25 september 2020

 


Arlo Pro 2 är en förfining av föregångaren Arlo Pro. Netgears tilltänkta målgrupp med Arlo Pro 2 är personer med väldigt stora krav på säkerhet.

    

Arlo är den enda övervakningskameran som använder sig av en bas (se bild). Basen, som kopplas in i din router, skapar då ett eget nätverk för kamerorna vilket underlättar för kommunikationen mellan övervakningskamerorna. Basen ser även till att övervakningskamerorna alltid har det wi-fi de behöver och gör de mer batteri-effektiva. Beroende på hur stor aktiveten är så kan en kamera klara sig i 6 månader på en batteriladdning. I basen finns det även ett larm som tjuter vid eventuellt inbrott/stulen kamera.

  

Varje övervakningskamera kan namnges och sedan kontrolleras direkt från din smartphone. Du kan t.ex. ha den ena i vardagsrummet och den andra i trädgården och välja vilken du vill titta på och kontrollera. Skulle du se något intressant så kan du använda zoom-funktionen i appen för att ta en närmare titt. Kamerorna är utrustade med mörkerseende och mikrofon/högtalare så att du kan ha en konversation med de som är i huset. Övervakningskamerorna är utrustade med rörelse- och ljudsensor men dessa går att stänga av. Du kan, precis som vår testvinnare, sätta upp scheman för varje övervakningskamera så de bara rullar när du inte är hemma. På så sätt kan du slippa många jobbiga notifikationer.

  

Utöver schemafunktionen kan du välja att aktivera geofencing. Denna funktion funkar endast via din smartphone ser till att övervakningskamerorna endast rullar när din smartphone lämnar hemmet.

  

Övervakningskamerorna är vattentäta och utrustade med starka magneter som lätt sätts fast på väggfästena. Själva installationen av Arlo Pro 2 kan vara lite klurig men med hjälp av deras installationsvideo blir det lättare att förstå.

  

De lagringsmöjligheter som finns är antingen två externa hårddiskar anslutna till basen eller så kan den också lagra via Arlos molntjänst. Du får 7-dagars lagring gratis och skulle detta inte räcka till så betalar du på årsbasis. Du kan då välja 30-dagars lagring för drygt 1000 kronor per år. Skulle du få inbrott där tjuvarna även stjäler övervakningskamerorna kan du vara lugn eftersom allting lagras i basen som du kan ha gömd på ett säkert ställa i ditt hem.

  

Arlo Pro 2 är även helt redo att bli en del av ditt smarta-hem! Övervakningskameran stöds av Amazon Alexa, Google Home och IFTTT  

 

Så säger experterna om Arlo Pro 2

digitaltrends.com, 2019, har testat Arlo Pro 2 och ger den 4,5/5 stjärnor. De summerar sitt test med att skriva; "Det finns andra billigare alternativ på marknaden men vi har aldrig hittat en så smart övervakningskamera som erbjuder samma styrka, mångsidighet, molnlagring och värde som Arlo Pro 2."

    

techradar.com, 2018, ger Arlo Pro 2 4/5 stjärnor. De gillar den är vattentät, lagringsmöjligheterna och att du har mycket kontroll över kamerorna från webben/app.

  

smartworld, 2018, har testat Arlo Pro 2 och tycker att det är en stor förbättring från föregående modell. De ger övervakningskameran 4/5 stjärnor och gillar att det är hög videoupplösning, enkelt handhavande och att den tålig mot vind och väder.

  

tomsguide, 2017, ger Arlo Pro 2 4,5/5 stjärnor och gillade bl.a. dess enkla app-gränssnitt samt schema- och geofencingfunktionen. Tillskillnad från andra experter så tyckte de att installationen gick väldigt lätt till!

    

Så säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Allt fungerar väl och jag är mycket nöjd. Jag hade önskat att direktsändingsskärmen uppdateras lite snabbare", "Jag är mycket nöjd med mitt system från Arlo. Allting är väldigt robust och pålitligt och appen fungerar bra också", "Batterilivet är fenomenalt! Jag har satt in känsligheten av sensorn till 20-25 för att aldrig få ett falskt alarm vilket nog har hjälp hålla batterilivet på en, fortfarande hög nivå, efter en månad sen inköpet", "För dig som letar efter ett övervakningskamerasystem för hemmet så rekommenderar jag verkligen Arlo. Jag är väldigt imponerad av flexibiliteten i appen och hur lätt det är att konfigurera kamerorna och schemafunktionen".

  

Och finns det några nackdelar med Arlo Pro 2? De vill vi ju självklart också veta! De nackdelar som har nämnts är att övervakningskamerornas wifi-uppkoppling är svajig och att NetGears kundsupport inte är den bästa. Det är väldigt viktigt att du har starkt och fungerande bredband och om du planerar på att ha en övervakningskamera utomhus så se till att nätverket når ända ut till trädgården. Skulle det inte göra det kan det vara bra att använda wifi-förstärkare så signalen räcker hela vägen.

 

Här köper du premiumvinnaren till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.


MediaMarkt säljer bästa övervakningskameran just nu för bara 3797 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

3797 kr är det lägsta priset just nu för Arlo Pro 2!

Billig Teknik erbjuder övervakningskameran för 4999 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer bästa övervakningskameran just nu för 6984 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer bästa övervakningskameran för 6984 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa övervakningskameran önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den övervakningskamera som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa ÖvervakningskameraTips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om smart belysning eller testet om smart lås om du är intresserad av fler lösningar för det smarta hemmet.

  

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får  information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående övervakningskameror. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa övervakningskameran till det lägsta priset. Klicka på GILLA  så sköter vi bevakningen åt dig!