Fläkt & luftvård bäst i test

På sommaren blir det lätt för varmt. På vintern blir det för kallt. Luften är för torr eller kanske för fuktig. Här hittar du omfattande och jämförande tester för produkter som vi har tagit fram för att hjälpa dig skapa ett optimalt inomhusklimat, oavsett årstid. 


När sommaren kommer blir det snabbt varmt inomhus, framförallt om du har stora fönster som låter solen gassa igenom. För att hålla tillvaron bekväm kan en bordsfläkt eller portabel ac vara en räddare i nöden som håller rummet och dig svalt. I våra tester tar vi hänsyn till kyleffekt, energiförbrukning och ljudnivå för att hitta den bästa lösningen som reglerar värmen där hemma. 


När det sedan rör sig mot höst och vinter blir det snabbt kallare. Och för att inte bli helt genomfrusen är en braskamin, etanolkamin och gasolkamin bra produkter som både ger värme och en mysig atmosfär. Dessutom är de billiga alternativ mot uppvärmning via el - som blir väldigt dyrt under vintern. 


Och vill du spara ännu mer pengar kan vi rekommendera dig att titta på vårt test på de bästa luftvärmepumparna just nu, som värmer upp och kyler ner ditt hem mer kostnadseffektivt. 


För att hålla luften ren och vid rätt luftfuktighet har vi även tagit fram tester på de bästa luftrenarna och luftfuktarna. Dessa produkter hjälper dig hålla en hälsosam luftkvalitet och ett förbättrat inomhusklimat där hemma. 


Läs våra tester inom kategorin klimat så guidar vi dig bland produkterna som ger dig bästa möjliga inomhusklimat.