bästa espressomaskin, delonghi kaffemaskin bäst i test, helautomatisk espressomaskin bäst i test råd och rön, bäst i test kaffemaskin test råd och rön

Espressomaskin bäst i test: Test kaffemaskin 2024

Ska du köpa espressomaskin och vill veta vilken som är kaffemaskin bäst just nu? Då har du kommit helt rätt!


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tittat på olika espressomaskiner som experterna har testat och utsett till espressomaskin bäst i test, tillsammans med konsumenternas utlåtanden och där av fått fram bästa kaffemaskinen. Vi har tagit fram två vinnare i testet från de välkända märkena DeLonghi och Melitta: DeLonghi kaffemaskin bäst i test och Melitta kaffemaskin bäst i test.


Läs mer i vårt kaffemaskin test nedan!


Bästa kaffemaskinen 2024


Köpguide: espressomaskin guide - hel- eller halvautomatisk?

Helautomatisk espressomaskin

Det finns olika varianter, bland annat och hel- och halvautomatiska. En helautomatisk kaffemaskin innebär att alla delmoment kan skötas direkt i maskinen. Denna har då en inbyggd kvarn och inbyggd mjölkskummare. Detta underlättar processen med att få till en perfekt kopp kaffe eller den perfekta koppen av valfri espressobaserad dryck.


Givetvis kan funktionerna variera från olika modeller och tillverkare, men i stora drag sköts hela processen automatiskt genom att enbart trycka på en knapp.


Är funktioner och flexibilitet viktigt är en helautomatisk espressomaskin det bästa alternativet för dig eftersom du får ut lite mer av din maskin.


Halvautomatisk (manuell) espressomaskin

En halvautomatisk är mer av en manuell sådan. Ska du köpa en sådan gäller det att du är en riktig espresso-fantast, eftersom det krävs en del arbete och kärlek under tillredningen. Det kan ta lite tid att lära sig den rätta tekniken och för att få processen att gå så smidigt som möjligt, men när allting sitter kan du förvänta dig ett resultat där arom och crema står i fokus och blir så bra som det kan bli.


Fördelar med espressomaskin

Några av fördelarna är dels att maskinen ger dig kaffe där kokningen sker under rätt temperatur. Din kopp espresso kommer därför smaka och dofta ännu bättre än med en vanlig kaffebryggare. Men förutom smak är det lätt att använda maskinerna. Ofta är det endast ett knapptryck som står mellan dig och en god kopp kaffe.


Sammanfattning av fördelarna:

 • Lättare att göra bra kaffet
 • Enkel att rengöra
 • Brygger snabbt och i rätt mängd
 • Få alltid till 'creman' (skummet på toppen)


Espressomaskin - hur den fungerar

Espressomaskinen används för att framställa den populära kaffedrycken espresso. Detta görs genom att vatten (som nästan befinner sig vid kokpunkt) skjuts med högt tryck genom en "puck" som är packad med malet kaffe.


Maskinen har funnits sedan 1886 och har sina rötter i Italien.


Espressomaskin bäst i test 2024


Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Bästa i test espressomaskin för hemmabruk är Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.


Utöver de två testvinnarna i detta test finns det andra märken som också håller mycket god kvalitet, bla. Philips, Jura, Saeco, Isomac och Gaggia.


Bäst i test-vinnaren kommer från erkända Delonghi som gör espressomaskiner i alla olika storlekar och prisklasser. Magnifica S är ingen värstingmodell men det är en bra maskin med kompakt design för dig som älskar kaffe - och inte kräver alla finesser som finns på de dyrare maskinerna. Den gör bra kaffe, punkt.


Delonghi ECAM Magnifica S är helautomatisk och har en vattenbehållare på 1,8 L och en behållare som rymmer 250g kaffebönor.


Även om Magnifica S har några år på nacken så gör den god användning av sin något äldre teknik. Den har t.ex. automatisk avstängningsfunktion så att den stängs av ifall du lämnar den på. Utöver det finns det även ett automatiskt avkalkningsprogram och ett automatiskt rengöringsprogram så du slipper rengöra den själv.


Maskinen kommer med inbyggd mjölkskummare och inbyggd kvarn vilket gör det möjligt att brygga riktigt gott kaffe av hög kvalitet. Dessutom finns det inga gränser för vilket typ av kaffe du vill göra; espresso, caffe latte, cappuccino - den kan göra allt, 2 koppar åt gången.


Maskinen erbjuder flera olika funktioner som gör bryggandet enkelt. Totalt finns 13 inställningar - imponerande med tanke på att det finns maskiner som kostar det dubbla men endast erbjuder upp till 5 inställningar.


Att Magnifica S har 13 inställningar gör den till en gömd juvel på kaffemarknaden som även kommer locka purister eftersom du har större kontroll över hur ditt kaffe blir. En annan finess med kaffekvarnen är att det både går att använda kaffebönor och färdigmalet kaffepulver.


Magnifica S ECAM är ett bra val från ett erkänt märke, Delonghi, som tillåter nybörjare och kaffeexperter att njuta av en perfekt espresso.  Läs mer på Delonghi hemsida.


Specifikationer

Effekt: 1400 W

Tryck: 15 bar

Typ: Helautomatisk

Volym: 1,8 L

Vikt: 9,2 kg


Jämför med Melitta espressomaskin här.Här köper du testvinnaren från DelonghiAnvändarnas omdömen och recensioner om Delonghi Magnifica S ECAM 21.117

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Den passar bra till alla koppstorlekar. Jag har haft stora muggar och små espressoglas och det funkar lika bra varje gång. Jag gillar även mjölkskummaren som är enkel att hantera för att få skum till din latte eller cappuccino", "Jag har använt den varje dag i nästan ett år nu. Jag har aldrig haft problem med den.

Väldigt lite rengöring behövs. Enkel att använda och den gör fantastiskt kaffe", "Älskar den, snabb leverans och fantastiskt kaffe".


Och finns det några nackdelar med Delonghi Magnifica S ECAM 21.117? De vill vi ju självklart också veta! I stora drag så finns det inget ökänt problem med denna mer än små petitesser som att kvarnen låter lite mycket.


Melitta espressomaskin - bästa premiumval


Räcker maskinen från Delonghi inte till? Är du på jakt efter en större och kraftfullare maskin med inbyggt mjölksystem och inbyggd kaffekvarn? Perfekt, då vi har tagit fram maskinen för dig!


Om du behöver en större och helautomatisk har vi tagit fram ett premiumval för dig. Denna kommer med inbyggd kaffekvarn, mjölkskummare, värmehållare, display och automatisk avstängning.


Premievinnaren har presterat bra i experternas tester och toppar bl.a. Råd och Röns senaste test! Bästa premiumval just nu är en Melitta Barista TS Smart.


Det som gör Melitta Barista TS Smart till en premiumvinnare är dess stora utbud av funktioner samt att den gör ett gediget intryck av kvalitet.


Kaffemaskinen är mycket enkel att använda och gör allt jobb åt dig; det enda du behöver göra är att fylla på vatten och kaffe vid behov. Sedan är det bara att trycka på önskad kaffedryck och maskinen sätter igång med kokandet.


De flesta av funktionerna på kaffemaskinen styrs med touch. På panelen kan du välja kaffesort och sedan styra storlek och intensitet. Här gäller det i början att prova sig fram för att hitta den styrka som passar dig bäst.


Maskinen är rätt stor, en konsekvens av att ha många funktioner under huven. Exempelvis finns det inbyggd kaffekvarn med två behållare för olika böntyper, uppskattat för finsmakaren som gärna varierar styrka på bönorna. Men om du inte använder bönor eller redan är ägare av en kaffekvarn finns det en ränna för färdigmalet kaffe.


Vattentanken i kaffemaskinen har en volym på 1.8L och har sensorer som automatiskt stoppar kaffekokandet ifall det inte finns något vatten kvar. Maskinen låter även dig veta ifall du behöver fylla på kaffe.


För att hålla underhåll till minimum har kaffemaskinens vattenfilter inbyggd teknik som bidrar till att du inte behöva avkalka kaffemaskinen lika ofta. Men det beror också lite på vart du bor och hur hårt vattnet är där du bor.


I mjölksystemet på Barista TS Smart så hittar du det i en separat behållare med en slang som båda ingår vid köp. Detta gör det enkelt att ställa in mjölkbehållaren i kylen och underlättar när det kommer till rengöring.


De flesta delarna går att köra i diskmaskin, vilket är uppskattat då de är enklare att rengöra. Men det finns även program som automatisk rengör och avkalkar kaffesystemet och maskinen. Detta görs med hjälp av rengörings- och avkalkningstabletter från Melitta.


Här nedan kan du se en snabb film där användaren gör sig en cappuccino.


För att sammanfatta är Melitta Barista TS Smart en grym maskin som har allt du kan tänkas behöva. Den är enkel att använda och har ett mycket uppskattat mjölksystem - även det enkelt att använda ifall du gillar mjölk till kaffet. Maskinerna görs i materialet plast och rostfritt stål.


En nackdel är dess pris, den är väldigt dyr, men då är det viktigt att förstå att du får väldigt mycket kaffemaskin för pengarna. Och med ett märke som osar kvalitet kommer din Melitta servera kaffe över många år.


Specifikationer

Effekt: 1400 W

Tryck: 15 bar

Typ: Helautomatisk

Volym: 1,8 L

Vikt: 10,5 kg


Jämför med DeLonghi espressomaskin här.Här kan du köpa Melitta Barista TS Smart till bästa pris

För att du ska få bästa pris på maskinen har vi tagit fram priser från bra butiker här nedan. Bästa pris får du alltid när du beställer online. Då kan du även få den levererad direkt hem till dörren, vilket är bekvämt och enkelt.


Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
Användarnas omdömen och recensioner om Melitta Barista TS Smart

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Mycket gott kaffe, speciellt cappuccino. Lätt att hålla rent då den sköljer själv vid uppstart och avstängning."


"En fantastisk kaffemaskin. Har gått varm sedan jag fick den. Gott kaffe och bra skummjölk."


"En riktigt bra kaffemaskin. Kaffet blir riktigt bra och man kan ställa in det precis efter sin smak. Jag gillar att den väljer bönor automatiskt beroende på vilken kaffe man väljer. Maskinen är användarvänlig och väldigt tyst jämfört med andra. Man kan även styra den via telefonen, vilket gör det ännu enklare att ställa in hur man vill ha sitt kaffe."

"Väldigt gott kaffe! Vi hade en Melitta tidigare som höll i 7 år. För oss var valet självklart att välja Melitta igen."


"Jag förstår att den är kaffemaskin bäst i test. Den gör sagolikt gott kaffe - espresso med riklig crema, och silkeslen cappuccino med perfekt mjölkskum."

"Gillar att olika kaffedrinkar presenteras i Barista-appen, och görs direkt via Bluetooth. Ett plus också för enkel och automatisk rengöring. Jag rekommenderar Barista TS till alla kaffeälskare!"


Jämför espressomaskiner - specifikationer


Effekt:
Kaffekvarn:
Placering:
Tryck:
Typ:
Volym:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Bäst i test espressomaskinen 2024 - Delonghi Magnifica S ECAM - Bäst i test
Delonghi Magnifica S...
Delonghi Espressom...
1450 W
Ja
Fristående
15 bar
Helautomatisk
1.8 liter vattentank
238 mm
430 mm
351 mm
9.2 kg
Bäst i test espressomaskinen 2024 - Melitta Barista TS Smart - Bäst i test
Melitta Barista TS S...
Espressomaskin bäs...
1400 W
Ja
Fristående
15 bar
Helautomatisk
1.8 liter vattentank
259 mm
467 mm
372 mm
10.5 kgSå gjorde vi testet

När vi gjorde testet av espressomaskiner samlade vi in information från kända expertkällor såsom tester från branschtidningar och oberoende experter. Dessa källor ligger till grund för att verifiera testvinnarnas egenskaper och prestanda. Ett urval av dessa testresultat presenterar vi i testresultatsdelen här på sidan.


Vi kompletterade sedan dessa expertkällor med åsikter från användare som köpt dessa espressomaskiner. Konsumenterna som testat produkterna är ju de sanna experterna.


Genom att samla in feedback från dessa användare kunde vi få en bättre förståelse för hur maskinerna fungerar i praktiken, samt vad användarna uppskattar och inte uppskattar hos maskinerna.


Priset har också varit en viktig faktor i vårt test. Vi har jämfört priserna på olika maskiner och vägt dem mot de olika egenskaperna och prestandan för att hitta de bästa espressomaskinerna för pengarna.


I testet har vi begränsat oss till att enbart titta på maskiner som ligger i prisklassen upp till cirka 10 000 kr.


Efter att ha samlat in alla dessa data och vägt in de olika faktorer här ovan har vi kommit fram till vinnarna i vårt test.bästa kaffemaskinen, helautomatisk kaffemaskin bäst i test, bästa espressomaskinen, espressobryggare bäst i test espressomaskin test kaffemaskin bönor bäst i testTest kaffemaskin - experternas omdömen om bästa kaffemaskinen

Råd & Rön testar Melitta Barista Smart TS som hamnar på en delad förstaplats på 86 poäng. Den tar hem flest poäng i delmomenten; espresso (doft, smak, utseende), temperatur, två koppar samtidigt samt förmåga att skumma mjölk.


Tidigare gav Råd & Rön förstaplatsen  till Magnifica S i sitt kaffemaskin test.


Beantocupcofee har testat Melitta Barista TS och ger den ett högt betyg på 9,5/10. De tycker att det är en bra maskin som passar för alla kaffesorter. De gillar även att den erbjuder många valmöjligheter samt dess enkla användning med hjälp av touch-skärmen.


Expertsreviews ger full pott till Melitta Barista TS Smart och beskriver den som en (nästan) helt perfekt kaffemaskin. De hyllar maskinens flexibilitet, dess enkla rengöring, samt att det finns två bönfack samt att du även kan använda färdigmalet kaffe. När det gäller nackdelarna


Coffeedino ger Magnifica S 9.5 av 10 poäng. De avslutar testet med "Detta är en av våra favoritmodeller och vi rekommenderar den starkt till alla".


Tyska kaffebloggen Coffeeness testade Magnifica S och gav den toppbetyget 5 av 5. De gillar att den är kompakt, rimligt prissatt och att det finns flera kvarninställningar. De gillar inte att det ibland blir stopp i kaffekvarnen om du kör på fina inställningar på kvarnen samt att det inte finns någon display.


Tech-bloggen digitaltrends ger Magnifica S 3.5 stjärnor av 5. De gillar att den är enkel att använda, att den gör god espresso samt dess självreningsfunktion.


Beantocupcoffee har gjort ett stort test om Melitta Caffeo CI och säger att "Melitta Caffeo CI är ett utmärkt val om du letar efter en premium espressomaskin utan att gå över 10.000SEK barriären. Den gör otroligt bra espresso och cappuccino, är enkel att använda och ser bra ut i köket, vi rekommenderar den!". Förutom dessa lovord gav beantocoffee Caffeo CI 9 av 10 poäng!


Techradar testade Melitta Caffeo CI och tycker att den ger dig kafévärdigt kaffe varje gång den används. De gillar att den är miljövänlig, dess kaffe och att den erbjuder många val för hur ditt kaffe ska smaka. De gillar inte att den upplevs som klumpig samt dess fula mjölkbehållare. De yrkar dock på att det är den bästa maskinen under 10.000SEK och ger den 4 av 5 stjärnor.


Tyska kaffebloggen Coffeeness ger Melitta Caffeo CI 4,5 stjärnor av 5. De gillar att det finns två behållare för kaffebönorna som du enkelt kan växla mellan, att den är snabb i serveringen och att den är tyst. Förutom detta gillar de även att städningen är enkel och att maskinen är kompakt. Det som inte gillas är den lilla droppbrickan, mjölkbehållaren i plast samt att vissa förinställningar är "konstiga".


I Råd och Röns test med 31 kaffemaskiner får Melitta Caffeo CI 69 poäng. Vinnaren i deras test kommer från Delonghi och heter PrimaDonna Elite ECAM och kostar mellan 13.000-17.000 SEK och fick 82 poäng. I detta test fick även maskiner från Gaggia, kända för sin kaffemaskin Gaggia Classic, bra betyg.


Tidningen M3 testade kaffemaskinen Siemens eq.9 och gav den ett totalbetyg på 4/5. De gillar att den erbjuder ett bra dryckesutbud med flera inställningar. Men den hyllas även för sin tysta drift, användarvänlighet och kvalitetskänsla. Men som alltid finns det en nackdel, som inte är så ovanlig när det gäller fina kaffemaskiner, och det är att den är DYR.


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den maskin som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare

Tretti.se säljer Delonghi Magnifica S ECAM för 3519 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

3519 kr är det lägsta priset just nu för Delonghi Magnifica S ECAM!

Komplett säljer just nu Delonghi Magnifica S ECAM för 3650 kr. Frakten ingår i priset.

Whiteaway erbjuder Delonghi Magnifica S ECAM just nu för 3650 kr. Frakten ingår även i priset.

ComputerSalg säljer just nu Delonghi Magnifica S ECAM för 3899 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 4029 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 4037 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer Delonghi Magnifica S ECAM för 4068 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Delonghi Magnifica S ECAM för 4684 kr. Frakten är inkluderad i priset.


eNemo säljer den för 10257 kr. Frakten är inkluderad i priset.

10257 kr är det lägsta priset just nu för Melitta Barista TS Smart!

ComputerSalg säljer just nu Melitta Barista TS Smart för 10355 kr. Frakten ingår i priset.

Amazon säljer Melitta Barista TS Smart just nu för bara 10627 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hemmy.se säljer just nu Melitta Barista TS Smart för 10666 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 10678 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Whiteaway erbjuder Melitta Barista TS Smart just nu för 10784 kr. Frakten ingår även i priset.

Proshop säljer den för 10948 kr. Frakten ingår i priset.

Tretti.se säljer Melitta Barista TS Smart för 11038 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.Tips 1: Om du hellre vill ha en kaffemaskin med kapslar kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa kapselmaskinen just nu!


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående maskiner. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa espressomaskinen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vad är crema för något?
  Crema är det gyllenbruna skummet som täcker espressons översta yta där de kraftiga smakerna sitter.
 • Vad betyder ordet bar när man pratar om espressomaskiner?
  En espressomaskin använder ett trycksystem när den hettar upp vattnet som pressas genom det finmalda kaffet. Tryckes anges i "bar".
 • Vad är en tamper?
  Tamper är ett verktyg som du använder när du manuellt förbereder en espresso för att få det malda kaffet jämnt och tillräckligt hårt packat i maskinens portafilter.
 • Vilken är den bästa espressomaskinen?
  Vi har utsett DeLonghi espressomaskin till kaffemaskin bäst i test och Melitta espressomaskin till bästa kaffemaskinen i premiumklassen.
 • Vad kostar en bra espressomaskin?
  En bra espressomaskin kostar åtminstone några tusenlappar. Vår Melitta espressomaskin bäst i test går uppåt 10 000 kr.
 • Hur många bar ska en espressomaskin ha?
  En bra espressomaskin ska ha ett tryck på minst 9 bar. Våra bästa kaffemaskiner i vårt kaffemaskin test har båda ett tryck på 15 bar.


Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Espressomaskin

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast