Laptopväska bäst i test, ryggsäck bärbar dator, bästa datorväskan, datorväska ryggsäck bäst i test

Datorväska bäst i test 2024 - Bästa laptopväskan

Letar du efter en snygg och funktionell laptopväska? Då har du hamnat helt rätt. Vi har undersökt och tagit reda på vilka som är de bästa laptopväskorna just nu, oavsett om det är en laptopväska med axelrem eller en snygg ryggsäck med plats för din dator. Dessutom hittar du laptopväskor i olika storlekar, så att du hittar den väska som passar dina behov bäst. Läs mer här nedan!Bästa laptopväskorna: Våra toppval just nuDärför är en laptopväska en bra investering

Din bärbara dator är både ett viktigt arbetsredskap, men fungerar även som ett fönster mot världen. Dessutom är de en dyr investering, vilket gör det viktigt att skydda dem på bästa möjliga sätt.


Det finns olika typer av laptopväskor - allt från eleganta portföljer till rymligare ryggsäckar och allt däremellan. Vare sig du pendlar dagligen i storstadens puls eller behöver något som tåler mer tuffa miljöer, finns det en laptopväska som passar dina behov. 


Välj rätt storlek på datorväskan

OBS! Tänk på storleken. Om du har en bärbar dator är det viktigt att du skaffar en datorväska som har plats för den. Om du har en 15 tums dator måste datorfacket i din vara minst 15 tum. 


Har du ingen dator men vill veta vilken som är bäst just nu kan vi tipsa dig om att läsa vår artikel om bärbar dator bäst i test.


Jämförelse av datorväskor

Vattenresistent:
Volym:
Datorfack:
Interna fack:
Bäst i test datorväskan 2024 - Eastpak Out of Office - Bäst i test
Eastpak Out of Offic...
Prisvärd laptopväs...
Inte fullständigt
27 L
Ja
Nej
Bäst i test datorväskan 2024 - Samsonite Ongoing - Bäst i test
Samsonite Ongoing
Bästa ryggsäcken f...
Vattenavvisande
17 L
Ja
Ja
Bäst i test datorväskan 2024 - Fjällräven och Kånken Laptop - Bäst i test
Fjällräven och Kånke...
Valet för den tren...
Ja
18 L
Ja
Nej


Prisvärd ryggsäck för laptopEastpak laptopväska

Eastpack Out of Office-ryggsäcken är en populär modell bland både studenter och yrkesverksamma som vill ha en snygg, hållbar och funktionell väska för sin laptop och dagliga behov. Med en klassisk design och slittåliga konstruktion är det en väska som kombinerar komfort och praktikalitet. 


Design och material 

Ryggsäcken är gjord av ett slitstarkt polyestermaterial som lovar lång livslängd och motståndskraft mot de slitage som dagligt bruk innebär. Dessutom har polyester en viss grad av vattenavvisande egenskaper vilket gör den tålig mot lätt regn och stänk. Designen är minimalistisk och kommer i en rad olika färger, vilket gör den till ett säkert kort för de som uppskattar enkel men funktionell estetik. Det stora huvudfacket är rymligt nog för böcker, dokument och naturligtvis en laptop, medan det vadderade laptopfacket ger säkert skydd för datorer upp till 15 tum.


Vadderad för maximal komfort 

Komfort är en av de stora fördelarna med Eastpack Out of Office. Ryggsäcken har vadderade axelremmar och en mjukt vadderad ryggpanel som gör det bekvämt att bära även under längre perioder. Dessa funktioner är särskilt uppskattade av användare som ofta är på språng eller som bär tunga laster.


Funktionalitet hos Eastpaks ryggsäck

Förutom det stora huvudfacket har väskan ett mindre ytterfack med dragkedja som är perfekt för att förvara saker som plånbok, telefon och nycklar, vilket ger lätt tillgång till dessa essentiella föremål. Enkelheten i dess layout möjliggör snabb tillgång till allt innehåll, samtidigt som det finns tillräckligt med organisatoriska funktioner för att hålla dina tillhörigheter i ordning.


Eastpak hållbarhet 

Eastpack är kända för sin kvalitet och hållbarhet, och Out of Office-modellen är inget undantag. Med en 30-års garanti som bevis på tillverkarens förtroende för sin produkt, är detta en ryggsäck som kan förväntas hålla i många år under förutsättning av normalt slitage.


Detta tycker användarna om Eastpak laptopväska

“Gillar enkelheten och den tidlösa designen”

 

“Denna ryggsäck är perfekt för universitetet och väldigt tålig.”

 

“Mycket bra, hög kvalitet och färgvalen är superbra!”

 

“En robust ryggsäck med bra fickor på både ut- och insida.”Här kan du köpa Eastpak laptopväska till lägsta pris

Bästa datorväska ryggsäckSamsonite laptopväska Ongoing

Något som kan vara svårt är att hitta en snygg ryggsäck för din laptop som passar bra både på kontoret och privat. Samsonite Ongoing laptopväska gör dock detta enkelt och är vårt toppval för dig som söker en professionell och praktisk väska. Med plats för en 15 tums laptop kombinerar den stil och funktionalitet.


 1. Professionell design: Denna laptopväska ger ett elegant intryck både för dig som går till jobbet varje dag, eller för dig som är student.
 2. Hållbar konstruktion: Samsonites väskor tillverkas i slittåliga material, just Ongoing-modellen tillverkas i 100% återvunnet material som skyddar din utrustning från regn och rusk!
 3. Optimal för 15-tums laptops: Inbyggd med ett specifikt fack för din 15-tums laptop, komplett med extra vaddering för att skydda mot stötar. Dessutom är facket placerat för att ge extra skydd. 
 4. Flera storlekar: Om du använder en surfplatta för studier eller arbete finns det även en mindre storlek för dig som gärna vill ha en kompakt datorväska. Här kan du läsa mer om den bästa surfplattan just nu.


Effektiv organisering

Samsonite Ongoing ryggsäck har välutformade fack som gör det enkelt att hålla ordning på dina saker, inklusive fack för dokument, visitkort och skrivmaterial som pennor. Här får du även plats med andra prylar som den bästa externa hårddisken eller powerbank bäst i test.


Bekväm användning

Denna ryggsäck är utformad för maximal komfort med vadderade axelband och en ergonomisk ryggpanel. Perfekt för långa pendlingar eller resor. 


Design och Elegans

Denna väska är tillverkad av premium läder vilket inte bara höjer dess estetiska tilltal utan också ger en slitstark yta, idealisk för professionella som värdesätter hållbarhet och stil.


Multifunktionalitet

Med dedikerade fack för dokument, visitkort och pennor, är Samsonite Ongoing en mångsidig följeslagare som stöder din professionella image och organisatoriska behov.


Bärkomfort

Väskans design inkluderar en polstrad axelrem och dubbla handtag, vilket erbjuder mångsidiga bäralternativ anpassade för långa resor eller korta sträckor.


Detta tycker användarna om Samsonites laptopväska

”Utmärkt kvalitet och mycket bekväm att bära på min pendling till jobbet.”

 

”Jag älskar min nya ryggsäck. Det är rymligt, jag kan bära allt jag behöver för mitt administratörsarbete när jag är borta från kontoret. Hög kvalitet och ser snygg ut. Samsonite misslyckas aldrig med att imponera på mig.”

 

”Köpte detta för daglig användning. Passar bärbar dator och massor av extrafunktioner också. Bra kvalitet och ser bra ut.”

 

”Perfekt för att bekvämt bära bärbar dator till och från jobbet. Har många praktiska utvändiga fickor med dragkedja och inre fickor för att hålla pennor, kablar etc. på plats.”

 

”Perfekt för att bära dator och pappersfiler för arbete på tåget.”


 

Här kan du köpa 15-tums laptopväska till lägst pris


Fjällräven ryggsäck för bärbar datorFjällräven laptopväska: Funktionalitet för den trendmedvetna

Fjällräven Kånken Laptop-ryggsäcken är en specialvariant av den klassiska Kånken-väskan, designad med den moderna teknikanvändaren i åtanke. Den kombinerar den ikoniska Kånken-estetiken med smarta funktioner för att bära och skydda bärbara datorer. Det här är en recension baserad på väskans design, funktionalitet, komfort och hållbarhet.


Material och design: Hållbarhet och estetik i Fjällrävens väskor 

Fjällräven Kånken Laptop behåller den ikoniska, fyrkantiga formen och den färgstarka paletten som gjort den ursprungliga Kånken populär världen över. Väskan är tillverkad av Vinylon F, ett extremt tåligt och vattenavvisande material som kan stå emot smuts och fukt, vilket gör den idealisk för dagligt bruk under skiftande klimatförhållanden. 


Ryggsäcken finns tillgänglig i flera storlekar för att passa 13-, 15- och 17-tums laptops, vilket gör det lätt att hitta en storlek som passar just din enhet.


Bärkomfort: Ergonomi och användbarhet hos Fjällräven Laptop

Trots sin minimalistiska design är Kånken Laptop ryggsäcken ganska bekväm att bära. De smala axelremmarna är tillräckligt vadderade för att erbjuda komfort, även om de kan kännas lite sparsamma för vissa användare, särskilt om väskan är tungt lastad. Ryggpanelen inkluderar ett vadderat fack som skyddar datorn och även ger lite extra stöd till ryggen.


Funktionell användning: Organisation och tillgänglighet 

Fjällräven Kånken Laptop är designad med praktiskt sinne. Huvudfacket är rymligt och lättillgängligt, vilket gör det enkelt att packa och organisera dina saker. Laptopfacket är åtskilt från huvudfacket och öppnas via en dragkedja på sidan av ryggsäcken, vilket ger snabb åtkomst till datorn utan att behöva gräva genom andra saker. Utöver detta finns en framficka och två öppna sidofickor, vilket erbjuder extra utrymme för mindre tillbehör.


Långvarig hållbarhet: Kvalitet och värdet av Fjällräven Kånken

Fjällräven är känt för sin kvalitet och hållbarhet, och Kånken Laptop är inget undantag. Vinylon F-materialet är inte bara vattenresistent utan också väldigt slitstarkt. Ryggsäcken är designad för att hålla i många år, även vid daglig användning. Dess enkla design minskar risken för trasiga dragkedjor och slitna sömmar, vilket ofta är vanliga svagheter i mindre robusta ryggsäckar.


Detta tycker användarna om Fjällräven Kånken laptop

“Trevlig väska, men dragkedjan plingar lite när man går och datorn får ej vara större än 15,4". 15,6" går ej ner i datorfacket, däremot i det stora facket.”

 

“Bra volym, bra storlek på väskan, bra bärremmar på denna till skillnad från vanliga kånken. Saknar ett litet fack med dragkedja inne i väskan. Jobbigt att bära tungt med väskan. Sitter för högt upp på ryggen så man bär med bara axlarna”

 

“Köpte denna efter stor plåga då jag tycker priset är lite väl högt men för första gången är jag nöjd.”Här kan du köpa Fjällräven Kånken laptop till lägsta pris


Expertomdömen om laptopväskor

När det kommer till att välja den perfekta laptopväskan eller ryggsäcken, kan expertomdömen vara ovärderliga. Vi har undersökt vad experterna säger om de populära märkena Fjällräven, Samsonite och Eastpak för att ge dig en klar bild av vilka fördelar dessa produkter erbjuder.


Fjällräven Kånken Laptop 

Experter är ofta imponerade av Fjällräven Kånken Laptop ryggsäckens tidlösa design kombinerat med modern funktionalitet. The New York Times har noterat att Kånken inte bara är ikonisk och bra för studenter utan också anmärkningsvärt robust. Dessutom framhäver OutdoorGearLab Kånken Laptop för dess miljövänliga material och slitstarka konstruktion, vilket gör den till ett hållbart val för miljömedvetna användare. Dock ogillar de att den inte har så bra organisationsmöjligheter. Fjällräven och Kånken hyllas även i Råd och Röns test av ryggsäckar. 


Eastpak Out of Office 

Eastpak Out of Office har fått beröm för sin kombination av stil, komfort och prisvärdhet. T3 betonar ryggsäckens rymliga huvudfack och bekväma axelremmar som gör den lämplig för både studenter och yrkesverksamma. Även Techradar håller den som en av sina favoriter i sitt senaste test för laptopväskor. 

 

Vanliga frågor och svar

 • Hur stor är en datorväska?
  En datorväska kommer i flera olika storlekar, men den vanligaste är 15-tum. Tänk på att om du har en stor laptop behöver du en större, annars får den inte plats i laptopfacket.
 • Kan man tvätta en datorväska?
  Tvätta din datorväska torrt och använd bara vätska om det absolut är nödvändigt. Ofta kan tryckluft hjälpa till för att få bort smuts.
 • Vad ska man ha för datorväska?
  Du ska ha en datorväska som 1: har ett dedikerat datorfack och 2: som passar din dator.


Slipp bära din laptop i handen med den bästa laptopväskan Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de välkända butikerna har datorväska rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = bästa datorväskan till lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Philip Andrén

Bäst i test: Datorväska / Laptopväska

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast