Bästa läxhjälp. Hej Albert.

Bästa läxhjälp 2023 - Hej Albert

Funderar du på att skaffa läxhjälp till ditt barn och vill veta vilken som är bäst just nu? Då har du kommit helt rätt!


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tittat på de olika tjänsterna som finns just nu som experterna har testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och där av fått fram vår testvinnare. I detta test har vi tagit fram en vinnare, Albert Läxläsning.


Fördelar med digital läxhjälp

Ofta är det svårt att motivera barnen till att göra läxorna. Och förutom att ta sig igenom läxorna ska de allra helst lära sig något, och komma ihåg det de har lärt sig. Dessutom kan det vara svårt att få vardagspusslet att gå ihop och faktiskt ha tid att sätta sig ner med sitt barn och gå igenom uppgifterna. Lyckligtvis finns det smarta verktyg som gör detta!


En digital läxhjälp ser till att ditt barn får hjälp med matematik och andra basämnen i skolan, och gör detta ofta i form av roliga spel och pussel. Med roliga metoder blir det dessutom mer sannolikt att ditt barn motiveras att göra klart uppgifterna och faktiskt lära sig något. Dessutom är det inte alltför dyrt!


Prova Albert.
Albert läxhjälp

Albert är en digital läxhjälp som gör lärandet roligare och effektivt. Med uppgifter som tar form av spel och pussel där du samlar poäng blir det en roligare form av lärande för unga barn, där de får lära sig mer i deras egen takt.


Albert läxhjälp.


Albert lär ut kunskap genom metoder som har tagits fram med hjälp av erfarna lärare, pedagoger och forskare. Kombinerat med en kul app har Albert gjort inlärning roligare, lättare och enklare för barn att ta in. Appen finns tillgänglig för android och iOS på både mobil och surfplatta.


Albert har tagit fram två olika appar: en för yngre barn i åldrarna 6-9 år samt en för äldre barn 10-16 år. Alla deras uppgifter är helt framtagna enligt aktuell läroplan men tar fokus på matematik, geografi, programmering, svenska och engelska.


Albert Junior

För de yngsta barnen i åldrarna 3-9 år finns det hjälp med matematik, svenska, engelska, programmering och geografi. Det tar ofta form av spel och pussel där ditt barn får lära sig hur bokstäver låter och sätts ihop till ord samt känna igen länder, städer och placera kända byggnader på rätt ställe.


Lärandet görs på ett roligt och pedagogiskt sätt där många av uppgifterna är interaktiva och tar form som spel och pussel. Med utmaningar som progressivt ökas och belöningar i form av poäng blir ditt barn konstant uppmuntrad att fortsätta lära sig för att ta sig till nästa nivå.


Själva programmeringsdelen är mer för att barnen ska förstå hur en dator "tänker" och fungerar, alltså ingen djup nivå. Men framförallt hjälper det barnen att tänka logiskt vilket är ett av de första stegen ifall man ska lära sig riktigt programmering, man måste börja någonstans!


Albert 10 - 16 år

För de äldre barnen är det inte samma fokus på att lärandet tar form av olika spel utan här är det mer faktiskt lärande och rikligt med övningsuppgifter. Detta funkar bra som ett komplement till skolan där ditt barn får stor nytta av att sitta en liten stund varje dag, framförallt med matematik!


Albert matte

Det största området inom Albert läxhjälp är definitivt matematik, inte konstigt eftersom det oftast är matematik som barn och unga har svårt med. Men här får de hjälp, oavsett om de börjar på juniornivå med enkel talförståelse eller ifall de tar upp Albert i högstadiet.


För de äldre barnen ligger fokus på förståelse. Det finns nämligen ingen idé av att nöta formler hela dagarna ifall man ändå inte förstår varför formlerna används och hur de fungerar.


Innehållet är välfyllt med videos som går igenom matematiska koncept som gör det enkelt att förstå de olika delmomenten. Likaså finns det även rikligt med övningsuppgifter och steg-för-steg lösningar. Och även om det främst riktar sig till ungdomar mellan 10-16 år finns även gymnasieförberedande matematik.


Föräldramaterial

Du som förälder får även se i appen hur det går för ditt barn och vad bästa väg framåt är, detta är ovärderlig information som tidigt snappar upp luckor och låter dig veta ifall ditt barn behöver fokusera extra på något ämne.


Albert medlemskap

Hos Hej Albert finns det tre olika medlemskap där skillnaden mellan de olika främst rör hur många användare som kan använda ett konto samt ifall det ska finnas innehåll för ämnen som programmering, svenska, geografi och engelska. Matematik är alltid med oavsett abonnemang.


Just nu är Albert läxhjälp är gratis att prova året ut. Därefter finns det ett par olika abonnemang att välja mellan:


  • Basmedlemskapet kostar 119 kr/mån.
  • Standard (där du även får Engelska, svenska, programmering och geografi) kostar 159 kr/mån.
  • Plus-abonnemang, som är samma som Standard fast det kan användas av 4 personer kostar 189 kr/mån.


Just nu kan du prova Albert gratis året ut! Du har ingen uppsägningstid och du kan avsluta medlemskapet när som helst på deras hemsida.
Detta tycker föräldrarna om Albert läxhjälp

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad användarna har att säga, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Suveränt bra och roligt lärande för barnen!"


"Bra innehåll men buggig."


"Kanon bra app för förskolebarn och går att ställa in en rolig bild, och ålder för att få rätt nivå av utmaningar och uppgifter för barnet att lösa; samt även ställa in rätt språk för barnet. Till ett bra pris."


"Väldigt bra app som konstant uppdateras med nya övningar och ämnen!"


"Superbra lärande och pedagogiskt spel för barnen."


"Jättebra app mitt barn lär sig väldigt mycket."


Finns det några nackdelar med Albert? Som med varje produkt och tjänst finns det alltid något mindre bra. Med Albert är det främst att det handlar om buggar som kommer och går. Men oftast är de snabba på att fixa dessa.
Test läxläsning - experternas omdömen

Enligt experterna som har provat Albert är det ett komplett verktyg som fångar barnens uppmärksamhet och intresse för att lära sig, mycket tack vare att en hel del moment (för yngre barn) tar formen av spel. Och för äldre barn är det ett bra verktyg som kan användas som kort komplettering till skolan, och behöver endast användas 20 minuter per dag.


Familemys: Testade Albert läxläsning, både för yngre och äldre barn, och tycker att det är ett effektivt sätt att göra skolan roligare men även mer lärorik. Med otroligt mycket material som progressivt ökar i svårighet är det kul och utmanande hela tiden!


Aftonbladet: Enligt experter som Aftonbladet har pratat med är de digitala verktyget som Albert otroligt bra, framförallt när de används av barn tillsammans då det funkar som en oändlig resurs.


Pluggtips: Tycker att Albert är en bra app för att utveckla sin läsförmåga och färdigheter inom matematik. De gillar framförallt speldelen för yngre barn där det progressiva tempot gör att barnen konstant känner sig utmanade och intresserade av att lära sig.
Vanliga frågor och svar

  • Vad kostar Hej Albert?
    Albert har olika abonnemang men deras basabonnemang ligger på 119 kr/mån. Då får du tillgång till Albert matte. Deras andra abonnemang som erbjuder fler ämnen och användare kostar 159 kr/mån och 189 kr/mån.
  • Kan man ha Albert på datorn?
    Albert är endast tillgängligt som app och finns både till iPhone, iPad och Android.


Hej albert matte.

Gör läxorna roligare med digital läxhjälp


Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande aktörerna har rea på ovanstående tjänster. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Läxhjälp

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Testet uppdaterades senast