Oberoende tester från tidningar, sajter och magasin samt recensioner från svenska konsumenter som ställs samman för att utse en vinnare. Köp segraren idag till lägsta pris!


Espressomaskin bäst i test

 

Tester på bästa espressomaskinen 2019

Vill du veta vilken espressomaskin som är bäst i test 2019? Då har du kommit helt rätt!

 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

I detta test har vi tagit fram två espressomaskiner som vi tipsar om. En mycket prisvärd espressomaskin som vi gett betyget "bäst i test" och en lite dyrare maskin som som får betyget "bästa premiumval".

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig espressomaskinen bäst i test NU!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig espressomaskinen bästa premiumval NU!

 

En bra espressomaskin tar dig från amatör inom kaffe till en riktig barista…nästan. Hursomhelst så kan du med hjälp av en bra espressomaskin komma väldigt nära ett proffsigt resultat.

 

Varför ska jag ha en espressomaskin?

  • Lättare att få bra resultat på kaffet
  • Enkel att rengöra
  • Brygger snabbt och i rätt mängd
  • Få alltid till den snygga "creman" (skummet på toppen)

 

 

 

Espressomaskin bäst i test 2019

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Vinnare är ingen mindre än den väldigt prisvärda espressomaskinen Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.

 

Utöver de två testvinnarna i detta test finns det andra märken som också håller mycket god kvalitet, bla. Philips, Jura, Saeco, Isomac och Gaggia.

bästa espressomaskinen - Delonghi Magnifica S ECAM 21.117

Bästa espressomaskinen just nu - Delonghi Magnifica S ECAM 21.117

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 oktober 2019

 

Vinnaren kommer från erkända Delonghi som gör espressomaskiner i alla olika storlekar och prisklasser. Magnifica S är ingen värstingmodell men det är en väldigt bra maskin för dig som älskar kaffe och som inte kräver alla finesser som finns på de dyraste maskinerna.

 

Magnifica S är en helautomatisk espressomaskin med en vattenbehållare på 1,8 L och en behållare som rymmer 250g kaffebönor.

 

Även om Magnifica S har några år på nacken så gör den god användning av sin något äldre teknik. Den har t.ex. automatisk avstängningsfunktion så att den stängs av ifall du lämnar den på. Utöver det finns det även ett automatiskt avkalkningsprogram och ett automatiskt rengöringsprogram så du slipper rengöra den själv.

 

Magnifica S har mjölkskummare och kaffekvarn vilket betyder att det inte finns några gränser för vilket typ av kaffe du vill göra; espresso, caffe latte, cappuccino - den kan göra allt, 2 st åt gången! Med kaffekvarnen så finns det 13 olika inställningar vilket är väldigt imponerande eftersom det finns espressomaskiner som kostar det dubbla men endast erbjuder upp till 5 inställningar. Att Magnifica S har 13 inställningar gör den till en gömd juvel på kaffemarknaden som även kommer locka purister eftersom du har större kontroll över hur ditt kaffe blir. En annan finess med kaffekvarnen är att det både går att använda kaffebönor och färdigmalet kaffepulver.

 

Magnifica S ECAM 21.117 är en toppenmaskin från ett erkänt märke, Delonghi, som tillåter nybörjare och kaffeexperter att njuta av en god kopp kaffe. Läs mer på Delonghis hemsida

 

 

Så säger experternaom Delonghi Magnifica S ECAM 21.117

Råd & Rön gav 2014 förstaplatsen i sitt espressomaskinstest till Magnifica S.

 

Coffeedino ger Magnifica S 9.5 av 10 poäng. De avslutar testet med "Detta är en av våra favoritmodeller och vi rekommenderar den starkt till alla".

 

Tyska kaffebloggen coffeeness ger Magnifica S 5 av 5 stjärnor. De gillar att den är kompakt, rimligt prissatt och att det finns flera kvarninställningar. De gillar inte att det ibland blir stopp i kaffekvarnen om du kör på fina kvarnsinställningar samt att det inte finns någon display.

 

Tech-bloggen digitaltrends ger Magnifica S 3.5 stjärnor av 5. De gillar att den är enkel att använda, att den gör god espresso samt dess självreningsfunktion.

 

Så säger konsumenterna om Delonghi Magnifica S ECAM 21.117

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


 

"Den passar bra till alla koppstorlekar. Jag har haft stora muggar och små espressoglas och det funkar lika bra varje gång. Jag gillar även mjölkskummaren som är enkel att hantera för att få skum till din latte eller cappuccino", "Jag har använt den varje dag i nästan ett år nu. Jag har aldrig haft problem med den. Väldigt lite rengöring behövs. Enkel att använda och den gör fantastiskt kaffe", "Älskar den, snabb leverans och fantastiskt kaffe".

 

Och finns det några nackdelar med Delonghi Magnifica S ECAM 21.117? De vill vi ju självklart också veta! I stora drag så finns det inget ökänt problem med espressomaskinen mer än små petitesser som att kvarnen låter lite mycket.

 

 

 

Proshop har den för 2963 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår också i priset.

 

2963 kronor är det lägst priset bland butikerna just nu för elgrillen.

Hos Bagaren och Kocken kan du köpa elgrillen för 2999 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår också i priset.

 

Hos GardenStore kan du köpa elgrillen för 2999 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår också i priset.

 

 

 

Espressomaskin bästa premiumval

Räcker maskinen från Delonghi inte till? Är du på jakt efter en större och kraftfullare maskin som klarar av att brygga koppar med det där lilla extra? Perfekt, vi har tagit fram maskinen för dig!

Espressomaskinen - Melitta Caffeo CI

Bästa premiumvalet just nu - Melitta Caffeo CI

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på produkten)


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du premiumvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 22 oktober 2019

 

Premiumvinnaren kommer från Melitta som är ett välkänt märke uppskattat av många konsumenter och experter. Deras modell Caffeo CI är en smart och modern espressomaskin som får en välförtjänt premium-status.

 

Melitta Caffeo CI är en fullt automatisk espressomaskin med smarta lösningar. T.ex. så kommer den med minnesinställningar, en stor variation av kaffeval, snygg design och ett mjölksystem så att du slipper skumma mjölk för hand varje gång du vill njuta av en cappuccino.

 

Caffeo CI har en automatisk kvarn och en pump på 15 bar. Kvarnen i maskinen har även en "före-brygg"-funktion där vatten pumpas in i kvarnen innan själva bryggandet har börjat. Detta leder i sin tur att mer smak dras ur kaffet. Piporna där kaffet rinner ut kan även justeras i höjd så att du kan göra stora koppar för den där måndagen då du behöver vakna till lite extra. Något som uppskattas extra är att alla typer av kaffe rinner ut från samma pipor så du slipper flytta koppen för att addera mjölk eller espresso.

 

Vattentanken i Caffeo CI ligger på 1.8L och kommer med en liten finess där sensorer stoppar bryggandet ifall det inte finns något vatten kvar. Det finns även 2 behållare för bönor. Detta betyder att du kan växla mellan espressobönor och cremabönor med ett enkelt drag i en spak vid kvarnen, beroende på vilken typ av kaffe du är sugen på i stunden.

 

Caffeo CI har en kontrollpanel på framsidan till vänster där du ser de nuvarande inställningarna. På höger sida finns i sin tur ett litet hjul som du använder för att navigera mellan de olika inställningarna. På framsidan finns det även knappar för intensitet och om du önskar en eller två koppar.

 

När det kommer till mjölksystemet på Caffeo CI så hittar du det i en separat behållare med en slang (behållare + slang ingår i köpet) in till själva espressomaskinen (se bild ovan). Tack vare detta kan du enkelt kan ställa in mjölkbehållaren i kylen samt att det underlättar för städning. Eftersom det är en liten konst att få perfekt skummad mjölk så gör denna lösningen det avsevärt enklare, då det alltid blir väldigt bra resultat.

 

När det kommer till rengöring av Caffeo CI så finns ett automatiskt reningsprogram som hjälper den hålla toppskick utan mycket ansträngning. Plastbehållaren kommer behöva göras rent för att upprätthålla bra hygien i det. Antingen så sköljer du den själv eller så kan du köpa en vätska från Melitta som ska fungera som den ultimata "renaren". När det kommer till kalk i maskinen så finns det ett automatiskt program men det rekommenderas att du emellanåt använder en avkalkningstablett för att hålla maskinen i toppskick. Caffeo CI kommer även själv säga till när det är för mycket kalk i maskinen så det är inget du själv behöver hålla koll på. Droppbrickan är rymmer inte jättemycket vätska så den kommer behöva dräneras en del men lyckligt nog är det väldigt lätt att koppla loss den från maskinen. Det kan verka mycket som att hålla koll på när du läser om städningen av maskinen så här har du istället en liten video som visar hur lätt det egentligen är att rengöra Caffeo CI.

 

Andra detaljer med maskinen är att det finns ett memory-system där du kan spara upp till 4 personliga inställningar. Detta är perfekt om ni är en kaffeälskande familj på fyra. Att programmera dessa inställningar tar inte mer än 5 minuter och är en riktig tidsparare under stressiga morgonar. Annat som uppskattas är strömsparfunktionen där maskinen automatiskt stängs av ifall den inte är i bruk under en tid samt att det finns en knapp som automatiskt kopplar från maskinen från elnätet så du slipper dra ut sladden från uttaget. Melitta har gjort sitt bästa för att reducera espressomaskinens påverkan på klimatet.

 

Det bästa med Caffeo CI att det inte krävs någon ansträngning eller tidigare kunskaper från dig för att få en god kopp kaffe - den gör allt jobb åt dig. Från bryggandet till skummandet av mjölken och slutligen till städningen, förutom en och annan avkalkningstablett emellanåt. Läs mer på Melittas hemsida

 

Så säger experterna om Melitta Caffeo CI

beantocupcoffee har gjort ett stort test om Melitta Caffeo CI och säger att "Melitta Caffeo CI är ett utmärkt val om du letar efter en premium espressomaskin utan att gå över 10.000SEK barriären. Den gör otroligt bra espresso och cappuccino, är enkel att använda och ser bra ut i köket, vi rekommenderar den!". Förutom dessa lovord gav beantocoffee Caffeo CI 9 av 10 poäng!

 

techradar.com har testat Melitta Caffeo CI och tycker att espressomaskinen ger dig kafévärdigt kaffe varje gång den används. De gillar att den är miljövänlig, dess kaffe och att den erbjuder många val för hur ditt kaffe ska smaka. De gillar inte att den upplevs som klumpig samt dess fula mjölkbehållare. De yrkar dock på att det är den bästa espressomaskinen under 10.000SEK och ger den 4 av 5 stjärnor.

 

Tyska kaffebloggen coffeeness ger Melitta Caffeo CI 4,5 stjärnor av 5. De gillar att det finns två behållare för kaffebönorna som du enkelt kan växla mellan, att den är snabb i serverinngen och att den är tyst. Förutom detta gillar de även att städningen är enkel och att maskinen är kompakt. Det som inte gillas är den lilla droppbrickan, mjölkbehållaren i plast samt att vissa förinställningar är "konstiga".

 

baristadelcaffe gillar Melitta Caffeo CI och tycker att den är enkel att använda. De gillar även att den separata mjölkbehållaren bidrar till rik, krämig och skummad mjölk. De gillar inte att det bara finns 4 minnesinställningar samt att droppbrickan rymmer så lite.

 

I Råd o Röns test med 31 espressomaskiner får Melitta Caffeo CI 69 poäng. Vinnaren i deras test kommer från Delonghi och heter PrimaDonna Elite ECAM och kostar mellan 13.000-17.000 SEK och fick 82 poäng.

 

smartson testade 8 espressomaskiner där Melitta Caffeo CI tog hem vinnarplatsen med 22 av 25 poäng. De gillade bl.a. att bönbehållaren har två kammare så du kan variera med två olika sorters bönor.

 

Så säger konsumenterna om premiumvinnaren

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Jag älskar att det går att välja mellan 2 typer av bönor samt de 4 minnesinställningarna. Mjölksystemet är även lätt att rengöra och den gör otroligt bra skummad mjölk. Något annat jag blev mycket nöjd över är att deras kundservice faktiskt existerar! Hittils är jag otroligt glad för min Melitta Caffeo CI", "Den går snabbt att värma upp och mjölkskummaren fungerar utmärkt", "Otrolig kvalitet av kaffet och städningen går otroligt lätt, rekommenderar den verkligen till dem som inte har bestämt sig än"


Och finns det några nackdelar med Melitta Caffeo CI? De vill vi ju självklart också veta! De nackdelar som har nämnts är att droppbrickan rymmer för lite vatten samt att det "externa" mjölksystemet kräver extra ansträngning vilket inte krävs hos andra espressomaskiner. Även om mjölkskummaren är inbygd i många andra maskiner så kommer det, tyvärr, ändå resultera i att du måste stå där och skumma det manuellt medan du med Caffeo CI slipper det, till kostnaden av att mjölkbehållaren alltid står framme.

 

Här köper du espressomaskinen till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en jämförele från upp till 23 banker och långivare.

 

Proshop har den för 6059 kronor! Priset inkluderar frakten.

 

6059 kronor är det lägst priset bland butikerna just nu för espressomaskinen Melitta Caffeo CI.

 

CDON.COM säljer den för 6246 kronor! Priset inkluderar frakten.

 

eNemo har den för 6790 kronor! Priset inkluderar frakten.

 

Ellos säljer espressomaskinen för 6999 kronor när du klickar här. Då ingår även frakten hem till dig!

 

Hemmy säljer den för 7490 kronor just nu och frakten hem till dig är dessutom gratis.

 

Bagaren & kocken säljer espressomaskinen för 7490 kronor! Priset inkluderar frakten.

 

Whiteaway säljer den för 7491 kronor! Priset inkluderar frakten.

 

Tretti säljer den för 7491 kronor! Priset inkluderar frakten.

 

Hos Teknikproffset kan du köpa espressomaskinen för 8099 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår också i priset.

 

 

 


Tips 1: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobil-högtalare eller testet om multiroom högtalare.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående espressomaskiner. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa espressomaskinen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


 


Om Bäst i test Guiden

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!